Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΦΡΕΣΚΟ-ΟΙ ΔΕΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ NBA ΑΠΟ ΤΟ ESPN

MHN TIS XASETE

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Στα άκρα οδηγείται η διπλωματική σύγκρουση Τουρκίας Ισραήλ με εκατέρωθεν κατηγορίες. Λάδι στη φωτιά ρίχνουν εμπρηστικές δηλώσεις του υποστράτηγου Αρι Μιζραχί, διοικητή των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων. Διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε η Τουρκία, στον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα, για τις δηλώσεις Ισραηλινού στρατηγού. Η Τουρκία ζητεί "επειγόντως διευκρινίσεις" για τις δηλώσεις του στρατηγού Αβι Μιζραχί, οι οποίες κρίθηκαν "απαράδεκτες" από την Άγκυρα.



απο ερτ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ


Είναι γνωστό ότι η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, όχι της αυτοκρατορίας, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης...
Αυτό το σήμα είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης. Έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.
Και ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου. Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από την αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χρειά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, έγινε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και επεκτάθηκε ως μουσουλμανικό σύμβολο...
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων, και αν θα προσέξετε, το γράφει... ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ...
Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια... Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για αυτά που μας σερβίρουν καθημερινά...
ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Ή ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ!ΝΑ ΤΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΛΟΥΝ ΓΙΟΥΝΑΝΗΔΕΣ (ΙΩΝΕΣ), ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ !!!!!Πηγή: Στέφανος Β.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΡΙ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ Wii

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ..

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


«Τους μιλάω για το Μέγα Αλέξανδρο και είμαι υποχρεωμένος να τους πω ότι κατάγεται από τη Ελλάδα και όχι από τη "Μακεδονία" όπως μαθαίνουν στο σχολείο τους»

Ο 75χρονος Θανάσης Στεργίου 20 χρόνια διδάσκει τα Ελληνικά

Κάθε μέρα στη Μπίτολα ή Μοναστήρι, όπως ονομάζεται στα ελληνικά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Σκοπίων, μερικές δεκάδες παιδιά ανοίγουν τα τετράδιά τους για να γράψουν τις ελληνικές λέξεις που θα τους διδάξει ο δάσκαλός τους Θανάσης Στεργίου.

«Oύτε κρυφό σχολειό είμαστε, αλλά ούτε και φανερό. Το κράτος της ΠΓΔΜ δεν αφήνει να μπαίνουν στη χώρα βιβλία Ιστορίας από την Ελλάδα και χρησιμοποιούμε πολλούς τρόπους για να καταφέρουμε να έχουμε κάποια βιβλία που χρειάζονται σε όσους θέλουν να μάθουν Ελληνικά εδώ στη FΥRΟΜ», λέει ο 75χρονος σήμερα Θανάσης Στεργίου, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια διδάσκει τα ελληνικά στα Σκόπια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΙΝΚΟΛ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 3.4 ΕΚ ΔΟΛ.

Ένα σπάνιο χειρόγραφο του Αβραάμ Λίνκολ πουλήθηκε αντί 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, ημέρα εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του 16ου Προέδρου των ΗΠΑ που κατήργησε τη σκλαβιά. Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για μία ομιλία του Λίνκολ.
Ένα προηγούμενο χειρόγραφο ομιλίας του είχε πουληθεί το 2002 αντί του ποσού των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώθηκε από τον Οίκο Κρίστις που διεξήγαγε τη δημοπρασία.

Οι θρυλικοί "Ολύμπιανς" ξανά μαζί


Μετά από μια μακρά περίοδο χειμερίας νάρκης οι "Ολύμπιανς", γνωστοί και ως οι Beatles της Θεσσαλονίκης, ξεμυτίζουν για μια βραδιά από την κρυψώνα τους, για να ζωντανέψουν μια άλλη εποχή από το μακρινό παρελθόν με αφορμή όχι την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αλλά ...την γενέθλια εκδήλωση ενός φορέα νεότερου από το συγκρότημά τους, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), που φέτος γιορτάζει τα 35 του χρόνια.

Το ελληνικό θρυλικό συγκρότημα των Αλκη Κακαλιάγκου (πιάνο-hammond organ), Πασχάλη Αρβανιτίδη (τραγούδι-μπάσο), Βαγγέλη «Σπόρο» Κουτσοτόλη (σαξόφωνο), Κούλη Καλογιαννίδη (κιθάρα) και Δημήτρη «Τζακ» Λαζαρίδη (τύμπανα), που για δεκαετίες συντρόφευσε το μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας με θρυλικές επιτυχίες, θα εμφανιστεί το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (19/02), στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης, όπου θα ξανατραγουδήσουν για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια τα αγαπημένα τους τραγούδια. Τραγούδια με τα οποία μεγάλωσε, ερωτεύτηκε, συγκινήθηκε και νοστάλγησε μια ολόκληρη γενιά αλλά και πολλά νεώτερα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που ακόμη και στις μέρες μας ακούνε αυτά τα τραγούδια και τα σιγοψιθυρίζουν.

Η εκδήλωση για τα 35 χρόνια του ΣΕΒΕ, έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει «στροφή» στην ιστορία του Συνδέσμου, ο οποίος επιθυμεί να ενισχύσει τον περιφερειακό του χαρακτήρα και να μην είναι πια «σύνδεσμος κυρίως, της Θεσσαλονίκης», όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, κ.Θωμαΐδης.

απο απε

Καταργείται η θητεία σε Αεροπορία-Ναυτικό


Από το 2010 όλοι ανεξαιρέτως οι νέοι θα υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, αφού σταδιακά θα καταργηθεί η θητεία στο Ναυτικό και στην Αεροπορία. Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Άλλη όψη" με τον Μανώλη Κοττάκη. Προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται και η μείωση της θητείας στους 9 μήνες, καθώς -όπως επισημαίνει ο υπουργός- έχουν ολοκληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου, ενώ προανήγγειλε και την κατάργηση των αναβολών για μεταπτυχιακές σπουδές.
απο ert

D.C.A ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ?

ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΜΕΣΩ ΚΟΥΡΙΕΡ

Ένα πασίγνωστο πρώην μοντέλο και νυν ηθοποιό τον Τέο Θεοδωρίδη, που φέρεται ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης από τη λατινική Αμερική στη χώρα μας αναζητούν οι διωκτικές αρχές. Η αποκάλυψη ότι ο νεαρός, εισάγει και διακινεί το πανάκριβο ναρκωτικό στα αθηναϊκά σαλόνια, έγινε μετά τη χθεσινή σύλληψη δύο συνεργών του, οι οποίοι πήγαν σε εταιρεία κούριερ για να παραλάβουν το συστημένο δέμα που έφθασε αεροπορικώς από την...
Κολομβία στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν για τη …μεγάλη δουλειά, εντόπισαν χθες το απόγευμα το «πακέτο» με την κοκαΐνη βάρους 4.160 γραμμαρίων και αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Αφού το άνοιξαν και διαπίστωσαν πως έκρυβε τη σκόνη, στη συνέχεια το πήγαν σε εταιρεία κούριέρ των Νέων Μουδανιών – διεύθυνση όπου είχαν δηλώσει οι αποστολείς - και περίμεναν να εμφανισθούν οι παραλήπτες. Έτσι, μόλις είδαν τους δύο συνεργούς του ηθοποιού (έναν 38χρονο και έναν 30χρονο)να πλησιάζουν και το πακέτο να αλλάζει χέρια όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είπαν στην Αστυνομία, ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και πως βρέθηκαν στην ταχυμεταφορική εταιρεία των Νέων Μουδανιών για να παραλάβουν ένα δέμα του οποίου όμως το περιεχόμενο δεν γνώριζαν για λογαριασμό του ηθοποιού. Εκείνος, όπως είπαν ήταν ο άνθρωπος που έκανε την παραγγελία και μάλιστα έδωσε στον έναν από αυτούς, στον 38χρονο και μια πλαστή ταυτότητα για να κάνει τη συναλλαγή. Αμέσως εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ηθοποιού ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ

arpaxta.blogspot.com

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ


Ελβετοί επιστήμονες προπαθούν να αποδείξουν οτι ο έρωτας και η έλξη μεταξύ
των ανθρώπων δεν ξεκινάει απο το στομάχι οπως λεει σοφά ο λαός μας.
Αλλά ούτε απο την καρδιά οπως είναι το φυσικότερο.
Το σημείο G τελικά είναι η μύτη δηλαδή η όσφρηση.
Οι ιδρωμένοι αντρές μετά από πειραμάτα αποδείχτηκαν πολύ θελτικοί.
Για τις γυναίκες ούτε να το φανταστώ δεν θέλω.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ




ΑΠΟ HAKIS-HAKIS

ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ SEX. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ.


Το ξέρετε ότι ο λόγος που οι αεροσυνοδοι θεωρούνται είδωλα του sex μεγάλο μερίδιο ευθύνης

έχουν οι εταιρίες που εργάζονται.

Πολύ παλαιότερα και λιγότερα σήμερα υπάρχουν διαφημήσεις που προβάλλουν την έντονη θηλυκότητα των αεροσύνοδων.

Το διαφημιστικό σλόγκαν<θα σε πάω έτσι όπως δεν σε έχει πετάξει κανείς μέχρι τώρα>,

σίγουρα το έχετε ακούσει?

Υπάρχουν εταιρείες που τις προσλαβάνουν με μοναδικό προσόν την εξωτερική ενφάνισει.

Το πρόβλημα ξεκίνα όταν περάσουν ένα ηλικιακό όριο ή πάρουν κάποια παραπανίσια κίλα,

τότε τις απολύουν.

Αύτο γίνεται ιδιαίτερα στην Ν.Α Ασία και στην Άπω Ανατόλη, και πολύ λιγότερο πλέον

στον υπόλοιπο κόσμο.

Ίσως τελικά το να είσαι αεροσυνοδός, γίνει το επάγγελμα ,που το να είσαι όχι και τόσο

θηλυκή παρουσία, είναι τελικά πλεονέκτημα.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ
ΑΛΛΑ Η 3 ΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ 1 ΘΕΣΗ Ο ΣΕΡΒΟΣ
ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟ,
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΣΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΚΟΜΗ!!!

ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΑΣ

Ομάδα Αμερικανών και Ελλήνων αρχαιολόγων που διενεργεί ανασκαφές στο όρος Λύκαιο της Αρκαδίας υποστηρίζει ότι η μυθική γενέτειρα του Δία δε βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά στην Αρκαδία. Ο επικεφαλής της ομάδας Ντέιβιντ Ρομάνο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στην Αριζόνα δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν αφήνουν αμφιβολία για τον γενέθλιο τόπο: «Είναι το Λύκαιο». Γιατί «τα ευρήματα αυτά είναι τόσο παλιά όσο η ίδια η ιδέα του Δία» σημειώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Τα στοιχεία μάς υποδεικνύουν δυναμικά ότι στην κορυφή του όρους ελάμβαναν χώρα τελετουργικά συμπόσια κατά τη Μυκηναϊκή εποχή,περίπου 3.300 ή 3.400 χρόνια από σήμερα». Πράγματι, στην ανασκαφή ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 50 αγγεία πόσης, θραύσματα ειδωλίων καθώς και ίχνη θυσιασμένων ζώων και οστά αιγών. Επίσης βρέθηκαν ασημένια νομίσματα (πολύ μεταγενέστερα βεβαίως) καθώς και ένα μπρούντζινο χέρι που κρατάει έναν κεραυνό, όλα αφιερώματα στον Δία. Οι μυκηναϊκοί βωμοί στην κορυφή βουνών θεωρούνται πολύ σπάνιοι, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Η περίοδος επίσης συμπίπτει με τις πρώτες ιστορικές αναφορές του θεού Δία στα ελληνικά κείμενα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελετουργίες στο όρος Λύκαιο είχαν σκοπό να τιμήσουν τον θεό.