Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ NATO ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ".

Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκπαιδεύονται «μυστικά» σε δύο στρατόπεδα στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβουν τόσο την εκπαίδευση, διοίκηση και καθοδήγηση αφγανικών ταγμάτων μαζί με ντόπιους, όσο και να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι συνοδείας και ασφάλειας στρατιωτικών εφοδιοπομπών!

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το παίζει «ψόφιος κοριός» για να μην φορτωθεί την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο Αφγανιστάν,αλλά έχει ήδη κάνει την μυστική συμφωνία για την αποστολή στρατιωτικής ενίσχυσης και έχει προγραμματίσει την αναχώρηση της πρώτης ομάδας για τις 25 Ιανουαρίου του 2010!!!

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν, μετά τη συνάντησή του με τον νέο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Pάσμουσεν, ρωτήθηκε αν δεσμεύτηκε να στείλει και άλλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν, περιορίστηκε να πει γενικά ότι η Ελλάδα «συμμετέχει ενεργά» στο Αφγανιστάν όπως και σε άλλες αποστολές.

H νέα «μυστική» αποστολή των 104 στρατιωτικών αποτελεί δύναμη επιπλέον αυτής που υπάρχει σήμερα στο Αφγανιστάν και η οποία περιλαμβάνει τα 145 μέλη του τάγματος της Καμπούλ, 18 στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές που εστάλησαν τον Ιούλιο για 4 μήνες και 4 εκπαιδευτές που συνεργάζονται ήδη με Αμερικάνους στην εκπαίδευση Αφγανών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ

Τεράστια μαγκιά Βγενόπουλου !!!



Στην κατοχή της MIG βρίσκεται το κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα «Μακεδονικές Αερογραμμές», δήλωσε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της εταιρείας, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια τελετής με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air.

«Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της «Olympic Air» με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. Πρόσθεσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, ενώ όπως είπε, η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρεία θα είναι προς την Γερμανία και το Άμστερνταμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος...
δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι».Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την «αντιπαράθεση» που έχει με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρία.Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» την αντιπροσωπεία της Olympic Air υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και άλλοι επίσημοι.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
διαβάστε και:

Magna Grecia - Μεγάλη Ελλάδα και η διάλεκτος grecanica



«Πριν 100 χρόνια λέγανε πως πεθαίνει η γλώσσα. Ακόμη όμως τη μιλάμε». Ο καθηγητής Σαλβατόρε Σικούρο διατυπώνει τη φράση σε άπταιστα ελληνικά. Μπορεί να είναι Ιταλός αλλά κατάγεται από τα ελληνόφωνα χωριά της Νοτίου Ιταλίας. Τα νέα ελληνικά τα έμαθε από κασέτες στα 50 του χρόνια. Ως τότε ήξερε μόνο τα γκρεκάνικα, τη γλώσσα που μιλούσαν οι γονείς του και οι παππούδες του. Τώρα στη Νότιο Ιταλία είναι πιο εύκολο να μάθει κανείς νέα ελληνικά παρά την τοπική διάλεκτο. Οι δάσκαλοι από την Ελλάδα κάνουν μαθήματα όχι μόνο στα σχολεία αλλά και σε τμήματα ενηλίκων, για τα οποία μάλιστα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλοί Ιταλοί από τα κοντινά χωριά. «Οι νέοι πλέον δεν μιλάνε τη διάλεκτο, όπως παλιά», επισημαίνει ο κ. Σικούρο, «και δεν μπορούν να τη μάθουν στα παιδιά τους. Αλλά όπως σας είπα και πριν από 100 χρόνια έλεγαν πως η γλώσσα και οι παραδόσεις μας θα χαθούν...».

Σύμφωνα με την πλέον αποδεκτή θεωρία, οι ελληνόφωνοι της Νοτίου Ιταλίας, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον 8ο π.Χ. αιώνα, στον δεύτερο αποικισμό. Τώρα έχουν μείνει στην Απουλία εννέα χωριά και στην Καλαβρία πέντε, που κατοικούνται από 'Ελληνες της Μεγάλης Ελλάδας οι οποίοι μιλούν το δικό τους ελληνικό ιδίωμα, τα γκρεκάνικα. Στις συγκεκριμένες περιοχές λειτουργούν τμήματα διδασκαλίας νέων ελληνικών για μαθητές και ενηλίκους, καθώς από το 1994 το υπουργείο Παιδείας έχει αποσπάσει έξι δασκάλους για να διδάξουν στους κατοίκους τα νέα ελληνικά. Στη Σικελία υπάρχουν ακόμη έξι χωριά που κατοικούνται από Ελληνοαρβανίτες, οι οποίοι έφθασαν εκεί μετά την πτώση της Κων/πολης. 'Ομως, ιστορικές αναφορές για εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Κρητών και των Σικελών υπάρχουν από τη μινωική εποχή. Στα ιστορικά χρόνια άκμασαν οι ελληνικές πόλεις της Σικελίας.

[Από την εφημερίδα "Το Βήμα"]

Οι Ξεχασμένοι 'Ελληνες
Η Καλαβρία υπήρξε για μια περίπου χιλιετία σημαντικό κέντρο του ελληνισμού. Οι απόγονοι αυτών των πρώτων μεταναστών καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανά τα στοιχεία που συνιστούν την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Ελλήνων. Με τις ελληνικές επιγραφές στους δρόμους, με την γκρεκάνικη διάλεκτο, με τα τραγούδια τα οποία περνάνε από γενιά σε γενιά. Ωστόσο, η γλώσσα των αριθμών είναι σκληρή και γεννά ανησυχίες για το μέλλον των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας.

Ο πληθυσμός στα ελληνόφωνα χωριά μειώνεται συνεχώς, αφού οι νέοι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια μετακινούνται προς τον πλούσιο Βορρά. Οι προσπάθειες οι οποίες γίνονται επικεντρώνονται στην αναγκαιότητα της διατήρησης του ελληνικού ιδιώματος της Καλαβρίας. Τα ελληνικά της Καλαβρίας, που είναι μετεξέλιξη της αρχαίας δωρικής, διατηρήθηκαν για αιώνες και δεν πρέπει να χαθούν. Επειδή, όμως, δεν είναι γραπτή γλώσσα, κινδυνεύουν. Το επίσημο ελληνικό κράτος ύστερα από μια μακρά περίοδο αδιαφορίας για τα προβλήματα των ελληνοφώνων της Καλαβρίας μάς ξάφνιασε θετικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ελληνόφωνων Σπουδών, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η ελληνική γλώσσα. 'Ισως οι υπεύθυνοι τελικά αντελήφθησαν ότι η ιστορική παρουσία του ελληνισμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αφομοίωσής της μέσα σε μια όλο και πιο διευρυμένη πολιτισμική χοάνη.

[Από το περιοδικό "God & Religion"]

12.000 άνθρωποι μιλούν ελληνικά
Το "Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Χρησιμοποιούμενες Γλώσσες" κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα έρευνάς του για τα ελληνικά που μιλιούνται στην Απουλία και την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας. Από την έρευνα προκύπτει ότι περί τις 10 με 12 χιλιάδες άτομα μιλούν Ελληνικά στα ελληνόφωνα χωριά των δύο αυτών περιοχών. Πρόκειται για τις διαλέκτους "γκρίκο" ή "γκρεκάνικο", ένα κράμα ελληνικών και ιταλικών. Μολονότι η χρήση της ελληνικής αυτής διαλέκτου δεν έχει αναγνωριστεί νόμιμα από το επίσημο κράτος, και μόνο ευκαιριακά η οδική σηματοδότηση είναι δίγλωσση, στην Καλαβρία το τοπικό σύνταγμα ρυθμίζει νόμιμα τη χρήση της γλώσσας από την ελληνόφωνη μειονότητα.
Στην Απουλία, τα Ελληνικά δεν χρησιμοποιούνται στα νηπιαγωγεία, παρά το γεγονός ότι οι τοπικοί κανονισμοί επιτρέπουν στους γονείς να ζητούν και σ' αυτά τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Στα δημοτικά σχολεία, η κατάσταση διαφέρει από κοινότητα σε κοινότητα. Σε δύο πόλεις τα Ελληνικά διδάσκονται από το 1978, επισήμως σε πειραματική βάση για 15 ώρες τη βδομάδα, από την πρώτη τάξη και για όλο τον κύκλο του δημοτικού σχολείου. Στην Καλαβρία, τα Ελληνικά χρησιμοποιούνται σποραδικά στα νηπιαγωγεία, συνήθως με πρωτοβουλία των γονιών των παιδιών. Στη δημοτική εκπαίδευση, διδάσκονται τρεις ώρες τη βδομάδα. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ευκαιριακά διδάσκονται σαν ξεχωριστή ύλη. Οργανώνονται επίσης μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τους κατοίκους των ελληνόφωνων χωριών που θέλουν να μάθουν τα ελληνικά.
Μερικοί τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν κάπου-κάπου εκπομπές στη διάλεκτο "γκρίκο" ή "γκρεκάνικο", αλλά όχι και οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Στην Καλαβρία εκδίδονται δύο εφημερίδες στα Ελληνικά με τη χρηματική βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Απουλία διάφορες ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν ευκαιριακά και άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Διαδομένη είναι η ελληνική μουσική, ενώ διάφορα ερασιτεχνικά θεατρικά συγκροτήματα δίνουν παραστάσεις στα ελληνικά.

Ρομαν Πολάσνκι: Παιδεραστής, βιαστής φυγόδικος... αλλά ΑΓΑΠΗΤΟΣ;


Ο γνωστός σκηνοθέτης συνελήφθει στην Ζυρίχη για ένα ζήτημα που εκρεμμεί από το 1978.

Την εποχή εκείνη ο Πολανσκι συνελήφθει στο Los Angeles, με την κατηγορία της σεξουαλικής πράξης με ανήλικη. Ο 42χρονος παραδέχθηκε την πράξη του αλλα ισχυρίστηκε ότι η δεκατριάχρονη ήταν σεξουαλικά έμπειρη (!) και πως υπήρχε σύνεση από μέρους της. Στις ΗΠΑ απαγορεύεται η σεξουαλική πράξη ενήλικου με ανήλικο, και θεωρείται "νόμιμος βιασμός" άσχετα από το αν υπάρχει σύνεση από τις δύο πλευρές.

Οι λεπτομέρειες όμως τις υπόθεσης δεν άφηναν τέτοια περιθώρια. Σύμφωνα με την Samantha Geimer, ο Πολάνσκι πλησίασε την μητέρα της και ζήτησε να την φωτογραφίσει για το περιοδικό Vogue. Η δέυτερη φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ηθοποιού Jack Nicholson στις 10 Μαρτιού 1977. Ο Πολάνσκι ζήτησε από την κοπέλα να πιει σαμπάνια για της ανάγκες της φωτογράφισης και μαζί με αυτήν της έδωσε το υπνωτικό methaqualone. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιήτω εκτενως στα τέλη του 60 κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, λόγω της αυξημένης ευαισθησίας σε συνδυασμό με την χαλάρωση και ευεξία που προκαλούσε. Εν συνεχεία την βίασε. Το θύμα μύνησε τον Πολάνσκι και εντέλει υπήρξε συμβιβαστική συμφωνία μεταξύ τους.

Αρχικά το κατηγορητήριο ήταν εξαιρετικά βαρύ αλλά έπειτα από διαπραγματεύσεις υπήρξε συμφωνία και ο εισαγγελεάς συμφώνησε να καταδικαστεί μόνο για σεξουαλική επαφή με άτομο κάτω των 14. Διετάχεθει να παρουσιαστεί σε ψυχιατρική κλινική για παρακολούθηση από όπου και βγήκε έπειτα απο 42 ημέρες. Τότε ο Πολάνσκι διέφυγε από τις ΗΠΑ πριν εκδοθεί η επίσημ απόφαση της καταδίκης του και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει υπό τον φόβο της έκτισης της ποινής του. Διέμυνε στην Γαλλία διότι η χώρα αυτή δεν ε΄χει συμφωνία εκδοσης προς τις ΗΠΑ. Οι αρχές στην Ζυρίχη όμως βρήκαν την ευκαιρία και κατά την άφιξη του για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης, τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η ειδική μεταχείρηρη που χαίρει ο σκηνοθέτης από μια μεγάλη oμάδα ατόμων. Ο Francois Mitterand εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την ... σύλληψη του σκηνοθέτη! Οι υποργοί εξωτερικών της Γαλλίας και της Πολωνίας σχεδια΄ζουν να ζητήσουν από κοινόυ την απελευθέρωσή του. Ηθοποιοί του Hollywood συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας!

Είναι προφανές ότι εδώ ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά! Κάποτε, σε ένα παράλογο κόσμο, τα κορίτσια παντρεύονταν με συνοικέσιο από εξαιρετικά μικρή ηλικία. Σήμερα όμως ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι παιδεραστές διώκονται ποινικά και βαρύτατα όχι διότι διέπραξαν κάποια σεξουαλική πράξη εις βάρος ανηλίκου, αλλά διότι κατέβασαν απαγορευμένο υλικό από το διαδίκτυο. Οι αρχές μάλιστα δημιουργούν τέτοιες ιστοσελίδες για να προσεγγίσουν τους παραβάτες.

Όσο για τον Πολάνσκι, μετά την προβολή της ταινίας "Roman Polanski: Wanted and Desired", οι δικηγόροι του προσπαθούν να θέσουν την υπόθεση εκτός δικαστηρίου με βάση κάποιες φερόμενες παρατυπίες των δικαστικών που απεικονίζονται στην ταινία! Έχουμε δηλαδή φτάσει σε ένα σημείο όπου το σενάριο μιας ταινίας να έχει επιρροή στα πραγματικά γεογνότα γύρω από τα οποία βασίστηκε!

Δεν είναι λοιπόν παράλογο να υπάρχει τέτοια υποστήριξη προς έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αποδεχθεί την πράξη του και είναι βιαστής παιδεραστής και φυγόδικος εδώ και 31 χρόνια, μόνο και μόνο επειδή είναι διάσημος σταρ; Η αμερικανική δικαιοσύνη δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν (με λίγες εξαιρέσεις), ειδικά σε τέτοια θέματα. Το ερώτημα είναι, πόσο χαρίζεται η κοινωνία μας;

ΕΨ

Καλή ψήφο Έλληνα πολίτη!



του Σάββα Καλεντερίδη
Δεν θα κάνουμε ανάλυση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αφού έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Απλά, θα κάνουμε μια προσέγγιση στο ζητούμενο των επικείμενων εκλογών, με κέντρο βάρους τα εθνικά μας θέματα και τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Όσον αφορά τη στάση που τήρησε το ιστολόγιο κατά την προεκλογική περίοδο, εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, να αναδείξουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και να τα διασυνδέσουμε-συσχετίσουμε με την προεκλογική περίοδο, χωρίς να παίξουμε κομματικά παιχνίδια.
Άς πάμε όμως στο θέμα μας.
Η Ελλάδα, που έχει ισχυροποιήσει τη θέση της με την είσοδό της στην Ε.Ο.Κ. το 1981, σωτήρια επιλογή που πολεμήθηκε με λύσσα από κόμματα και πολιτικούς που υιοθέτησαν αφρόνως το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", μετρά μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., το Φθινόπωρο του 1994 (τότε τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας), επιλογή που θεωρήθηκε από την τουρκική πλευρά ως αποτέλεσμα φοβίας και ηττοπάθειας που προκάλεσαν οι απειλές που η ίδια εκτόξευσε εναντίον της χώρας μας.
Ακολούθησαν τα Ίμια (1996), όπου η τότε κυβέρνηση στην ουσία απώλεσε τον έλεγχο εθνικού εδάφους. Στη συνέχεια (1997), η ίδια κυβέρνηση αναγνώρισε, κατόπιν πιέσεων της κ. Όλμπραϊτ, όπως εκμυστηρεύτηκε σε φίλο δημοσιογράφο ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης, "νόμιμα ζωτικά συμφέροντα" της Τουρκίας στο Αιγαίο, εξέλιξη καταστροφική για τα συμφέροντα της χώρας μας, αφού με την κίνηση αυτή βάζουμε την Τουρκία στο Αιγαίο και νομιμοποιούμε το απαράδεκτο Casus Belli με το οποίο απειλεί την Ελλάδα, για να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο.
Το 1999 η Ελλάδα έπεσε στη δίνη της υπόθεσης Οτζαλάν, όπου προδόθηκαν τα ιερά και τα όσια της φυλής και καταρρακώθηκε η περηφάνεια και η υπόληψη του ελληνικού λαού, όπως καταρρακώθηκε και η διεθνής εικόνα και το κύρος της Ελλάδας, απαραίτητα όπλα και τα δυο στο ολποστάσιο και στη φαρέτρα κάθε χώρας, για να μπορεί να ασκεί αξιόπιστη και αποτελεσματική πολιτική. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας, εκτός από το κύρος και την αξιοπιστία, έχασε ταυτόχρονα έναν σοβαρό και πολύτιμο σύμμαχο, όπως είναι οι Κούρδοι, ενώ εμπεδώθηκε για άλλη μια φορά η αρχή "η Τουρκία πιέζει και απειλεί και η Ελλάδα υποχωρεί ατάκτως".
Αντιστροφή στην κατηφορική πορεία υπήρξε η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε., εξέλιξη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια στρατηγικής σημασίας νίκη του Ελληνισμού και φυσικά της εξωτερικής μας πολιτικής, νίκη για την οποία θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε εκείνους που τα δικαιούνται, με πρώτον και καλύτερο τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, που έφυγε πολύ νωρίς.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σαν Σήμερα: 01/10/2009

1861: Κυκλοφορεί το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο με την κεφαλή του Ερμή.

1867: Ο Καρλ Μαρξ εκδίδει το «Κεφάλαιο», που αποτελεί την κορωνίδα του έργου του.

1873: Κυκλοφορεί η πρώτη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα με τίτλο «Η Εφημερίς» και εκδότη τον Κορομηλά.

1922: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει ότι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική, ωστόσο αποδέχεται την ιδιότητα του αντιπροσώπου της Ελλάδας στις συζητήσεις της ειρήνης για να εξυπηρετήσει τη χώρα. Θα επιστρέψει θριαμβευτής στην πολιτική το 1928.

1946: Εκδίδεται η απόφαση στη δίκη της Νυρεμβέργης. 12 από τους 22 εξέχοντες Ναζί καταδικάζονται σε θάνατο ως εγκληματίες πολέμου.

1949: Ιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας με ηγέτη τον Μάο Τσε Τουνγκ.

1960: Η Κύπρος ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.

1969: Το επιβατικό αεροπλάνο Concord σπάει το φράγμα του ήχου για πρώτη φορά, σε δοκιμαστική πτήση πάνω από τη Γαλλία.

1977: Ο βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου Πελέ αποσύρεται από την ενεργό δράση, με 1.281 γκολ στο ενεργητικό του σε 1.363 αγώνες.

Ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης απέναντι στην λαθρομετανάστευση είναι η Ελλάδα


Σκληρό δημοσίευμα της Observer

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν απελπισμένα να αντιμετωπίσουν την αύξηση των μεταναστών στα νησιά της χώρας όπου τα κέντρα υποδοχής μεταναστών έχουν… πήξει. Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Observer, την προηγούμενη εβδομάδα η Μυτιλήνη έγινε πεδίο μάχης και εκτυλίχθησαν σκηνές… χάους.
Την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες μετανάστες διαδήλωσαν ενάντια στις «απάνθρωπες συνθήκες» σε κέντρο κράτησης στην πρωτεύουσα της Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ανήλικοι απεργοί πείνας έβαλαν φωτιά σε στρώματα και επιτέθηκαν σε φύλακες. Οι συγκρούσεις, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, ανέδειξαν το πρόβλημα των ακριτικών νησιών που κατακλύζονται από ορδές τουριστών και παράνομων μεταναστών.
«Η Ελλάδα είναι ο πιο… αδύναμος κρίκος του φρουρίου που ονομάζεται Ευρώπη» δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Πρόσθεσε ότι για τους λαθρεμπόρους που μεταφέρουν ανθρώπους στη Δύση, τα ελληνικά σύνορα είναι σαν μια «ορθάνοιχτη πόρτα». Την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να βγάλουν τους μετανάστες που βρίσκονταν σε στρατόπεδο του Καλέ, το λεγόμενο και «ζούγκλα». Οι διαστάσεις που έχει το πρόβλημα όμως στη Γαλλία όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ωχριούν μπροστά στο πρόβλημα των ελληνικών νησιών.
Σύμφωνα με τις Αρχές, η Μυτιλήνη, όπως και άλλα νησιά που βρίσκονται πολύ κοντά στην Τουρκία, δέχονται σε καθημερινό επίπεδο μέχρι και 500 «παράνομους». Έχει γίνει από τους…αγαπημένους προορισμούς των μεταναστών. «Το γεγονός ότι παιδιά 12 ετών κάνουν απεργία πείνας στην Ελλάδα είναι μια τεράστια αποτυχία για τη χώρα που δεν μπορεί να τους φροντίσει» δηλώνει ο Σιμόν Τρόλερ της οργάνωσης Human Rights Watch.



Greekalert

Η υποχθόνια δράση του ΚΕΦΕ στην Ελλάδα



Η Σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη παραθρησκεία και έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εξαπατηθέντα πρώην μέλη της. Η Σαηεντολογία όμως, (ως ΚΕΦΕ, τίτλον τον οποίον απέβαλε μετά την διάλυσή του από τα Ελληνικά Δικαστήρια), διαλύθηκε το 1996 και το 1997 διότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, «επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος και προς τα ήθη και έθιμα του Ελληνικού Λαού» και η θεωρία που πρεσβεύει και η «ακολουθούμενη απ' αυτό πρακτική αίρει κάθε έννοια ελευθερίας του ατόμου, ελεύθερης έκφρασης και τελικά και αυτήν την συνταγματικώς κατοχυρωμένη ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».
«Πρόκειται για μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που περιφρονεί στην ουσία τον άνθρωπο, ενεργεί ελεύθερα "κατ' επίφασιν" προς το σκοπό να προσελκύσει μέλη, τα οποία υφίστανται εν συνεχεία πλύση εγκεφάλου, αποσκοπώντας στην δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων» (Πρωτοδ. Αθηνών απόφ. 7380/1996 και Εφετείο Αθηνών απόφ. 10493/1997).
Μια ξεχασμένη ιστορία κατασκοπείας επανέφερε στην επικαιρότητα τον Φεβρουάριο 2009, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, με ερωτήσεις του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και θέμα τη δράση της ακραίας παραθρησκευτικής οργάνωσης "Εκκλησία της Σαηεντολογίας" (πρώην Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος/ΚΕΦΕ).


Το Φεβρουάριο 1999 δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι βρέθηκε στα αρχεία του -τότε- ΚΕΦΕ απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο και συγκεκριμένα φωτοαντίγραφο του σχεδιαγράμματος της μείζονος στρατιωτικής περιοχής του Ελληνικού, που ανήκε στην ΠΑ και στο οποίο φαίνονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, η 129 ΠΥ, το ΚΕΑ, εγκαταστάσεις της 358 ΜΕΔ, η Μοίρα Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και διάφορες άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο τότε Α/ΓΕΑ διέταξε διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο το στρατιωτικό έγγραφο έφτασε στα χέρια της οργάνωσης, την οποία ανέλαβε το Α2/ΓΕΑ.
Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο υπήρχε σε φάκελο του ΚΕΦΕ, ο οποίος έφερε τον τίτλο "ΟSΑ”, δηλαδή “Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων” (Office of Special Affairs) που κατασχέθηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους το 1995 από τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Αγγελή, κατά τη διάρκεια των τριών εφόδων που έκανε στα γραφεία του KΕΦΕ.
Σε ένα από τα κατεσχεμένα έγγραφα αναφέρεται ότι, μετά από παρέμβαση της CIA, έκλεισε το τμήμα της ΕΥΠ που ήταν υπεύθυνο για τις Νέες Θρησκευτικές Κινήσεις και απολύθηκε το προσωπικό. Περί της δραστηριότητας του γραφείου αυτού, αλλά και του Τομέα Ειδικών Υποθέσεων (DSA) της οργάνωσης, αναφέρεται ο τότε εισαγγελέας Ι. Αγγελής στο πόρισμά του για το ΚΕΦΕ: “Τα δύο αυτά γραφεία διενεργούν παρακολουθήσεις προσώπων με πολιτική, θρησκευτική ή άλλη ιδιότητα που ενδιαφέρει το ΚΕΦΕ ή ορθότερα τούς ανθρώπους που ουσιαστικώς κρύπτονται πίσω από το ΚΕΦΕ. Γνωστοποιούν, δε, τις κινήσεις των παραπάνω ατόμων στα αντίστοιχα γραφεία Ειδικών Υποθέσεων του Εξωτερικού.
Επικεφαλής του γραφείου αυτού τοποθετείται κατά κανόνα δικηγόρος, ούτως ώστε να αποφεύγονται “νομικοί σκόπελοι” που μπορούν να παρουσιαστούν στην πορεία των εργασιών τής οργάνωσης. Παράλληλα, οι επικεφαλής του γραφείου αυτού δέχονται, εκτελούν και αναφέρουν γιά την πιστή εκτέλεσή τους, εντολές από το εξωτερικό και ειδικότερα από άτομα των οποίων το όνομα αναφέρεται πολλές φορές συνθηματικά ή μόνο με τον τίτλο τής θέσης που κατέχει στην οργάνωση της διεθνούς Σαηεντολογίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι επικοινωνίες μεταξύ του Κ.Ε.Φ.Ε. και των ατόμων που κρύπτονται πίσω απ’ αυτό, γίνονται με κρυπτογραφημένα έγγραφα, γιά την αποκρυπτογράφηση των οποίων απαιτείται η ανεύρεση και κατοχή του “κρυπτογραφικού κώδικα”. Μέρος από τα κρυπτογραφημένα έγγραφα που κατασχέθηκαν, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί, το δε περιεχόμενό τους, κατά κανόνα αναφέρεται σε παρακολουθήσεις ατόμων ή και σε ενέργειες που έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες ή ακόμα και στην κατάσταση στα Βαλκάνια”.
Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν στό Κοινοβούλιο στις 12 Φεβρουαρίου 2009.

ΕΙΔΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ..

Σε εξήμισι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας 36χρονος απο την Αυστρία. Ο άντρας αυτός έχασε τη γη κάτω απο τα πόδια του όταν βρήκε στο internet ένα video που έδειχνε τη γυναίκα του σε ερωτικές περιπτύξεις με...
έναν άγνωστο άντρα. Εχασε τα λογικά του, δεν ήξερε τι έκανε και μόλις είδε τη γυναίκα του επιχείρησε να την πνίξει. Μετά την έβαλε στο αμάξι με το ζόρι και άρχισε να τρέχει σαν παλαβός σε ένα έρημο μέρος. Τελικά η γυναίκα κατάφερε να το σκάσει και να σωθεί.

funny animated gif

Κατεβάζουν ρολά οι Κινέζοι...



Xρεωκοπούν τα Κινέζικα μαγαζιά στο Κέντρο της Αθήνας.
Αρχίζουν να κλείνουν.
Eίχαν ανοίξει πολλά.
Υπερεκτίμησαν την Ελληνική Αγορά;
Έπαθαν και αυτοί ζημιά με την κατάληψη της περιοχής
από τους λαθρομετανάστες εμπόρους ναρκωτικών,
σωματέμπορους, πόρνες κ.λ.π.;
Στη Σωκράτους, στην Ευριπίδου κ.λ.π. κάποια κατέβασαν ρολά.
Θα τους βρούν οι ιδιοκτήτες να μαζέψουν τα νοίκια τους;
Απίθανο έως ακατόρθωτο.
Όσοι πρόλαβαν και πήραν μαζεμένα ενοίκια θα έχουν
μικρότερη χασούρα.
Δεν πλησίαζαν τους τελευταίους μήνες καταναλωτές
λόγω γκέτο.
Εύρισκαν τα ίδια φτηνά προϊόντα στις λαϊκές
και σε μικρομάγαζα στις γειτονιές τους.
Οι Κινέζικες αποθήκες χοντρικής κοντά στην Πλατεία
Κουμουνδούρου θα μείνουν ακόμα γιατί συντηρούνται
από τις λαϊκές αγορές και τα μαγαζιά της επαρχίας.
Τα άδεια μαγαζιά είναι δύσκολο να νοικιαστούν
και θα καταλήξουν να πουληθούν με χαμηλές τιμές
στις γνωστές κατασκευαστικές.
Σύντομα το Κέντρο της Αθήνας θα γίνει ένα μεγάλο
εργοτάξιο για νέα εμπορικά κέντρα.
Η απομάκρυνση των λαθρομεταναστών θα βοηθήσει επίσης
εκτός αν επιστρέψουν με την νέα Πράσινη μεταναστευτική
πολιτική του μπέστε σκύλοι αλέστε...οπότε όλα τα σχέδια
θα ξαναμπούν στο συρτάρι και τα κλειστά μαγαζιά των
Κινέζων θα γίνουν αποθήκες ανθρώπων.
Οι Έλληνες καταστηματάρχες περιμένουν
τους πελάτες τους και προσπαθούν να αντέξουν.
Οι "σκούπες" της Αστυνομίας τους έκανε να ελπίζουν.
Την συνέχεια δεν θα αργήσουμε να την μάθουμε....

Αθηναίος

Μακεδονία και Αλβανοί. Δειτε το βίντεο !


Το βίντεο είναι από τις σημερινές διαδηλώσεις και δείχνει που το πάνε τα Βαλκάνια...
Δείχνει επίσης, τον άγριο εθνικισμό, που κυοφορείται στις γειτονικές μας χώρες και το πόσο δύσκολο πρόβλημα είναι το "μακεδονικό". Δείχνει επίσης ότι οι "πρόθυμοι ακαδημαϊκοί" στην Ελλάδα, που κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία τους Έλληνες για εθνικισμό και ενθαρρύνουν -με ερωτική μανία- τον φρικτό εθνικισμό των γειτόνων μας, στέλνουν τα Βαλκάνια στη σφαγή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΞΙΖΕΙ !
και πάνω στην ώρα ήρθε κι αυτό http://www.24-ore.com/rajoni/greqi/3656.html.
Μεταφράστε το σε κάποια μηχανή και θα δείτε ....

Τουρκία: Χάρτης ξεσκεπάζει τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας


Αυτός είναι ο τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός

Τελικά, τα λάθη στην κρατική μηχανή δεν είναι μοναδικό προνόμιο της Ελλάδας! Στην γειτονική Τουρκία, παρά τη μεθόδευση που υπήρξε, δεν μπόρεσε να μείνουν κρυφά τα σχέδια του τουρκικού κράτους για τα επόμενα χρόνια.
Ένα cd που απευθυνόταν σε μαθητές σχολείων, διέρρευσε τα μεγάλα (αλλά ήδη γνωστά στους Έλληνες) μυστικά των τουρκικών "δεξαμενών σκέψης" (think tanks), που εποφθαλμιούν όλα τα γειτονικά κράτη.
Σε ένα χάρτη, που βρίσκεται μέσα στο "παιδαγωγικό cd" ξεδιπλώνεται ο τουρκικός επεκτατισμός και η άποψη περί ειρήνης με τους γείτονες που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια στην Άγκυρα.
Άραγε πρόκειται περί λάθους ή για μία απόπειρα μέτρησης αντιδράσεων;
Οι τουρκικές εφημερίδες αντέδρασαν αρνητικά(;) για την ύπαρξη του cd και του χάρτη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (Ίμια, Ελληνική Θράκη, Κύπρος) συμπλέουν πλήρως με τις κυβερνητικές κινήσεις. Κύκλοι, πάντως, από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρονται σε "χτύπημα Ντογάν" κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, ως ανταπόδοση για το κυνήγι που έχει ξεκινήσει ο τούρκος πρωθυπουργός κατά του Τούρκου επιχειρηματία, μεγαλοεκδότη και καναλάρχη...
Ανεκδιήγητη και ακατανόητη συμπεριφορά χαρακτηρίζουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα οι τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Hurriyet την διακίνηση ενός εκπαιδευτικού cd του Υπουργείου Παιδείας που κυκλοφόρησε στα σχολεία της Τουρκίας, με χάρτη που δείχνει τη γειτονική χώρα να κατέχει τον μισό...πλανήτη. Από νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κύπρο, αλλά και το Βόρειο Ιράκ, την Αρμενία ακόμα και τη... Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την Milliyet το cd διακινήθηκε από τη διεύθυνση Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της Πόλης. Το παράδοξο είναι ότι έγινε κα ειδική τελετή στους σχολικούς διευθυντές για την παρουσίαση του cd και κανένας δεν αντέδρασε από την παρουσίαση του ανεκδιήγητου χάρτη.
Το δημοσίευμα της Milliyet ήδη προκαλεί αντιδράσεις. H ευθύνη για την διακίνηση του εν λόγω CD καταλογίζεται στον πρώην Διευθυντή περιφέρειας Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου παιδείας Ακά Οζέρ, ο οποίος έχει "διακριθεί" σε πολλές "πολιτικές γκάφες" και στο παρελθόν.
Ο νέος διευθυντής του συγκεκριμένου τομέα στο Υπουργείο παιδείας, Μοαμέρ Γιλντίζ, χαρακτήρισε "ανόητο και ανεπίτρεπτο το περιεχόμενο του cd που μπορεί να εμπλέξει την Τουρκία σε περιπέτειες στο διεθνές πεδίο". Το CD θα αποσυρθεί ενώ διατάχθηκε ανάκριση για τους υπευθύνους της παραγωγής και διακίνησης του.
Ο χάρτης, πάντως, δείχνει πως αντιλαμβάνονται κάποιοι στην Τουρκία τι σημαίνει καλή γειτονία. Ο χάρτης με τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να ανήκουν στην Τουρκία, φανερώνουν τους πραγματικούς σκοπούς και τις βλέψεις της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση από την Αθήνα. Και πως άλλωστε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού στην Ελλάδα έχουμε προεκλογική περίοδο και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο να απασχολεί την χώρα πέρα από τα κόμματα, τους αρχηγούς τους και την αγωνία τους να κυβερνήσουν ή να εκλεγούν...
Πηγή

Ο επόμενος διαχειριστής μιάς προβληματικής επιχείρησης που λέγεται Ελλάδα.

Με τις ατέλειωτες προεκλογικές συζητήσεις γύρω από την οικονομία, πέρασε στο πολίτη ένα αίσθημα ανασφάλειας, ζαλίστηκε τελείως από τα νούμερα και τις εναλλασσόμενες λογιστικές καταστάσεις που ακούει και διαβάζει.


Ο λαός πλέον μετά τη προεκλογική ομιλία των δύο αρχηγών των μεγάλων κομμάτων στη ΔΕΘ, δεν μπορεί να έχει συμμετοχή μαζική και δυναμική.

Τα ίδια τα στελέχη των κομμάτων, έχασαν την επαφή με τους πολίτες, οι οποίοι μάλιστα μη καταλαβαίνοντας τίποτα, άρχισαν να τους ζητούν τη βοήθεια ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν από τώρα, τη νέα φορολογική τους δήλωση.

Η πολιτική αντιπαράθεση για την οικονομία κούρασε αφάνταστα το λαό.

Η ΝΔ παραδίδει την εξουσία στον επόμενο «τσάρο» του ΠΑΣΟΚ, με κληρονομιά ...;κάποια άγνωστα τελικά δίς χρεών, περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους, δημόσιες δαπάνες αυξημένες μόνο το 2009 κατά 20%, και έσοδα από έμμεσους φόρους το 70% (δυστυχώς μόνο το υπόλοιπο 30% είναι οι έμμεσοι φόροι).

Από την άλλη ο Παπανδρέου, κύριος του παιγνιδιού, κρατά κλειστά τα οικονομικά χαρτιά του, με τη σιγουριά του νικητή και μπαλαντέρ ότι «τελικά δεν ήξερα το ύψος του συνολικού χρέους».

Η οικονομία το τελευταίο μετεκλογικό διάστημα, φαίνεται αισιόδοξη, προδικάζει το εκλογικό αποτέλεσμα (όχι ίσως και την αυτοδυναμία, εξαιτίας των γνωστών «δυνάμεων» που πιθανώς δεν τον θέλουν ισχυρό).

Μέχρι πρότινος (το Πάσχα ';09 τα συμφέροντα τον αποκαλούσαν «Γιωργάκη» και αίφνης βαπτίστηκε «Γιώργος». Μέχρι πρότινος δεν κυκλοφορούσε χρήμα στην αγορά και ξαφνικά γεμίσαμε ρευστότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μόνο που η σημερινή εικόνα της οικονομίας δεν ανταποκρίνεται στη πραγματική οικονομία.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι, ξένα funds, ψάχνουν για αγοραστές και διατυμπανίζουν ξαφνικά την αισιοδοξία τους για την άνοδο του ΧΑ μέχρι τα Χριστούγεννα ';09 στις 3000 μονάδες και την Ανοιξη 2010 στις 3200 μονάδες (εξαίρεση αποτελεί η είδηση που μίλαγε για 4500 μονάδες το Πάσχα 2010) !

Μπαράζ αναβαθμίσεων για τους ελλην τραπεζικούς τίτλους.



Βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για καθαρά κέρδη τραπεζών στο 9μηνο φέτος πάνω από 2 δις ¬. Μόνη της η Εθνική θα παρουσιάσει καθαρά κέρδη πάνω από 1 δις, και σημειώνεται μάλιστα ότι τα κέρδη της αναλογούν στα συνολικά κέρδη του υπόλοιπου τραπεζικού συστήματος.

Αναμενόμενα χονδρικά κέρδη της Alpha 340 εκατ ¬, της Eurobank 280 εκατ, της Pireos 200 εκατ, της Marfin popular Bank 150 εκατ ¬, κλπ. Σίγουρα αυτά τα κέρδη είναι αισθητά μειωμένα (κατά 40-45 % περίπου) ως προς το αντίστοιχο περσινό διάστημα.Τα επιτελεία των τραπεζών αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, που ακούστηκαν δηλώσεις για φορολόγηση των τραπεζικών κερδών, ετοιμάζονται να προλάβουν τις εξελίξεις με τη δημιουργία υψηλότερων προβλέψεων.
Εκτιμάται ότι το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (από επιχειρήσεις και νοικοκυριά) διαμορφώνεται πλέον στα 17,5 δις ¬.
Με όλα τα ανωτέρω, οι ξένοι οίκοι αύξησαν τις τιμές -στόχους των τραπ. μετοχών, δείχνοντας άπλετη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του κλάδου.Οι 3 παγκόσμιοι χρηματιστηριακοί "market making" (Merril Lynch, Goldman Sachs, JP Morgan) μας βομβαρδίζουν με μπαράζ αναβαθμίσεων.

Αποδόσεις από 170 - 260% έδωσαν οι τραπεζικοί τίτλοι από τα χαμηλά του Μαρτίου. Θεωρούν τώρα πως η τάση στη Σοφοκλέους , ενόψει και του αναμενόμενου εκλογικού αποτελέσματος θα παραμείνει θετική (ενώ το καλοκαίρι οι προβλεπόμενες τιμές ήσαν πολύ χαμηλότερες).
Η σημερινή διεθνής οικονομική βελτίωση, κάνει κάπως πιο εύκολη τη αντιμετώπιση της οικον κρίσης, ως προς εκείνη προ 4-8 μηνών.Ετσι η αναμενόμενη κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει μέν λιγότερα εξωτερικά προβλήματα από τη διεθνή κρίση, θα παραμείνουν όμως τα αιώνια ελληνικά δημοσιονομικά προβλήματα του συνεχώς αυξανόμενου χρέους.
Η Ελληνική οικονομία πλέον έχει ανάγκη από «άμεση ένεση ρευστότητας» για να κινηθεί η πραγματική οικονομία. Χρειάζεται να πέσουν χρήματα στην αγορά, να τονωθεί η ζήτηση αλλά το κυριώτερο όλων είναι να μπορέσει να «αλλάξει η ψυχολογία» της κατανάλωσης.
Να φύγει το σημερινό κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας, από τις πρώτες ...;ώρες της διακυβέρνησης της χώρας. Αρα το άμεσο πρόβλημα του εν δυνάμει νέου Πρωθυπουργού είναι «ένα και μοναδικό». Να μας παρουσιάσει τον επόμενο «τσάρο», ενόψει της νέας αλλαγής.Είναι η μοναδική και άμεσης προτεραιότητας κρίσιμη επιλογή του Πρωθυπουργού, για να του παραδώσει το τιμόνι της οικονομίας αλλά και για τις άμεσες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες που μας περιμένουν σύντομα στη γωνία.

Το προφίλ του νέου τσάρου, θα πρέπει αναμφισβήτητα να είναι ένας ικανός μάνατζερ που θα είναι πρόθυμος να «θυσιαστεί στη πλατεία Συντάγματος». Τον περιμένουν τεράστια προβλήματα και deals. Αλλωστε μη ξεχνάμε ότι, όλοι, μα όλοι οι υπουργοί οικονομίας (ανεξαρτήτως κόμματος), μετά τη θητεία τους στη καρέκλα του υπ. οικονομίας, ξεχάστηκαν ακόμη και από την ίδια τη μάνα τους.Ησαν όλοι Τους, πρόβατα στο σφαγείο, η εμπροσθοφυλακή της ατμομηχανής.

Ισως αυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος και τη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Mήπως ο Παπανδρέου, έπρεπε να είχε ήδη ανακοινώσει (παράτυπα σαφώς) το όνομα Αυτού ? Από αυτόν εξαρτόμαστε Ολοι, στην Ελλάδα και στο ΧΑ.

Προνομιούχοι και μη !
«Αυτός και μόνο», θα είναι τα επόμενα 3 χρόνια ο Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος και Διαχειριστής, μιάς προβληματικής επιχείρησης που λέγεται «Ελλάδα».
Αυτόν και μόνο, πρέπει να εμπιστευτούμε ! .
Από doridas

1977: Ο βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου Πελέ αποσύρεται από την ενεργό δράση, με 1.281 γκολ στο ενεργητικό του σε 1.363 αγώνες.



Οι αθώες γριούλες!

-χτες προσπάθησε ένας άγνωστος να με βιάσει! -τι λες;και τι έγινε τελικά; -έτρεξα..αλλά δεν τον πρόλαβα!


funny animated gif