Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου...



25 χρόνια στον Παναγιώτη Βλαστό

Σε κάθειρξη 24 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο 30χρονος Παναγιώτης Βλαστός, κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, το βράδυ της 21ης Μαρτίου 1998, στην Καλλιθέα.

Ο 30χρονος Βλαστός φέρεται ότι μαζί με τον αδελφό του Κώστα συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς που τους σταμάτησαν στη λεωφόρο Θησέως για έλεγχο. Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών σκοτώθηκε ο 33χρονος Κώστας Βλαστός, ενώ τραυματίστηκαν οι δύο αστυνομικοί.

Ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τρεις μήνες αργότερα, όμως αμέσως αρνήθηκε την ενοχή του, λέγοντας ότι δεν ήταν αυτός ο συνεπιβάτης της δίκυκλης μοτοσικλέτας την οποία οδηγούσε ο αδελφός του. Αυτό επανέλαβε και στην απολογία του, όμως οι λαϊκοί και οι τακτικοί δικαστές έκριναν ότι τα στοιχεία της δικογραφίας επαρκούν για να προχωρήσουν στην καταδίκη του.

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι που μοιράστηκαν το εδώλιο με τον Βλαστό καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3-4 χρόνια. Ολοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για τη βοήθεια που φέρονται να προσέφεραν σε άλλες έκνομες δραστηριότητες του Π. Βλαστού.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/06/2001

Ο φερόμενος ως ένας από τους δύο εγκέφαλους
της απαγωγής Παναγόπουλου βαρυποινίτης.

Ο ένας αδερφός του σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την Αστυνομία
και τον άλλο
τον σκοτώσανε άλλοι κακοποιοί για εκδίκηση.
Ο Παναγιώτης Βλαστός εκτός από τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας
έχει καταδικαστεί σε ισόβια και για δύο ανθρωποκτονίες.
Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου