ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

( ελευθεροτυπία 27 /1 /2009 )

«Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα»

«Τουρκική» και «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» είναι η μειονότητα της Θράκης κατά τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρέσβης της Τουρκίας, στην Κομοτηνή.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. «Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Ελληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας».

Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του αναφέρει: «Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν. Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή. Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί.

Να οι προσωπικές επιλογές του Γ Παπανδρέου

(Politis.gr 23 Ιούλη 2008 )

Τον γνωρίσαμε ως πρόεδρο της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», όταν υπήρχαν σε εξέλιξη δικαστικές μάχες στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την αναγνώρισή της.

Απετέλεσε προσωπική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον συνδυασμό της κας Καραχασάν για την υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης.

Το ίδιο και για τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές προσβλέποντας σε καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Πράγματι η μειονότητα έκανε το θαύμα της και ανακήρυξε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

Ταυτόχρονα όμως με την προσωπική του επιλογή ο κ . Παπανδρέου, άνοιξε την πόρτα ….του μαντριού και έβαλε μέσα τον λύκο.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές για τον επικίνδυνο ρόλο του κ. Τσετίν Μανταζή στην περιοχή , αλλά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτό όμως που συνέβη πριν λίγες ημέρες ξεπερνά κάθε προηγούμενη ενέργεια του .

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή, παρουσία και του ετέρου μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέτρεψε τους παρισταμένους να ξεσηκωθούν για την αναγνώριση της «τουρκικής μειονότητας» , και ζήτησε την παρέμβαση της Τουρκίας στη πολιτική διαχείριση των εσωτερικών-εθνικών θεμάτων.

Η προκλητική ομιλία του βουλευτή προκάλεσε αίσθηση αφού χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εμείς δενείμαστε μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Μείναμε εδώ με μια συνθήκη. Εγώ στην ουσία δεν θέλω να ασχοληθώ με τη συνθήκη. Αυτοί που με άφησαν εδώ να ασχοληθούν. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει » συμπληρώνοντας ότι «Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε …», «ότι κάνουμε θα το κάνουμε μέσα στους επόμενους μήνες».

Τα ερωτήματα που εγείρονται απ’ όλα αυτά αφορούν το συνολικό ΠΑΣΟΚ , την Βουλή των Ελλήνων , αλλά και προσωπικά τον κ. Παπανδρέου.

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ σας εκπροσωπούν οι θέσεις του βουλευτή σας; Ξεκαθαρίστε το! Αν όχι τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό;

Όσο αφορά την Βουλή των Ελλήνων : Με ποια νομοθεσία είναι συμβατές τέτοιες δηλώσεις εκλεγμένου Έλληνα Βουλευτή;
Ο όρκος του βουλευτή και το Σύνταγμα δεν τον δεσμεύει να διαφυλάττει και να μην στρέφεται εναντίον της χώρας στην οποία εκλέγεται;

Γιατί κ. Παπανδρέου δεν παίρνετε θέση σχετικά με τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα της προσωπικής σας επιλογής ;
Εδώ για ένα θέμα εσωτερικό και διαδικαστικό του κόμματος σας , θέσατε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ένα πρώην Πρωθυπουργό.
Σε αυτήν τη περίπτωση ,που αφορά πολύ πιο σπουδαίο θέμα , καθώς άπτεται σε καθαρά Εθνικά θέματα τι σκοπεύετε να κάνετε

Πηγή: