Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ G20-ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΒΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ!!





ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Πρώτη ευρωπαϊκή έγκριση για το εμβόλιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA – European Medicines Agency) ανακοίνωσε σήμερα οτι ενέκρινε δύο εμβόλια για τη νέα γρίπη Η1Ν1ν. Η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική, και αποτελεί γνωμοδότηση προς την Κομισιόν, η οποία είναι που θα δώσει και το τελικό ΟΚ. Επιπλέον το δελτίο τύπου τονίζει οτι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες, η θετική γνωμοδότηση βασίζεται στα δεδομένα από τα mock-up εμβόλια* που είχαν φτιάξει αυτές οι δύο εταιρίες, και οτι κατά τον Οκτώβρη που θα έχουν προκύψει περισσότερα αποτελέσματα ο EMEA θα ξανα-εξετάσει τα δεδομένα για να επιβεβαιώσει οτι όλα πάνε καλά.

Επομένως πρόκειται για ένα “κατ’αρχήν” πράσινο φως, όχι για οριστική και τελεσίδικη απόφαση. Ούτε να θεωρήσει κανείς οτι την επόμενη ημέρα αρχίζει ο εμβολιασμός. Πρέπει να ωριμάσει πρώτα η κατάσταση, και -το κυριότερο- να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την οργάνωση του εμβολιασμού. Και επειδή αυτό εύκολα το λες αλλά δύσκολα το κάνεις, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω (όπως έχω πει από την αρχή) οτι δε θα γίνει εμβολιασμός…

* Mock-up εμβόλια (το εξηγώ πολύ απλουστευμένα): εμβόλιο-”καλούπι” το οποίο φτιάχνεται αρκετό καιρό πριν από την πανδημία, με την ίδια σύσταση αλλά με άλλο στέλεχος του ιού. Έτσι μπορεί να μελετηθεί με άνεση χρόνου η αντιγονικότητα, η ασφάλεια και οι λοιπές ιδιότητές του. Όταν προκύψει πανδημία, οι επιστήμονες βάζουν το στέλεχος του πανδημικού ιού (του H1N1ν στην περίπτωσή μας) μέσα στο mock-up εμβόλιο και έχουν έτοιμο το κανονικό πανδημικό εμβόλιο, το οποίο οφείλει έτσι να έχει τις ίδιες ιδιότητες με το mock-up εμβόλιο. Για περισσότερες πληροφορίες από επίσημη πηγή (τον EMEA) κλικ εδώ.ΠΗΓΗ

Οι "σέχτες", οι "πυρήνες" και οι επαναστάτες έχουν χορηγό...


Μια ενδιαφέρουσα καταγραφή για το ποια «ευαγή» ιδρύματα, βεβαίως μηχανισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, σχεδιάζουν τα αποκαλούμενα «μεταμοντέρνα πραξικοπήματα», ή τις λεγόμενες «πολύχρωμες επαναστάσεις», βρήκαμε στην εφημερίδα της Κύπρου «Χαραυγή»« της 26ης Ιουνίου 2009, από την οποία αντλούμε και τα στοιχεία που παρουσιάζουμε:

Albert Einstein Institution (ΑΕΙ)
Το Ινστιτούτο Αλμπερτ Αϊνστάιν φέρεται να παίζει ρόλο στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη νεανικών κινημάτων, με σκοπό...τη δημιουργία προϋποθέσεων για «επαναστάσεις», με την ενίσχυση της εντύπωσης ότι τα καθεστώτα που έχει σαν στόχο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό μη δημοφιλή, και την πρόκληση αποσταθεροποίησης μέσω διαδηλώσεων. Το ΑΕΙ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Σόρος, το ινστιτούτο «National Endowment For Democracy» («Εθνικό Κληροδότημα για τη Δημοκρατία» - ΝΕD) και την αμερικανική κυβέρνηση, διευθύνεται από τον πρώην αξιωματούχο της CΙΑ, συνταγματάρχη Ρόμπερτ Χέλβεϊ και τον δρα Τζιν Σαρπ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Σύμφωνα με το ΑΕΙ, ο Σαρπ ίδρυσε το Ινστιτούτο το 1983 για να προωθήσει την έρευνα, τις πολιτικές σπουδές και την εκπαίδευση πάνω σε στρατηγικές μη βίαιης διαμάχης απέναντι στη δικτατορία, στον πόλεμο, στη γενοκτονία και την καταπίεση. Τα συγγράμματά του για το συγκεκριμένο θέμα έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και, με τη χρηματική υποστήριξη του Ιδρύματος Σόρος και του ΝΕD, αυτός και οι συνεργάτες του έχουν επισκεφθεί πολλές «υποψήφιες» περιοχές. Ο Σαρπ πιστεύει ότι εάν ο στόχος είναι η πτώση μιας δικτατορίας, κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη μιας στρατηγικής ή ενός σούπερ σχεδίου για να εξασθενήσει το καθεστώς, κάτι που μπορεί να συμβεί από τον προσδιορισμό των πηγών της δύναμής του. Την πρακτική εφαρμογή των σχεδίων έχει αναλάβει ο Χέλβεϊ, ο οποίος είχε την εμπειρία της ανατροπής καθεστώτων σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Αρκετές αναφορές δείχνουν πως ο Χέλβεϊ θεωρείται υπεύθυνος για το πραξικόπημα στη Σερβία, ανακατεύτηκε σε μεγάλο βαθμό σε παρόμοιες επιχειρήσεις στη Γεωργία και φαίνεται να εμπλέκεται και στην Ουκρανία.



International Center of Nonviolent Conflicts
Το «International Center of Nonviolent Conflicts» (Διεθνές Κέντρο για Μη Βίαιες Διενέξεις) αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι «αναπτύσσει και ενθαρρύνει τη χρήση μη στρατιωτικών στρατηγικών, που βασίζονται σε κινητοποιήσεις πολιτών, για να προωθήσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο». Ο δρ Πίτερ Ακερμαν είναι ο ιδρυτής του, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Εποπτών της Νομικής και Διπλωματικής Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, ενός σημαντικού κέντρου στρατολόγησης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών του Λονδίνου. Ο Ακερμαν, συνιδρυτής και του ΑΕΙ, ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ της ΡΒS - Τν με τίτλο «Η πτώση ενός δικτάτορα», που αναφερόταν στον πρώην Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το οποίο έχει μεταφραστεί στα αραβικά, στα γαλλικά, στα κινεζικά, στα ρωσικά και τα ισπανικά. Ο πρώην αξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο Τζακ Ντιβάλ, που είναι πρόεδρος του Κέντρου, διαδίδει με διαλέξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό τη στρατηγική της μη χρήσης βίας.


The Arlington Institute (ΤΑΙ)


Το Ινστιτούτο Αρλιγκτον ιδρύθηκε το 1989 από τον Τζον Πέτερσεν, με στόχο να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, με την εξέταση των ραγδαία εξελισσόμενων παγκόσμιων τάσεων, όπως είναι η αύξηση του πληθυσμού, η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η «έκρηξη» της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου, είναι και ο Τζέιμς Γούλσεϊ, πρώην διευθυντής της CΙΑ επί κυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον, και πρόεδρος του ινστιτούτου «Freedom House» (Οίκος Ελευθερίας). Ο Πέτερσεν έχει απασχοληθεί με αρκετές μελέτες από το υπουργείο Αμυνας, με στόχο τη συστηματική κατανόηση των προσεγγίσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μελετηθούν και να προβλεφτούν οι μελλοντικές εξελίξεις. Επίσης, διατέλεσε σύμβουλος πολλών ανώτατων αξιωματούχων, όπως ο υφυπουργός Ναυτικού και ο αρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων.«Penn, Schoen and Berland» (ΡSΒ)Η εταιρία «Penn, Schoen and Berland» έχει παίξει έναν πρωτοποριακό ρόλο στη χρήοη δημοσκοπήσεων, ειδικότερα των exit polls, για να διαμορφώνει καταστάσεις. Η κύρια αποστολή της είναι να διαμορφώσει την αντίληψη ότι η πολιτική ομάδα που θα εγκατασταθεί στην εξουσία έχει ευρεία λαϊκή υποστήριξη. Ο πρόεδρός της, Μαρκ Πεν, ήταν ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον. Το ΡSΒ ιδρύθηκε το 1975 και διατηρεί γραφεία στην Ουάσιγκτον, στο Ντένβερ και τη Νέα Υόρκη και αναφέρει ότι έχει διεξάγει έρευνες σε περισσότερες από 65 χώρες για λογαριασμό 500 εταιριών και σημαντικές πολιτικές καμπάνιες. Σε ένα άρθρο των συνιδρυτών Πεν και Σόεν, με τίτλο «Νικήστε τους δικτάτορες στην κάλπη», γίνεται λόγος για «στρατηγικές που βοηθούν τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, όπως τα μηνύματα, η οργανωμένη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προεκλογική εκστρατεία, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αποδυναμώσουν τον δικτάτορα, το πολιτικό κόμμα του και τελικά να τον ανατρέψουν».
Η εισαγωγή πολιτικών και επικοινωνιακών τεχνικών είναι ένα ισχυρό όπλο, ανάλογο εκείνου των προηγμένων οπλικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρία ήταν άμεσα εμπλεκόμενη στην προεκλογική εκστρατεία στη Σερβία, που συνέβαλε με σειρά «δημοσκοπήσεων» στην ανατροπή του Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Σας θυμίζει κάτι???

Ο ΣΚΙΟΥΡΟΣ JAMES BOND!! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

Για πάντα μαζί....


Στη φωτο οι δύο Κυρίες κοιτάζουν με θαυμασμό τον συνεργάτη
του Υποψήφιου Πρωθυπουργού......

«Τι ευτυχία όταν πεθαίνει η εξουσία / έτσι γελάμε,
/
αντίο, θα μας λείψεις».
Ποιό είναι το αναρχικό κτήνος που έγραψε και μελοποίησε
αυτούς και άλλους άθλιους στίχους για τον άτυχο αστυνομικό
Νεκτάριο Σάββα;
Ποιό ήταν αυτό το αναρχικό blog που τους δημοσίευσε
όπως διαβάζω στο διαδίκτυο και τώρα εξαφανίστηκε;
Αλήθεια τι να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την σύλληψη
των τρομοκρατών του Χαλανδρίου;
Είναι γνωστό ότι στηρίζουν την "νεανική εξέγερση"
όπως λέει ο Τσίπρας ή απλά τους κουκουλοφόρους
αναρχικούς που καταστρέφουν, ληστεύουν, βάζουν
βόμβες κ.λ.π.
Τώρα που έμαθαν ότι αυτά τα τσογλάνια είναι γόνοι
πλουσίων οικογενειών που τα στυντηρούν οι γονείς
με χοντρά χαρτζιλίκια και μένουν στα Βόρεια Προάστεια
συνεχίζουν να μιλάνε για "εξέγερση";
Δηλαδή είναι άνεργοι, δεν έχουν να φάνε, οι γονείς
τους είναι του μεροκάματου και ζούν σε παράγκες;
Μήπως κατάπιαν την γλώσσα τους ή τώρα (όπως άκουσα)
το γύρισαν στο ότι κάνουν Αντάρτικο Πόλεων κάτι που τους
διευκολύνει γιατί εκεί χωράνε όλων των ειδών οι ψήφοι;
Το ΠΑΣΟΚ με την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών
και ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των αναρχικών αλλά επίσης
και των λαθρομεταναστών θα επιταχύνουν
την διάλυση της Χώρας!

Αθηναίος

Αποσλαβοποίηση και σχέσεις Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ

Η πολιτική καταστολής της βουλγαροφιλίας στα Σκόπια είναι πιθανό να ενεργοποιήσει τη βουλγαρική διπλωματία και να οδηγήσει σε σκλήρυνση της γραμμής της Σόφιας, ώστε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όσων στην ΠΓΔΜ αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι.

Γράφει ο Γ. Βοσκόπουλος
επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




Αναμφίβολα το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί απειλή για τη διαβαλκανική συνεργασία, σταθερότητα και ασφάλεια. Η αδιαφορία, η γεωπολιτική σκοπιμότητα και η άγνοια των τρίτων, και δη αυτού που συμβατικά αποκαλείται διεθνής κοινότητα, αποτελούν σημαντικά εμπόδια στο να καταδειχθεί επαρκώς ο παραλογισμός και η ιστορική απάτη των σλάβων γειτόνων μας. Η αρχαιολογική σκαπάνη και οι μελέτες των πλέον αξιόπιστων ακαδημαϊκών και αρχαιολόγων έχουν αναδείξει όλες τις πτυχές της παραποίησης της ιστορίας σε βάρος της Ελλάδας (βλέπε ενδεικτικά τις προσπάθειες της κ. Α. Κοταρίδη του Μουσείου της Βεργίνας).
Ωστόσο κάποιοι αγνοούν αυτά τα ευρήματα και αντιμετωπίζουν το ζήτημα μέσα είτε από μία προκλητική naïveté είτε προσεγγίσεις μέσα από τις οποίες απαιτούν από την Ελλάδα να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα μίας εθνογένεσης και να ακρωτηριαστεί ιστορικά. Μάλιστα, στα Σκόπια κάποιοι εκτιμούν ότι η ιστορία τεκμηριώνεται μέσα από δικαστικές διαμάχες, νομικής υφής ερμηνείες συμφωνιών ή πολιτικές αποφάσεις.
Όπως επισήμανε στον υποφαινόμενο σε μία πρόσφατη συνάντηση ο καθηγητής Steven Miller του Berkley, οι αρχαιολόγοι μιλούν με βάση αδιαμφισβήτητα τεκμήρια και ευρήματα και όχι ασαφή θεωρητικά διαβήματα και εικασίες θεμελιωμένες σε μία γεωπολιτική υστεροβουλία. Ο ίδιος υπογράμμισε εμφατικά ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τη μη ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων. Εκτός βέβαια κι αν ήταν οι μοναδικοί που δεν μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα, τα ελληνικά, αλλά την υιοθέτησαν ως ένδειξη νεωτερικότητας. Ωστόσο, ακόμη κι αν συνέβη αυτό, το οντολογικό όσο και ουσιαστικό ερώτημα που τίθεται είναι πώς χάθηκε αίφνης η “μητρική τους γλώσσα”. Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα μπορούσε κανείς να αναλύσει με ενδελέχεια, ενάργεια και σοβαρότητα τα επιχειρήματα των γειτόνων μας.
Ωστόσο η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των σλάβων γειτόνων μας, αν δεν συνοδευόταν από την παράλληλη αποσλαβοποίηση της εθνικής τους ταυτότητας. Ανεξάρτητα από τις απόψεις που εκφράζουν πανεπιστημιακοί και πολιτικοί, ενέχει ιδιαίτερη σημασία το πώς οι νέες γενιές στη γείτονα Βουλγαρία αντιλαμβάνονται τη “διαφορετικότητα” που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τεκμηριώσουν οι εθνικιστές στην ΠΓΔΜ. Το παρακάτω σχόλιο μίας νεαρής Βουλγάρας στη Sophia Echo είναι αποκαλυπτικό όχι μόνο της ενορχηστρωμένης προσπάθειας αποσλαβοποίησης αλλά και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την υλοποίησή της.
“Ο αδελφός μου Atanas ζει στο Prilep εδώ και 40 χρόνια και διατηρεί τη βουλγαρική του εθνική ταυτότητα… Όταν επισκέπτεται τη Σόφια με τους φίλους του χλευάζει τους ανεγκέφαλους στα Σκόπια, ειδικά τους φασίστες, που νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα που μιλάνε. Όπως λέει και ο αδελφός μου ο Zhivko, η διαφορά ανάμεσα στις δύο γλώσσες είναι η αντίστοιχη ανάμεσα στα βρετανικά και αμερικανικά αγγλικά. Πέρυσι έξι άτομα από τη Βουλγαρία επισκεφτήκαμε την Οχρίδα, όπου γνωρίσαμε κάποιους ντόπιους. Αυτοί μας είπαν ότι πολλοί στην περιοχή διατηρούν τις βουλγαρικές ρίζες τους, ωστόσο δεν το δημοσιοποιούν, προκειμένου να μη χάσουν τις δουλειές τους. Δύο από τους φίλους τους, οδηγοί λεωφορείων στο επάγγελμα, απολύθηκαν όταν τους άκουσαν να μιλούν σε βούλγαρους ξεναγούς για το σημαντικό ποσοστό Βουλγάρων που ζουν εκεί. Το αστείο είναι ότι αυτός που τους κατέδωσε στο αφεντικό τους, ένα άτομο που εκφράζει με φανατισμό τα αντιβουλγαρικά του αισθήματα, δεν χρειάστηκε διερμηνέα για να μεταφέρει τα λόγια τους λέξη προς λέξη στον προϊστάμενό τους. Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις μία φασιστική νοοτροπία και δεν σου αξίζει ακόμη και ο χώρος που ζεις. Ευτυχώς πολλοί νέοι στην Οχρίδα μιλούν τη βουλγαρική γλώσσα και όταν κάποιος άγνωστος πλησιάζει πάντα αστειευόμαστε για τις “μακεδονικές” διαλέκτους που υπάρχουν. Αυτοί το πιστεύουν αν και δεν είναι πλέον σίγουροι αν οι νέοι της πόλης τους κοροϊδεύουν. Ανυπομονώ να επιστρέψω και πάλι εκεί και να δω τους φασίστες που νομίζουν ότι ο κόσμος τούς ανήκει…”.
Τα παραπάνω καταδεικνύουν με σαφήνεια για ποιο λόγο οι σχέσεις Βουλγαρίας - ΠΓΔΜ έχουν επιδεινωθεί παρά τις ρητορικές διακηρύξεις των δύο πλευρών. Ήδη από το καλοκαίρι του 2006 ο τότε βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ivailo Kalfin δήλωνε ότι η στήριξη της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. θα γίνει υπό όρους και την προϋπόθεση “να επιδείξουν τα Σκόπια συνεργατικό πνεύμα, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, εξάλειψη των φαινομένων παραποίησης της βουλγαρικής ιστορίας και πολιτισμικής παράδοσης”. Ωστόσο η ευρύτερη πολιτική της Σόφιας και η επί μακρόν μη ουσιαστική ενεργοποίηση της έναντι της αντιβουλγαρικής προπαγάνδας που αναπτύσσεται στα Σκόπια θα πρέπει να αναλυθεί με βάση τον Ατλαντισμό, που χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική της Σόφιας, τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, την πολυεπίπεδη συνεργασία στο στρατιωτικό πεδίο αλλά και την ανάθεση σε βουλγαρικές κατασκευαστικές του εκσυγχρονισμού των αμερικανικών εγκαταστάσεων στη χώρα (Νόβο Σέλο).
Με αυτά τα δεδομένα η βουλγαρική ηγεσία προσπαθεί επί μακρόν να διατηρήσει χαμηλούς τόνους έναντι των συχνών φαινομένων βίαιης αντιμετώπισης της βουλγαροφιλίας στη χώρα. Το 2003 δύο βούλγαροι πολίτες συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς και πολίτες στα Σκόπια είτε επειδή αυτοπροσδιορίστηκαν ως Βούλγαροι είτε γιατί αρνήθηκαν την ύπαρξη “μακεδονικής” μειονότητας στη Βουλγαρία. Στη δεύτερη περίπτωση, αυτής της Anna Paskova, η επίθεση έγινε από τους επιβάτες ενός λεωφορείου. Το θύμα κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς, απόπειρα βιασμού από έναν αστυνομικό, ενώ της αρνήθηκαν νομική εκπροσώπηση στο δικαστήριο. Οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι ενδεικτικές μόνο των πολλαπλών περιστατικών επιθέσεων κατά Βουλγάρων ή όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι στην ΠΓΔΜ.
Ο διορισμός από τον βούλγαρο πρωθυπουργό Μ. Μπορίσοφ του ιστορικού και αρνητή της αναγνώρισης της “μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας Μ. Ντιμιτρόφ, ως υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου με αρμοδιότητες που αφορούν τη βουλγαρική διασπορά, ουσιαστικά συνιστά ένα μήνυμα προς τα Σκόπια. Επιπλέον, μετά τις πρόσφατες εκλογές στη Βουλγαρία, ενισχύθηκαν τα μικρά εθνικιστικά κόμματα, καθιστώντας δυσκολότερο έναν συμβιβασμό. Τα ΜΜΕ αλλά και ιστορικοί στη χώρα έχουν εκφραστεί δημόσια κατά της τακτικής της κυβέρνησης των Σκοπίων να οικειοποιείται, μεταξύ άλλων, και τη βουλγαρική ιστορία.
Η εμφανής ή ενίοτε υποδόρια σύγκρουση Σόφιας - Σκοπίων πηγάζει από την προσπάθεια αποσλαβοποίησης της ιστορίας στην ΠΓΔΜ. Η πολιτική καταστολής της βουλγαροφιλίας στα Σκόπια είναι πιθανό να ενεργοποιήσει τη βουλγαρική διπλωματία και να οδηγήσει σε σκλήρυνση της γραμμής της Σόφιας, ώστε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όσων στην ΠΓΔΜ αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι. Ήδη αξιωματούχοι του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών έχουν δηλώσει ότι δεν θα σιγήσουν στις διώξεις Βουλγάρων αλλά και όσων εκφράζουν φιλοβουλγαρικά αισθήματα στην ΠΓΔΜ, ενώ παρόμοια περιστατικά θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της πορείας ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. Την ίδια δυσφορία έχουν εκφράσει και βούλγαροι ευρωβουλευτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι παρόμοια περιστατικά “δεν αξιολογούνται ως μεμονωμένα”.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του (bTV, 10-8-09) ο Μ. Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε στην κρίση ταυτότητας από την οποία πάσχει η ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας: “Το έθνος και το κράτος (ΠΓΔΜ) δημιουργήθηκαν το 1944 με βάση το βουλγαρικό πληθυσμό που κατοικεί στην περιοχή. Στο παρελθόν ο αυτοπροσδιορισμός ως Βούλγαρου επέφερε φυλάκιση 3 - 5 ετών, ώστε να προστατευθεί η εθνική ταυτότητα που δημιουργήθηκε από τον Τίτο. Σήμερα οι Βούλγαροι αλλά και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι διώκονται ποικιλοτρόπως. Αυτό συνιστά μία πολιτική καταστολής και μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ʽεπαναβουλγαροποίησηςʼ, όπως το προσδιόρισε ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόροφ. Είναι θετικό ότι η παρούσα ηγεσία του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως θα επανεξετάσει την πολιτική της χώρας έναντι της ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ. Η κυρίαρχη αντίληψη στη βουλγαρική πολιτική σκηνή είναι ότι η πολιτική πλήρους στήριξης της ΠΓΔΜ θα πρέπει να μεταβληθεί… Το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι δικό μας. Η ΠΓΔΜ προσπαθεί να μεταφέρει τα εσωτερικά της προβλήματα, την κρίση ταυτότητάς της στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Αλβανία”. ΠΗΓΗ

Κινητό και οδήγηση σκοτώνουν

νομιζα οτι θα δω ακομη ενα video, αλλα σοκαριστηκα..............

Κινητό και οδήγηση σκοτώνουν (το βίντεο)

Ένα σοκαριστικό βίντεο για τους κινδύνους του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, που γύρισε η τοπική αστυνομία στη Νότια Ουαλία κάνει το γύρο του ίντερνετ από τότε που βγήκε στο YouTube.

Αμερικανικά μέσα προβάλουν το βίντεο που δείχνει πως μια 17χρονη, η Cassie Cowan, που ασχολείται με το κινητό της την ώρα που οδηγεί προκαλεί ένα φοβερό ατύχημα με 2 άλλα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα οι δύο φίλες της και δύο γονείς που επιβαίνουν σε άλλο όχημα να σκοτωθούν αλλά εκείνη να επιβιώσει.

Το σοκαριστικό βίντεο γυρίστηκε από την αστυνομία του Gwent και κόστισε μόλις 11.500 ευρώ με σκοπό να προβληθεί σε τοπικό επίπεδο, σε σχολεία και την τηλεόραση.

Αμερικάνικες εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο προβλήθηκε σε εκατομμύρια Αμερικανούς σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για τους κινδύνους που προκαλεί το κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

«Το βίντεο γνώρισε παγκόσμια αποδοχή» δήλωσε η τοπική ηθοποιός Jenny Davies, 18 ετών, που παίζει την Cassie Cowan.

Το βίντεο είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό καθώς προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Οι δημιουργοί ήθελαν να είναι ρεαλιστικό αλλιώς οι άνθρωποι ενδέχεται να μην του έδιναν σημασία.

«Το βίαιο βίντεο προβάλει ρεαλιστικά τις επιπτώσεις μιας απερίσκεπτης συμπεριφοράς στο τιμόνι και οι νέοι άνθρωποι θα επηρεαστούν από αυτό» δήλωσε η 18χρονη πρωταγωνίστρια.

Η αστυνομία στο Gwent αποκαλεί το βίντεο ως «το βίντεο που θα σταματήσει τα SMS κατά τη διάρκεια της οδήγησης».

Μπορείτε να δείτε παρακάτω απόσπασμα του βίντεο (όχι για ανηλίκους):

Όλη η αλήθεια για τα stage



Τα προγράμματα stage είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα από το 1998.
Πρόκειται για συμβάσεις μαθητείας (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) με αποζημίωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή στο δημόσιο τομέα, προκειμένου οι άνεργοι νέοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Σε τέτοια προγράμματα stage στο δημόσιο τομέα έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 20.000 άνεργοι νέοι.

Τα προγράμματα stage προσφέρουν εργασιακή εμπειρία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μοριοδότηση για προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά, κυρίως, κοινωνική ένταξη των νέων και είναι μια «έντιμη σχέση» εφόσον οι άνεργοι νέοι ξέρουν το χρόνο και την εργασιακή σχέση (μαθητεία). Συνεπώς δεν πρόκειται για μια νέα γενιά συμβασιούχων.

Τα προγράμματα stage χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και αυτά που για λόγους ταχύτητας εφαρμογής και για να μην καθυστερεί η πληρωμή των συμμετεχόντων, εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται αρχικά από εθνικούς πόρους, στη συνέχεια έρχονται τα χρήματα από την Ε.Ε.
Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και του ΟΑΕΔ για να το πιστοποιήσει.

Με την προκήρυξη των εκλογών την 4η Σεπτεμβρίου, η ηγεσία του ΟΑΕΔ έδωσε εντολή, ως όφειλε, να διεκπεραιωθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις stage που εκκρεμούσαν ΕΩΣ την προκήρυξη των εκλογών, και ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Τόσο στις εκλογές του 2000, όσο και του 2004 αλλά και του 2007 γινόταν κανονικά η διεκπεραίωση των αιτημάτων μέχρι και την ημέρα των εκλογών, εφόσον πρόκειται για μαθητεία και όχι για προσλήψεις.

Επειδή η υποκρισία περισσεύει ας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ για τους 60 τοποθετημένους με συμβάσεις stage στη διοίκηση της ΓΣΕΕ από το 2005 έως σήμερα, εάν βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα και εάν ναι πως συμπράττει σε αυτήν την αναλγησία η ΓΣΕΕ, δηλαδή ο εργοδότης τους.

Ποια είναι όμως η σχέση του ΠαΣοΚ με τα stage ; Το έτος 1998, 2.500 συμμετέχοντες σε stage σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μονιμοποιήθηκαν με το νόμο 2738/99.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια του 2000 (λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές) περίπου 100.000 νέοι τοποθετούνται σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στα λεγόμενα «δεκάμηνα διοικητικής υποστήριξης».

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους που παρέμειναν στα προγράμματα αυτά για περισσότερα από δύο ή τρία χρόνια με 280 ευρώ αποζημίωση.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ μιλά για εφαρμογή των stage μόνο στον ιδιωτικό τομέα, ας θυμηθούμε την καταγεγραμμένη ....«επιτυχία» τους, όταν στο μοναδικό stage ιδιωτικού τομέα που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ για πτυχιούχους πανεπιστημίου, τους τοποθέτησε για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας κυρίως σε ....«σουβλατζίδικα» και «ψιλικατζίδικα».


ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Ε, ήταν το ψέμα και η κοτσάνα της ημέρας! Όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα:
"Όταν κάποιος έσκισε τη φωτοτυπία από το κοράνι βγάλατε ανακοινώσεις και κάνατε πορείες επειδή πρέπει να σεβόμαστε τα θρησκευτικά πιστεύω των μεταναστών. Γιατί δεν κάνατε το ίδιο
με το Άγιον Όρος όπου γυναικείο στέλεχος σας πάτησε στο άβατο";

Αφού πρασίνισε,χλώμιασε είπε:

"Εμείς το κάναμε για να αναδείξουμε το θέμα του Βατοπαιδίου που έγινε αργότερα. Προφητικά το κάναμε"!

Και τα βουνά εσκίσθησαν , τα νερά άνοιξαν, οι Ουρανοί σκοτίνιασαν για να κατέβουν οι ...προφήτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δύναμη της ζαρτιέρας




Υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός απέναντι στις ωραίες γυναίκες. Θεωρούνται ακατάλληλες για οτιδήποτε πέραν του θεάματος, του γάμου και της σιωπηλής διαβίωσης. Ο συνδυασμός όμορφου παρουσιαστικού και νιότης δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα και γίνεται λόγος αμφισβήτησης. Μια νέα και όμορφη όταν πολιτεύεται θεωρείται ότι χαριστικά βρέθηκε σε αυτή τη θέση και ότι τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο για μπούγιο. Ηταν λοιπόν αναμενόμενο να αμφισβητηθεί η υποψήφια στην Πιερία κυρία Μαρίνα Τσιντικίδου . Αρχικά ακούστηκε το ενδεχόμενο να στελεχώσει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Μια τέτοια επιλογή θα την έβαζε στο ίδιο πακέτο με τη λαϊκή αοιδό Εφη Σαρρή. Οι εξελίξεις την αναβάθμισαν. Μπαίνοντας στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας μπήκε στη λίστα καλλιτεχνών της παράταξης μαζί με τον ΡόμπερτΓουίλιαμς, τον Κώστα Τουρνά και την πρώην συνάδελφό της Ελενα Κουντουρά. Ισως να μην είχε αποκρυσταλλωθεί μέσα στην κυρία Τσιντικίδου η απόφαση να πολιτευθεί, μάλλον όμως δεξιόφερνε- εξ ου και δεν την προσέγγισαν οι προοδευτικές δυνάμεις.

Η κυρία Τσιντικίδου είναι 38 ετών. Επίτευγμα ζωής είναι η εκλογή ως Σταρ Ελλάς το 1992. Κατόπιν εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος στην Ταϊλάνδη και στον διαγωνισμό της Μις Ευρώπη, όπου κέρδισε το στέμμα της ομορφότερης. Επιπλέον έχει τιμηθεί με το βραβείο της Μις Μάντισον για τα ωραιότερα ελληνικά πόδια ανάμεσα στις 12 υποψήφιες. Από εκεί και πέρα άνοιξαν οι επαγγελματικοί ορίζοντες. Ξεκίνησε ως παρουσιάστρια του «Candid Camera» με σκηνοθέτη τον
Νίκο Μαστοράκη. Η γνωριμία τους ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της πολιτικής καριέρας της. Ηταν εκείνος που της ζήτησε να τον συνοδεύσει σε δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στο πλευρό του αντίκρισε για πρώτη φορά τους βουλευτές, τους υπουργούς, τα μυθικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Το δροσερό κορίτσι έκανε πάταγο στη δεξίωση. Ηταν η πιο εντυπωσιακή παρουσία και αυτό σήμερα την καθιστά αμήχανη. Λέει ότι ντρέπεται για το κόκκινο φόρεμα που είχε επιλέξει. Κακώς. Δεν πρέπει να ντρέπεται για την κορμοστασιά που ζήλεψαν πολλές γυναίκες εκείνο το βράδυ. Η πολιτική σταδιοδρομία μπήκε μπροστά, έστω εν υπνώσει.

Η κυρία Τσιντικίδου συμμετείχε στις τηλεοπτικές εκπομπές «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό» με τον
Ανδρέα Μικρούτσικο και «Ελα στο bizz». Ταυτόχρονα έκανε πασαρέλα και φωτογραφίσεις. Δοκιμάστηκε επίσης ως ηθοποιός και με τούτη την ιδιότητα παρουσιάζεται από τη Νέα Δημοκρατία, στο επίσημο ιστολόγιο. Αναμφίβολα πρόκειται για μια διασημότητα. Ολοι τη γνωρίζουν στην Πιερία απ΄ όπου κατάγεται, πλην όμως εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα έχει να αντιμετωπίσει έναν εξίσου διάσημο υποψήφιο, από τον στίβο. Ο κ. Κ. Κουκοδήμος διεκδικεί εκ νέου την έδρα του. Αν το κόμμα τους έπαιρνε ξανά την εξουσία, θα μπορούσαν και οι δύο να συνεισφέρουν στο έργο του υπουργείου Πολιτισμού, εκείνη στα ζητήματα θεάματος, εκείνος στον αθλητισμό. Είναι απρεπή τα σχόλια ότι η προϋπηρεσία των λαμπερών προσώπων δεν εγγυάται την ικανότητά τους να κρίνουν ένα νομοσχέδιο. Αν μπει στη Βουλή η κυρία Τσιντικίδου θα τα μάθει, έστω στην καμπούρα των συμπολιτών της.

Η εμπλοκή της κυρίας Μαρίνας Τσιντικίδου στα πολιτικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Δηλαδή δεν έγινε έτσι στα ξαφνικά ένα τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό για να της προτείνει τη συμμετοχή στις εκλογές. Υπάρχει στην οικογένεια πολιτικό πρόσωπο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ετσι στην προεκλογική εκστρατεία συνοδεύεται από τον θείο της, τον δήμαρχο Αιγινίου. Ασφαλώς και έχει ξεκινήσει πόλεμος εναντίον της, και μάλιστα με αθέμιτα μέσα. Κυκλοφορούν φωτογραφίες της υποψήφιας που μπορεί να προκαλέσουν μειωτικά σχόλια από θρησκόληπτους, συντηρητικούς ή άντρακλες. Στην πραγματικότητα το εκτεθειμένο σώμα του πρώην μοντέλου δεν κάνει κακό σε κανέναν. Το ωραίο το θαυμάζουμε. Αν λοιπόν θέλουν οι αντίπαλοί της να της καταλογίσουν κάτι, θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην πολιτική απειρία, στην ελλιπή κατάρτιση, στην έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά. Το παρουσιαστικό, τα σχόλια για τις γυμνές πόζες και το σκάλισμα του παρελθόντος δεν είναι δημιουργικές διαδικασίες.

Η κυρία Τσιντικίδου δεν επελέγη για τις ικανότητές της αλλά λόγω της φήμης και του παρουσιαστικού της. Την αγάπησαν οι αναγνώστες των περιοδικών όταν την έβλεπαν με τη ζαρτιέρα και σε αυτή την αγάπη ποντάρουν εκείνοι που την έβαλαν στο πολιτικό παιχνίδι. Ετσι, αν τώρα κρίνεται για την εμφάνισή της ίσως να μην είναι δίκαιο, αλλά είναι αναμενόμενο.

KAI ΚουκουλοΦΛΩΡΟΙ, ΚΑΙ Τρομοκράτες ΚΑΙ παιδιά "ΚΑΛΩΝ" Οικογενειών. Άντε κ.ΤΣΙΠ(Ρ)Α, κ. ΑΛΑΒΑΝΟ, κ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ, Κα ΑΛΕΚΑ ΤΡΕΧΑΤΕ! ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ... ΕΚΛΕΚΤΩΝ !!
«Τα παιδιά» που συνέλαβε η αστυνομία

ως τρομοκράτες και η… δημοσιογραφία!

Χθες έγιναν συλλήψεις κάποιων νεαρών και ανακαλύφθηκε μία γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς», με εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, σχεδιαγράμματα και άλλα «αθώα» ευρήματα. Στις συλλήψεις αυτές πέρασε η αστυνομία (η αντιτρομοκρατική μονάδα) μετά από έρευνα και μακρόχρονη παρακολούθηση.
Από τις πρώτες πληροφορίες που διαρρέει η ίδια η αστυνομία, πρόκειται για μικρό πυρήνα κατώτατων μάλιστα «στελεχών», αποτελούμενο από νεαρά άτομα 18 έως 22 χρόνων, τα οποία καθοδηγούνταν από κάποιον 35χρονο, ο οποίος και αναζητείται. Μετά τις συλλήψεις διαπιστώθηκε πως σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες (εκτός ενός;) είναι γόνοι πλουσίων και ευκατάστατων οικογενειών που μένουν στα βόρεια προάστια των Αθηνών.
Η πληθώρα των στοιχείων που βρέθηκαν στην «γιάφκα» εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή σχέση της ομάδας με τρομοκρατικά χτυπήματα του παρελθόντος.
Κι ενώ αυτά έγιναν χθες και σήμερα, η έκπληξη όλων κορυφώθηκε στα βραδινά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα πρώτα «ψήγματα» είχαν εμφανισθεί από το πρωί μέσα από τις «ειδήσεις» που είχαν αρχίσει να διαρρέουν τα δημοσιογραφικά στέκια…
Προβληματισμένοι και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, εμφανίστηκαν μεγαλοδημοσιογράφοι και αναφέρθηκαν σε χύτρες, κατσαρόλες, πιρούνια και κουτάλια που βρέθηκαν στην «γιάφκα», σε μία αδικαιολόγητη προσπάθεια να υποτιμήσουν τις συλλήψεις των υπόπτων νεαρών. Άλλοι, πάλι, μεγαλοδημοσιογράφοι, που υπηρετούν την Δημοσιογραφία (με κεφαλαίο το Δ και όχι το Γ) έριξαν στο «τραπέζι» της ενημέρωσης, την συναισθηματική φόρτιση συγγενών των συλληφθέντων, στοχεύοντας στην αθώωση των «παιδιών».
Η γελοιότητα φάνηκε πως βρίσκεται στο απώγειο (άραγε μπορούν να ξεπέσουν και άλλο οι… μεγαλοδημοσιογράφοι;) στο μεγαλείο της όταν έγινε «γκρίζα» ταύτιση με την χρονική περίοδο που έγιναν οι συλλήψεις αυτές. Οι «χρήσιμοι ειδήμονες» τόλμησαν να αφήσουν υπόνοιες συσχετισμού της προεκλογικής περιόδου με τις πραγματοποιηθείσες συλλήψεις, τολμώντας να παίξουν με την λογική και να εμφανίσουν τις πράξεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ως κατευθυνόμενες προκειμένου να δημιουργηθούν θετικές πολιτικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση!!!
Ως εδώ…! Αν αυτό δεν αποτελεί δημοσιογραφική αλητεία και ύποπτη απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων, τότε ίσως οι πολίτες αυτού του κράτους θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν έχουν καμία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…
«Τα παιδιά», που πέταξαν τυχαία σκουπίδια που περιείχαν αντικείμενα με τα οποία η αντιτρομοκρατική προχώρησε στην σύλληψή τους, δεν αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης… τα παιδιά που πηγαίνουν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία και έχουν παρέες και συζητάνε και γελάνε και ακούνε μουσική, δεν είναι «πεταμένα»… Τα παιδιά… τα παιδιά… τα παιδιά…
Η σημερινή εξόφθαλμη απόπειρα απενοχοποίησης των «παιδιών», από τους ειδικούς «τηλεαστέρες», ήταν μία απρόκλητη ενέργεια κατά της νοημοσύνης του Έλληνα πολίτη. Η ύποπτη επιχειρηματολογία «έμπειρων» και παλιών ρεπόρτερ αστυνομικού ρεπορτάζ (και σημερινών μεγαλοδημοσιογράφων) κατά του τρόπου δράσης της αστυνομίας, αποτέλεσε ύβρη κατά της σημερινής δημοκρατίας, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο!!! Η ξεδιάντροπη παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αντιτρομοκρατικής μονάδας και η απόπειρα αθώωσης των «παιδιών», τη στιγμή που δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο πέρα από όσα η αντιτρομοκρατική διαρρέει (για τους δικούς της σκοπούς), είναι μία «γκρίζα» παρέμβαση στον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα μας… Η συνεχιζόμενη ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι εξάφνως πλουτίσαντες δημοσιογράφοι και οι «γκρίζες» απόψεις τους στην περίπτωση σύλληψης των «παιδιών», δικαιολογημένα δημιουργεί πλείστες όσες απορίες για την σχέση των ιδίων με την συνέχιση του φαινομένου τρομοκρατία. Όταν μία τρομοκρατική οργάνωση ακυρώνει χτύπημά της επειδή στον χώρο και στον χρόνο εκτέλεσης του τρομοκρατικού χτυπήματος βρέθηκε (τυχαία;) μεγαλοδημοσιογράφος, μου αφήνει μία παράξενη «μυρωδιά» για την βρωμιά που κρύβει η τρομοκρατία.
Αυτά, θα μπορούσαν να συμβούν σε μία χώρα, όπου η δημοκρατία θα είχε αφεθεί σε νταβάδες και δημοσιογράφους. Σε μία χώρα όπου η λέξη δίκαιο θα συμβάδιζε με τη λέξη χρήμα και όπου δεν θα υπήρχαν πολίτες, αλλά υποτελή ανεγκέφαλα που αναμασούν την έτοιμη προσφερόμενη τροφή-λογική των «χρήσιμων ειδημόνων» (η λογική συνέχεια των «χρήσιμων ηλιθίων»). Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν σε μία χώρα μακριά από το λίκνο της δημοκρατίας που λέγεται Ελλάδα…
Κωνσταντίνος
αναρτηθηκε απο ΣΙΔΕΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ Β`ΑΘΗΝΩΝ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ...

Πλησιάζει ο χρόνος να εκλεγεί νέος ηγέτης του κόσμου και η ψήφος σας μετρά.
Ιδού μερικά στοιχεία από τους τρεις δυνατότερους υποψηφίους.
Όλοι είναι υπάρξαντες πολιτικοί.
Σε ποιόν δείχνετε προτίμηση;
Πρώτος υποψήφιος: Συναλλάσσεται με διεφθαρμένους πολιτικούς και συμβουλεύεται αστρολόγους. Έχει δύο μαιτρέσσες. Καπνίζει σαν φουγάρο και πίνει 8 - 10 μαρτίνι ημηρεσίως.
Δεύτερος υποψήφιος: Το έδιωξαν δύο φορές από το γραφείο, κοιμάται μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, πήρε όπιο στο πανεπιστήμιο και πίνει 1 λίτρο ουίσκι κάθε απόγευμα.
Τρίτος υποψήφιος: Έχει παρασημοφορηθεί ήρωας πολέμου, είναι χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει, αν παραστεί ανάγκη, μια μπυρίτσα και δεν έχει αποδεδειγμένα εξωσυζυγικές σχέσεις.
Διαλέχτε!!!
Λοιπόν!
Πρώτος: Franklin D. Roosvelt
Δεύτερος: Winston Churchill
Τρίτος: Adolph Hitler

Μάλλον πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πριν κρίνουμε κάποιον!

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts