Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΟΔΗΓΕ ΄΄ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ΄΄

Eξαρθρώθηκε σπείρα Αράβων που έκλεβε αυτοκίνητα

ΔΥΟ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΕΙΧΑΝ
ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ Σ' ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Η Αστυνομία συνέλαβε την ώρα που προσπαθούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο, δύο Αλγερινούς και ένα Μαροκινό στην Αργυρούπολη. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα στις περιοχές Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και...
...Ελληνικού είχαν διαρρήξει συνολικά εννέα (9) Ι.Χ.Ε αυτ-τα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τσάντες, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα .

-Καλά πάμε για Ελληνική Ιθαγένεια....ρε παιδιά;




Καταργήσανε τις Παρελάσεις για την 25η Μαρτίου αλλά δώσανε
65.000 ευρώ για γιορτή Μουσουλμάνων στην Ελλάδα..
Στον νέο Νόμο για τους Μετανάστες σε ένα άρθρο αναφέρεται
ότι για την Ελληνική Ιθαγένεια χρειάζονται τρείς συστατικές επιστολές.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Ομόνοια από αύριο θα γεμίσει
από γραφεία "ειδικά"....
Με το αζημίωτο ....συστατικές επιστολές...."καθαρά" χαρτιά κ.λ.π.
Σε άλλο άρθρο η Αστυνομία πρέπει να απαντήσει μέσα σε 4 μήνες
για το Ποινικό Μητρώο των χιλιάδων αιτούντων.
Πώς θα βρούνε άκρη;
Τα έχασα τα χαρτιά στην θάλασσα..... θα ισχυρίζονται....
-Και πώς σε λένε; (θα τον ρωτάει ο Αστυνομικός ή άλλη αρμόδια αρχή)...
-Κάτσε...κάπου το έχω γραμμένο!!!!!

ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΕ!!!! "εεεε.... δε .......μπορώωω.... ..τρελαίνομαι εεεεε

Ο Παπανδρέου με την παρέα του μετατρέπουν την Ελλάδα σε ισλαμικό κράτος


  • Είναι υπόθεση χρόνου να έρθουν τόσοι λαθρομετανάστες και να γεννηθούν άλλοι τόσοι, που οι παλαιο-έλληνες θα είναι πλέον μειοψηφία. Και τότε όλοι αυτοί οι γελοίοι κομπάρσοι του νέο-εποχισμού θα θυμηθούν πως στην δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί, δηλαδή οι λαθρο-έλληνες μουσουλμάνοι…
Ένα απαισιόδοξο σενάριο απλώνεται ξαφνικά για το μέλλον της Ελλάδας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Εκατόν εβδομήντα βουλευτές (το έλληνες δεν τολμώ να το χρησιμοποιήσω…) τόλμησαν να ψηφίσουν την μετατροπή της χώρας σε μία σύγχρονη Βαβέλ, με αισθητά ισλαμικά χαρακτηριστικά (μήπως πρέπει κάποιος να τους θυμίσει πως τιμωρούνται οι κλέφτες στο ισλάμ;)
Μετά από την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου έρχεται μια σειρά άλλων νομοσχεδίων τα οποία θα ελληνοποιήσουν το σύνολο των αλλοδαπών που κατοικούν στην Ελλάδα και φυσικά όσων μπαίνουν καθημερινά στην χώρα. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα...
Η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν απλά μια εξόφληση γραμμάτιου από τον Παπανδρέου προς τις ΗΠΑ για την στήριξη που του έδωσαν ώστε να γίνει πρωθυπουργός. Με την αλλοίωση του πληθυσμού λύνονται ταυτόχρονα όλα τα τοπικά γεωπολιτικά προβλήματα των ΗΠΑ, εις βάρος φυσικά της Ελλάδας.
Η Θράκη θα μετατραπεί σε μουσουλμανική περιφέρεια με την εγκατάσταση εκεί χιλιάδων μουσουλμάνων, που σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες μουσουλμάνους σύντομα θα αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Όποτε μια αυτονόμηση του ”ισλαμικού κρατιδίου Θράκης” θα είναι εφικτή με μια λύση τύπου Κοσόβου.
Από εκεί και πέρα η νεο-οθωμανική Τουρκία θα διεκδικήσει τον ρόλο του προστάτη των μουσουλμάνων της Ελλάδας οι οποίοι θα δέσουν χειροπόδαρα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση πόλεμου με την Τουρκία. Που θα στείλει τον Στράτο η κυβέρνηση σε μια κρίση; Στα νησιά του Αιγαίου όπου θα εισβάλουν οι φίλοι και γείτονές μας Τούρκοι ή στην… Αθήνα που θα έχει 600 χιλιάδες μουσουλμάνους άντρες μεταξύ 20-45 ετών; Όπλα κυκλοφορούν άφθονα, όποτε αυτομάτως η Αθήνα θα καταληφθεί από την πέμπτη φάλαγγα των 600 χιλιάδων μουσουλμάνων. Έτσι σε περίπτωση κρίσης θα έχουμε ”μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα”.
Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της στελέχωσης των ένοπλων δυνάμεων. Πάρα πολλά παιδιά μεταναστών θα τρέξουν να καταταγούν ως ΕΠΟΠ στις ένοπλες δυνάμεις για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ ένας ικανός αριθμός θα εισέλθει στις στρατιωτικές σχολές, με αποτέλεσμα να έχουμε σε μερικά χρόνια Αλβανό λοχαγό πεζικού, Αφγανό πιλότο μαχητικού αεροσκάφους, Σομαλό κυβερνήτη υποβρυχίου και μετά από κάποια χρόνια Πακιστανό αρχηγό ΓΕΣ…!
Επίσης θα έχουμε εξελίξεις και στο θέμα της ”τσαμουριάς”, με την (επιδοτούμενη από γνωστούς κύκλους) εγκατάσταση Αλβανών στην περιοχή της Θεσπρωτίας και δεν αποκλείεται κάποιοι θερμοκέφαλοι να ξεκινήσουν ακόμα και αντάρτικο, όπως έγινε στα Σκόπια και φυσικά στο Κόσοβο. Οι σχετικές αλβανικές οργανώσεις (που διαθέτουν μάλιστα πακτωλό χρημάτων) έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει τον αγώνα τους για την ”απελευθέρωση της τσαμουριάς”.
Το αμέσως επόμενο βήμα πάντως είναι η ίδρυση του κόμματος μεταναστών, με πρόεδρο τον Οδυσσέα Τσενάι και η στελέχωσή του με γνωστούς πρακτορικούς των αμερικανών που τόσο καιρό στελέχωναν τις διάφορες ΜΚΟ made by Soros. Μετά από αυτά, η επόμενη βουλή των ελλήνων θα είναι πολυεθνική, με σαφή ισλαμικά χαρακτηριστικά, αφού άνετα θα μπορούν να πιάσουν ένα 3% ώστε να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.
Η Ελλάς ως εθνικό κράτος έχει πλέον τελειώσει, με υπογραφή… Παπανδρέου!!!
Ο Επαγρυπνών
Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο αποτελεί ένα «μαύρο σενάριο», το οποίο όμως ίσως θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει άλλα σχέδια για τη χώρα, αφού υποσχέθηκε πως σε 3 χρόνια θα υπάρχει μία άλλη Ελλάδα…! ΠΗΓΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ "ΦΑΓΕ","ΥΦΑΝΤΗΣ","ΝΙΚΑΣ","ΕΒΓΑ" ΚΑΙ "ΒΗΤΟΝ",ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...


ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ...ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ...

Παρέμβαση στην μπισκοτοβιομηχανία «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» και στην εταιρεία παρασκευής πρώτων υλών «ΒΗΤΟΝ» έκανε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, ενάντια στις συνολικά 19 απολύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Μέσα σε λίγους μήνες, από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα, μόνο στα εργοστάσια του κλάδου που βρίσκονται στην Αττική έχουν απολυθεί τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι. Στο «ΝΙΚΑ», το τελευταίο δίμηνο απολύθηκαν 16 εργάτες, ενώ στον «ΥΦΑΝΤΗ» 16 εργαζόμενοι. Στα τέλη του 2009, έγιναν 18 απολύσεις στη «ΦΑΓΕ» και 30 απολύσεις στην «ΕΒΓΑ».

ΠΡΕΖΑ TV

Πνευματική ιδιοκτησία, Επικοινωνιακή πολιτική της Αστυνομίας και τεκμήριο της αθωότητας

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ότι ύστερα από επιχείρηση έγιναν συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες για άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Στο δελτίο τύπου βλέπουμε τις εξής διατυπώσεις, οι οποίες δεν τηρούν καμία επιφύλαξη για την αθωότητα ή την ενοχή των προσώπων αυτών:

"το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα www.gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια)."



Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, μέχρι την τυχόν αμετάκλητη καταδίκη του από ποινικό δικαστήριο, κάθε άτομο τεκμαίρεται ότι είναι αθώο (τεκμήριο της αθωότητας) πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιες αρχές (αλλά και όλοι οι υπόλοιποι) πρέπει να του συμπεριφέρονται χωρίς να προεξοφλούν την ενοχή του. Σε αυτό το δελτίο τύπου διαβάζουμε όμως ανεπιφύλακτες διατυπώσεις ("διαμοιραζαν", "διαπιστώθηκε" κλπ) , σαν να επρόκειτο για δικαστική απόφαση που αποφαίνεται περί της ενοχής των κατηγορουμένων, δηλαδή παρουσιάζονται σαν να έχουν τελέσει όντως άδικες πράξεις. Μπορεί να μην δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματά τους, αλλά η μεταχείριση που επιφυλάσσει η Αστυνομία σε αυτά τα πρόσωπα δεν προσιδιάζει στην μεταχείρισή τους ως αθώων.



Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, διότι τα Δελτία Τύπου που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας ακολουθούν τις ίδιες ανεπιφύλακτες διατυπώσεις σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίς την τήρηση αποστάσεων που επιβάλλει η ιδιότητα του κατηγορουμένου. Προκειμένου να παρουσιαστεί μια "επιτυχία" θα πρέπει άραγε να παραβλέπονται θεμελιώδεις αρχές και δεοντολογικές υποχρεώσεις για τις οποίες ελέγχεται ακόμη κι ο τελευταίος δημοσιογράφος; Επίσης, η ποινική προδικασία καλύπτεται από την αρχή της μυστικότητας. Μπορεί να μην δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φάκελοι που σχηματίστηκαν, αλλά και μόνο η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων (και ιδίως της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας), μάλλον θίγει σε κάποιο βαθμό την επιβαλλόμενη μυστικότητα.



Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και Δελτίο Τύπου για την διαδικτυακή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αυτό δεν βλέπουμε καμία απολύτως αναφορά στις δεοντολογικές αρχές βάσει των οποίων θα δημοσιοποιούνται πληροφορίες για την ενημέρωση του κοινού. Πως είναι δυνατόν μια δημόσια υπηρεσία να δημοσιοποιεί κατά βούληση υλικό χωρίς προδιατυπωμένους κανόνες, οι οποίοι να χαρακτηρίζονται από προβλεψιμότητα και προσβασιμότητα (forseeability and accessibility), όπως επιβάλλει η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.



Επί της ουσίας του θέματος, διαβάζουμε για παραβιάσεις του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η εν λόγω ιστοσελίδα έγινε γνωστό ότι αφορά torrents, οπότε εγείρεται ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι εμπίπτει στις παραβιάσεις της πνευματικής ιδιοκτησίας. Υπάρχει βεβαίως ένα σύνολο αλλοδαπής νομολογίας πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο εισάγει τον κανόνα της "παρακίνησης" (δηλαδή μπορεί εσύ να μην έχεις προβεί σε ανάρτηση και διάδοση του περιεχομένου, αλλά από όλη την δομή ενέχεσαι ως παρακινητής), αλλά αυτό αφενός δεν έχει κριθεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια ακόμα κι αφετέρου δεν φαίνεται υπάρχει κάποια ειδική απαγορευτική διάταξη στο νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία ( άρθρο 66 N.2121/1993), η οποία να ποινικοποιεί ρητώς τέτοιες ενέργειες όπως η παρακίνηση, χωρίς άλλη μορφή συμμετοχής.

Η παράνομη διακίνηση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα και σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ αυτών των πρακτικών, οι οποίες καταστρατηγούν τα δικαιώματα των δημιουργών και των παραγωγών. Όμως εφόσον μιλάμε για νομικές διώξεις, ισχύει ο κανόνας "καμία ποινή δεν επιβάλλεται άνευ σαφούς νόμου" και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σαφής νόμος που ποινικοποιεί την παρακίνηση δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Αναρτήθηκε από e-Lawyer

Οπλοφόροι του ΣΔΟΕ θα σαρώσουν την Κρήτη

«Μπλόκα» στα ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης ετοιμάζονται να στήσουν μικτά κλιμάκια τελωνειακών και εφοριακών υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας προκειμένου να συλλάβουν τους φοροφυγάδες...


που κυκλοφορούν στο νησί! Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν εντός Μαρτίου στο νησί, πιθανότατα εντός 15νθημέρου, θα γίνονται όλο το 24ωρο και θα επεκταθούν ακόμη και στα ακριβά αγροτικά οχήματα τύπου 4x4, ενώ στο στόχαστρο θα βρεθούν ταξί και πρατήρια καυσίμων για τις ταμειακές μηχανές αλλά και επιχειρήσεις. Οι παραβάτες που θα συλληφθούν μπορεί να γλιτώσουν με ένα τσουχτερό πρόστιμο, όμως, δεν αποκλείεται να βρεθούν και κατηγορούμενοι με την αυτόφωρη διαδικασία, αν το μέγεθος της φοροδιαφυγής ή της εισφοροδιαφυγής που θα διαπιστωθεί από τον καθ' οδόν έλεγχο μέσω on-line συστήματος στοιχειοθετεί τη δίωξή τους.

Ασφαλείς πληροφορίες από τους κόλπους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Κρήτης (πρώην ΣΔΟΕ) αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού έχουν ήδη παραλάβει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους φορητούς υπολογιστές μέσω των οποίων θα γίνεται επί τόπου η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων κάθε ελεγχόμενου οδηγού! Μάλιστα, οι ίδιες πηγές της «Τ» αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι, τελωνειακοί και φορολογικοί, που θα διενεργούν τους ελέγχους συγκροτώντας μικτά συνεργεία, έχουν την ιδιότητα προανακριτικών υπαλλήλων, θα φέρουν όπλο και θα έχουν δικαίωμα να προβούν αμέσως σε σύλληψη και να στείλουν τον εκάστοτε συλληφθέντα παραβάτη στο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η ΤΟΛΜΗ

ΜΟΝΟ oi ΑΕΚτζήδες ... οφείλω να ομολογήσω

Eίστε να κάνουμε μια Μ.Κ.Ο...?

Και ποιος δεν έχει ακούσει αυτήν την έκφρασι...ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ή αλλιώς Μ.Κ.Ο. Και βέβαια ακούγοντας και διαβάζοντας έναν τέτοιο βαρύγδουπο τίτλο θα σκέφτεται ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό.Κάτι που έχει κύρος.Φαντάζεται ίσως ότι είναι κάποιοι φιλάνθρωποι οι οποίοι ξοδεύουν εθελοντικά τον χρόνο τους προσφέροντας οικονομική ''βοήθεια'' από την τσέπη τους σε κάποιους απόρους,ή ότι βοηθάνε αφιλοκερδώς κάποιες τριτοκοσμικές χώρες...Ή ακόμη ότι προβάλουν την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο...

Η πραγματικότης είναι πολύ διαφορετική απ΄ότι φαντάζεστε όμως,καλοί μου φίλοι,αναγνώστριες και αναγνώστες..

Όλα αυτά τα ''ιδρύματα'' δημιουργήθηκαν για να τρώνε από τον κρατικό κορβανά,δηλαδή από τους φόρους όλων ημών των κορόιδων...(ως πότε...?). Διότι όλοι αυτοί υποστηρίζουν ότι είναι ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,δηλαδή οργανώσεις που δεν έχουν να κάνουν με το κράτος,ωστόσο όμως ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ από αυτό..! Αν εσείς έχετε κάποια λογική εξήγησι σε αυτό να μου την πείτε και μένα,παρακαλώ...!

Και τώρα παρακαλώ πάρτε βαθιές αναπνοές γιατί θα δούμε κάποιες από αυτές τις ΜΚΟ,για να πάρουμε όλοι μια ιδέα,ειδικά αυτοί που δηλώνουν παντελή άγνοια για το θέμα...

Υπάρχει πχ η ΜΚΟ που τιτλοφορείται σαν ΄΄Κέντρο Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου΄΄. Αυτή η ΜΚΟ ανήκει στον Συνταγματολόγο πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριο Τσάτσο. Η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε από το Ελληνικό Δημόσιο επιχορήγησι 1.198.000 ευρουλάκια...Ξέρετε γιατί...? Επειδή ''ανέπτυξε δράσεις ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο θέμα ασφάλειας στην Αρμενία....'', είχε ακόμη ''εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στην χρηστή διακυβέρνηση του Σουδάν...'' , είχε σημαντική συμβολή στην ''υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο νησί Κιριμπάτι και στην Τζαμάικα...'', ''εκπόνησε σχέδιο και εφαρμογή δράσης για την προώθηση και τον κοινωνικά δίκαιο τουρισμό στην Συρία...'', ενώ είχε και συμμετοχή σε ''...πρόγραμμα εκπαίδευσης δικαστών στην Ν.Αφρική...''....!!!

Γίνεται μεμιάς αντιληπτό από τον καθένα μας η σπουδαιότητα της εν λόγω ΜΚΟ...

Άλλη μια ΜΚΟ με αξιοζήλευτη δράσι, είναι το ''Ευρωπαικό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου''...Αυτή ανήκει στον καθηγητή κ.Σπύρο Φλογαίτη και έλαβε επιχορήγησι 2.053.000 ευρώ...Πήρε το κατιτίς παραπάνω από την προηγούμενη γιατί όπως θα δείτε πέτυχε πολλά περισσότερα...Ακούστε τί πέτυχε και δώστε τα συγχαρητήριά σας,πρώτα στον ίδιο και μετά στην κυβέρνησι...(και μετά πηγαίνετε στον πλησιέστερο καθρέφτη σας για φάσκελο...) : Αυτή η ΜΚΟ λοιπόν κατάφερε να ''επιμορφώσει νομικούς για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαιτζάν...'' , ''έκανε παράρτημά της στο Ιράν...'', '' εκπαίδευση στην χρηστή διακυβέρνηση του Σουδάν...'' , ''εκπαίδευση δικαστών στην Ν.Αφρική...'' (φαίνεται ότι εδώ οι δύο ΜΚΟ συνεργάστηκαν αρμονικώς,ίσως για να περιορίσουν τα έξοδα ...!), κατόπιν προασπίσανε με πάθος τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αμερική,την Ευρώπη,την Ασία,την Ωκεανία και την Αφρική...!!! (καμμία ήπειρος όπως καταλάβατε δεν αφέθηκε στην τύχη της...) .Τα στοιχεία που μόλις διαβάσατε δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου ασφαλώς. Τα είδα δημοσιευμένα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 8 / 2 / 2010,για όποιον επιθυμεί να ψάξει...

Πέρα από αυτές τις απίστευτες οργανώσεις,που ίσως και να σας έκαναν να γελάσετε,υπάρχουν κι άλλες πολλές οι οποίες στόχο δεν έχουν την Αφρική και τους δικαστές της,αλλά το πώς θα ΄΄χτυπήσουν ΄΄ την Ελλάδα...Η πιο γνωστή από όλες είναι το ''Διεθνές Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι'' του κ.Δημητρά. Ο οποίος κ.Δημητράς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί καταγγέλει την Ελλάδα για ό,τι θέμα του κατέβει στο κεφάλι...Για τα ανθρώπινα δικαιώματα των τσιγγάνων,για την μειονότητα των Μακεδόνων,για καταπίεση των μουσουλμάνων,για διωγμό των ομοφυλόφιλων...και δεν ξέρω τί άλλο...! ΠΡΟΣΕΞΤΕ....! Αυτήν την ΜΚΟ όπως και όλες αυτές ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ....Όμως εκείνοι ''το παίζουν'' ανεξάρτητοι και αντικυβερνητικοί...ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ...ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...!

Τώρα λοιπόν που αποκτήσατε μια ιδέα για αυτή την ρεμούλα του δημοσίου χρήματος,παρακαλώ να σκεφτείτε τον εαυτό σας που καλείται να του κοπεί ο 13ος και ο 140ς μισθός,η σύνταξις και δεν ξέρω τί άλλο ακόμα...! Φωνάξτε να σας ακούσουν...Ξεσκεπάστε τους...! Όχι μια φορά...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...Μόνο έτσι θα αλλάξει η κατάστασις...Πάρτε παράδειγμα την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας με την αισχρή διαφήμισι για την επανάστασι του 1821...Σταμάτησε να προβάλλεται,έπεσαν τα έσοδα κατακόρυφα και τώρα ξαναδίνουν πακέτα φθηνά και πιο φθηνά και ακόμα πιο φθηνά....! Γιατί...? Γιατί έγινε χαμός από τον απλό κόσμο...Από εμένα,από εσένα,από τον καθένα που φώναξε και καταδίκασε..! Έγιναν σελίδες διαμαρτυρίας στο facebook ,έγραψαν τα μπλογκς,έγινε ένας θόρυβος...Άλλο παράδειγμα...Οι δημοσιογράφοι στην κρατική τηλεόρασι...Έφυγαν κακήν κακώς μετά από όλη αυτήν την αντίδρασι για τους υπέρογκους μισθούς τους...ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...! ΠΗΓΗ

Γερμανικό αλιευτικό πλοίο θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα ρυμούλκησης από έναν τεράστιο χαρταετό

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Το μεγαλύτερο αλιευτικό σκάφος της Γερμανίας θα ταξιδέψει από την Ολλανδία αυτή την εβδομάδα ρυμουλκούμενο από έναν τεράστιο χαρταετό με τη βοήθεια των ανέμων από τη Νότια Αμερική, γεγονός που θα το βοηθήσει να μειώσει την κατανάλωση του σε καύσιμα σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Το 15.000 τόνων "Maartje Theadora" είναι ...

το πρώτο αλιευτικό που θα χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα, το οποίο αποτελείται από έναν μπλε και άσπρο χαρταετό μεγέθους 160 τετραγωνικών μέτρων που θα τραβάει το πλοίο με ένα σκοινί μήκους 300 μέτρων, βοηθώντας τη μηχανή του πλοίου.

"Η πρόκληση για εμάς είναι να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα κατά τη διάρκεια της αλιείας, διότι τότε το πλοίο δεν κινείται από ένα σημείο προς ένα άλλο, αλλά στρίβει και κινείται κυκλικά", δήλωσε ο Ντίτερικ Παρλεβλίτ, διευθυντής της αλιευτικής εταιρείας Parlevliet &Van στην οποία ανήκει το πλοίο.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμων στο "Maartje Theadora" κατά 10% στην πρώτη φάση του πιλοτικού αυτού συστήματος, που χρηματοδοτείται με 780.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Γερμανία.

Κάποια φορτηγά πλοία χρησιμοποιούν ήδη το σύστημα με τον χαρταετό, που δημιουργήθηκε το 2005, όμως αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα συμβατό με τα αλιευτικά πλοία, που ταξιδεύουν αργά.

Τα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία Parlevliet αναμένει χάρη σε αυτό το σύστημα να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων ως και 30%.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΠΕΥΣΑΤΕ


ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛETE.

Ο ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΡΑΒΙ Ή ΑΕΡOΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΑ» ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΝΑ Η ΕΥΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ!!!

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ USA ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ. Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
ΜΗ ΤΟ ΞΕΧNATE
ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΑΣ.

(ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ)

http://deltio11.blogspot.com/

Αλλοδαποί απείλησαν με ξυράφι αλλοδαπό και τον λήστεψαν




Ενέδρα σε αλλοδαπό, ο οποίος περπατούσε αμέριμνος στον δρόμο, έστησαν στις 4:27 τα ξημερώματα δύο αλλοδαπά άτομα, στη συμβολή των οδών Φυλής και Αγαθουπόλεως, στην Αθήνα.

Οι δράστες πλησίασαν τον άνδρα, τον απείλησαν με ξυράφι, τον χτύπησαν και του απέσπασαν 170 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία που αναζητά τους δράστες.

Τη μόνιμη επιμέλεια των δύο παιδιών του κέρδισε τραβεστί στην Αργεντινή

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠOΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΜΟΥ"

Τη μόνιμη επιμέλεια δύο παιδιών που κακοποιούνταν από την οικογένειά τους, κέρδισε 37χρονος τραβεστί στη Κόρντομπα της Αργεντινής, με επόμενο στόχο την υιοθέτηση τους. Η τραβεστί Μαρία Μπέλεν Ότσοα ανέφερε ότι ξέρει πως είναι δύσκολο να...
...υιοθετήσει τα παιδιά, και συμπλήρωσε πως έχει ήδη ενημερώσει τη μικρή 4χρονη και τον 7χρονο αδελφό της, ποιο είναι το φύλο της.

Ο δικαστής Χοσέ Βαρέλα Γκέουμα αποφάσισε να δώσει τη μόνιμη επιμέλεια ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών και του επτάχρονου αδελφού της στον τραβεστί.

Ναρκωτικά και ουσίες - τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.


1) Μήπως το παιδί μου κάνει χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών; Που μπορώ να απευθυνθώ;
Όταν βλέπω το παιδί μου να αλλάζει και να γίνεται απρόσιτο, η σκέψη μου πηγαίνει αρκετές φορές στα ναρκωτικά. Πως πρέπει να συμπεριφερθώ;
Μιλήστε πρώτα για τις υποψίες και τους φόβους σας με το σύντροφό σας ή εάν μεγαλώνετε παιδί μόνοι σας, με έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης σας. Προσπαθήστε μέσα από αυτή τη συζήτηση, να βρείτε απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις:
• Μήπως η αλλαγή αυτή συνδέεται με την κρίση της εφηβείας που είναι εξ ορισμού μια περίοδος μεταβολών;
• Πως αντέδρασαν οι δικοί σας γονείς όταν αντιμετωπίζατε τις δυσκολίες της εφηβείας;
• Μήπως φοβάστε τόσο πολύ για το παιδί σας που βάζετε ιδέες στο νου σας για τα ναρκωτικά χωρίς να υπάρχει πραγματική βάση;
Ίσως με τη συζήτηση αυτή να μπορέσετε να δείτε την κατάσταση πιο ρεαλιστικά και να καθησυχάσετε τον υπερβολικό φόβο. Με μεγαλύτερη προσοχή και κατανόηση ίσως μπορέσετε να στηρίξετε καλύτερα το παιδί σας. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοείτε και να παρακολουθείτε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο παιδί σας. Τα προβλήματα που μπορούν να

οδηγήσουν στην κατάχρηση ουσιών εκδηλώνονται πολύ νωρίτερα. Πρέπει να πάρετε αυτά τα σημάδια στα σοβαρά και να αντιδράσετε αμέσως μετά την εμφάνισή τους.
2) Μήπως είναι πιο εύκολο να συζητήσουμε με τα παιδιά μας όταν έχουμε ήδη στα χέρια μας μια απόδειξη για να στηρίξουμε τις υποψίες μας;
Σε τι μας χρησιμεύει μια απόδειξη που προέρχεται από έλεγχο των συρταριών, του δωματίου, της τσέπης, της αλληλογραφίας, των τηλεφωνημάτων, των χρημάτων εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη; Εάν χρειάζεται να παίζουμε τον ντετέκτιβ, αυτό είναι ήδη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην οικογένεια. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τις σχέσεις που υπάρχουν στην οικογένεια. Κάθε «ανακάλυψη» και κάθε συζήτηση που έχουν ως στόχο να επιβεβαιώσουν αυτή την απόδειξη υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι για να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση με τον έφηβο πρέπει να έχουμε μια απόδειξη στα χέρια μας («...αλλιώς, θα αρνηθεί τα πάντα»). Πίσω από τις αρνήσεις και τα ψέματα του εφήβου κρύβεται συνήθως ένας μεγάλος φόβος και μια βαθιά κρίση. Αναζητώντας μαζί τις αιτίες του φόβου και του ψέματος, μπορεί να δημιουργήσουμε ξανά ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Πολύ συχνά, το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών λύνεται με αυτό τον τρόπο.

3) Δεν πρέπει λοιπόν η συζήτηση να περιοριστεί υποχρεωτικά στις εξαρτησιογόνες ουσίες;
Η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στα προβλήματα της κοινής ζωής μέσα στην οικογένεια. Έτσι θα μάθουμε τα προβλήματα που συναντά το παιδί μας στην ανάπτυξή του. Εάν στην οικογένειά μας είναι φυσικό να συζητάμε για τους κανόνες της κοινής ζωής και για τα προβλήματα που αφορούν τους νέους και τους ενήλικες θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να μάθουμε την πιθανή εμπειρία του παιδιού μας με τις ουσίες και τι σημαίνουν γι αυτό. Εάν υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικογένεια, θα μπορεί να γίνει συζήτηση μεταξύ γονέων και παιδιών όταν εμφανιστεί πρόβλημα χρήσης ουσιών. Η ύπαρξη ενός τέτοιου κλίματος δεν σημαίνει ότι όλα είναι αρμονικά στην οικογένεια, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν συγκρούσεις ή καβγάδες. Στην οικογένεια, πρέπει να μπορούμε να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, τις αντιθέσεις μας. Η εφηβεία είναι μια περίοδος κρίσης, δύσκολη για όλη την οικογένεια. Είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε, να λύσουμε και να ξεπεράσουμε τις συγκρούσεις.
4) Εάν το παιδί μου κάνει χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ποιόν να απευθυνθώ; Πρέπει να το καταγγείλω στην αστυνομία;
Σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν βοηθάμε το παιδί μας καταγγέλοντάς το στην αστυνομία. Τέτοιου είδους αντίδραση δεν μπορεί να λύσει τα προσωπικά προβλήματα που κρύβονται πίσω από τη χρήση και ταυτόχρονα καταστρέφει οποιαδήποτε σχέση εμπιστοσύνης υπάρχει με το παιδί. Εκτός του ότι μια καταγγελία στην αστυνομία μπορεί να έχει πολύ βαριές επιπτώσεις για το μέλλον του παιδιού, η αστυνομία δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την παραπομπή του σε θεραπευτικό πλαίσιο. Είναι πολύ πιο βοηθητικό και αποτελεσματικό, τόσο για εμάς όσο και για το παιδί μας, να απευθυνθούμε στους ειδικευμένους συμβουλευτικούς σταθμούς.
5) Πρέπει να το συζητήσω με τους καθηγητές του;
Μόνο εάν συμφωνεί το ίδιο το παιδί. Και σε αυτή την περίπτωση το πιο σημαντικό είναι να μην καταστραφεί αλλά αντίθετα να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη. Η συζήτηση με τον καθηγητή θα πρέπει να έχει ως στόχο να βοηθήσει το ίδιο το παιδί. Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα σύμπτωμα που υποδηλώνει την ύπαρξη προβλημάτων. Δεν είναι δυνατόν τα προβλήματα αυτά να μην έχουν γίνει φανερά και στο σχολείο.

6) Με τους συγγενείς και τους γνωστούς;
Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε κατ αρχήν για ποιο λόγο θέλουμε να μιλήσουμε με τους συγγενείς και τους γνωστούς μας. Είναι για το καλό το δικό μας και του παιδιού μας; Τι είναι αυτό που επιθυμούμε; Να ξαλαφρώσουμε και να ανακουφιστούμε; Ή μήπως περιμένουμε μια θεραπευτική βοήθεια; Συνήθως, βέβαια, όταν μοιραζόμαστε με κάποιους άλλους το πρόβλημα αυτό μας ανακουφίζει. Είναι όμως πιθανό να έρθουμε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, αφού κανείς εκτός από κάποιο ειδικό δεν ξέρει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

7) Μήπως πρέπει να απευθυνθώ σε έναν ειδικό ή σε ένα συμβουλευτικό σταθμό;
Εάν νιώσουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, δε θα πρέπει να διστάσουμε να έρθουμε σε επαφή με ένα συμβουλευτικό σταθμό. Εκεί, μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και εχεμύθειας μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να μοιραστεί τις επιθυμίες και τους φόβους του και να βοηθηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις υπάρχουσες υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας, απευθυνθείτε στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS του ΟΚΑΝΑ 1031.
Οι ενδείξεις που πρέπει να πάρετε στα σοβαρά
Οι απότομες και αδικαιολόγητες αλλαγές στη συμπεριφορά ενός παιδιού, μπορεί να αποτελούν «σημάδια» εμπλοκής του με τα ναρκωτικά. Είναι πιθανό όμως οι αλλαγές αυτές να αποτελούν και φυσιολογικές διαστάσεις της πορείας αυτονόμησης και ενηλικίωσής του. Ας μην προχωρήσουμε λοιπόν σε βιαστικά συμπεράσματα. Ας δώσουμε την απαραίτητη σημασία στις αλλαγές που συμβαίνουν στο παιδί και ας διαθέσουμε χρόνο να κουβεντιάσουμε μαζί του για ό,τι το απασχολεί.
Ακολουθούν κάποια «σημάδια» που καλό θα ήταν να προσέξουμε:
• Απότομες αλλαγές στη διάθεση, ένταση, νεύρα, απομόνωση
• Επιθετική συμπεριφορά, αρνητικές/βίαιες αντιδράσεις
• Αντίδραση στις δύσκολες καταστάσεις με οργή, με φυγή ή με κρίσεις απογοήτευσης
• Αδιαφορία για τη ζωή/σκέψεις για αυτοκτονία
• Ψέματα ή τάση να αποκρύπτονται πράγματα
• Ξαφνική απώλεια ενδιαφέροντος για το σχολείο, μείωση της απόδοσης στα μαθήματα, αδικαιολόγητες απουσίες
• Απώλεια ενδιαφέροντος για σπορ ή άλλες δραστηριότητες
• Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση
• Αλλαγή στις παρέες, διακοπή μακροχρόνιας φιλίας
• Τηλεφωνήματα από αγνώστους
• Χρήματα ή αντικείμενα που χάνονται από το σπίτι
• Περίεργες συνήθειες στον ύπνο: περισσότερες ώρες ύπνου ή δυσκολία να κοιμηθεί το βράδυ
• Κόκκινα μάτια, απότομη απώλεια βάρους, αδικαιολόγητοι εμετοί, διάρροιες, έλλειψη καθαριότητας
• Αλουμινόχαρτο, κομμένα καλαμάκια, μαυρισμένα κουτάλια
Αν αρκετά από τα παραπάνω «σημάδια» και ενδείξεις εμφανίζονται αδικαιολόγητα στο παιδί σας, μην αγνοήσετε την ύπαρξή τους. Ακόμη και αν δεν σηματοδοτούν την εμπλοκή του παιδιού με τα ναρκωτικά, δείχνουν ότι έχει ανάγκη τη βοήθεια και την υποστήριξή σας. Αν χρειαστεί συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
http://www.okana.gr/info.php?action=view&id=101&cat=9

10 απλά βήματα για να βοηθήσετε το παιδί σας να πει όχι
  • Μιλήστε με το παιδί σας για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
  • Μπορεί να βοηθήσετε να αλλάξουν κάποιες ιδέες που ίσως έχει το παιδί σας, ότι «όλοι πίνουν, καπνίζουν, παίρνουν ναρκωτικά»
  • Μάθετε να ακούτε τα παιδιά σας. Το πιο πιθανό είναι το παιδί να μιλήσει μαζί σας όταν είναι σίγουρο ότι το ακούτε με προσοχή, όταν του δείχνετε με τη στάση και τη συμπεριφορά σας ότι ακούτε πραγματικά αυτά που έχει να σας πει.Βοηθήστε το παιδί σας να νιώθει καλά με τον εαυτό του.
  • Το παιδί σας θα νοιώθει καλά, όταν επαινείτε τις προσπάθειες και τις επιτυχίες του και όταν επικρίνετε κάποια συγκεκριμένη αρνητική ενέργεια ή συμπεριφορά χωρίς να απορρίπτετε το ίδιο το παιδί.
  • Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει αξίες. Ένα ισχυρό σύστημα αξιών μπορεί να δώσει στο παιδί σας τη δύναμη να λέει «όχι», αντί να παρασύρεται από «φίλους και παρέες».
  • Να είστε ένα θετικό πρότυπο, ένα καλό παράδειγμα. Οι δικές σας συνήθειες και στάσεις μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις ιδέες του παιδιού σας για το αλκοόλ, τον καπνό, τα ναρκωτικά.
  • Βοηθήστε το παιδί σας να αντιμετωπίσει τις πιέσεις «των φίλων». Ένα παιδί που έχει μάθει να λέει πάντα «ναι» για να μη δυσαρεστεί τους άλλους, μπορεί να χρειάζεται «την ενθάρρυνσή σας» για να αντισταθεί στις πιέσεις.
  • Δημιουργήστε τους κανόνες τις οικογένειας. Βοηθά πολύ να δημιουργήσετε στην οικογένειά σας σαφείς κανόνες που απαγορεύουν στο παιδί σας να κάνει χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών και καπνού. Βοηθά επίσης πολύ να συμφωνήσετε από πριν με το παιδί σας ποια θα είναι η τιμωρία του, αν παραβεί τους κανόνες αυτούς.
  • Ενθαρρύνετε τις θετικές δραστηριότητες του παιδιού σας.Οι εκπαιδευτικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, σχολικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες μπορούν να αποτρέψουν το παιδί σας από τη χρήση αλκοόλ, καπνού, ναρκωτικών και να δώσουν νόημα στη ζωή του.
  • Ενωθείτε με άλλους γονείς. Συζητήστε, αναλάβετε πρωτοβουλία, δημιουργήστε ή ενταχθείτε σε υποστηρικτικές ομάδες που θα ενισχύσουν τη στάση σας στο σπίτι.
  • Μάθετε τι να κάνετε, αν υποψιαστείτε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ζητήστε βοήθεια. Απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους φορείς.
Περισσότερες απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα:
1) Ορισμένοι αμφισβητούν σήμερα το κατά πόσο είναι βλαβερή η χρήση της μαριχουάνας και του χασίς. Ποιά είναι η αλήθεια;
2) Αμφισβητήσεις και αλήθειες γύρω από την πρόληψη των ουσιοεξαρτήσεων
3) Αμφισβητήσεις και αλήθειες γύρω από τη θεραπεία των ουσιοεξαρτήσεων
4) Tι είναι τα ναρκωτικά; Τι σημαίνει εξάρτηση;

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, απο τον ΟΚΑΝΑ στο νούμερο 1031.
"Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1031 Ενημερώνει................ Συμβουλεύει............... Υποστηρίζει............ Παραπέμπει............ Τηλεφωνήστε στο 1031 για να μιλήσουμε … επί της «ουσίας».
Περισσότερα για την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1031 εδώ:
http://www.okana.gr/yphresies_prosvasis.php?action=view&id=37&cat=4


vag

H πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού


Από τον "Σύλλογο Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας"
.
«Σχετικά με τα δημοσιεύματα Ελληνικών εφημερίδων για το email που διακινείται στο διαδίκτυο και αφορά τον ομαδικό γάμο στη Γάζα με δήθεν ανήλικα κοριτσάκια, σας δηλώνουμε ότι πρόκειται για μια νοσηρή απόπειρα αμαύρωσης της εικόνας του Παλαιστινιακού λαού, των εθίμων και των παραδόσεων του, με προφανείς στόχους από τους εμπνευστές της, και εκφράζουμε τη λύπη μας για την αβασάνιστη διακίνηση του σχετικού email χωρίς διερεύνηση της αλήθειας.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου email και τις παραπλανητικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν, και διευκρινίζουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα κοριτσάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι νύφες στον ομαδικό γάμο, αλλά τα παρανυφάκια. Τα ντυμένα παρανυφάκια είναι μια συνηθισμένη τοπική παράδοση σε πολλούς Ισλαμικούς γάμους, και συνήθως είναι οι μικρές αδελφές ή οι μικρές ανιψιές του γαμπρού ή της νύφης. Οι νύφες παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη διάρκεια της ομαδικής τελετής, και για το λόγο αυτό δεν εμφανίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.
Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι ομαδικοί γάμοι δεν συνηθίζονται καθόλου στην Παλαιστίνη, και ο συγκεκριμένος ομαδικός γάμος διοργανώθηκε για να διευκολυνθούν οι νέοι και νέες της Γάζας από το οικονομικό βάρος του ξεχωριστού ατομικού γάμου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υποφέρει ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας και που οφείλεται στον συνεχιζόμενο παράνομο κι απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό.
Τονίζουμε επίσης ότι η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία του παιδιού και της γυναίκας, με πιο πρόσφατη τη συνθήκη CEDAW που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τον Μάρτιο του 2009.
Ο Παλαιστινιακός λαός είναι φορέας πολιτισμού χιλιάδων χρόνων και η Παλαιστίνη είναι η γενέτειρα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες για την ελευθερία της πατρίδας τους από την Ισραηλινή κατοχή και για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου δημοκρατικού κράτους, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη την περιοχή.»

* Θυμίζουμε:

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Στοκχόλμη



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Η Σουηδία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων επίσημα, μεσα απο διαδικασίες της βουλής και έτσι η Τουρκία ανακαλεί τον ...
πρέσβη της στη Στοκχόλμη. Αναμένεται κρίση στη σχέση των δυο χωρών