Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αλέξης Γιαννούλιας τέως παίκτης του Πανιωνιου κέρδισε την έδρα στη Γερουσία που είχε ο Ομπάμα!!!


Ο Αλέξης Γιαννούλιας επικράτησε στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος για τη θέση στη Γερουσία που κατείχε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Στις γενικές εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου, ο 33χρονος Ελληνοαμερικανός...


πολιτικός, ο οποίος είναι ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικανό ομοσπονδιακό βουλευτή Πολ Κερκ.

Σε περίπτωση που εκλεγεί το Νοέμβριο, θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στην 100μελή Γερουσία, αφού μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη το 2007, σήμερα είναι μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ...

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Mε την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας αλλοδαπών, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου. Ο υπουργός τόνισε πως το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα...



...δηλαδή εκείνους που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου είναι τα:

1) Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς που και η μητέρα και ο πατέρας διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα πέντε τουλάχιστον χρόνια, παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.

2) Παιδιά νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία επί έξι χρόνια μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, μπορούν και αυτά να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

3) Όσον αφορά την απόκτηση ιθαγένειας με πολιτογράφηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να μπορεί ο μετανάστης να υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια θα πρέπει να έχει διαμείνει επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Θα υπάρχει προθεσμία δύο ετών για την απάντηση της Πολιτείας.


Ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση, να γνωρίζει ο μετανάστης επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους θεσμούς του πολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Προκειμένου να πολιτογραφηθεί, Έλληνας ένας μετανάστης θα χρειάζεται τρεις συστατικές επιστολές Ελλήνων πολιτών, ενώ θα περνά και ειδικά τεστ, γλώσσας, πολιτικής αγωγής και Ιστορίας, από επιτροπή πολιτογράφησης.

Δεν προβλέπεται η απόδοση ιθαγένειας για όσους υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά εγκλήματα, όπως τρομοκρατία, ληστεία, οργανωμένα εγκλήματα κλπ.

Θεσπίζεται το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές πρώτου βαθμού σε ομογενείς και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, εφόσον έχουν οριστικές άδειες διαμονής.

Οι μετανάστες θα μπορούν να εκλέγονται έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπό την προϋπόθεση ότι μιλούν επαρκώς την ελληνική γλώσσα.

Ο αριθμός όσων μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 266.250 άτομα, που αντιστοιχεί στο 0,65% των εκλογέων.

Παρέμβαση των "Ανέντακτων Πατριωτών" στην εκπομπή του Σπίνου στο EXTRA3

















|




Η παρέμβαση ήταν ειρηνική και έγινε με αφορμή το ψηφοθηρικό και ανθελληνικό νομοσχέδιο απόδοσης ιθαγένειας.

Κατά την διάρκεια της ολιγόλεπτης παρέμβασης εκτός από έναν αριστερό που αποχώρησε....αποχώρησε και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κύριος Αιβαλιώτης!!!!!!!!!!

Να το χαίρεστε εκεί στο ΛΑΟΣ...να τον κάνετε και αντίγραφα μην χαθεί το καλούπι...

http://www.greekalert.com/2010/02/extra3_04.html

Ασπίδα από τη φύση στη γρίπη






Μετά το πρώτο κύμα της πανδημικής γρίπης, τώρα αναμένεται αυτό της συνηθισμένης εποχικής επιδημίας. Για να οχυρώσετε τον οργανισμό σας απέναντι στους ιούς, δεν έχετε παρά να ποντάρετε στα όπλα που προσφέρει απλόχερα η φύση: φυτά, μπαχαρικά και βότανα που προστατεύουν τον οργανισμό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και προετοιμάζοντάς το να αντιμετωπίσει την πτώση του υδράργυρου και τις επιθέσεις των ιών και των μικροβίων. Οι ειδικοί της φυτοθεραπείας επισημαίνουν ότι προτού καταφύγει κανείς στο φαρμακείο της γειτονιάς του, αξίζει να δώσει μια ευκαιρία στο... φαρμακείο της φύσης.

Αγριοτριανταφυλλιά: Περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντάς το από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Θρούμπι (ή αλλιώς τραγορίγανη): Αρωματικό φυτό που προέρχεται από την Ασία και φημίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Καυτερή πιπεριά: Είναι γνωστό από καιρό ότι η καυτερή πιπεριά έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Υπάρχουν περισσότερα από 150 διαφορετικά είδη, πλούσια σε βιταμίνες C, E, PP, B2 και Κ.

Μαντζουράνα: Αρωματικό φυτό που προέρχεται από την Αφρική και διακρίνεται για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Κανέλα: Διακρίνεται για τις αντιβακτηριακές και απολυμαντικές της ιδιότητες.

Αποξηραμένο σύκο: Το απόσταγμά του έχει βλεννολυτική δράση και καταπραΰνει το βήχα.

Πιπερόριζα: Οι ρίζες της μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά διεγερτικά του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εχινάκεια: Από παλιά φημίζεται ως πανάκεια απέναντι στα εποχικά κρυολογήματα.

Ουνκάρια η γναφαλώδης (ή αλλιώς το «νύχι της γάτας»): Πρόκκειται για γιγάντιο αναρριχώμενο φυτό που αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό, με ανοσοδιεγερτική δράση.

Σκόρδο: Είναι γνωστή η αντιβακτηριακή δράση του. Το κρεμμύδι, από την άλλη μεριά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θυμάρι: Αρωματικό φυτό που φημίζεται για την αντισηπτική, την αντιμικροβιακή, την ανακουφιστική και την αποχρεμπτική δράση του.

Αστράγαλος: Γνωστό φυτό από την Ανατολή. Το ξηρό απόσταγμά του ενδείκνυται για τις χειμερινές διαταραχές.

Camellia sinensis: Πρόκειται για την πιο γνωστή ποικιλία πράσινου τσαγιού. Πρόσφατες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τις αντι-ιικές του ιδιότητες.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.espressonews.gr/default.a...&artID=1140619

Κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο κόντρα στον Νίκολα Γκρούεφσκι συγκροτείται στην ΠΓΔΜ


Ενιαίο αντιπολιτευτικό σχήμα με στόχο την αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι συγκροτούν 12 αντιπολιτευόμενα κόμματα από το χώρο της κεντροαριστεράς, με επικεφαλής τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) υπό τον Νίκολα Γκρούεφσκι. Το μέτωπο συγκροτούν 12 κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης με ζητούμενο την αποτελεσματικότερη, όπως αναφέρουν, δράση τους απέναντι στο κυβερνών κόμμα της ΠΓΔΜ VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου αυτού σχήματος τέθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) υπό τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Τα άλλα 11 κόμματα που συμμετέχουν στο σχήμα έχουν μικρή δύναμη και απήχηση στο εκλογικό σώμα.

Το αντιπολιτευόμενο σχήμα θα δώσει έμφαση στην οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία όπως δηλώνουν οι ηγέτες του μετώπου επιδεινώθηκε σημαντικά τα τελευταία 3,5 χρόνια που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας το VMRO-DPMNE.
Ο Μπράνκο Τσερβέρνκοφσκι δήλωσε ότι το αντιπολιτευόμενο σχήμα μπορεί να αποκτήσει σύντομα την δυναμική εκείνη που θα απειλήσει την κυριαρχία του VMRO-DPMNE στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις -αν και η αξιοπιστία αρκετών από αυτών αμφισβητείται- δείχνουν ότι το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το κόμμα του οποίου ηγείται ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στα Σκόπια, η αντιπολίτευση αδυνατεί προς το παρόν να ανασυντάξει τις δυνάμεις της μετά τις ήττες που υπέστη στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην ΠΓΔΜ.
Επισημαίνουν όμως παράλληλα ότι η δημοτικότητα και η πολιτική του Γκρούεφσκι μπορεί να υποστεί κλυδωνισμούς εξαιτίας της δυσαρέσκειας που άρχισε να εμφανίζεται σε ένα μέρος του πληθυσμού για τη στασιμότητα που παρατηρείται στην οικονομία και την αδυναμία προώθησης της ευρωατλαντκής προοπτικής της χώρας από την πλευρά της κυβέρνησης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Κωδική ονομασία: IBRAHIM PROJECT

Πριν λίγες μέρες αναρωτηθήκαμε μέσα από το ιστολόγιό μας, γιατί επιλέχτηκαν οι στάχτες της Μερόπης Μεσσηνίας να εγκατασταθούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες Αφγανοί και Πακιστανοί αμέσως μετά τη φονική πυρκαγιά που κατ' έκαψε το χωριό τον Αύγουστο του 2007, αφού στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα φτωχό γεροντοχώρι χωρίς καμιά πιθανότητα εξεύρεσης εργασίας, τονίζοντας το πλιάτσικο και τις λεηλασίες στις οποίες προβαίνουν καθημερινά. Την απάντηση την πήραμε και είναι άκρως σοκαριστική! Τόσο οι πυρκαγιές του 2007 όσο και η μαζική εγκατάσταση των μουσουλμάνων στη περιοχή, είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου από εξ ανατολών ισλαμικών κέντρων συνεργαζόμενων με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και με εκτελεστικά όργανα τους αντεξουσιαστές. Το επιχειρησιακό σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία "Ibrahim project" λόγω της ίδιας καταστροφής, στην ίδια περιοχή (Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία), από τον Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου το καλοκαίρι του 1827 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης, και του σχεδίου του να μεταφέρει Σλάβους μετοίκους για έλλειψη κοινωνικής συνοχής. Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, έκανε πρώτος ο ιστότοπος Serbianna στις 9-12-2008, και ακολούθως το πλέον έγκυρο και έγκριτο περιοδικό σε θέματα εθνικής ασφάλειας "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" (τεύχος Φεβρουαρίου 2009) στο οποίο θα βρείτε τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας. Η στενή συνεργασία του αντεξουσιαστικού χώρου και της άκρα αριστεράς με ισλαμικά κέντρα για κοινό μέτωπο δεν είναι καινούργιο "φρούτο".


Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποκάλυψαν το 2006 οτι οι ανωτέρω ομάδες της Ιταλίας είχαν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συνεργασίας με ισλαμιστές εξτρεμιστές για "κοινό αγώνα". Την είδηση δημοσίευσαν οι Ιταλικές εφημερίδες. Στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο printemps στις 14 του Δεκέμβρη αποκαλύφτηκαν εκρηκτικά, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε ομάδα Αφγανών.
Τις ίδιες μέρες στην Αθήνα κατά τα επεισόδια, οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν Αφγανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες και ας θυμηθούμε τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα όταν μίλησε για "Ταλιμπάν κουκουλοφόρους".
Οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού του 2007, οι ορδές των λαθρομεταναστών που κατά κύματα μας καταφτάνουν καθημερινά, τα έκτροπα του Δεκέμβρη του 2008 και η συνέχεια που αναμένουμε, είναι ζήτημα πολιτικό, και απαιτούνται ευφυείς κινήσεις από πολιτικούς ηγήτορες όλων των κομματικών αποχρώσεων που διατελούν σε παρατεταμένη περίοδο αφασίας...

meropitopik

Αναρτήθηκε από GREEC

Έβαλαν σε κρατικές θέσεις τα μέλη του ιδρύματος Παπανδρέου

Όλους τους ανθρώπους του ιδρύματος Παπανδρέου τους διορίζουν σε κρατικές θέσεις. Δεν φθάνουν οι επιχορηγήσεις που παίρνουν αλλά τώρα βάζουν και τους ανθρώπους των ιδρυμάτων.
Εντάξει αυτό είναι πρόκληση και σημαίνει ότι ο...
Παπανδρέου και η κυβέρνηση μας κορόιδεψαν λέγοντας μας ότι με ηλεκτρονικά βιογραφικά θα γίνει η επιλογή. Όπου τους βόλευε βέβαια. Ευτυχώς και δεν τους πιστέψαμε ούτε αυτο

Ζητούν διπλάσια δύναμη στο Αφγανιστάν

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ της στρατιωτικής παρουσίας της στο Αφγανιστάν ζήτησε το ΝΑΤΟ από την Αθήνα με επείγουσα επιστολή του. Το αίτημα, που διατυπώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ακόμα δεν έχει εξεταστεί από το υπουργείο Άμυνας, συμπίπτει...


με την προσπάθεια της Αθήνας να... αναγνωριστεί από τη Συμμαχία η ήδη υπάρχουσα ελληνική παρουσία στην αφγανική πρωτεύουσα, καθώς το ελληνικό τάγμα εξαφανίστηκε «ταχυδακτυλουργικά» πριν από ενάμιση μήνα από τους επίσημους ΝΑΤΟϊκούς πίνακες! Αυτή την ώρα ως μόνη ελληνική συμμετοχή εμφανίζονται 15 επιτελείς, καθιστώντας «μαγική εικόνα» τους 118 άνδρες και 4 γυναίκες του ελληνικού τάγματος που βρίσκεται στην Καμπούλ ανελλιπώς από το 2002 και με κόστος, σήμερα, 10- 12 εκατ. ευρώ το έτος!

Ζήτημα ασφαλείας
Στη διαγραφή του τάγματος προχώρησε το ΝΑΤΟ μετά την ακύρωση από τη νέα κυβέρνηση της επικίνδυνης και δαπανηρής μετακίνησης του ελληνικού τάγματος στη δυτική επαρχία Φαράχ, όπου οι συγκρούσεις είναι σκληρές και φονικές. Η εξήγηση που δόθηκε για τη μη αναφορά της ελληνικής δύναμης ήταν ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μηχανικού (χωματουργικά κ.λπ.) που εκτελούσαν οι Έλληνες. Η κατάσταση αυτή δημιούργησε ουσιαστικά και ζήτημα ασφαλείας για τους Έλληνες, αφού η μονάδα παρέμεινε υπό εθνικό και όχι ΝΑΤΟϊκό έλεγχο, με αποτέλεσμα αν π.χ. δεχόταν επίθεση, να μην καλύπτεται βάσει προϋπάρχοντος συμμαχικού σχεδίου, αλλά μόνο στο πλαίσιο της επίκλησης του άρθρου 5 περί αλληλεγγύης των εταίρων. Για την άρση αυτής της κατάστασης έγιναν πολλές κινήσεις σε διάφορα επίπεδα με εντολές της πολιτικής ηγεσίας και ήδη έχει κατ΄ αρχήν συμφωνηθεί ότι το ελληνικό τάγμα θα ενταχθεί στη ΝΑΤΟϊκή Εκπαιδευτική Αποστολή στο Αφγανιστάν (ΝΤΜΑ), στην Καμπούλ και θα εμφανιστεί ξανά στους πίνακες της Διεθνούς Δύναμης (ΙSΑF). Μάλιστα προβλέπεται ότι το τάγμα θα χωριστεί σε δύο υπομονάδες μεικτής σύνθεσης (εκπαιδευτές- κομάντος ασφαλείας) και εξετάζεται το ενδεχόμενο ενίσχυσης της θωράκισής τους με ειδικά οχήματα κατά ναρκών. Ενώ προχωρούσε αυτή η λύση έφθασε το νέο αίτημα για αποστολή επιπλέον 100- 150 Ελλήνων- σε ρόλο εκπαιδευτή και αυτοί.

Υψηλό κόστος
Στρατιωτικές πηγές εξέφραζαν έντονο προβληματισμό για το αν μπορεί να ικανοποιηθεί το νέο αίτημα όχι μόνο από πλευράς προσωπικού, αλλά και χρημάτων. Ήδη αυτές τις ημέρες έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση ομάδας 19 ειδικών εκπαιδευτών- καθοδηγητών (ΟΜLΤ), που θα αναλάβει να συνδιοικεί αφγανικό τάγμα στην Καμπούλ. Επίσης από τον Απρίλιο, άλλη ομάδα 53 στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας αναλαμβάνει για 6 μήνες τον έλεγχο των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. «Ήδη το κόστος είναι μεγάλο», ανέφερε στρατιωτική πηγή.
tanea

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την vodafone η Κανέλλη

Η μοναδική πολιτικός που δεν φοβήθηκε την vodafone μην της...κόψει το κινητό ήταν η Λιάνα Κανέλλη που χαρακτήρισε απαράδεκτη την διαφήμιση.
"Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την ιερή στιγμή της...

επανάστασης για να διαφημίσουν τα πακέτα τους" και έχει δίκιο η Καννέλη αλλά είπαμε ότι ο πρόεδρος της vodafone μπήκε και σκανδαλωδώς στο Δ.Σ του ΟΠΑΠ. Θα μιλήσουν τώρα για τις διαφημίσεις;
Μόνο η Κανέλλη είχε τα κότσια.

Η διαφημιστική της Ν.Δ. πίσω από την διαφήμιση με την...επανάσταση



Η γνωστή διαφημιστική εταιρεία spot thompson είχε αναλάβει και έκανε την καμπάνια της vodafone για τα πακέτα της χρησιμοποιώντας τα...πακέτα της. Είναι η ίδια εταιρεία που είχε...


αναλάβει και την καμπάνια της Ν.Δ. οπότε λογικό να είναι στο...απυρόβλητο. Αλλά είπαμε ότι στην Ελλάδα σε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος χωρίς αξίες μην έχουμε απαιτήσεις από τους ιδιώτες. Φταίμε όλοι μας που στηρίζουμε την εταιρεία των υποκλοπών.

13 ληστείες την ημέρα....και εις ανώτερα!




Τα νέα στατιστικά της αστυνομίας λένε μέσον όρο 13 ληστείες
την ημέρα..
Η ανησυχία των Πολιτών είναι φανερή.
Εγκληματολόγοι άλλοι ειδικοί αλλά και η πλειοψηφία του Ελληνικού
Λαού (δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός) αποδίδουν αυτή την έξαρση
στην ανεργία στην οικονομική κατάσταση και κυρίως στην συνεχιζόμενη
αθρόα λαθρομετανάστευση.
Νέες μέθοδοι των κακοποιών εισαγώμενοι έκαναν τους αστυνομικούς
να πετάξουν τα βιβλία των σχολών τους στα σκουπίδια.
Ο Υπουργός Προστασίας άρχισε να καταλαβαίνει ότι εκνευρίζει
με τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ και τις αραίωσε.
Οι Πολίτες περιμένουν αποτελέσματα και αυτά δεν είναι ορατά.
Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ όπως και το Ηλεκτρονικό
Έγκλημα φαίνονται να είναι οι μοναδικές υπηρεσίες που εργάζονται
με επιτυχία.

Κατασχέσεις περιουσιών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Θα υπάρξουν φυσικά εξαιρέσεις


800.000 οφειλέτες προς το Δημόσιο κινδυνεύουν να κάτσουν στο σκαμνί.
Μέσα σε αυτά τα ένδικα μέτρα περιλαμβάνονται και οι κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό θα είναι για τις περιπτώσεις όπου ο φορολογούμενος έχει μόνο μία κατοικία ή βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση....
Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι εφορίες σε όλη τη χώρα θα επιδοθούν σε ένα άγριο σαφάρι είσπραξης τωνληξιπρόθεσμων οφειλών, περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από περίπου 800.000 οφειλέτες.

Το εξωπραγματικό είναι πως την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει για μετρητά, τα χρέη προς το δημόσιο ξεπερνού8ν τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία εισπρακτέα θεωρούνται τα 8 με 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση για το 2010 φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου το 20% δηλαδή περίπου 2 δισεκατομμύρια.

newsit.gr

Η μαζική εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών αποτελεί εθνική απειλή για την πατρίδα μας


του Θεόδωρου Κατσανέβα, Καθηγητή Παν/μιου Πειραιά > Μετά το μεγάλο κύμα εισροής μεταναστών στη δεκαετία του 1990 από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίοι ενσωματώνονται και συνεισφέρουν θετικά στην ελληνική οικονομία, σήμερα αντιμετωπίζουμε τη μαζική εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από την Αφρική και την Ασία, με τη συνδρομή του επίσημου τουρκικού κράτους που τους μεταφέρει ακόμη και με κρατικά πλοιάρια του λιμενικού του σώματος. Λόγω ισχυρών πολιτισμικών και θρησκευτικών ιδιαιτεροτήτων, οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες, είναι αδύνατο να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Παρ’ όλο τον πρέποντα σεβασμό στη μουσουλμανική θρησκεία και στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των Ελλήνων με τον Αραβικό κόσμο, εφ’ όσον συνεχιστεί η σημερινή μαζική εισροή τους, σε 10 χρόνια, μαζί με τις πληθωρικές γεννήσεις τους, θα ανέρχονται σε 4.000.000. και σε 20 χρόνια σε 9.000.000 άτομα. Δηλαδή θα έχουν υπερβεί αριθμητικά τον γερασμένο και συρικνούμενο ελληνογενή πληθυσμό.
Η πολυπολιτισμική κοινωνία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, λειτουργεί προς όφελος των ισχυρών κρατών και ειδικότερα των ΗΠΑ, όπου έχει διαφυλαχθεί συστηματικά η υπεροχή των Αγγλοσαξώνων. με το σύστημα της εθνολογικής ποσόστωσης εισροής μεταναστών. Στην περιφέρεια της γης, παρόμοιες πρακτικές, μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των εθνών-κρατών, όπως έχει συμβεί με πολλά ιστορικά προηγούμενα. Αν αυτό δεν το αντιληφθούμε, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής. Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς», φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει τα περίπου 900 εκ. των ατόμων που λιμοκτονούν παγκοσμίως και επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή.
Οι δουλέμποροι διακινητές των λαθρομεταναστών, εισπράττουν 3.000-6.000 το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών-γκέτο, ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-6 Ευρώ την ημέρα ανά άτομο που αναλογούν σε 20-50.000 Ευρώ το μήνα, οι έμποροι ναρκωτικών και πορνείας τους εντάσσουν στο εγκληματικό τους κύκλωμα. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές! Ορισμένοι πολιτικοί και ακτιβιστές της αριστεράς, προσεγγίζουν το πρόβλημα με ανιδιοτέλεια μεν, αλλά μόνο από την ανθρωπιστική του σκοπιά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός, παραβλέποντας ότι το μεγαλύτερο θύμα σκόπιμα ή μη, είναι η χώρα μας. Λησμονούν ότι, κάθε άλλο παρά αποτελεί αριστερή αντίληψη η άποψη ότι, το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας μπορεί να λυθεί μεμονωμένα με φιλανθρωπικού τύπου μεμονωμένες ενέργειες και μάλιστα από μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη όπως η Ελλάδα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλλει στην Τουρκία τη διακοπή της πρακτικής που ακολουθεί στο θέμα αυτό, με την απειλή αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών και άλλων κυρώσεων, ενώ η Interpol οφείλει να διαλύσει το κύκλωμα των δουλεμπόρων. Μεταξύ άλλων, αναγκαία είναι (όπως έχει προτείνει ο Νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός), η δημιουργία ενός «Οργανισμού για τους Μετανάστες», που θα αναλάβει την προσωρινή μετεγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς χώρους, μακριά από το κέντρο της πόλης και θα τους επαναπροωθήσει στις χώρες τους με ναυλωμένα αεροπλάνα ή άλλα πρόσφορα μέσα. Σε αντίθετη περίπτωση, σύντομα θα είναι πολύ αργά για να αντιστραφεί η παράδοση της Αθήνας και της χώρας στην ανομία, στο έγκλημα και σε βίαιες φυλετικές συγκρούσεις που θα υπονομεύσουν την όλη υπόστασή και κοινωνική της συνοχή. Και σε 20 χρόνια το αργότερο, Ελλάδα θα έχει «Βοσνιοποιηθεί» και απλά θα πάψει να υπάρχει.

tolimeri

Δηλαδή αποφασίστηκε, θα πληρώσουμε εμείς την οικονομική κρίση που δημιούργησαν αυτοί......

.

"Ηρθε η ώρα να σώσουμε όλοι μαζί την χώρα από την χρεωκοπία" λέει ο πρωθυπουργός.
Για ποια χρεωκοπία όμως μιλάτε κ. Παπανδρέου; Την χρεωκοπία στην οποία μας οδήγησαν οι τραπεζίτες, οι πλούσιοι και οι πολιτικές επιλογές σας; Και όταν λέω πολιτικές επιλογές εννοώ οι πράξεις όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων και των 2 μεγάλων κομμάτων.

Πάγωμα μισθών, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση φόρων στα καύσιμα.
Βλέπετε εσείς φίλοι μου κανένα από τα παραπάνω μέτρα να πλήττει τα μεγάλα εισοδήματα ή τους πλούσιους;

Το πάγωμα μισθών σίγουρα δεν απασχολεί π.χ. τον κ. Βαρδινογιάννη ο οποίος αν το εφαρμόσει στις επιχειρήσεις του (αν επικαλεστεί τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού) μάλλον θα βγεί και κερδισμένος από πάνω........ Πλήττει λοιπόν εμένα και την οικογένεια μου που δεν έχουμε καμία ευθύνη για την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα και την επικείμενη χρεωκοπία. Γιατί;

Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μήπως είναι ένα μέτρο που πλήττει τους πλούσιους; Οχι γιατί δεν ενδιαφέρονται για το πότε και αν θα πάρουν σύνταξη. Τα λεφτά που έχουν στην Ελβετία τους φτάνουν για να ζήσουν χωρίς να δουλεύουν μέχρι και τα τρισσέγγονά τους......... Εμένα όμως θα με οδηγήσουν να δουλεύω μέχρι να ...πεθάνω. Για να γλυτώσουν και την σύνταξη τελείως......

Ο φόρος στα καύσιμα νομίζετε ότι αυτό τουλάχιστον είναι ένα μέτρο που πλήττει τους πλούσιους; Σας πληροφορώ φίλοι μου ότι ποσώς τους ενδιαφέρει όλους αυτούς πόσα θα πληρώνουν για την βενζίνη. Τι να τους κάνει αυτούς η αύξηση της τιμής των καυσίμων; Τι θα πάθουν οι βουλευτές που τους πληρώνει τα πάντα (και την βενζίνη) το κράτος; Τι θα πάθει ο πλούσιος που τα παιδιά του πάνε σε ιδιωτικό σχολέιο με σχολικό πούλμαν; Θα ανέβουν τα διδακτρα; Ε και, χε........κε. Λεφτά υπάρχουν.....

Το μέτρο πλήττει εμένα και την οικογένειά μου που έχουμε αυτοκίνητο 20 ετών (και πληρώσαμε και τέλη υπεραυξημένα) και το χρησιμοποιούμε για να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, να μπούμε μέσα να πάμε μια μικρή βολτίτσα να ξεσκάσουμε..... Τοι αυτοκίνητο στην φτωχή ελληνική οικογένεια έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια είδος πρώτης ανάγκης και το μονάδικό μέσο ψυχαγωγίας! Οταν υπάρχει πίεση, βάζεις την βενζινούλα σου και πέρνεις την οικογένειά σου και την πάς μια βόλτα για αποσυμπίεση. Εμένα λοιπόν πλήττει το μέτρο.....

Φαίνεται ότι είχε δίκιο ο Καραμανλής (όσα λάθη κι αν έκανε κι αυτός) όταν ρώταγε τον Παπανδρεου στο ντιμπέϊτ "Που θα βρείτε τα λεφτά;" Κι ο Παπανδρέου απαντούσε..."Λεφτά υπάρχουν..."!!!! Που κύριε Παπανδρέου; Αυτό εννούσατε με το "λεφτά υπάρχουν"; Οτι θα τα πάρετε από όλους εμάς;....

Οτι τα παιδιά μας και τα αδέρφια μας θα μείνουν άνεργοι εννοούσατε;

Μήπως πρέπει να γίνουμε όλοι κουκουλοφόροι και να τα κάνουμε όλα λύμπα; Τι θέλετε επιτέλους;
Μπας και το κάνετε επίτηδες για να ασχολούμαστε με αυτά και να σας αφήσουμε στην ησυχία σας να περάσετε άλλα ανθελληνικά νομοσχέδια όπως της ιθαγένειας ή κανένα ξεπούλημα με τους Τούρκους;

Δεν μασάμε.......
Αντίδραση σε όλα.......

Συμπόρευση ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ... και απομάκρυνση της Αλέκας (;) απο την ηγεσια του ΚΚΕ ζητα ο Π. Λαφαζανης



Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι μισοί, γιατί οι άλλοι μισοι λενε οτι ειναι ξεκάθαρο πως δεν αναμειγνυεται στα εσωτερικα του ΚΚΕ...... Τι να πούμε; Δυο στρατοπεδα και στην ερμηνεια....
Μιλώντας στο κανάλι 1 δήλωσε:


Αυτό που μετά βεβαιότητας χρειάζεται είναι μία νέα αντίληψη, νέα νοοτροπία, νέα πολιτική οπτική. Αυτό χρειάζεται. Δεν θα καθορίσω εγώ την ηγεσία του ΚΚΕ και είναι και λίγο άκομψο να υποδεικνύω να μείνει κάποιος ή να φύγει. Δεν είναι εκεί το πρωτεύον, το κύριο και το καθοριστικό. Το κύριο είναι να βρούμε βήματα συνάντησης των αριστερών δυνάμεων και κυρίως βήματα συνάντησης και σύγκλισης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αυτό θα έδινε μία άλλη δυναμική στις εξελίξεις συνολικά στη χώρα μας και θα έδινε και κάποια ελπίδα γιατί κυριαρχεί μέχρι τώρα στην κοινωνία, ο φόβος. Ο φόβος όμως δεν είναι προωθητικός, δεν ανοίγει δρόμους για λαούς και χώρες και κοινωνίες. Ελπίδα χρειάζεται.

Εικόνα διάλυσης στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί πλέον η εικόνα της πλήρους διάλυσης που παρουσιάζει από τον περασμένο Οκτώβριο το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Όπως καταγγέλλεται τους τελευταίους μήνες δεν έχει...


γίνει καμία επιχειρησιακή εξόρμηση της υπηρεσίας (!!).

Ποιος ή ποιοι επιδιώκουν τον «αποδεκατισμό» μιας υπηρεσίας που μέχρι πρότινος μόνο επιτυχίες είχε στο ενεργητικό της; Σήμερα η λειτουργία του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έχει «παραλύσει», επιτρέποντας στους εμπόρους ναρκωτικών να κάνουν «πάρτι» αφού δρουν ανενόχλητοι.

Οι ψίθυροι και οι καταγγελίες …οργιάζουν για την κατάσταση που οδήγησε σε αυτήν την «κατρακύλα» μία από τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας στο Ηράκλειο.

Οι φωνές διαμαρτυρίας ξεκίνησαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς τον περασμένο Οκτώβριο οπότε και άρχισαν να ανησυχούν από το γεγονός των σταδιακών αποσπάσεων. Ερωτηθείς σχετικά ο ταξίαρχος για τα παράπονα που εκφράζονταν από πλευράς των υφισταμένων του, είχε υποβαθμίσει τότε το θέμα υπογραμμίζοντας ότι ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου αλλά και της 6ης Δεκεμβρίου (επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου) επιστρατεύονταν δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες για τα μέτρα ασφαλείας.
patris

Η προέλευση των Ελλήνων




Δώδεκα διαδοχικές εκδόσεις, εμπλουτισμένες συνεχώς με νεότερα δεδομένα, κυκλοφόρησαν πάνω στην ανθρωπολογική - εθνογενετική μελέτη των Ελλήνων. Βάση αυτού του έργου αποτελεί η διδακτορική διατριβή τού Άρη Ν. Πουλιανού, που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας υπό την επίβλεψη του διάσημου καθηγητή Ανθρωπολογίας Γ. Φ. Ντεμπέτς.

H έρευνα στηρίχθηκε στη μελέτη 70 ανθρωπολογικών γνωρισμάτων 3000 περίπου Ελλήνων πολιτικών προσφύγων του 1949 στην τ. Σοβιετική Ένωση. Τα γνωρίσματα αυτά (π.χ. ύψος σώματος, πλάτος προσώπου, χρώμα δέρματος, σχήμα ματιών), αντανακλούν με τη σειρά τους τις δομές των γονιδίων και του DNA. Η στατιστική επεξεργασία, σε συνδυασμό με την γεωγραφική τους κατανομή, απέδειξε μαθηματικά την ακατάπαυστη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής και προϊστορικής εποχής (λόγω της μικρής στατιστικής απόκλισης στη διασπορά των ανθρωπομετρικών και σωματοσκοπικών γνωρισμάτων), που ανάγεται τουλάχιστο στη Μεσολιθική και Άνω Παλαιολιθική περίοδο (30.000 χρόνια). Επίσης, η ιστορική συνέχεια αποδεικνύεται από τη σύγκριση των μετρήσεων των σύγχρονων κατοίκων με αυτές των αρχαίων και προϊστορικών κρανίων της Ελλάδας, οι οποίες στατιστικά δεν παρουσιάζουν διαφορές. Έτσι, παρά τις κατά καιρούς επιδράσεις και περιορισμένες (κυρίως εσωτερικές) μετακινήσεις πληθυσμών, με την ανθρωπολογική έρευνα έγινε φανερό ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας έμεινε βασικά αναλλοίωτος και ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων φύλων που κατοικούσαν στην Ελληνική χερσόνησο. Από την ίδια μελέτη έγινε επίσης γνωστό ότι οι Αλβανόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι (μέχρι και το Μαυροβούνιο), καθώς και οι Βλάχοι της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, είναι στην πλειονότητά τους αυτόχθονες και έτσι οι ξένες επιδράσεις σε αυτούς αφορούν κυρίως στη χρήση των νεότερων γλωσσών που μεταχειρίζονται σήμερα.

Το ενδιαφέρον που έδειξε εξ αρχής ο Τύπος για την "Προέλευση των Ελλήνων", παρατίθεται ενδεικτικά στα παρακάτω δημοσιεύματα.

ΑΥΓΗ, 6-1-1962: «Πάνω από 150 επιστήμονες του Παν/μίου και της Ακαδημίας της Μόσχας συμφώνησαν απόλυτα με τις επιστημονικές απόψεις του κ. Άρη Πουλιανού, υπογράμμισαν τη σοβαρότητα της εργασίας και χωρίς να τσιγκουνευτούν στις εκφράσεις τους, μίλησαν με πολύ εγκωμιαστικά λόγια γι' αυτόν. Ο δόκτωρ Σ. Α. Τόκαρεφ, καθηγητής της εθνογραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας και διευθυντής του Τμήματος της Εθνογραφίας των λαών της Ευρώπης στο Ινστιτούτο Εθνογραφίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας, δήλωσε τα εξής:

"Η εργασία του Άρη Ν. Πουλιανού παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Εθνογραφική Επιστήμη. Το συγκεντρωμένο και επεξεργασμένο στατιστικά τεράστιο υλικό ανθρωπολογικών ερευνών ανάμεσα στους Έλληνες πρώτη φορά εισάγει στην επιστήμη νέο είδος πηγών για τη μελέτη ενός προβλήματος βασικής σημασίας, όπως είναι η καταγωγή του ελληνικού λαού. Ως τώρα για το ζήτημα αυτό στην επιστήμη είχε γίνει γενικά δεκτή η άποψη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ιστορικά έχουν πολύ λίγα κοινά με τους αρχαίους Έλληνες ιδρυτές του αρχαίου πολιτισμού, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος τους αντιπροσωπεύουν απογόνους Σλάβων, Αλβανών και άλλων λαών που μετώκησαν στην Ελλάδα και συγχωνεύτηκαν με τους Έλληνες της Βυζαντινής εποχής. Αντίθετα ο συγγραφέας της παρούσης εργασίας, πειστικά και στηριγμένος σε ανάλογο υλικό, δείχνει ότι όποια κι αν ήταν η επίδραση των Σλάβων και των άλλων λαών που ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες, ο λαός της σύγχρονης Ελλάδας είναι βασικά απόγονος του αρχαίου πληθυσμού της Βαλκανικής και των νήσων του Αιγαίου".

Ο παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγος του πανεπιστημίου της Μόσχας δόκτωρ Ι. Ι. Ρογκίνσκυ, σημειώνει ότι το νότιο τμήμα της Βαλκανικής βρίσκεται στην περιοχή της Ευρώπης, απ' όπου διέρχεται η πλατειά συνοριακή ζώνη ανάμεσα στους χώρους της διναρικής και προσθιασιατικής φυλής. Έτσι σ' αυτή την περιοχή μπορεί να διαπιστωθούν μερικά από τα γενικά προβλήματα της ταξινόμησης των λαών της Ευρώπης και της πρόσθιας Ασίας. "Επί πλέον πρέπει να σημειωθεί ότι σ' αυτή την εργασία βρίσκει τη θέση της και η κριτική των ρατσιστικών κατασκευασμάτων σχετικώς με τη γένεση του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας". (Σημ.: Εννοούνται οι ρατσιστικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων και ότι αυτός είναι ο λόγος που ο πολιτισμός τους σήμερα υπολείπεται των αναπτυγμένων χωρών. Αντίθετα, πέραν του ανεδαφικού συσχετισμού - αν για παράδειγμα συγκριθούν οι παραδόσεις - η επιστημονική διαπίστωση για τη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι κυρίως οι γεωγραφικές και κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες που διαμορφώνουν το πολιτισμικό επίπεδο ενός λαού).

«Ο διευθυντής του ανθρωπολογικού τμήματος του Ινστιτούτου Εθνογραφίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας δόκτωρ Μ. Γ. Λεβίν πρόσθεσε: ...Μπορεί να φαίνεται παράδοξη η διαπίστωση ότι πολλοί λαοί της Ευρώπης ανθρωπολογικά μελετήθηκαν χειρότερα απ' ότι οι λαοί της Αυστραλίας, Μελανησίας και άλλων μακρινών χωρών. Από τις χώρες της Ευρώπης η Ελλάς είναι μία από τις ολιγότερο μελετημένες... Η εργασία του Α. Ν. Πουλιανού συμπληρώνει αυτό το κενό. Ο συγγραφέας κατέχει πλήρως τη μεθοδικότητα των ανθρωπολογικών ερευνών, αυστηρά ετήρησε όλους τους αναγκαίους όρους και έδωσε την αρμόζουσα προσοχή.

Ο διευθυντής του Ανθρωπολογικού Ινστιτούτου και Ανθρωπολογικού Μουσείου της Μόσχας δόκτωρ Β. Π. Γιακίμωφ δήλωσε: "Η δική μου άποψη είναι ότι η εργασία του Α. Ν. Πουλιανού αντιπροσωπεύει την πιο τέλεια συγκεφαλαίωση για την Ανθρωπολογία των Ελλήνων".

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α., ο διευθυντής του Ανθρωπολογικού Τμήματος του Smithsonian Institute Τζ. Λ. Έϊντζελ στο American Journal of Physical Anthropology (Αμερικανικό Περιοδικό Φυσικής Ανθρωπολογίας αρ. 22, τ. 5, 1964, σ. 343) σε βιβλιοκρισία της «Προέλευσης των Ελλήνων» γράφει: «Ο Άρης Πουλιανός... σωστά αποφαίνεται ότι υπάρχει πλήρης γενετική συνέχεια από τους αρχαίους ως τους σύγχρονους καιρούς...».

ΤΑ ΝΕΑ, 25-1-1962: «Η επιστημονική έρευνα του Α. Ν. Πουλιανού αντικρούει τη δογματική θεωρία του μισέλληνος Γερμανού ιστορικού Φαλμεράγιερ, που έζησε το 1790-1861, την εποχή του ελληνικού αγώνος της ανεξαρτησίας - και ο οποίος (Φαλμεράιερ) εντελώς δογματικά, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί ανθρωπολογική έρευνα - και ως εκ τούτου αυταποδείκτως αντιεπιστημονικά - προσπάθησε να στηρίξει τη θεωρία του εκσλαβισμού της Ελλάδος. Ο ερευνητής καταλήγει ότι η ανθρωπολογική έρευνα με τα απαραίτητα ιστορικά και γλωσσολογικά στοιχεία είναι υποχρεωτική για τη λύση των εθνογενετικών προβλημάτων».

Το παρόν είναι αντανάκλαση όλου του παρελθόντος και σ' αυτό ακριβώς βρίσκεται η ιστορική του αξία. Αν το παρελθόν μάς βοηθάει να καταλάβουμε το παρόν, το παρόν μάς βοηθάει να διανοηθούμε το μέλλον.

Πηγή:ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

visaltis.blogspot.com

Στόχος η Ελλάδα!!!


Οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν με το 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2008, που έδωσε το ΑΠΕ. Η Ελλάδα εμφανίζει το 4ο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όπου, στο σύνολο των 27 χωρών -μελών, οι αλλοδαποί φθάνουν το 6,2% του πληθυσμού. Χωρίς να υπολογίσουμε, βέβαια, και τους λαθρομετανάστες, ο αριθμός των οποίων είναι πολλαπλάσιος. Η ΕΥΠ έκανε λόγο για 2.500.000 μεταναστών, νομίμων και μη, πριν από δύο χρόνια. Καταλαβαίνει κανείς ότι , στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ πιο εκρηκτική από ό,τι ομολογείται επισήμως.

• Το «όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για τους μιναρέδες δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο και τις επιπτώσεις του. Στην Ελλάδα είναι καιρός να αφήσουμε τις «διεθνιστικές» ιδεοληψίες και να υιοθετήσουμε ανάλογες λύσεις για την λήψη αποφάσεων γύρω από την αναγκαία μεταναστευτική πολιτική.

Άλλωστε, οι προαναγγελλόμενες μαζικές νομιμοποιήσεις ή ακόμα και ελληνοποιήσεις αποτελούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Τι συμβαίνει με τον Αλβανό Συνταγματάρχη της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσσόβου που εντοπίστηκε να ζει τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα; Πώς ενώ ζει στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας, συνεχίζει να παίρνει βαθμούς από την Υπηρεσία του και τι συμμετοχή είχε κατά τις περσινές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας; Θα μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος;
• Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Θράκη οι δηλώσεις για τη μειονότητα που έκανε ο Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα. Οι κινήσεις της Άγκυρας δεν είναι εν αιθρία, αλλά προκύπτουν από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Όχι μόνο ανακατεύονται σε θέματα που δεν τους αφορούν (μουσουλμάνους μετανάστες, λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κ.λπ.) αλλά προσπαθούν να παίζουν και το ρόλο του προστάτη αυτών. Το χαλιφάτο του Νταβούτογλου έχει αρχίσει να προωθείται προς δυσμάς, φαίνεται, και θα ξυπνήσουμε όταν θα είναι αργά.
• Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά εις βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης, όπως επισημαίνει η καλά ενημερωμένη στρατηγική ιστοσελίδα DefenceNet: Ο τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία, ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων εντός 6,5 λεπτών στη δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15 λεπτά μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!
Η απλότητα της χρήσης, η ταχύτητα ανάπτυξης του συστήματος, ο όγκος και το μέγεθος των οπλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν συνιστούν μια πρωτόγνωρη απειλή για την Ελλάδα.
• Σε ανοικτή τουρκοποίηση της Ορθοδοξίας προχωρούν οι Τούρκοι, μετά τη συμφωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που υπάγονται στο Φανάρι. Τους φόβους τους για τις εξελίξεις έχουν εκφράσει οι απόδημοι Έλληνες, ανάμεσά τους και ο Κρις Σπύρου, ο οποίος ηγείται του κινήματος των «Αγιοσοφιτών» που έχουν ως στόχο να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία του 2010.

ΗELLENIC NEXUS 2010

Χωρίς κορδόνια*


Θα μπορούσα στις πρώτες αυτές γραμμές που καταφέρνω να γράψω, να αναφερθώ σε πολλά από όσα έλαβαν χώρα τις ημέρες αυτές που πέρασαν. Στις «αδικίες», στις ξεκάθαρα πολιτικές αποφάσεις και στην προσωπική μου στοχοποίηση. Γι’ αυτά όμως έχουμε χρόνο. Ούτε και θα αναφερθώ στα όσα συνέβησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Πλατεία της οδού Πανόρμου ούτε και στην στάση των διαφόρων μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρήλαυναν από την ΓΑ.Δ.Α., διευθύνοντας κατ’ ουσίαν τις κινήσεις των αστυνομικών. Θα πω απλά ότι έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα και ακόμη δεν έχω πάει σε ιατροδικαστή για το δολοφονικό κτύπημα που δέχτηκα στο κεφάλι. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται για να προστατευθούν οι «αντιρατσιστές».

Η Ελευθερία δεν χαρίζεται
Αντί όλων αυτών θα αναφερθώ στην έννοια της Ελευθερίας, όπως την βιώνω την τελευταία εβδομάδα. Έγκλειστος αυτήν την στιγμή στη φυλακή και αφού πέρασα τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α., η Ελευθερία είναι το κύριο θέμα που κλωθογυρίζει στο μυαλό μου. Και αρχίζω σιγά - σιγά να συνειδητοποιώ ότι χρειάστηκε να πληρώσω αυτό το τίμημα για να επιβεβαιώσω την πραγματική έννοια της Ελευθερίας.
Βρίσκομαι εδώ μέσα περιτριγυρισμένος από τοίχους, λουκέτα, κάμερες και ανθρώπους, οι οποίοι ως σκοπό έχουν το να περιορίζουν την κίνησή μου. Παρ’ όλα αυτά όμως, αισθάνομαι πραγματικά ελεύθερος. Γιατί Ελευθερία δεν είναι το «Laissez faire - laissez passer» του οικονομικού φιλελευθερισμού. Ελευθερία είναι το να μένεις σταθερός στις δικές σου αρχές, στα δικά σου πιστεύω, στα δικά σου ιδανικά, ακόμη κι αν κάποιες φορές πρέπει να το πληρώσεις. Η Ελευθερία δεν μπορεί να σου χαρισθεί μακροπρόθεσμα. Πρέπει να την κατακτήσεις.
Δεν γνωρίζω πόσο θα κρατήσει αυτή η δοκιμασία. Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα συνεχίσω να στερούμαι την παρουσία της οικογένειάς μου και των προσφιλών μου προσώπων. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι απέτυχαν και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν στο να με μετατρέψουν σε ένα ανελεύθερο άτομο. Πιστεύω όσα πίστευα και όπως πριν θα συνεχίσω να τα λέω δυνατά.

Δημήτρης Παπαγεωργίου


*Μία μικρή επεξήγηση: Το χωρίς κορδόνια που είναι ο τίτλος τόσο αυτού του κειμένου όσο και του μπλογκ που θα προσπαθήσω να ενημερώνω, προέρχεται από την στιγμή στην οποία όταν εισέρχεσαι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, εκτός από όλα τα υπόλοιπα προσωπικά σου αντικείμενα, σου αφαιρούν και τα κορδόνια των παπουτσιών σου, δήθεν για να μην μπορείς να αυτοκτονήσεις. Αποτυγχάνουν όμως να σου στερήσουν το πνεύμα σου.