Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Έρευνα για τα λάθη που στοίχισαν τη ζωή ενός παιδιού

Εντολή για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και κατεπείγουσα γραπτή αναφορά έδωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους διοικητές της 3ης και 4ης υγειονομικής περιφέρειας για την υπόθεση του βρέφους 12 μηνών που έχασε τη ζωή του μετά από μια σειρά λαθών...
και ταλαιπωρίας στα νοσοκομεία Κοζάνης, Προλεμαϊδας, Βέροιας, Ειδικών παθήσεων και Ιπποκρατείου Θεσσαλονικής.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε από την Κοζάνη, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, στο νοσοκομείο Βέροιας αφού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας οι παιδιατρικές κλινικές δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης παιδιάτρων.

Στη Βέροια, παρόλο που το μωρό βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αφυδάτωσης, δεν του χορηγήθηκε ορός με αποτέλεσμα μετά από ένα 24ωρο να διακομιστεί στο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επειδείνωση.

Ημιθανές διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για το επαναφέρουν στη ζωή.

Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμία στα κάτω άκρα. Μετά από λίγες μέρες παρουσίασε μικρή βελτίωση αν και παρέμενε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού των δαχτύλων των ποδιών. Παρʼ όλα αυτά την περασμένη Τρίτη το μωρό υπέστη πνευμονική εμβολή και εξέπνευσε.

Το δράμα συνεχίστηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία όπου κατά την την εξέταση ο ιατροδικαστής κ. Ψαρούλλης έμεινε άναυδος όταν είδε ότι στο καρτελάκι που έφερε το παιδί στο χέρι του αναγραφόταν άλλο όνομα. Έτσι, ο πατέρας κλήθηκε για εκ νέου αναγνώριση... Γι' αυτό το θέμα το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου