Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ICE....ναρκωτικό που ανοίγει τρύπες.....



Εκτελούνται μεταφοραί» από λαθρέμπορους που κατά προτίμηση συνηθίζουν να εισάγουν και νέες… εξελιγμένες ναρκωτικές ουσίες μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην προσπάθειά τους να περάσουν απαρατήρητοι υπό το άγρυπνο βλέμμα των διωκτικών αρχών.
Πανέμορφα μοντέλα από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ γίνονται «βαποράκια» κουβαλώντας στις χειραποσκευές τους επικίνδυνες ψυχοτρόπες ουσίες, όπως είναι το ICE,
η θρυμματισμένη καραμέλα που κάνει «τρύπες» στον εγκέφαλο του χρήστη σαν διάσπαρτο σπασμένο γυαλί. Στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε κάνει εντύπωση η επιμονή μιας 25χρονης Ρωσίδας που ήθελε να τους πείσει ότι η ουσία που βρέθηκε στα καλλυντικά της ήταν δήθεν οι κομματιασμένοι φακοί επαφής των καταπράσινων ματιών της.......

...... το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα τιμωρείται πολύ σκληρότερα

από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισύρει μεγαλύτερη ποινή πραγματικής έκτισης ακόμη και από τη διάπραξη φόνου.
Όπως αποκαλύπτει η «Α.τ.Κ.», οι λαθρέμποροι ‘βαπτίζονται’ με το αζημίωτο χρήστες από διεφθαρμένους ιατροδικαστές και ψυχιάτρους. Ενώ έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο όταν δεν πέφτει το χρήμα οι απόψεις τους να… διίστανται στην περίπτωση που κληθούν να εξετάσουν την ίδια περίπτωση.

«Τα μοναδικά αντικειμενικά κριτήρια για να διαπιστωθεί αν ένας είναι χρήστης –επισημαίνει στην εφημερίδα μας η ποινικολόγος Ελισσάβετ Πούλιου- είναι μόνο οι τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις.
Από εκεί και πέρα όμως ο νομοθέτης, θέλοντας να πιστεύει πως ο ιατρικός επιστήμονας έχει… αγαθές προθέσεις, έχει θεσπίσει και άλλα κριτήρια όπως η ιατροδικαστική ή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο καταδικασμένος για ναρκωτικά κρατούμενος θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να …βγει χρήστης ακόμη και αν δεν έχει δοκιμάσει ποτέ στη ζωή του αυτές τις ουσίες.

www.apogevmatini.gr/?p=20856 - 69k -

Προκαλεί ευφορία, αυξημένη ενεργητικότητα, αύξηση των σεξουαλικών
ορμών, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνία και ανορεξία από 5 έως 30 ώρες
μετά από την
κατανάλωσή του. Τα άτομα που εθίζονται σε αυτό, χάνουν βάρος,
είναι ιδιαίτερα επιθετικά, έχουν ψυχωτικά επεισόδια, παραισθήσεις,
υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένες πιθανότητες να πάθουν
καρδιακή προσβολή.
Το γεγονός ότι το ναρκωτικό προκαλεί στον χρήστη επιθετικές τάσεις,
δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την δική του ζωή ή την ζωή των ατόμων που
βρίσκονται γύρω του αλλά και των ειδικών που καλούνται
πολλές φορές να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες

Αθηναίος

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧI ΦΙΔΙΟΥ!!


via videosift.com

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ!!

«Όχι» πολιτών και φορέων στη γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας


Στις πραγματικές -τεράστιες- διαστάσεις, επιχειρούν να βάλουν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την υποβάθμιση της περιοχής στην οποία ζουν και δραστηριοποιούνται. «Το πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δεν είναι πρόβλημα μεταναστών – είναι πρόβλημα ανεξέλεγκτης λειτουργίας παράνομων κυκλωμάτων, με την 'ύποπτη' ανοχή της πολιτείας», υπογραμμίζουν δώδεκα σύλλογοι, σύνδεσμοι και επαγγελματικές ενώσεις.

"Οι σύλλογοι και ενεργοί πολίτες που συμμετέχουμε σε αυτή την κίνηση αποποιούμαστε κάθε είδους ρατσισμό προς αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, αλλοδαπούς και μη", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Dorian Inn (Πειραιώς 17). Κάνουν λόγο για γκέτο ανομίας, διαφθοράς και ασύλληπτων κερδών, για παράνομα κυκλώματα διαφόρων ειδών.

Τα μέλη της "Κίνησης για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου" υιοθέτησαν ομοφώνως ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο:

•Καταγγέλλουν "τη συνειδητή υποβάθμιση του 'ιστορικού τριγώνου', που οφείλεται στις πράξεις και στις παραλείψεις της πολιτείας, με την ανοχή και την αδιαφορία της οποίας, η περιοχή μετατράπηκε από πρότυπο προσπάθειας αναβάθμισης την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε “αποθήκη ψυχών” και ανεξέλεγκτο γκέτο ανομίας και εξαθλίωσης".
•Απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση όλων των φορέων της πολιτείας (Δήμος, Νομαρχία, συναρμόδια Υπουργεία) και τη μεταξύ τους συνεργασία, "χωρίς τις συνήθεις δικαιολογίες, οτι αυτά είναι αρμοδιότητες άλλων”.
•Απαιτούν την την άμεση ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος, για την εκπόνηση ενός οργανωμένου ρυθμιστικού σχεδίου (στα πρότυπα του αντιστοίχου για την Πλάκα, στις αρχές της δεκαετίας του '90), που θα αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα.
•Απαιτούν τη συγκρότηση ειδικού επιτελείου (task force), στελεχωμένου από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει και να καταδιώξει συστηματικά τα κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος, που λυμαίνονται το “ιστορικό τρίγωνο”.
•Απαιτούν τη διαρκή και συστηματική, βάσει σχεδίου, αστυνόμευση της περιοχής – "και όχι αποσπασματικά αστυνομικά μέτρα, με τη στάθμευση μιας κλούβας, που απλώς μεταφέρει το πρόβλημα λίγο παρακάτω”. Όπως αναφέρουν, δεν είναι δυνατόν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία, να δηλώνει ότι "οι υπάλληλοι της φοβούνται να μπουν στο γκέτο”.
•Απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών πρόνοιας του κράτους και του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστεί βάσει οργανωμένου σχεδίου, η έλλειψη περίθαλψης στους αρρώστους που κατακλύζουν την περιοχή.
•Απαιτούν την άμεση μεταφορά της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, καθώς η περιοχή αποτελεί προνομιακό χώρο, για τη δράση των εμπόρων ναρκωτικών.
•Καταγγέλλουν το σοβαρό πρόβλημα υγιεινής που έχει δημιουργηθεί.
•Απαιτούν τον διαρκή έλεγχο των χρήσεων γης, αδειών και συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής.
•Απαιτούν μέτρα για την επαναφορά της κοινωνικής ζωής στην περιοχή και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, με τη δημιουργία σχολείων, παιδικής χαράς, ΚΑΠΗ και άλλων κοινωνικών παροχών.
•Τέλος, δηλώνουν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν ενεργά και εθελοντικά ως πολίτες, στην οποιαδήποτε συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής.
Το ψήφισμα υπογράφουν οι:


1. Πολιτιστικός Σύλλογος “Παναθήναια”
2. Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου διαμερίσματος της Αθήνας
3. Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών « Ε.Σ.Α.»
4. Ηλεκτρονικό περιοδικό για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς "Monumenta" (www. monumenta.org)
5. Σύλλογος Κεραμεικού-Γκάζι-Ρουφ “Μέγας Αλέξανδρος”
6. Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “Η Παλιά Πόλη”
7. Ένωση Ξενοδόχων Αττικής
8. Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ”
9. Σύλλογος κατοίκων και επαγγελματιών «Τα Εξάρχεια»
10. Σύνδεσμος Ιχθυεμπόρων-Ιχθυοπωλών Κεντρικής Αγοράς Αθήνας
11. Σύλλογος Καταστηματαρχών Μοναστηρακίου «Ο Ήφαιστος»
12. «Θησέας» Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Ομονοίας και γύρω περιοχών
Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (13/05/09)

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Νάουσα-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ


Από τα τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών και Νάουσας συνελήφθησαν μέσα σε δύο ημέρες 36 λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.
http://lefteria.blogspot.com/

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ !!!


Διαβάστε σκηνικό.15.26 στην οδό ΤριώνΙεραρχων στα Πετράλωνα δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι ζευγάρη προφανώς περιμένουν Ταξί με προορισμό Ηλιούπολη.Τυχαία βρέθηκα εκεί
για 15 λεπτά περίπου. Είναι απίστευτο πόσο κυνικοί άνθρωποι έχουν ανέβει και δουλεύουν στα Ταξί,μόλις έλεγαν Ηλιουπολη κανένας δεν τους έπαιρνε λέγοντας τις γνωστές δικαιολογίες,κλείνω,είναι ώρα αλλλαγής,και μερικοί που στα ίσα τους έλεγαν με ένα απλό μάγκικο βλέμμα όχι.Οι ανθρωποι έδειχναν αγανακτισμένοι και κουρασμένοι
μα τι μπορούσαν να κάνουν,απλά περίμεναν το επόμενο.Μέτρησα 5 Ταξί δεν του πήρε κανένας,τι κρίμα.Η πλάκα είναι ότι αυτό το έχουμε πάθει όλοι μας, πολλές φορές και τί έγινε? Και να το καταγγείλη κάποιος μήπως θα γίνει κάτι?Αντε να αποδείξεις ότι ο τάδε έκανε λαμογιά.Καλά κρασιά.ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΉΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!!!

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ-ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΓΡΑΦΩΝ



Μεσημβρινές ώρες της 12-05-2009, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Στην περιοχή της Καλλιθέας, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί – δύο (2) υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 30 και 29 ετών, ένας (1) υπήκοος Συρίας ηλικίας 33 ετών και ένας (1) υπήκοος Αιγύπτου ηλικίας 25 ετών – για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών και ατομικών εγγράφων.

Εντοπίστηκε ένα (1) ολοκληρωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Δύο (2) φορητοί υπολογιστές, δύο (2) πολυμηχανήματα και έναν (1) πλαστικοποιητή.

· Είκοσι τρία (23) διαβατήρια τρίτων προσώπων.

· Τρία (3) Δελτία Ταυτοτήτων.

· Τρία (3) αποκολλημένα φύλλα εσωτερικών σελίδων διαβατηρίων.

· Δύο (2) άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων.

· Μία (1) ελληνική άδεια διαμονής.

· Μία (1) κενή προξενική θεώρηση Γερμανίας.

· Μία (1) βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε

· Έξι (6) δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού .

· Δύο (2) αιτήσεις πολιτικού ασύλου.

· Δύο (2) υπεύθυνες Δηλώσεις άνευ στοιχείων μετά σφραγίδων βεβαίωσης γνησίου υπογραφής Κ.Ε.Π Δήμου Αθηναίων.

· Μία (1) κενή σελίδα που φέρει σφραγίδες της Δ.Ο.Υ ΙΔ΄ Αθηνών.

· Τρία (3) ατομικά βιβλιάρια υγείας Ι.Κ.Α άνευ στοιχείων.

· Μία (1) ατομική σφραγίδα.

· Δύο (2) βιβλιάρια ταμιευτηρίου.

· Μία (1) φωτογραφία και φ/α αυτής μετά χειρογράφου σημειώματος.

· Πληθώρα φωτογραφιών τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου.

· Πληθώρα δηλώσεων φορολογίας, εκκαθαριστικών σημειωμάτων, βεβαιώσεων απόδοσης Α.Φ.Μ και άλλων φορολογικών εγγράφων , εγγράφων Ι.Κ.Α, εγγράφων αδειών παραμονής τρίτων προσώπων, συμφωνητικών μίσθωσης ακινήτων, χαρτιών και διαφανειών διαφόρων τύπων και χρωμάτων που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

· Μία (1) κάρτα δικτύου broadband μετά κάρτας sim .

· Ένα (1) τετράδιο με ξενόγλωσσες ιδιόχειρες σημειώσεις.

· Πληθώρα χαρτοκοπτικών εργαλείων.

· Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

· Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

· Μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Και η Παμμακεδονική Ευρώπης στηρίζει το ΠΑ.Μ.ΜΕ

Χαιρετίζει την κάθοδο του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου στις ευρωεκλογές η Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης και συστρατεύεται με τον αγώνα του.

Σε ανακοίνωση της μεγάλης αυτής οργάνωσης των Μακεδόνων της Ευρώπης, που κοινοποιήθηκε στο ΠΑ.Μ.ΜΕ. τονίζεται μεταξύ άλλων:

"Η οργάνωση ενός ευρυτέρου σχήματος, όπως αυτό του Μετώπου, ενώ αναδεικνύει την πανεθνική αξία του διακυβεύματος, όπως αυτό του ονόματος της Μακεδονίας, ταυτόχρονα διευρύνει την δυνατότητα στον καθένα να συστρατευθεί σ' αυτή την προσπάθεια.

Είναι καιρός οι ευχές και οι καλές προθέσεις να γίνουν πράξη. Αν εμείς δεν διεκδικήσουμε το δίκιο μας, μην περιμένουμε να συγκινηθούν οι άλλοι! Είναι καιρός να προβάλλουμε την αλήθεια της Μακεδονίας, αλλά και των άλλων εθνικών μας θεμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο, θεσμό κατεξοχήν οικείο σε μας τους Ευρωπαίους."

OΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΤΟΥ!!

ΠΑΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ




ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟ 1969


Αυτό το βίντεο χρονολογείται από το 1969 και παρουσιάζει το τι θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια πρώιμη ιδέα του Internet.

Συγκέντρωση Ελλήνων Πολιτών στην Πλατεία Ομονοίας 09.05.2009



Agios Panteleimonas

ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ


Βοηθήστε τον μικρούλη ότι ...ομάδα και αν είστε- Να τον στείλουμε στο Λονδίνο για επέμβαση


"Ο μικρός Στέλιος 3 ετών ( οικογένεια Κοτανίδη ) που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (στο κεφάλι), θα χρειαστεί τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στο Λονδίνο για άμεση λεπτή επέμβαση. Ο μικρός Στέλιος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και είναι μέλος ασπρόμαυρης οικογένειας και όσοι μπορούμε πρέπει να βοηθήσουμε αυτό το παιδί.

Η ανάγκη του για χρήματα στην οικογένεια είναι τεράστια . Σαν μια μικρή προσπάθεια βοηθειας και από την πλευρά μας εκτός από ποσό που θα καταθέσει ο σύνδεσμος αλλά και η εκπομπή PAOK SUPPORTERS γιατί πάνω από όλα πρέπει σε...
τέτοιες στιγμές να είμαστε ευαίσθητοι , καλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια για να μεταβεί ο Στέλιος στο Λονδίνο.
Μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα: 235/495655-98 Koτανίδης Δημήτριος 

Σήμασια δεν έχει τι ποσό θα καταθέσει ο καθένας , αλλά η ανθρώπινη κίνηση και η ευαισθητοποίηση του καθενός μας !!!

Μέσω της εκπομπής PAOK SUPPORTERS θα δοθούν και περισσότερες πληροφορίες στον κόσμο αλλά και από την οικογένεια του παιδιού !!!

http://www.fcpaok.gr//index.php?option=com_content&task=view&id=1649&Itemid=108




Star Trek, the next generation?

Eγώ θα έλεγα ότι ορισμένοι γονείς θυμούνται τα παλιά χρόνια και την έχουν ψωνίσει με το Star Trek,

ΑΜΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο Κ. ΦΟΥΡΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΑΜΕ..ΤΟΤΕ

Ένταλμα σύλληψης για τον Παναγιώτη Φούρλα


Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον πρώην αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Παναγιώτη Φούρλα, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Ύστερα από καταγγελία, έγινε έρευνα στο σπίτι του στο χωριο Καπνοχώρι στη Φθιώτιδα, όπου στην αυλή του σπιτιού του εντοπίστηκαν...

αμφορείς οι οποίοι ανήκουν στην προχριστιανική περίοδο.
Ο Παναγιώτης Φούρλας έχει εξαφανιστεί, προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωρο το οποίο λήγει σήμερα το βράδυ.

Πανηγυρι 2009

Κάθε χρόνο βρίσκεται και μία χώρα να δώσει την πραγματική διάσταση της Eurovision για φέτος την αίσθηση αυτή την έδωσε η Τσέχικη Δημοκρατία μέχρι τώρα τουλάχιστον.Ετσι λοιπόν πρώτο βραβείο χαβαλετσίδων το παίρνει αυτό το....ας πούμε τραγούδι.Εμείς γιατι ΄δίνουμε τόση σημασία αποτελεί αίνιγμα.Μας αρέσει η όχι πανηγύρι είναι, και έτσι έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ...


Τελικά ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή με άρον άρον για να σταθεί στο πλευρό του Σάκη!

.....Όμως στην ακόμα και στη Ρωσία τον κυνηγούσαν οι εφιάλτες της Ελλάδας.


Μαζί του φυσικά πήγε και ο πανσοφότατος δάσκαλος Ευάγγελος Αντώναρος που αμέσως έπιασε δουλειά.


Ο Σάκης φαίνεται να το εκτίμησε πολύ αυτή την ενέργεια του Πρωθυπουργού.


Όμως και κάποιος άλλος φαίνεται πως τον εξέπληξε με την παρουσία του και τις δηλώσεις του.(ελπίζουμε να μην είμαστε προφητικοί για αυτή τη φώτο)

Η Νέα Γρίπη είναι περισσότερο επικίνδυνη

Κλίμα σχετικού εφησυχασμού φαίνεται να απλώνεται διεθνώς σχετικά με τον ιό της νέας γρίπης, όμως η πρώτη επιστημονική ανάλυση του ιού, που δόθηκε στη δημοσιότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Η πρώτη επείγουσα μελέτη του ιού Η1Ν1 δείχνει ότι ο ιός είναι περίπου τόσο επικίνδυνος όσο ο ιός Η2Ν2 που το 1957 προκάλεσε πανδημία με 2 εκατ. θύματα παγκοσμίως, αν και εμφανίζεται -προς το παρόν- λιγότερο επικίνδυνος σε σχέση με τον άκρως θανατηφόρο ιό της ισπανικής γρίπης του 1918, που σκότωσε πολλές δεκάδες εκατομμύρια άτομα.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι ο ιός, καθώς εξαπλώνεται εύκολα από χώρα σε χώρα, ιδίως σε παιδιά και σε νέους ανθρώπους παρά σε ηλικιωμένους, συμπεριφέρεται περισσότερο σαν στέλεχος πανδημίας, παρά σαν συνήθης εποχική γρίπη, γεγονός που δικαιολογεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζει να διατηρεί το επίπεδο συναγερμού στο «πέντε», ένα μόλις βήμα πριν την εκδήλωση πλήρους πανδημίας.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», έγινε από μια διεθνή επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Νιλ Φέργκιουσον του Αυτοκρατορικού Κολλεγίου του Λονδίνου (Imperial College), σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Είναι ένας ιός που σχεδόν σίγουρα θα προκαλέσει παγκόσμια πανδημία. Αλλά δεν είναι το καταστροφικό σενάριο που οι άνθρωποι φοβούνταν για τον ιό της γρίπης των πτηνών», δήλωσε ο Φέργκιουσον.
Οι ερευνητές, που εστιάστηκαν κυρίως στα δεδομένα από το Μεξικό, όπου όλα ξεκίνησαν, υπολόγισαν ότι κάθε μολυσμένο από τον ιό άτομο μετέφερε τον ιό σε 1,5 άτομα κατά μέσο όρο και ότι ο ιός είχε τον χρόνο να εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο από 14 μέχρι 73 φορές (δηλαδή ο ένας μόλυνε τον άλλο, ώσπου ο κύκλος αυτός να επαναληφθεί μέχρι και 73 φορές), αριθμός σημαντικά υψηλότερος από τη συνήθη εποχική γρίπη.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι υπήρξε ισχυρή σχέση ανάμεσα στα αεροπορικά ταξίδια από το Μεξικό και στα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης με τον ιό σε άλλες χώρες. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι ο ιός ξεκίνησε στο χωριό Λα Γκλόρια της πολιτείας Βερακρούζ του Μεξικού. Αν και το πρώτο περιστατικό μόλυνσης εμφανίστηκε στην πόλη στις 15 Φεβρουαρίου, η γενετική ανάλυση έδειξε ότι κάποιο άτομο είχε μολυνθεί πρώτο γύρω στις 12 Ιανουαρίου, πέρασε δηλαδή πάνω από ένας μήνας μέχρι να γίνει αντιληπτός ο ιός.

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας (πόσοι πέθαναν από όσους μολύνθηκαν) υπολογίστηκε στο 0,4% (έναντι λιγότερο από 0,1% για τη συνήθη εποχική γρίπη), με ελάχιστο ποσοστό 0,3% και μέγιστο 1,5%. Τα ποσοστά αυτά είναι αρκετά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της πανδημίας γρίπης του 1918, παρόλα, κατά τους ερευνητές, θεωρούνται σημαντικά.

Σε μια κανονική «σεζόν γρίπης», περίπου το 10% του πληθυσμού (δηλαδή ένας στους δέκα) αναμένεται να αρρωστήσει, ενώ, κατά τον Φέργκιουσον, αν η νέα γρίπη επιστρέψει τον ερχόμενο χειμώνα, εκτιμάται ότι γύρω στο 30% του πληθυσμού θα αρρωστήσει. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού της νέας γρίπης (δηλαδή πόσο εύκολα εξαπλώνεται σε ένα πληθυσμό) εκτιμάται στο 1,2 - 1,6, έναντι 1,2 περίπου της κοινής γρίπης και περίπου 2 της ισπανικής γρίπης του 1918.

Τα νούμερα πάντως αυτά είναι αναγκαστικά προσωρινά (με δεδομένη την επείγουσα ανάγκη για επιστημονική αξιολόγηση της κατάστασης) και μπορεί να τροποποιηθούν στο μέλλον, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουν οι επιστήμονες μια πλήρη εικόνα του πώς θα συμπεριφερθεί ο συγκεκριμένος ιός στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΠΟΥ: Πάνω από 5.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

Με δύο ακόμα κρούσματα γρίπης Α (Η1N1) στην ισπανική επικράτεια, η μεγάλη χώρα της Ιβηρικής έφθασε συνολικά τα εκατό (100), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο της Υγείας στη Μαδρίτη. Η Ισπανία καθίσταται η πλέον πληγείσα από την ασθένεια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

-Στην Κολομβία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι νέα περιστατικά της ίδιας νόσου, από τα οποία τα τρία με βασικό τους χαρακτηριστικό τα οξέα αναπνευστικά προβλήματα των πασχόντων, στο νομό Κασανάρε στα βορειοανατολικά της λατινοαμαερικανικής αυτής χώρας. Συνολικά, 182 άνθρωποι είναι υπό επιτήρηση για τη νόσο στην Κολομβία, όπου η νόσος ενέσκηψε προ εβδομάδας.

Στην Κίνα καταγράφεται μετά από αυτό στο Τσενγκντού ένα δεύτερο περιστατικό της νόσου του ιού H1N1, πρόκειται για άνδρα που ασθένησε στην επαρχία του Σαντόνγκ στα ανατολικά και ο οποίος είχε ταξιδέψει στον Καναδά. Αλλά στο μεταξύ ο 30χρονος, που μέσω Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ έφθασε στο κινεζικό έδαφος και νοσούσε, με την εφαρμοζόμενη εντατική θεραπεία «είναι σε σταθερή ανάρρωση».

-Το Τσενγκντού (επαρχία Σιτσουάν) έχει το «προνόμιο» να είναι η γεωγραφική περιοχή της Κίνας με τα περισσότερα κρούσματα γρίπης Α απ' όλα τα λοιπά διαμερίσματα--περίπου 125. Συνολικά με τα συμπτώματα της νόσου ή παρεμφερή, οπότε ελέγχονται προληπτικώς, νοσηλεύονται σε όλη την Κίνα 349 άνθρωποι-οι 78 αλλοδαποί. Στην Κίνα, το 2003, είχε εκδηλωθεί το «Σύνδρομο της Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας».

-Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισήμανε ότι σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας διαβήκαμε το όριο των πέντε χιλιάδων (5.000) κρουσμάτων γρίπης Α σε όλο τον πλανήτη και περιέλαβε τρία ακόμα κράτη -Κούβα, Ταϊλάνδη και Φινλανδία στον κατάλογο των κρατών με ασθενούντες (-ούσες). «Μπορεί να διακρίνουμε μόνον την κορυφή του παγόβουνου», επισημάνθηκε από τον ΠΟΥ. Στους ανθρώπους, που συνήλθαν χάρη στις αυξημένες αντοχές του οργανισμού τους, απευθύνθηκε η προτροπή, «να κάνουν έναν πλήρη εργαστηριακό έλεγχο, σύντομα».

Δύο νέοι από την Φινλανδία, από την πρωτεύουσα Ελσίνκι, ταξίδεψαν στο Μεξικό κι επέστρεψαν ασθενούντες.

Τέλος ο ειδικός επί πανδημιών Ιάπωνας γιατρός Νίκι Σίντο εστίασε τη δική του δήλωση στην παράμετρο ότι «προκύπτει ότι ο ιός H1NI-διαρκώς μεταλλασσόμενος--αρχίζει να παρουσιάζει αυξανόμενη αντοχή στο συστατικό του σκευάσματος Ταμιφλού, το «Οσελταμιβίρ», κάτι που προβληματίζει επειδή το φθινόπωρο στη Δύση είναι ήδη, στο Νότιο ημισφαίριο...χειμώνας.

Ίδια συμπτώματα με τους ανθρώπους παρουσίασαν πειραματόζωα

Νεογέννητα γουρουνάκια που μολύνθηκαν για ερευνητικούς σκοπούς από τη γρίπη Α (H1N1) παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα με αυτά που εμφανίζουν οι άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσουλαλονγκόρν της Μπανγκόκ που πραγματοποιούν το πείραμα αυτό.

Τα γουρουνάκια εμφάνισαν, τέσσερις ημέρες μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό της νέας γρίπης, συμπτώματα βήχα, φταρνίσματος, καταρροής και επιπεφυκίτιδας, αλλά κανένα δεν πέθανε, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Ροονγκρότζε Θαναουονγκνούεχ.

Το πείραμα έδειξε ότι «ο ιός παραμένει περιορισμένος στις αναπνευστικές οδούς. Δεν τον εντοπίζουμε αλλού, στο αίμα ή στους ιστούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η έρευνα αυτή, κατέληξε, θα επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα για την εξέλιξη του νέου αυτού στελέχους της γρίπης, το οποίο αποτελεί μείγμα δύο στελεχών γρίπης που πλήττει τους χοίρους, ενός στελέχους γρίπης που πλήττει τα πτηνά και ενός στελέχους γρίπης που προσβάλει τους ανθρώπους.
Hellenic Business

"So You Think You Can Dance"? Ελα και ο θεος μαζι σου!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1912 Ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΤΗΣΗ(ΤΡΕΛΟΚΑΜΠΕΡΟΣ)



Στις 13 Μαϊου 1912 ο Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποίησε με το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Henry Farman την πρώτη πτήση του στην Ελλάδα και στη συνέχεια συμμετείχε στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους και ενώ είχε αρχίσει ήδη να μελετάται η δημιουργία Ναυτικής Αεροπορικής Υπηρεσίας, ο Καμπέρος μετατρέποντας το πρώτο Henry Farman, στο οποίο είχε δοθεί το όνομα «Δαίδαλος», σε υδροπλάνο πέταξε με μέση ταχύτητα 110 χλμ. την ώρα, επιτυγχάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΕΡΟ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ (ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΡΕΛΛΟΚΑΜΠΕΡΟ) ΕΠΕΙΔΗ ΑΨΗΦΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

Kota, το Πακιστάν (Reuters) - Ελικόπτερο των Πακιστανικών στρατιωτικών δυνάμεων επετέθει νωρίτερα σήμερα σε ένα προπύργιο των Ταλιμπάν σε μια απομακρυσμένη γωνιά, πηγιάνοντας βοήθεια που ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη στους εκατοντάδες χιλιάδες των εκτοπισμένων από τις μάχες πολίτες!...NewDelhi: Η Ινδία έχει εισέλθει στην τελική φάση του μαραθώνιου των βουλευτικών εκλογών της, και τα 107 εκατ. εκλογέων της. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 86 εκλογικές περιφέρειες σε επτά κράτη, συμπεριλαμβανομένων και κρίσιμο Ταμίλ Ναντού στα νότια και τα περισσότερα μέρη της Καλκούτα!...
(CNN) - Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είχε υποστει βασανιστήρια, κατηγορούμενος αδίκως ότι υπήρξε σύνδεσμός μεταξύ του Ιράκ και της Αλ Κάιντα πέθανε σε φυλακή της Λιβύης, δήλωσε εκπρόσωπος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χθες Τρίτη!... Στελέχη της πρώην κομμουνιστικής Τσεχοσλοβακίας είχαν προγραμματίσει την κατασκευή ενός υπόγειου σιδηροδρομικού άξονα υπό την Αυστρία στην Αδριατική, γράφει τσεχική εφημερίδα. Τα 410 χιλιόμετρα μήκους (255 μίλια) σήραγγα θα συντομεύον δραστικά το ταξίδι στη θάλασσα για την ηπειρωτική χώρα, αναφέρει έκθεση της Lidove Noviny!...Μαγιόρκα Ισπανίας..Μυστηριώδης 25χρονη γυναίκα κερδίζει στο Ισπανικό Τζόκερ το αστρονομικό ποσόν των 110εκ.ευρώ και εξαφανίζεται!..Bethlehem, West Bank (Reuters) - Ο Πάπας Βενέδικτος θα περάσει την Τετάρτη στην πόλη της "γέννησης του Ιησου, όπου οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν να επιστήσει την προσοχή για τα δεινά τους υπό την ισραηλινή κατοχή!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Δωρεάν υπολογιστής για του μαθητές

Τη διανομή, μέσω κουπονιών, 120.000 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου (δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων) με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προσεχή Οκτώβριο, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφερόμενος στην πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα. Γνωστοποίησε ακόμη πως περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και θα μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν.

Οπως διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού Βασίλης Ασημακόπουλος θα διανεμηθεί στους γονείς των μαθητών από ένα κουπόνι μέσω του οποίου θα αγοράζουν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της αρεσκείας τους
Hellenic Business

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ!!


Το δωδεκάρι το έχουμε στο τσεπάκι από τους Ρώσους αφού όλα θυμίζουν ΣΑΚΗΣ!!!Και που να αρχίζουν να πίνουν δεν έχετε δει τίποτα ακόμα.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ, ΡΟΥΒΑΚΗΔΕΣ!!


Εκεί όλα πληρώνονται ακόμα και στην ύπαιθρο!!

Το μπαξίσι πρέπει να το δίνεται εκεί που πιάνει τόπο!!

Κυκλοφορούν πολύ πιο πολλά από εδώ, μέχρι που βρέχει τέτοια αντικείμενα, η φωτογραφία μάρτυρας !!Νάστε καλά παιδιά.Καλά να περάσετε. Και σεμνά όσοι δεν έχετε ''δοκιμάσει''
ρώσικα ''φαγητά''πέφτουν βαριά αν δεν ξέρεις!!!ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ.....