Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΜΑΣ! - "Αντιρατσιστική" Χούντα: Αριστεροί καταδότες κατασκευάζουν ενόχους



Πήγε να καλύψει το ρεπορτάζ αντιρατσιστικής εκδήλωσης & βρέθηκε χτυπημένος & κρατούμενος

- Αφού τον στοχοποίησαν... καλοθελητές του ΣΥΡΙΖΑ & των αναρχικών, τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι
- Η αστυνομία το συνέλαβε ως δράστη των επεισοδίων, ενώ ο Δημήτρης Παπαγεωργίου βρισκόταν για να καλύψει το ρεπορτάζ για την "Ε.Ω."
- Από απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του τον οδήγησαν στον ανακριτή με ενεργοποίηση του νόμου "περί κουκούλας"
- Ο εισαγγελέας αναρωτήθηκε: Πώς δημοσιογράφος Δεξιάς εφημερίδας καλύπτει αριστερή εκδήλωση;
- Οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ τυφλά όργανα του Χρυσοχοϊδείου δόγματος: Τσακίστε ότι είναι δεξιό
- Δεν αντέχει η Κυβέρνηση την αντίθεση της "Ε.Ω." στις φιλομεταναστευτικές της πολιτικές
- Δεν μπορεί να χωνέψει ο Χρυσοχοΐδης ότι στεκόμαστε εμπόδιο στα παγκοσμιοποιητικά σχέδιά του
- Δεν είμαστε της αρχής: Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω
- Η πληροφόρηση δεν είναι προνόμιο των αριστερών
- Η Δημοσιογραφία είναι λειτούργημα & όχι υπηρέτρια των σχεδίων πρασίνων ή Ερυθρών ανθελλήνων
- Η Δικαιοσύνη πρέπει ν' αρθεί στο ύψος των περιστάσεων & ν' αφήσει ελεύθερο το Δημοσιογράφο που παρανόμως συνέλαβαν οι Αστυνομικές Αρχές

Θα ανέμενε κανείς ότι οι Εισαγγελικές Αρχές της χώρας θα εγνώριζαν την αποστολή & το έργο του Δημοσιογράφου. Χθες, όμως, μας διέψευσε ο Εισαγγελέας στον οποίο προσήχθη ο παρανόμως συλληφθείς συνάδελφος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Όταν ο συνάδελφος ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα γιατί βρέθηκε στα γεγονότα του Σαββάτου, ο συνάδελφος απάντησε: Πήγα να καλύψω το ρεπορτάζ για την εφημερίδα μου (Ελεύθερη Ωρα). Ο Εισαγγελέας του απάντησε: Από δεξιά εφημερίδα πήγες να καλύψεις αριστερή εκδήλωση; & διερωτώμεθα: Από πότε οι δημοσιογράφοι πηγαίνουν μόνο σε γεγονότα, ρεπορτάζ κλπ. των ιδεολογικών τους στιγμάτων; Εν πάση περιπτώσει ο Παπαγεωργίου ήταν στοχοποιημένος από τους "ρουφιάνους" του ΣΥΡΙΖΑ & της Αναρχίας. Μόλις τον αντίκρισαν - τον γνώριζαν από πολλά ρεπορτάζ - του επιτέθηκαν & τον τραυμάτισαν στο κεφάλι με καδρόνι / καντρόνι (= ξύλινο τετράπλευρο δοκάρι= μακρόστενο ξύλο που χρησιμεύει ιδ. για υποστήριγμα στέγης, πατώματος κτλ.) ΄Υστερα το συκοφάντησαν στην αστυνομία ότι δεν βρισκόταν για δημοσιογραφική δουλειά εκεί. Οι Αστυνομικοί το συνέλαβαν & αφού τον πήγαν στο Νοσοκομείο, 4 ράμματα έχει στο κεφάλι - τον πήγαν στη ΓΑΔΑ & από εκεί στον Εισαγγελέα με ενεργοποίηση του νόμου "περί κουκούλας" - το νόμο που ο Χρυσοχοΐδης έχει αποκαλέσει "γελοίο", προφανώς όταν πρόκειται για αναρχικούς που ρημάζουν την Αθήνα. Μια απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του συντάκτη μας η αστυνομία υπό την πίεση των "ρουφιάνων" του ΣΥΡΙΖΑ τη μετέτρεψαν σε κατηγορία του. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Δε θ' αφήσουμε την υπόθεση να περάσει απαρατήρητη & χωρίς να υπάρξει συνέχεια. Αν η παρακώλυση του Δημοσιογραφικού έργου είναι έγκλημα, τότε τι είναι η φυλάκιση του Δημοσιογράφου που κάνει τη δουλειά του; Κύριε Χρυσοχοΐδη & κύριε Καστανίδη είστε πρό των ευθυνών σας...

ΤΟ ΠΑΡΑΓΑ.....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΩ......ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Σημείο μηδέν για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας-10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ



ΑΠΟ ΤΟΥΣ 800.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ 600.000 ΜΕΝΟΥΝ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 200.000 ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λήψη πρωτοβουλιών, έχει φέρει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας στο σημείο μηδέν, και για να μη σπεύσει κανείς εθνοπατέρας να βρει την εύκολη λύση, ας δούμε τι είπε για το πρόβλημα ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


...«Παίζονται απίστευτα παιχνίδια "real estate" στο κέντρο της Αθήνας και αυτό θα πρέπει να το ερευνήσει η Βουλή και η Επιτροπή Θεσμών».

Ο δήμαρχος έφερε ως παράδειγμα τη περιοχή του Μεταξουργείου, όπου «συγκρότημα κατοικιών έφθασε να πωλείται προς 4.500 ευρώ το τμ».

Στο πρόβλημα των μεταναστών, ο δήμαρχος τόνισε ότι «η μόνη λύση για την αντιμετώπισή του είναι η πρόληψη και η αποτροπή από το να έρχονται στην Ελλάδα».

Όπως ανέφερε, ο Ν. Κακλαμάνης στη χώρα μας, μόνον οι καταγεγραμμένοι μετανάστες φθάνουν τους 800.000. Από αυτούς, ζουν στην Αττική 600.000, εκ των οποίων οι 200.000 στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα ήταν εύκολο να κραυγάζω εναντίον των μεταναστών. Ίσως να μου έφερνε και ψήφους. Αλλά δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης...

Αυτό θα πει διαφορά πολιτικού επιπέδου και όχι μόνο...

Περισσότερα τα περίπτερα του κέντρου της Αθήνας...από τους συμμετέχοντες στο αντιρατσιστικό της Ομόνοιας!!!


Ρεζίλι για μια ακόμη φορά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές....
χιλιάδες αφίσες, έντυπα...ανακοινώσεις απο τους "φίλους" δημοσιογράφους σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις...
και όμως στο κέντρο μαζευτήκανε μόνο 150 με 200 άτομα...και αυτά με το ζόρι!!!!!!!
To αντιρατσιστικό συλλατήριο γίνεται με αίτημα αιτήματα την παροχή ιθαγένειας και νομιμοποίηση!!!
οι ίδιοι και οι ίδιοι...
κάποιοι επαγγελματίες....μερικοί ιδεολογικοχτυπημένοι...απεγνωσμένες θολοκουλτουριάρες...μεταναστοπατέρες με τα εξαρτημένα τους...περαστικοί....περίεργοι....τοξικομανείς της περιοχής....και 4 σκυλιά....
μέχρι και οι λαθρομετανάστες απείχαν...

Αυτό δεν ήταν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο....αυτό ήταν η εκπομπή...
ΝΕΑ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΙ

update
το γνωστό tvxs πριν απο λίγο έγραψε για 2500 άτομα!!!
τώρα που το λένε και το ξανασκεφτήκαμε μπορεί να είναι και 2.5 εκατομμύρια οι συμμετέχοντες...και θα φτάνανε και τα 4 αν δεν έκανε κρύο!!

Όταν ο φωτογραφικός φακός “στρέφεται κατά του καθεστώτος”!


On Ιανουαρίου - 25 - 2010

aaH Umida Akhmedova απαθανάτισε μια πραγματικότητα δύσκολη, ωμή, σοκαριστική για την καθημερινότητα των συμπατριωτών της στο Ουζμπεκιστάν. Εστρεψε το φακό της κυρίως σε πιο απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της χώρας της και παγίδευσε στο σκοτεινό θάλαμο της μηχανής της εικόνες οικείες, γιορτινές, θλιβερές, άγριες, στερημένες, γεμάτες χρώμα από τις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και τη σκληρότητα του ύφους που ταιριάζει στη φτώχεια.

“Men and Women Dawn & Dusk”, τιτλοφόρησε το άλμπουμ της που περιλαμβάνει 100 φωτογραφίες.

Ομως οι αρχές της χώρας έκριναν τη δουλειά της αιρετική, την κατηγόρησαν ότι αμαυρώνει την εικόνα της χώρας της, σκιαγραφώντας μια οπισθοδρόμηση που είναι επίπλαστη και την παραπέμπουν σε δίκη για παραποίηση της πραγματικότητας προς δυσφήμιση της πατρίδας της.

Στην Akhmedova απαγορεύτηκε ήδη η έξοδος από τη χώρα της. Οι φωτογραφίες της λένε την αλήθεια τους και το δίκτυο BBC τις προωθεί μέσω της ιστοσελίδας του. Το ρωσικό μουσείο φωτογραφίας Nizhniy Novgorod συμπεριέλαβε κομμάτια της συλλογής της και τα προβάλει για να της συμπαρασταθεί.

Πίσω στο Ουζμπεκιστάν, ειδική επιτροπή συστάθηκε, ανέλυσε τις φωτογραφίες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παραποιούν την πραγματικότητα.

Αν καταδικαστεί η φωτογράφος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών ή τρία χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Παλιότερα μας άρεσε να πιστεύουμε ότι μια εικόνα μετράει όσο χίλιες λέξεις. Ισως γι αυτό να μεγεθύνεται δυσανάλογα το εκτόπισμά τους. Το βέβαιο είναι τελικά ότι μικραίνουν οι ΝΑΝΟΙ στη ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!

Posted by Daemon

"Μεγάλη εγκληματικότητα και στο Μαρούσι!"



"Η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο και στο Μαρούσι. Χτες, γύρω στις 7 το απόγευμα παρακαλώ(!!), μου διέρρηξαν το αυτοκίνητό μου το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας μου. Το αστείο ήταν ότι η λεία του ληστή ήταν 2 ευρώ και το δίπλωμά...
μου! Το σοβαρό είναι ότι η ανασφάλεια παίρνει πολύ επικίνδυνη διάσταση και η αστυνομία είναι απούσα, ενώ με αντιμετώπισαν με έκδηλη ειρωνεία όταν πήγα να καταγγείλω το περιστατικό. Ο αστυνομικός της γειτονιάς μας μάρανε."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο... ΣΕΜΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;
http://www.stoxos.gr/
Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ο ρόλος του "σεμνού και ταπεινού" νέου Αρχιεπισκόπου, πολέμιου του Χριστόδουλου, που μάλιστα απο τις πρώτες του δηλώσεις ήταν να μας πει ότι οι αριστεροί είναι καλύτεροι χριστιανοί απο τους δεξιούς διαχωρίζοντας τους Έλληνες! Το νέο λοιπόν κατόρθωμα του "σεμνού" Αρχιεπισκόπου είναι η σημερινή συμμετοχή του στην εκδήλωση του δημοτικού συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα! Μάλιστα όπως ανακοινώνει στην πρόσκλησή του ο επικεφαλής συνδυασμού "ΒΥΡΩΝΑΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ", Παναγιώτης Κόνσουλας την εκδήλωση σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου (στο δημοτικό αναψυκτήριο ΑΣΤΡΑ) θα... ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Να σας θυμίσουμε ότι ο Κόνσουλας (της φωτογραφίας) και άλλες ομογάλακτες οργανώσεις τους είχαν το 2007 ξηλώσει πινακίδα που έγραφε "Ιδιοκτησία της Εκκλησίας της Ελλάδος" εκφράζοντας έτσι την... αντίθεσή τους στις ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις της Εκκλησίας στον Υμηττό! Μπράβο Ιερώνυμε... Και σε ανώτερα! Να πας να ευλογήσεις και τις εκδηλώσεις των αναρχικών!
Δήμητρα Μυλωνά

F1 ΣΕ ΠΑΓΟ-ΦΟΒΕΡΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ

"Καρκινοπαθής έχασε το σπίτι της για χρέος 700 ευρώ από την Eurobank!"



"Η Κ.Ζ. που έμενε στη περιοχή των Καμινίων και η οποία είναι καρκινοπαθής έχασε το σπίτι της!Η συγκεκριμένη γυναίκα της οποίας το σπίτι ήταν στο όνομα του συζύγου και όχι στο δικό της που είχε και το χρέος (καταναλωτικό δάνειο που χρώσταγε 700 ευρώ)την ίδια ημέρα έκανε χημειοθεραπείες στον Άγιο Σάββα. Ξαφνικά και χωρίς ποτέ κανείς να τους ενημερώσει με καμία δικαστική απόφαση τοιχοκολλημένη αλλά και κανένα έστω τηλέφωνο απο τη eurobank ,της χτύπησαν την πόρτα και της είπαν να φύγει γιατί το σπίτι έχει περιέλθει σε άλλη ιδιοκτησία!Άκουσον άκουσον!Η γυναίκα να χαροπαλεύει και αυτοί χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση...
τηςπήραν το σπίτι!Η ιστορία αυτή μετράει ήδη 2 χρόνια και έχει πάει στα δικαστήρια από τα οποία ορίστηκε δικάσιμος το 2012!Μέχρι τότε που θα μένει αυτή η γυναίκα με ένα παιδί και σύζυγο άνεργο;Ποιος θα τη βοηθήσει ;Μένει σε ένα δυάρι μαζί με τη μητέρα της τη στιγμή που το σπίτι της το οποίο το είχε αγοράσει χωρίς κανένα δάνειο αλλά τοις μετρητοίς έχει περιέλθει σε ξένα χέρια!Αν υπάρχει κράτος ας θυμηθεί το νόμο που λέει οτι κάτω από 10.000 χρέος δεν παίρνεις κανενός το σπίτι!Είπαμε ρε παιδιά!Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση όποιου τα χρειαστεί προκειμένου η γυναίκα να βρει μια άκρη!Είπαμε οικονομική κρίση αλλα δεν θα σωθεί ο όμιλος από κάτι τέτοιες απάνθρωπες κινήσεις..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η σημασία του ονόματος ΄΄Γιαχβέ΄

΄

Ο Παλαιός των Ημερών (Αναγεννησιακή Τοιχογραφία)

Υπάρχει μια θρησκεία που πιστεύει ότι αυτό το θέμα έχει μεγάλη σημασία για τη σωτηρία τού ανθρώπου. Είναι οι αυτοαποκαλούμενοι: ΄΄Μάρτυρες τού Ιεχωβά΄΄, οι οποίοι επέλεξαν αυτό το όνομα, επειδή ΄΄μαρτυρούν΄΄ περί αυτού τού ονόματος, ως τού ΄΄αιωνίου προσωπικού ονόματος τού Θεού΄΄. Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία για αυτό το θέμα, που για κάποιους συνανθρώπους μας αποτελεί θέμα ζωής ή θανάτου.

1. Η αρχή τού ονόματος: ΄΄Γιαχβέ΄΄

Η αρχή τού ονόματος: ΄΄Γιαχβέ΄΄, όσον αφορά το Εβραϊκό έθνος, κατά τη μαρτυρία τής Αγίας Γραφής, ανάγεται στον καιρό τής Εξόδου τού Ισραήλ στην Αίγυπτο. Ο Θεός απεκάλυψε το όνομα αυτό στο Μωυσή, ως εξής:

Ο Μωυσής βρισκόταν στη Μαδιάμ, και έβοσκε τα πρόβατα τού πεθερού του, τού Ιοθόρ, όταν ήλθε στο όρος Χωρήβ ή Σινά. Εκεί, ο Θεός εμφανίστηκε σ' αυτόν με το γνωστό φαινόμενο τής βάτου, και τον κάλεσε βγάλει τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο. Ο Μωυσής, αντίλαμβανόμενος τις δυσκολίες αυτής τής αποστολής, πρόβαλε την αντίρρηση: ΄΄Ποιος είμαι εγώ, που θα πάω να πω στον Φαραώ ότι θα βγάλω τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο;΄΄ (Έξοδος 3/γ΄ 11). Ο Θεός απάντησε, βεβαιώνοντάς τον ότι θα ήταν Αυτός μαζί του. (3/γ΄ 12). Τότε ο Μωυσής είπε: ΄΄Όταν θα πάω στους Ισραηλίτες και θα τους πως ότι με έστειλε ο Θεός τών πατέρων μας και με ρωτήσουν: "Ποιό είναι το όνομά του;" τι θα τους πω;΄΄ (3/γ΄ 13).

Στο ερώτημα αυτό για το όνομά του, ο Θεός είπε πρώτα, σύμφωνα με το Εβραϊκό κείμενο: ΄΄
΄΄, που σημαίνει: ΄΄Είμαι αυτός που είμαι΄΄. * Έπειτα είπε: ΄΄ Έτσι να πεις στους γυούς Ισραήλ: Ο Είμαι () με απέστειλε σ' εσάς΄΄ (3/γ΄ 14). Και τελείωσε ως εξής: ΄΄ Έτσι να πεις στους γυούς Ισραήλ: Ο ΕΙΜΑΙ, (γράφεται: , και προφέρεται: Γιαχβέ), ο Θεός τών πατέρων μας... με απέστειλε σ' εσάς. Αυτό είναι το όνομά μου αιώνια, και αυτό το μνημόσυνό μου σε γενιές γενεών΄΄. (3/γ΄ 15).

Στην Έξοδο 6/ς΄ 3, ο Θεός μαρτυρεί ότι το όνομά του, ΄΄Ο ΕΙΝΑΙ΄΄, δηλαδή ΄΄ΓΙΑΧΒΕ΄΄ στα Εβραϊκά, ήταν άγνωστο στους πατριάρχες. Ο Μωυσής όμως στα συγγράμματά του, το χρησιμοποιεί και σε αφηγήσεις προγενεστέρων εποχών, προφανώς επειδή στην εποχή του ήταν γνωστό.

2. Η σημασία τού ονόματος Γιαχβέ

Γιατί άραγε ο Θεός διάλεξε ένα τόσο παράξενο όνομα; Τι άραγε ήθελε να δηλώσει όταν έλεγε στον Μωυσή: ΄΄Έτσι να πεις... : Ο Είναι (ο Γιαχβέ) με απέστειλε΄΄; (Έξοδος 3/γ΄ 15). Γιατί άραγε ο Θεός διάλεξε να τον εκπροσωπήσει το ρήμα: ΄΄Είναι΄΄, ως αιώνιο όνομα;

Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, είναι καλό να ανατρέξουμε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε στο Μωυσή η αποκάλυψη αυτού τού ονόματος. Σύμφωνα με το χωρίο Έξοδος 3/γ΄ 11, όταν ο Μωυσής παίρνει εντολή από το Θεό να βγάλει τον Ισραήλ από την Αίγυπτο, καταλαβαίνει πόσο ασήμαντος είναι, και ρωτάει το Θεό: ΄΄Ποιός είμαι εγώ;΄΄ Με αυτή την ερώτηση, ο Μωυσής εκφράζει την ιδέα τής μηδαμηνότητάς του, και την αδυναμία του να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο έργο. Μετά, ο Μωυσής, στο εδάφιο 13, ρωτάει το Θεό, ΄΄Ποιο είναι το όνομά Του΄΄. Ο λόγος είναι, ότι στην Αίγυπτο είχαν πολλούς θεούς, και προφανώς πολλοί θα αναρωτιόντουσαν ποιος απ' όλους τους θεούς ενδιαφέρεται για τον Ισραήλ. Η απάντηση τού Θεού, ήταν μία, και για τις δύο ερωτήσεις τού Μωυσή:

Ο Θεός απάντησε όπως είδαμε στο 3/γ΄ 14: ΄΄Είμαι αυτός που Είμαι΄΄. (Εβραϊκά: ΄΄
΄΄). Με αυτά τα λόγια, ο Θεός αντιτάσσει στον Μωυσή που έλεγε ότι δεν είναι τίποτα, το ίδιο Του το ΄΄Είμαι΄΄. Ήταν σαν να έλεγε στο Μωυσή: ΄΄Εσύ είσαι μηδαμηνός, αλλά εγώ, ΕΙΜΑΙ κάτι. Είμαι κάτι, τού οποίου το Είναι, αντιστοιχεί στη φύση μου και γίνεται το όνομά μου. Πήγαινε πες στο λαό, ότι ο Είμαι με απέστειλε΄΄.

Ο Θεός είναι το πλήρωμα τής ύπαρξης και τής δύναμης. Ακόμα, με τα λόγια αυτά ο Θεός απαντάει και στην άλλη ερώτηση που είχε σχέση με την πολυθεϊα. ΄΄Ποιό είναι το όνομά σου;΄΄ Τον ρώτησε ο Μωυσής. Σε αυτή την ερώτηση, ο Θεός αντιτάσσει το όνομα ΄΄Είμαι΄΄, με την έννοια ότι ΄΄είναι΄΄ ο μόνος αληθινός Θεός, ο μόνος υπαρκτός Θεός. Είναι σαν να έλεγε: ΄΄Οι άνθρωποι ζητάνε το όνομά μου, επειδή νομίζουν πως υπάρχουν και άλλοι θεοί, από τους οποίους μπορώ να διακρίνομαι επειδή έχω διαφορετικό όνομα από αυτούς. Αλλά Είμαι αυτό που Είμαι. Οι άλλοι θεοί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Γι' αυτό, αντί άλλου ονόματος, πες στο λαό: Ο Είμαι με απέστειλε. Σε κάθε άλλο θεό, αρμόζει το όνομα: "Δεν είναι"΄΄.

Πράγματι, στο Δευτερονόμιο 32/λβ΄ 39, αυτή η έννοια τού ονόματος φαίνεται καθαρά: ΄΄Δέστε τώρα, ότι Εγώ, Εγώ Είμαι, και δεν είναι θεός εκτός από Εμένα΄΄. (Στα Εβραϊκά: ΄΄Εγώ, Εγώ Αυτός΄΄. Το ΄΄Είμαι΄΄, υπονοείται πέραν πάσης αμφιβολίας). Το ίδιο μπορεί να δει ο αναγνώστης, στον Ησαϊα, 43/μγ΄ 9 - 13, και σε άλλα σχετικά εδάφια.

Το Γιαχβέ λοιπόν, που όπως είπαμε σημαίνει: ΄΄Είναι΄΄, υποδηλώνει ότι ο Θεός εκείνος, Είναι ο ΩΝ, (ο Υπάρχων), Αυτός που έχει την ύπαρξη, δηλαδή το ΄΄Είναι΄΄ στην ίδια του τη φύση, έτσι που αυτό να ταυτίζεται με τ' όνομά Του. Αυτός που ΄΄Υπάρχει΄΄ προ πάντων, και ο οποίος έφερε σε ύπαρξη κάθε τι άλλο, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΄΄μη υπάρχον αφ' εαυτού΄΄. Κατά τη σημασία αυτή, το Γιαχβέ, είναι συνώνυμο και προς τη γνωστή φράση όρκου τού Θεού: ΄΄Ζω εγώ΄΄. (Αριθμοί 14/ιδ΄ 21. Δευτερονόμιο 32/λβ΄ 40).

Ως ΄΄Ων΄΄, (υπάρχων), ο Θεός δηλώνει ότι είναι αιώνιος και ατελεύτητος. (Το ΄΄Ων΄΄, βρίσκεται σε χρόνο διαρκείας, και σημαίνει ΄΄ΕΙΝΑΙ΄΄. Κατά το λεξικό τού Δημητράκου: ΄΄Ο αιωνίως υπάρχων Θεός΄΄). (Έξοδος 3/γ΄ 14). O Ων, είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Εκκλησία τού Κυρίου στα Ελληνικά, για να αποδώσει την Εβραϊκή λέξη: ΄΄Γιαχβέ΄΄ στη γλώσσα μας. Τη βρίσκει κανείς στις Άγιες Εικόνες, στα Ιερά κείμενα τής Αγίας Γραφής και στην υμνολογία τής Εκκλησίας. Επίσης, με τη λέξη αυτή, συγγενεύει η λέξη: ΄΄ουσία΄΄, που τόσο ρόλο έπαιξε στις Οικουμενικές Συνόδους. (Ων, Ούσα, Ουσία). ΄΄Ουσία΄΄, σημαίνει ΄΄ύπαρξη΄΄.

Στη συνέχεια, αναφέρουμε μερικούς ορισμούς τής λέξεως ΄΄ουσία΄΄, από αρχαίους Χριστιανούς. ΄΄Ουσία είναι πράγμα υπαρκτό΄΄. (Λεοντίου Βυζαντίου μν. εργ. PG 1277 D).

΄΄Ουσία είναι η παραλλαγή τού ανυποστάτου... το μη υπαρκτό το ονομάζουμε ουσία.΄΄ ΄΄Ουσία είναι το να υπάρχει κάτι΄΄. ΄΄Είναι το όντως υπαρκτό΄΄. (Γρηγόριος Νύσσης).

΄΄Ουσία... είναι... αυτό το ΕΙΝΑΙ τού Θεού΄΄. (Βασίλειος Καισσαρείας).

Ο Άγιος Αθανάσιος έγραψε, ότι η ΄΄ουσία΄΄, όταν αναφέρεται στο Θεό, σημαίνει: ΄΄Αυτός είναι ο Ων΄΄. (Γιαχβέ).

Κατά το Γρηγόριο το θεολόγο: ΄΄Ο Ων και ο Θεός είναι τής Ουσίας ονόματα΄΄. (Όσον αφορά τη χρήση τής λέξεως ΄΄ουσία΄΄ για το Θεό).

Η λέξη ΄΄Ουσία΄΄, λέγεται στη θεολογία και: ΄΄Φύση΄΄ τού Θεού. Όταν λοιπόν μιλάμε για το όνομα: ΄΄Γιαχβέ΄΄, για το ΄΄Είναι΄΄, ή για τον Όντα, ή για την ΄΄Ουσία΄΄, ή για τη ΄΄Φύση΄΄ τού Θεού, μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

(Πολύ περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό, ο αναγνώστης μπορεί να βρει στο βιβλίο τού θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου: ΄΄Ο Ιησούς Γιαχβέ΄΄).

3. Η χρήση τού ονόματος ΄΄Γιαχβέ ΄΄

Λόγω τής υπερβολικής ευλαβείας τών Ισραηλιτών, και κατά παρεξήγησιν τού Λευϊτικού 24/κδ΄ 16, (το οποίο όμως απαγόρευε τη βλασφημία και όχι την προφορά τού ονόματος τού Θεού), απέφευγαν να προφέρουν το όνομα ΄΄Γιαχβέ΄΄. Έτσι, με τον καιρό ξεχάστηκε η σωστή προφορά τού ονόματος, καθώς οι Ισραηλίτες δεν είχαν φωνήεντα, αλλά έγραφαν μόνο τα σύμφωνα τών λέξεων.

Μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα όμως, οι Μασορίτες, (Ιουδαίοι λόγιοι τής εποχής εκείνης), έβαλαν δικά τους φωνήεντα στις Εβραϊκές λέξεις. Στο Τετραγράμματο: ΄΄ΓΧΒΧ΄΄, επειδή δεν γνώριζαν τη σωστή προφορά τής λέξης: ΄΄Γιαχβέ΄΄, προσέθεσαν αυθαίρετα φωνήεντα, από τις λέξεις: ΄΄Αδωνάι΄΄ (Κύριος), και ΄΄Ελοχίμ΄΄. (Θεός). Έτσι, το τετραγράμματο ΄΄ΓΧΒΧ΄΄, έγινε: ΄΄Ιεχωβά΄΄. Οι σημερινοί αυτοαποκαλούμενοι ΄΄Μάρτυρες τού Ιεχωβά΄΄, αν και γνωρίζουν ότι η προφορά που χρησιμοποιούν για το όνομα τού Θεού είναι λάθος, επιμένουν να τη χρησιμοποιούν, επειδή ΄΄έτσι έχει γίνει συνήθεια΄΄.

Στην παρατήρηση τών Χριστιανών ότι αυτή η εσφαλμένη χρήση τού ονόματος ΄΄Γιαχβέ΄΄ είναι ανεύθυνη, ίσως και βλάσφημη, απαντούν ότι ΄΄Και το όνομα τού Ιησού, στα Εβραϊκά δεν είναι Ιησούς, αλλά ΄΄Γεχοσούα΄΄, και παρ' όλα αυτά, το χρησιμοποιούμε στα Ελληνικά ως: ΄΄Ιησούς΄΄. Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα ήταν λάθος, να χρησιμοποιούμε την εσφαλμένη προφορά ΄΄Ιεχωβά΄΄, μια και έτσι έχει επικρατήσει΄΄.

Σε αυτό, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Το όνομα ΄΄Ιησούς΄΄, χρησιμοποιείται από την ίδια την Αγία Γραφή σε αυτή τη μορφή, και συνεπώς, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε. Το όνομα ΄΄Ιεχωβά΄΄ όμως, δεν χρησιμοποιείται έτσι, και συνεπώς, δεν έχουμε το δικαίωμα να το χρησιμοποιούμε αυθαίρετα. Πολύ δε περισσότερο, εφ' όσον σήμερα γνωρίζουμε την ορθή προφορά: ΄΄Γιαχβέ΄΄. Η Εκκλησία τού Κυρίου όμως, ενεργώντας όπως πάντοτε συνετά και με σεβασμό, χρησιμοποιεί για το Θεό τις προσφωνήσεις που χρησιμοποιούν οι Απόστολοι στην Καινή Διαθήκη. Αυτοί, ποτέ δεν χρησιμοποίησαν στην Καινή Διαθήκη το όνομα: ΄΄Ιεχωβά΄΄, ούτε καν το ΄΄Γιαχβέ΄΄. Το χρησιμοποιούν με την έννοιά του στα Ελληνικά, ως: ΄΄ο Ων΄΄, ή χρησιμοποιούν για το Θεό, λέξεις που χρησιμοποίησαν και οι μεταφραστές τής μετάφρασης τών Εβδομήκοντα, όπως Κύριος, ή Θεός. Έτσι αποδίδεται η έννοια τής λέξεως, πράγμα άλλωστε που ήθελε ο ίδιος ο Θεός όταν επέλεξε το παράξενο όνομα: ΄΄Είναι΄΄. Γιατί ο Θεός δεν επέλεξε ένα όνομα άγνωστης σημασίας, το οποίο θα έπρεπε να προφέρεται παραποιημένο, αλλά μια λέξη, με καθαρό περιεχόμενο, που θα περιείχε στοιχεία τής προσωπικότητάς Του, και μάλιστα αυτό το ίδιο του το ΄΄Είναι΄΄. Ας χρησιμοποιούμε λοιπόν το όνομα τού Θεού με την αληθινή του έννοια, για να δίνουμε τιμή σ' αυτόν που ΄΄Είναι΄΄ στους αιώνες ο μόνος Θεός.

"Γαλλία: Οχι στην ψήφο των μεταναστών"



"Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση. "Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το ..

δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ, διευκρινίζοντας ότι "το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα". "

Να προβώ σε μιά ρητορική κι αφελή ερώτηση τώρα;


Πότες θα ξεκινήσει κι η δίκη των μπαχαλάκηδων που έκαψαν τα μαγαζιά μας (προ)πέρισυ καθώς και των Αλβανο_Πακιστανών που τα λεηλάτησαν κατόπιν;

Ποτές φυσικά! Κι αν θα γίνει κάποτε μιά τέτοια δίκη, μη περιμένετε εμείς οι έμποροι να κυκλοφορήσουμε αφίσσες όπου ν’ απαιτούμε από το Κράτος την παραδειγματική τιμωρία του κάθε Ηλιόπουλου. Άσε δε που οι “εκδρομείς της Άμφισσας” θα ξαναπαρελάσουνε όξω από την Δικαστική Αίθουσα, γιά τους αντίθετους προφανώς λόγους αυτή τη φορά. Χα!

Τι είπατε;

Ότι ο Ηλιόπουλος είναι α θ ώ ο ς;;;

Καλά, αυτό ΔΕΝ το συζητώ. Φυσικά κι είναι …αθώος. Τα μαγαζιά μας αυταναφλέχθησαν, 100%. Σαν τις κασσέττες του Φελπς στις “Επικίνδυνες Αποστολές”…

Σάμπως όμως κι ο θρασύδειλος Κορκονέας δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ένοχος; Ή μήπως ζήτησε συγχώρεση; Αματανόητος ήταν κι αυτός, όπως οι λογοίς-λογοίς “Ηλιόπουλοι”! ΠΗΓΗ

Οι ψευδαισθήσεις και το τίμημά τους


Κυβέρνηση "παιδικής χαράς"

Τoυ Σταύρου Λυγερού
Η κακή σχέση του Γ. Παπανδρέου με τον πολιτικό χρόνο φάνηκε καθαρά, όταν εν μέσω της επιδεινούμενης καταιγίδας συγκάλεσε υπό την προεδρία του την Κυβερνητική Επιτροπή για να συζητήσει θέματα μεσογειακής διατροφής και οδικής ασφάλειας. Ενίσχυσε την εντύπωση ότι βρίσκεται «αλλού» και γι’ αυτό η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, αντί να τις συνδιαμορφώνει.
Ο πρωθυπουργός είχε αρχικά την ψευδαίσθηση ότι η σαρωτική εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου τού εξασφάλισε αυτομάτως μια σημαντική περίοδο χάριτος όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Η ψευδαίσθηση αυτή δεν διαλύθηκε ούτε όταν άρχισαν οι πρώτες βολές. Άρχισε να συνειδητοποιεί την κατάσταση με μεγάλη καθυστέρηση.
Η απώλεια χρόνου δεν είναι χωρίς πολιτικό κόστος, ειδικά σε συνθήκες κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, η ζημιά θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να περιορισθεί εάν, όταν η ελληνική οικονομία δέχθηκε τα πρώτα πυρά, ο πρωθυπουργός είχε τα πολιτικά ανακλαστικά να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Αντί να παρουσιάσει μια συνεκτική δέσμη άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων, όμως, η κυβέρνηση άρχισε να παλινδρομεί, στέλνοντας σ’ αρκετές περιπτώσεις αντιφατικά μηνύματα.
Στο Ζάππειο ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε μια σειρά μέτρων με σκοπό το συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών. Το μείζον πρόβλημα με αυτές τις εξαγγελίες δεν ήταν ότι κρίθηκαν λανθασμένες, αλλά ότι δεν μετουσιώθηκαν γρήγορα σε πράξεις. Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο υποτίμησαν και τον παράγοντα του πολιτικού χρόνου και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συγκυρίας.
Το χρόνιο έλλειμμα αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος παροξύνθηκε με τις αποκαλύψεις για τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία, που έδινε στην Κομισιόν η κυβέρνηση Καραμανλή. Με τον φόβο ότι η Ελλάδα «θα χαλάσει την πιάτσα», οι εταίροι την «έστησαν στον τοίχο» για να στείλουν το μήνυμα και στους άλλους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης ότι δεν πρέπει να ποντάρουν σε ανώδυνη διάσωση.
Από ένα σημείο και πέρα, η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας έπαψε να είναι πρόβλημα της Ευρωζώνης με μία χώρα-μέλος της. Στο παιχνίδι μπήκαν δυναμικά οι Αγορές όχι μόνο για να δανείσουν την Ελλάδα με τοκογλυφικά επιτόκια, αλλά και για να κερδοσκοπήσουν με το ίδιο το ευρώ. Σ’ αυτό το κλίμα υπηρετήθηκαν και πολιτικο-οικονομικές σκοπιμότητες.
Η κυβέρνηση δεν συνειδητοποίησε εγκαίρως την τροπή που έπαιρναν οι εξελίξεις. Δεν συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα γινόταν με ταχύ ρυθμό ο κρίκος, γύρω από τον οποίον παίζονται ευρύτερα παιχνίδια. Ή τουλάχιστον δεν έσπευσε να αντιδράσει για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Συνέχισε να κινείται με τον δικό της βραδύ ρυθμό σε μια συγκυρία οξύτατης κρίσης, που απαιτούσε άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να υποκαθιστά την άσκηση πολιτικής με ρητορική. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι επανειλημμένες δηλώσεις του ότι η κατανομή των βαρών για την υπέρβαση της δημοσιονομικής κρίσης πρέπει να πληρώσουν το αναλογούν μερίδιο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα.
Οι δηλώσεις του αυτές δεν έχουν μεταφρασθεί σε πράξεις. Αρκεσαν, όμως, για να προκαλέσουν εκροή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τη χώρα. Με άλλα λόγια, προκλήθηκε ζημιά, χωρίς να υπάρξει ούτε έσοδα, ούτε η αξία που έχει στο επίπεδο του πολιτικού συμβολισμού η έμπρακτη κατανομή των βαρών με κοινωνικά δίκαιους όρους.
Αναμφίβολα, οι Αγορές απαιτούν μέτρα άμεσης δημοσιονομικής απόδοσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμούν όσα μέτρα από τη φύση τους θα αποδώσουν αποτελέσματα από τον επόμενο χρόνο. Αυτό που απεχθάνονται είναι τα λόγια χωρίς αντίκρισμα, ειδικά όταν έχουν απέναντί τους ένα κατά γενική ομολογία αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα.
Σ’ ό,τι αφορά δε το δημόσιο συμφέρον, το πραγματικό στοίχημα δεν είναι απλώς η τήρηση του Προγράμματος Σταθεροποίησης. Είναι η αξιοποίηση της κρίσης για να πραγματοποιηθεί μία σε βάθος εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και στο επίπεδο των εσόδων και στο επίπεδο των δαπανών, για να καλλιεργηθεί μια άλλη κουλτούρα, που θα εκτοπίσει το χρεοκοπημένο ανορθολογικό, κλεπτοκρατικό και σπάταλο μοντέλο.
Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, το κρίσιμο ζητούμενο είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες να πάρουν σάρκα και οστά. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο στόχαστρο της κριτικής δεν είναι τόσο αυτά καθ’ αυτά τα μέτρα όσο το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αδύναμος να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα» και να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας.
Η συνειδητοποίηση του κινδύνου μιας χρεοκοπίας, που θα επιφέρει μια επώδυνη οπισθοδρόμηση, έχει καταστήσει την κοινωνία περισσότερο εφεκτική παρά ποτέ στη λήψη επώδυνων μέτρων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα εκδηλωθούν αντιδράσεις. Τα αγροτικά μπλόκα είναι το πρώτο δείγμα, αλλά και ένα κρίσιμο τεστ.
Εάν η κυβέρνηση ακολουθήσει την γνωστή τακτική της συναλλαγής θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Θα κυριαρχήσει το σύνδρομο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο η ακύρωση στην πράξη του Προγράμματος Σταθερότητας. Θα είναι και η αναπόφευκτη γενίκευση της κοινωνικής αναταραχής με ό,τι αυτή συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα.
Για να υπάρξει συντεταγμένη πορεία εξόδου από την κρίση πρέπει η κυβέρνηση να πείσει αφενός ότι η κατανομή των βαρών θα είναι δίκαιη κι αφετέρου ότι η ίδια έχει και σχέδιο και αποφασιστικότητα. Προς το παρόν, όμως, καταθέτει καλές προθέσεις, αλλά και συμπεριφορές, που δυστυχώς παραπέμπουν σε «παιδική χαρά».
Πηγή

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΛΑΟΥΣ


TA ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Νερό -Αέρας- Γη ΦΩΣ

Αυτά τα τρία στοιχεία βρίσκονται μέσα σε εκείνα τα κομμάτια του Σύμπαντος που λέμε χάος και έξω από όλα αυτά υπάρχει το ΦΩΣ χωρίς ΦΩΣ δεν μπορεί να υπάρχει ζωντανή δημιουργία και έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η Αγία Τετράδα.

Οι κόσμοι γίνονται με την Ένωση των τριών στοιχείων και του ΦΩΤΟΣ.

Για αυτό έχουμε τα μονοστοιχιακά όντα τα δυστοιχειακα

Αυτά με τα τρία στοιχεία και μετά έχουμε τον Άνθρωπο που αποτελείται από τέσσερα στοιχεία που είναι τα γνωστά ΝΕΡΟ ΑΕΡΑΣ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ

Και μετά από αυτήν την εξέλιξη πάμε στους ανθρώπους Ήρωες που έχουν και το αιθερικό σώμα και μπορούν να ζήσουν στο Πέμπτο επίπεδο που είναι το Αιθαιρικο!!!

Για αυτό όσοι σύγχρονοι ερευνητές έχουν μιλήσει πάνω στο θέμα της Ανθρώπινης εξέλιξης δεν έχουν πει λέξη για εξωγήινους πολιτισμούς γιατί είναι άλλο να μιλάς για εξωγήινη μορφή ζωής και άλλο να μιλάς για άλλου είδους Οντότητες!!!

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
Πρόλογος:

Η διδασκαλία και η συμβολολογία των τεσσάρων στοιχείων είναι κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό προκαλούσε γέλιο και ειρωνικά σχόλια στους ερευνητές. Καθώς ο ορθολογισμός είχε ποτίσει το μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την αξία μιας συμβολολογίας ξένης προς την λογική του 19ου και του 20ου αιώνα.

Αλληγορίες και συμβολισμούς για τα 4 στοιχεία συναντάμε σε πάρα πολλούς πολιτισμούς σε ολόκληρη τη γη. Οι πρώτοι ερευνητές που συγκέντρωσαν και κατέγραψαν τους μύθους των λαών αυτών, δεν κατάφεραν να υποψιαστούν το βαθύτερο νόημά τους. Αντίθετα ειπώθηκε ότι επρόκειτο για απλοϊκές δοξασίες των λαών που σηματοδοτούσαν την παιδική φάση της ανθρωπότητας. Έτσι κανείς εκτός από τους Εσωτεριστές δεν τους μελέτησε όπως έπρεπε.

Τα τελευταία όμως χρόνια αυτή η οπτική άλλαξε. Ερευνητές όπως ο M. Eliade, ο G.Durand και άλλοι απέδειξαν; ότι οι «απλοϊκές δοξασίες» ήταν βαθύτατες φιλοσοφίες και θεωρήσεις λαμπρών πολιτισμών για τη ζωή, το θάνατο, τον άνθρωπο, τον κόσμο και όλα τα βαθιά ερωτήματα που μας απασχολούν. Αλλά και πριν από αυτούς, μεγάλοι επιστήμονες του 20ου αιώνα, διατυπώνοντας τις πρωτοποριακές τους θεωρίες και ψάχνοντας σύμβολα για να τις απεικονίσουν, «έπεσαν» πάνω στους αρχαίους σοφούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ν.Bohr που για να απεικονίσει τη θεωρία της Κβαντομηχανικής, χρησιμοποίησε το πανάρχαιο σύμβολο του Γιν-Γιάνγκ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι οποίοι στις αρχές του αιώνα θεωρούνταν επιστήμονες με υπερβολικά παιδική, απλοϊκή και ρηχή σκέψη. Με τις νέες ανακαλύψεις της επιστήμης όμως σιγά-σιγά οι σύγχρονοι επιστήμονες διαπίστωσαν (και διαπιστώνουν ακόμη) ότι αυτά που άρχιζαν να ανακαλύπτουν για το σύμπαν, οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι τα είχαν διατυπώσει πολύ πιο κατανοητά και ολοκληρωμένα 2.500 χρόνια πριν!!! Ίσως δίκαια ο 20ος αιώνας ονομάστηκε από μερικούς «ο αιώνας των Προσωκρατικών» αφού ουσιαστικά οι διδασκαλίες τους άρχισαν να κατανοούνται ξανά μετά από τόσους αιώνες.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τι θέλουν οι βούλγαροι στη Μακεδονία;



Θερμό παρασκήνιο από την συνάντηση των αγροτών με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό. Ενοχλημένη εμφανίζεται η Αθήνα. Δυσαρεστημένη εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά με την προσπάθεια του Βούλγαρου πρωθυπουργού να περάσει τα σύνορα και να συναντηθεί με τους έλληνες αγρότες επι ελληνικού εδάφους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν επαφές από τουλάχιστον 2 υπουργούς και από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου με τον Βούλγαρο ομόλογό του και ζητήθηκε να μην γίνει η συνάντηση επί ελληνικού εδάφους. Τελικά η συνάντηση του κ. Μπορίσοφ έγινε στον βουλγαρικό μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ενιαμελή επιτροπή ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τον Προμαχώνα. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας υποδέχθηκε τους αγρότες σε θερμό κλίμα και είπε χαρακτηριστικά "με ζητήσατε και ήρθα". Στη συνέχεια ο κ. Μπορίσοφ ζήτησε από τους αγρότες "στο όνομα της ελληνοβουλγαρικής φιλίας" να ανοίξουν τα σύνορα κι εκείνοι αποφάσισαν σε μία ένδειξη καλής θέλησης να ανοίξουν την συνοριακή διάβαση. Ωστόσο, αιφνιδιαστικά πριν τις 21:00 έκλεισαν το τελωνείο ενώ είχαν δηλώσει πως θα ξανακλείσει στις 22:00, υποστηρίζοντας ότι έχουν περάσει όλες οι νταλίκες.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε στους αγρότες ότι πριν ξεκινήσει από την Σόφια μίλησε τόσο με τον Γ. Παπανδρέου όσο και με τον Α. Σαμαρά που δεν ήταν αντίθετοι στην πραγματοποίηση της συνάντησης. Το ίδιο επισημαίνει σε ανακοίνωση του και το γραφείο του πρωθυπουργού. "Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την πρόθεση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας και τον προέτρεψε, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών που έχουν κλείσει τη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, επί βουλγαρικού εδάφους, για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις" αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή απηύθυνε πρόσκληση στους αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής για διάλογο στο υπουργείο, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους αγρότες και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 15:00.
Μιλώντας στο NewsIt ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής, Σπύρος Τσικρίκας έκανε λόγο για μέγα σφάλμα της υπουργού χαρακτηρίζοντας επιλεκτική την πρόσκλησή της μιας και δεν κλήθηκαν οι αγρότες από όλα τα μπλόκα στον συγκεκριμένο διάλογο.


newsit

Συναγερμός στην Ευρώπη για μολυσμένη ηρωίνη με άνθρακα



Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξ αιτίας της μόλυνσής τους από άνθρακα από τη χρήση νοθευμένης ηρωίνης, ανακοίνωσαν οι Ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές χθες Σάββατο· ειδικός συμβούλευσε τους χρήστες ναρκωτικών να σταματήσουν να παίρνουν ηρωίνη αμέσως.

Οι αρχές πιστεύουν πως μια μεγάλη παρτίδα ηρωίνης που έχει ...


μολυνθεί με άνθρακα --ένα αρκετά διαδεδομένο βακτήριο οι σπόροι του οποίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικό όπλο--, κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

"Θα καλούσα όλους τους χρήστες ναρκωτικών να σταματήσουν τη χρήση ηρωίνης αμέσως και να έλθουν σε επαφή με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας για να τους στηρίξουν", τόνισε ο Κόλιν Ράμσεϊ, επιδημιολόγος στη Σκοτία, σε ανακοίνωσή του.

Συνολικά 15 χρήστες ηρωίνης στη Σκοτία βρέθηκε ότι είχαν μολυνθεί από άνθρακα από τον Δεκέμβριο. Οι επτά εξέπνευσαν. Το όγδοο θύμα ήταν ένας άνδρας 42 ετών στη Γερμανία ο οποίος απεβίωσε εξ αιτίας μόλυνσης από άνθρακα μετά από χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αρχές.

"Υπάρχει πλέον η υποψία ότι ηρωίνη που περιέχει μολυσματικούς σπόρους άνθρακα (και πιθανώς και άλλες ψυχοενεργές ουσίες που μπορούν να εισαχθούν στον οργανισμό με ένεση) κυκλοφορούν στην Ευρώπη", ανέφερε ανακοινωθέν από το υπουργείο Υγείας στο Βερολίνο.

Περιστατικά μόλυνσης από άνθρακα αναφέρονται συχνότερα σε άγρια και οικόσιτα ζώα στην Ασία, στην Αφρική και σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης. Σπανιότερα μολύνονται άνθρωποι, αλλά η επαφή με μολυσμένο δέρμα ή τρίχωμα μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις. Εάν ο βάκιλος εισαχθεί σε ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αναπνευστικής οδού, μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και μέχρι να εμφανιστούν τα συμπτώματα είναι συνήθως πολύ αργά για επιτυχή αντιμετώπιση με αντιβιοτικά.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (ECDC) της ΕΕ προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης από άνθρακα.

"Η εμφάνιση 15 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, περιλαμβανομένων 8 θανάτων σε μια περίοδο 5 εβδομάδων, είναι ασυνήθης και απροσδόκητη", ανέφερε.

"Συνυπολογιζομένης και της πολυπλοκότητας της αλυσίδας διεθνούς διανομής ηρωίνης, και την συμπύκνωση στο χρόνο κατά τον οποίο εμφανίστηκαν τα κρούσματα στη Σκοτία και στη Γερμανία, η έκθεση σε μια μολυσμένη παρτίδα ηρωίνης που έχει διανεμηθεί σε πολλές χώρες μέλη της ΕΕ είναι πιθανή". "Considering the complex international distribution chain of

Η επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών στην Αγγλία Λίαμ Ντόναλντσον εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα προειδοποιητικό σήμα προς όλους τους γιατρούς και τις μονάδες εντατικής θεραπείας εφιστώντας την προσοχή τους για τον εντοπισμό κρουσμάτων μόλυνσης από άνθρακα.

Σύμφωνα με το ECDC, οι μέχρι στιγμής έρευνας απέβησαν σε "ισχυρές" ενδείξεις ότι όλα τα κρούσματα οφείλονται σε κοινή πηγή. Όμως το Κέντρο εκτίμησε ότι είναι μάλλον απίθανο η μόλυνση να έγινε εκ προθέσεως. "Μια μόλυνση από ατύχημα φαίνεται ως η πιο πιθανή εξήγηση για αυτά τα συμβάντα", ανέφερε.

"Οργή για το παραεμπόριο"




"Σου γραφω για να εκφρασω την οργη μου για το παραεμποριο.Εχω ενα δισκαδικο και το κραταω με τα δοντια πληρωνοντας ενοικιο,εφορια,ΦΠΑ,ΤΕΒΕ,λογιστη κλπ.Υφισταμαι δεκαδες ελεγχους απο το κρατος,πληρωνω επιμελητηριο,εμπορικο συλλογο και αγωνιω καθε μερα για τον επιουσιο.Εχω ομως να αντιμετωπισω ορδες εγχρωμων,οι οποιοι καταπατωντας...
καθε εννοια νομιμοτητος,πωλουν χωρις αδεια,χωρις αποδειξεις,χωρις παραστατικα,ΠΛΑΣΤΑ & ΠΑΡΑΝΟΜΑ CD & DVD,στερωντας απο το κρατος ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ,κλεινουν δεκαδες μικρομαγαζα,απολυουν εκατονταδες ατομα απο τη δουλεια τους και ολα αυτα σε μια χωρα της Ε.Ε....Ποιος θα με προστατευσει εμενα κυριοι?...Και πως πρεπει να αντιδρασω εγω οταν το κρατος θα ερθει και θα μου ζητησει τη βοηθεια μου?..."

Κι άλλο ΠΑΣΟΚικό στριπτίζ με ειδικό γραμματέα. Στό Υπουργείο Περιβάλλοντος αυτή τη φορά. Τό opengov μου μέσα...



ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ
Eβαλαν ειδικό γραμματέα να
εποπτεύει εταιρεία της συζύγου του

O στενός συνεργάτης της υπουργού Περιβάλλοντος Tίνας Mπιρμπίλη, Aνδρέας
Aνδρεαδάκης, βαρύνεται με ξεκάθαρο ασυμβίβαστο, αφού η «EMBHΣ EΠE - Διαχείριση
Yδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος» αναλαμβάνει μεγάλα έργα από το Δημόσιο


ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ασυμβίβαστο προκύπτει από τον διορισμό του κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη στη θέση του ειδικού γραμματέα στην Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλ-
λοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΑΛΑΝΗ
manolisgalanis@protothema.gr
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η σύζυγος του νέου ειδικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της μελετητικές εταιρείες με αποκλειστική εξειδίκευση στον τομέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και Πε- ριβάλλοντος, αναλαμβάνοντας μάλιστα μεγάλα έργα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και γενικότερα από φορείς του Δημοσίου!
Επιπλέον, η συγκεκριμέ- νη εταιρεία, εκτός από επι-χείρηση της οικογένειας του
κ. Ανδρεαδάκη, είναι και επι-στημονικό «τέκνο» του, κα-θώς ο ίδιος διετέλεσε επί μα-
κρόν τεχνικός σύμβουλός της,αλλά κυρίως υπήρξε ο επι-στημονικός υπεύθυνός της
σχεδόν σε όλα τα εθνικά καιευρωπαϊκά προγράμματα που πήρε! Ειδικότερα, από
τις 29 Δεκεμβρίου 2009, με την απόφαση 50347 του πρωθυπουργού κ. Γιώργου
Παπανδρέου και της υπουρ-γού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, ο καθη-
γητής του τομέα ΥδατικώνΠόρων και Περιβάλλοντοςτου τμήματος Πολιτικών Μη-χανικών του Εθνικού Με-τσόβιου Πολυτεχνείου ΕΜΠ) ανέλαβε τη χάραξηκαι την προώθηση της κυ-
βερνητικής πολιτικής στοντομέα Διαχείρισης των Υδά-τινων Πόρων της χώρας μας.
Στην επιλογή αυτή, που αντι-κειμενικά δείχνει να πληροί τις ουσιαστικές
και τυπικές προϋποθέσεις,δεν φαίνεται ναλήφθηκε καθό-λου υπόψη ησυμμετοχή της
συζύγου τουστην εταιρεία«ΕΜΒΗΣ - Δια-χείριση Υδατι-κών Πόρων και Περιβάλλο-ντος», ο τομέας δραστηριό-τητας της οποίας ταυτίζεταιαπολύτως με το αντικείμενοτων νέων καθηκόντων του!

Εταίρος σε ποσοστό 64%,διαχειριστής και νόμιμος εκ-πρόσωπος της ΕΜΒΗΣ ΕΠΕ,
που εκπονεί μελέτες, παρέ-χει υπηρεσίες συμβούλου και διεξάγει έρευνα σε θέματα
υδάτων είναι η σύζυγος τουκ. Ανδρεαδάκη, η πολιτικόςμηχανικός κυ-
ρία Ευγενία Γα-βαλάκη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΜΒΗΣΕΠΕ, η εταιρεία διαθέτει διαχρονικά επαγ-
γελματική σχέση με το Eλληνικό Δημόσιο αναλαμβάνοντας μεγάλες δουλειές που
όλες τους σχετίζονται με τουπουργείο Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, η σύζυγος του ειδικού γραμματέα του υπουργείου, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της, «παρέχει υπηρεσίες συμβούλου στοΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα Κοινο-τικών Περιβαλλοντικών Οδηγιών (περί αστικών αποβλήτων-91/271, Οδηγία Πλαίσιογια τα νερά-60/2000, περί ποιότητας υδάτων κολύμβησης-76/160)»! Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως βά-σει της εταιρικής σύνθεσηςτης ΕΜΒΗΣ ΕΠΕ, μέτοχοςτης εταιρείας, εκτός από τησύζυγο του κ. Ανδρεαδάκη,είναι και ο λέκτορας του το-μέα Υδατικών Πόρων και Πε-ριβάλλοντος του ΕΜΠ κ. Κώ-στας Νουτσόπουλος, στονοποίο καθηγητής είναι ο νέ-
ος ειδικός γραμματέας τουυπουργείου Περιβάλλοντος!
Επιπλέον, οι κύριοι Ανδρεα-δάκης και Νουτσόπουλος μα-ζί με την κυρία Γαβαλάκη
έχουν 20 κοινές δημοσιεύ-σεις σε επιστημονικά περιο-δικά και 17 κοινές δημοσι-
εύσεις σε πρακτικά συνε-δρίων.
Οσον αφορά στην επιχει-ρηματική δραστηριότηταπου αναπτύσσει η συγκεκρι-
μένη εταιρεία σε ζητήματαπου άπτονται αποκλειστικάστο πλαίσιο λειτουργίας της
Κεντρικής Υπηρεσίας Υδά-των, αναφέρουμε ενδεικτικάτα παρακάτω έργα που έχειυλοποιήσει για λογαριασμότου υπουργείου Περιβάλλο-ντος: «Κάλυψη των άμεσων
υποχρεώσεων της χώρας μαςγια την υποβολή εκθέσεωνκαι λοιπών στοιχείων (2004και 2005 reporting) στο πλαί-σιο της εφαρμογής της Οδη-γίας 2000/60/ΕΚ για τα νερά.ΥΠΕΧΩΔΕ, 2006», «Μελέτηεπέκτασης ΕΕΝ Θεσσαλονί-κης-Φάση Α2. Ευθύνη για την
αξιολόγηση της λειτουργίαςτης υφιστάμενης μονάδας,την εξαγωγή συμπερασμά-των, τη διατύπωση προτά-σεων για τον σχεδιασμό τωνέργων επέκτασης (κατά150,000 μ3/ημ.) και συμμε-τοχή στην εκπόνηση της με-λέτης και των Τεχνικών Προ-διαγραφών. ΥΠΕΧΩΔΕ, 2006-
2007», όπως επίσης και «Ανά-πτυξη και εφαρμογή πολιτι-κής ολοκληρωμένης διαχείρι-σης υδατικών πόρων σε μίαυδρολογική λεκάνη με τηνεφαρμογή μιας δημόσιας κοι-νωνικής συμφωνίας στη βάσητων αρχών της Agenda 21 καιτων κατευθύνσεων της οδη-γίας-πλαίσιο 2000/60/ΕΕ.ΕΕ,2004-2007».
Πηγή Πρώτο Θέμα.

ΑΠΟ

Κίνηση Πολιτών Αθήνας και σουρεαλισμός.



Επικοινωνήσαμε με τον εν λόγω σύλλογο και ενώ αρχικά μας είχαν πει πως θα συμμετέχει η επιτροπή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, στην εκδήλωση -συναυλία που σας είχαμε προαναφέρει, το πήραν πίσω και μας είπαν ότι δρουν μόνοι τους. Τους ρωτήσαμε τι ακριβώς επιδιώκουν και μας είπαν αστυνόμευση στην περιοχή και μείωση της εγκληματικότητας.

Σε ερώτησή μας αν τους ενοχλεί η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση που είναι και η βασική πηγή αύξησης του εγκλήματος στο κέντρο της Αθήνας μας απάντησαν ότι...δεν είναι ρατσιστές.

Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ότι ούτε εμείς είμαστε αλλά δεν ήθελαν να ακούσουν αλλά μόνο να μιλήσουν. Τελικά τα καταφέραμε... μας έδωσαν το λόγο.

Τους απαντήσαμε αν γνωρίζουν τι σημαίνει ρατσισμός και πως προέρχεται από το race που θα πει φυλή, και πρεσβεύει πως η δικιά μας φυλή είναι ανώτερη από κάποια άλλη. Προσθέσαμε ότι δεν το πιστεύουμε αυτό οπότε ματαιοπονούν να μας αποκαλούν έτσι. Μας ρώτησαν "τότε γιατί τα έχετε μαζί τους" και τους απαντάμε πως επιθυμούμε την εφαρμογή του νόμου όταν κάποιος μπαίνει λαθραία στην χώρα μας. Και αυτό δεν ονομάζεται ρατσισμός.

Εσείς, μας ρώτησαν, ξέρετε ποιος είναι νόμιμος και ποιος παράνομος; Και του απαντάμε "Εσείς που ζείτε στο κέντρο δεν έχετε δει πράσινες κάρτες να πωλούνται με 400 ευρώ;"ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ρωσικός συναγερμός για τους Ρatriot



Η Ρωσία ενισχύει τον στόλο της στη Βαλτική ως απάντηση στα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Ρatriot στην Πολωνία. Ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού δήλωσε ανωνύμως στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RΙΑ ότι «τα επίγεια, υποθαλάσσια και εναέρια στοιχεία του στόλου της Βαλτικής θα ενισχυθούν», παρά το γεγονός ότι το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιμένει πως η κίνηση δεν συνδέεται με τους Ρatriot. Μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων για εγκατάσταση της αμερικανικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας υπέγραψαν τον Νοέμβριο συμφωνία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη αμερικανικών συμβατικών πυραύλων στο έδαφος της Πολωνίας που είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας ανακοίνωσε προ ημερών ότι μια συστοιχία πυραύλων Ρatriot πρόκειται να εγκατασταθεί στα περίχωρα της πόλης Μοράγκ, η οποία βρίσκεται στη Βόρεια Πολωνία, όχι μακριά από τις ακτές της Βαλτικής και σχεδόν απέναντι από τον θύλακο του Καλίνινγκραντ που ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Από πλευράς ρωσικού πολεμικού ναυτικού δεν έγινε σχόλιο για την απόφαση του Κρεμλίνου όσον αφορά την αναβάθμιση του ρόλου του στόλου της Βαλτικής. Υψηλά ιστάμενη πηγή του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι τα σχέδια των Ρώσων δεν δημιουργούν ιδιαίτερες ανησυχίες.

Οπως είπε ο αξιωματούχος ανωνύμως, «τα σχετικά με τους Ρatriot οι Ρώσοι τα γνωρίζουν από διετίας και πλέον. Επομένως δεν έχουμε κανέναν λόγο να απαντήσουμε σε ανεπίσημα σχόλια». Ο στόλος της Βαλτικής ναυλοχεί στο Καλίνινγκραντ, το δυτικότατο άκρο του ρωσικού εδάφους, το οποίο συνορεύει μόνο με την Ευρωπαϊκή Ενωση από τότε που η Πολωνία και η Λιθουανία εντάχθηκαν στην ΕΕ. Μια δεύτερη βάση του είναι στο Κρόνσταντ, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Περιλαμβάνει πλοία επιφανείας, ντιζελοκίνητα υποβρύχια, μοίρα πολεμικής αεροπορίας και βοηθητικά σωστικά σκάφη. Ναυαρχίδα είναι το καταδρομικό «Ναστοϊτσίβι», που μπήκε στην ενεργό υπηρεσία το 1993.
Πολλοί Πολωνοί ακόμη και σήμερα βλέπουν τη Μόσχα ως απειλή, η οποία ενισχύθηκε το 2008 μετά τον πόλεμο στη Γεωργία. Από ρωσικής πλευράς είναι έντονες οι καταγγελίες για την επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής και έχουν διατυπωθεί απειλές για αντίποινα σε οποιαδήποτε απόπειρα διατάραξης της ισορροπίας των εξοπλισμών κατά μήκος των συνόρων με τις χώρεςμέλη του ΝΑΤΟ. Αυτό είχε γίνει με το αρχικό σχέδιο της «ασπίδας» που απέσυρε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε απειλήσει τότε ότι θα εγκαταστήσει πυραύλους Ισκάντερ στο Καλίνινγκραντ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΗΠΑ προς ΣΚΟΠΙΑ: Να βρείτε λύση μέχρι τον Ιούνιο!



Μετά το «κρύο ντούζ» της σκοπιανής ηγεσίας από τη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήρθε και η νουθεσία – εντολή του Φίλιπ Ι. Ρίκερ, πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια. Ο αμερικανός πρέσβης έθεσε χρονοδιάγραμμα στα Σκόπια, ορίζοντας τελική ημερομηνία τον Ιούνιο για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος της χώρας. «Να κλείσετε το θέμα, μην περιμένετε άλλο»,είπε ο Φίλιπ Ρίκερ, «αποφασίστε τι όνομα θα χρησιμοποιείται ως εθνικό πλαίσιο και πιστεύουμε πως το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί χωρίς να επηρεαστεί η ταυτότητα και η ιστορική κληρονομιά σας»...

Και συνέχισε:
«Περιμένουμε το πρώτο εξάμηνο του 2010 από την κυβέρνηση της πΓΔΜ να επιλύσει αυτό το πρόβλημα που διαρκεί εδώ και 18 χρόνια. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή»
Και για να προλάβει κάθε διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα εκ μέρους των Σκοπίων, ο αμερικανός πρέσβης είπε:
« Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω ότι οι ενέργειες της χώρας σας κατά του πρώτους έξι μήνες του 2010 είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του τι θα συμβεί στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην νέα δεκαετία»
Η απογοήτευση της σκοπιανής ηγεσίας ήταν εμφανής από την επίσκεψη της στην αμερικανική πρωτεύουσα και όπως δημοσιεύει η σκοπιανή «А1 Телевизија» η παραμονή της χώρας εκτός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα.

echedoros-a