Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ειδικο επαγγελμα στη κίνα: σπρώχτης

Και γαμώ τα κόμματα έχουμε σύντροφοι

Τι πολυμετοχικός, τι πολυτασικός

Οι οχτροί μας οι ζουλιάρηδες λένε για τον Συριζα ότι δεν γεμίζουμε ταξί ούτε με τον ταξιτζή, τα κανάλια λένε ότι συνέχεια διασπόμαστε, οι επαναστάτες σύντροφοι μας κατηγοράνε ότι είμαστε μαζί για τα λεφτά, οι αναθεωρητές σύντροφοι μας κατηγοράνε ότι είμαστε αριστεριστές, οι αριστεριστές σύντροφοι μας κατηγοράνε ότι είμαστε αναθεωρητές, κάτι γείτονες μας κατηγοράνε ότι ο Τσίπρας γελάει άμα δει κάμερα και ούτω καθεξής.

Αγνοούν όμως όλοι αυτοί οι οχτροί μας οι ζουλιάρηδες, ότι ο Συριζα και δη η ψυχή του Συριζα, ο Συνασπισμός, είναι το πιο πετυχημένο κόμμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τελευταία επιτυχία για την οποία όλοι οφείλουμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι είναι η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, τον κυρνίκο Κωνσταντόπουλο.

Ποιο άλλο κόμμα έχει να παρουσιάσει τέτοια επιτυχία; Ποιο άλλο κόμμα έχει βγάλει υπουργούς, βουλευτάδες με τη σέσουλα, πρωθυπουργικούς συμβούλους, επιχειρηματίες, επιτρόπους και επιτροπίνες, και προέδρους ομάδων; Πείτε μου πραγματικά, ποιο άλλο κόμμα έχει να παρουσιάσει τέτοιες επιτυχίες;

Ποιο άλλο κόμμα έχει τέτοιες επιτυχίες ειδικά για τους πρώην προέδρους του: Πείτε μου, πού είναι ο Έβερτ; Πού είναι ο Καραμανλής; Πού είναι ο Σημίτης; Ποια αξιώματα έχουν αυτοί οι τενεκέδες; Ποιες θεσμικές θέσεις έχουν καταλάβει;

Ενώ εμείς, και την Δαμανάκη την έχουμε στις Βρυξέλλες επίτροπο για την Ευρώπη των λαών, και τον κυρνίκο βάλαμε επικεφαλής του Παναθηναϊκού. Ο Αλέκος ξέφυγε, αλλά όπως μαθαίνω από προσεγμένες και έγκυρες διαρροές των κοκκινοπράσινων που έκαναν γιούργια και καβάλησαν τα ερτζιανά, όπου να ‘ναι θα αυτοανακηρυχτεί βασιλιάς του Εξωμβούργου, δούκας στο Τριαντάρος, κόμητας στο Μπερδεμιάρος, μαχαραγιάς στο Μουντάδος και μαρκήσιος στα Εξάρχεια.

Ξανάρχομαι στο θέμα μου.

Λένε οι σημερινοί προεδρικοί του κόμματος ότι ο κυρνίκος πρέπει να ντρέπεται που άφησε την αριστερά και πήγε στον Βαρδινογιάννη. Έχουν άδικο. Καταρχήν και οι Βαρδινογιάννηδες αριστεροί ήτανε. Επομένως ήταν μεταγραφή σε πολιτικά φιλικό επιχειρηματικό όμιλο. Άμα είχανε οι Αλαφουζαίοι ομάδα και βάζαν τον κυρνίκο πρόεδρο στην ομάδα τους, να το συζητήσουμε, διότι τότε θα επρόκειτο περί αποστασίας. Με τους Βαρδινογιάννηδες όμως δεν υπάρχει ζήτημα.

Έπειτα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η αριστερά πρέπει να παλεύει για να διεκδικεί θέση και ρόλο στους θεσμούς. Ο ευρωκομμουνισμός μας διδάσκει πως η ταξική πάλη διεξάγεται παντού: και στη Βουλή, και στην κρατική διοίκηση, και στα ΔΣ των εταιρειών, και στην αυτοδιοίκηση, και στις αναπτυξιακές, και στην Ηρώδου Αττικού άμα λάχει. Εδώ ρε παιδιά διεκδικήσαμε θέση προέδρου της Δημοκρατίας, στην προεδρία του ΠΑΟ θα κολλήσουμε;

Άσε που και ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος έχει αναγνωρίσει ότι οφείλει πολλά στον κυρνίκο, τον ακούει με αγάπη και δεν ξεχνά άλλωστε ότι ήταν ο πρώτος που τον υιοθέτησε και του ‘μαθε τα βασικά. Δεν ξέρω αν ο κυρνίκος έκανε τον Αλέξη πανάθα, αλλά πάντως τον έκανε άνθρωπο για πολιτική. Δεν μπορούμε δηλαδή να είμεθα αχάριστοι προς τον πρώην πρόεδρο.

Σπεύδω όμως να πάω βαθύτερα στο ψητό και να εξηγήσω ότι η ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον κυρνίκο ήταν αριστερή πράξη βαθιάς πολιτικής σημασίας. Πράξη αντίστασης στα σκοτεινά σχέδια ανερχόμενων μεγαλοαστικών τζακιών που με την μεταπρατική και αεριτζίδικη πραχτική τους πάνε να εχτοπίσουν το πραγματικά παραγωγικό ελληνικό κεφάλαιο. Και σαν τέτοια πράξη οφείλουν να την χαιρετίζουν και όχι να την απαξιώνουν οι ανθυπολοχαγοί του Αλέξη, ανάμεσά στους οποίους παρεισέφρησαν και ορισμένοι αναρχικοί (άκουσον άκουσον) τσιπρικοί δημοσιογράφοι.

Όλοι θα ξέρετε τη μάχη που δόθηκε ανάμεσα στον Βγενόπουλο και τον Βαρδινογιάννη. Μια αριστερά που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να λέει «όχι σε όλα» (το τόνισε και ο κυρφώτης Κουβέλης), και επομένως πρέπει να πάρει θέση στο δίλημμα. Ακόμη περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι διαμορφώθηκε μια μεγάλη ανίερη συμμαχία ανάμεσα σε Μαρινάκη, Πατέρα, Βγενόπουλο και ΣΙΑ, επιχειρηματίες της θαλάσσης, των γκισέ και των γηπέδων, με δύναμη ανερχόμενη. Όλως τυχαίως η τριάς βρίσκεται κοντά στον Κόκκαλη (κι αυτός είναι δικός μας, αλλά της πιο παραδοσιακής αριστεράς) και στην πιο κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση, το στοίχημα. Είδαν κι απόειδαν οι Βαρδινογιάννηδες, κόψανε από μακριά και το τρίο Ρέστη, Μαρινάκη, Πατέρα που ελέγχει τα πάντα όλα, από τον ΔΟΛ μέχρι το μαγαζί στην παραλιακή, και σου λέει κάτσε μην μας φάνε λάχανο. Και αντί να βάλουνε κανέναν χλεχλε για πρόεδρο του Παναθηναϊκού, βάλανε τον κυρνίκο. Πράξη μεγίστης αντιστασιακής σημασίας, καθώς ο κυρνίκος είναι καταγεγραμμένος αντι-κοκκαλικός (λόγω της μη κομμουνιστικής προέλευσής του, σε αντίθεση με τον Σόκρατες). Επίσης έχει καλές σχέσεις με το συγκρότημα Τεγόπουλου και το συγκρότημα Αλαφούζου, και διαθέτει λέγειν που το πάει φαρσί, μπορεί να μιλάει μια ώρα και να μην λέει τίποτε. Άσε που πάντα ήταν υπέρ του πράσινου στο κόμμα του, οπότε υπάρχει μια συνέπεια.

Με όλα τα παραπάνω που προφανώς δεν μπορώ και δεν θέλω να αποδείξω, επιχειρηματολογώ για το προφανές: Ο κυρνίκος Κωνσταντόπουλος, απέδειξε ότι ο ΣΥΝ βγάζει προεδράρες, όχι αναλώσιμα στελέχη μιας μικροπεριόδου. Το μέλλον των πρώην, των νυν και των επόμενων είναι λαμπρό.

Έτσι γινόταν η κομπίνα με τα ιατρικά μηχανήματα της siemens

Πολύ απλά είναι τα πράγματα για να μην μπερδευόμαστε. Πάρτε ένα παράδειγμα για το πως έτρωγαν τα χρήματα με την siemens.

Στο ψυχιατρείο Αθηνών αγοράστηκε το 1994 ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα της siemens που κόστισε 200.000 ευρώ(τότε περίπου 66εκ.δρχ) και για να το επισκευάσουν λόγω βλάβης έδωσαν όλο αυτό το διάστημα 140.000 ευρώ. Είναι δυνατόν η επισκευή να αγγίζει την αγορά νέου μηχανήματος; Σαραβαλάκι ήταν το ακτινολογικό και χάλαγε κάθε τρεις και λίγο; Εγγύηση δεν είχε; Εδώ ένα cd player παίρνεις και για δύο χρόνια δεν πληρώνεις μια και στο ακτινολογικό μηχάνημα η βλάβες ήταν τόσες πολλές;

Δεν θα μας πεθάνουν αυτοί, εμείς θα τους τρελάνουμε!


Δημοσιεύθηκε από olympiada

Γράφει ο Νετάκιας

Το ΔΝΤ έχει ρίξει εκατομμύρια σε εταιρίες Image Maker και τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά.

Μέχρι τώρα το πεδίο ήταν θολό! Υπήρχαν κόμματα, υπήρχαν τάσεις, υπήρχαν οι καταβολές κάθε δημοσιογράφου, είτε αριστερού, είτε δεξιού, οι οποίες είναι και θεμιτές σε μια δημοκρατία. Ηταν δύσκολο κι ίσως κι άδικο να κάνεις δίκη προθέσεων.

Τώρα όμως οι μάσκες έπεσαν. Δεν έχουμε πια κομματική αντιπαλότητα, το ζήτημα δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό. Είναι καθαρά πατριωτικό. ‘Η το ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ή η Ελλάδα-Εμεις.

Είναι φανερό ότι οι “ντελάληδες” του ΔΝΤ προέρχονται από όλους τους Πολιτικούς χώρους κι από όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Από τους αριστερούς Τσίμα, Παπαχελά, Κουβέλη στους σοσιαλιστές Καψήδες, Πρετεντέριδες στους δεξιούς Ντόρα, Καρατζαφέρη, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Οόμως βρίσκουμε και τους αγνούς Πατριώτες να είναι δίπλα μας, έτσω κι αν καμιά φορά διαφωνούμε στα πολιτικά, αλλά η αλήθεια επικρατεί, όπως τον Δελαστίκ (απίστευτα άρθρα, διαβάστε τα) ή τον Αριστερο ΣΤΑΘΗ της Ελευθεροτυπίας, ή τον Γιαννάρα.

Καταλαβαινόμαστε νομίζω, συμπληρώστε τα υπόλοιπα ονόματα, μόνοι σας.

ΥΓ.Σωστά κάποιος παρατήρησε ότι τα στρατόπεδα “συμπίπτουν” με εκείνα του Αναν ή της Ρεπουσιάδας

«Μπατίρηδες» με... λιμουζίνα

6.000 κάτοχοι πολυτελών Ι.Χ. δήλωναν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ



Στην απόχη του ΣΔΟΕ πιάστηκαν οι κάτοχοι 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν το θράσος- με την ανοχή του συστήματοςνα δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας λαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τώρα τους περιμένουν μπελάδες με πόθεν έσχες, τεκμήρια, διαφυγόντες φόρους, δασμούς και πρόστιμα. Ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ ....


πραγματοποίησαν στο δίμηνο Απριλίου- Μαΐου 802 ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και δεκάδες ακόμα σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Εντόπισαν 449 παραβάτες με 23.021 παραβάσεις και ήδη το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στα δέκα πρώτα λουκέτα. Οι ελεγκτές όμως δεν στάθηκαν μόνο στην καταγραφή φορολογικών παραβάσεων των ιδιοκτητών- κυρίως μη έκδοση αποδείξεων- αλλά πήγαν και ένα βήμα παραπέρα. Κατέγραψαν τις πινακίδες των πολυτελών αυτοκινήτων που κοσμούν την είσοδο των νυχτερινών κέντρων και στη συνέχεια προχώρησαν σε διασταύρωση των αριθμών κυκλοφορίας με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους τα τελωνεία και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Το λαβράκι που έβγαλαν είχε δύο όψεις. Αφενός, οι ιδιοκτήτες 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ και αφετέρου, εκατοντάδες από αυτούς φαίνεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο εισαγωγής 435 Ι.Χ. μεγάλης αξίας με υποτιμολογημένα παραστατικά προκειμένου να γλιτώσουν δασμούς και φόρους. Από τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι εισαγωγική εταιρεία μέσω υποτιμολογημένων παραστατικών εισήγαγε 435 πολυτελή Ι.Χ. εμφανίζοντάς τα ως μεταχειρισμένα με πολλά έτη παλαιότητας. Με τον τρόπο αυτό, δασμοί και φόροι καθηλώνονταν ενώ οι ιδιοκτήτες τους παρέκαμπταν τον σκόπελο τεκμηρίων και πόθεν έσχες. Το δεύτερο λαβράκι βγήκε από μια απλή διασταύρωση με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι σε 6.000 περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ήταν κυριολεκτικά... μπατίρηδες για τα «μάτια» της Εφορίας, αφού δήλωναν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 10.000 ευρώ ίσα που φτάνουν για να καλύψουν μόνο τα έξοδα κίνησης και συντήρησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, πόσω μάλλον που ορισμένοι εκ των φορολογουμένων είχαν στην κατοχή τους περισσότερα του ενός πολυτελή Ι.Χ.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4584498

Έξω από το Εθνικό Θέατρο.....γκέτο ναρκωτικών.....


Μεσημέρι στη Μενάνδρου, στο οικοδομικό τετράγωνο του Εθνικού Θεάτρου, οι εικόνες μοιάζουν βγαλμένες από ντοκυμαντέρ καθώς έμποροι και χρήστες έχουν μετατρέψει τον δρόμο και το πεζοδρόμιο σε κέντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Το χρόνιο πρόβλημα στο κέντρο έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις: Με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο καταγγέλλουν την αδιαφορία του κράτους. «Δεκάδες έμποροι εδράζουν επί των οδών Αγίου Κωνσταντίνου & Μενάνδρου και από εδώ διακινούν μεγάλες ποσότητες ουσιών,ενώ η Μενάνδρου,όπου βρίσκεται η είσοδος κοινού του Εθνικού Θεάτρου, έχει γίνει απροσπέλαστη στους πολίτες», αναφέρουν μεταξύ άλλων, « αφού χρήστες και εγκληματίες επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες για να εξασφαλίσουν τα “προς το ζην”. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή και θύματα ένοπλων επιθέσεων:υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων (μαχαιριών, σιδηρογροθιών ή και σύριγγας) αποσπούν από τους περαστικούς τσάντες και αντικείμενα.Οδηγοί αυτοκινήτων στις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου, Μενάνδρου, Κουμουνδούρου, Νικηφόρου δέχονται επίθεση εντός των οχημάτων τους,αφού πρώτα οι επιτήδειοι ανοίξουν τις πόρτες με λοστούς». Επισημαίνουν: «Κάθε μας προσπάθεια να εισακουστούμε,πέφτει στο κενό. Η ανταπόκριση που λαμβάνουμε, κυμαίνεται από την πλήρη αδιαφορία μέχρι τον απόλυτο εμπαιγμό!».

«Το πρόβλημα δεν λύνεται γιατί το ελληνικό κράτος ήταν και παραμένει ανεπαρκές» λέει στο «Βήμα» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Γιάννης Χουβαρδάς. «Το είχα πει και επί Καραμανλή, το λέω και επί Παπανδρέου:Η απόφαση για το κέντρο της Αθήνας είναι επιπέδου πρωθυπουργού, όχι φορέων. Εκπέμπω λοιπόν SΟS.Από το καλοκαίρι του 2009 που εγκαταστάθηκαν οι έμποροι, έχει γίνει κέντρο διακίνησης και χρήσης. Το μόνο που λείπει,είναι το γραφείο και η ταμπέλα. Και μιλάμε για 40- 50 άτομα που εναλλάσσονται συνεχώς, με βάρδιες, τσίλιες. Μόνον τα μικρά τους ονόματα δεν ξέρουμε.Είναι ντροπή για όλους μας, για τον πολιτισμό μας, αυτό που συμβαίνει.Απευθύνω την τελευταία προειδοποίηση.Ελπίζω να γίνει κάτι,και να μη χρειασθεί να λάβω δραστικά μέτρα» καταλήγει.
TO BHMA 15/7/10

ΤΕΛΙΚΑ... Τι πολίτευμα έχουμε;

Επειδή δεν θυμόμαστε και πολλά από την στατιστική στο πανεπιστήμιο,
και επειδή αυτό αποκλείεται να γίνει ποτέ θέμα στις πανελλαδικές εξετάσεις,
Άσκηση 1
Να βρεθεί:
Η πιθανότητα να συμβεί τρεις φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους
στην ίδια χώρα,
με πληθυσμό 8,000,000 (έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί...
Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας οικογένειας.
Ξαναλέμε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ !
Άσκηση 2
Να βρεθεί:
Η πιθανότητα να συμβεί επτά φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού κράτους
στην ίδια χώρα,
με πληθυσμό 8,000,000 (κατοίκων έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί Πατέρας και
Γιος.
Οι απαντήσεις
A) Aπό παππού σε γιο και εγγονό
O Δημήτριος Pάλλης (1844-1921) πέντε φορές πρωθυπουργός (1897, 1903, 1905,
1909 και 1920-21).
O γιος του Iωάννης (1878-1946) μια φορά (κατοχικός 1943-44).
Γιος και εγγονός ήταν ο Γεώργιος (1918-2006) μια φορά πρωθυπουργός
( 1980-81).
Aξίζει να σημειωθεί ότι Γ. Pάλλης ήταν και εγγονός πρωθυπουργού από τη
μητέρα του (κόρη του Γ. Θεοτόκη).
O Γεώργιος Παπανδρέου (1888-1968) τέσσερις φορές πρωθυπουργός (1944,
1944-1945, 1963 και 1964-65 ).
O Aνδρέας Παπανδρέου (1919-1996) τρεις (1981-85, 1985- 89 και 1993-96).
Γιος και εγγονός είναι ο Γιώργος μόλις άρχισε την πρώτη θητεία.
O Διομήδης Kυριακός (1811-69) κατέκτησε το αξίωμα μια φορά (1863).
Tο ίδιο και ογδόντα χρόνια αργότερα (1949) ο εγγονός του Aλέξανδρος
Διομήδης - Kυριακός (1875-1951)
Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να προστεθεί άλλη μια περίπτωση.
Πρόκειται για τον Γεώργιο Kουντουριώτη (1782-1858) , που κάθισε στην
καρέκλα μια φορά (1848)
και ο εγγονός του Παύλος (1855-1935) έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας
(1924-1929).
B) Aπό πατέρα σε γιο
O Σπυρίδων Tρικούπης (1788-1873) υπήρξε ο πρόεδρος (πρωθυπουργός) του
πρώτου νεοελληνικού υπουργικού συμβουλίου (1833).
O γιος του Xαρίλαος (1832-1896) διατέλεσε εφτά φορές πρωθυπουργός ((1875,
1878, 1880, 1882-85, 1886-90, 1892-3
και 1893-1895).
O Θρασύβουλος Zαΐμης (1825-1889) δυο φορές πρωθυπουργός (1869-70 και 1871).
O γιος του Aλέξανδρος οχτώ φορές πρωθυπουργός (1897, 1901, 1915, 1916,
1917, 1926, 1927 και 1928)
και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1929-1935).
Aς προστεθεί ότι ο Aνδρέας πατέρας του πρώτου και παππούς του δεύτερου είχε
διατελέσει πριν την έλευση του
Kαποδίστρια και μετά τη δολοφονία του πρόεδρος της «Διοικητικής Eπιτροπής
Eλλάδος» (αξίωμα ανάλογο του πρωθυπουργού).
O Eλευθέριος Bενιζέλος (1864-1936) εννιά φορές πρωθυπουργός (1910-15, 1915,
1917-20, 1924, 1928-29, 1929-32, 1932, 1932-33, 1933) .
O γιος του Σοφοκλής ορκίστηκε πέντε φορές (1944 και κατά διαστήματα το
1950-51).
O Γεώργιος Θεοτόκης (1844-1916) τέσσερις φορές (1899-1901, 1903 και
1903-05) .
O γιος του Iωάννης (1880-1961) μια (1950).
Το ξαναγράφω - αυτό έγινε ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ σε 189 χρόνια!
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ''ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ...
Για τη δημοκρατία βέβαια δεν βάζουμε καν το χέρι μας στην φωτιά, γιατί,
κατά βάση, είμαστε κρυφό-βασιλικοί οι ...κερατούκληδες, αλλά υποβιβάζει την
"μαγκιά" μας να παραδεχθούμε κάτι τέτοιο...
Άλλωστε είμαστε το μόνο έθνος στην ιστορία που απήτησε δυο φορές ξένο
βασιλιά για να τον κυβερνήσει και τους
εξώρισε σχεδόν όλους, μεταξύ άλλων, με το πρόσχημα ότι, σαν υπερήφανοι
Ελληνες, δεν δεχόμαστε την κληρονομικότητα...
Είμαστε ή δεν είμαστε Εθνος ανισορρόπων ;...............
"...Σ' αυτόν τον τόπο των παράλληλων μονόλογων,
όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι........"
Γιώργος Σεφέρης,1900-1971, Νόμπελ
1962

Φίλε Ξένε. Η Ακρόπολη είναι τόπος λατρείας και όχι... επαιτείας.!


Ακούσαμε προχθές στην τηλεόραση, την ημέρα που είχε κλείσει η Ακρόπολη, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στον Ιερό Βράχο, έναν αλλοδαπό, μάλλον Αμερικανό, ο οποίος ήταν ίσως δίκαια στεναχωρημένος γιατί δεν μπόρεσε να ανέβει πάνω στο βράχο, να λέει ότι "...Εμείς ήρθαμε να σας δώσουμε λεφτά για να σας ενισχύσουμε και εσείς μας κλείνετε την πόρτα..."
Δεν ξέρουμε πως φάνηκε σε σας αυτό, αλλά εμείς νοιώσαμε μια απέραντη ντροπή και εξευτελισμό.
Δεν φταίει βέβαια ο ξένος επισκέπτης, αλλά τα κρατικοδίαιτα παράσιτα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που μας έφτασαν σε σημείο ώστε οι ξένοι να αισθάνονται ότι μας κάνουν και χάρη που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς μας χώρους για να μας δώσουν ελεημοσύνη.
Φίλε ξένε.
Εδώ δεν απευθύνεσαι σε προσκυνημένους πολιτικούς και φοβισμένα ανθρωπάκια που ντροπιάζουν το όνομα του Έλληνα, αλλά στους υπερήφανους φορείς αυτής της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλαδή στους ίδιους τους απλούς Έλληνες, που δείχνουν στους ξένους την ιστορία τους με υπερηφάνεια και όχι για να πάρουν ελεημοσύνη.
Και εμείς ως απλοί πολίτες σου λέμε:
Φίλε ξένε.
Κράτα τα λεφτά σου. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη.
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι στην Ακρόπολη έρχεσαι για να προσκυνήσεις και όχι για να ελεήσεις.
Και θα προσκυνήσεις σύμφωνα με τους όρους που βάζουν οι εργαζόμενοι απόγονοι αυτής της κληρονομιάς.
Σε ότι αφορά τα πιο πάνω παράσιτα θα τα τακτοποιήσουμε εμείς, κατά πως ξέρουμε.
hassapis

Ψηφιστηκε η απαγόρευση της μπούργκας

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Με 336 ψήφους υπέρ και μόλις 1 κατά ψηφίστηκε σήμερα στη Γαλλία βουλή η απαγόρευση της μπούρκας. Το γεγονός αυτό έχει συζητηθεί πάρα πολύ τον... τελευταίο καιρό καθώς πολλοί ειναι εκείνοι που ανησυχούν για το μέλλον της μουσουλμανικής κοινότητας μετά απο αυτήν την εξέλιξη. Το Σεπτέμβριο ο νόμος θα περάσει και απο την σύνοδο και το πιο πιθανό ειναι οτι θα πάρει και απο κει το πράσινο φως

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ "ΑΟΡΑΤΗ" ΒΑΦΗ !!!


Ίσραηλινή εταιρεία ανέπτυξε την " Paint Stealth" για τα πολεμικά της αεροσκάφη!
Με τη βαφή αυτή, η οποία είναι βασισμένη στη νανοτεχνολογία, τα Ισραηλινά αεροσκάφη θα είναι σχεδόν αόρατα από τα Radar !
Η ανωτέρω βαφή, έχει κατασκευασθεί από την εταιρεία Nanoflight και θα κάνει τη "ζωή" των Radar δύσκολη αφού θα δυσκολεύονται να εντοπίσουν το αεροσκάφος στο οποίο η βαφή θα δίνει την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου !
Η αναλογία κόστους-οφέλους είναι σημαντικότατη αφού ένα αντίστοιχο αεροσκάφος των USA κοστίζει (για την τεχνολογία stealth) 5 δις δολλάρια !!!....

- Η βαφή αυτή, απορροφά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του Radar και τα σκορπίζει στην ατμόσφαιρα σαν θερμική ενέργεια.
Παράλληλα, ανάλογες βαφές θα χρησιμοποιηθούν και σε στρατιώτες ώστε να μην εντοπίζονται από κυάλια νυκτερινής όρασης.

EFENPRESS



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_7809.html#ixzz0tml1EK4U

Τα "Ατλάντικ" στο άρθρο 99...

Η γνωστή αλυσίδα "Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ" κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα».
Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο...
του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε να μεταφέρει από αύριο Πέμπτη τις μετοχές της εταιρείας στην κατηγορία Επιτήρησης.
Αναρτήθηκε από το Press-gr

Mαρτυρία σοκ απο τον πατέρα του παιδιού που τραυματίτηκε απο Αλβανό με σπασμένο μπουκάλι στην Κάρπαθο

Πήγε στις αρχές για να ζητήσει βοήθεια και έλαβε την απάντηση πως "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα οι Αλβανοί έχουν καταντήσει να έχουν περισσότερα δικαιώματα απο σας"...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Σηκώνει τα χέρια η Αστυνομία. Πολίτες αναγκάστηκαν να συλλάβουν μόνοι τους τον Αλβανό δράστη !!!

Συνεργάτης του ΤΕΙΡΕΣΙΑ στην Κάρπαθο βρήκε τον κ.Βασίλειο Μουστακάκη πατέρα του θύματος οπού εξομολογείται πως τώρα δέχεται απειλές απο Αλβανούς του νησιού...



tiresias-press.blogspot.com

"Εξασφάλισαν 11.000.000 για τα κόμματα!"

"Ψήφισε η βουλή την αύξηση της επιδότησης των κομμάτων κατά 11.000.000 ευρώ. Είναι απαράδεκτη, όλοι τους στην βουλή. Κόβουν από παντού τα λεφτά του κοσμάκη και αυτή από την πίσω πόρτα έκαναν αύξηση στον εαυτό τους 11.000.000. Και δεν είναι μόνο αυτό...
προκαταβλήθηκαν αυτά τα λεφτά έως και το 2016. Αυτά ακούμε και μας τρελάνουν οι βουλευτές. Πρέπει να ξεσηκωθούμε επιτέλους, να κατεβούμε στην βουλή και να το κάψουμε αυτό το μπουρ…, και να είναι και μέσα όλα τα λαμόγια (βουλευτές, συνδικαλιστές , κομματόσκυλα κλπ). Εμείς χάνουμε τις δουλειές μας και αυτοί τα ξύνουν.
Να καεί, να καεί, το μπουρ…. Η βουλή"

Οι μετανάστες φτύνουν το λαθρονομοσχέδιο του Pasok.!




Δεν τους βγαίνει η υπόθεση (το λένε οι ίδιοι), καθώς οι μετανάστες είναι μέχρι στιγμής απρόθυμοι να εγγραφούν στα δημοτολόγια και βγήκαν παγανιά. Ο λόγος για τους ΠΑΣΟΚους, που ανησυχούν τώρα ότι το Νοέμβριο θα τρέχουν και δε θα φτάνουν, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών (εξ' ου και η ανεπιτυχής απόπειρα επαναφοράς του μέτρου του 42%).

Δεν καλύπτουν τα κριτήρια
Μόλις 2.500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί πανελλαδικά (!), εκ των οποίων το ένα τρίτο στην Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου. 750 αιτήσεις αφορούν σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλαδή παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Εκ των αιτήσεων, περίπου 2.100 είναι ελλιπείς, καθώς σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Είναι φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, δεν καλύπτει ούτε τα πολύ "χαλαρά" για τα ευρωπαϊκά πρότυπα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα...
Επίσης, επικρατεί απίστευτο γραφειοκρατικό μπάχαλο όσον αφορά στην απόπειρα ... "ελληνοποίησης" των λαθρομεταναστών.
Και εξηγούμαστε.

"Προβλήματα"
Πρώτον, παρατηρήθηκε απίστευτα μεγάλος αριθμός συνωνυμιών και μάλιστα με γεωγραφική ταύτιση, που οφείλονται σε πλαστογραφήσεις αδειών παραμονής.
Δεύτερον, είναι φανερό ότι οι αιτούντες ισχυρίζονται ψευδώς ότι προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ώστε να τύχουν ευμενούς μεταχείρισης ως ..."πρόσφυγες". Φυσικά, αυτό είναι σχετικά εύκολο να διακριβωθεί.
Τρίτον, υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά στα ελληνικά αραβικών κυρίως ονομάτων.
Τέταρτον, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ποινικά μητρώα. Οι καταδίκες είναι πάρα πολλές, όπως και οι δυσκολίες εξακρίβωσης.
Πέμπτον, πολλοί μετανάστες αδυνατούν να εμφανίσουν το μίνιμουμ ετήσιο εισόδημα που απαιτείται (8.500 ευρώ), ενώ αρκετοί δεν έχουν να πληρώσουν και για τα παράβολα. Και όλα αυτά, παρά τις "προσπάθειες" πολλών ..."πατριωτικών" ΜΚΟ να τους "βοηθήσουν".
Έκτον, το κράτος δεν έχει τη γραφειοκρατική υποδομή να διεκπεραιώσει τις αιτήσεις, ακόμα και το μικρό αριθμό των αιτήσεων που έχει κατατεθεί, ενώ υπάρχει και διστακτικότητα εκ μέρους των δημοσίων υπαλλήλων, που προσκολλώνται (δικαιολογημένα) στο γράμμα του νόμου (κάτι που δεν έγινε το 2000...), καθώς αντιλαμβάνονται το "διάτρητο" της υπόθεσης.

Τώρα παρακαλάνε
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, έδωσε συνέντευξη σε αλβανική εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να "τονώσει¨" την προσέλευση των αλλοδαπών στα δημαρχεία, παρακαλώντας τους στην κυριολεξία να απευθυνθούν στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, να εγγραφούν στα δημοτολόγια και να ψηφίσουν.
Πολιτικά θλιβερή η εικόνα του αλβανικού πρωτοσέλιδου... Και μάλιστα όταν όλοι αυτοί του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν άρθρωσαν μια λέξη συμπαράστασης για τους Βορειοηπειρώτες, αλλά αντίθετα, τον Σεπτέμβριο του 2009 τους έστελναν πολιτικά μηνύματα στα κινητά, στα... αλβανικά!
Πάντως είναι φανερό, ότι οι μετανάστες που πληρούν τα κριτήρια είναι ως επί το πλείστον Αλβανοί, πολλοί εκ των οποίων όμως δεν ενδιαφέρονται για την πολιτογράφησή τους, καθώς θεωρούν ότι ως μετανάστες, έχουν περισσότερα προνόμια από τους Έλληνες!
Επίσης, τελευταία αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών που επιστρέφουν στη χώρα τους.
Χριστόφορος Πετρίδης


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/07/pasok.html#ixzz0tmiQrzvF

ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Λίγοι το γνωρίζουν. Μόνο όσοι είναι καλά μυημένοι στο πολιτικό ρεπορτάζ ή ήταν κομματικά στελέχη εκείνη την περίοδο. Ο Μιχάλης Σάλλας το 1974 ήταν μέσα στους 300 που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη. Αργά το βράδυ, τοFimotro θα δημοσιεύσει κατ' αποκλειστικότητα μια φωτογραφία που θα κάνει πάταγο. Όσοι από τους παλιούς την θυμηθούν, θα συγκινηθούν. Μια φωτογραφία που δεν έχει δει...
ποτέ το φως της δημοσιότητας! Τον Μιχάλη Σάλλα δίπλα στον αείμνηστο Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και μερικούς ακόμα συντρόφους του την ημέρα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ! Υπομονή μέχρι το βράδυ...