Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ποιο περιεχόμενο απαγορεύει ο Blogger-Ενας οδηγός που όλοι χρειαζόμαστε.



Η δημιουργία ενός ιστολογίου στο Blogger προϋποθέτει την de facto προσχώρηση σε μια σύμβαση, σημαντικό μέρος των οποίων αποτελεί και η Πολιτική περιεχομένου. Σύμφωνα με αυτούς τους δεσμευτικούς συμβατικούς όρους, οι παρακάτω κατηγορίες αφορούν περιεχόμενο το οποίο επιφέρει την λύση της σύμβασης και μπορεί να οδηγήσει στον τερματισμό της παροχής υπηρεσίας από το Blogger.com:
- Πορνογραφικό και χυδαίο περιεχόμενο (ο χρήστης πρέπει να ορίσει ως ιδιωτικό το περιεχόμενο σε μορφή εικόνων και βίντεο με γυμνό, σεξουαλικό υλικό ή άλλο περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο από τη Google).
- Παιδοφιλία, αιμομιξία, κτηνοβασία: οι χρήστες δεν πρέπει να τις προάγουν.
- Εμπορική πορνογραφία: ο χρήστης δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το blogger για την εκμετάλλευση τέτοιου υλικού
-Παιδική πορνογραφία: μηδενική ανοχή της Google. Καταγγέλει στις αρχές οποιoδήποτε χρήστη δημοσιεύει ή διανέμει παιδική πορνογραφία.
Προσβλητικό περιεχόμενο: Οι χρήστες απαγορεύεται να δημοσιεύουν υλικό που εγείρει μίση και στοχεύει συγκεκριμένες ομάδες με βάση τη φυλή ή την εθνική καταγωγή, την θρησκεία, το βαθμό ικανότητας, το φύλο, την ηλικία, την ιδιότητα του απόστρατου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό/ταυτότητα.
Βίαιο περιεχόμενο: Οι χρήστες απαγορεύεται να δημοσιεύουν άμεσες απειλές για άσκηση βίας έναντι μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων ατόμων.
Πνευματικά δικαιώματα: προβλέπεται μια ειδική διαδικασία γνωστοποίησης των παραβάσεων.
Ιδιωτικές και εμπιστευτικές πληροφορίες: δεν επιτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους.

Πλαστοπροσωπία: δεν επιτρέπεται όταν έχει σκοπό την πρόκληση σύγχυσης ή παραπλάνησης

Παράνομη χρήση υπηρεσιών: κάθε αντίθετη στο νόμο χρήση του blogger μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελία εκ μέρους της εταιρίας στις αρχές.

Ανεπιθύμητη αλληλογραφία, κακόβουλοι κώδικες και ιοί: δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους ως περιεχόμενο του blogger.
Αυτοί οι συμβατικοί όροι δεσμεύουν τον χρήστη των υπηρεσιών, ως προς το περιεχόμενο που αναρτά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Οπωσδήποτε θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον δεν προσκρούουν στο ελληνικό δίκαιο. Η αναφορά μου σε "μη πρόσκρουση" δεν είναι τυχαία: προφανώς δύο συμβαλλόμενοι μπορούν να συναποφασίσουν οτιδήποτε. Ούτε παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης κανενός, αφού οι παραβατικές συμπεριφορές που αναφέρονται πιο πάνω δεν συνιστούν κατ' αρχήν εκδηλώσεις της έκφρασης, αλλά ποινικά αδικήματα.
Μια ειδική περίπτωση είναι η απαγόρευση του hate speech, το οποίο όμως είναι εύλογα συμβατό ως επιλογήενός επιχειρηματία, προκειμένου να αποφύγει πιθανές διαμαρτυρίες από άτομα ή ομάδες. Είναι μεν μια συμβατική ρήτρα που επεμβαίνει μεν στο πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά ο ειδικός δεσμός χρήστη με Βlogger επιτρέπει αυτήν την αυτοδέσμευση, λόγω της εναλλαξιμότητας που παρέχει η νομοθεσία: αφού δεν απαγορεύεται κατά τ' άλλα (με την εξαίρεση των ενημερωτικών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών), ο λόγος που "στοχοποιεί" ομάδες με αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά (πέραν των περιπτώσεων φυλετικού ρατισμού για τον οποίο υπάρχει νομοθεσία), ο συμβατικός περιορισμός δεν αντίκειται στο Σύνταγμα.
Πρόβλημα με το Σύνταγμα παρουσιάζουν οι περιπτώσεις "καταγγελίας παραβατών στις αρμόδιες αρχές", αφού ο πάροχος μιας υπηρεσίας ηλεκτρονικής επικοινωνίας δεν έχει άνευ ετέρου δικαιώματα κατά βούλησιν (ή κατά "Πολιτική") χρήσης πληροφοριών που καλύπτονται από το απόρρητο. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα.
H Πολιτική Περιεχομένου αποτελεί ένα μέρος των Όρων Χρήσης Υπηρεσιών Βlogger. Οι όροι αυτοί δεσμεύουν τον χρήστη έναντι της Google, η οποία διατηρεί πλήρη ευχέρεια να τερματίσει την παροχή των υπηρεσιών της, αν κάποιος παραβιάζει αυτούς τους όρους.
Συνεπώς, ως δεσμευτικός συμβατικός όρος, η απαγόρευση του hate speech αναπτύσσεται ως υποχρέωση του χρήστη του blogger έναντι της Google. Η συμβατική απαγόρευση δεν αναπτύσσει όμως δικαιώματα για τρίτους, αφού η Google σπεύδει να διευκρινίσει ότι αποτελεί διακριτική της ευχέρεια αν θα ασκήσει τις συμβατικές της δυνατότητες.
Αναρτήθηκε από e-Lawyer

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!


Κάπως έτσι φαντάζονται την ιστορία του κόσμου μελλοντικά ορισμένοι απαισιόδοξοι άνθρωποι έχουν άδικο να σκέφτονται έτσι?Ας ελπίσουμε ότι η επιστημονική φαντασία θα παραμείνει ως έχει.

Δήλωσεις της Google για το Street View στην Ελλάδα


Η Google εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) της χώρας μας απαγόρευσε τις φωτογραφίσεις για το Google Street View στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δήλωση, “Το Street View δεν έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα. Δεχτήκαμε αίτημα για περαιτέρω διευκρινήσεις από την ΑΠΠΔ και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε εν το μεταξύ τη φωτογράφιση”
http://my-greek.blogspot.com/

Αλλάζει η μορφή του Λυκείου

Ριζικές αλλαγές στο Λύκειο με κατάργηση της εξειδίκευσης και παροχή μαθημάτων γενικής παιδείας σε όλες τις τάξεις, είναι έτοιμο να προτείνει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το μοντέλο του Λυκείου Γενικής Παιδείας χωρίς κατευθύνσεις και ειδικεύσεις προκρίνεται στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανοίγοντας τη συζήτηση για τα αναλυτικά προγράμματα και τη νέα δομή του Λυκείου. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις συνεδριάσεις του Ιουνίου (16 και 19 του μήνα), καθώς η χθεσινή ήταν η τελευταία πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο «τραπέζι» του διαλόγου έχουν πέσει πολλές προτάσεις. Μεταξύ αυτών, προτείνεται να συνυπολογίζεται η βαθμολογία των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και να συμψηφίζεται ο ενιαίος βαθμός του Λυκείου με τις εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μαθητές να δίνουν εξετάσεις σ΄ ένα εθνικό εξεταστικό κέντρο έως και 4 φορές τον χρόνο και να βελτιώνουν τις βαθμολογίες τους μέχρι να επιτύχουν την εισαγωγή τους στη Σχολή που επιθυμούν.

Στη χθεσινή, τελευταία πριν από τις ευρωεκλογές συνεδρίαση του Συμβουλίου υπό την προεδρία του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, δεν φάνηκε να? ενθουσίασε η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για κύκλους σπουδών και μαθήματα ειδίκευσης σε Β΄ και Γ΄ τάξη Λυκείου.

Αντίθετα, θετικά αντιμετωπίστηκε η πρότασή του οι προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο να γίνονται ακόμη και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της βαθμολογίας.

Συνεδρίαση
«Για μας το ζητούμενο είναι γενναίες αλλαγές κι όχι προσθαφαιρέσεις» δήλωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος -κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης- εμφανίστηκε αρνητικός στην πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να ωθούνται οι μαθητές από νωρίς στην εξειδίκευση, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι πρόκειται για «μία από τα ίδια».

Τη διαφωνία του εξέφρασε κι ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών κ. Χρήστος Τρικαλινός, ζητώντας την κατάργηση των κατευθύνσεων στο Λύκειο.

Οι αλλαγές στη δομή του Λυκείου θα οριστικοποιηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου στις 16 και 19 Ιουνίου και -σύμφωνα με πληροφορίες- «η τάση είναι για ένα διαφορετικό Λύκειο πλήρως απεξαρτημένο από κύκλους σπουδών», ώστε να παρέχει γενική μόρφωση και Απολυτήριο με αντίκρισμα.

Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου θα συζητηθεί, επίσης, το νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τις σημερινές πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως και τα θέματα των σχολικών βιβλίων, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Πρόταση
Πάντως, θετικά αντιμετωπίστηκε χθες η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου η αξιολόγηση των μαθητών στο Λύκειο να γίνεται ακόμα και σε περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, αποδεκτή? επί της αρχής έγινε η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που να αφήνουν περιθώρια πρωτοβουλίας στον εκπαιδευτικό και να επιτρέπουν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των βιβλιοθηκών.

Παράλληλα, συζητείται το ενδεχόμενο ομαδοποίησης μαθημάτων συναφών γνωστικών αντικειμένων (για παράδειγμα της Φυσικής με τη Χημεία και τη Βιολογία, της Ιστορίας με τη Γεωγραφία), καθώς και η πιστοποίηση της γνώσης που λαμβάνουν οι μαθητές με διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο τέλος κάθε βαθμίδας και δεν θα σχετίζονται με τη βαθμολογία ή την προαγωγή τους.
Hellenic Business

ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΡΟΜΠΟΤ ΤΙ ΛΕΤΕ?


Ενα φίδι που ταξιδεύει στη Γή και κάνει υποβρύχιο κολύμπι.
Θαυμάστε τη φυσική κίνηση του θηρίου είναι εντυπωσιακή.
Πιθανές εφαρμογές:εξερεύνηση του θαλάσσιου βυθού,καθαρισμός πισινών, οι μετρήσεις του βάθους και της θερμοκρασίας των υδάτων, κτλ ... Άλλες ιδέες;
Άλλες προτάσεις:ένα παιχνίδι για το μωρό στο μπάνιο ή πρωταγωνιστής στην ταινία ανακόντα.
ΦΙΔΙ-ΡΟΜΠΟΤ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΡΟΜΠΟΤ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ

ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ-ΡΟΜΠΟΤ?



Δύσκολο να πούμε τι θέλουμε γιατί βασικά δεν ξέρουμε γυναίκα ρομπότ ή ένα ρομπότ γυναίκα.Εγώ νομίζω ότι ξέρω, γυναίκα στο κρεβάτι και Ρομποτ όλη την άλλη μέρα...
Πλάκα κάνω, σαν πολύ δεν το συζητάνε που το πάνε άραγε και γιατί?
Άλλωστε έλλειψη από αντρες υπάρχει όχι από γυναίκες.

Που πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας;ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ



"Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα. Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αραβες. Αν αγοράσουμε pc, πάνε στην Ινδία. Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα. Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία. Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία. Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πουτάνες και μπύρες, γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ. Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."

http://taxalia.blogspot.com/

Black Sabbath Fan !!!ZHTΩ Η ΤΡΕΛΑ!!


Είναι λάτρεις του συγκεκριμένου γκρουπ όλα καλά μέχρι εδώ αλλά για κοιτάξτε αντίδραση που έχουν μόλις φθάσουν το γκρουπ.Οι άνθρωποι είναι για πολλά γέλια
και να ήταν τίποτα πιτσιρίκια έχει καλός,είναι όμως ενήλικες και αυτό είναι από μόνο του τρελό.

Body Builders και οι αντρες που τις αγαπούν!!


Οπως και να το δείς οι άντρες που τους αρέσουν αυτές οι γυναίκες φέρονται λίγο παράξενα απ'ότι βλέπω στο βίντεο.Αυτό είναι η μία παρατήρηση ή άλλη είναι για τις
΄κοπέλες' πρώτη μου φορά βλέπω γυναίκα που η χρήση αναβολικών την έχει κάνει να μοιάζει πάρα πάρα πολύ με ένα άσχημο άντρα.Για μύς ούτε συζήτηση είναι τεράστιες,αλλά
δυστυχώς όπως είπα παραμορφωμένες.

Πως κακοποιούν έναν ελέφαντα;



ι εικόνες , σοκάρουν , προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα και κυρίως την έννοια του ανθρώπου . Ακτιβιστές κατάφεραν και μπήκαν σε τσίρκο το οποίο ήταν στις αρές του μήνα στη Φλώρινα . Ο Ελέφαντας όπως θα δείτε στις εικόνες που παρουσιάζει το www.agroschannel.com ,έκανε το λάθος να φάει λίγο σανό . Μετά το ξύλο τον στόλισαν για την παράσταση . Κρίμα να μας αποκαλούν ανθρώπους . http://www.agroschannel.com/

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ 2 ΜΠΛΟΓΚ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ http://anopetra-eleos.blogspot.com/2009/05/holidays-in-greece-think-again.html

Ανανεώνει ο Καραγκούνης


Καραγκούνης και Παναθηναϊκός, θα συνεχίσουν για αρκετά χρόνια μαζί, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, που θέλουν τη διοίκηση του συλλόγου, να καλεί τον αρχηγό της ομάδας, για ανανέωση συμβολαίου, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένη από την προσφορά του Έλληνα μέσου.

Ο "Κάρα" έχει αποδείξει πόσο χρήσιμος είναι, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις και το "τριφύλλι" θα του προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσει στην αγαπημένη του ομάδα, για αρκετά ακόμα χρόνια, κάτι που αναμένεται να δεχτεί ο έμπειρος άσος.

Όσο αφορά στο Γιακούμπ Βαβζίνιακ, ο Πολωνός αμυντικός πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου, μίλησε με ανθρώπους της ομάδας για τα σκευάσματα που πήρε, όταν ήταν στη χώρας του με την Εθνική του ομάδα, λέγοντας για ακόμα μία φορά, πως είναι "καθαρός" και όχι ντοπέ!

Η ομάδα θα περιμένει και το δεύτερο δείγμα, για να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, ενώ ο προπονητής, Χενκ τεν Κάτε, μίλησε προσωπικά στον παίκτη, που ήταν ράκος στην προπόνηση της Δευτέρας και του εξήγησε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα…
http://bet-gr.blogspot.com/

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ-ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ

ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στην 23η θέση μεταξύ 29 ευρωπαϊκών χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα όσον αφορά το ευ ζην των παιδιών της, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Γιορκ. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ολλανδία και ακολουθούν οι σκανδιναβικές χώρες. Στη 12η θέση βρίσκεται η Κύπρος, στην 24η η Βρετανία, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία και η Μάλτα. 

Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της οργάνωσης "Ομάδα Δράσης κατά της Παιδικής Φτώχειας", αφορά στοιχεία του 2006 και βασίστηκε σε 43 επιμέρους κριτήρια που υπάγονται σε έξι βασικές κατηγορίες: την υγεία των παιδιών, τη δική τους αντίληψη για το πόσο ευτυχισμένα είναι, τις σχέσεις με τον περίγυρό τους, τους διαθέσιμους υλικούς πόρους, τη συμπεριφορά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και την εκπαίδευση 
WWW.SKAI.GR 

Από wind 

12 ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ(ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ)

Γυρίζεις εξοντωμένη μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά και η διάθεσή σου έχει φτάσει στα τάρταρα. Όχι! Μην πέσεις για ύπνο! Υπάρχουν μερικές απλές αλλά μαγικές ιδέες που μπορούν να σου φτιάξουν το κέφι στο πι και φι και να βάλουν φωτιά στη διάθεσή σου! 

1. Πες ναι σε μια αμερικανιά. Νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις στις ταινίες δεν ισχύει; Κι όμως μια κουταλίτσα από απαλό φυστικοβούτυρο θα κάνει θαύματα στη διάθεσή σου. Θα το βρεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. 

2. Θες κάτι να σε ανεβάζει κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι; Αγόρασε ή φτιάξε μόνη σου μια μεγάλη πινακίδα με το αγαπημένο σου σύνθημα για να παίρνεις δύναμη και κουράγιο κάθε φορά που γυρίζεις σπίτι από μια εξαντλητική ημέρα στο γραφείο. Δοκίμασε φράσεις όπως: ''Κράτα τη θετική πλευρά της ζωής'' ή το ''Πειράζει που είσαι και μεγάλη φίρμα''. 

3. Τώρα που μπήκε η Άνοιξη καιρός να κάνεις μια αλλαγή και στα ποτήρια που χρησιμοποιείς στην κουζίνα.. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά ποτήρια με γούρικα σχέδια και φενγκ σούι που θα σου φέρουν τύχη. 

4. Βαριέσαι το πλύσιμο των πιάτων τόσο που μαζεύονται επί εβδομάδες στο νεροχύτη; Εξοπλίσου με τα νέα γάντια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι επενδυμένα με κορδελίτσες, φρου-φρου και γιρλάντες. 

5. Δεν υπάρχει κανείς να σου χαμογελάσει στη δουλειά; Επιστράτευσε το καλλιτεχνικό σου ταλέντο ως εξής; Πάρε την κούπα που πίνεις καφέ στο γραφείο, το συρραπτικό και όποιο άλλο προσωπικό αντικείμενο θέλεις και ζωγράφισε πάνω χαμογελαστά ανθρωπάκια.. Έτσι θα βλέπεις πάντα κάποιον να σου χαμογελά και στο γραφείο. 

6. Θυμάσαι εκείνα τα πανάκια που έφερνες ως σουβενίρ από κάθε ταξίδι σου; Μην τα φυλάς στο ντουλάπι Μπορείς να χρησιμοποιείς σε κάθε δουλειά της κουζίνας και να χαμογελάς όσο θυμάσαι τις όμορφες αναμνήσεις από κάθε ταξίδι που έκανες. 

7. Τραγουδάς στο μπάνιο; Αν ναι, μπορείς να κόψεις το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς σε σχήμα μικροφώνου και να το ρίχνεις στο τραγούδι όσο κάνεις μπάνιο. Ακόμη πιο εύκολα, χρησιμοποιησε το τηλέφωνο του ντους. 

8. Θέλεις συντροφιά αλλά δεν νομίζεις πως θα τα καταφέρεις με ένα κατοικίδιο ζώο; Αγόρασε ένα μικρό γλαστράκι που θα σου κρατά συντροφιά, θα έχει λίγες απαιτήσεις και θα σε ακούει χωρίς αντιρρήσεις. 

9. Βάλε στο dvd να παίζει η αγαπημένη σου ταινία ή το αγαπημένο σου επεισόδιο από τα ''Φιλαράκια'' ή το ''Sex and the City''. Θα φτιάξει η όρεξή σου στο πι και φι. 

10. Έχεις να κάνεις τόνους δουλειάς αλλά δεν βρίσκεις το κουράγιο. Κάνε ένα διάλειμμα. Πάρε τα κίτρινα χαρτάκια σημειώσεων στα χέρια σου και μετάτρεψέ τα σε έργα τέχνης: καραβάκια, λουλουδάκια και ό,τι άλλο σου έρθει στο μυαλό. Ε αν μπορείς να γίνει πλοιοκτήτρια από το πουθενά, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Εδώ ο Μάικλ Σκόλφιλντ δραπέτευσε από τη φυλακή φτιάχνοντας ένα χάρτινο πουλάκι! 

11. Δουλεύεις για να πληρώνεις τους λογαριασμούς. Πάρε μαρκαδόρους και μπογιές και ζωγράφισε όσα ευρώ θες από τα μπλοκ ζωγραφικής ψεύτικων χρημάτων που υπάρχουν στο εμπόριο. Πρόσεξε να φτιάξεις αρκετά, αλλά να μην τα ξοδέψεις όπως τα αληθινά. 

12. Χόρεψε κουκλί μου. Βάλε στη διαπασών το αγαπημένο σου soundtrack ταινίας όπως είναι το Μamma Mia και μη σταματάς να χορεύεις με τα τραγούδια των Abba
ΠΗΓΗ

ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2Ο ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΝΟ.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΚΙΝΑ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Λαθρομετανάστες
Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξάρθρωσαν άνδρες της ομάδας ασφαλείας του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Στην επιχείρηση της αστυνομίας, συνελλήφθησαν τρία άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν

και κατασχέθηκαν φωτογραφίες , πλαστές ταυτότητες και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν.

Κάλεσμα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση-εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στις δέκα το πρωί, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Πλατεία Βάθη, για το θέμα των χιλιάδων κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και δολοφονιών των ζώων γενικά στην χώρα μας, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των ζώων της άγριας ζωής, των πουλιών κατά την κυνηγετική περίοδο, των παραγωγικών ζώων, των ζώων που υποφέρουν ποικιλοτρόπως καθημερινά στα τσίρκο. Στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό κ. Χατζηγάκη, τον οποίο θα καλέσουμε να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, όπως δεσμεύτηκε κατά τις συναντήσεις που είχε με συλλόγους και φορείς προστασίας ζώων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την θέλησή τους να μπει τέρμα επιτέλους στην μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά από την Πολιτεία την επίλυση του προβλήματος. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, μέχρι στιγμής απηχεί τις απόψεις εκατό περίπου ζωοφιλικών συλλόγων και σκοπό έχει το συντονισμό των προσπαθειών, την ανάδειξη των προβλημάτων των ζώων στην χώρα μας και την πίεση προς την Πολιτεία να πάρει άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των ζώων γενικά στην χώρα μας.

Για οποιεσδήποτε απορίες-διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:
6976489349- 6909799355- 6972004963- 6979913007- 6973241118

Για την συγκέντρωση -εκδήλωση εξω απο το υπουργείο, με θέμα την κακοποίηση των ζώων εν γένει, πρόκειται να φτειαχτεί ενα ψήφισμα, που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω, πιο σημαντικά θέματα. Εκτιμάταται ότι, απο την πληθώρα των προβλημάτων των ζώων, αυτά είναι τα πλέον άμεσα που πρέπει να παρθούν μέτρα απο την πολιτεία.

1. Λήψη μέτρων για τις συνθήκες διαβίωσης,μεταφοράς και σφαγής των παραγωγικών ζώων.
2.Λήψη μέτρων για τον περιορισμό της καταστροφής της πανίδας κατά την κυνηγετική και οχι μόνο περίοδο.
3. Απαγόρευση πώλησης ζώων απο τα pet-shops και αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για τους νόμιμους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.
4. Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τους παράνομους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.
5.Υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και των κυνηγετικών, ποιμενικών σκύλων.
6.Αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες των σχετικών νόμων και ιδιαίτερα για τις δηλητηριάσεις και κακοποιήσεις των κατοικίδιων ζώων.
7. Επιπλέον μέτρα για την στείρωση εκ μέρους των ιδιοκτητών των κατοικιδίων ζώων.
8. Θέσπιση Οργάνου εκ μέρους της Πολιτείας, για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολη των σχετικών προστίμων.
9. Υποχρεωτική σήμανση απο τους δήμους των αδέσποτων ζώων.
10. Ποινές και πρόστιμα στους δήμους ,που δεν εφαρμόζουν τον νόμο .
11. Καμπάνια διαρκείας στα ΜΜΕ , για τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας απέναντι στα κατοικίδια.
12. Ειδικό μάθημα στα σχολεία για τον σεβασμό απέναντι στη φύση και τα ζώα.
13. Κατάργηση της "εγκυκλίου" του υφυπουργού κ. Κιλτίδη, εκδοθείσα στις 24.06.08.
περί διακίνησης αδέσποτων ζώων.
14. Εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε., για την στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές ευρωπαίους κτηνίατρους.

Κάτι πάει να γίνει στην "αγορά ναρκωτικών";;;;



Η χθεσινή εικόνα πίσω από την Βαρβάκειο ήταν καλή για κάποιον
που γνώριζε παλαιότερες φάσεις και καταστάσεις.
Η Πλατεία Θεάτρου δεν είχε χρήστες και χρειάστηκε να κοιτάξω πάλι
την πινακίδα που έγραφε το όνομά της για να διαπιστώσω ότι
βρίσκομαι στο σωστό σημείο.
Ένας σεκιουριτάς πηγαινοερχότανε πάνω κάτω στην Διπλάρειο
για να ελέγχει το χώρο.
Στις γωνιές αστυνομικοί να κάνουν ελέγχους.
Κορίτσια αστυφυλακίνες δεν είδα....να διάβασε την επιστολή μου
ο Μαρκογιαννάκης;...λέω μήπως.
-Kαλημέρα παληκάρια (προς ομάδα αστυνομικών) βλέπω άδεια
την Θεάτρου και μου κάνει εντύπωση...
-Έτσι είναι Κύριε...κάτι πάει να γίνει....
-Αφρικανούς ακόμα βλέπω στην Σοφοκλέους...λιγότερους βέβαια...
-Σιγά-σιγά...όλα θα γίνουν...
Πάνω από το πάρκινγκ της Βαρβακείου καθισμένοι κάποιοι χρήστες
χωρίς να κάνουν χρήση γιατί το σημείο είναι σε κοινή υπερυψωμένη
θέα συζητούν ανήσυχοι...το πρόβλημά τους.
- Πώς να τον πλησιάσω ρε (τον Αφρικανό έμπορο)...μπάτσοι δίπλα
κοιτάζουν.
-Κάντου νόημα...ν΄αρθει πίσω στο στενό ξέρεις...
-Είδα δύο εκεί με πολιτικά αρκετή ώρα....πρέπει να είναι της Δίωξης.

Να δούμε Κε Μαρκογιαννάκη πόσο θα κρατήσει η γιορτή!
Αθηναίος

12 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή


Του Δημήτρη Καραγιώργου

Με θέμα ‘Ποιότητα στην Κοινωνική Φροντίδα: Οι νοσηλευτές πρωτοπόροι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας’, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το πρώτο επίπεδο επαφής με το ΕΣΥ για τα άτομα, τις οικογένειες και την κοινότητα, φέρνοντας την φροντίδα Υγείας όσο το δυνατό πιο κοντά στο χώρο όπου οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται.

Τα διεθνή στοιχεία δείχνουν ότι συστήματα Υγείας βασισμένα σε ένα ισχυρό προσανατολισμό προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, έχουν τις καλύτερες και τις πιο ακριβοδίκαιες εκβάσεις, είναι αποδοτικότερα, έχουν χαμηλότερες δαπάνες περίθαλψης. Μπορούν να επιτύχουν ικανοποίηση χρηστών από εκείνα τα συστήματα που έχουν ασθενή προσανατολισμό προς την πρωτοβάθμια, η οποία διέπεται από τέσσερις αρχές:

Την ισότητα και καθολική προσβασιμότητα στις υπηρεσίες Υγείας, τη συμμετοχή της κοινότητας στον καθορισμό και την εφαρμογή της ατζέντας στον τομέα Υγείας, τις διατομεακές προσεγγίσεις στην Υγεία και την κατάλληλη τεχνολογία.

Οι στρατηγικές που αναπτύσσουν ή που ενισχύουν συστήματα βασισμένα στην πρωτοβάθμια θα απαιτήσουν κοινές προσπάθειες από τους επαγγελματίες Υγείας, τους πολίτες, τις κυβερνήσεις. Οι νοσηλευτές μπορούν, ενεργούν και πρέπει να διαδραματίσουν ένα ενεργό ρόλο, γιατί όχι και ηγετικό.

Η νοσηλευτική πρακτική αποτελεί την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εμπεριέχει τη φροντίδα ατόμων όλων των ηλικιών, οικογενειακών ομάδων με ή χωρίς ασθένεια. Οι νοσηλευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι. Η νοσηλευτική περιλαμβάνει την προαγωγή της Υγείας, την πρόληψη της ασθένειας, την φροντίδα όσων νοσούν, την αποκατάσταση της Υγείας, κώδικας ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών, που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά το 1953.

Στην ευρωπαϊκή περιοχή προωθείται η καθιέρωση του οικογενειακού νοσηλευτή (FHN) εστιασμένου στην κοινότητα, ο οποίος φροντίζει όλη την οικογένεια θεωρούμενος ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας.

Θέτοντας λοιπόν τον νοσηλευτή στο επίκεντρο σημαίνει:

* Βελτιωμένη πρόσβαση στην φροντίδα.
* Βελτίωση της πρόληψης των χρόνιων παθήσεων.
* Βελτίωση του δείκτη κόστους αποτελέσματος.
* Βελτιωμένα αποτελέσματα.
* Βελτιωμένη υγειονομική επιτήρηση.
* Βελτιωμένη αποκατάσταση μετά από καταστροφές.
* Βελτιωμένη συμμόρφωση του ασθενούς στην φροντίδα.
* Δραστική τεχνολογία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

CLEVELAND –Εκδόθηκε χθες το βράδυ από τις ΗΠΑ στη Γερμανία, μετά από δίμηνη δικαστική διαμάχη ο Τζον Ντέμιανουκ, ο οποίος κατηγορείται για την εξόντωση 29.000 Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Σόριμπορ και Τρεμπλίνκα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!... WASHINGTON – Ο πρόεδρος Barack Obama εξέφρασε την «θλίψη» και την «κατάπληξή» του για το ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε σε αμερικανική βάση στο Ιράκ, κατά το οποίο πέντε Αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους, Ρόμπερτ Γιμπς!....Santa Barbara, Καλιφόρνια - Πυροσβέστες έσπευσαν να εξαφανίσουν τα τελευταία υπολείμματα της φωτιά που κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια στους λόφους πάνω από αυτή τή γραφική παράκτια πόλη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι θα μπορούσαν να την αναζωπυρώσουν!...JERUSALEM (CNN)Ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να βρουν μια «σωστή και δίκαιη απόφαση» για ειρήνη μετά την μακροχρόνια σύγκρουση τους, φτάνοντας στο Ισραήλ τη Δευτέρα. Αργότερα, μιλώντας με τους θρησκευτικούς ηγέτες στο Notre Dame Center της Ιερουσαλήμ, ο Πάπας ζήτησε την διαθρησκειακή κατανόηση και συνεργασία!...WASHINGTON (CNN) - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντικατέστησαν τον διοικητη των στρατιωτικών τους δυνάμεων στο Αφγανιστάν, τη Δευτέρα, για να αναστρέψει τη κατάσταση με άλλη σκέψη ύστερα μετά από την διάρκεια των επτά ετών πολέμου εκεί!...Λονδίνο, Αγγλία (CNN) - Η χειρότερη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να τελειώσει, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι στο μέλλον, αυτό αναφλερεται ίσως στην πιο ολοκληρωμένη μελέτη για την τρέχουσα οικονομική κρίση, που δημοσιοποιήθηκε από τον Thomas F. Cooley πρόεδρο του NYU Stern School of Business!....
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Η επιζήσασα του Τιτανικού έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της


Η μοναδική επιζήσασα του ναυαγίου του Τιτανικού, Μιλβίνα Ντιν, θα ζήσει το υπόλοιπο του βίου της χωρίς καμία απολύτως οικονομική έγνοια, μετά την απόφαση των σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Γουΐνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο που κατέβαλαν από κοινού μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες της στη Βρετανία, όπου ζει.
Εκτός των δύο ηθοποιών, χρήματα δώρισε στην 90χρονη Ντιν και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο σκηνοθέτης που κέρδισε 11 Όσκαρ με την ταινία Τιτανικός το 1997.
"Τους ευχαριστώ όλους για τη γενναιοδωρία, που μου δείχνουν", δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ συγκινημένη η μοναδική επιζήσασα του θρυλικού Τιτανικού.
Ο πατέρας της Ντιν κατάφερε να την βάλει σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου, μαζί με τη μητέρα και τα αδέλφια της. Όλοι έφθασαν τελικά στη Νέα Υόρκη πάνω στο πλοίο "Καρπάθια", αλλά αργότερα επέστρεψαν στο Σάουθαμπτον, από όπου το υπερωκεάνιο είχε αρχίσει το ταξίδι του.

Ο "Τιτανικός" βυθίστηκε τον Απρίλιο 1912, μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο, προκαλώντας το θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπων.
Hellenic Business

LADA!!ΤΑ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ!!!