Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σε βασιλιά της βρωμιάς στην Ευρώπη αναδεικνύεται το Λονδίνο ενώ το Παρίσι έρχεται

δεύτερο στην ίδια κατηγορία. Τρίτη στην κατηγορία της πιο βρώμικης ευρωπαϊκής πόλης

είναι η Αθήνα. Στην έρευνα του Trip Advisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής κοινότητας στο

διαδίκτυο, συμμετείχαν 2.376 ευρωπαίοι ταξιδιώτες.

«Όταν πήγα στο Λονδίνο», επισημαίνει ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα,

«έψαχνα ένα δοχείο απορριμμάτων στο Σταθμό Βικτώρια. Δεν μπορούσα να βρω έτσι

ρώτησα έναν άνδρα της ασφάλειας και μου είπε να πετάξω ό,τι θέλω κάτω».

Το Λονδίνο, εκτός από την κατηγορία της βρώμικης πόλης, κερδίζει την πρώτη θέση στις

κατηγορίες του χειρότερου φαγητού, των πιο κακοντυμένων κατοίκων και της πιο ακριβής

ευρωπαϊκής πόλης. Αποζημιώνεται όμως, αποσπώντας το βραβείο της πόλης με την

καλύτερη νυχτερινή ζωή, με τα καλύτερα δημόσια πάρκα και με τα περισσότερα αξιοθέατα

που μπορεί να απολαύσει ο τουρίστας δωρεάν.

Το Παρίσι, από την άλλη, είναι η πιο υπερτιμημένη ευρωπαϊκή πόλη, η δεύτερη πιο ακριβή,

η λιγότερο φιλική αλλά και η πόλη με τους πλέον καλόγουστους -στο ντύσιμο- κατοίκους

(ακολουθούν η Ρώμη και η Μαδρίτη). Διάκριση αποσπά το Παρίσι και για το φαγητό. Η

γαλλική κουζίνα θεωρείται από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ως η καλύτερη σε

ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η γαλλική πρωτεύουσα χάνει τον τίτλο της πλέον ρομαντικής

πόλης από τη Βενετία.

Η πιο καθαρή πόλη στην Ευρώπη είναι η Κοπεγχάγη, ενώ η Βαρκελώνη κερδίζει την

εντυπώσεις ως η πόλη με την καλύτερη αρχιτεκτονική(ακολουθούν η Ρώμη και το

Λονδίνο). Στην ίδια κατηγορία-της αρχιτεκτονικής-η Βαρσοβία είναι ο μεγάλος χαμένος

αφού ψηφίστηκε ως η πόλη με τη χειρότερη αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. Το Δουβλίνο

είναι η πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους ενώ τα καλύτερα παζάρια γίνονται στην

Πράγα.

Όσο για τις πιο βαρετές πόλεις στην Ευρώπη, πρώτες αναδείχτηκαν οι Βρυξέλλες και

ακολουθούν η Ζυρίχη και το Δουβλίνο.

Παππούδες και γιαγιαδές σε ξεκαρδιστικά ατυχήματα!!!

Συνελήφθησαν ......


Από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Δ.Α.Α . , συνελήφθησαν στην περιοχή Κεραμικού, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 27 και 28 και 31 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, και παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων», ενώ ο 27χρονος επιπλέον για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών».

Ειδικότερα, οι ανωτέρω συλληφθέντες, μαζί δύο (2) ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, από τριμήνου περίπου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη ενόπλων ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, έχουν διαπράξει τρεις (3) κλοπές οχημάτων και μία (1) ληστεία, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, κατά την οποία ο 27χρονος δράστης, πυροβόλησε δύο (2) φορές για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο ίδιος στο χέρι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

1. Δύο (2) πολεμικά όπλα KALASNIKOV ,

2. Δύο (2) πιστόλια,

3. Δύο (2) χειροβομβίδες,

4. Τρία (3) αλεξίσφαιρα γιλέκα,

5. Τρεις (3) ασύρματοι,

6. Πλήθος φυσιγγίων, γάντια, κουκούλες και χειροπέδες,

7. Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

8. Τα τρία (3) αφαιρεθέντα οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν


στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή.

πηγη
Αθηναίος

Δώρο ζωής» από συγγενείς θύματος τροχαίου

Γιατροί από νοσοκομεία της Βιέννης και της Ρώμης ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν όργανα ενός 35χρόνου, που έπεσε θύμα τροχαίου, ώστε να προχωρήσουν σε μεταμοσχεύεις. Ο νέος άντρας τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο και νοσηλευόταν σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει, ενημέρωσαν τους δικούς του για τη δυνατότητα λήψης των οργάνων του για μεταμόσχευση. Παρά την οδύνη τους, τα μέλη της οικογένεια του νέου άντρα συμφώνησαν.
Αμέσως κινήθηκε ο μηχανισμός και ενημερώθηκαν τα κέντρα μεταμοσχεύσεων στην Ευρώπη. Βρέθηκαν συμβατοί λήπτες για τη καρδιά στη Ρώμη και για τους πνεύμονες στη Βιέννη. Ομάδες γιατρών από τα νοσοκομεία των δύο πόλεων ήρθαν αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν τα όργανα.
Οι κερατοειδείς χιτώνες θα δοθούν σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη. Για το ήπαρ και τους νεφρούς θα γίνουν ιστολογικές εξετάσεις για να βρεθούν συμβατοί δότες και στη συνέχεια θα κινηθεί ο μηχανισμός για τη λήψη και μεταμόσχευση των οργάνων.
Enet.gr

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΘΑ ΕΥΧΟΤΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ!!


Kαι αυτό φυσικά!!!

Εκθέστε οσους ειναι στο κυκλωμα της παιδικής πορνογραφίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
«Ο Ποινικός Κώδικας για τα σεξουαλικά εγκλήματα και η αντεγκληματική πολιτική» ήταν το επίκαιρο θέμα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθες με συνδιοργανωτές τον καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νέστορα Κουράκη και τον λέκτορα Ευστάθιο Παπαθανασόπουλο, αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Στην επαινετή προσπάθεια του νομοθέτη, ο οποίος με μια σειρά από ειδικότερους νόμους έχει αυστηροποιήσει όλα τα εγκλήματα κατά των ανηλίκων, αναφέρθηκε ο εισηγητής του συνεδρίου, καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος Στέλιος Παπαγεωργίου-Γονατάς. «Τα σεξουαλικά εγκλήματα και ειδικά κατά ανηλίκων, ειδικότερα το θέμα βιασμός και άλλες ασελγείς πράξεις, αντιμετωπίζονται πλέον αυστηρά από το νόμο και έτσι ο βιασμός κατά ανηλίκων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι και 20 χρόνια» τόνισε ο εισηγητής του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εντυπωσιακό πως από την μια οι νόμοι αυστηροποιούνται για τα εγκλήματα κατά ανηλίκων και από την άλλη τα νομικά «παράθυρα» συνεχίζουν να αποφυλακίζουν τους δράστες παιδεραστίας.

Πιλότος αεροσκάφους πέθανε στον αέρα

Ένα απρόσμενο συμβάν ανακοίνωσε ο κυβερνήτης αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρίας Continental Airlines, όταν επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Liberty International στο Νιούαρκ των ΗΠΑ.
Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης με τον κωδικό αριθμό "61" κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.
Οι επιβάτες και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους και η πτήση τους από τις Βρυξέλλες πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο Νιούαρκ στις 19:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του συγκυβερνήτη οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Πρόκειται για έναν "βετεράνο" πιλότο 61 ετών που είχε εμπειρία 20 χρόνων στην συγκεκριμένη εταιρία.

Το αεροσκάφος είναι ένα Boeing 777 που μετέφερε συνολικά 247 επιβάτες.

Hellenic Business

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.

1)Μετά τις εκλογές του 2004 ξεπουλιέται ο τότε Συριζα υπό την ηγεσία του οπορτουνιστή Κωνσταντόπουλου.
2)Δειλά-δειλά την άνοιξη του 2006 συγκροτείται ένας νέος πιο αριστερός και ριζοσπαστικός Σύριζα. Υπάρχουν περισσότερες ελπίδες το εγχείρημα να πάει λόγω του καλά αποδεκτού αριστερού προφίλ του Αλαβάνου.
3)Στις εκλογές του 2007 ο Σύριζα πέρνει ικανοποιητικό ποσοστό. Αισιοδοξία για την "επόμενη μέρα" κατακλύζει την βάση του σύριζα.
4)Παραίτηση Αλαβάνου και ανάλυψη της αρχηγείας του ΣΥΝ απο Τσίπρα πάντα με την στήριξη Αλαβάνου.
5)Δημοσκοπική έκρηξη του Σύριζα.Μπαίνουν τα πρώτα ζητήματα διακυβέρνησης από τους ανανεωτικούς(αυτό και αν είναι αλαζονεία) τον οποίων τα μυαλά έχουν πάρει αέρα από τα μεγάλα ποσοστά.Δεν υπάρχει έτοιμο και συγκροτημένο πολιτικό πρόγραμμα από τον Σύριζα.
6)Ο Κύρκος στα κανάλια καλά κρατεί συνεχίζοντας την αρνητική κριτική του εγχειρήματος.
7)Φθινόπωρο του 2008 αρχίζει η φθίνουσα πορεία των δημοσκοπικών ποσοστών του Συριζα.
8)Τον δεκέβρη του 2008 ο Σύριζα στηρίζει την εξέγερση της νεολαίας και ,παρόλο που ξεχωρίζει την θέση του από τις πρακτικές των κουκουλοφόρων, δέχεται τον αμίλικτο πόλεμο όλου του πολιτικού συστήματος με αποκορύφωση την στάση του ΚΚΕ.
9)Ο Τσίπρας δέχεται επιθέσεις μέσα & έξω από το κόμμα.(π.χ:πιτσιρικάς,δεν έχει υπόβαθρο.είναι αλαζόναςκ.τ.λ)
10)Ο Σύριζα έχει αποσυνδεθεί πλέον με τεράστια κομμάτια της μάζας που τον υποστήριζε.
11)Στον ΣΥΝ κυριαρχεί η πολιτική υπευθυνότητα και η απομάκρυνση από όλα αυτά που μας έκαναν αγαπητούς στον κόσμο:έντονη αντιπολίτευση στους δρόμους και στη βουλή,στήριγμα μεγάλων και γενικών απεργειών,καταλήψεων,διαδηλώσεων.
12)Αποσύνδεση με τους εργατικούς χώρους,έλειψη στρατολόγησης νέων μελών.Πολύ δουλειά στις συνηστώσες σε σύγκριση με την δουλειά των 16000 οργανωμένων μελών που έχει όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΝ. Λίγες τοπικές επτροπές Συριζα από όσες είχαμε κατά νου και πολλές σε υπολειτουργία. [Χαρακτηριστικό είναι πως η τοπική επιτροπή Εξαρχείων (κι εδώ μιλάμε για μια πολυ πολιτικοποιημένη περιοχή) δεν έχει κάνει πάνω από δυο τρείς συνεδριάσεις ενώ κάποιοι ανανεωτές του ΣΥΝ στην περιοχή ακούγοντας για τ.ε μόνο που δεν κάνουν εμετό. Η αλαζονεία σε περιπτώσεις σαν κι αυτή απομακρύνουν ένα αριστερό -ριζοσπαστικό κομματι που νοιώθει ότι απομονώνεται επειδή πιστεύει στον Λενινισμό & την επανάσταση ως μέθοδο ανατροπής του καπιταλισμού και που δεν διστάζουνε όμως για χατήρι του ενιαίου μετώπου να συνεργαστούν με τους συντρόφους του ΣΥΝ οι οποίοι έχουν μια άλλη άποψη για το πως πάμε στον σοσιαλισμό].
13)Οι ανανεωτικοί έχουν τον άχαρο ρόλο να΄ναι μειοψηφεία μες το κόμμα και απ΄ότι δείχνει η στάση τους θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν απ΄το κόμμα ακόμη κι αν έρθει η τραγικά στιγμή διάλυσης του Σύριζα.
14)Ο Τσίπρας δεν είναι τελικά ένα παιδάκι που θα καθοδηγείται εύκολα από "ηγεμονίσκους" και παράγοντες μέσα στον ΣΥΝ. Είναι άνθρωπος νέος με ξεκάθαρες απόψεις,ισχυρή φωνή και εμπειρεία δυσανάλογη για την υλικία του στον πολιτικό διάλλογο.
15)Στις ευρωεκλογές ο πύχης μπαίνει ψηλά και καλά κάνει.Το βράδυ των εκλογών το ποσοστό είναι πολύ κατώτερο από τις προσδοκίες.Δημιουργείται,τις επόμενες μέρες, συνεδρίαση όλων των συλλογικών οργάνων του ΣΥΝ/Συριζα. Απουσία Αλαβάνου και σιωπή από μέρος του στα συλλογικά όργανα.
16)Οι πρώτες μεγάλες γκρίνιες:α)Κυρκος:Ο Σύριζα πρέπει να διαλυθεί,β)δημοσίευμα (ύποπτο) στην Αυγή όπου μια μεγάλη ομάδα μελλών(χωρίς να ξέρουμε ποιοί) παροτρύνει για μαζική έξοδό τους από τον ΣΥΝ και συγχώνευσή τους σταδιακά στον Συριζα.
17)Ο Αλαβάνος επιτέλους μιλάει:"δεν έχω καταλήξει στο αν έχω μετανοιώσει για την επιλογή Τσίπρα" και συμπεραίνουμε πως έχει κάτσει και το έχει σκεφτεί σοβαρά. Τελικά ο Τσίπρας δεν ήταν του χεριού του και αποδείχτηκε ότι έχει παραπάνω ικανότητες απο αυτές που είχε εκτιμήσει ο Αλαβάνος. Είδη το καράβι έχει δυό καπετάνιους και μπάζει νερά.Ο τσίπρας ισχυρίζεται πως είναι εφικτός ένας τρίτος πόλος της Αριστεράς. Όμως όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία και την μεθοδολογία κινήσεων του ΚΚΕ αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο έίναι σχεδόν ανέφικτο. Επιμένει(και καλά κάνει) πως όποιος θέλει αλλαγή της κεντρικής πολιτικής και στρατηγηκής να ζητήσει συνέδριο.Μαγκιά του που μέσα σε τόσο μεγάλες εσωκομματικές πιέσεις απορίπτει την συνεργασία με το ΠαΣοΚ και τα σενάρια πέρι κεντροαριστεράς που δυστυχώς πολλοί ευαγγελίζονται.Επιτέλους!Άν ο Συριζα έίναι αριστερό-ριζοσπαστικό κόμμα και έρχεται σε ολομέτωπες ρήξεις με το κατεστημένο πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του με παπαγαλάκια,παραγοντες, ρουσφετολόγους ανανεωτικούς που πατάνε νε το ένα πόδι μέσα στο ΠαΣοΚ εδώ και πολύ καιρό.Αν κάποιος πρέπει να φύγει απ' αυτό το κόμμα είναι η "αριστοκρατική" μειοψηφία του που έστειλε επίσημα τον κόσμο για μπάνιο ή για ψήφο στους οικολόγους πράσινους.
19)Ο Αλαβάνος δηλώνει παραίτηση. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι όταν δεχόμαστε μια σεισμική δόνηση που προκαλλεί ρωγμές προσπαθουμε να διορθώσουμε το σπίτι μας από το να τραπούμε σε φυγή γιατί ο επόμενος σεισμός μπορεί να καταποντήσει το σπίτι με όλους τους διαμένοντες εκεί. Δυστυχώς το μήνυμα που βγαίνει μέσα από την πράξη του Αλαβάνου είναι:ως εδώ ήταν η ζωή του Συριζα.Δεν πρέπει να του κάνουμε τονωτικές ενέσεις αλλά να τον κάνουμε να εκπνεύσει.
Η στάση αυτή έσει φοβερά αρνητικά αποτελέσματα στο κοινό του Σύριζα γιατί συντελείται από έναν απ΄τους αρχιτέκτονες του επικοδομοίματος που λέγεται Σύριζα.
Από την άλλη έχουμε και τον Κύρκο που λειτουργεί σαν τον Πάγκαλο του Σύριζα.
Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι αγωνιστές του Σύριζα είναι πως χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο γι΄αυτό τονώνουμε το ηθικό μας,σκεφτόμαστε θετικά και προχωρούμε ενωτικά προς τις επικείμενες(όποτε γίνουν) βουλευτικές εκλογές!
ΠΗΓΗ

Αμάν πιά...ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ...

... με την βιομηχανία ανήμπορων και κατατρεγμένων. Μόλις φτάνω σε φανάρι, με πιάνει άγχος για όλους αυτούς με το ένα χέρι, το ένα πόδι, τα χαρτομάντηλα, τις μπανάνες, τα νερά, που πέφτουν πάνω στο αυτοκίνητο για να αγοράσω την πραμάτειά τους και να διαλαλήσουν την ανημπόρια τους.
Αλλά η χειρότερή μου είναι με αυτούς που με το ζόρι θέλουν να μου "καθαρίσουν" το παρμπρίζ με έναν κουβά βρωμόνερα, μια πατσαβούρα και με επιλεκτική κώφωση στο "ΟΧΙ".
Δεν θέλω αδερφέ, δικαίωμά μου είναι, έτσι τον εθέλω εγώ τον υαλοπίνακα, μιαρό και με μυίγες. Γούστο μου, λογαριασμό θα σου δώσω;
Κι όταν υπολογίζω πόσα βγάζουν αυτοί και πόσα ξοδεύουν, άρα πόσα τους μένουν στην τσέπη, θέλω να βγω και να του πώ : "Δώσε και σε μένα τον δυστυχή"!!!
Όμως αυτό το Σαβατοκύριακο που θα πάρω το αυτοκίνητο για κανένα μπανάκι, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, ο Σεφερλής μου έδωσε την λύση. Δείτε το video και θα καταλάβετε...



http://aletri.blogspot.com/

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ 2009!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Ενα σκεφτήτε τι έχει να γίνει με την γρίπη εκεί.

Μια Φθινοπωρινή ιστορία μεσ' το καλοκαίρι!!!


Music by Firekite

Ο BRUCE SPRINGSTEEN ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙ!!!

ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ «Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης τα κέντρα υποδοχής» (Αν δεν σας αρέσει να τους πάρετε σπίτι σας!!!)


ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ καταγγελίες κατά της Διοίκησης για την «τραγική και απαράδεκτη» κατάσταση που επικρατεί σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης, εξαπέλυσαν χθες ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, οι αντιπρόεδροι Δ. Βερβεσός και Θ. Σχοινάς, ο ταμίας Γ. Μπουλούκος, ο σύμβουλος Ν. Κανελλόπουλος και ο δικηγόρος Γιάννης Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει.

Με γνώμονα την παράλληλη διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων των μεταναστών, οι οποίοι συχνά πληρώνουν τη σύγχυση που επικρατεί στη νομοθεσία μας, το προεδρείο του ΔΣΑ προτείνει κατ΄ αρχήν την ίδρυση ενιαίας κρατικής υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για τον συντονισμό όλων των σχετικών υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στην αύξηση των σημείων παραλαβής αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου.

Καθημερινά υποβάλλονται εκατοντάδες παρόμοια αιτήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εκκρεμεί η εξέταση 30.000 προσφυγών. Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές εφοδιάζουν τους μετανάστες με κάρτες παραμονής και εργασίας που ισχύουν έως ότου πάρουν οριστική απάντηση στο αίτημά τους. Η διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή κατά της απορριπτικής απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής, διαρκεί περίπου πέντε χρόνια. Στο διάστημα αυτό οι μετανάστες διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας. «Αυτό δεν οφείλεται στις διεθνείς συνθήκες, αλλά στην πολύ κακή λειτουργία της Διοίκησης», τόνισαν οι δικηγόροι. Μεταξύ των μέτρων που προτείνουν για τη βελτίωση της κατάστασης είναι η λήψη μέριμνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών, ώστε να μην αποτελούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης και αποθήκες ψυχών», καθώς και η χορήγηση της άδειας διαμονής στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών εντός ενός μηνός.

Τα γονίδια υπεύθυνα και για τους φίλους μας

Αν κάποιος άνθρωπος περιβάλλεται από φίλους ή μένει στο κοινωνικό περιθώριο, αν τρελλαίνεται για πάρτι ή προτιμά τη μοναξιά, αν αποτελεί επίκεντρο της προσοχής των γύρω του ή όχι, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα γονίδιά του, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον έλληνα καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Νίκο Χρηστάκη, όπως αναφέρουν το πρακτορείο Ρόιτερ και ο "Γκάρντιαν".

Σύμφωνα με το Χρηστάκη, από την έρευνα προκύπτουν πολλά "παράξενα πράγματα", που εν μέρει ερμηνεύουν γιατί μερικοί άνθρωποι είναι δημοφιλείς και άλλοι όχι. Όπως δήλωσε, "διαπιστώσαμε ότι το πόσο διασυνδεμένοι είναι οι φίλοι κάποιου, εξαρτάται από τα γονίδιά του. Μερικοί άνθρωποι έχουν τέσσερις φίλους που γνωρίζονται μεταξύ τους και μερικοί άλλοι έχουν τέσσερις φίλους που δεν γνωρίζονται καθόλου μεταξύ τους. Το αν ο Ντικ και ο Χάρι θα γνωριστούν τελικά μεταξύ τους, αυτό εξαρτάται από τα γονίδια του Τομ (σ.σ. του κοινού τους φίλου και συνδετικού κρίκου)".

Ο Χρηστάκης και ο Τζέημς Φάουλερ, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, έχουν ήδη γίνει γνωστοί στον επιστημονικό κόσμο για προηγούμενες έρευνές τους, που είχαν δείξει ότι πώς το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η ευτυχία εξαπλώνονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στα "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, οι δύο ερευνητές, μαζί με τον Κρίστοφερ Ντόουζ, επίσης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, μελέτησαν στοιχεία σχετικά με το στιλ ζωής και τις φιλίες πάνω από 1.000 διδύμων έφηβων αδελφών (επειδή μοιράζονται ίδιο περιβάλλον, μπορεί ευκολότερα να διαπιστωθεί η επίδραση των γονιδίων). Όπως είπε ο Χρηστάκης, ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια γενετικά καθορισμένη τάση για το αν θα συστήσει κανείς τους φίλους του μεταξύ τους και αν έτσι θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο δίκτυο φίλων.

Σύμφωνα με το Χρηστάκη, η γενετική αυτή τάση πιθανότατα οφείλεται σε εξελικτικούς λόγους, καθώς όποιος έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο δίκτυο φίλων, με αυτόν ως συνδετικό κρίκο, βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού "κύκλου" και έτσι διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. μέσω κουτσομπολιών ή απλής ανταλλαγής πληροφοριών) για διάφορα ωφέλιμα πράγματα, όπως σε ποιο εστιατόριο μπορεί να φάει κανείς καλά ή που να επενδύσει σωστά τα χρήματά του.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν μειονεκτήματα, όπως π.χ. ότι όποιος είναι στο κοινωνικό επίκεντρο, κινδυνεύει να κολλήσει μικρόβια από όλες τις πλευρές, πράγμα που οδηγεί κάποιον σε πιο επιφυλακτική κοινωνική συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο Χρηστάκης, "μπορέσαμε να δείξουμε ότι η θέση του καθενός στα τεράστια κοινωνικά δίκτυα έχει μια γενετική βάση. Στην πραγματικότητα, το όμορφο και πολύπλοκο πρότυπο των ανθρώπινων διασυνδέσεων εξαρτάται από τα γονίδιά μας σε σημαντικό βαθμό".

Σαν σημερα η Μάχη του Βατερλό.


το 1815... η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγούνταν ο αυτοκράτωρας Ναπολέων Βοναπάρτης.

Aπό πιάτσα...σε πιάτσα...



Ξεχειλώνει σιγά-σιγά η πιάτσα των ναρκωτικών από Σοφοκλέους, Ευριπίδου,
Μενάνδρου και τα γύρω στενά προς Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατ. Βάθης,
Πλατ. Βικτωρίας με τις καθημερινές εφόδους της Αστυνομίας.
Δεν φαίνεται όμως να βολεύει τους ενδιαφερόμενους.
Μπερδεύονται οι χρήστες με τους αλλοδαπούς που εκδίδονται και κάνουν
τους πελάτες τους διστακτικούς.
Δεν θα αργήσουν οι φασαρίες μεταξύ τους.
Ο Κακλαμάνης στο ΜΕGA το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος,
φιλεύσπλαχνος με τους λαθρομετανάστες και σαν να είναι Δήμαρχος
της Αθήνας δι΄αλληλογραφίας.
Μπορεί να μην έχει δικαιοδοσία σε θέματα τάξης και ασφάλειας
αλλά θα μπορούσε αν ήθελε να βγεί και να φωνάξει για την κατάντια
της Πόλης του στους αρμόδιους και να βγεί πρώτος στους δρόμους
να διαδηλώσει.
Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες.
Αθηναίος

Απαγχονίστηκε υπάλληλος της Διοίκησης της Eurobank...


Μια νέα γυναίκα, που εργαζόταν στη διοίκηση της Eurobank, έβαλε απόψε τέρμα στη ζωή της, κάτω από συνθήκες, που διερευνώνται από την αστυνομία. Το πρωί δεν πήγε στη δουλειά της κι όταν συνάδελφοί της από το γραφείο την πήραν στο τηλέφωνο, τους απάντησε θυμωμένα πως...

δεν πρόκειται να επιστρέψει, εκτοξεύοντας μάλιστα και οργισμένες κουβέντες για την τράπεζα. Όταν μερικές ώρες αργότερα την αναζήτησαν στο σπίτι της, την βρήκαν κρεμασμένη με σχοινί, που το είχε περάσει στη βάση του φωτιστικού. Ήταν 33 ετών και υπάλληλος, που ήδη είχε αρχίσει να κάνει σπουδαία καριέρα. Η αστυνομία εξετάζει, αν τα κίνητρα της αυτοκτονίας οφείλονται σε προσωπικούς ή εργασιακούς λόγους...


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Πρωϊνη Ματιά στον Κόσμον Όλον !!
Τεχεράνη (Reuters) - Οι Υποστηρικτές του Ιράνου Προεδρικού υποψήφιου Mirhossein Mousavi είναι διατεθειμένοι να λάβουν σοβαρά υπόψη την έκκληση για μια εθνική συσπείρωση στην ημέρα πένθους της Πέμπτης για όσους σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μετά τις εκλογές!...SEOUL (Reuters) - Οι ηγέτες της Νότιας Κορέας και των ΗνωμένωνΠολιτειών προειδοποίησαν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της και να σταματήσει την προσπάθεια πυρηνικής εξέλιξης που απειλεί την περιοχή, ενώ τα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, έγραψαν οτι η Πιονγκγιάνγκ προχωρά με σχέδια για την έναρξη δοκιμής μακράς εμβέλειας πυραύλων!...JERUSALEM (Reuters) - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν το Ισραήλ να επιβάλει ένα μορατόριουμ για τις νέες προσφορές στην κατασκευή εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, και εξετάζει το ενδεχόμενο αποζημιώσεων που θα μπορούσαν να επιτρέψει κάποια σχέδια που έχουν ήδη αρχίσει να σταματήσουν!..ΠΑΡΙΣΙ / SAO PAULO (Reuters) -Οι Γαλλοι ερευνητές να είναι πιο κοντά στην κατανόηση της αιτίας της Air France συντριβής όπου σκοτώθηκαν 228 άτομα, αλλά είναι δύσκολο αναζήτηση των συνθήκων αφου ο Ατλαντικός Ωκεανός αποτελεί τροχοπέδη στη διαδικασία, αυτά δήλωσε χθες ο επικεφαλής ερευνητής !...ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters) - Περισσότεροι από 100.000 φοιτητές πανεπιστημίων, παιδια και δάσκαλοι κατέβηκαν στους δρόμους των πόλεων σε όλη τη Γερμανία, την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθώ για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που υποχρηματοδοτείται και είναι άδικο!...Δολοφονήθηκε και ακρωτηριάστηκε στην πόλη Κοτσαμπάμπα της κεντρικής Βολιβίας η Ρουφίνα Μοράλες, πρώτη εξαδέλφη του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Τετάρτη!...Επίθεση σε αγωγό πετρελαίου της Royal Dutch Shell στο Δέλτα του Νίγηρα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση στη Νιγηρία, στο πλαίσιο του «γενικευμένου πολέμου» εναντίον του στρατού και του πετρελαϊκού τομέα!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL