Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η δικτατορία στην Ελλάδα,αποτέλεσε ορόσημο για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Γέννησε αντιθέσεις,ξεκινώντας από την άκρα δεξιά,φθάνοντας στην άκρα αριστερά.
Αποτέλεσμα της εφταετίας που αμαύρωσε την Ελληνική κοινωνία και την ίδια τη Δημοκρατία,ήταν η γέννηση και η γιγάντωση ενός πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια του τόπου.
Η Ελλάδα χωρίστηκε σε πολιτικά κόμματα,που υπόσχονταν την αναγέννηση της χώρας.
Ταμπέλες του τύπου πατριωτισμός,προοδευτισμός,δημοκρατικότητα,χώρισαν τη λαό και τον φανάτισαν σε μεγάλο βαθμό.
Η ψηφοθηρία και η ικανοποίηση του κάθε ψηφοφόρου έγινε ο πρωταρχικός σκοπός των πολιτικών σχηματισμών,έτσι ώστε να αναρριχηθούν στην εξουσία.Αποτέλεσμα αυτού,ήταν να κατασπαταληθεί κάθε ευκαιρία που πήραμε για ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας.
Τέσσερα πακέτα Ντελόρ και Σαντέρ,αναπτυξιακά προγράμματα,επιχορηγήσεις,εξανεμίστηκαν χωρίς να φέρουν τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.
Η εθνική οικονομία θυσιάστηκε στο βωμό της μικροπολιτικής και των προσωπικών συμφερόντων .
Φτάνουμε λοιπόν στο 2010 και τίθεται ένα ερώτημα.Ποιός ο λόγος ύπαρξης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα?Θα μου πείτε βέβαια πώς αλλιώς μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα.Ελικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω.Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι χρεοκοπήσαμε σαν λαός και σαν κοινωνία.Φτάσαμε σε ένα τέλμα,που πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε ν' απεγκλωβιστούμε.
Αυτό το τέλμα,το αδιέξοδο,όπως θέλετε πείτε το,είναι το αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών συμφερόντων,(πάσης φύσης),ανάμεσα στον πολίτη και τα πολιτικά κόμματα.
Όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι σ'αυτό το χαώδες και χωρίς ουσία πολιτικό σύστημα που δημιουργήσαμε.Νοοτροπίες του τύπου,σιγά μη σπάσουμε τ'αυγά ,δεν χωράνε πλέον στην Ελλάδα.
Όχι μόνο τ'αυγά πρέπει να σπάσουμε αλλά κυρίως το απόστημα που λέγεται πολιτικό σύστημα

anemo-milos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου