Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αναστήθηκε ο Γκιόλιας πριν λίγο!


Λέει το athens.indymedia

Αυτό και αν είναι βεβήλωση μνήμης νεκρού!

(Φυσικά όλα αυτά μέσα από το ΕΜΠ δηλαδή και με τα λεφτά που πληρώνει ο Έλληνας υπέρ ΕΜΠ σε κάθε πολεοδομική δραστηριότητά του...)
Ελλάδα 2010!
Θαυμάστε!!!
Σε αυτά τα καλόπαιδα θέλεις να βάλεις χέρι Νίκο;
Δεν παίζουν με αυτά τα καλόπαιδα Νίκο...
Απλά δεν παίζουν! Δεν έχουν ιερό και όσιο, πολύ απλά!


Πριν 10 λεπτά περίπου αναστήθηκε ο Γκιόλιας!
Ο θάνατος του ήταν μέρος των πετυχημένων ανεκδότων που δημοσίευε στο Troktiko.

Λένε τα καλόπαιδα...


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_8696.html#ixzz0uABbMIX2

Εξάρθωση σπείρας λαθρομεταναστών που λήστευε πεζούς στο κέντρο της Αθήνας



Στην εξάρθρωση σπείρας λαθρομεταναστών που διέπραττε ληστείες εις βάρος πεζών, κυρίως γυναικών, και διαρρήξεις οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η Αστυνομία.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 10 Αλγερινοί, οι οποίοι κατηγορούνται για τη διάπραξη 89 διαρρήξεων οχημάτων και 43 ληστειών-κλοπών εις βάρος πεζών στο τελευταίο τρίμηνο.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα εν λόγω άτομα διέθεταν προς πώληση αρκετά από τα κλοπιμαία, όπως κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και κοσμήματα. Όσα από τα κλοπιμαία δεν είχαν πωληθεί, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κεραμικού.

Οι συλλήφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ.,ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ,ΙΡΑΚΙΝΟΙ,ΚΟΥΡΔΟΙ,ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ,ΜΑΥΡΟΙ,ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΟΠΩΣ ΚΛΟΠΕΣ,ΠΡΕΖΑ,ΠΟΡΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΡΩΝΕ ΠΟΡΤΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΠΗΓΗ

Δείτε ποια είναι τα χρέη των κομμάτων

Γιατί έδωσαν τα δισ στις τράπεζες και συναίνεσαν τα κόμματα; Aπλά διότι λειτουργούν ώς Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης σε βάρος του Ελληνικού λαού και χρωστάνε στις τράπεζες τα μαλλιοκέφαλά τους !!!

ΔΕΙΤΕ τα Χρέη των Κομμάτων και ΓΙΑΤΙ δίνουν 10.000.000.000!!(ΔΙΣ)
στίς Τράπεζες, τσακίζοντας τους Έλληνες στη φορολογία και κόβοντας συντάξεις και μισθούς...


ΠΑ.ΣΟ.Κ: Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 96.800.000 ευρώ στην...

... Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013), 10.000.000 ευρώ στην Marfin bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).

ΣΥΝΟΛΟ: 111.800.000 ΕΥΡΩ!!!
_________________________________________________

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ΝΔ χρωστάει 105.000.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και 15.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).

ΣΥΝΟΛΟ : 120.000.000 ΕΥΡΩ!!!
_________________________________________________

Κ.Κ.Ε: Το Κ.Κ.Ε. χρωστάει 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010).
_________________________________________________

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: O ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρωστάει 6.000.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014).
_________________________________________________

ΛΑ.Ο.Σ: Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα χρέος σε τράπεζα.
_________________________________________________

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Οι Οικ. Πράσινοι χρωστάνε 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010).
_________________________________________________
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/07/10.html

Νέο προκλητικό ξεσάλωμα των τουρκοφρόνων στον Εχίνο!



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "NEAS" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...............
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ = 1.000 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΦΩΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....

Νέο προκλητικό ξεσάλωμα των τουρκοφρόνων στον Εχίνο!
Category: Δράση προξενείου — ndap @ 19:48

ΕΧΙΝΟΣ 1 Είναι λογικό. Από τη στιγμή που είναι τέτοιο το έλλειμμα κράτους και…εθνικής κυριαρχίας στην ελληνική ( Θράκη και από τη στιγμή που είναι τέτοια και η χυδαιότητα ή ο ραγιαδισμός ή η βλακεία (ή και όλα μαζί) όσων παριστάνουν τον τοπικό πολιτικό κόσμο, τα φασιστόμουτρα της άλλης πλευράς θα ξεσαλώνουν κατά τρόπο ολοένα και πιο αναίσχυντο. Και η κατάσταση θα εκτραχύνεται συνεχώς.

Την Κυριακή λοιπόν 23-5-2010 (ανήμερα δηλαδή της ημετέρας Πεντηκοστής) έγινε στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Εχίνος της Ξάνθης μία τελετή χάτιμ. Σας έχουμε γράψει κι άλλες φορές για τα χάτιμ (τις τελετές δηλαδή περάτωσης των ετήσιων μαθημάτων Κορανίου) και για το τι συνήθως διαμείβεται στη διάρκειά τους, οπότε δεν νομίζουμε ότι συντρέχει λόγος να επεκταθούμε ξανά σε λεπτομέρειες από τι είπαν μέσα στο τζαμί τα κεντρικά (και πάλι) πρόσωπα, δηλαδή ο ψευτομουφτής Ξάνθης και εκλεκτός της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε και ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς.

Εκείνο στο οποίο επικεντρώνουμε σήμερα είναι κάτι διαφορετικό. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν πάνω από 15 άτομα που κυκλοφορούσαν με την μπλούζα που βλέπετε στην κάτω φωτογραφία. Η μπλούζα αυτή από μπροστά έχει, όπως παρατηρείτε, τη σημαία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Δ. Θράκης»! Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε και την πίσω μεριά αυτής της μπλούζας με την φράση ¨Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά¨, δηλαδή του Οθωμανού στρατηγού που είχε κατακτήσει την περιοχή τον ύστερο 14ο αιώνα!

Και βεβαίως για το ποιο κλίμα κυριαρχεί στα άντρα των εκτουρκισμένων γενιτσάρων της Θράκης, όπως το (πρώην) πομακοχώρι του Εχίνου, γνωρίζαμε καλά από καιρό. Σε λίγο όμως, όπως πάμε, όλοι ετούτοι οι χυδαίοι φασιστολακέδες της Άγκυρας θ’ αρχίσουν να μας ανεμίζουν τη σημαία της…Ανεξαρτησίας τους και μες στα μούτρα! Και περαιτέρω, εύλογα ασφαλώς και τα ερωτήματα: Υπάρχουν επιτέλους νόμοι στη γελοία αυτή περιοχή και κυρίως υπάρχει έστω ένας που θα τολμούσε να τους εφαρμόσει; Θα κατανοήσουν κάποια στιγμή επιτέλους τα τοπικά δημαρχονομαρχίδια, καθώς και τα εν Αθήναις καρτούν που παριστάνουν τις κυβερνήσεις του χυδαίου ψευδοκράτους της Μελούνας, προς τα πού οδεύουμε ή θα συνεχίσουν να εκλαμβάνουν ες αεί τη ροχάλα ως ψιχάλα; Ρητορικά ερωτήματα θέτουμε (και πάλι) ασφαλώς… Ν.Δ.

Πηγή : http://proxeneio-stop.org/2010/05/%C...F%CF%86%CF%81/

Αγοράσαμε άρματα που ξεφλουδίζουν και F-16 που μπάζουν νερά!

Η Ελλάδα μια χώρα που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να ξοδεύει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς για τον φόβο του γείτονα, αυτά που αγοράζει βγαίνουν ελαττωματικά και το πιο εξωφρενικό είναι οτι οι προμηθευτές μας είναι στο απυρόβλητο...
Οι γερμανοί και πάλι κυριαρχούν στο σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα η Real News.

Για να αγοράσουμε 170 καινούρια άρματα μάχης Leopard, πληρώσαμε 2,2 δις ευρώ στην γερμανική KMW.

Πήραμε επίσης και πάνω από 200 μεταχειρισμένα. Ακόμα κι αυτοί που γνωρίζουν είπαν οτι ο αριθμός των αρμάτων που αγοράστηκαν είναι εξωφρενικός! Η έρευνα αγοράς και η παραγγελία έγιναν επι Ακη τσοχατζόπουλου. Η παραγγελία έγινε, τα πληρώσαμε και επι Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, επι ΝΔ πλεον, άρχισαν οι παραλαβές.

Εκεί ήταν που άρχισαν οι δυσάρεστες εκπλήξεις! Το υποβρύχιο Παπανικολής, το οποίο όλοι θυμόμαστε οτι έγερνε, είναι μπροστά στα προβλήματα που εμφανίστηκαν πταίσμα.

Οι αξιωματικοί με το που παρέλαβαν τα άρματα έμειναν άναυδοι. Πολλά από τα άρματα είχαν ρωγμές στην οροφή του πύργου. Η εταιρεία, αμέσως διαβεβαίωσε το ΓΕΣ οτι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν επηρεάζει "κατ' ουδένα λόγο τόσο την λειτουργικότητα του άρματος, πολλώ δε μάλλω την βαλλιστική του προστασία και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα!"

'Ελεγε δηλαδή οτι παρότι τα άρματα στις δοκιμαστικές βολές που έγινα τρύπησαν και μετά έκαναν και ρωγμές ήταν ετοιμοπόλεμα!

Μετά εμφανίστηκαν προβλήματα στα πυροβόλα των αρμάτων! Η διάβρωση στο εσωτερικό τους όπως αποκαλύπτει άλλο έγγραφο ήταν εντυπωσιακή!

Η απάντηση της εταιρείας στην αρχή ήταν οτι για την αδικαιολόγητη φθορά φταίγαμαε εμείς! Ομως όταν αποδείξαμε οτι η διάβρωση έγινε αμέσως μετά την είσοδο των αρμάτων σε ελληνικό έδαφος, η εταιρεία KMW "θυμήθηκε" οτι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε άρματα του γερμανικού στρατού! Μέχρι σήμερα πάντως λύση δεν έχει βρεθεί.\

F-16 που μπάζουν νερά

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού τα μαχητικά μας αεροσκάφη καθημερινά και 24 ώρες το 24ωρο έχουν ν' αντιμετωπίσουν τις συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων μας με αερομαχίες και αναχαιτίσεις στο Αιγαίο.

Εδώ δεν λειτουργούσε το σύστημα αυτοπροστασίας. Ενα σύστημα που θεωρείται φυσικά το Α και το Ω για ένα μαχητικό αεροσκάφος. Με αυτό ο πιλότος ειδοποιεί για τις απειλές και ενεργοποιεί τα κατάλληλα όπλα για να τις αντιμετωπίσε. Χωρίς αυτό στην μάχη είναι κυριολεκτικά τυφλός!

Το συστημα ονομάζεται ASPIS II και δεν λειτούργησε ποτέ με τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει. Η ΝΔ αφού ως αντιπολίτευση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πριν από το 2004, όταν έγινε κυβέρνηση αγόρασε άλλα 30 αεροσκάφη με το ίδιο ακριβώς σύστημα!

Υπολογίστε οτι το κάθε ένα από αυτά τα 30 κόστισε και κοστίζει 67 εκατομμύρια δολάρια. Με το που αρχίσαμε να τα παραλαμβάνουμε άρχισαν προβλήματ όπως :

- Κακοτεχνίες στην στεγανοποίηση διαφόρων δομικών τμημάτων των αεροσκαφών που μπορεί να προκακλέσει προβλήματα στην λειτουργία των ραντάρ.

- Εισροή νερού σε κρίσιμα συστήματα των αεροσκαφών. Δηλαδή έμπαζαν νερά και έμειναν 114 μέρες καθηλωμένα για επιδιορθώσεις!

Τα προβλήματα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μέχρι και σήμερα δεν έχουν λυθεί... Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά!


www.newsit.gr

Τροχαίο με εγκατάλειψη και θύματα δύο αστυνομικούς

Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος, με εγκατάλειψη, στις 02.30, στην οδό Παρασκευοπούλου, στην Αθήνα.

Οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν...
με τη μοτοσικλέτα τους και κατευθύνονταν προς την οδό Αγίου Μελετίου, όταν έπεσε πάνω τους ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο ειδικός φρουρός, που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα και λίγο σοβαρότερα ο αστυφύλακας συνεπιβάτης. Και οι δύο διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που προκάλεσε το ατύχημα, αναζητείται από την Τροχαία

Μια εικόνα στην Ομόνοια και γύρω από αυτήν.....


Οδός Κοτοπούλη...Ομόνοια πρωϊ....
Στο πλακόστρωτο ξαπλωμένοι δύο χρήστες....κάθε μέρα
και νέες φάτσες.....
Όσο περνάει ο καιρός μαζί με τους Έλληνες χρήστες αυξάνονται
και οι αλλοδαποί.
Όλοι επαιτούν για ένα σκοπό ...την δόση τους.
Φαϊ βρίσκουν στα συσσίτια του Δήμου.
Βρώμα από το κάτουρο ο πεζόδρομος και δίπλα ο HONDOS
με τα αρώματα.
Αντίθεση.....
Πίσω στην Δώρου έξω από το ξενοδοχείο του ξεπέτα
μόνιμες οι ιερόδουλες διαφόρων εθνικοτήτων.
Τα στέκια δεν καταργούνται εκτός αν περάσει μπουλντόζα
γύρω από την Ομόνοια και ισοπεδώσει την περιοχή.
Το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας πρέπει να φύγει
από εκεί γιατί μόνο γέλιο αλλά και οργή προκαλεί
στους διερχόμενους.
Στην Γ΄Σ/βρίου εκεί στην Λαυρίου οι χρήστες χαλάνε την πιάτσα
στις Αφρικανές ιερόδουλες.
Τα γερόντια πελάτες τους φοβούνται.....
Φωνάζουν αυτές και τους κάνουν νοήματα να τις περιμένουν
απέναντι.
Προσπαθούν οι σωματέμποροι να διευκολύνουν την κατάσταση
απειλώντας τους χρήστες αλλά αυτοί όταν είναι ταβλιασμένοι
δεν σηκώνονται ούτε με γερανό.
Ο ΟΚΑΝΑ στην θέση του εξακολουθεί να βοηθά στην ανάπτυξη
της παραοικονομίας.
Διατηρεί μια χαρά την πιάτσα στην περιοχή μαζεύοντας
χρήστες και πρεζέμπορους γύρω από αυτόν.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που λήστεψαν υπερήλικη

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά, δύο Βούλγαροι, 37 και 20 ετών (θείος και ανιψιός), για ληστεία σε βάρος 85χρονης, κατοίκου οικισμού Ανάληψης- Δήμου Μακρύ Γιαλού. Οι δύο δράστες είχαν μπει από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο σπίτι της υπερήλικη γυναίκας και, αφού την ακινητοποίησαν και την απείλησαν για τη ζωή της σε περίπτωση που αντιδράσει, της αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.450€ σε χαρτονομίσματα, τρία (3) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Δράστες αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και μάρτυρες που τους αντιλήφθηκαν κατά την αποχώρησή τους από την οικία, ενώ εξεταζόμενοι ομολόγησαν την πράξη τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400€, τα τρία βιβλιάρια καταθέσεων και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της παθούσας, τα οποία και της αποδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λασιθίου.

Τι είπε, τι εννοούσε και τι απέκρυψε ο Γ. Παπανδρέου



Διάβασα με πολλή προσοχή και τα δύο μέρη της συνέντευξης και στο άρθρο αυτό θα κάνω κριτική της, με την ελπίδα ότι θα είναι «ευπρόσδεκτη» από τον πρωθυπουργό. Ξεκινώ με ορισμένα γενικά κριτικά σχόλια για τα όσα δήλωσε και στα δύο μέρη της συνέντευξής του:

(α) Το υψηλό δημόσιο έλλειμμα του 2009 (για το ύψος του οποίου είχε ενημερωθεί προεκλογικά από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) δεν οφείλεται αποκλειστικά στην αποτυχημένη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως επανειλημμένα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. Εκτός από την πολιτική της Ν.Δ., οφείλεται και: (ι) στην κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε το 2004 στη Ν.Δ. (δημόσιο χρέος 98,6% του ΑΕΠ), (ιι) στα αποτελέσματα της ύφεσης που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση από το 2008 και στη χώρα μας, δηλαδή τη μείωση των εσόδων και αύξηση των δαπανών, και (ιιι) σε αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα του 2009 παροχές μετά τις εκλογές και μέρος των χρεών των νοσοκομείων (τα οποία τώρα ρυθμίζει με ομόλογα).

(β) Η εκτίναξη των spreads και η παράδοση άνευ όρων της χώρας στην τρόικα με το Μνημόνιο θα είχε πιθανόν αποφευχθεί αν: (ι) πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2010 είχαν εφαρμοστεί δραστικά μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, (ιι) δεν είχε γίνει καμιά παροχή και είχε ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται την 1.1.2010 και (ιιι), δεν είχαν γίνει οι άστοχες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο εξωτερικό περί της χρεοκοπίας της χώρας κ.λπ., και του υπουργού Οικονομικών περί «Τιτανικού» κ.λπ.

(γ) Κανείς πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη και δεν τιμωρήθηκε για τη ζημία που προκάλεσε στη χώρα. Απλά ««πήγε στο σπίτι του», με κορυφαίο «παράδειγμα» τον απελθόντα. Δυστυχώς, όμως, και ο σημερινός πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων, των παραλείψεων και της ολιγωρίας του. Αντίθετα πιστεύει ότι ό,τι έπραξε και πράττει ήταν σωστά.

Τα παραπάνω ισχύουν για το σύνολο της συνέντευξης του πρωθυπουργού. Ερχομαι τώρα σε επιμέρους σημεία της. Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανάμεσα στα άλλα δήλωσε ότι:

1 «Επί χρόνια γνώριζαν όλοι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν περιορισμένο χρόνο ζωής». Σε 20, όμως, «απ' όλα αυτά τα χρόνια» κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ (και στα περισσότερα μετείχε σ' αυτήν και ο ίδιος), και δεν έκαναν τίποτε. Και, μια προσπάθεια που έγινε το 2001 δεν προχώρησε.

2 «Οσοι δημιούργησαν στους πολίτες κλίμα πανικού είναι ώρα να κάνουν την αυτοκριτική τους». Ενας από αυτούς, όμως, είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις που προαναφέρθηκαν και την πολιτική που εφαρμόζει.

3 «Σεβόμαστε τους θεσμούς του κράτους». Η βάση του πολιτεύματος είναι το Σύνταγμα και κορυφαίος θεσμός του κράτους είναι η Βουλή. Με αποφάσεις της κυβέρνησης, η Βουλή έχει μετατραπεί σε όργανο-σφραγίδα των αποφάσεων της τρόικας και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται να ψηφίζουν αντισυνταγματικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο διαβόητο Μνημόνιο.

4 «Μια χώρα... με διαλυμένη κρατική μηχανή, ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, ανισότητες που διευρύνονταν με πρωτοφανή ταχύτητα». Πράγματι αυτή είναι η κατάσταση. Ξεχνά, όμως, ο πρωθυπουργός ότι αυτή οφείλεται στην κομματικοποίηση των πάντων, την έκπτωση των αξιών και την απαξίωση των θεσμών που προκάλεσαν τα δύο κόμματα εξουσίας και οι αρχηγοί τους και πρωθυπουργοί με «πρωταγωνιστή» και περισσότερο υπεύθυνο τον πατέρα του.

5 «Βαρβαρότητα είναι το σημείο στο οποίο βρέθηκε η χώρα μας στα τέλη του 2009». Σωστά. Δεν είναι, όμως, βαρβαρότητα η πρωτοφανής μείωση των μισθών και των συντάξεων που η κυβέρνηση νομοθετεί; Σε ό,τι αφορά το «σοσιαλισμό» αυτός ενταφιάστηκε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ το 1982 με το να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα αλλαγής σε κόμμα εναλλαγής που εφάρμοσε (και εφαρμόζει) αντιλαϊκά μέτρα που θα ήταν αδύνατο να εφαρμόσει η Ν.Δ.

6 «Λεφτά υπήρχαν αλλά σπαταλήθηκαν στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στο κομματικό κράτος, τις πελατειακές σπατάλες, στα κάθε λογής συμφέροντα... Η διαφθορά στο πολιτικό σύστημα συνδέεται απόλυτα με τον τρόπο που αυτό ανδρώθηκε στην Ελλάδα: την πελατειακή αντίληψη, την αδιαφάνεια, την ιδιοτέλεια. Αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Πράγματι. Σε όλα αυτά, όμως, εκτός από τη Ν.Δ., πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (με κορυφαίο το σκάνδαλο Κοσκωτά του 1989, και, πρόσφατα, τους κατηγορούμενους υπουργούς και στενούς συνεργάτες του διαδόχου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού μέχρι το 2004).

7 «Καθώς σταθεροποιείται η οικονομία... Ναι υπάρχει φως στο τούνελ». Αναρωτιέται κανείς πού βλέπει ο πρωθυπουργός τη «σταθεροποίηση» και το «φως στο τούνελ», όταν προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ τόσο το 2010 όσο και το 2011, όταν ο πληθωρισμός καλπάζει, η ανεργία ξεπέρασε τον μέσο όρο της Ε.Ε. και μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας;

8 «Πρώτη φορά λειτουργούν πραγματικά οι εξεταστικές επιτροπές και εντοπίζονται ευθύνες». Ο πρωθυπουργός δεν θυμάται ότι τέτοιες επιτροπές λειτούργησαν στο παρελθόν με κορυφαία εκείνη για την τραγωδία της Κύπρου το 1985. Το πόρισμα της επιτροπής αυτής απλώς μπήκε στο αρχείο. Τίποτε δεν αποκλείει τα πορίσματα των επιτροπών για τα διάφορα σκάνδαλα να έχουν την ίδια τύχη.

9 «Οι στόχοι του "Καλλικράτη" είναι δύσκολα εγχειρήματα και χρειάζονται ικανούς και αφοσιωμένους ανθρώπους στην Αυτοδιοίκηση, που θα τα υλοποιήσουν». Ποιοι άραγε θα είναι αυτοί; Θα είναι οι σημερινοί δήμαρχοι και νομάρχες, όταν σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η μεγαλύτερη διαφθορά υπάρχει στους σημερινούς δήμους και νομαρχίες;

10 «Το Μνημόνιο είναι το μνημόσυνο της πολιτικής που ακολούθησε η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια. Είναι η ταφόπλακα σε όλα τα αρνητικά που ανέδειξε η Ν.Δ.: την αδιαφάνεια, την ιδιοτέλεια και ιδιοποίηση του δημόσιου χρήματος, την αναξιοκρατία και πελατειακή διοίκηση από ημετέρους και κολλητούς». Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τα 20 χρόνια που άσκησε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ (και δυστυχώς ισχύουν και σήμερα). Συνεπώς το Μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα και της 20ετούς πολιτικής που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ.

11 «Φέραμε τα πάνω κάτω και τα καταφέραμε τελικά, η Ε.Ε. να δείξει τη συνοχή και την αλληλεγγύη της». Διαχρονικά συνοχή στην Ε.Ε. δεν υπάρχει και, φυσικά, κάθε άλλο παρά αλληλεγγύη συνιστούν τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μνημόνιο και η τοκογλυφία των δανειστών-μελών της Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδας.

12 «Η επιτήρηση επιβλήθηκε στη χώρα για δεύτερη φορά λόγω αυτής της κατάστασης που αποκαλύφθηκε το 2009 και αφορούσε τα προηγούμενα χρόνια». Η επιτήρηση επιβλήθηκε εξαιτίας της πολιτικής και της απόκρυψης στοιχείων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Η πρώτη, όμως, επιτήρηση επιβλήθηκε εξαιτίας της ίδιας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004.

13 «Εχω πει ότι είναι ανάγκη να είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία». Η αντίφαση είναι προφανής όταν ο ίδιος ασκεί την εξουσία και εφαρμόζει μάλιστα τις εντολές της τρόικας.

14 «Η δική μας αντίληψη συνδυάζει την προστασία του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του νέου, του αδύναμου, με την επένδυση στην εξέλιξη, στην καινοτομία». Είναι δυνατόν να ονομάζεται η εφαρμοζόμενη πολιτική μείωσης των μισθών και των συντάξεων και αύξησης των ανέργων «προστασία του εργαζομένου, του συνταξιούχου»;

Η δημιουργία ψευδαισθήσεων με επικοινωνιακά τρικ πρέπει, επιτέλους να σταματήσει, και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δει την πραγματικότητα που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια της. Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων πρέπει να αποκλειστούν. Επείγον έργο της κυβέρνησης είναι: να χτυπηθεί αλύπητα η διαφθορά, να κληθούν και να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι τράπεζες και οι κερδοφόρες επιχειρήσεις, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι δημόσιες υπηρεσίες και να εφαρμοστούν, επιτέλους, αναπτυξιακά μέτρα. Με δεδομένες τις θέσεις των κομμάτων, διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον Νοέμβριο θα προκαλέσει είτε ακυβερνησία είτε επιβολή ακόμη σκληρότερης λιτότητας στην πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ---- ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Μαθηματική βάση τού Ελληνικού Ημερολογίου


Οι Έλληνες εχώριζαν το έτος σε 12 σεληνιακούς (συνοδικούς )μήνες και , επειδή εγνώριζαν, ότι ο κάθε συνοδικός μήνας δεν είχε ακέραιο πλήθος ημερών ( 29 ½ ημέρες περίπου ), έδιναν στους μήνες διάρκεια 30 ημερών ( τέλειοι μήνες) και 29 ημερών (κοίλοι μήνες) εναλλάξ ( κανένας μήνας δεν είχε 31 ή 28 ημέρες όπως σήμερα), και εφρόντιζαν ώστε η πρώτη ημέρα εκάστου μηνός
να συμπίπτει, κατά το δυνατόν, με την Νέα Σελήνη ( Νουμηνία).
΄Ετσι, όμως, το (σεληνιακό ) έτος, δηλαδή οι 12 σεληνιακοί μήνες, ισοδυναμούσε με άθροισμα 354 ημερών, δηλαδή ήτανε μικρότερο κατά 11 ¼ ημέρες από την πραγματική διάρκεια τού ( ηλιακού ) έτους.
Για να καλύψουν αυτήν την διαφορά, προχώρησαν στην εξής διόρθωση: υπολόγισαν, ότι σε κάθε οκτώ (8) σεληνιακά έτη προέκυπτε έλλειμμα ενενήντα (90) ημερών, δηλαδή ένα έλλειμμα τριών (3) μηνών τών 30 ημερών έκαστος ( 11 ¼ Χ 8= 90 ). Γι΄ αυτό, στην διάρκεια τών οκτώ (σεληνιακών ) ετών, παρενέβαλλαν τρείς (3) εμβόλιμους μήνες:...

συνέχεια
εδώ


Greekalert

Οφειλέτες των τραπεζών τα κόμματα!



Υπερχρεωμένα στις τράπεζες εμφανίζονται τα πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών. Οχι μόνο ξόδεψαν την κρατική επιχορήγηση που τους δόθηκε, αλλά τα περισσότερα...


έχουν πάρει δάνεια, συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, υποθηκεύοντας, ορισμένα ακόμη και ως το 2015, τις μελλοντικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ΝΔ χρωστά τα περισσότερα, 120 εκατ. ευρώ, και το ΠαΣοΚ 114,8 εκατ. ευρώ. Τα κόμματα περιμένουν ακόμη να εισπράξουν την τακτική επιχορήγηση του 2010, ύψους 37,1 εκατ. ευρώ («επικαιροποιημένη» σε 48,8 εκατ. ευρώ), η οποία δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Η πάγια πρακτική θέλει τις κρατικές επιχορηγήσεις να δίνονται στο τέλος κάθε Φεβρουαρίου, όμως φθάσαμε στον Ιούλιο και ακόμη τα κόμματα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, κάτι που δυσχεραίνει την οικονομική τους επιβίωση.

tovima.gr

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ

Καρτέρι θανάτου στον Σωκράτη


Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη...




Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικώς ή του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και του ζήτησε να βγει στην είσοδο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Oι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.
Στον τόπο της δολοφονίας βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση, ενώ εξετάζονται τα κίνητρα της δολοφονίας.
Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμένο ΙΧ.

"Mήνυμα απο Καστελόριζο"

"ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ .ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟY ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ;"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ