Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ...ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;


Όλα καλά τα μέτρα γιά τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες και νόμιμους,και θα τους βγάλουν από την φυλακή,και θα νομιμοποιήσουν τα παιδιά τους,και θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές,και όπως είπε ο κ.Χρυσοχοίδης πριν από λίγο θα τους πάρουν και στα σώματα ασφαλείας,πραγματικά ήταν πολύ έτοιμη η νέα κυβέρνηση γιά τα μέτρα υπέρ των αλλοδαπών.Γιά τους Έλληνες όμως δεν είδαμε κανένα μέτρο,τα 550 ευρώ του ΟΓΑ τελικά θα είναι 360 δηλαδή 1 ευρώ την ημέρα και αυτό αναδρομικά,όταν υπάρχουν λεφτά,καμία ελαφρύνση στα όσα αντιλαικά μέτρα είχε πάρει η ΝΔ,όπως η αύξηση στα τέλη κυκλοφόριας,και φυσικά τίποτα ούτε καν λέξη γιά τα δάνεια και τις Τράπεζες!!

Ο ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ!!


Στην ΓΑΔΑ αυτή την ώρα η Τζούλια Αλεξανδράτου
Στην ΓΑΔΑ πήγε πριν από λίγο η Τζούλια Αλεξανδράτου για το πλαστό δίπλωμα οδήγησης για να δώσει εξηγήσεις.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1968: Ο έλληνας «κροίσος» Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται στο Σκορπιό την Τζάκι Κένεντι.

κ. Λοβέρδο θα καταργήσετε και το «νόμο Ρέππα» για μείωση των συντάξεων;

Με έντεχνο και πονηρό τρόπο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος (όλοι οι νέοι μας υπουργοί έχουν τίτλους σιδηρόδρομους …!!!) προσπάθησε να φορτώσει στην Πετραλιά και στη Νέα Δημοκρατία το «νόμο 3029/02» του Ρέππα συγχέοντάς τον, επίτηδες ,με το «νόμο 3655» της Πετραλιά για το ασφαλιστικό.
Σε παρέμβασή της η κ. Πετραλιά αντέδρασε επισημαίνοντας ότι "Δε μειώνονται οι συντάξεις με το νόμο 3655". Ακόμη και στις επικουρικές η μείωσή τους στο 20% από το 2013 τελεί υπό την αίρεση ότι τα ταμεία θα έχουν χρήματα να δώσουν περισσότερα. Με αφορμή την προγραμματική αναφορά του κ. Λοβέρδου ότι "θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις του νόμου Πετραλιά για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας", η κ. Πετραλιά, σημείωσε και περιμένει όπως είπε απάντηση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν η δέσμευση αυτή, θα περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις του νόμου "Ρέππα" (3029/02) καθώς αυτός ο νόμος είναι που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 1% ετησίως από την 1-1-2008 ως το 2017.

Σαμαράς: "Καλώς έπραξα που ...έριξα την κυβέρνηση Μητσοτάκη"


Στην περίοδο του 1993 και τη στάση του στο Σκοπιανό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον "ΑΝΤ1", ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των επιλογών του ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο εκείνη, τονίζοντας ότι έκανε μια αξιακή επιλογή και ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας.
"...Είχα πολλά να πω για την περίοδο 1993, αλλά δεν είναι η ώρα...", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Πρόσθεσε ότι νιώθει δικαιωμένος γιατί, όπως είπε, ακολούθησαν 4 πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα.
"...Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για 8 χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες...".
Αναφερόμενος στην κα Μπακογιάννη, τόνισε "δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκατοίκηση στη ΝΔ, διότι προέχει η ενότητα", ενώ έκανε λόγο και για ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε πρόβλημα και τα όσα συνέβησαν έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα.
Στη Γαλλία, είπε ο κ. Σαμαράς, κέρδισε τότε ο Σαρκοζί από αριστερά και δεξιά με την στάση του ως υπουργός Εσωτερικών απέναντι στις ταραχές στο Παρίσι.
Είπε ότι έγιναν λάθη και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν ήλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν. Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, είπε ο κ. Σαμαράς.
Είπε ακόμη πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ. Χαρακτήρισε λάθος τα μέτρα για τα αυτοκίνητα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανένα κέρδος για την οικονομία.
"...Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους..." είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι "φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου".
Είπε πως όλοι συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε "ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη".
Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς η ΝΔ να απαντήσει στο μήνυμα των ευρωεκλογών "...προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές..." πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Τόνισε ότι θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός "που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους". Επισήμανε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση και επικαιροποίηση του ιδεολογικού του οπλοστασίου.

Ο παλιός είναι αλλιώς.....

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html
Είναι γνωστό σε όλους τους εκπαιδευτικούς ότι το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης χρησιμοποιήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ) για πελατειακούς σκοπούς. Με ανακούφιση, λοιπόν. υποδεχθήκαμε όλοι μας τις εξαγγελίες της νέας υπουργού για κατάργηση του αισχρού και εντελώς αναξιοκρατικού συστήματος πρόσληψης που ίσχυε μέχρι πρόσφατα στην ΠΔΣ, και την αντικατάστασή του με αντικειμενικά κριτήρια.

Η υπουργός όμως μας εξέπληξε! Έθεσε ως νέο και μόνο κριτήριο την παλαιότητα του πτυχίου, επαναφέροντας έτσι (εν μέρει τουλάχιστον) την επετηρίδα, ένα θεσμό που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ κατήργησε. Έτσι, ένας απόφοιτος του 2000, ο οποίος μπορεί να κατέχει και μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, κατατάσσεται κάτω από όλους όσους έχουν πάρει πτυχίο πριν από αυτόν (έστω και μια μέρα) και κρίνεται λιγότερο άξιος να διδάξει ακόμα και από κάποιον που έχει πάρει πτυχίο το 1980 και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με την εκπαίδευση!!! Ο διαγωνισμός του... ΑΣΕΠ, τα μόρια προϋπηρεσίας και οι μεταπτυχιακές σπουδές δεν φαίνεται να έχουν καμιά σημασία για τη νέα υπουργό. Ενώ η μία μέρα διαφορά στη λήψη του πτυχίου, η οποία οφείλεται στον ορισμό διαφορετικής ημερομηνίας ορκωμοσίας ανάμεσα στα τμήματα διαφορετικών πανεπιστημίων βαπτίζεται αντικειμενική αξιολόγηση! Για άλλη μια φορά οι χιλιάδες των συναδέλφων μας που υποβάλουν τους εαυτούς τους στην τεράστια δοκιμασία του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ –και όχι μόνο αυτοί- φαίνεται να εμπαίζονται, καθώς η υπουργός δείχνει πειθήνια στα κελεύσματα των επαγγελματιών κομματικών συνδικαλιστών. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα αποδεικνύει ότι η θέση της είναι στην Αφρική με τους Ζουλού και όχι στην Ε.Ε.

Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή η απόφαση βγήκε από μια νέα κυβέρνηση, η οποία έκανε σημαία της κατά την προεκλογική περίοδο την αξιοκρατία και (κυρίως) την ανανέωση. Εκτός και αν με τη λέξη ανανέωση εννοούσαν την επαναφορά σε συστήματα του παρελθόντος (επετηρίδα) που καταδικάζουν τους ικανούς νέους στην ανεργία και επαναφέρουν τη λογική των υπαξιωματικών του στρατού (ο παλιός είναι αλλιώς) στην εκπαίδευση.

Ως πότε θα τιμωρούμε την αριστεία σε αυτή τη χώρα; Καλύτερα θα ήταν να έβαζαν ως μοναδικό κριτήριο το ύψος των υποψηφίων… Και αυτό άλλωστε αξιοκρατικό κριτήριο είναι… αξιοκρατικότερο μάλιστα από την ημερομηνία λήψης του πτυχίου!

Προσπαθούν να μετατρέψουν τους οικονομικούς μετανάστες σε μειονότητα. Αρχή θα γίνει με τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές.


Διαβάσαμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

"Ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου, θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές."

από το Hellas Orthodoxy
(η φωτό από το Hellenic Revenge)

ΣΧΟΛΙΟ
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ μειονότητας και μεταναστών; Μα φυσικά τα εκλογικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα του πολίτη ενός κράτους. Και το ύψιστο των δικαιωμάτων του είναι το "εκλέγειν" και "εκλέγεσθαι".

Φυσικά όπως είναι βέβαιο ο πραγματικός στόχος δεν είναι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά οι εθνικές εκλογές...Τώρα για το "εθνικές" ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας.

Για να μην πούν ότι σκεφτόμαστε ακραία ρατσιστικά και εθνικιστικά (χωρίς ειδικά το δεύτερο να με ενοχλεί ιδιαίτερα) θα έλεγα ότι μέσα στον πατριωτικό χώρο θα χωρούσε μια σκέψη και συζήτηση για απόδοση υπηκοότητας και κατ' επέκτασιν κάποιας μορφής
πολιτικών δικαιωμάτων στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Δηλαδή στα παιδιά 2ης γενιάς. Οχι όμως και ιθαγένειας. Ιθαγένεια μπορούν να έχουν μόνο όσοι έχουν γονείς, Ελληνες.

Ξέρετε σε πόσες χώρες υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι στην απόδοση υπηκοότητας και ιθαγένειας; Καλά για την ιθαγένεια, ούτε λόγος να γίνεται στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, κι ας μην μας δουλεύουν ότι οι Ευρωπαίοι, ως μοντέρνοι και σύγχρονοι άνθρωποι, παραχωρούν πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
Με το ζόρι παραχωρούν κάποια πολιτικά δικαιώματα στους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, εξ ανάγκης και κάτω από την πίεση της Ε.Ε.

Στην Πορτογαλία μάλιστα υπάρχει ο "δεσμός του αίματος". Μια θεσμική ιδιότητα που απολαμβάνουν μόνο οι Πορτογάλοι εξ' αίματος!!!!

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω απόσπασμα του Βήματος της 13ης Μαϊου 2001 για να καταλάβετε πως ενεργούν και πως σκέφτονται, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα των μεταναστών....

Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν δημιουργεί συνθήκες για να διευκολύνει την είσοδο οικονομικών μεταναστών στη χώρα αλλά εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ­ και μάλλον θα εξασφαλίσει την έγκριση των 14 εταίρων της τον άλλο μήνα στο Συμβούλιο του Γκέτεμποργκ ­ να μην επιτραπεί η εγκατάσταση στις χώρες της ευρωζώνης πολιτών από χώρες που πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ αν δεν περάσουν επτά χρόνια τουλάχιστον από την ένταξή τους. Τα γερμανικά συνδικάτα φοβούνται ότι θα υπάρξει «μεταναστευτικό κύμα» από τα νέα μέλη της ΕΕ στη Γερμανία, με συνέπεια να αυξηθεί η ανεργία.

και παρακάτω...

Δεν μπορεί όμως να αγνοηθεί και το μέγα δίλημμα στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες κυβερνήσεις σχετικώς με τη μεταναστευτική πολιτική τους. Οταν οι σκανδιναβικές χώρες, που ήταν μέχρι πρότινος ο παράδεισος των μεταναστών, παίρνουν μέτρα «λογικής περιστολής» για τους «πάσης φύσεως ξένους», δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα που έχει ένας Σρέντερ, ένας Μπλερ, ένας Σημίτης κ.ά.

και στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 13ης Νοεμβρίου 2005..

Ο τρόμος των απολύσεων, το γκρέμισμα των κοινωνικών παροχών, το φτηνό ξεπούλημα των πάντων στο κεφάλαιο, η όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων (ναρκωτικά, άστεγοι, εγκληματικότητα,πορνεία κλπ.). Ο ρατσισμός φουντώνει και ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών. Το προεκλογικό σύνθημα του υποψήφιου του δανέζικου φιλελεύθερου κόμματος που κυβερνάει σήμερα (παρόμοιο της ΝΔ) στον Δήμο της Κοπεγχάγης είναι: Ψήφισέ με για να απαλλαχτείς από την εγκληματικότητα των μεταναστών δεύτερης γενιάς.!! Ακόμη μεγάλο θέμα είναι η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης σε κάθε γωνιά του Δήμου της Κοπεγχάγης και των άλλων μεγάλων δήμων.

Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει να κάνουν τις πολυπολιτισμικές φαντασιώσεις τους πραγματικότητα "με το στανιό".

Φυσικά προεκλογικά αυτές οι δηλώσεις δεν λέγονταν ή λέγονταν μόνο κατ΄ιδίαν.
Είναι όπως το ανέκδοτο (διαβάστε το ΕΔΩ) που λέει ...
τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας έχεις πλέον ψηφίσει!!!"

Βρε μπας και το κάνουν επίτηδες για να μας νευριάζουν και μετά να μας λένε ρατσιστές;

Καταλήγοντας λοιπόν δηλώνω ότι.......
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Και μην τολμήσει να πεί κανείς ότι στην Βόρειο Ηπειρο έχει Ελληνες δημάρχους; Γιατί οι Ελληνες στην Βόρειο Ηπειρο ήταν εκεί πολλούς αιώνες πριν τους Αλβανούς......ΠΗΓΗ

200 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!!!

" ΗΘΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ






Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Ελλάδα της δική της «ηθική τράπεζα». Τον επόμενο μήνα αναμένεται στη χώρα μας ο κ. Mauro Meggiolaro, διευθυντής επικοινωνίας και έρευνας της αντίστοιχης ιταλικής τράπεζας, Banca Etica καθώς και ο πρόεδρος της Fabio Salviato για ένα δεύτερο κύκλο σχετικών συζητήσεων. Ο πρώτος κύκλος είχε πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη επίσκεψη του Mauro Meggiolaro στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο Νέο παράθυρο.


Η ελληνική πλευρά έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία μίας ελληνικής «ηθικής» ή «πράσινης» τράπεζας. Η ιταλική τράπεζα έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία υποκαταστήματος στη χώρα μας αλλά στηρίζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας αυτοκέφαλης ελληνικής τράπεζας και προσφέρει τη στήριξή της. Αυτό το σκοπό θα υπηρετήσει και η επικείμενη άφιξη των αντιπροσώπων της στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα που θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διαλόγου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηθικών Τραπεζών ενδιαφέρεται για την ίδρυση ανάλογου φορέα στη χώρα μας και παράλληλα προετοιμάζει τη θεμελίωση μιας Ευρωπαϊκής Ηθικής Τράπεζας το 2010.

«Ηθικές Τράπεζες»

Σίγουρα ο όρος «ηθική τράπεζα» ακούγεται τελείως οξύμωρος. Πρόκειται πάντως για χρηματοπιστωτικούς φορείς δοκιμασμένους και επιτυχείς. Στόχος της λειτουργίας τους αποτελεί η στήριξη ατόμων και ομάδων που αποκλείονται από το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα (άνεργοι, μετανάστες, αποφυλακισθέντες, ΑΜΕΑ) και διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας και ισότιμης συμμετοχής όλων των μετόχων.

24 «ηθικές τράπεζες» λειτουργούν σε 13 χώρες του κόσμου με θεαματικά αποτελέσματα ήδη από τη δεκαετία του '70. Στηρίζουν, με τη χορήγηση μικροπιστώσεων, όσους δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν από τα τραπεζικά καταστήματα. Κριτήρια για τη δανειοδότηση είναι ο κοινωνικός και περιβαλλοντικός χαρακτήρας των επιχειρήσεων. Η τράπεζα ανταμείβεται για την εμπιστοσύνη που δείχνει στους πελάτες της, αφού τα ποσοστά μη αποπληρωμής στην ηθική τράπεζα αγγίζουν μόλις το 0,3%, τη στιγμή που στις «συμβατικές» τράπεζες είναι περί το 10%.

Grameen Bank

Η παγκοσμίως γνωστότερη «ηθική τράπεζα» είναι η «Τράπεζα των Φτωχών» στο Μπαγκλαντές, επισήμως Grameen Ban, που ιδρύθηκε το 1983 από τον Muhammed Yunus, ο οποίος τιμήθηκε μάλιστα με Νομπέλ Ειρήνης το 2006 γι' αυτή του την πρωτοβουλία.

Στην Ευρώπη λειτουργούν πολλές «πράσινες», «ηθικές» ή «συνεταιριστικές» τράπεζες, που χορηγούν μικροπιστώσεις, χωρίς όμως, όπως δηλώνουν, «να κάνουν φιλανθρωπία». Ωστόσο, όχι μόνο δεν έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά πολλαπλασίασαν τον τζίρο τους κατά 30% από τον περασμένο Οκτώβριο. Παράλληλα, η ιταλική Banca Etica, η γαλλική Nef και η ολλανδική Triodos συνεργάζονται, ώστε το 2010 να ιδρυθεί μια Ευρωπαϊκή Ηθική Τράπεζα.

Banca Etica - Ιταλία

Το 1999, χρονιά μετάβασης από τη λιρέτα στο ευρώ, ιδρύθηκε στην Ιταλία η Banca Etica (ΒΕ) με ιδεολογικό υπόβαθρο ότι δικαίωμα στην πίστωση έχουν όλοι. Η BE χορηγεί μικροπιστώσεις με χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής. Αξιολογεί με άξονες τη δημοκρατική λειτουργία της σχεδιαζόμενης επιχείρησης, τον σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και την ωφέλεια για την κοινωνία. Χρηματοδοτεί πολλές «πράσινες» πρωτοβουλίες, αλλά και προγράμματα στα οποία συμμετέχουν άνεργοι ή υλοποιούνται σε υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας. Πολιτική της τράπεζας αποτελεί η παρακολούθηση της εξέλιξης των νέων επιχειρήσεων, ώστε να ελέγχεται η νομιμότητά της και να προωθούνται τα προϊόντα της. Στηρίζει επιπλέον την αποκέντρωση και με τη λογική αυτή άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Πάντοβα και όχι στη Ρώμη.

TRIODOS BANK - Ολλανδία

Τον Ιούνιο κέρδισε τον τίτλο, που απένειμαν οι Financial Times, «the most sustainable bank of the year». Έχει υποκαταστήματα στην Αγγλία, την Ισπανία και το Βέλγιο. Μεταξύ των δανειοληπτών είναι και η Αγροπεριβαλλοντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδος, τα προϊόντα της οποίας προωθεί σε αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

ASN - Ολλανδία

Ιδρύθηκε το 1961 από το μεγαλύτερο συνδικάτο στην Ολλανδία. Προτεραιότητές της, η κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Ο αριθμός των πελατών συνεχώς αυξάνεται: 2005 - 264.000, 2008 - 420.000.

ABS (Alternativ Bank Swiss) - Ελβετία

Ιδρύθηκε το 1990 ως απάντηση στο σκάνδαλο με καταθέσεις δικτατορικών καθεστώτων σε ελβετικές τράπεζες. Δανειοδοτεί κυρίως βιοκαλλιεργητές, επενδυτές, ΑΠΕ και οργανώσεις κοινωνικού, οικολογικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα. «Όταν υπάρχει δυσκολία στην αποπληρωμή, αναζητούμε μια λύση προσαρμοσμένη στις δυνατότητες του κάθε πελάτη», λέει στην «Καθημερινή» ο κ. Bruno Bisang, στέλεχός της.

Nef (Nouvelle economie fratenelle) - Γαλλία

Λειτουργεί από το 1988. «Το κατάστημά μας βρισκόταν στην επαρχία της Γαλλίας και μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια μεταφέρθηκε στη Λυών και άλλες πόλεις», αναφέρει ο πρόεδρος της, κ. Jacky Blanc. Η Nef δίνει πίστωση κυρίως σε συνεταιρισμούς και ΜΚΟ.

Η ελληνική πραγματικότητα

Παρά τον ενθουσιασμό για την προοπτική ίδρυσης μίας τέτοιας τράπεζας στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής η ελληνική πραγματικότητα δεν διευκολύνει τη δημιουργία της. Οι δυσκολίες αφορούν στην ελληνική νομοθεσία που προϋποθέτει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ίδρυση τράπεζας. Πιθανό είναι να προσανατολιστούμε στο μοντέλο των συνεταιριστικών τραπεζών που ήδη υφίστανται στην Ελλάδα. Οι συνθήκες πάντως για την ίδρυση ενός τέτοιου εναλλακτικού χρηματοπιστωτικού φορέα είναι πλέον πιο ώριμες σύμφωνα με τους ειδικούς και το ιταλικό μοντέλο είναι αυτό που δείχνει πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα.

Για τη δημιουργία της ελληνική ηθικής τράπεζας, συγκεντρώνονται υπογραφές υποστηρικτών στο www.ecovision-net.gr.
απο
Πηγή: Καθημερινή

Στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα δεν κυκλοφορούν πλέον παράνομοι μετανάστες. Στά Νησιά μας ; τι ;

Στη Λαμπεντούζα δεν υπάρχουν πια λαθρομετανάστες!

Το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι το νησί που κατά διαστήματα στοιβάζονται χιλιάδες λαθρομετανάστες, είναι η πόρτα για να μπουν στην Ιταλία.

Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι κατάφεραν τον περασμένο χρόνο να φθάσουν μέχρι την Λαμπεντούζα.

Τώρα όμως ο προσφυγικός καταυλισμός στην κοιλάδα της Ιμπριάκολα είναι άδειος. Ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν κυκλοφορεί. Η αντιπρόεδρος του καταυλισμού Πάολα Σιλβίνο λέει σχετικά: «Είναι τελείως σουρεαλιστικό. Υπήρχαν μέρες που στον καταυλισμό βρίσκονταν έως και 1.500 άτομα και τώρα είμαστε μόνο εμείς».

*************************************************************************************************************************

Οι λαθρομετανάστες έρχονται αλλά....



Δεν σημαίνει βέβαια πως ανεκόπη η επιθυμία και η προσπάθεια των μεταναστών να μπουν στην Ιταλία, μόνο που όσοι συλλαμβάνονται μεταφέρονται τώρα στο λιμάνι Εμπεδοκλής της Σικελίας ή κάπου αλλού αν προηγουμένως δεν έχουν προλάβει να τους γυρίσουν πίσω. Οι υπάλληλοι πάντως στον προσφυγικό καταυλισμό στην Λαμπεντούζα συνεχίζουν να είναι επί ποδός. «Είμαστε πάντα επί ποδός. Το προσωπικό βρίσκεται όλο το 24ωρο εδώ. Είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στη διοίκηση. Υπάρχει μια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών σε περίπτωση που έρθει κάποιος,



αλλά προς το παρόν δεν είναι κανείς εδώ».
ΠΗΓΗ


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ : http://www.dw-world.com/dw/article/0,,4806062,00.html

Απίστευτη τραγωδία στην άσφαλτο


  • Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Ίσως να είναι οι πλέον κατάλληλες για να υποστηρίξουν μια ενημερωτική εκστρατεία πανελλήνιας εμβέλειας, με στόχο την μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων.

    Καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, οικογένειες ξεκληρίζονται. Άνθρωποι διαμελίζονται. Σκοτώνονται επί τόπου.

    Μένουν ανάπηροι, καθηλωμένοι σε καροτσάκια ή δεν ξυπνούν ποτέ από το κώμα.

    Πότε θα ασχοληθούμε ως κοινωνία και ως πολιτεία σοβαρά με τα ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας;

    Οι φωτογραφίες δείχνουν πως πολτοποιήθηκαν τα οχήματα μέσα στα οποία πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

    Επί τόπου έχασε την ζωή της μια ολόκληρη οικογένεια. Οι δύο γονείς με τα τρία παιδιά τους.

    Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 12:00 χτες το μεσημέρι, στον επαρχιακό δρόμο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας στην περιοχή Παλιάμπελα, ανάμεσα σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία συγκρούστηκαν μετωπικά.

    Δείτε τις φωτογραφίες απο το ατύχημα εδώ
  • Υπάρχει έστω ένας λογικός Αριστερός που να μη συμφωνεί με τις επισημάνσεις του Περικλή;


    Posted by J.McManus

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμώτης

    Του Περικλή Κοροβέση [Από τη χθεσινή ΕΠΟΧΗ]

    Σε ένα τουλάχιστον πρόσφατο άρθρο της «Αυγής» υπήρχε διατυπωμένη η άποψη, με μεγάλη σαφήνεια, πως ο ΣΥΝ δεν είναι συνιστώσα, αλλά κόμμα και όποιοι από τις συνιστώσες το επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη του ή οπαδοί του. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η άποψη είναι “τάση” στον ΣΥΝ ή απλά μια προσωπική άποψη της συντάκτριας του άρθρου. Όπως και να είναι, είναι μια άποψη που δεν χάνει τη σημασία της έστω και αν είναι προσωπική. Και αυτό δείχνει μια σταλινική-ηγεμονική άποψη που επαναλαμβάνει το γνωστό απόφθεγμα του ΚΚΕ, ένα είναι το κόμμα.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών κρίθηκαν σαν μια μεγάλη επιτυχία που την χρεώνεται ο αρχηγός των έντεκα αρχηγών, που είναι πιο ίσος από τους ίσους. Αυτή η οργουελιανή σκέψη διατυπώνεται και με άλλο τρόπο, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του διαβόλου από τη Θεσσαλονίκη. Όταν στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ένα ποσοστό της τάξης του 4,7% είναι καταστροφή και ο φταίχτης είναι ο Αλαβάνος, ενώ το 4,6% στις εθνικές εκλογές είναι θρίαμβος και προσωπική επιτυχία του Αλέξη, άσχετα όπως παρατηρεί ο Βένιος Αγγελόπουλος σε άρθρο του στην «Αυγή», το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε.
    Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθαρά στα χέρια του ΣΥΝ. Υπάρχουν βέβαια και οι ανεξάρτητοι: Υπάρχει σίγουρα τώρα και ο Μουλόπουλος, που δεν εκλέχθηκε, αλλά ήρθε “προσφορά” και θα είναι μια γνήσια αριστερή φωνή. Μονάχα το δημοσιογραφικό του έργο αν φέρει στη Βουλή, θα είναι μια χαρά. Αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα ενδιαφερθεί να χτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί δεν τον νοιάζει, αλλά θα προσκρούσει σε μια υλική δυσκολία. Τον χρόνο.

    Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περνάει την πιο δύσκολη φάση του. Ο ηγεμονισμός του ΣΥN είναι δεδομένος. Έχει δέσει τον γάϊδαρο του στη Βουλή, ίσως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τι χρειάζεται τους άλλους; Και για ποιο λόγο να ενδιαφερθεί να χτίσει ένα ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία θα χάσει θέσεις και προνόμια, προς όφελος μιας άλλης Αριστεράς που θα έχει όλα τα γνωρίσματα ενός νέου κινήματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα και όχι στα συμφέροντα των γραφειοκρατών;

    Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έχασαν πολύτιμο καιρό, και στάθηκαν ενδοτικές απέναντι στο ΣΥΝ. Δεν κατάλαβαν πως ο ΣΥΝ ήταν ένας θνήσκων οργανισμός που αυτές του έδωσαν το φιλί της ζωής. Και δεν διεκδίκησαν την ισονομία τους. Και αυτό που πετύχαμε ήταν να βγάζουμε τον Μαργαρίτη στην τηλεόραση για να μας ταπεινώνει όλους. Εντούτοις, όσο πικρά και να ακούγονται αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει. Και ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να φύγει, αλλά για να μείνει. Και υπάρχουν μπροστά μας όλες οι διαδικασίες που δεν πρέπει να εμποδιστούν από τίποτα, έστω και αν αυτό σημαίνει επώδυνες ρήξεις.

    Το τέλος της Ελλάδας....




    Την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τις
    εκλογές της τοπικής αυτοδικοίκησης για τους μετανάστες
    προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
    Στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης,
    ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς
    και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα,
    στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε.
    Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


    Ο υπουργός υποσχέθηκε ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική.
    Μεταξύ άλλων προανήγγειλε και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας
    σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα
    . Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ραγκούσης ,
    την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα
    και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά
    και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας
    σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

    πηγή
    -------------------------------------------------------------------
    Η μείωση κάτω του 1% των γεννήσεων και η αύξηση
    του πληθυσμού με τους νόμιμους σε λίγο λαθρομετανάστες
    θα φέρουν και τα μειονοτικά Κόμματα.
    Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;
    Απλά θα μετατραπεί σε μια Πολυεθνική Χώρα μέσα
    στην οποία οι μειονότητες και η Ελληνική θα προσπαθούν
    να επιβιώσουν.
    Ακούγεται εξωφρενικό, ρατσιστικό, παράλογο κ.λ.π.;
    Ο Πρωθυπουργός της Χώρας καταφέρθηκε εναντίον
    της Αστυνομίας κατηγορώντας την ότι σκότωσε
    Πακιστανό μετανάστη στη Νίκαια πρίν τελειώσει
    η ανάκριση και που όπως φαίνεται δεν είναι έτσι τα πράγματα.
    Ο Χρυσοχοϊδης την επομένη προσπάθησε να τα μπαλώσει.
    Το αποτέλεσμα ήταν οι αναρχικοί να καταλάβουν
    το Δημαρχείο της Νίκαιας να αναρτήσουν Πακιστανικές
    σημαίες και να πετάνε πέτρες στους Αστυνομικούς.
    Κανένας από δαύτους δεν μίλησε για τα προβλήματα των
    Ελλήνων από τους λαθραίους.
    Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει προεκλογικά
    στην Πακιστανική Κοινότητα.
    Ο Χρυσοχοϊδης άνοιξε τις πόρτες σε πρώτη φάση σε 1200
    λαθρομετανάστες για να...ξαναγυρίσουν στην Ομόνοια.
    Κατηγόρησε Έλληνες κατοίκους του Κέντρου ότι ζητούν
    άδειες οπλοφορίας για να προστατευθούν από τις ορδές
    του Αττίλα.
    Δηλαδή οι αστυνομικοί που περιπολούν στο Κέντρο απλά
    θα διώχνουν τους αλλοδαπούς από το ένα πεζοδρόμιο
    στο άλλο;

    Αθηναίος

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1999 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΡΛΟΣ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ