Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Επέστρεψε ο Θρύλος


Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε και μετά από 13 μέρες παραμονής στο Ζέεφελντ ο νταμπλούχος Ελλάδας επέστρεψε στην βάση του. Οι Πειραιώτες λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου πάτησαν ξανά ελληνικό έδαφος, αφού η ομάδα γύρισε από το Ζέεφελντ. Κανένας από τους παίκτες δεν έκανε δηλώσεις και όλα τα μέλη της αποστολής έφυγαν γρήγορα από το αεροδρόμιο προκειμένου να βρεθούν κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και να απολαύσουν το ρεπό της Κυριακής. Πέρα από τον Μπελούτσι που ως γνωστόν έφυγε για την Ισπανία μαζί με την αποστολή δεν γύρισαν ακόμα πέντε παίκτες.

Ο Ματ Ντάρμπισιρ έφυγε για την Αγγλία, ο Μπράβο για την Μαδρίτη, οι Τοροσίδης, Στολτίδης για την Θεσσαλονίκη και ο Ζεβλάκοφ για την Βαρσοβία. Οι ποδοσφαιριστές εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό και δεν γύρισαν στην Αθήνα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή. Άπαντες, όμως, θα βρίσκονται την Δευτέρα στις 19:30 στο Ρέντη για να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Αντίο με προπόνηση

Το πρωί, ωστόσο έγινε και η τελευταία προπόνηση επί αυστριακού εδάφους. Το πρόγραμμα της ήταν πολύ πιο χαλαρό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν έλειψαν γι' ακόμα μία φορά οι ασκήσεις με μπάλα, ενώ έγινε και μίνι δίτερμα. Οι ποδοσφαιριστές, πάντως, που έπαιξαν σε ολόκληρο το φιλικό με την Σβατς, αλλά και αυτοί που αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακολούθησαν πιο ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης. Όσον αφορά στον Γκαλέτι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Στολτίδης έκανε θεραπεία.

Ο Ολυμπιακός θα μείνει στην Ελλάδα μέχρι τις 10 Ιουλίου. Τότε η αποστολή των Πειραιωτών θα αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας με την διεξαγωγή τεσσάρων φιλικών αναμετρήσεων. Εκεί η ομάδα θα παραμείνει μέχρι τις 19 Ιουλίου. Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει στην διάθεση του και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Όλαφ Μέλμπεργκ.

Οι παίκτες μας την Κυριακή θα έχουν ρεπό, ενώ την Δευτέρα θα προπονηθούν στο Ρέντη στις 19:30. Την Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, την Τετάρτη μία, την Πέμπτη πάλι διπλή. Την Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα προπονηθούν το πρωί και το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την Ολλανδία
gayros.gr

Φερνάντο Μπελούτσι-Κάτοικος... Πόρτο!

Απ' την... Ισπανία στην Πορτογαλία! Ο Αργεντινός παίκτης, Φερνάντο Μπελούτσι σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει την καριέρα του σ' ένα πορτογαλικό λιμάνι, αυτό του Οπόρτο. Ο Ολυμπιακός απ' την μεταγραφή του στην Πόρτο θα καρπωθεί το ποσό των 4.5 εκατ. ευρώ.




Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο θέμα του Φερνάντο Μπελούτσι. Ο Αργεντινός παίκτης σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει την καριέρα του σ' ένα πορτογαλικό λιμάνι, αυτό του Οπόρτο. Ο Ολυμπιακός απ' την μεταγραφή του στην Πόρτο θα καρπωθεί το ποσό των 4.5 εκατ. ευρώ.
Gazzetta team

ΣΧΟΛΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ 20 ΕΚ ΕΥΡΩ,ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ 4,5!ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΗΡΕ?

Είδηση Βόμβα: Φεύγει από τον Ολυμπιακό ο Μπελούτσι!

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε από την Αυστρία αλλά στο αεροπλάνο δεν ήταν ο Φερνάντο Μπελούτσι!
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή θα μεταβεί στην Ισπανία ώστε να συναντηθεί με τον μάνατζερ του Πίνι Ζαχάβι.
Υπάρχει έντονη φημολογία πως θα συζητήσει με τον μάνατζερ του το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Ήδη Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση του.

Έφτασε ο Λεντέσμα

Πιστός στο ραντεβού του, ο Κριστιάν Λεντέσμα βρίσκεται- όπως αναμενόταν- στην Αθήνα. Ο Αργεντινός μέσος θα συναντηθεί με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού για να ενημερωθεί το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή του. Θυμίζουμε, πως ο ίδιος επιθυμεί να επεκτείνει τη συνεργασία του με αυξημένες αποδοχές ως το 2011, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν φαίνεται μέχρι στιγμής διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν το αίτημά του. Ενδεχομένως, μάλιστα, να του ζητηθεί να λύσει το συμβόλαιό του χωρίς να πάρει παραπάνω χρήματα, αν αντιληφθούν ότι δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει. Τυπικά είναι υποχρεωμένος να μείνει για ακόμη ένα χρόνο.
http://bet-gr.blogspot.com/

“Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία”

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική σελίδα του “Aljazeera” (2/7/2009), που αναμεταδόθηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα από την “Ελευθεροτυπία” (3/7/2009), και σχετίζονται με το Διεθνές Συμπόσιο που οργανώσαμε: “Ιερουσαλήμ, Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού 2009. H Ευρώπη για την Ιερουσαλήμ και τη Γάζα” (Αθήνα 22 Ιουνίου 2009), οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Στο Διεθνές Συμπόσιο της Αθήνας συμμετείχαν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα με βουλευτές ή γραπτά μηνύματα.
2. Από μέρους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων παραβρεθήκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές: Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Τσιρώνης, Γιάννης Μπανιάς, Θοδωρής Δρίτσας και ο Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας.
Επίσης, συμμετείχαν ευρωπαίοι πολιτικοί, διανοούμενοι, συγγραφείς, μελετητές και ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δήμαρχοι που έχουν αδελφοποιηθεί με Παλαιστινιακούς Δήμους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.α.
Μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Συμπόσιο, του αντιπροέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής κ. Hasan Khresha, στον οποίον δεν επέτρεψαν να βγει από τη χώρα του.
3. Στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη θεσμοθέτηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Αραβικού Πολιτισμού» από την UNESCO - OHE (1996), δεν είχαν προσκληθεί Παλαιστινιακές οργανώσεις και κόμματα, παρά μόνον η εκπροσώπηση της Παλαιστινιακής Αρχής.
4. Η διεθνής απήχηση και επιτυχία του Συμποσίου της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός κι αυτό μας γεμίζει ευθύνες για το μέλλον της “Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας”.
5. Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύουν όσα περιγράφουν περί παρεμβάσεων τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά θεωρούμε αδιανόητο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δηλαδή πρόεδρος ενός λαού να παρεμβαίνει για την ματαίωση εκδήλωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού του, το δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα του και την άρση αποκλεισμού της χώρας του, ή φίλοι του προέδρου Αμπάς στην Ελλάδα να αποδέχονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Επιπροσθέτως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η “Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία” είναι ελληνική οργάνωση με μοναδικούς στόχους τη σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Παλαιστίνης, δεν ταυτίζεται με καμία ελληνική ή παλαιστινιακή πολιτική οργάνωση ή τάση. Προωθεί τα δίκαια και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, όπως περιγράφονται σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και το Δικαίωμα στην Επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων, που τόσο ο ΟΗΕ, αλλά και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί απαιτούν ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2009
Το Γραφείο Τύπου

Εκτέλεσαν 20 εμπόρους ναρκωτικών στο Ιράν

Είκοσι άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών απαγχονίστηκαν σήμερα στη φυλακή Ρατζάιε Σαρ κοντά στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Οι καταδικασθέντες, ηλικίας από 35 έως 48 ετών, είχαν συλληφθεί από ένα έως και πέντε χρόνια πριν την εκτέλεσή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο διευκρινίζει ότι στην κατοχή τους όταν είχαν συλληφθεί βρέθηκαν περισσότερα από 700 κιλά όπιο, ηρωίνη και κοκαΐνη. Το Ιράν είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αριθμό εκτελέσεων μετά την Κίνα, όπως επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιρανικού τύπου από την αρχή του χρόνου έχουν εκτελεστεί 161 θανατοποινίτες οι οποίοι καταδικάστηκαν για διάφορα αδικήματα
Hellenic Business

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΣΕ ΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!

Δείτε γιατί θεωρούνται οι καλύτεροι καί γιατί σε πραγματικές καταστάσεις απλά οι άνθρωποι δεν παίζονται!!

ΤΣΙΡΛΙΝΤΕΡΣ.....ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

Άρχισε η έξοδος των αδειούχων

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν από τον Πειραιά, αλλά και άλλα λιμάνια της χώρας, τα πλοία λόγω του πρώτου κύματος των αδειούχων του Ιουλίου. Παράλληλα το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας και η Ένωση Καταναλωτών, υπενθυμίζουν στους επιβάτες μια σειρά βασικών τους δικαιωμάτων, τόσο για τις περιπτώσεις ακύρωσης δρομολογίων, αλλά και φαινομένων αισχροκέρδειας στα κυλικεία των πλοίων.

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής προστασίας και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των επιβατών – καταναλωτών, που διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας και σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, έχει ξεκινήσει η διανομή, στο επιβατικό κοινό, ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου, στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά οι βασικές αρχές του Νόμου 3709/2008 "Δικαιώματα – υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις", με τον οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς των υποχρεώσεων των πλοιοκτητριών εταιρειών, έναντι των επιβατών, που χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοΐας, ως μέσο μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, διανέμεται ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για μία σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν, σε προκαθορισμένες τιμές, τα κυλικεία των ακτοπλοϊκών πλοίων εσωτερικών γραμμών, σύμφωνα με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις
Helllenic Business

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΔΑ (TARPON SPRINGS) ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ!!






Επίσημη αργία επειδή πήραμε το EURO! - Ούτε στο ...Τζιμπουτί δεν γίνονται


Ειλικρινά δεν το ξέραμε. Γελάσαμε πολύ. Η ΕΠΟ έχει βάλει ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ την 4η Ιουλίου επειδή είναι η ημερομηνία που πήραμε το euro 2004!!!
Ναι ρε παιδιά είναι επίσημη αργία! Το λένε στο site τους. Ούτε στο...Τζιμπουτί δεν γίνονται αυτά...
τροκτικο

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΔΕΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ.....ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ? ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΤΙ? ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ!!!!!,ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!!ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΒΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ Η ΑΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!!
anopetra-eleos.blogspot.com

Ο Ραχωβίτσας...τους θέρισε!



Εξιχνιάζονται μαζί με την υπόθεση Παναγόπουλου και τρείς δολοφονίες
ανθρώπων της νύκτας του Μπάμπη Λαζαρίδη, του Κοσμόπουλου
και του Γούση.
Το κύκλωμα της φυλακής είναι αδίστακτο αλλά την πάτησαν με τα
κινητά τους που όπως φαίνεται "τους άφηναν" να έχουν!
Ο Ραχωβίτσας βγήκε από τον λήθαργο και αποδεικνύει ότι είναι
ικανός Αξιωματικός!
Αθηναίος

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
Μέχρι τώρα ολοι τους ¨ελεγαν άχρηστους και ότι δεν μπορούν να πιάσουν κανένα,τώρα που τους πιάσανε όλους φταίει ότι οι μισοί ήντουσαν ήδη φυλακή,και που περίμενες να είναι πυρηνικοί επιστήμονες?επίσης αμα δεν υπήρχαν καρτοκίνητα πως θα έκαναν τις συνενοήσεις από την φυλακή?το ίδιο συμβαίνει και με τους γνωστούς άγνωστους όλοι τους ξέρουνε αλλά όταν τους πιάνουνε λέμε,καλά αυτοί ήτανε?ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ!!

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξιχνίαση της αρπαγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, μετέβη σήμερα (04-07-2009) στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου την 13:30 ώρα παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της, ταξίαρχο Ιωάννη Δικόπουλο, η εξιχνίαση της αρπαγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις.

Προ της παρουσίασης ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Βρισκόμαστε εδώ μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για να συγχαρούμε την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για μια μεγάλη επιτυχία την οποία είχε. Mε μεθοδικότητα επαγγελματισμό και μεγάλη προσπάθεια κατόρθωσαν και εξάρθρωσαν μια σκληρή εγκληματική ομάδα, η οποία επιδίδετο κατά σύστημα στην διάπραξη αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικής μορφής.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εγώ βρίσκομαι εδώ στο χώρο της Ασφάλειας, είναι ο φυσικός μου χώρος που υπηρετούσα μια ζωή ολόκληρη και ήρθα να συγχαρώ τους αστυνομικούς για μια πολύ μεγάλη επιτυχία που είχανε, για την εξάρθρωση μιας πολύ μεγάλης εγκληματικής ομάδας. Και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω παράλληλα και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή των αστυνομικών της Ασφάλειας, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

ΕΝΑ ΠΑΤΩΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!


Στην Νέα Υόρκη υπάρχει αυτή η ψησταριά που το πάτωμα είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένω από
πένες το θέαμα απίστευτο και οι πελάτες μένουν με το στόμα ανοικτό μόλις το αντικρύσουν!!

THE PACIFIC!! ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ 2010!!!

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ-ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χτες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου με πρωταγωνιστές δύο Ρουμάνους κακοποιούς που συνελήφθησαν από αστυνομικούς γύρω στις 8:30 μ.μ στη Λεπτοκαρυά να "σπάνε" αυτοκίνητα και να κλέβουν από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Α.Τ. στο Λιτόχωρο.
Οι Ρουμάνοι κακοποιοί που είναι αδέρφια και ηλικίας 32 και 28 ετών αποδείχτηκαν τελικά πολύ επικίνδυνοι, αφού με σκοπό να αποδράσουν από το αστυνομικό τμήμα, γύρω στις 11:30 έβαλαν φωτιά στις κουβέρτες και τα στρώματα των κρατητηρίων, με αποτέλεσμα να "λαμπαδιάσει" αμέσως ο χώρος. Μέσα στη γενική σύγχυση που επικράτησε στο αστυνομικό τμήμα, την ώρα που οι αστυνομικοί έσπευδαν να σβήσουν με πυροσβεστήρες τη φωτιά, ένας από τους Ρουμάνους κακοποιούς όρμηξε και έσπασε με το κεφάλι του την "γυάλινη" πόρτα του τμήματος στην προσπάθεια του να αποδράσει, αλλά τραυματίσθηκε και έπεσε κάτω αιμόφυρτος και ουρλιάζοντας σαν αγρίμι.
Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και οι αστυνομικοί μετέφεραν τους δύο κακοποιούς, τον έναν τραυματισμένο από τα τζάμια και τον άλλον με αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και από εκεί με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου και νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, ενώ το σπίτι που διέμεναν στη Λεπτοκαρυά φρουρείται και θα ερευνηθεί με την παρουσία του εισαγγελέα και των δραστών, μόλις αναρρώσουν και πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Μόλις διαθόκε το πρωτοφανές περιστατικό, προκάλεσε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου.
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΡΜΑ!!ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!

Προβληματισμός στην ΕΕ για ενδεχόμενη μετάλλαξη της νέας γρίπης


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβληματίζεται για πιθανή μετάλλαξη του ιού της γρίπης Α (Η1Ν1) σε πιο σοβαρής μορφής, το φθινόπωρο με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, Ανδρούλα Βασιλείου έχει ετοιμάσει έγγραφο, με το οποίο ενθαρρύνει τους εταίρους να αποδεχθούν την αρχή ότι τα πρώτα εμβόλια, που θα παραχθούν, θα χορηγηθούν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και στα 27 κράτη μέλη. Το έγγραφο θα συζητηθεί στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, τη Δευτέρα, στη Σουηδία.

Η Ανδρούλα Βασιλείου επανέλαβε δε, ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά θα πρέπει να διατηρηθεί η ετοιμότητα και να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα πρόληψης
Enet.gr

ΟΥΤΕ στην... Πλατεία Συντάγματος, βρε παιδιά!! ΑΜΥΘΗΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ!- 4.500 ευρώ το μήνα πληρώνει ο ΟΠΑΔ στην Λευκάδα!




Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος, Μιχάλης Καρχιμάκης και Άντζελα Γκερέκου, κατέθεσαν αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Οικονομίας με θέμα το υπέρογκο ενοίκιο που καλείται να καταβάλλει ο ΟΠΑΔ για τα νέα γραφεία του στην Λευκάδα.Οι παραπάνω βουλευτές στην αναφορά τους τονίζουν τα εξής:«Είναι απίστευτο. Ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) νοίκιασε στην Λευκάδα γραφεία με το τρελό ποσό των 4500 ευρώ το μήνα. Τα νέα αυτά γραφεία, απέναντι από το γηροκομείο, είναι το ισόγειο ενός διώροφου κτιρίου που δεν ξεπερνά τα 130τ.μ. και οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσα (προς το παρόν είναι μόνο ο ΟΠΑΔ, σε λίγους μήνες θα μεταφερθεί και το ΤΥΔΚΥ) δεν θα ξεπερνούν τους δέκα. Μέχρι στιγμής είναι μόνο πέντε. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ένας Οργανισμός που έχει να πληρώσει τους γιατρούς του από το καλοκαίρι περίπου, οι ασφαλισμένοι του κινδυνεύουν να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, διότι οι φαρμακοποιοί έχουν αγγίξει τα όριά τους με αυτά που τους χρωστάει, να νοικιάζει στην Λευκάδα γραφεία με τόσο τρελό ενοίκιο; Οι διαπραγματεύσεις του ενοικίου έγιναν απευθείας με τα κεντρικά μια και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει θέμα εκτίμησης από την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου). Ο ΟΠΑΔ είναι ένας αυτόνομος Οργανισμός που όμως ελέγχεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Είναι ενήμεροι λοιπόν οι κ. Αβραμόπουλος και Παπαθανασίου για το συγκεκριμένο θέμα; Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είχαμε αναφερθεί και πάλι, μόνο που τότε από λανθασμένη πληροφόρηση είχαμε γράψει ότι το ενοίκιο είναι 4300 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα είναι 4500 ευρώ. Για το δημοσίευμα πληροφορούμαστε, ότι ενημερώθηκε η κεντρική διοίκηση η οποία έχει θέσει θέμα διερεύνησης των αντικειμενικών αξιών. Μα καλά λίγο καθυστερημένα δεν το σκέφτηκαν; Δεν είναι πρόκληση όλο αυτό που συμβαίνει; Ποιους εξυπηρετεί αυτό το ενοίκιο όταν πριν μεταφερθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία εκεί, πλήρωνε μόλις 500 ευρώ; Μήπως θα πρέπει να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στους ασφαλισμένους στον Οργανισμό».


Τουρκία: Τηλεοπτικός διαγωνισμός προσηλυτισμού!

http://kostasxan.blogspot.com

Η θρησκεία "πουλάει καλά" στην Τουρκία

Τι συμβαίνει όταν βάζεις στο ίδιο δωμάτιο έναν ιμάμη, έναν παπά, ένα ραβίνο, ένα βουδιστή μοναχό και δέκα άθεους; Το τουρκικό κανάλι Kanal T ελπίζει ότι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι υψηλή τηλεθέαση, καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι όπου ιερωμένοι(;) από τις τέσσερις θρησκείες επιχειρούν να προσηλυτίσουν τους άθεους.
Το έπαθλο για τους νεοφώτιστους θα είναι ένα προσκύνημα στον ιερό τόπο της νέας θρησκείας τους: τη Μέκκα για τους μουσουλμάνους, το Βατικανό για τους χριστιανούς, την Ιερουσαλήμ για τους εβραίους και το Θιβέτ για τους βουδιστές.
Ωστόσο η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας δεν φαίνεται να διασκεδάζει πολύ με αυτή την προοπτική και αρνείται να στείλει ιμάμη στην εκπομπή.
«Το να κάνεις κάτι τέτοιο με μοναδικό στόχο την τηλεθέαση δείχνει έλλειψη σεβασμού προς όλες τις θρησκείες. Η θρησκεία δεν πρέπει ν αποτελεί αντικείμενο ψυχαγωγικών εκπομπών», δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Θρησκευτικών υποθέσεων Χάμζα Ακτάν.
Οι δημιουργοί της εκπομπής «Μετανοημένοι συναγωνίζονται», που θα αρχίσει να προβάλλεται το Σεπτέμβριο, διαφωνούν. «Δίνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον κόσμο, το δώρο της πίστης», όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Kanal T Σεϊχάν Σοϊλού.
«Δεν θέλουμε να είναι κανείς άπιστος. Ο Θεός είναι μεγάλος και δεν έχει σημασία σε ποια θρησκεία πιστεύεις. Το σημαντικό είναι να πιστεύεις», συμπλήρωσε.
Μέχρι στιγμής 200 άτομα έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής και οι δέκα διαγωνιζόμενοι θα επιλεγούν τον ερχόμενο μήνα. Ομάδα θεολόγων(;) θα εξακριβώσει εάν οι άθεοι είναι πραγματικά άπιστοι και δεν αναζητούν απλώς δωρεάν διακοπές ή φήμη.
Ο διαγωνισμός προσηλυτισμού βεβαιώνει για το επίπεδο εκτίμησης των θρησκειών που θρέφει η Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα θα είναι ένα δημόσιο μάθημα προς όλους τους μουσουλμάνους φανατικούς ισλαμιστές, προκειμένου να μάθουν πως να αντικρούουν επιχειρήματα ή πως να πλησιάζουν έναν αλλόθρησκο με σκοπό να τον προσηλυτίσουν. Την ίδια στιγμή βέβαια, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία αγνοείται παντελώς από τον τουρκικό "τηλεοπτικό σταθμό", ενώ βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη πολλών εκατομμυρίων ορθοδόξων κρυπτοχριστιανών στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ανακοίνωση από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο δεν υπάρχει και μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει, επειδή (και πολύ σωστά) οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν θεωρούν την θρησκεία ως παιχνίδι...
Γιατί όλοι μας αισθανόμαστε μία βεβαιότητα πως η νίκη θα είναι του ιμάμη; Γιατί πολύ απλά, το "παιχνίδι" αυτό στήθηκε για να βγάλει χρήματα, να "μορφώσει" μουσουλμάνους, αλλά κυρίως για να "αποδείξει" την ανωτερότητα του ισλάμ... Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση Ερντογάν θα έχει σοβαρότατα προβλήματα...


Πρωϊνή Ματιά στον Κόσμον Όλον!!

SEOUL (Reuters) - H Βόρεια Κορέα με την νέα δοκιμή των δύο πυραύλους Scud, το Σάββατο, δημιούργησε νέα ένταση αυτό ανακοίνώθυκε από την Νότια Κορέα από το Yonhap πρακτορείο ειδήσεων, και αύξησε τις στρατιωτικές της κινήσεις !....London (BBC)..Έξι οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο διαμερισμάτων στο νοατιονατολικό Λονδίνο!...TEGUCIGALPA (Reuters) Η προσωρινή κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ονδούρα δεν προτίθεται να αποκαταστήσει τον ανατραπέντα πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια στην εξουσία, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) Μιγκέλ Ινσούλσα, που συναντήθηκε χθες με αξιωματούχους. Ο Ινσούλσα, ο οποίος χθες Παρασκευή είχε συνομιλίες με πολιτικούς, δικαστικούς και μέλη της εκκλησιαστικής ιεραρχίας στην κεντροαμερικάνικη χώρα, είπε πως δεν διαβλέπει τερματισμό της πολιτικής κρίσης στη χώρα τις επόμενες ημέρες!...Τεχεράνη (Reuters) - Ένας ανώτερος κληρικός προειδοποίησε την Παρασκευή ότι οι κρατούμενοι Ιρανοί της βρετανικής πρεσβείας ίσως θ πρέπει να αντιμετωπίσουν δίκη για τον ρόλο τους στη μετεκλογική αναταραχή, ενώ οι χώρες της ΕΕ καλούνται να διαμαρτυρηθούν κατά των κρατήσεων τους!....WANA, το Πακιστάν (Reuters) - Στρατιωτικό Αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εξαπέλυσε βλήματα την Παρασκευή στο Πακιστάν στην Νότια Waziristan περιοχή, σκοτώνοντας 10 μαχητές ταλιμπάν!...JERUSALEM (Reuters) - Ένα ισραηλινό υποβρύχιο πέρασε τη Διώρυγα του Σουέζ προς την Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος ασυνήθηστης ναυτικής ασκήσης τον περασμένο μήνα, δήλωσαν αμυντικες πηγές δήλωσε την Παρασκευή, οι οποίοι περιγράφουν ότι το ασυνήθιστο στρατηγικώς γεγονός δείχνει στρατηγική προετοιμασία για την αντιμετώπιση του Ιράν!...

Ψήφισμα του ΟΑΣΕ εξισώνει τους σοβιετικούς με τους ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο


ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΩΝ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ-ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ...ΟΔΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΚΚΕ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!

Η απόφαση-σταθμός,που χαρακτηρίζεται ως "αμφιλεγόμενη" από τα...προοδευτικά "ελληνικά" ΜΜΕ-που ως γνωστόν λυμαίνονται ψευτοαριστεροί με Φεράρι-εξισώνει τη στάση της ναζιστικής Γερμανίας με εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μη δεσμευτικό για τα μέλη του Οργανισμού ψήφισμα υπερψηφίστηκε διά ανατάσεως της χειρός από περισσότερα από τα μισά παρόντα μέλη, ενώ καταψήφισαν οκτώ.

Με το ψήφισμα καλούνται τα μέλη του ΟΑΣΕ να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού». Την ημέρα εκείνη το 1939 υπεγράφη το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολοτώφ (φωτογραφία αριστερά κάτω) με τo οποίο άνοιγε ο δρόμο για το μοίρασμα της Ανατολικής Ευρώπης μεταξύ του Γ' Ράιχ και της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε μία εβδομάδα αργότερα όταν τα γερμανικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Πολωνία.

Έντονη ήταν η αντίδραση των Ρώσων βουλευτών που συμμετέχουν στο Σώμα των 385 μελών, εγκαταλείποντας την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους. «Αυτοί που εξισώνουν τον ναζισμό με το σταλινισμό ξεχνούν ότι η σταλινική Σοβιετική Ένωση έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες και είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το φασισμό» δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής Αλεξάντερ Κοζλόφσκι.

Στην αντίπερα πλευρά, η Λιθουανή βουλευτής Βίλια Αμπραμικιένε, υπεραμυνόμενη του ψηφίσματος, υποστήριξε ότι «πρόθεσή μας δεν είναι να προσβάλουμε κανέναν. Θεωρήσαμε χρέος μας να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας καθοδηγούμενοι από ένα αίσθημα δικαίου προς όσους υπέφεραν στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού λαού».

ΠΗΓΗ

Η εσωτερική σύνδεση μουσικής και μαθηματικών στην αρχαία Ελλάδα


η μουσική στους αρχαίους πολιτισμούς ήταν κάτι παραπάνω από ευχαρίστηση για το αυτί. Ήταν η άλγεβρα των μεταφυσικών θεωριών, η γνώση της οποίας δινόταν μόνο σε μυημένους, αλλά οι αρχές της μέσω του συλλογικού υποσυνείδητου έτρεφαν, επηρέαζαν και εκπαίδευαν τις πλατιές μάζες. Αυτό την έκανε ένα πανίσχυρο όργανο ηθικής διαπαιδαγώγησης, όπως είπε ο Κομφούκιος.

Η μουσική συνδέεται στην αρχαία Ελλάδα άμεσα με την ενέργεια και ως εκ τούτου με δυνάμεις που χαρακτηρίζονται ως «υπερφυσικές». Για παράδειγμα, ο Αμφίων, ο εφευρέτης της κιθαρωδίας, δηλαδή τραγουδιού με συνοδεία κιθάρας, ήταν και ο πρώτος θνητός που έπαιξε λύρα , την οποία διδάχτηκε από τον Ερμή ή από τον πατέρα του τον Δία. Κατά την παράδοση, με τη λύρα και το τραγούδι του μάγευε τις πέτρες, έτσι ώστε από μόνες τους τοποθετούνταν και στερεώνονταν, χτίζοντας τα τείχη της Θήβας με τις επτά πύλες (μία για κάθε χορδή της λύρας του).

Οπωσδήποτε όμως, η ενέργεια της μουσικής μεταστοιχειώνει και τον ίδιο τον άνθρωπο, όπως αναφέρεται στα Πολιτικά (Η΄, 1339Α-1342Β, V, 3-VII, 11) του Αριστοτέλη, κατά τον οποίο η αποστολή της μουσικής είναι τριπλή:

1. «παιδιάς ένεκα και αναπαύσεως» - για ψυχαγωγία και ανάπαυση 2. «προς αρετήν τι τείνειν την μουσικήν… και το ήθος ποιόν τι ποιείν» - γιατί μπορεί να ασκήσει ευεργετική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα 3. «προς διαγωγήν… και προς φρόνησιν» - μπορεί να συμβάλει στη διανοητική και αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια.

Οι μελετητές κατανοούν σήμερα τη μαθηματική βάση της μουσικής, αλλά ελάχιστοι συνειδητοποιούν πως η Πυθαγόρεια μουσική θεωρία ήταν μόνο μία εφαρμογή των αρχών μίας ολιστικής φιλοσοφίας, η οποία δεν ήταν μόνο τρόπος ζωής, αλλά και σύστημα προσέγγισης της απανταχού παρουσίας του Θεού στη φύση, μέσω της μελέτης των αριθμών.

Δε συνηθίζεται να σκεφτόμαστε μαθηματικά όταν ακούμε μουσική, όπως επίσης να φανταζόμαστε μουσική όταν επιλύουμε ένα αλγεβρικό πρόβλημα. Εντούτοις, ο Πυθαγόρας ενοποίησε τη μουσική με τα μαθηματικά, και από τότε αυτές οι δύο ατραποί του πνεύματος δεν χώρισαν ποτέ. Κοινός στόχος και των δύο είναι – μέσω της μελέτης των αναλογιών – η ανακάλυψη της χρυσής τομής, που θα οδηγήσει με τη σειρά της στον αρμονικό συνδυασμό των ήχων των χορδών, στην αρμονική φωτοσκίαση των κιόνων του Παρθενώνα και εν τέλει στην ένωση σώματος και ψυχής.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου...



25 χρόνια στον Παναγιώτη Βλαστό

Σε κάθειρξη 24 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο 30χρονος Παναγιώτης Βλαστός, κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, το βράδυ της 21ης Μαρτίου 1998, στην Καλλιθέα.

Ο 30χρονος Βλαστός φέρεται ότι μαζί με τον αδελφό του Κώστα συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς που τους σταμάτησαν στη λεωφόρο Θησέως για έλεγχο. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών σκοτώθηκε ο 33χρονος Κώστας Βλαστός, ενώ τραυματίστηκαν οι δύο αστυνομικοί.

Ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τρεις μήνες αργότερα, όμως αμέσως αρνήθηκε την ενοχή του, λέγοντας ότι δεν ήταν αυτός ο συνεπιβάτης της δίκυκλης μοτοσικλέτας την οποία οδηγούσε ο αδελφός του. Αυτό επανέλαβε και στην απολογία του, όμως οι λαϊκοί και οι τακτικοί δικαστές έκριναν ότι τα στοιχεία της δικογραφίας επαρκούν για να προχωρήσουν στην καταδίκη του.

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι που μοιράστηκαν το εδώλιο με τον Βλαστό καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3-4 χρόνια. Ολοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τη βοήθεια που φέρονται να προσέφεραν σε άλλες έκνομες δραστηριότητες του Π. Βλαστού.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/06/2001

Ο φερόμενος ως ένας από τους δύο εγκέφαλους
της απαγωγής Παναγόπουλου βαρυποινίτης.

Ο ένας αδερφός του σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την Αστυνομία
και τον άλλο
τον σκοτώσανε άλλοι κακοποιοί για εκδίκηση.
Ο Παναγιώτης Βλαστός εκτός από τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας
έχει καταδικαστεί σε ισόβια και για δύο ανθρωποκτονίες.
Αθηναίος