Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο τουριστικός τομέας αντιστέκεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση και εμφανίζει ανάπτυξη

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση ο τουριστικός τομέας όχι μόνο αντιστέκεται αλλά εμφανίζει ανάπτυξη και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι ευοίωνες. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2010 οι αφίξεις τουριστών στην Καραϊβική εμφάνισαν αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τα στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Καραϊβικής Τζων Μάχινλευ ο οποίος απέδωσε την αύξηση αυτη σε μεγάλο βαθμό ...
στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ.

Παρα τις δυσκολίες που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο τουριστικός τομέας "κίνησε" το 2009 το ποσό των 855 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού τα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει ανάπτυξη και η αύξηση θα φθάσει το 4,1% δηλαδή από 880 εκατομμύρια αυξήσεις θα φθάσουν το 1 δις 600 χιλιάδες σε μια δεκαετία. Τις θετικές εξελίξεις στον τουρισμό τις εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες στη Λατινική Αμερική την οποία ούτως ή άλλως δεν άγγιξε ποτέ η οικονομική κρίση.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Λατινική Αμερική

Σε πολλούς εξωτικούς προορισμούς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό προσφέρουν οικονομικά δελεαστικά πακέτα ελκύοντας τουρίστες από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ενδεικτικό ότι δίκλινο δωμάτιο σε πολυτελές ξενοδοχείο, με πρωινό, πισίνες και προσωπικές αιώρες, στο Νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, τον επίγειο Παράδεισο όπως τον χαρακτήρισε ο Χριστόφορος Κολόμβος, κοστίζει μόλις 55 ευρω. Δελεαστικές είναι και οι προτάσεις για οργανωμένα ταξίδια σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής που φαίνεται να επωφελούνται από την ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα. Στο Μεξικό η μεγάλη ισπανική εταιρεία Γκρούπο Γκραντ Κοράλ θα επενδύσει 5 δις δολάρια τα επόμενα δεκα χρόνια για να κατασκευάσει 16 χιλιάδες πολυτελή δωμάτια στην Κιντάνα Ρόο και στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ. Στην Αργεντινή, οι αεροπορική εταιρεία Αερολίνεας Αρχεντίνας θα προσθέσει 15 αεροσκάφη για διεθνείς πτήσεις. Ο πρόεδρος της εταιρείας Μαριάνο Ρεκάλδε δήλωσε ότι η εταιρεία προβλέπει αύξηση των εσόδων τα επόμενα χρόνια.


http://www.americalatina.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου