Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Κάλεσμα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση-εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στις δέκα το πρωί, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Πλατεία Βάθη, για το θέμα των χιλιάδων κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και δολοφονιών των ζώων γενικά στην χώρα μας, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των ζώων της άγριας ζωής, των πουλιών κατά την κυνηγετική περίοδο, των παραγωγικών ζώων, των ζώων που υποφέρουν ποικιλοτρόπως καθημερινά στα τσίρκο. Στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό κ. Χατζηγάκη, τον οποίο θα καλέσουμε να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, όπως δεσμεύτηκε κατά τις συναντήσεις που είχε με συλλόγους και φορείς προστασίας ζώων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την θέλησή τους να μπει τέρμα επιτέλους στην μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά από την Πολιτεία την επίλυση του προβλήματος. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, μέχρι στιγμής απηχεί τις απόψεις εκατό περίπου ζωοφιλικών συλλόγων και σκοπό έχει το συντονισμό των προσπαθειών, την ανάδειξη των προβλημάτων των ζώων στην χώρα μας και την πίεση προς την Πολιτεία να πάρει άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των ζώων γενικά στην χώρα μας.

Για οποιεσδήποτε απορίες-διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:
6976489349- 6909799355- 6972004963- 6979913007- 6973241118

Για την συγκέντρωση -εκδήλωση εξω απο το υπουργείο, με θέμα την κακοποίηση των ζώων εν γένει, πρόκειται να φτειαχτεί ενα ψήφισμα, που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω, πιο σημαντικά θέματα. Εκτιμάταται ότι, απο την πληθώρα των προβλημάτων των ζώων, αυτά είναι τα πλέον άμεσα που πρέπει να παρθούν μέτρα απο την πολιτεία.

1. Λήψη μέτρων για τις συνθήκες διαβίωσης,μεταφοράς και σφαγής των παραγωγικών ζώων.
2.Λήψη μέτρων για τον περιορισμό της καταστροφής της πανίδας κατά την κυνηγετική και οχι μόνο περίοδο.
3. Απαγόρευση πώλησης ζώων απο τα pet-shops και αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για τους νόμιμους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.
4. Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τους παράνομους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.
5.Υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και των κυνηγετικών, ποιμενικών σκύλων.
6.Αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες των σχετικών νόμων και ιδιαίτερα για τις δηλητηριάσεις και κακοποιήσεις των κατοικίδιων ζώων.
7. Επιπλέον μέτρα για την στείρωση εκ μέρους των ιδιοκτητών των κατοικιδίων ζώων.
8. Θέσπιση Οργάνου εκ μέρους της Πολιτείας, για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολη των σχετικών προστίμων.
9. Υποχρεωτική σήμανση απο τους δήμους των αδέσποτων ζώων.
10. Ποινές και πρόστιμα στους δήμους ,που δεν εφαρμόζουν τον νόμο .
11. Καμπάνια διαρκείας στα ΜΜΕ , για τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας απέναντι στα κατοικίδια.
12. Ειδικό μάθημα στα σχολεία για τον σεβασμό απέναντι στη φύση και τα ζώα.
13. Κατάργηση της "εγκυκλίου" του υφυπουργού κ. Κιλτίδη, εκδοθείσα στις 24.06.08.
περί διακίνησης αδέσποτων ζώων.
14. Εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε., για την στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές ευρωπαίους κτηνίατρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου