Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ,ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Αποκλειστικό.Γυναίκα πυγμάχος στη Ν.Ερυθραία σκότωσε το 12 χρονο παιδί της.



ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες, άντρας τηλεφώνησε στην αμεση δράση και δήλωσε οτι γνωστη πυγμάχος που μένει στη Ν.Ερυθραία σκότωσε το 12 χρονο παιδί τους. Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε το γεγονός.


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/02/12.html#ixzz0glq1WnCy

Τζιχάντ" εναντίον της Ελβετίας ζήτησε ο Μουαμάρ Καντάφι...!



Η Δημοκρατία της Ευρώπης αποτελεί εχθρό για το Ισλάμ...!

Αυτούς τους ανθρώπους ο κ. Παπανδρέου θα τους κάνει...Έλληνες!

Έκκληση για Ιερό Πόλεμο (τζιχάντ) κατά της Ελβετίας απεύθυνε χθες ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, επικαλούμενος το δημοψήφισμα του περασμένου Νοεμβρίου που επέβαλε εκεί την απαγόρευση της κατασκευής μιναρέδων και ενώ οι σχέσεις της Τρίπολης με τη Βέρνη είναι ήδη εξαιρετικά τεταμένες, μετά τη σύλληψη ενός από τους γιους του Καντάφι στη Γενεύη, για κακομεταχείριση υπηρετικού προσωπικού.

"Το Τζιχάντ κατά της Ελβετίας, πρέπει να εκφραστεί με όλα τα μέσα", τόνισε ο Λίβυος ηγέτης σε ομιλία που εκφώνησε στη Βεγγάζη για τη γιορτή του Μουλούντ, που τιμά τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με τον Λίβυο ηγέτη, "το τζιχάντ που στρέφεται κατά της Ελβετίας, του σιωνισμού και της ξένης επιθετικότητας δεν αποτελεί τρομοκρατία".

"Μποϋκοτάρετε την Ελβετία: μποϋκοτάρετε τα εμπορεύματά της, τα αεροπλάνα της, τα πλοία της, τις πρεσβείες της, μποϋκοτάρετε αυτή τηνάπιστη ράτσα που επιτίθεται στους οίκους του Ισλάμ", κάλεσε τα πλήθη, προσθέτοντας πως "κάθε μουσουλμάνος ανά τον κόσμο πουδιατηρεί σχέσεις με την Ελβετία είναι ένας αποστάτης που στρέφεται εναντίον του Ισλάμ, εναντίον του Μωάμεθ, εναντίον του Θεού, εναντίον του Κορανίου".

Εκπρόσωπος του ελβετικού ΥΠΕΞ, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν θέλησε να σχολιάσει την ομιλία.

Μετά τη σύλληψη του Άνιμπαλ Καντάφι στη Ελβετία, ύστερα από μήνυση που του υπέβαλαν δύο οικιακοί βοηθοί κατηγορώντας τον για βάναυση συμπεριφορά, τον Ιούλιο του 2008, η Λιβύη συνέλαβε δύο Ελβετούς, εκ των οποίων ο ένας συνεχίζει να κρατείται, έχοντας καταδικαστεί σε τετράμηνη φυλάκιση για "παράνομη διαμονή".

Από ΑFP, LE MONDE, THE GUARDIAN
πηγή

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ





Η πιο τυχερή χώρα του κόσμου



Η διαφαινόμενη «διάσωσή» μας από τη Γερμανία είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας επαναλαμβανόμενης ιστορίας. Είναι βέβαια απαξιωτικό, και γι’ αυτό δυσάρεστο, να επωμίζεται τα χρέη σου ένας τρίτος. Παρά το κόστος της, όμως, η διάσωση δεν παύει να είναι προτιμότερη από τη χρεοκοπία. Ως προς αυτό, είμαστε τυχεροί. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Η Ελλάδα έχει ξαναβρεθεί στο χείλος του γκρεμού αρκετές φορές στο παρελθόν. Πριν από 65 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1944, οι Βρετανοί ήταν εκείνοι που μας ξελάσπωσαν. Δίχως την απόφασή τους να παρέμβουν στρατιωτικά για να προασπίσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, θα είχαν προλάβει να μας «σώσουν» οι κομμουνιστές και η Ελλάδα θα ήταν μια από τις Λαϊκές Δημοκρατίες που κατέρρευσαν το 1989.
Λίγο αργότερα, κατορθώσαμε να βγούμε από τον Εμφύλιο του 1946 - 1949 χωρίς γεωγραφικούς διαμελισμούς τύπου Βιετνάμ ή Κορέας που θα μας είχαν εξασφαλίσει ένα μέλλον διαρκούς πολέμου. Επιπλέον βρεθήκαμε στο στρατόπεδο των νικητών του Ψυχρού Πολέμου. Χωρίς το Σχέδιο Μάρσαλ η οικονομική υπανάπτυξη θα είχε διαρκέσει πολύ περισσότερο, όπως σε τόσες και τόσες χώρες αντίστοιχου βεληνεκούς στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή ή τη Λατινική Αμερική.

Δίχως το προνόμιο της γεωγραφικής μας θέσης και χωρίς το όραμα (αλλά και την επιμονή) του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν θα είχαμε μπει στην ΕΟΚ το 1981. Μόνο ένας Θεός ξέρει ποιος θα ήταν ο απολογισμός των καταστροφικών δημοσιονομικών επιλογών του Ανδρέα Παπανδρέου. Ευτυχώς γλιτώσαμε με τα πακέτα και τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ. Ούτε η κατάρρευση, το 1989, του σοβιετικού μπλοκ (όπου παραλίγο να είχαμε βρεθεί) πήγε χαμένη: το φθηνό εργατικό δυναμικό που εισέρρευσε στην Ελλάδα αποτέλεσε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης (αλλά και ευζωίας για πολλούς).
Από χώρα εξαγωγής εργατικού δυναμικού γίναμε ξαφνικά χώρα εισαγωγής. Υπήρξαμε τυχεροί, όμως, ακόμα και ως προς το είδος των μεταναστών που μας έτυχαν. Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί το μακροπρόθεσμα θετικό πρόσημο της εισροής στη χώρα μας των σκληρά εργαζόμενων και προσαρμόσιμων Αλβανών.

Η επιλογή της κυβέρνησης Σημίτη να επιδιώξει την είσοδό μας στην ΟΝΕ (έστω και με τα οικονομικά μαγειρέματα που προηγήθηκαν) πέτυχε την πιο κατάλληλη συγκυρία και οδήγησε στην πραγμάτωση ενός άπιαστου ώς τότε ονείρου: η Ελλάδα βρέθηκε με ισχυρό νόμισμα και φθηνό χρήμα.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε μια άλλη Βουλγαρία ή μια άλλη Αργεντινή. Αντ’ αυτού γίναμε μέλη της πιο προνομιούχου λέσχης κρατών του κόσμου. Ποτέ στο παρελθόν τόσοι πολλοί Ελληνες δεν είχαν ζήσει τόσο καλά. Είκοσι, μόνο, χρόνια πριν κανένας δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά όποιον ισχυριζόταν πως σύντομα χιλιάδες Ελληνες θα έκαναν πενθήμερες εκδρομές για ψώνια στη Νέα Υόρκη.

Η τύχη δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη. Παρότι η κατάσταση είναι δύσκολη, το μέλλον της χώρας είναι λίγο-πολύ εξασφαλισμένο. Και αυτό γιατί τυχαίνει να ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, μια χώρα προικισμένη με απίστευτη φυσική ομορφιά, κλίμα και ιστορία. Πρόκειται για μια μοναδική παρακαταθήκη με τεράστια οικονομική σημασία, ιδίως αν τη διαχειριστούμε σωστά.

Τυχεροί υπήρξαμε ακόμα και μέσα στην ατυχία μας. Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτέλεσε πηγή αναζωογόνησης της χώρας με την εισροή του δυναμικού προσφυγικού Ελληνισμού. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπήρξε βήμα για μια αναίμακτη μετάβαση στην πιο σταθερή δημοκρατική διακυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Η δυσκίνητη γραφειοκρατία μας και το κατακερματισμένο καθεστώς αγροτικής ιδιοκτησίας απέτρεψαν (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) τον βιασμό που υπέστη η νότια Ισπανία τη δεκαετία του ’70 και τα μεσογειακά παράλια της Τουρκίας εδώ και μια εικοσαετία.

Οι επιτυχίες αυτές εν μέρει μόνο οφείλονται στις σωστές μας επιλογές. Βεβαίως υπήρξαν πολιτικοί και κοινωνικοί ηγέτες με διορατικότητα και σθένος, Αναμφισβήτητα, η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη ωριμότητα σε κρίσιμες καμπές, στηρίζοντας τις ορθές επιλογές και απορρίπτοντας τις λανθασμένες. Δυστυχώς, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις η τύχη μας σφραγίστηκε περισσότερο από την καλή μας μοίρα και λιγότερο από τις σωστές μας κινήσεις.

Το κακό με την τύχη είναι πως εντέλει οδηγεί σε σίγουρη (και τεράστια) αποτυχία, όπως στην περίπτωση του αδιάβαστου μαθητή που περνάει τις εξετάσεις γιατί έτυχε να πέσει το μοναδικό θέμα που είχε διαβάσει. Οπως η Ισπανία του 16ου αιώνα με την ανακάλυψη του χρυσού της Νότιας Αμερικής, έτσι και εμείς μετατρέψαμε την δίχως κόπο ευημερία σε δρόμο διαφυγής από την επίπονη διαδικασία της δημιουργίας των βέλτιστων θεσμών. Δεν είναι μόνο πως καταναλώσαμε τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να είχαν κατευθυνθεί σε επενδύσεις, υπονομεύοντας έτσι το μέλλον μας και αυτό των επόμενων γενεών. Είναι, κυρίως, πως πιστέψαμε ότι η επιτυχία μας υπήρξε το αποτέλεσμα των επιλογών μας, τη στιγμή που συνέβαινε το αντίθετο. Φθάσαμε έτσι να πιστεύουμε πως οι λανθασμένες αποφάσεις είτε δεν είχαν συνέπειες είτε ήταν ορθές. Θυσιάσαμε, δηλαδή, την αυτογνωσία στον βωμό της αυταρέσκειας.

Εχει, επομένως, τεράστια σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα ερμηνεύσουμε και θα χειριστούμε την παρούσα κρίση. Αν την θεωρήσουμε απόδειξη πως η τύχη δεν μας εγκαταλείπει ανεξάρτητα από τις επιλογές μας και πως πάντα κάποιος θα βρίσκεται για να μας ξελασπώσει την τελευταία στιγμή, όπως τώρα οι Γερμανοί, θα έχουμε διαπράξει ένα ολέθριο σφάλμα. Αν, αντίθετα, δούμε την κρίση ως επιστέγασμα συγκεκριμένων επιλογών και ως αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα, τότε θα μπορέσουμε να αποδείξουμε πως ίσως η επιτυχία μας δεν οφείλεται μόνο στην τύχη.

Ο κ. Στάθης Ν. Καλύβας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...02/2010_391655

Τα είπε η Δήμητρα.......



«Τι να πω για την Αθήνα; Αυτή η πόλη θέλει ανατίναξη.
Κοιτάς από τα μπαλκόνια και βλέπεις τον Παρθενώνα,
μετά σκανάρεις δίπλα και βλέπεις το χάος.
Μια καμένη ιστορία είναι, ας τη γλεντήσουμε τουλάχιστον».
www.athensvoice.gr

Αυτά είπε η Δήμητρα Γαλάνη για την Αθήνα..
Από το Χαλάνδρι που έμενε πήγε στο Γκάζι.
Με δύο κουβέντες τα είπε όλα για το τι συμβαίνει στο Κέντρο
της Αθήνας.
Οι γείτονές της την αγαπούν και την προσέχουν.
Να είσαι καλά Δήμητρα!

Δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές σε 266 χιλ. μετανάστες Ν.Σ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: ΕΝΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



Χωρίς αλλαγές κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια («Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις»), με το οποίο αφενός βελτιώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε περίπου 266.000 ομογενείς και αλλοδαπούς.

Από το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζεται ότι ο αριθμός όσων μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 266.250 άτομα, που αντιστοιχεί στο 0,65% των εκλογέων. Πάντως, η ΝΔ ζητά το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι να δοθεί στους μετανάστες όχι για τις επόμενες αλλά για τις μεθεπόμενες δημοτικές εκλογές.

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και να ψηφισθεί εντός Μαρτίου, προβλέπει μεταξύ άλλων:
1) Τα παιδιά, που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς οι οποίοι και οι δύο διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα πέντε τουλάχιστον χρόνια, παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.
2) Παιδιά νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία επί έξι χρόνια μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, μπορούν και αυτά να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.
3) Όσον αφορά την απόκτηση ιθαγένειας με πολιτογράφηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να μπορεί ο μετανάστης να υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια, θα πρέπει να έχει διαμείνει επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Θα υπάρχει προθεσμία δύο ετών για την απάντηση της Πολιτείας.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο θεσπίζονται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση, όπως να γνωρίζει ο μετανάστης επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους θεσμούς του πολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για να διαβασέτε το κείμενο του ν/σ κάντε κλικ εδώ: SXEDIO_NOMOU_ITHAGENEIA.doc
====================================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Εδώ η Ελλάδα υποτίθεται ότι έχει κατακρυμνιστεί και η κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει αδιαφορώντας για την λαϊκή θέληση να της γυρνά την πλάτη κατά τον πιο προκλητικό τρόπο αφού προτεραιότητα του δεν είναι η ΕΛΛΑΔΑ ,αλλά το Ν/Σ που "δια μέσω αυτού κτίζει" την παντοκρατορία του με τους 266000 ψήφους.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΑΠ "ΠΟΥΛΑΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/02/266_26.html#ixzz0gfy2kNlr

ΦΟΒΕΡΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνελήφθη Σκοπιανός υβριστής του Αντώνη Σαμαρά

Πρόσεχε τα νώτα σου Σαμαρά! του έγραφε στο youtube, o Σκοπιανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων της FYROM
Για περισσότερο από ένα χρόνο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεχόταν επιθέσεις μέσω του ΥOUTUBE.
Συγκεκριμένα υπήρχαν δεκάδες αναρτήσεις βίντεο με φωτογραφίες και δηλώσεις του, οι οποίες συνοδεύονταν με χλευαστικά ανθελληνικά σχόλια...
Ο κ. Σαμαράς είχε υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη. Μετά από εισαγγελική άδεια και άρση απορρήτου,...

αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στέλνοντας σχετικό έγγραφο στην Ιντερπόλ. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 22χρονο ακροδεξιό-εθνικιστή Σκοπιανό, ο οποίος εντοπίστηκε και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του από τις εισαγγελικές αρχές των Σκοπίων.

Πριν από λίγες ημέρες θα γινόταν η εκδίκαση της υπόθεσή του σε δικαστήριο των Σκοπίων, ωστόσο ο 22χρονος δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα. Πήρε αναβολή η υπόθεση του και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθεί ξανά για να δικαστεί.


http://taxalia.blogspot.com/

Τα προνόμια των Ελλήνων βουλευτών.



Μετά από αναζήτηση σε Διαδίκτυο και τύπο συγκέντρωσα όλα τα προνομία των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού. Για να δείτε που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα.



Προνόμια Ελλήνων Βουλευτών:

-Βουλευτική αποζημίωση: 6190 ευρώ ανά μήνα μικτά. Οι κρατήσεις στις οποίες υπόκειται η βουλευτική αποζημίωση είναι 6,67% για τον κλάδο σύνταξης, 2,55% υπέρ του Δημοσίου για υγειονομική περίθαλψη, έως και 20% υπέρ κόμματος (κάθε βουλευτής δηλώνει εγγράφως το ποσοστό που επιθυμεί να παρακρατείται και το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το ποσοστό που έχει ζητήσει το κόμμα του: η ΝΔ και το ΠαΣοΚ έχουν ορίσει την κράτηση αυτή σε 10%, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 20%), και υπέρ του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών παρακρατούνται τρία ευρώ τον μήνα (και 30 ευρώ εφάπαξ από τους νεοεκλεγέντες). Οσον αφορά τη φορολογία της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχουν και για τα οποία φορολογούνται.

-Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δωρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ.

-Οικογενοιακά επιδόματα: 10% επίδομα γάμου και 5% για κάθε παιδί ανά μήνα.

-Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές: 300 ευρώ ανά συνεδρίαση. Το ποσό ανέρχεται συνήθως στα 2000 ευρώ το μήνα, ενω μπορεί να φτάσει και στα 5000 ευρώ.

-Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 2000-2500 ευρώ ανά μήνα, ανάλογα αν εκλέγονται στην Αττική ή στην επαρχία.

-Έξοδα κίνησης: 500-1000 ευρώ ανά μήνα, ανάλογα αν εκλέγονται στην Αττική ή στην επαρχία.

-Συγκοινωνιακή ατέλεια: Δωρεάν μετακινήσεις με ΟΣΕ, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκές γραμμές και δωρεάν έως και 104 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής ετησίως.

-Μισθωμένο αυτοκίνητο (leasing) με θέση parking στη Βουλή.

-Ταχυδρομική ατέλεια εώς και 1000 επιστολές ανά μήνα και 2000 επιστολές στις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα.

-Ατέλεια σταθερής τηλεφωνίας: Κάθε βουλευτής της Αττικής δικαιούται έως και 7 τηλεφωνικές γραμμές και κάθε βουλευτής της επαρχίας δικαιούται έως και 8 τηλεφωνικές γραμμές. Σε αυτές αντιστοιχεί ποσό έως και 13.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ καλύπτεται και γραμμή Internet.

-Ατέλεια κινητής τηλεφωνίας: Κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή κινητής τηλεφωνίας οποιασδήποτε εταιρείας και καλυμμένα έξοδα 250 ευρώ μηνιαίως.

-Επίδωμα στέγασης: Έως και 1500 ευρώ για τους βουλευτές της επαρχίας αν δεν έχουν σπίτι στην Αθήνα ή πληρωμή σε όποιο ξενοδοχείο επιθυμούν να μείνουν.

-Φορητός υπολογιστής για κάθε βουλευτή.

-Συνεργάτες: Κάθε βουλευτής δικαιούται έως και 5 συνεργάτες. Από αυτούς έως και 2 μπορούν ναι είναι επιστημονικοί συνεργάτες και έως και 4 απεσπασμένοι από το δημόσιο. Η Βουλή για λογαριασμό του βουλευτή αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στον επιστημονικό συνεργάτη τον μηναίο μισθό του, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα άδειας, τις ασφαλιστικές εισφορές και την αποζημίωσή του σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου.

-Φρουροί: Ένας αστυνομικός για κάθε βουλευτή, δύο αστυνομικούς αν έχει διατελέσει υπουργός.



Βουλευτική σύνταξη:

Κάθε Έλληνας βουλευτής που έχει συμπληρώσει 4 χρόνια θητείας -συνεχούς ή διακεκομμένης- και το 65ο έτος της ηλικίας του δικαιούται σύνταξη που ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής του αποζημίωσης και προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη, η οποία αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης. Αν ο βουλευτής είναι άτομο με ειδικές ανάγκες τη δικαιούται με τη συμπλήρωση 2 ετών θητείας και του 55ου έτους της ηλικίας του.



Υπάλληλοι της Βουλής:

Οι περίπου 1.500 υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι που εισπράττουν 16 και όχι 14 μισθούς ετησίως. Προβλέπεται, δηλαδή, ένας μισθός ως μπόνους με το κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας τον Ιούνιο και άλλος ένας με το άνοιγμα τον Οκτώβριο. Λόγω και των ειδικών επιδομάτων, ο μέσος μισθός τους υπολογίζεται σε 2.000-2.500 ευρώ, έναντι 1.200-1.500 στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες.



Πηγές:
Εφημερίδα "City Press"
Εφημερίδα "Εθνος"
Εφημερίδα "Τα Νέα"
http://www.kastorianet.gr
http://www.cosmo.gr

Προσοχή: Ο Λύκος στην αντάρα χαίρεται! Εν μέσω κρίσης κοιτάξτε τί ετοιμάζουν!

Ένας Θεός ξέρει τί έχουν να δουν τα μάτια μας. Σε μια περίοδο που απειλείται η ίδια η υπόσταση της χώρας, σε μια περίοδο που απαιτείται κοινωνική συνοχή για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση ασχολείται με προγράμματα μητρικής γλώσσας μεταναστών. Μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσει.

Προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας
Θα αρχίσουν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία με αλλοδαπούς μαθητές

Της Μαριας Δεληθαναση
Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.

Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε χθες στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν άρδην από την 1η Δημοτικού έως και την 3η Λυκείου ώστε η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας να αναπτύσσεται παράλληλα με τη συνείδηση της διαπολιτισμικότητας.

Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους αλλοδαπούς, τα υπ. Παιδείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, στην αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Πλέον θα παρέχεται απ’ όποιο πανεπιστημιακό ή άλλο ίδρυμα παρέχει εχέγγυα για αδιάβλητες διαδικασίες. Ετσι θα ξεπερασθούν τεχνικά εμπόδια που έχουν στερήσει πολλούς αλλοδαπούς από την πιστοποίηση ελληνομάθειας.

Ο υπ. Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για την ανάγκη να διευρυνθούν τα έσοδα του κράτους με την ασφάλιση αλλοδαπών χωρίς άδεια παραμονής. Οπως είπε, η πρόταση του υπουργείου για προπληρωμένο κουπόνι, με το οποίο θα εξασφαλίζονταν εργοδοτικές εισφορές για οικόσιτο προσωπικό και αγρεργάτες απορρίφθηκε, διότι το 2011 θα ισχύσει κοινοτική οδηγία που απαγορεύει την ασφάλιση παρανόμων. «Ομως, είπε, θα μπορούσε να είχε εφαρμοσθεί τουλάχιστον για το 2010. Βασική μας επιδίωξη (σ.σ. του υπουργείου) είναι να νομιμοποιηθούν οι 100.000-150.000 παράνομοι μετανάστες που εργάζονται. Ομως το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα».

Νέο κύμα
Κι αν στο υπουργικό συμβούλιο κυριαρχεί έντονος σκεπτικισμός για νέο κύμα νομιμοποιήσεων, οι εισηγήσεις του εκπροσώπου της Ομάδας Εργοδοτών κ. Πέντρο Αλμέιντα Φρέιρε, του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου και του διευθυντή του Εργαστηρίου Μελέτης Μετανάστευσης καθηγητή κ. Αντώνη Κόντη, περιείχαν επιχειρήματα ανάλογα με εκείνα του κ. Λοβέρδου. Ο κ. Φρέιρε είπε ότι «η νομιμοποίηση και η απόδοση ιθαγένειας στην Πορτογαλία ήταν το καλύτερο που έχει συμβεί.

Πολλά προβλήματα έπαψαν να υπάρχουν και η διαδικασία ένταξης που ακολουθήσαμε μας επιτρέπει να βρισκόμαστε στην 1η θέση του σχετικού κατάλογου του ΟΗΕ». Ομως «κάποιοι μετανάστες έχουν προσόντα, αλλά οι δομές στα κράτη-μέλη δεν είναι έτοιμες να τα αξιοποιήσουν. Γιατροί εργάζονται ως σερβιτόροι, νοσοκόμες -που λείπουν στην Πορτογαλία- εργάζονται ως πωλήτριες και πρόσφατα συνάντησα οδηγό ταξί που ήταν πιλότος της ουκρανικής αεροπορίας».

Τον κώδωνα κινδύνου έκρουσε ο κ. Παναγόπουλος: «Εάν δεν καταφέρουμε να ενταχθούν στην επίσημη αγορά εργασίας οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας θα διογκωθεί, με αποτέλεσμα να προκληθούν εργασιακές και κοινωνικές δυσλειτουργίες».

Ετήσια συμβολή
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κόντης αναφέρθηκε στην ετήσια συμβολή των αλλοδαπών στο ΑΕΠ κατά 3%. Οι μετανάστες συμπληρώνουν τους ημεδαπούς στην αγορά εργασίας και τους υποκαθιστούν ελάχιστα και μόνο σε ανειδίκευτες και χαμηλής ειδίκευσης εργασίες. Πληρώνονται κατά 20% λιγότερο από τους ημεδαπούς. Δημιουργούν δουλειές για τους ίδιους κι εμάς. Το ισοζύγιο μεταξύ φορολογίας που πληρώνουν και παροχών που απολαμβάνουν είναι ισοσκελισμένο. «Οπότε δημιουργούν θετικό ισοζύγιο για όλους», κατέληξε.

Η κόλαση του ΔΝΤ #2. Οι μεθοδεύσεις, η λαϊκή αντίδραση, η γυναίκα που έσωσε την πατρίδα.


..το ξέσπασμα της κρίσης και η λύση που ήλθε από τον ίδιο τον λαό.

- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.
Αυτό ήταν το ξεκίνημα της συγκλονιστικής εξομολόγησης ενός ανθρώπου που έζησε από κοντά την κόλαση της Αργεντινής, όπως την είδαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μίας ιστορίας που θάφτηκε μέσα στη σιωπή των κύριων ΜΜ”Ε”.

Από την άλλη, τα ΜΜ”Ε” της Αργεντινής είχαν προετοιμάσει την έλευση του ΔΝΤ που το παρουσίαζαν ως… Μεσσία, “πιέζοντας” την κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες, δημοσιεύοντας επίπλαστες σφυγμομετρήσεις “λαϊκής συναίνεσης” και διάθεσης για θυσίες. Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του Αμερικανου καθηγητή σχετικά με την προπαγανδιστική δράση των ΜΜ”Ε” υπέρ του ΔΝΤ.
Στο πρώτο μέρος είδαμε το ξέσπασμα. Τα μέτρα της κυβέρνησης με τις περιβόητες ενέργειες για μείωση του ελλείματος. Αυτή η μείωση του ελλείματος που πάλι είχε καλλιεργηθεί ως αυτοσκοπός και βασική προϋπόθεση για την βοήθεια του ΔΝΤ. Βλέπετε, το “swap” του ΔΝΤ είναι οι κρυφοί όροι που επιβάλλονται στην εκάστοτε Εθνική κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν τις κάνουλες. Αυτοί οι όροι είναι σαφέστατοι και με απλά λόγια επικεντρώνονται στο ότι “Δεν θα γίνεται καμμία ενέργεια, καμμία δαπάνη, δεν θα λαμβάνεται καμμία απόφαση από την Εθνική κυβέρνηση που αφορά την Εθνική οικονομία εάν δεν υπάρχει η έγκριση του ΔΝΤ¨.
Δηλαδή, ο βασικός όρος “συνεργασίας” με την εκάστοτε κυβέρνηση είναι η Εκχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας.Για όσους ακόμη δεν το έχουν καταλάβει.
Το άλλο σημείο που καλλιεργείται έντεχνα ως αυτοσκοπός, είναι η εξυπηρέτηση μόνο των υποχρεώσεων προς τρίτες χώρες και όχι των εσωτερικών υποχρεώσεων του κράτους. Προηγούνται δηλαδή οι διεθνείς δανειστές που έχουν δανείσει με επαχθείς όρους έναντι των ντόπιων πιστωτών, ήτοι των πολιτών που καλούνται όχι μόνο να απεμπολήσουν τις απαιτήσεις τους αλλά να σηκώσουν και το βάρος της αποπληρωμής των διεθνών τοκογλύφων.
http://www.thetraveltart.com/wp-content/uploads/2009/03/theives-1024x772.jpg
Στην Ελλάδα για παράδειγμα, ό περιβόητος εξωτερικός δανεισμός (300 δις Ευρώ)που αναμασούν συνεχώς οι διάφοροι “αναλυτές”, είναι μόλις ένα μικρό μέρος επί του συνόλου των Τριών Τρις που οφείλει συνολικά το κράτος, με κύριους πιστωτές βέβαια, τους Έλληνες πολίτες. Πολιτες μάλιστα που τροφοδοτούν το σύστημα επί δεκαετίες με ελάχιστο κόστος. Αναλογιστείτε ότι το κράτος (και επαγωγικά οι τράπεζες) δανείστηκαν με επιτόκια που φτάνουν το 7%. Εσείς τι επιτόκιο παίρνετε για τις καταθέσεις σας; (Σε επόμενο άρθρο οι ραγδαίες εξελίξεις στις Ελληνικές τράπεζες).
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην Αργεντινή. Μετά την πρώτη ομοβροντία μέτρων, οι μορφές αντίδρασης εξακολουθούσαν να περνούν από τα κανάλια κομματικών μηχανισμών και ιδεολογικών μονοπωλίων. Οι εκδηλώσεις ήταν απόλυτα ελέγξιμες με περιορισμένη χρήση βίας αφού η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε να ταχθεί κάτω από καμια κομματική σημαία ή συνδικάτο (θυμηθείτε την σημερινή απεργία. 2 εκ απεργοί, μόνο 20,000 διαδηλωτές σε διασπασμένες εκδηλώσεις με τους παρακρατικούς μηχανισμούς των προβοκατόρων σε δράση. Τα ΜΜ”Ε” βεβαίως …απεργούσαν!).ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για ενίσχυση συνόρων



22-02-2010:
Δελτίο Τύπου σχετικά με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο περιοδικό "ΤΙΜΕ"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010
Δελτίο Τύπου
Δήλωση – παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνεται σε εκτενές ρεπορτάζ για θέματα μη νόμιμης μετανάστευσης που δημοσιεύεται στο περιοδικό TIME.
Ο κ. Υπουργός αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα σύνορα, θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής μεταναστών και θα ενταθούν οι απελάσεις με στόχο να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τεράστιο, αφού η χώρα καλείται να διαχειριστεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, με απόλυτο πάντα σεβασμό στην αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες τους. Από την άλλη πλευρά τόνισε ότι η χώρα μας είναι πολύ μικρή και δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που εισρέουν σ’ αυτήν.
Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι μη έχοντες ιθαγένεια αποτελούν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού. Η πλειονότητα των νέων μεταναστών προέρχεται από τις Βαλκανικές χώρες και κυρίως από την Αλβανία ενώ τα τελευταία χρόνια εισρέουν μη νόμιμοι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως δίοδο. Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 περίπου το 1/4 των συλλήψεων μη νόμιμων μεταναστών της Ευρώπης έγινε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις περισσότερες συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη και για τον διπλάσιο αριθμό των συλλήψεων της Ιταλίας.
Επίσης, το ρεπορτάζ αναφέρεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την παροχή ιθαγένειας, υπό προϋποθέσεις, σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Kαταγγελία για ναρκωτικά..."

"στα Άνω Λιόσια , στην περιοχή Λίμνη, μέσα σε κατοικημένη περιοχή που απαρτίζεται από οικογενειάρχες με παιδιά και οικογένειες,εξελίσεται ένα γελοίο πλέον παζάρι ναρκωτικών , με γνώστες την αστυνομία και την δημοτική αρχή χωρίς να γίνεται τίποτα.
Μια μικρή κοινότητα αθιγγάνων έχουν μετατρέψει την περιοχή σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών,πυροβολούν κατά παντός που τους ενοχλήσει,ενοχλούν τα παιδιά και ειδικότερα τα κορίτσια και τις...

γυναίκες μας. Πάρα πολλές φορές έχουν γίνει ενοχλήσεις και παρακάλια στην αστυνομία και το Δήμο Άνω Λιοσίων να καθαρίσει την περιοχή, αλλά δυστυχώς έχουν πέσει στο κενό. Προς θεού μην τολμήσει κανείς να με πει ρατσιστή, μιλώ τα γεγονότα μόνο.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ....!"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Νέα απίστευτη πρόκληση από το περιοδικό Focus. Η επίθεση κατά της Ελλάδας συνεχίζεται!


Οι γερμανικές θηριωδίες ήταν ένα τίποτα μπροστά στους νεκρούς του εμφυλίου γράφει σήμερα το περιοδικό. Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά με ακόμα πιο προσβλητικά σχόλια αλλά και ιστορικές ανακρίβειες! Το περιοδικό αναρωτιέται αν μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες λέει οτι κανείς στην Ελλάδα παθαίνει πολιτισμικό σοκ και ο κ. Klaus Botig γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού: «Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση.

Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος; Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το συναντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται.
Περισσότεροι σκοτώθηκαν στον εμφύλιο απ' οτι στην Κατοχή
Τα καλύτερα όμως τα λέει παρακάτω :«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»
'Οποιος τρώει πολλά γερμανικά λουκάνικα γίνεται γουρουμούτσουνος, δήλωσε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαϊτσης Αποστολάτος. Να σημειωθεί οτι τόσο οι βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα όσο και κοινοβουλευτικοί συντάκτες άκουσαν όχι την λέξη γουρουνομούτσουνοι, αλλά γουρουνοτσούτσουνοι, κι επειδή δεν πίστευαν στ' αυτιά τους χρειάστηκε να ανατρέξουν στα πρακτικά της Βουλής για να το επιβεβαιώσουν....
Την ίδια ώρα, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε πως η κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας είναι ένα επικίνδυνο γεγονός για την πορεία του ευρώ.

newsit

Αντιδράσεις προκαλεί η εκκλησία των γυμνιστών





ΣΤΗ VIRGINIA

Μια εκκλησία που βρίσκεται στη Virginia των ΗΠΑ επιτρέπει στους πιστούς να προσέλθουν χωρίς ρούχα. Ακόμα και ο ιερέας εμφανίζεται γυμνός και αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Οι ίδιοι ...
όμως, που ειναι μέλη οργάνωσης γυμνιστών, δε βλέπουν τίποτα κακό σε αυτό. Δεν κρύβει καποιο σεξουαλικό υπονοούμενο, λένε, ειναι απλά μια έκφραση της πίστης και της ελευθερίας του ανθρώπου.

Σε τροχιά αποσταθεροποίησης η Ελλάδα από τη λαθρομετανάστευση



Η καυτή "πατάτα" της λαθρομετανάστευσης (παράνομη ή μη νόμιμη λαθρομετανάστευση σύμφωνα με την ορολογία της πολιτικής ορθότητας) αναδεικνύεται σε πρώτης τάξεως απειλή για τη σταθερότητα και την εθνική/κοινωνική συνοχή της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat για το 2008, ο αριθμός των αλλοδαπών στη χώρα αντιστοιχούν στο 8,1% του συνολικού πληθυσμού ενώ στη πραγματικότητα ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό (ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ιω. Κοραντής εκτιμά ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια, 15%-18% του πληθυσμού, εκ των οποίων μόνο 600.000 έχουν συμμετάσχει στις διαδικασίες νομιμοποίησης).

Η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 25% με την συνεχώς αυξανόμενη ροή να αποδεικνύει πρώτον, πόσο καταστροφική είναι η έλλειψη στοιχειώδους μεταναστευτικής πολιτικής και δεύτερον, πόσο λανθασμένη υπήρξε η νομιμοποίηση/ελληνοποίηση σημαντικού αριθμού λαθρομεταναστών τη δεκαετία του ΄90.


5 απλά μέτρα που αρνούνται να υιοθετήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

1. Υιοθέτηση ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής και καθιέρωση ανώτατου ποσοστού λαθρομεταναστών επί του ελληνικού πληθυσμού που δύνανται να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα. Παύση χρηματοδότησης από κρατικούς φορείς όλων των ΜΚΟ και επαγγελματιών "αντιρατσιστών" που αντιδρούν σε οποιαδήποτε απόπειρα εκπόνησης στοιχειώδους μεταναστευτικής πολιτικής.

2. Ενεργή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων για τον αποτελεσματικό έλεγχο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Χωρίς τη συνεχή φυσική παρουσία των ΕΕΔ στα σύνορα με τα κατάλληλα σύγχρονα μέσα αναγνώρισης και επιτήρησης δεν είναι εφικτή η αναχαίτιση των λαθρομεταναστών.

3. Αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα με αποκατάσταση των αεροπορικών του μέσων. Η δραστηριοποίηση της FRONTEX δε πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό και υποβάθμιση των ελληνικών δυνατοτήτων ελέγχου των συνόρων.

4. Άσκηση πιέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα για γενναία χρηματοδότηση όλων των ελληνικών δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

5. Αντιμετώπιση της "φήμης" που έχει αποκτήσει η Ελλάδα ως κράτος με διάτρητα σύνορα το οποίο δέχεται να νομιμοποιεί ανεξαιρέτως όλους τους λαθρομετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα, με κατάλληλες δράσεις και επικοινωνιακές καμπάνιες στο εσωτερικό και τις χώρες προέλευσης. Σημειώνεται ότι οι σύγχρονοι δουλέμποροι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση λαθρομεταναστών μόλις από τον περασμένο Ιούνιο! Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για αναθεώρηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας όχι μόνο θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα αλλά αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. Ως πότε η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίζει να καταστρατηγεί το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών;

Πακιστανοί λήστεψαν και βίασαν 26χρονη στο Περιστέρι ενώ περίμενε στην στάση!


Εφιαλτικές στιγμές κατήγγειλε ότι πέρασε μια 26χρονη κοπέλα από την επαρχία που ήρθε στην Αθήνα για να επισκεφτεί φίλη της στο Περιστέρι. Ο ένας από τους δράστες -όπως ισχυρίζεται η κοπέλα- την άρπαξε από στάση λεωφορείου και την οδήγησε στο διαμέρισμά του, όπου μαζί με τον συγκάτοικό του τη λήστεψαν και τη βίασαν.

Ο εφιάλτης της 26χρονης κοπέλας, που μένει μόνιμα στον Ωρχομενό Βοιωτίας, ξεκίνησε λίγο πριν από τις έντεκα προχθές το βράδυ, ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Ξαφνικά, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, την πλησίασε ένας μεσήλικος άντρας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήταν μόνη στη στάση, την άρπαξε και απειλώντας την πως εάν δεν έκανε ό,τι της έλεγε θα της έκανε κακό, την οδήγησε σε δώμα που βρίσκεται σε ταράτσα μονοκατοικίας στο Περιστέρι, μόλις δεκαπέντε μέτρα μακρύτερα από τη στάση. Εκεί αρχικά τής άρπαξε τα 180 ευρώ που είχε πάνω της και στη συνέχεια τη βίασαν τόσο ο ίδιος όσο και ο 22χρονος συγκάτοικός του. Παρά τη δεινή της θέση, βρήκε, όπως διηγιόταν αργότερα, το κουράγιο να αντιδράσει, να ξεφύγει από τα χέρια των βιαστών της και να βγει στο δρόμο, όπου άρχισε να ζητάει βοήθεια.

Γειτόνισσα διπλανής μονοκατοικίας την άκουσε να τρέχει στη σκάλα για να ξεφύγει από τους βιαστές της. «Η σκάλα από το δώμα ακουμπά στο τοίχο μου. Ακουσα την κοπέλα να τρέχει, όπως άκουσα και νωρίτερα διάφορους θορύβους, κατάλαβα λοιπόν ότι κάτι συνέβαινε» μας λέει η κ. Ελένη, η γυναίκα που τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση, και προσθέτει: «Είδα την κοπέλα να χτυπά σε διπλανή πόρτα και να φωνάζει “βοήθεια, με βίασαν”. Μέχρι να έρθει η αστυνομία μού είπε ότι ήρθε από το χωριό της να επισκεφτεί μια φίλη της, αλλά έχασε το λεωφορείο. Ενώ λοιπόν περίμενε το επόμενο, της επιτέθηκαν οι δύο Πακιστανοί που ήρθαν πέρσι μετά της Παναγιάς, τον Αύγουστο. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν, έφευγαν όμως κάθε πρωί και γύριζαν το απόγευμα».

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο τμήμα της περιοχής, όπου κατήγγειλε την περιπέτειά της. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πήγαν στο δώμα και συνέλαβαν τους δύο Πακιστανούς, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας και του βιασμού.

Πηγή