Σάββατο 1 Μαΐου 2010

"ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ" ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο σοφός λαός μας λέει: "όλα εδώ πληρώνονται"!!!




Το παλικάρι που βλέπετε, σε αυτή τη φωτό σήμερα, αλλά και τόσο καιρό στην αριστερή στήλη του ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ,το λένε Σπύρο Θεοδωρου και είναι (και όχι ήταν) από την Κόνιτσα.

Και λέω είναι, γιατί για όλους εμάς που τον γνωρίζουμε δεν έχει "φύγει".

Είναι ακόμη εδώ, αναμεσά μας.

Είτε στο μυαλό και την σκέψη μας, είτε στην φωτογραφία δίπλα σε αυτές τις λίγες γραμμές.


Τα μεσάνυχτα της 3ης Απριλίου 2009 ο Σπύρος Θεοδώρου μαζί με τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο έκαναν έλενχο ταυτοποίησης σε ύποπτο άτομο στην Κυψέλη. Δέυτερος άντρας (και ενώ την προσοχή των αστυνομικών της ομάδας Δέλτα την είχε αποσπάσει η 50χρονη Αθανασία Δήμα, που φώναζε γιατί ελένχουν οι αστυνομικοί τον ύποπτο άντρα) τους πλησιάζει από πίσω και τους πυροβολεί στο κεφάλι εξ΄επαφής.

Χτές το βράδυ, μετά από ληστεία με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή, τραυματίζονται τρεις αστυνομικοί, αλλά και ο ληστής ο οποίος πεθαίνει αμέσως μετά.

Ό σοφός λαός μας λέει πολλά ρητά.
Όλα "βγαλμένα" από την ίδια την ζωή.

Σε αυτή εδώ την περίπτωση είναι:
ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.


Α και που΄σαι...
Κοίτα μην πάρεις λάθος δρόμο...προς τον Παράδεισο...και συναντήσεις τον Σπύρο...

Σε συμβουλεύω να πας κατευθείαν στην Κόλαση...σίγουρα εκεί θα περάσεις καλύτερα...
admin

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΟΒΕΡΗ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΤΙΓΡΕΙΣ



Επικίνδυνο αυτό που κάνει αλλά κατά πως φαίνεται το διασκεδάζει αφάνταστα.Οι δε τίγρεις μάλλον τα έχουν πάρει στο κρανίο!!

"Αυτή τη φορά οι Έλληνες μετανάστες θα είναι πτυχιούχοι και μορφωμένοι;"

"Τόσο καιρό παρακολουθώ τους δασκάλους να κατηγορούν τους πιλότους, τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες τους δημόσιους υπαλλήλους κλπ. Γιατί όμως δεν λέει κανένας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους, ιατρούς, που δηλώνουν εισόδημα κατω των 10.000 ευρώ ενώ έχουν βίλες κκαι κότερα. Τουλάχιστον οι δημόσιοι υπάλληλοι μια ζωή πληρώναν τους φόρους ...
τους και δεν μπορούσαν να αποκρύψουν εισοδήματα. Υποτίθεται ψηφίσαμε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση για να βοηθήσει την μικρομεσαία τάξη. Δηλαδή αν ψηφίζαμε δεξιά τι θα γινόταν; Και ακόμα χειρότερα μας βάζουν στο τρυπάκι να πανηγυρίσουμε που κατάφερε ο Γιωργάκης να δανειστεί! όταν ανοίξαν όλες τις τρύπες να μπουν όλα τα βύσματα στις ΔΕΚΟ καιτις δημόσιες υπηρεσίες, ήταν καλα, τώρα όμως το τίμημα καλούνται να πληρώσουν και όσοι μπήκαν τίμια και δουλεύουν πραγματικά
Εϊμαι τελειόφοιτος Πολυτεχνείου, και πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω από δω και πέρα στη ζωή μου. Αλλά με αυτα που βλέπω το νέο κύμα μετανάστευσης δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί. Μόνο που αυτη τη φορά θα είναι πτυχιούχοι και μορφωμένοι άνθρωποι..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Πρός τήν Γενική Γραμματεία τής Κυβερνήσεως,

Μέγαρο Βουλής τών Ελλήνων, Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα, 10021



Εις προσοχήν τού Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου



Κύριε Πρωθυπουργέ



1. Στά πλαίσια τής κωμικής διαδικασίας, όπως εξελίχθηκε, τής Open Government (Ανοικτή Διακυβέρνηση τήν ονομάσατε) καθυστερήσατε επί μήνες νά επιλέξετε τούς Γραμματείς τών Υπουργείων, μέ τραγικές συνέπειες γιά τήν Εθνική Οικονομία.

2. Δέν έφθασε όμως αυτό, πού επί μήνες τά Υπουργεία είχαν στάσιμη δραστηριότητα αφού δέν υπήρχαν Γραμματείς τής αποδοχής σας, αλλά καί μετά τόν διορισμό 3 Γραμματέων στό Υπουργείο Υγείας, μήνες μετά από τήν αρχική απαράδεκτη αργοπορία, πέρασαν άλλοι μήνες πού οι 3 Κύριοι είναι χωρίς αρμοδιότητες !!!

Σάς προτείνω,

Α. νά επιβεβαιώσετε τήν αλήθεια τού ισχυρισμού μου,

Β. νά διερευνήσετε τούς λόγους αυτού τού παράλογου φαινομένου,

Γ. νά επιβάλλετε,

* αφενός τήν άμεση διακοπή του, καί,

* τίς απαραίτητες κυρώσεις σέ όποιους φταίνε αφετέρου.

Η ανυπαρξία γραπτών αρμοδιοτήτων στούς 3 Γραμματείς τού Υπουργείου Υγείας, νομιμοποιημένων μέ δημοσίευση σέ Φ.Ε.Κ. π. χ.

· υπονομεύει τήν εύρυθμη λειτουργία όλων τών τμημάτων τού Υπουργείου Υγείας &

Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

· επιτρέπει τήν ευκολότερη συνέχιση τών όποιων εκνόμων καταστάσεων,

· διευκολύνει τήν περαιτέρω ενίσχυση τής ασυδοσίας φορέων τής διαπλοκής,

· αυξάνει τήν κατά μήνα υπερχρέωση τών Δημ. Νοσοκομείων τού Ε.Σ.Υ., πού οι ρυθμοί της υπερβαίνουν τά 200 εκατ. ευρώ,

· αποδομεί καίρια τόν ήδη εξασθενημένο Δημ. Χαρακτήρα του, αλλά καί τήν αποτελεσματικότητά του,

· αυξάνει τήν επικινδυνότητά του !

Αντί νά βελτιώνεται δηλαδή η όλη κατάσταση τού Ε.Σ.Υ. σέ κάθε λειτουργική του παράμετρο, η ανυπαρξία αρμοδιοτήτων τήν χειροτερεύει δραματικά, σέ καιρούς θρασείας προσφυγής στό Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δέ τιμωρία τής Πολιτικής Ηγεσίας τής Χώρας θά είναι, μεταξύ τών άλλων, ότι αυτό τό καθόλου ...φιλανθρωπικό «ίδρυμα» θά επιπέσει στήν λεπτομερή λειτουργία τού Ε.Σ.Υ., όπου κατασπαταλώνται επί 2,5 δεκαετίες εκατομμύρια εκατομμυρίων, ανενδοιάστως αλλά καί άνευ αναλόγων αποτελεσμάτων...

Τί σκοπεύετε άραγε νά κάνετε μέ αυτήν τήν καινούρια περίπτωση αργομισθίας Κύριε Πρωθυπουργέ ? Δέν θά πρέπει νά επιστραφούν τά αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα ?

Ελπίζω νά τύχω τής όποιας απαντήσεως θεωρείτε επαρκή / σωστή επί τού αιτήματός μου.

Μέ τιμή



Ξενοφών Καραγεωργίου, τέως Διοικητής Γεν. Νοσοκομείου Θηβών,

Χρυσ. Σμύρνης 184, Βύρωνας, 16232

Γιατί η αλήθεια σας Κ. Μαίλη δεν έχει ειλικρίνεια και μνήμη;

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/

Με αυτά που λέει ο κ. Μαιλης αν κατά γράμμα ακολουθηθούν, ο συνεπέστερος των κομμουνιστών ήταν και είναι ο τρομοκράτης κ. Κουφοντίνας ! Και όσοι νομίζουν οτι δεν έκανε εκτός απο δολοφονίες αλλά και μεγάλη κοινωνική ζημιά στο τόπο που ζούμε και είναι ειλικρινείς, τότε είτε αφελείς είναι ή ψυχίατρο θέλουν.
Αλλά ας κάνω 2 επισημάνσεις ...
1) Το ΚΚΕ παρίσταται στη Βουλή με τον αριθμό των βουλευτών που έχει βάσει του νόμου των βουλευτικών εκλογών. Αυτοί πέρνουν και μισθό που λένε οτι τον δίνουν στο κόμμα.
ΔΗΛΑΔΗ τον πέρνουν όμως έστω κι'αν δεν αναγνωρίζουν ουσιαστικά τη Βουλή και την παρουσία τους !. ΔΗΛΑΔΗ υφίστανται ως βουλευτές έστω κι'αν δεν αναγνωρίζουν το σύστημα.
ΔΗΛΑΔΗ πέρνουν τις κοματικές επιχορηγήσεις, ενώ έχουν και στην ιδιοκτησία τους και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις με εργαζόμενους που τους έχουν βαφτίσει "εθελοντές" για να τους δίνουν τους κατώτατους μισθούς ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ απαιτούν απο την πολιτεία να διπλασιαστούν οι μισθοί των εργατών.
Έχει δίκιο όταν λέει οτι υπάρχουν αδικίες στο σύστημα, αλλά με τη νοοτροπία που ΗΔΗ έχουν στο κόμμα αυτοί θα είναι εκείνοι που θα επιφέρουν δικαιοσύνη στη κοινωνία; Με τη συμπεριφορά που έχουν στην αυτοδιαχείρηση τους φαίνεται καθαρά πως είναι σα να βάζεις το λύκο στα πρόβατα. Άλλωστε το 90% του λαού πιστεύει πως είναι ακόμα χειρότεροι. Αυτό δεν τον κάνει να ντρέπεται (λίγο) εάν παραδεχθεί οτι είναι θρασύς ως προς το Σύνταγαμα ;
2) Μια και είπαμε Σύνταγμα. Στις 21 Απριλίου 1967 κάποιοι αξιωματικοί στην Ελλάδα ανέτρεψαν το καθεστώς και έφεραν τη λεγόμενη χούντα.
Είπαμε τότε χούντα, φασισμός, δικτατορία κλπ.
Ας πούμε οτι κάνανε κατ’ αρχάς τραγική πολιτική. Πιστεύανε στην πατρίδα αλλά δεν λειτούργησαν ορθά.
Και επανέρχομαι στο πρώτο ερώτημα...
Το ΚΚΕ που πιστεύει πως πάνω και απο την πατρίδα υπάρχει ο αριστερός διεθνισμός και θέλει και αυτό να κάνει χούντα (χειρότερη δε μορφή φασισμού, -γιατί ο φασίστας - π.χ. ο Φρανκο πεθαίνει και έρχεται στην Ισπανία η δημοκρατία,
ενώ το κόμμα μένει αθάνατο για πάντα στην εξουσία δίχως αντίλογο) είναι νομίζετε καλύτερο από τους Απριλιανούς ;
Πως είναι δυνατόν να είναι καλύτερο αφού οι ΤΩΡΙΝΕΣ του πράξεις και μεθοδεύσεις είναι ΗΔΗ ανήθικες και εκ του πονηρού. Και με ποιο δικαίωμα έτσι τελείως αυθαίρετα έχουν πάρει τα πολιτικά δικαιώματα της εργαζόμενης τάξης σαν αποκλειστική δική τους εργολαβία ; Δηλαδή γράφομαι αύριο στο κόμμα και είμαι μέλος μιας ομάδας που αυθαίρετα και από το πουθενά ντε και καλά Α) Θέλει να διατάζει όλους τους εργαζόμενους “για το καλό τους”
Β) Θέλει να καταλύσει το Σύνταγμα και να κυβερνά το κράτος αλλά επειδή το Ελληνικό κράτος έχει δευτερεύουσα (μπορεί και παρακάτω) σημασία μπροστά στα “μελλοντικά” του σχέδια για τον παγκόσμιο κομουνισμό δεν το ενδιαφέρει κι αν θα το καταστρέψει γι’ αυτά το “μελλοντικά” σχέδια. Γ) Δεν δίνει λόγο σε κανένα για το πώς αυτοδιοικείται ως κόμμα αλλά αρνείται μάλιστα και την διαφάνεια του στα οικονομικά. Όλα αυτά είναι απολύτως αυθαίρετα και παράνομα.
Μετά απ’ όλ’αυτά είναι ξεκάθαρο πως οι φασίστες ναζήδες και τιμιότεροι ήταν αλλά και λογικότεροι από αυτούς.
Όσο για τις γενοκτονίες οι ναζήδες κάνανε λιγότερες με ιστορικά ντοκουμέντα από την κομμουνιστική Ρωσία του Στάλιν. Όχι ότι λεει τίποτα αυτό αλλά απλώς για να δει κάποιος πως τούτο το χάλι με τι μόνο μπορεί να συγκριθεί, και είναι και απείρως χειρότερο.
Μετέπειτα αυτό εδώ το ίδιο το ΚΚΕ επί 50 χρόνια τουλάχιστον υπάκουε τότε στη ΕΣΣΔ και προσπαθούσε να της διοχετεύσει οποιαδήποτε απόρρητη πληροφορία του Ελληνικού κράτους που ελάμβανε γνώση. Η μήπως ξεχάσανε τώρα και την Ιστορία ;
Και λένε πως εκπροσωπούν το δίκαιο και την ηθική τούτοι οι αυτόκλητοι σωτήρες… που από τότε που κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα της ΕΣΣΔ, για να διατηρήσουν το πολιτικό-εμπορικό μαγαζάκι που τους έμεινε διατηρούν την ΣΤΑΛΙΝΚΗ πορεία – φιλοσοφία του 1950. Και επειδή υπάρχουν και αφελείς στη χώρα αυτοί τους πιάνουν και τους κάνουν θύματα γεμίζοντας τους τα μυαλά με τις “μεγάλες” τους ιδέες…. Ενώ και οι ίδιοι ξέρουν πως τα αρώματα που πουλά ο
Armani και καλύτερα είναι και παραγωγικότερα από αυτούς είναι και σίγουρα μυρίζουν και καλύτερα από τις δήθεν “ιδεολογίες” τους.
Για όσους ακροαριστερούς καταλαβαίνουν, την πραγματικότητα τουλάχιστον να μην είναι τόσο θρασείς πολιτικοί αλήτες αλλά ας έχουν και κάποιο ίχνος ντροπής, για να αισθανθούν και άνθρωποι.
GM Jim Rhodes

115 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑΣ

Ξέρουμε ότι δεν μας συμφέρει και πως μια στάση πληρωμών, ίσως κάνει τα πράγματα χειρότερα, όμως είναι πολλά τα λαμόγια που θέλησαν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της Ελλάδας οπότε καλό είναι μαζί με το δικό μας το σπίτι, να κλείσουν και μερικά άλλα. Π.χ...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera, η Λομβαρδία, περιφέρεια του Μιλάνου, έχει επενδύσει 115 ευρώ σε ελληνικά ομόλογα. μέσω των τραπεζών Merrill Lynch και Ubs Warburg.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, της Λομβαρδίας, διαμέσου του εκπροσώπου της Λούκα Γκαφούρι, τονίζει ότι σε περίπτωση που στην Ελλάδα σημειωνόταν στάση πληρωμών, το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης, θα καλούνταν να το πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας του Μιλάνου.

Ε; Πείτε, δεν θα θέλατε να βλέπατε μερικά λαμόγια να χάνουν τον ύπνο τους, όπως τον έχουμε χάσει και εμείς;

Επωλήθη!!!!!!!!


Αποτέλεσμα Δημοπρασίας 30/4/2010......
Πωλητής: Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.....
Είδος: Eλλάδα.......
Aγοραστής:Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (USA)....
Υπεύθυνος Πώλησης: George A. PAPANDREOU....
Υπεύθυνος ΔΝΤ: Dom. Stros-Kan........
Tιμή εκκίνησης δημοπρασίας: 90 δις ευρώ....
Τιμή αγοράς: 140 δις ευρώ.....
Πληροφορίες Μέγαρο Μαξίμου......



http://pisostapalia.blogspot.com/

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις αξιωματικών και Βενιζέλου

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Μέχρι να καταλάβει ο Βενιζέλος τι θα πει να είσαι ένστολος, θα βαθαίνει η "κρίση" στις σχέσεις του με τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει σιωπηλή διαμαρτυρία στο Μοναστηράκι για τη Δευτέρα.Κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις των σωμάτων ασφαλείας με την πολιτική ηγεσία και αυτό πρέπει να το λύσουν σύντομα.
Η χαρακτηριζόμενη από το Βενιζέλο "λευκή απεργία" των πιλότων μάλλον ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.


Αν έχεις ζήσει

δίκαια και όμορφα,

είναι απόλυτα βέβαιο

πως θα 'ναι τέτοιος

και ο μεγάλος σου αγώνας.

Για να μην πέσει η Καστρόπορτα

των ιερών και των ωραίων.

Δε θα συρθείς σ' αυτόν,

σαν τρομαγμένο αγρίμι·

που νοιώθει ότι χάνεται.

Μήτε και θα ριχτείς

τυφλός από φανατισμό·

που είναι πάντα άσκοπος.

Θε να λουστείς με το τραγούδι,

θα βάλεις τα καλά σου

με το γέλιο·

Και με το μέτωπο ψηλά θα πας·

Σαν Έλληνας.

Από τη συλλογή " Φλησκούνι " .1982 .

Και άλλη κρύπτη με όπλα βρήκαν στα Σκόπια!

ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ;

Άλλη μία κρύπτη με όπλα βρήκε η σκοπιανή αστυνομία στα σύνορα με το Κόσοβο, μετά την ανακάλυψη τριών κρύπτεων χθες, στην περιοχή Μπλάτσε. Στις κρύπτες φυλασσόταν μεγάλη ποσότητα οπλισμού από ένοπλους μασκοφόρους, οι οποίοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την αστυνομία και διέφυγαν.
Τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι τα όπλα συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες από το Κόσοβο, όμως η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα δήλωσε ότι στόχος της εξτρεμιστικής ομάδας δεν ήταν μόνον η ΠΓΔΜ, αλλά και η ευρύτερη περιοχή.

Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».



Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.

Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».

Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.

Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».

Ζει στην Υεμένη, αλλά οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του: «Στην Υεμένη, που είναι η βάση μου, χειρουργώ κάθε μήνα περίπου σαράντα με πενήντα περιστατικά.

Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση.

Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».

«Πιστεύω στον Θεό»

Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».

Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Αλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».

Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη.

Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της.

Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή.

Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο.

Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι "υπεράνω των δυνάμεών μου", όμως ποτέ δεν λυγίζω.

Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».

Η ευτυχία της προσφοράς

Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του και το χαρακτήρα του: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».

Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.

Ομως, ο Αυξέντιος Καλανγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.

Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά.

Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν, κι είναι όλοι

ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ

1000 ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 1000 ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

Αυτές είναι οι αξίες μας και οι αρχές μας

H συνάντηση του Λονδίνου... ...για τη δημιουργία του κόμματος Επιχειρηματιών-Εφοπλιστών



Aπό την Ιόλη Πιερίδη
http://www.kourdistoportocali.com/

Πάνω απο 10 κoρυφαίοι Ελληνες επιχειρηματίες και μεγαλοεφοπλιστές -ανάμεσά τους και Κύπριοι- συναντήθηκαν πρόσφατα στο Λονδίνο με μοναδικό στόχο τη διέξοδο της χώρας απο τη κρίση και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού",οι επιχειρηματίες-μιλάμε για βαριά ονόματα-αποφάσισαν ν αναθέσουν στην εταιρεία Egon Zehnder του κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη την έρευνα για τον εντοπισμό του κατάλληλου προσώπου ο οποίος θα μπορούσε ν αναλάβει την ηγεσία του συνασπισμού εθνικής σωτηρίας.
Ολα τα ονόματα των επιχειρηματιών που πήραν...

μέρος στη συνάντηση βρίσκονται στη διάθεσή μας.
Για την ώρα αυτό που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι μερικά απο τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για την ηγεσία του νέου φορέα: Αλέξης Παπαχελάς, Πρίγκηπας Νικόλαος, Λουκάς Παπαδήμος, Ανδρέας Βγενόπουλος αλλά κι ένα όνομα έκπληξη αυτό της Μαριάννας Λάτση!
Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης
Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Egon Zehnder International, η οποία ιδρύθηκε το 1964 στην Ελβετία από τον κ. Egon Zehnder και σήμερα αριθμεί 55 υποκαταστήματα ανά τον κόσμο, με περισσότερα από 250 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην εξεύρεση και στην αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών καθώς και σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων και σύνθεσης αλλά και ορθής λειτουργίας διοικητικών συμβουλίων εταιρειών. Ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης στη συνέντευξη που ακολουθεί κάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Egon Zehnder International επιλέγει τα κατάλληλα στελέχη για λογαριασμό των πελατών της.
Ποια η διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία για την εξεύρεση στελεχών;
«Η προσέγγιση της Egon Zehnder International στην εξεύρεση στελεχών συνίσταται στην επιλογή ορισμένων εταιρειών στις οποίες εντοπίζονται άτομα τα οποία έχουν το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, την επαγγελματική εμπειρία καθώς και τα προσωπικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πελάτη. Κατόπιν ετοιμάζουμε μια εκτενή εμπιστευτική έκθεση για κάθε υποψήφιο στην οποία περιλαμβάνονται η σταδιοδρομία, προσωπικά στοιχεία σχετικά με τη θέση καθώς και εκτίμησή μας για την καταλληλότητά του ως προς τη συγκεκριμένη θέση».
Πώς κρίνετε ένα στέλεχος; Είναι τα σημαντικότερα προσόντα οι σπουδές και οι ικανότητες;
«Η φιλοσοφία της Egon Zehnder International, εδραιωμένη στη μακρόχρονη εμπειρία της, είναι ότι το στέλεχος πρέπει να κρίνεται με βάση τις πράξεις και τις επαγγελματικές επιτυχίες του και όχι με βάση τις υποτιθέμενες ικανότητές του. Επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει ότι η προγενέστερη πορεία του είναι και η πλέον αξιόπιστη ένδειξη της μελλοντικής εξέλιξής του. Αν κατά τη διάρκεια των σπουδών και της σταδιοδρομίας του ήταν ικανός να σκέπτεται, να δρα και να ηγείται με αποτελεσματικό τρόπο, το πιο πιθανό είναι πως τα ίδια προτερήματα θα τον διακρίνουν και στη θέση που καλείται να καλύψει. Μια "καλή" προσωπικότητα ή ένα υψηλό επίπεδο ευφυΐας, παραδείγματος χάριν, δεν σημαίνουν πολλά πράγματα αν δεν έχουν "αντίκρυσμα" σε υψηλή επίδοση στην εργασία. Κατά συνέπεια, στη διαδικασία της έρευνας και της επιλογής δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην επίδοση και στην ως τώρα αποδεδειγμένα επιτυχημένη σταδιοδρομία».
Μπορείτε να μας περιγράψετε τη μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρεία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της;
«Το πρώτο βήμα μας είναι μια διεξοδική συζήτηση και γνωριμία με τα στελέχη του πελάτη μας, προκειμένου να ενημερωθούμε επαρκώς για τη θέση και τις αρμοδιότητές της. Αυτό μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε τις ουσιαστικές προδιαγραφές της θέσης, τα απαιτούμενα προσόντα και την εμπειρία. Ετσι, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε υπεύθυνα για τη συγκεκριμένη θέση και για την οργάνωση του πελάτη μας χωρίς να αποκαλύψουμε την ταυτότητά του σε αυτή τη φάση στους υποψηφίους. Στη συνέχεια διατυπώνουμε τις προδιαγραφές της θέσης, οι οποίες περιγράφουν το αντικείμενό της, τα επαγγελματικά και προσωπικά προσόντα που απαιτούνται από τον ιδανικό υποψήφιο, και, τέλος, μια γενική περιγραφή της εταιρείας. Αφού τεθούν οι προδιαγραφές, καταρτίζουμε έναν συνολικό κατάλογο οργανισμών και πιθανών υποψηφίων με την απαιτούμενη εμπειρία και με αποδεδειγμένα επιτυχημένη σταδιοδρομία».
Είναι δυνατόν σε αυτή τη διαδικασία να εμπλακεί ο πελάτης με συγκεκριμένες προτάσεις και ποιος είναι ο χειρισμός σε αυτή την περίπτωση;
«Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της έρευνας ο πελάτης μας πληροφορείται ονόματα πιθανών υποψηφίων μέσω δικών του πηγών ή μέσω συστάσεων. Πολιτική μας είναι να κάνουμε μια προσωπική συνέντευξη με αυτούς τους υποψηφίους, να τους αξιολογούμε παράλληλα με τους υποψηφίους που έχουμε προσεγγίσει μέσω της δικής μας συστηματικής έρευνας και να τους παρουσιάζουμε σε κατάλληλο χρόνο στο πλαίσιο της κανονικής διαδικασίας».
Κάπου εδώ είναι το στάδιο των συνεντεύξεων;
«Εντοπίζονται τα στελέχη που η φήμη τους ως επιτυχημένων στη θέση που κατέχουν υποδηλώνει ότι θα ήταν τα πλέον κατάλληλα για την προς κάλυψη θέση και στη συνέχεια προσεγγίζονται με εμπιστευτικό τρόπο. Επειτα από μια διεξοδική συνέντευξη ο αριθμός των υποψηφίων περιορίζεται σε δύο ως πέντε».
Πότε γίνεται η παρουσίαση στον πελάτη των κατάλληλων στελεχών;
«Η αρχική παρουσίαση των υποψηφίων γίνεται εγγράφως με μια λεπτομερή εμπιστευτική αναφορά για τον καθένα από αυτούς, η οποία περιλαμβάνει περίληψη της ως τώρα σταδιοδρομίας τους, τη δική μας εκτίμηση και τέλος την πρότασή μας. Επειτα από σύντομο διάστημα παρουσιάζονται οι υποψήφιοι».
Ο ρόλος σας τελειώνει εδώ ή συμμετέχετε στη διαδικασία της πρόσληψης και παρακολουθείτε την εξέλιξη του προσληφθέντος;
«Το τελευταίο στάδιο στην προσέλκυση ενός υποψηφίου είναι μια από κοινού προσπάθεια της Egon Zehnder International και του πελάτη. Βοηθάμε στον προσδιορισμό των απαιτήσεων όσον αφορά τη θέση, τις δυνατότητες εξέλιξης και τα οικονομικά κίνητρα προκειμένου να προσελκύσουμε τον πλέον εξαίρετο υποψήφιο στην εταιρεία του πελάτη μας. Θεωρούμε ότι η συγκέντρωση λεπτομερών συστάσεων για τον επικρατέστερο υποψήφιο είναι το σημαντικότερο μέρος της τελικής διαδικασίας επιλογής. Συνήθως εκτελούμε οι ίδιοι αυτή την εργασία και είναι πολιτική μας να ερχόμαστε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στα οποία αναφερόταν ο υποψήφιος στις προηγούμενες θέσεις του. Η επαγγελματική ευθύνη μας τόσο απέναντι στον πελάτη όσο και στο στέλεχος δεν σταματά με την πρόσληψη του τελευταίου. Για τον λόγο αυτόν συνήθως εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του επιλεγέντα υποψηφίου, ερχόμενοι σε επαφή όχι μόνο μαζί του αλλά και με τον πελάτη σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα. Αρχικώς κατά τους πρώτους μήνες της εργασίας του κα μετά στο τέλος του πρώτου έτους της υπηρεσίας του, μια τακτική που είναι εποικοδομητική για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ 126 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Αποφάσισαν 126 χρόνια πριν και σήμερα γιορτάζουμε! Μάϊος 1884, ιστορικό συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας Σικάγο 3η Λεωφόρος άτομα 500 μέσα και εκατοντάδες απέξω! Η απόφαση ελήφθει χωρίς ένσταση και πρέπει να εκτελεστεί το....! Πρώτη Μάη του 1886 θα έχουμε πετύχει ! Θα πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες εργάτες με αίτημα και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Σικάγο δύο χρόνια μετά 1η Μαΐου του 1886, 80.000 άνθρωποι μαζεύονται στο Σικάγο, ενώ 400000 απεργούν σε όλη την χώρα!. Ημέρα Σάββατο μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία
Haymarket. Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν. Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.....Πόσες φορές από τότε επαναλήφθηκε αυτό?...Πόσες φορές προδόθηκαν όνειρα..

Όλη η αλήθεια για το ΔΝΤ - Έτσι γινεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος για το χρήμα





Όταν λέμε ΔΝΤ τι εννοούμε πρακτικά για τον Έλληνα πολίτη;
Θα γίνουμε φέουδο μιας παγκόσμιας οικονομικής δύναμης που θα ελέγχει πλήρως την χώρα μας και τα οικονομικά της. Ήδη το κάνει με τους ελεγκτές που συμπεριφέρονται λες και εισέβαλαν σαν κατακτητές σε μια χώρα.
Θα χάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τις δουλειές του με την μέθοδο της καραμπόλας. Δηλαδή θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και ο κόσμος δεν θα διαθέτει χρήματα για αγορές. Άρα πάμε κατευθείαν στην μείωση του προσωπικού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επειδή όμως τώρα ισχύει το 2% , θα έρθει το ΔΝΤ και θα πει ότι πρέπει να καταργηθεί το ποσοστό και να απολύεται κόσμος , αέρα-πατέρα.
Μετά θα έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων αλλά και περικοπή και άλλων επιδομάτων. Παράλληλα θα αυξηθεί (ενδεχομένως να πάει και 25%) το ΦΠΑ και άρα ο κόσμος θα ζει με λιγότερα χρήματα αλλά με πιο ακριβά προιόντα.
Το κυριότερο είναι ότι θα χάσουμε και την αυτοκυριαρχία μας!
Όποιος δεν καταλάβει τώρα ότι είμαστε ένα ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην αιωνιότητα και δεν το δει λίγο διαφορετικά το θέμα θα οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις. Και δεν κάνουμε πλάκα. Εδώ είναι ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ρόλο της εκκλησίας. Στην απελπισία πρέπει να αγκαλιάσει τον κόσμο που θα πονάει...



Βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ. Τι περιμένατε δηλαδή ότι ο τρίτος παγκόσμιος θα γίνει με καριοφίλια και με άρματα;
Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Ο μαμμωνάς. Το χρήμα είναι η εξουσία και γιαυτό γίνονται οι μάχες.

Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Είδατε μια πλάκα που έπαθε χθες η Γερμανία με το ομόλογο της; Δεν μπορούσε να το "πουλήσει"! Και έχουμε ακόμα Πορτογαλία και Ισπανία. Η αρχή έγινε με εμάς και μετά θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Μια παγκόσμια τράπεζα θα διοικεί όλο τον κόσμο. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την τράπεζα και το ΔΝΤ;

Ε, τα αυτονόητα να μην τα λέμε. Κάποιοι Αμερικανοί και Εβραίοι. Δεν το λέμε ρατσιστικά αλλά είναι η πραγματικότητα. Ποιοι παίζουν τα παιχνίδια; Μήπως ο Σόρος και άλλοι τέτοιοι οικονομικοί κολοσσοί;