Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η παραποίηση γεγονότων απο την Σκοπιανή Προπαγάνδα

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ



Η ανακάλυψη και το κείμενο που ακολουθεί είναι απο τον Amaranto στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια!




Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες στο διαδίκτυο, οι γνωστοί Σκοπιανοί προπαγανδιστές να ισχυρίζονται πως στο παρελθόν υπήρξε μια δήθεν ”Γενοκτονία” απο τους Έλληνες εναντίον φυσικά των Σκοπιανών. Φυσικά μια τέτοια “γενοκτονία” δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία και υπάρχει μόνο στα νοσηρά μυαλά αυτών των προπαγανδιστών που το ισχυρίζονται.Εφόσον δεν υπάρχει καμία απόδειξη, οι Σκοπιανοί έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Προσπάθησαν να κατασκευάσουν τις αποδείξεις οι ίδιοι.Στο YouTube μπορείτε να βρείτε πολλές τέτοιου είδους “αποδείξεις”.




βρίσκουμε ανάμεσα στα άλλα αυτό:






O παμπόνηρος Σκοπιανός Προπαγανδιστής έχει “κόψει” εξαιρετικά προσεκτικά την φωτογραφία για τους δόλιους σκοπούς του. Ισχυρίζεται οι παραπάνω νεκροί είναι…αθώα θύματα της Γενοκτονίας απο τους Έλληνες.Η αληθινή φωτογραφία όμως είναι αυτή:…





και προέρχεται απο τα γεγονότα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1944!!!! Συγκεκριμένα Έλληνες διαδηλωτές, υποστηρικτές του Κομμουνιστικού κόμματος και του Στρατιωτικού σκέλους του, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όπου οι δυνάμεις της αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποιοί ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς (Αστυνομία ή διαδηλωτές) και πρέπει να αναφερθεί ότι η διαδήλωση είχε αρχικά απαγορευτεί να γίνει απο την τότε ΚυβέρνησηΤα πανώ όπως βλέπουμε, τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε τα κρατάνε διαδηλωτές, είναι ακριβώς το μέρος της φωτογραφίας, το οποίο σκόπιμα αποκόπηκε απο τους Σκοπιανούς Προπαγανδιστές για να μην καταλαβαίνει ο ανύποπτος χρήστης του Διαδικτύου ότι πρόκειται για Έλληνες και όχι για δήθεν Σλάβους, μέρους μιας “Γενοκτονίας”.


Αναδημοσιευτηκε απο Φιλουμενο




Ποιοι πήραν τις μίζες των 3,7 εκατ. ευρώ από τον Χριστοφοράκο...


Δόθηκαν μετά τις εκλογές του 2004 μέχρι την άνοιξη του 2005. Νέα τροπή στην υπόθεση καθώς "έρχονται" καινούργια συνταρακτικά στοιχεία. Του ζητούν να "μιλήσει" και για κορυφαίους της Siemens οι Γερμανοί.
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Την αποκάλυψη που έκανε από χθες το μεσημέρι το Press-gr (διαβάστε την εδώ) ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος "απειλεί" με στοιχεία πέντε υπουργικά στελέχη της ΝΔ και επτά του ΠΑΣΟΚ, καθώς και 153 συνολικά βουλευτές, έχουν στα ρεπορτάζ τους και δυο σημερινές εφημερίδες, η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και η "Καθημερινή". Εμείς, έχουμε δώσει και το περαιτέρω στοιχείο ότι για δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ λέει ότι έχει και εμβάσματα στα χέρια του.
Το κρίσιμο θέμα τώρα είναι αν θα "στριμωχτεί" ποινικά ο κ. Χριστοφοράκος να μιλήσει για την περίοδο από το 2004 και μετά, διότι αυτά τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί στη Γερμανία. Με βάση τα στοιχεία που φαίνεται να υπάρχουν από τον Ιούλιο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2005 μοίρασε μίζες 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ποια πολιτικά πρόσωπα πήγαν αυτά;
Οι μίζες αυτές ήταν περίπου το 10% των 30 εκατομμυρίων που διεκδικούσε η Siemens από το ελληνικό δημόσιο ως υπόλοιπο των οφειλών για το C4I. Ήταν απαραίτητες, κατά τον Μ. Χριστοφοράκο, προκειμένου να...
καταστεί εφικτή η εκταμίευση των υπόλοιπων 30 εκατομμυρίων ευρώ καθώς η καταβολή καθυστερούσε εξαιτίας των προβλημάτων
στην παράδοση και λειτουργία του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπαικών Αγώνων από την κοινοπραξία SAIC που είχε αναλάβει το σχετικό έργο.
Είναι τα χρήματα που ζητούσε ο Μ. Χριστοφοράκος από τον τότε διευθυντή τηλεπικοινωνιών της μητρικής εταιρείας Κουτσερόιτερ, για να τακτοποιήσει τις "εκκρεμότητες". Δηλαδή έλεγε ουσιαστικά ότι πρέπει να δώσουμε τα 3,7 εκατ. για να πάρουμε τα 30 εκατ. ευρώ.
Επομένως το ζήτημα τώρα είναι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Μ. Χριστοφοράκο. Εφόσον προκύψουν αυτά τα στοιχεία για την πληρωμή μιζών (σε δύο ή τρεις κατευθύνσεις προς συγκεκριμένα υπουργεία, μετά τις εκλογές του 2004), που κατά τις πληροφορίες, υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου η αποκάλυψη τους, η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις. Και ο Μιχ. Χριστοφοράκος εκτός από "πράσινους" θα πρέπει να μιλήσει και για "γαλάζιους". Επίσης, σύμφωνα με τις πληρφοορίες, τις γερμανικές αρχές δεν τις ενδιαφέρουν μόνο τα ελληνικά ονόματα. Τις ενδιαφέρουν και ονόματα από την ανώτερη διοίκηση της Siemens που είχαν εμπλοκή στις μίζες. Αυτά φέρονται να πιέζουν τον κρατουμένο στις σκληρές φυλακές του Στάντελχαϊμ Μ. Χριστοφοράκο να πει.

Η τρέλα... πάει στην FIFA!

http://www.gazzetta.gr/

cisse1.jpgΤο... μπαμ με τον Τζιμπρίλ Σισέ δεν προσφέρει στον Παναθηναϊκό μοναχά ένα φονικό «όπλο» στην κορυφή της επίθεσης αλλά και... διαφήμιση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Μάλιστα η μεταγραφή του Γάλλου παιχταρά στο «τριφύλλι» έχει συμπεριληφθεί σε ψηφοφορία της FIFA για την πιο εντυπωσιακή κίνηση του κολοκαιριού. Αυτή την στιγμή ο Σισέ, και ενώ το θέμα είχε δημοσιευτεί στο gazzetta.gr, έχει περάσει και τον Κακά, πέρασε και τον Κριστιάνο και είναι πρώτος στην σχετική λίστα! Cisse-mania, λοιπόν, παντού!




Η αίσθηση που προκάλεσε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη η μετακίνηση του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό ήταν εμφανής από την πρώτη μέρα που έσκασε η... βόμβα με τον διεθνή επιθετικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά, δεν μετράνε μόνο τα όσα μπορεί να πραγματοποιήσει ο κάθε παίκτης μέσα στο γήπεδο αλλά και το... γκελ που κάνει στον κόσμο μια τόσο μεγάλη μεταγραφική επιτυχία.

Χαρακτηριστικό είναι το γκάλοπ που έχει στήσει στην πρώτη της σελίδα η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου(FIFA) σχετικά με την πιο εντυπωσιακή μεταγραφή μέχρι στιγμής, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ερχομός του Σισέ στην Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε και... εκτοξεύθηκε!

Ο Γάλλος φορ βρίσκότανσ την τρίτη θέση και αξίζει να σημειωθεί πως πιο πάνω από εκείνον δεν θα μπορούσαν να μην είναι οι δύο κινήσεις της Ρεάλ που άλλαξαν τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά, με τον Πορτογάλο άσο να βρίσκεται στην κορυφή και με διαφορά και τον Βραζιλιάνο να ακολουθεί. Πάντως, από την ώρα που το Gazzetta.gr έκανε γνωστή την ψηφοφορία έγινε... πανικός και ο Γάλλος πέρασε και τον Κακά αλλά και τον Κριστιάνο και είναι πρώτος!

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής:


1) Σισέ 35,86%
2) Ρονάλντο 35,16%
3)Κακά 23,58%
4) Χαγκούι 2,09%
5) Σαβιόλα 1,83%
6) Σάντα Κρουζ 1,43%

Νίκος Αθανασίου

Αγοράζουν...το γκέτο της Αθήνας....



Όσο πλησιάζει η απογκετοποίηση του Κέντρου της Αθήνας αυξάνονται
οι αγοραστές ακινήτων οι οποίοι σπεύδουν να αγοράσουν με τιμές
μειωμένες της τάξεως και του 35%.
Γνωρίζουν ότι αμέσως μετά θα πάρουν μεγάλη αξία όπως έγινε στο
Γκάζι και στο Μεταξουργείο όταν οι βιομηχανικοί χώροι και τα
εγκαταλελειμμένα ακίνητα έγιναν κατοικίες με τιμές που φθάνουν
και τα 4.000 ευρώ το τ.μ.
Τα ακίνητα που πωλούνται στο Κέντρο είναι κυρίως γραφεία και
παλιά κτίρια.
Τα καταστήματα τα νοικιάζουν οι αλλοδαποί (Κινέζοι κυρίως)
και τα ενοίκια είναι υψηλά.
Στα γραφεία των παλιών κτιρίων διαμένουν αλλοδαποί 10-15 άτομα
σε κάθε γραφείο (Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Ικτίνου κ.λ.π.) πληρώνοντας
ο καθένας 100-120 ευρώ τον μήνα.
Φυσικά οι συνθήκες είναι άθλιες και οι συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες.
Αθηναίος

ENAΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΓΕ ΤΟ ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΤΥΧΙΑ.....

Ένας πατέρας θέλει να αγοράσει ένα δώρο...


Ένας πατέρας θέλει να αγοράσει ένα δώρο...



Ένας πατέρας θέλει να αγοράσει ένα δώρο για τα γενέθλια της κορούλας του. Μπαίνει σε ένα μαγαζί και ο υπάλληλος τον υποδέχεται λέγοντάς του:
- "Παρακαλώ, θα μπορούσα να σας βοηθήσω;"
- "Ναι, είναι τα γενέθλια της κόρης μου και ... δεν έχω ιδέα τι δώρο να της κάνω."
- "Χμ, τι θα λέγατε να της αγοράζατε μια κούκλα Barbie; Έχουμε την 'Barbie στην Χαβάη' για 15 euro, την 'Barbie Babysitter' για 15euro, την 'Barbie Νοσοκόμα' για 15 euro, την 'Barbie Αεροσυνοδό' για επίσης 15 euro και την 'Barbie Διαζευγμένη' για 175 euro"
- "175euro;;; Γιατί η "Barbie Διαζευγμένη" είναι τόσο ακριβή;"
- "Επειδή, κύριε, η "Barbie Διαζευγμένη" πάει μαζί με το σπίτι του JIM-JIM, το αυτοκίνητο του JIM-JIM, καθώς και όλα τα χρήματα του JIM-JIM..."

Το απίστευτο πλιάτσικο με την ολυμπιακή κληρονομιά

Ωραία τα εγκαίνεια του Μουσείου της Ακρόπολης. Ομως, υπάρχουν κι άλλα μουσεία που είναι αμφίβολο αν ανοίξουν ποτέ. Οπως το μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάνε πέντε χρόνια από τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης, και ό,τι έχει απομείνει από τον ολυμπιακό εξοπλισμό που κόστισε 140 εκατ. ευρώ φυλάσσεται σε αποθήκες και... αργοπεθαίνει. Ακόμη και οι στολές των χορευτών...

Αλλα αντικείμενα πρόλαβαν και σώθηκαν, γιατί συντηρήθηκαν -θα μπουν στο μουσείο όταν και όποτε τελειώσει- και άλλα σκορπίστηκαν από δω κι από κει.

Δυστυχώς, η μεταολυμπιακή περίοδος δεν διαθέτει την αίγλη του παρελθόντος. Πίσω από σκόνες και λάσπες, προσπαθεί να «επιζήσει» ό,τι απέμεινε από κείνη την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

*Η «Κ.Ε.» επισκέφθηκε τις αποθήκες όπου βρίσκεται ό,τι έχει απομείνει από το 2004, μπήκε σε σπίτια «συλλεκτών», έψαξε στο Ιντερνετ για «στολές του κουτιού» και σήμερα «γιορτάζει» την 5η επέτειο των Αγώνων του 2004.

Πωλούνται στο Ιντερνετ

Ο γεν. γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού, Κ. Μπούρας, ήταν ο άνθρωπος που πήρε την πρωτοβουλία να μας δώσει άδεια να επισκεφθούμε τους χώρους.

Ο Κ. Μπούρας, ο οποίος ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες, οραματίζεται ένα Ολυμπιακό Μουσείο ανοιχτό στο κοινό, που θα παρέχει πολλές δυνατότητες. Αγωνιά και για το μουσείο, αλλά και για την κατάσταση που παρέλαβε και προσπαθεί να συμμαζέψει.

Η ιστορία είναι καθ' όλα... ελληνική. Μετά τη λήξη των Αγώνων, μέρος του εξοπλισμού μεταφέρθηκε στις αποθήκες του ΟΣΕ στον Ασπρόπυργο. Μεταξύ άλλων, αντικείμενα που πλέον έχουν συλλεκτική αξία, όπως στολές εθελοντών, δάδες, μετάλλια συμμετοχής κ.λπ.

Εκείνη την περίοδο η φύλαξη δεν ήταν και η ασφαλέστερη. Χαρακτηριστική η περίπτωση «αγοραστή» που μπήκε στην αποθήκη πολλές φορές (!) για να «συλλέξει» αντικείμενα! Κάποια από αυτά εμφανίστηκαν αργότερα σε δημοπρασίες στο Ιντερνετ (ebay) και κάποια άλλα πουλήθηκαν χέρι με χέρι. Μεγάλο παζάρι έγινε και με τις δάδες των Ουμπιακών Αγώνων (από ξύλο ελιάς και μέταλλο), που σχεδίασε ο Κ. Βαρώτσος. Ενδιαφέρον έχει η περίπτωση κατόχου δάδας από την Ξάνθη που την πουλάει αντί 4.500 ευρώ!

*Στελέχη της πρώην Οργανωτικής Επιτροπής θέλησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας πως αυτλα συμβαίνουν μετά από κάθε Ολυμπιάδα και ότι πρόκειται για μεταπώληση και όχι για πλιάτσικο.

Ακόμη και όταν μέρος του εξοπλισμού μεταφέρθηκε αργότερα στο υπόγειο του IBC, του Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου, πληροφορίες θέλουν να έκαναν φτερά πολλά αντικείμενα που ανήκαν στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ενας πωλητής στο Ιντερνετ, από τη Νέα Σμύρνη, πουλάει στολές εθελοντών. Η αγγελία: «Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων πωλούνται στολές, αυθεντικές, συλλεκτικές (γυναικεία και αντρικά μεγέθη) στη συσκευασία τους καινούρια, περιλαμβάνουν ρολόι swatch, καπέλο, t-shirt και παντελόνι Adidas».

Βέβαια, από την αρχή οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής διαβεβαίωναν πως δεν βγαίνει τίποτα από τις αποθήκες του IBC δίχως δελτίο αποστολής (και αιτιολογία πού θα χρησιμοποιηθεί και για ποιον σκοπό). «Ακόμη και η Αγγελοπούλου να πάρει κάτι, θα υπογράψει δελτίο», έλεγαν.

Τα κινέζικα pins

Χαρακτηριστική η περίπτωση μοναδικών συλλεκτικών pins που βρέθηκαν στις αποθήκες και προορίζονταν να δοθούν στο τέλος των αγώνων. Ομως, το εμπόρευμα από την Κίνα έφτασε με καθυστέρηση και τα pins δεν δόθηκαν. Κοσμούν πλέον τις ιδιωτικές συλλογές (και είναι σπάνια, αφού δεν κυκλοφόρησαν).

*Τον Δεκέμβριο του 2004, η οργανωτική επιτροπή, σε μια μάλλον κλειστή αγοραπωλησία, διέθεσε ορισμένα αντικείμενα (Ιωλκού και Φιλικής Εταιρείας στη Ν. Ιωνία).

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Γ. Σγουρός, όχι μόνον επιβεβαιώνει τη δραματική αυτή μεταολυμπιακή εξέλιξη, αλλά ζητά δημόσιο απολογισμό, κάτι που όπως μας είπε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

*Την ίδια ώρα το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) -το μόνο που ανήκει στο επίσημο δίκτυο της ΔΟΕ- διαθέτει σημαντικά εκθέματα που δάνεισαν οι ίδιοι οι αθλητές ή και έλληνες συλλέκτες. Πολλές φορές οι άνθρωποι του μουσείου ζήτησαν επίσημα ολυμπιακά κειμήλια, αλλά δεν τους δόθηκε τίποτα παρά μόνον η επιστολή ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από τον ΣΕΓΑΣ.

«Εμείς δεν πήραμε»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Κ. Μπούρας, σημαντική ποσότητα αντικειμένων και εξοπλισμού πήγε σε ομοσπονδίες και δήμους. Αλλά ο Γ. Σγουρός όταν τον ρωτήσαμε αν η Αρση Βαρών πήρε πράγματα, απάντησε «Οχι μόνο δεν πήραμε, αλλά μας πήρανε και ό,τι είχαμε».

*Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, αν και ο δήμος του είναι ολυμπιακός και μάλιστα στα όριά του βρίσκεται το ΟΑΚΑ, δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα, όπως μας είπε.

*Αλλά και ο Γ. Ψαρέλλης, γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου, μέλος του δ.σ. της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και competition manager του Τρίαθλου για την ΕΟΕ, όταν είχε ζητήσει επισήμως πράγματα για διοργάνωση τριάθλου, το αίτημά του δεν είχε βρει ανταπόκριση.

«Για ένα άθλημα δρόμου, όπως το τρίαθλο, η ποδηλασία ή ο μαραθώνιος, ο αθλητικός εξοπλισμός αυτός θα ήταν το οξυγόνο που θα εξασφάλιζε την ανάπτυξή του. Δυστυχώς δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε τα βασικά και εξειδικευμένα υλικά. Οι περίεργες αποφάσεις προμήθειάς τους βαρύνουν την οργανωτική επιτροπή του Αθήνα 2004, αφού φαίνεται ότι κάποιοι έπαιζαν για τον εαυτό τους και η άστοχη διάθεσή τους βαρύνει το υπουργείο Πολιτισμού».

Enet.gr

Με μόνο έναν χρόνο δουλειάς χιλιάδες αλλοδαποί κατοχυρώνουν σύνταξη...στην Ελλάδα!

http://andronianoi.ucoz.com1
Το πρόβλημα προκάλεσε την παρέμβαση της ΓΣΕΕ, ενώ το υπουργείο Απασχόλησης υπόσχεται πως θα λάβει μέτρα για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις τα ταμεία καταβάλλουν συντάξεις σε άτομα που δεν τις δικαιούνται.
«Το ΙΚΑ προχωρεί σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα», τόνισε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Το... σύστημα λειτουργεί ως εξής: μετανάστες από κράτη της ανατολικής Ευρώπης (τα οποία υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση) δουλεύουν 14 χρόνια στη χώρα καταγωγής τους και στη συνέχεια έρχονται στην Ελλάδα. Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.
Με τα χρόνια αυτά θα εισπράττουν από το ΙΚΑ το ποσό των 486 ευρώ τον μήνα, ενώ αν έπαιρναν σύνταξη στη χώρα τους θα περιορίζονταν περίπου στα 80 με 100 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μεγαλύτερο ταμείο της χώρα μας, έχοντας εισπράξει εισφορές μόνο για έναν χρόνο, καταβάλλει από 386 έως και 406 σε κάθε αλλοδαπό (τα υπόλοιπα 80 έως και 100 ευρώ δίνονται από τον φορέα της χώρας προέλευσης).
Προϋπόθεση
Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας την Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).
Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι μένει στην Ελλάδα και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του (το φαινόμενο είναι συνηθέστερο στους μετανάστες από τη Βουλγαρία που είναι και η πιο κοντινή χώρα).
Μάλιστα οι αλλοδαποί, που παίρνουν σύνταξη από τη χώρα μας, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάνει τα 230 ευρώ τον μήνα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν μετανάστες που, έχοντας πληρώσει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρα μας, παίρνουν κύρια σύνταξη και ΕΚΑΣ 716 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δικηγόροι που... αναλαμβάνουν ανάλογες υποθέσεις ζητώντας 120 ευρώ για να αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία.
Συνολικά εκτιμάται πως 7.000 έως 10.000 μετανάστες έχουν κατοχυρώσει σύνταξη στη χώρα μας, με πολύ λίγα χρόνια δουλειάς (χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον τόπο κατοικίας τους).
Το κόστος
Όσο για το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται πως κυμαίνεται από 30 έως 40 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν και μετανάστες που καταφέρνουν να πάρουν σύνταξη χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα υπάγονται στις διατάξεις για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και εφόσον το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 4.620 ευρώ, σε ηλικία 65 ετών παίρνουν την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ (δηλαδή 330 ευρώ).
ΓΣΕΕ
«Δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη βιωσιμότητα των Ταμείων»
Για «βιομηχανία ομαδικών συνταξιοδοτήσεων από βαλκανικές χώρες και κυρίως τη Βουλγαρία» μιλά ο γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης.
Συνεχίζει τονίζοντας πως «κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό, διεκδικούν και κατοχυρώνουν την κατώτερη σύνταξη από το ΙΚΑ. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας».
Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό κίνημα, «σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης». Επομένως και στη χώρα μας «πρέπει για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν, να παίρνουν και το ανάλογο τμήμα της σύνταξης».
Το θέμα μελετά και η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία χθες σημείωσε πως «τα ταμεία κάνουν αυστηρότατους ελέγχους» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΙΚΑ «προχωρά σε διασταυρώσεις μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα».
Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) Γιώργος Κουτρουμάνης σημειώνει πως «οι Έλληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.
Ωστόσο οι οργανωτικές αδυναμίες του συστήματος και τα κενά που υπάρχουν στη λειτουργία διευκολύνουν τόσο τους Έλληνες όσο και τους αλλοδαπούς στο να εκμεταλλεύονται το σύστημα και πολλές φορές να το επιβαρύνουν».
Από "ΕΘΝΟΣ"
Σχόλιο ιστολογίου μας: Αυτός όλος ο σχεδιασμός για την κατοχύρωση σύνταξης σε αλλοδαπούς με μόνο ένα χρόνο εργασίας στη χώρα μας...δεν εξοργίζει κανέναν σας ρε Έλληνες;;; Είναι δυνατόν να μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας και εμείς να μην αντιδρούμε; Σε ποιόν χρωστάμε συνέλληνες να πληρώνουμε συντάξεις σε αλλοδαπούς που δουλεύουν ένα χρόνο στη χώρα μας, τη στιγμή που εμείς οι Έλληνες παίρνουμε σύνταξη με μέσω όρο 40 χρόνων εργασίας;;; Και τί σκεπτικό είναι αυτό σύμφωνα με το οποίο εδώ θα παίρνουν τριπλάσια και τετραπλάσια σύνταξη οι αλλοδαποί, σε σχέση με τις χώρες τους, δουλεύοντας μόνο ένα έτος στην Ελλάδα;;;!! Είναι εξοργιστικό!! Δεν το καταλαβαίνει κανείς;;; Επιτέλους κύριοι κυβερνώντες του τόπου...για ποιούς κυβερνάτε;;; Για το καλό των Ελλήνων ή όχι;; Φυσικά παρόμοιες θέσεις έχει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ακούσαμε πρόσφατα στην επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Αλβανία, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπόσχεται συντάξεις στους Αλβανούς μετανάστες....! Ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε επιτέλους όλοι σας;;; Γιατί δεν πάτε να κυβερνήσετε άλλες χώρες, παρά κυβερνάτε μέσω της Ελλάδας προς το συμφέρων τρίτων...; Το ποσό αυτό των 30 - 40 εκ. Ευρώ που υπολογίζεται ως κόστος...γιατί δεν το δίνετε στους Έλληνες;; Γιατί στους Έλληνες επιβάλετε πρόσθετα φορολογικά μέτρα και πάλι;; Για να βρείτε πόρους για τις συντάξεις των αλλοδαπών;;; Αντί να κοιτάξετε να ελαφρύνετε λίγο τον Έλληνα συνταξιούχο, που τον έχετε καταντήσει (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να ψάχνει στα σκουπίδια της λαϊκής αγοράς για να φάει, τον επιβαρύνετε συνεχώς με νέα μέτρα και παράλληλα στέλνετε χρήμα προς αλλοδαπούς, που στο κάτω κάτω δεν μπορεί να τα δικαιούται με μόνο ένα χρόνο εργασίας στη χώρα!!
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

ΠΑΙΔΙΑ.....ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ....ΘΑΥΜΑΣΤΕΤΑ!!

Σαν σήμερα......

Το 1859 τα πρώτα καλλιστεία σκύλωνστο Νιούκαστλ της Αγγλίας!!


Σε επιφυλακή ο στρατός για χτύπημα της "σέχτας" σε στρατιωτικό στόχο

http://kostasxan.blogspot.com/
Επαγρύπνηση από όλα τα στελέχη

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας παίρνουν σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, καθώς φοβούνται επίθεση τρομοκρατών εναντίον στρατιωτικού στόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε επείγον σήμα προς τα άλλα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), την Πέμπτη 25 Ιουνίου, και ζητεί την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για τέτοιες περιπτώσεις σε κάθε στρατόπεδο.
Η ενίσχυση των μέτρων διατάχθηκε, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατική οργάνωση να στραφεί κατά στρατιωτικού στόχου.
Οπως εξηγούσαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν κυρίως την αύξηση των σκοπιών, την ενίσχυση των περιπολιών γύρω από τα στρατόπεδα, τους αυστηρότερους ελέγχους πεζών και οχημάτων που εισέρχονται σε στρατιωτικούς χώρους, τους εξονυχιστικούς ελέγχους χώρων όπως κάδοι σκουπιδιών κ.λπ. και γενικότερα την επαγρύπνηση για καθετί ύποπτο που μπορεί να παρατηρηθεί.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα λήψης μέτρων, τα οποία θα μπορούν στην πορεία να ενισχυθούν και να μετατραπούν σε πορτοκαλί ή και κόκκινο συναγερμό, όπως έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν μετά τον φόνο του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό.
Μόλις το σήμα του ΓΕΕΘΑ ελήφθη από τα στρατόπεδα, άρχισε η εφαρμογή των μέτρων, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ενημερώσεις προς όλο το στρατιωτικό προσωπικό και τους εφέδρους να επαγρυπνούν και να αναφέρουν καθετί ύποπτο, ασυνήθιστο ή κάτι που θα μπορούσε να τους κινήσει την περιέργεια.
Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών, τα στελέχη των στρατοπέδων, τους μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενο χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα», της οποίας η προκήρυξη για την δολοφονία του αστυνομικού δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη.
Επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε την έκδοση του σήματος για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα στρατόπεδα, υποστηρίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο των περιοδικών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται κατά καιρούς και δεν επιβαρύνει το σύστημα υπηρεσιών ούτε αλλάζει τα μέτρα ασφαλείας.


Υπερπτήση για μετανάστες


Υπερπτήση, πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, κυρίως του Αιγαίου, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ζακ Μπαρό, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα.
Το στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο θα επιβιβασθούν οι δύο άνδρες, θα «σηκωθεί» στις 11 από την Ελευσίνα, και θα πετάξει πάνω απ΄όλα τα σημεία της ελληνικής ακτογραμμής, απ΄όπου εισέρχονται στη χώρα και μέσω αυτής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετανάστες. Το στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο θα επιβιβασθούν οι δύο άνδρες, θα «σηκωθεί» στις 11 από την Ελευσίνα, και θα πετάξει πάνω απόλα τα σημεία της ελληνικής ακτογραμμής, απόπου εισέρχονται στη χώρα και μέσω αυτής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετανάστες .

ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΡΕΖΙΛΙΑ ΜΑΣ-Ξεναγός: "Ντρέπομαι να πάω τους τουρίστες απο την Ακαδημία"





"Γινόμαστε στους τουρίστες πολύ ρεζίλι με αυτή την εικόνα που παρουσιάζει η Ακαδημία. Σήμερα... ένας με ρώτησε "Μα πόσο χαμηλό πια είναι το πνευματικό επίπεδο ανθρώπων που γράφουνε πάνω στα μνημεία;". Δεν είχα τι να του απαντήσω"


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ




DOGBLOGSPOT.COM


Ενας μπλόκερ που τα χώνει σε όλους, για όλα
Κοιτάξτε με τι προσοχή μας τα 'χώνει'

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΕΞ!!! ΝΟΕΡΟΣ


Βρετανικές ερωτικές φαντασιώσεις: Οι Βρετανοί κάνουν επτά φορές έρωτα την ημέρα νοερώς. Αυτό έδειξε έρευνα του περιοδικού Mens Helth Magazine, αποκαλύπτοντας επίσης ότι "οι σεξουαλικές φαντασιώσεις βελτιώνουν την ποιότητα της πραγματικής σεξουαλικής μας ζωής. Η έρευνα δείχνει ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις προκύπτουν πιο συχνά στους άνδρες, οι οποίοι φαντάζονται πως κάνουν έρωτα τουλάχιστον 2.555 φορές το χρόνο. Επομένως συνεχίστε να ονειρεύεστε", επισημαίνει το περιοδικό.