Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

ΠΡΙΝ ΠΙΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΟ ΤΟΥ !!ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!



KANTE KLIK ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός ;
Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος!!!!!!
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ .....

1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού

Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.
Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι .....»
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ
Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7 !!!
ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ αν βρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού !!!


Ελέγξτε αυτό το διάγραμμα που αναλύει το πλαστικό, τις χρήσεις και τη χημική παρασκευή του
(βρίσκω το #7 λίγο τρομακτικό)



ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών ΑΜΕΣΩΣ !!!

O Μπαρμπανίκος στη wordpress μετά το κλείσιμο που του επέβαλε η Google




ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: “Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΥ ‘ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΤΙ”

“ΜΠΑΡΜΠΑΝΊΚΟΣ”



Από μικρή ηλικία, πάντα είμαι σε πόλεμο με τους μασόνους και τον σιωνισμό. Ποτέ δεν λογαριάζω τη δύναμή τους για να φοβηθώ. Αναπτύσω τις δικές μου δυνάμεις έτσι, που να μπορώ να καταφέρω αντίστοιχα κι αν είναι δυνατόν, μεγαλύτερα χτυπήματα.


Ο αντίπαλος, είναι εχθρός με όλη τη σημασία της λέξης και είναι ύπουλος εχθρός, αλλά χέστης. Είναι χέστης, γιατί από τη φύση του και την εκπαίδευσή του, πάντα λογαριάζει πρωτίστως και πάνω απ’ όλα το χρηματικό κόστος κάθε ενέργειάς του. Έχει όμως και υπομονή και περιμένει τη στιγμή που θα πληρώσει λιγότερα ή τίποτα.
Η υπουλία τους στο πρόσωπό μου, είναι ημερολογιακά επιλεκτική. Όλα τους τα χτυπήματα εκδηλώνονται ή Χριστιανικό Πάσχα ή Χριστούγεννα με εορτολόγιο ΓΟΧ ή στα …γενέθλιά μου.
Το Ιστολόγιο http://avragioz.blogspot.com/ (ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ) έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα τον κύκλο του. Εξ αρχής δέχθηκα άγριο πόλεμο για τις αποκαλυπτικές αναρτήσεις που ανέβαζα. Από τη πρώτη μου ανάρτηση ένιωθα συνέχεια την ανάσα των εβραιομασόνων και των μυστικών υπηρεσιών. Αμέσως με τη πρώτη ανάρτησή μου, ενώ είχα “κρυφή” τη ταυτότητά μου, ο πρώτος μαλάκας που επικοινώνησε μαζί μου σε 24 ώρες !!!!!!!! ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ, Μιχαήλ Σαμπατακάκης. Επίσης, από τη πρώτη στιγμή, δύο μεγαλοδημοσιογράφοι, γνώριζαν τη πραγματική μου ταυτότητα στον …..”AVRAGIOZ”!!!!!
Γι’ αυτό έγραφα και ξαναέγραφα, να μη σκοτώνεστε για τη “προστασία” της ανωνυμίας των μπλόγκερς. Δεν υπάρχει.
Τους τελευταίους 6 μήνες η “κατάργηση” του http://avragioz.blogspot.com/ (ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ) ήταν καθημερινό φαινόμενο, αλλά με απλές κινήσεις ανακτούσα το προφίλ e-mail και μετά του ιστολογίου. Το σιωνιστικό-ναζιστικό χτύπημα που δέχθηκα στα γενέθλιά μου (18-6-2010) ήταν πολύ ισχυρό και πούστικο. Δεν περιορίστηκαν στο ιστολόγιο και στη συνδεδεμένη με αυτό διεύθυνση e-mail (avragioz@gmail.com), αλλά μου χτύπησαν και την τελείως ανεξάρτητη διεύθυνση e-mail (arvanitis.a.nikolaos@gmail.com), στην οποία είχα σημαντικά αρχεία διευθύνσεων.
Παρ’ ότι ήξερα, ότι τέτοια χτυπήματα είχαν δεχθεί από την google-gmail-blogger και άλλοι χρήστες, προσπαθούσα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, γιατί είχα συνηθίσει τη συγκεκριμένη φόρμα εργασίας.
Τώρα οι προσανατολισμοί μου άλλαξαν ριζικά. Ακόμα και να μου ξαναδώσουν τους λογαριασμούς δεν θα επανέλθω στα google-gmail-blogger. Προσωρινά θα λειτουργώ από το WordPress και πιθανόν αργότερα να δημιουργήσω σελίδα χωρίς εξαρτήσεις. Μέχρι να συνηθίσω το στυλ του WordPress θα υπάρχουν καθυστερήσεις, γιατί πολλά εργαλεία του ακόμα δεν τα ξέρω. Επίσης έχω αρκετή δουλειά και χρειάζομαι για να ξαναμαζέψω διευθύνσεις ιστολογίων και e-mails.
Ακόμα δεν ξέρω αν αυτή θα είναι και η μόνιμη διεύθυνση αναρτήσεων – Θα δούμε – Ο ΜπαρμπαΝίκος είναι, προς το παρόν, ΕΔΩ.
ΚΑΛΑ ΜΠΛΟΓΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
H διεύθυνση είναι http://arvanitis.wordpress.com/

Ο Πόλεμος στην Ομόνοια καλά κρατεί......




Οι συμμορίες των αλλοδαπών εχθές το βράδυ έδωσαν ακόμα
μια μάχη μεταξύ τους για την επικράτηση στην περιοχή της Ομόνοιας.
Στην οδό Πειραιώς αυτή την φορά.
Η Πολυκλινική που είναι δίπλα ασχολείται μόνο με τους τοξικομανείς
της περιοχής που τους πηγαίνουν σηκωτούς όταν καταρρέουν
αλλά και με την περίθαλψη των τραυματιών από τον πόλεμο
των λαθροσυμμοριών.
Καλημέρα Κε Ραγκούση με τους Νόμους σου !!!!!!!

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ & ΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ;

"Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο,τον ίδιο,την οικογένεια του, τον αφρό της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελιτ των ενόπλων δυνάμεων της χωρας,ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορια και τέτοια "ατυχήματα" μετά απο χρονια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια. Έχοντας κρίση και...

αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην ειναι φωτιά απλά καπνογόνο! ΜΕΧΡΙ που έπεσε μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να'μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας...Η Πολωνία από όλες τις τέως ανατολικές χώρες ήταν η μόνη με ρυθμό ανάπτυξης 2%-όταν όλες οι άλλες,Λετονία,Βουλγαρία,Ρουμανία,Ουκρανία,Λιθουανία είναι πλέον χρεωκοπημένες χώρες,όμηροι του ΔΝΤ!Ήταν η μόνη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαικής ένωσης για άμεση σύνδεση και μεγάλη προσφορά χρυσών ευρω.Επίσης ήταν η μόνη χώρα του τέως μπλοκ μέσω του προέδρου της που αρνιόταν τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.Ο συγχωρεμένος Καζίνσκι αληθινός πατριώτης-σε αντίθεση με τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου- αντιστεκόταν με μένος και σθένος στις << καλές >> προθέσεις των ΕΕ και ΔΝΤ γιατί δεν ήθελε όπως είχε δηλώσει να κατεδαφίσει το σύστημα περίθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντίθεση με τον φιλοευρωπαιστή μέχρι δουλικότητας Ντόναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και είναι σύμφωνος με όλα τα μέτρα που προτείνουν οι << σωτήρες >> της ανθρωπότητας.Επειδή λοιπόν ο Καζίνσκι δεν θέλησε να γίνει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυχτί τη χώρα του(καλή ώρα του δικού μας)στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της Ρωσίας και η επίσκεψη του στην Μόσχα,σκοπό ειχε,την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων.Αλλά για κακή τύχη της Πολωνίας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι όλως βολικώς και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων όπως ονόμασε ο Όλι Ρεν στην συνεδρίαση του Εκοφίν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.Τα συμπεράσματα δικά σας...και ίσως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτεί στην ιστορία ως εθνικός μειοδότης παρά ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικό ατύχημα.

ΥΓ. Πού κολλάνε οι στρατιωτικοί θα μου πείτε, ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια:η πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιόταν κατηγορηματικά στην ανάπτυξη νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της με στόχευση την ρωσική επικράτεια!!Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και ΜΙΑ ΧΩΡΑ!!!"



Είμαι ευτυχής που ζω σε μια

δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί

κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε

θελήσει το ΔΝΤ.

Χαρυ Κλυν

Ο Καραμανλής έβγαλε την κουκούλα και έγδυσε τους ΔΥ... ενώ το ΠΑΣΟΚ την έβαλε και τους έκανε Assfingering


Μέτρα-σοκ
Αυξήσεις 0 % σε 1 εκατ. μισθωτούς
ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ 300-500 ευρώ σε χαμηλόμισθους
ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 1.000 - 5.000 ευρώ στους ... πλούσιους

Η κυβέρνηση έβγαλε την... κουκούλα της και αποφάσισε: χωρίς αύξηση θα μείνουν φέτος 1 εκατομμύριο περίπου μισθωτοί του Δημοσίου και συνταξιούχοι. Για τους «φτωχούς» δημ. υπαλλήλους δίδεται επίδομα ελεημοσύνης 300-500 ευρώ. Παραβαίνοντας τη δέσμευσή του, ο πρωθυπουργός επέβαλε έκτακτο φόρο 1.000-5.000 ευρώ στους «πλούσιους», εξαιρώντας κέρδη επιχειρήσεων και φοροφυγάδες. Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέους φόρους.

Κ. Καραμανλής (24 Νοεμβρίου 2008):
«Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω, για μια ακόμη φορά, είναι ότι το 2009 δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος»

Και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ και της Λούκας στα μέτρα Καραμανλή-ΝΔ:

«δημοσιονομική εξυγίανση δεν γίνεται με έκτακτα φορολογικά μέτρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Γίνεται με αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για μια ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα εισοδήματος και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΣΣ. Αφού η Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας λύνει το πρόβλημα, γιατί μας έχουν ξεσκίσει;), όπου όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα

- Αντί για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα βάρη καλούνται και πάλι να τα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, θα πληρώνουν για την υπόλοιπη ζωή τους την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις (ΣΣ. Σε αντίθεση με τις μειώσεις αποδοχών που τους επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν αναδρομικά και έντοκα... after starvation to death).

- Το έκτακτο επίδομα θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ η ετήσια αύξηση που δινόταν κάθε χρόνο θα συνυπολογιζόταν στη μισθολογική εξέλιξη, στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις (ΣΣ. Για να μην έχουμε λοιπόν τέτοιες ανησυχίες για το άν οι περικοπές μισθών θα συνυπολογιστούν στις συντάξιμες αποδοχές... το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταργήσει τις συντάξεις... genius!!!).

- Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο της κρίσης διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και τους κλάδους που πλήττονται, αντί να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να ενισχύσει όπως θα έπρεπε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, μας καλεί να πληρώσουμε τον λογαριασμό των λαθεμένων πολιτικών της επιλογών (ΣΣ. Ενώ εσείς είχατε σχέδιο... να μας κάνετε Assfingering...).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΕΝΤΡΟ"...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Αρχίζει τη Δευτέρα με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και του Δήμου της Αθήνας η επιχείρηση «ασφαλές Κέντρο». «Στόχος είναι να υπάρξει και πάλι εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον κόσμο», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος τουυπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα...
έχει τη συνολική εποπτεία του σχεδίου. Η άνοδος στους δείκτες εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, τα εκατοντάδες παράπονα κατοίκων και επαγγελματιών που έχουν πέσει θύματα κλοπών και επιθέσεων και οι επιπτώσεις στον τουρισμό ώθησαν τους αρμόδιους φορείς να εφαρμοστεί νέο σχεδίο αστυνόμευσης. Εχει προηγηθεί η έκδοση πορίσματος από διυπουργική επιτροπή και άλλους φορείς με προτάσεις για το τι μπορεί να γίνει στο κέντρο της Αθήνας.
Ακολούθησε ανάλυση των δεικτών εγκληματικότητας ανά περιοχή και οδό στο κέντρο της πρωτεύουσας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και με βάση αυτή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του σχεδίου.
Πρόκειται για περιοχές όπου ανθούν το εμπόριο ναρκωτικών, το παρεμπόριο, η πορνεία και έχουν σημειωθεί εκατοντάδες αρπαγές τσαντών, ληστείες, επιθέσεις σε περαστικούς και οδηγούς Ι.Χ. Από την ανάλυση έχει προκύψει ένας χάρτης εγκληματικότητας με τις ζώνες και τις ώρες όπου γίνονται επιθέσεις σε πολίτες που εξυπηρετούνται από τη συγκοινωνία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και τη δράση συμμοριών οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μοιράσει το κέντρο της πρωτεύουσας σε ζώνες ελέγχου. Στο στόχαστρο θα βρεθούν και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται επαίτες. Μοτοσυκλετιστές
Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποτελούνται από τις ομάδες Ζ- ΔΙΑΣ και την Ασφάλεια θα αρχίσουν τη χαρτογράφηση του τι υπάρχει σε αυτές τις οδούς και τις πλατείες. Το σχέδιο προβλέπει την καταγραφή των καταστημάτων, των ξενοδοχείων αλλά και των διαμερισμάτων όπου βρίσκουν καταφύγιο έναντι αμοιβής παράνομοι μετανάστες.
Σε ορισμένες περιοχές, όπου η Αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να εκδηλωθούν επεισόδια θα αναπτυχθούν και διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιπλέον θα αναπτυχθούν πεζές και εποχούμενες περιπολίες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ανάλογα με τις εγκληματικές πράξεις που παρατηρούνται συχνότερα σε μια περιοχή, θα αναπτύσσονται και οι ανάλογες αστυνομικές δυνάμεις. «Για παράδειγμα στις οδούς Σωκράτους, Σοφοκλέους, Αγίου Κωνσταντίνου και στην Πλατεία Βάθη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το εμπόριο ναρκωτικών. Στις οδούς αυτές, στα μεικτά κλιμάκια θα περιλαμβάνονται και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Στη Βερανζέρου, την Ευριπίδου και την Πλατεία Κουμουνδούρου όπου υπάρχει πορνεία, θα βρίσκονται και αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολίες και από το ΣΔΟΕ

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας που τα νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες έναντι 10-15 ευρώ το κεφάλι το βράδυ. Ο Δήμος της Αθήνας θα καταγράψει αρχικά όλα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει και συντονισμένες δράσεις για το παρεμπόριο. Στις προτάσσεις του πορίσματος περιλαμβάνονται η καταγραφή του αριθμού των μικροπωλητών, η ενίσχυση των ελέγχων στα κινεζικά καταστήματα. Για τα προϊόντα του παραεμπορίου που κατάσχονται, έχει προταθεί να δίνονται σε καταγεγραμμένους απόρους προς πώληση ως προνοιακή πολιτική.

"Η Βαρκελώνη απαγορεύει τη μπούρκα στους δημόσιους χώρους"




"Η Βαρκελώνη είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Ισπανίας που επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας, του νικιάμπ και κάθε είδους ισλαμικής μαντήλας που καλύπτει το πρόσωπο. Το Βέλγιο και η Γαλλία κινούνται επίσης προς απαγόρευση της μπούρκας ακόμη και στους δρόμους.

Η απαγόρευση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα και θα ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους, όπως οι δημοτικές αγορές, οι παιδικοί σταθμοί, βιβλιοθήκες -«για λόγους ασφαλείας και κοινής λογικής», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Βαρκελώνης Τζόρντι Χερέου.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έρχεται σε μία χώρα χωρίς να μπορεί κανείς τον αναγνωρίσει» ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι το μέτρο δεν στοχεύει στις «θρησκευτικές πεποιθήσεις» και ότι θα εφαρμοστεί εξίσου σε άτομα που φορούν κράνη ή σκούφους που καλύπτουν όλο το κεφάλι.

Η απαγόρευση δεν ισχύει στο δρόμο αν και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ζητά να εφαρμοστεί και εκεί.

Η μπούρκα και το νικιάμπ έχουν ήδη απαγορευτεί ήδη στις πόλεις Λέιδα και Ελ Βεντρέλ της Καταλονίας, όπου οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι περισσότεροι σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία.

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης επισημαίνει ότι η απαγόρευση στην πόλη είναι καθαρά συμβολική, καθώς είναι ασυνήθιστη η παρουσία γυναικών με μπούρκα στην πόλη.
tovima.gr"

Δελτίο Τύπου: Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές! Διοργάνωση σεμιναρίου στο ψευδοπανεπιστήμιο «Ανατολικής Μεσογείου» από την ΙΕΕΕ

ΜΕΤΩΠΟ: Δελτίο Τύπου: Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!

http://www.metopo.org.uk/dt2010006011-ieeekatexomena.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση σεμιναρίου στο ψευδοπανεπιστήμιο «Ανατολικής Μεσογείου» από την ΙΕΕΕ
Λονδίνο, 17 Ιουνίου 2010

Σεμινάριο για μικροκύματα θα διοργανώσει σε ψευδοπανεπιστήμιο της κατεχόμενης Κύπρου η διεθνούς φήμους ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) που εδρεύει στην Νέα Υόρκη και κατέχει γραφεία σε πολλές χώρες του κόσμου, τον ερχόμενο Αύγουστο του 2010.
Το θέμα ήρθε εις γνώσιν μας, μετά την καταγγελία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Γεώργιου Κυριάκου, ο οποίος ως μέλος της οργάνωσης αυτής διαμαρτυρήθηκε και απέσυρε την συμμετοχή του από το σεμινάριο.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη κινητοποιηθεί και αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους διοργανωτές. Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η ακτιβιστική οργάνωση CANA (Cyprus Action Network of America), η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» και το προσφυγικό Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».

Προτρέπουμε τους Κύπριους και Ελλαδίτες επαγγελματίες που είναι μέλη αυτού του Ινστιτούτου, να αντιδράσουν και να ενημερώσουν την ηγεσία του Ινστιτούτου, ότι το εν λόγω σεμινάριο διοργανώνεται σε μια παράνομα κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμη περισσότερο, προτρέπουμε τους ίδιους τους συμφοιτητές μας, κυρίως αυτούς που σπουδάζουν σχετικά με το θέμα αυτό, να ενημερώσουν αμέσως τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους, στα κατά τόπους σπουδαστικά κέντρα που βρίσκονται.

Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Οι λαθρομετανάστες, «Δούρειος Ίππος» εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων..


Τώρα αποδεικνύεται κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό από την πρώτη στιγμή, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έβαλε ως πρώτη προτεραιότητα της διακυβέρνησής της τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.
Όλων μας η σκέψη πήγε μόνο στην εξασφάλιση ψήφων για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.
Αυτός όμως είναι ο ένας λόγος, ο εμφανής. Υπάρχει και άλλος λόγος που δεν ήταν εμφανής με την πρώτη ματιά, γιατί κανείς δεν γνώριζε τις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, ευθύς εξ αρχής που ανέλαβαν την εξουσία.
Ο λόγος αυτός είναι....
να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ Ελλήνων και "νομιμοποιημένων" λαθρομεταναστών για την πτώση των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων. Όμως με το προϋπάρχον εργασιακό καθεστώς, που παρείχε πλήρη προστασία στους εργαζόμενους, αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Έπρεπε πρώτα να καταργηθεί αυτό το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων.
Η τωρινή κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού και η μετατροπή της χώρας σε εργασιακό παράδεισο για λογαριασμό του κεφαλαίου μοιάζει σαν πράξη προσχεδιασμένη. Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός μεταξύ των νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων θα ρίξει κατά πολύ τους μισθούς και τα ημερομίσθια και θα αναγκάσει τους Έλληνες εργαζόμενους να ζητιανεύουν εργασία για λίγα ΕΥΡΩ, προκειμένου να μην πεινάσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, συναγωνιζόμενοι τους αλλοδαπούς.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, ευθύς εξ αρχής μοιάζει να είχε αυτό το στόχο, δηλαδή να χρησιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες ως «Δούρειο Ίππο» σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων, χωρίς μάλιστα να μπορεί να μιλήσει και κανείς, γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθεί ως εθνικιστής ή ρατσιστής και τώρα αυτό αποδεικνύεται περίτρανα.

ΥΓ. Η Αριστερά δεν μιλάει. Περιμένει να μαζεύει ψηφαλάκια από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που θα δημιουργηθεί;
Είναι όμως μακριά νυχτωμένη.

Πηγήhttp://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_18.html:



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_3059.html#ixzz0rEAFT3bM

"Γράμμα- ποταμός, ενός πατέρα που οδηγείται στη φυλακή για χρέη στο ΤΕΒΕ!"

"Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Φέρες 10 Ιουνίου 2010

Κύριε Υπουργέ,
Ονομάζομαι Γιώργος Αποστολόπουλος και ζω, σήμερα, στον Έβρο.

Μέχρι πριν από επτά χρόνια ζούσα στην Κομοτηνή, όπου διατηρούσα και εργαζόμουν σκληρά σ΄αυτή, μια μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) η οποία βούλιαξε το 2003, κάτω από το βάρος μιας άσχημης συγκυρίας προσωπικών λαθών και λανθασμένων ...
επιλογών, μιας άσχημης περιπέτειας με την υγεία μου, ψεύτικων υποσχέσεων εκ μέρους της πολιτείας και νόμων φτιαγμένων έτσι που να μη μ΄αφήσουν ν΄αναπτυχθώ παραπάνω από όσο χρειαζόταν για να μπορώ να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου προς το δημόσιο.

Το δημόσιο, που ήθελα δεν ήθελα, το είχα συνεταίρο στην, κατά τα άλλα «ατομική» επιχείρησή μου. Ένας συνεταίρος που μόνο έπαιρνε απ΄το ταμείο, χωρίς ποτέ να δώσει τίποτα, χωρίς ποτέ να δουλέψει δίπλα μου στα ατέλειωτα ξενύχτια των φυλάξεων, χωρίς ποτέ να τρέξει μαζί μου στον ψυχοφάγο αγώνα για την είσπραξη των οφειλόμενων. Δεν επιδοτήθηκα ποτέ, Υπουργέ μου. Ούτε το βοήθημα που δινότανε στους νέους επαγγελματίες πήρα, γιατί, λέει, το επάγγελμά μου δεν ήταν στη λίστα. Όποιος άνοιγε ένα ψιλικατζίδικο για να απασχοληθεί αυτός και η γυναίκα του, το έπαιρνε αυτό το βοήθημα. Εγώ που φύλαξα μια πόλη και τη βιομηχανική της περιοχή δεν πήρα ποτέ τίποτα!

Ήρθατε τότε, οι πολιτικοί, και μου μιλήσατε για ανάπτυξη της Θράκης. Υποσχεθήκατε νόμους που θα φέρνανε επενδύσεις και δουλειά στον τόπο. Και με γελάσατε, κύριε. Δώσατε άπειρα χρήματα σε ψευτοεπενδυτές για να επιχειρήσουν στον τόπο μου. Ήρθανε οι απατεώνες – φίλοι της εκάστοτε κυβέρνησης- και στήσανε εργοστάσια – φαντάσματα για να αναπτύξουνε τάχα την παραμεθόριο περιοχή. Υποσχεθήκανε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, συμφωνήσανε μαζί σας να απασχολήσουν ντόπιους άνεργους και στην συνέχεια λειτουργούσανε με έξι – εφτά άτομα προσωπικό κι αυτούς ξένους.

Δεν ελέγξατε ποτέ αν τήρησαν τη συμφωνία οι φίλοι σας. Αντίθετα συνεχίσατε να τους χρηματοδοτείτε. Κι όταν αυτοί τα μάζεψαν κι έφυγαν αφήνοντας πίσω τους κι άλλους άνεργους, εσείς πάλι δεν κάνατε τίποτα. Δώσατε στους ανθρώπους αυτούς χρήματα, που δεν ήταν δικά σας, για να αναπτυχθεί η Θράκη. Κι εκείνοι πήγαν και επένδυσαν τα χρήματα αυτά στις γειτονικές χώρες και βοήθησαν την ανάπτυξή στη Βουλγαρία και τα Σκόπια, αφήνοντας στη Θράκη μόνο χρέη και ακάλυπτες επιταγές, βυθίζοντας μικρομάγαζα σαν το δικό μου. Κάντε μια βόλτα στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, δείτε τα κουφάρια των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, δικών σας και δικών τους και θα καταλάβετε τι λέω.

Σε μια κίνηση απελπισίας, τότε, πήρα μια στίβα ακάλυπτες επιταγές που με είχανε φορτώσει αυτοί τους οποίους είχατε χρυσοπληρώσει για να με «αναπτύξουν» και πήγα στον Εισαγγελέα της έδρας ζητώντας του βοήθεια. Μου απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή οι οφειλέτες μου ήταν ανώνυμες εταιρείες και πως θα πετούσα τα λεφτά μου αν προσπαθούσα να τους πιέσω να με πληρώσουν. Είχε δίκιο ο άνθρωπος και είναι ο μόνος που μου είπε την αλήθεια. Δεν τον άκουσα. Ξόδεψα εκατομμύρια σε δικηγόρους και κλητήρες, χωρίς ποτέ να πάρω κάτι απ΄τα χρωστούμενα. Σήμερα δεν έχω χρήματα να πληρώσω ένα δικηγόρο να μου παρασταθεί στη δύσκολη στιγμή μου. Το καλύτερο απ΄όλα; Το κράτος – συνεταίρος ήθελε το μερτικό του κι απ΄τα λεφτά που δεν εισπράχτηκαν ποτέ!

Με αδικήσατε Υπουργέ μου της δικαιοσύνης. Δεν φροντίσατε όταν τους δίνατε τα χρήματα, να φτιάξετε και τους κατάλληλους νόμους ώστε με τα χρήματα αυτά να κάνουν πράξεις τις υποσχέσεις. Μου τάξανε ανάπτυξη και μου δώσανε «πέτσινες» επιταγές. Μου τάξατε επιτυχία και μου φέρατε καταστροφή.

Τον καιρό της «δόξας» μου ήμουν απ΄τους αγαπημένους σας. Ένας πετυχημένος ντόπιος επιχειρηματίας, που έδινα δουλειά σε περισσότερο κόσμο απ΄όσο οι Χρυσοεπιχορηγούμενες Α.Ε.- πελάτες μου, πρόεδρος σε τρείς συλλόγους και μέλος του Δ.Σ. άλλων έξι, αγαπητός στην τοπική κοινωνία, απ΄τους πρώτους καλεσμένους στις διάφορες εκδηλώσεις και δεξιώσεις σας. Μέχρι που μου προτείνατε να γίνω δημοτικός σύμβουλος. Πιστεύατε, τότε, πως η παρουσία μου δίπλα σας θα τόνιζε τη λάμψη σας, νομίζατε πως θα μπορούσα να επηρεάσω ψηφοφόρους προς όφελός σας. Εκεί σας γέλασα, μια φορά κι εγώ. Ποτέ δεν είπα σε κανέναν, ούτε στη γυναίκα και τα παιδιά μου, ποιόν να ψηφίσει.

Με χειροκροτούσατε όταν, για χρόνια, με δικά μου έξοδα, επάνδρωνα το πυροφυλάκιο της Νυμφαίας, τη νύχτα, αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχε το απαιτούμενο προσωπικό για να το κάνει. Με βραβεύσατε, γιατί ήμουν απ΄τους πρωτεργάτες που έστησαν το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Ροδόπη Με αποκαλούσατε ραχοκοκαλιά της οικονομίας τότε. Σήμερα, που δεν έχω να πληρώσω φυσικοθεραπευτή για τον διαλυμένο μου αυχένα, δε με θυμάται κανείς σας.
Ήμουν η καλύτερη παρέα, τότε, όπου βρισκόμουν γινόταν γλέντι.

Σήμερα, οι λίγοι φίλοι που μου απομείνανε, τις λίγες φορές που με επισκέπτονται, μου φέρνουν για δώρο τα αντικαταθλιπτικά μου, που ξέρουν πως δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω. Το σπίτι μου ήταν πάντοτε γεμάτο κόσμο, τότε. Σήμερα ζω σ΄ένα καλύβι στο Δέλτα του Έβρου, ξεχορταριάζοντας αυλές, σκάβοντας μπαξέδες και ξεναγώντας τους επισκέπτες στο βάλτο για να επιβιώσω. Δεν παραπονιέμαι, πληρώνω τα λάθη μου. Πληρώνω όμως και τα δικά σας λάθη κι αυτό είναι αδικία κύριε Υπουργέ της δικαιοσύνης.

Κι εδώ ήρθατε και με βρήκατε κι εδώ με χειροκροτήσατε, γιατί ήμουν , λέει, ο ακρίτας και ο φύλακας των συνόρων. Και πάλι με γελάσατε. Λίγα χρόνια μετά, θελήσατε –στο όνομα κάποιας τάχα πράσινης ανάπτυξης και για λογαριασμό των συμφερόντων που θέλουνε να φτιάξουν bungalows στο Δέλτα- να με διώξετε κι από δω. Από ακρίτας έγινα καταπατητής απ΄τη μια μέρα στην άλλη!
Έτσι πήγε η ζωή μου, αυτή ήταν η επαφή μου με την πολιτεία και τους πολιτικούς της. Όπου ανταμώσαμε με πιάσατε κορόιδο, όποτε με ζυγώσατε ήταν για να με εκμεταλλευτείτε.

Με κοροϊδέψατε για χρόνια όταν οι δάσκαλοί μου στο σχολειό μου μαθαίνανε πως ο Τούρκος είναι ο εχθρός μου, όταν οι αξιωματικοί μου στο στρατό μου μιλάγανε για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας ή με κοροϊδέψατε όταν είπατε πρόπερσι πως οι πρόγονοί μου πέθαναν λόγω συνωστισμού; Ποιο απ΄τα δύο είναι αλήθεια και ποιο ψέμα; Η γιαγιά μου πάντως που πέθανε δείχνοντας προς την Αίνο, μίλαγε για σφαγή.

Με κοροϊδέψατε όταν με κάνατε έφεδρο αξιωματικό, γιατί τάχα ήμουν καλύτερους απ΄τους άλλους. Μου πήρε χρόνια για να καταλάβω ότι απλά μου κλέψατε έξι επί πλέον μήνες απ΄τη ζωή μου και πως με θέλατε μόνο για να κάνω το άχαρο κομμάτι της δουλειάς και για να πληρώσω στο τέλος τα υλικά που είχανε χάσει οι επαγγελματίες του στρατού σας. Κανείς δε θα θυμάται σήμερα εκείνο το τρελό παιδί που το ΄87, χωρίς να του το ζητήσει κανείς, πέρασε νύχτα το ποτάμι, με το κουπί, για να δει αν οι Τούρκοι είχαν φέρει άρματα απέναντι. Κανείς, εκτός ίσως από κείνον τον συνταγματάρχη που με κοίταγε με γουρλωμένα μάτια, όταν του ΄λεγα πως στην άλλη όχθη δεν υπάρχει ψυχή.

Μα την έκφραση του προσώπου του, εγώ δε θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν το παράσημό μου εκείνο το βλέμμα. Κι ήταν καλύτερο απ΄οποιοδήποτε παράσημο θα μπορούσε να μου δώσει κάποιος από σας. Με κοροϊδέψατε όταν κάνατε πως δε βλέπατε τα 4 ένσημα που μου κόλλαγε ο εργοδότης μου, ενώ δούλευα 7 μέρες τη βδομάδα, 12 ώρες τη μέρα, για να μη χάσω τη δουλειά, να θρέψω τα παιδιά μου, να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια, χωρίς να ζητώ ενίσχυση από γονείς και πεθερικά.

Με κοροϊδέψατε όταν μου τάξατε προκοπή κι ένα καλύτερο μέλλον αν έστηνα τη δική μου επιχείρηση και με εξαπατήσατε λέγοντάς μου πως είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστώ, για να μου φυλάξετε τα χρήματα που πιθανόν δεν θα μπορούσα να αποταμιεύσω μόνος μου για την περίθαλψη και τα γεράματά μου. Με ξεγελάσατε όταν μου είπατε πως δεν μ΄αφήνετε να διαλέξω μόνος τον ασφαλιστικό μου φορέα, γιατί ο μόνος αξιόπιστος ήταν αυτός που διαλέξατε εσείς για λογαριασμό μου. Κι ύστερα πήρατε τα χρήματα αυτά και τα παίξατε, τα χάσατε στο τζόγο, στο χρηματιστήριο, στα δομημένα ομόλογα. Και συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε κυνηγώντας τους απατεώνες με άσφαιρες επιτροπές και εξεταστικές του τύπου: «όσα κόμματα, τόσα πορίσματα», που δε θα στείλουν ποτέ κανένα κλέφτη στη φυλακή και το ξέρουμε όλοι.

Εγώ όμως θα πάω στη φυλακή Υπουργέ μου. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση εξάμηνης φυλάκισης μου, επειδή δεν πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΤΕΒΕ από το 2006 μέχρι το 2009. Μα η επιχείρησή μου βούλιαξε το 2003. Από τότε είμαι ανασφάλιστος. Τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΒΕ; (μπορεί εσείς να το λέτε ΟΑΕΕ, αλλά ο λαός σας το λέει ΤΕΒΕ, κύριε, και είναι η πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του κάθε επαγγελματία).

Τι τους χρωστάω; Γιατί να τους πληρώσω; Τι θα μου προσφέρουν; Το ταμείο το βουλιάξατε εσείς, όχι εγώ. Όλοι πια ξέρουν πως ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τα ταμεία, ο χειρότερος κακοπληρωτής είναι το κράτος. Πήγε κάποιος από σας φυλακή για να πάω κι εγώ;

Γιατί να φυλακιστώ; Μήπως εγώ δεν ήθελα να είμαι ασφαλισμένος; Τα λεφτά μου έχασα. Δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα κανέναν. Μαζί με την επένδυσή μου έχασα και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Τόσος κόπος, τόσα όνειρα και τόσο μεράκι πήγαν χαμένα. Έχασα και την αξιοπρέπειά μου. Έγινα «αυτός που φαλίρισε», «αυτός που βάρεσε κανόνι». Επειδή είμαι φτωχός θα με φυλακίσετε; Τι θα κερδίσει το κράτος μ΄εμένα στη φυλακή; Τίποτα, αντίθετα θα επιβαρυνθεί με την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.

Ποιο έγκλημα διέπραξα ώστε να χρειάζομαι σωφρονισμό; Κανένα και το ξέρετε. Ποιος κινδυνεύει από μένα και μου πρέπει εγκλεισμός; Κανείς και το γνωρίζετε. Με κλείνετε μέσα, για να εκβιάσετε εμένα και μέσα από μένα τους δικούς μου ανθρώπους, να σφιχτούν, να βρουν λεφτά, να πληρώσουν για να με βγάλουν. Για να μπορέσετε να συντηρήσετε την απάτη που εσείς λέτε ΟΑΕΕ κι εγώ ΤΕΒΕ, με τους εκατονταπλάσιους απ΄όσους χρειάζεται υπαλλήλους και τις μισές παροχές σε σχέση με τις εισφορές, από οποιαδήποτε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Για να΄χετε κάπου να διορίζετε τους δικούς σας ανθρώπους, να μαζεύετε τους ψήφους.

Όμως όχι κύριε. Τούτη τη φορά δεν πιάνομαι κορόιδο. Ούτε εγώ ούτε οι δικοί μου έχουμε τα χρήματα, αλλά και να τα΄χα δεν τα΄δινα. Χίλιες φορές κρατούμενος, παρά ξανά κορόιδο. Το χρέος προς την πατρίδα μου το΄καμα. Το χρέος προς το κράτος, την πολιτεία σας –που καμιά σχέση δεν έχει με την πατρίδα μου έτσι πως την καταντήσατε- θα το πληρώσω στο κελί. Δεκάρα δε σας δίνω, γιατί δεν την αξίζετε, γιατί δε δουλέψατε για να την δικαιούστε.

Αλλάξατε πολλοί Υπουργοί δικαιοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν είχε την τιμιότητα να πει: «αυτός ο νόμος που φυλακίζει νοικοκύρηδες γιατί φτωχύνανε, είναι άδικος, τον καταργώ». Μα αυτή η ανοησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ξέρετε Υπουργέ μου ότι σήμερα στη χώρα μας χρειάζεται κανείς περισσότερα χρήματα για να κλείσει μια επιχείρηση από όσα για να την ανοίξει; Ξέρετε άραγε πόσες εκατοντάδες χιλιάδων πολιτών είναι επιχειρηματίες μόνο στα χαρτιά και ψάχνουν μεροκάματο για να΄χουνε να φάνε; Επιχειρηματίες φαντάσματα, φορτωμένοι με νεκρές επιχειρήσεις που το μόνο που προσφέρουν πια είναι ποσοστιαίες μονάδες σε κάποιες κάλπικες στατιστικές. Σας βολεύει να λέτε πως είμαστε χώρα αυτοαπασχολούμενων;

Άνθρωποι σαν και μένα, σήμερα, δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν τους αφήνει το πτώμα που κουβαλούν στη ράχη τους. Γιατί δεν απλοποιείτε τα πράματα; Ίσως αν απαλλαγούμε απ΄το νεκρό βάρος να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στο σύνολο. Χρεοκοπημένοι είμαστε, όχι πεθαμένοι. Γιατί μας στερείτε το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας; Εσείς αν δεν εκλεγείτε με την πρώτη, δε θα ξαναβάλετε υποψηφιότητα την επόμενη τετραετία; Αν δεν πάει καλά το εκλογικό σας ποσοστό, θα πάτε στη φυλακή;

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για μας τους μικρούς. Οι άλλοι οι μεγάλοι, οι φίλοι και σπόνσορες, όσες φορές χρεοκοπούν, άλλες τόσες επιδοτούνται. Κι αυτοί που πήραν τις επιδοτήσεις κι έφυγαν συνεχίζουν τη ζωή τους στη βίλλα τους στην Κούβα ή πάνε και ρίχνουν τη θαλαμηγό τους πάνω στις ξέρες του Αιγαίου. Εγώ ο εχθρός της έννομης τάξης πάω στη φυλακή, επειδή δεν είχα να πληρώσω για την ασφάλειά μου, για το γιατρό του παιδιού μου. Δικαιοσύνη Υπουργέ μου!

Αλλάξανε πολλοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης όλον αυτόν τον καιρό. Κανείς δεν είχε τα κότσια να πει: «αυτός ο νόμος που κλείνει σπίτια είναι άτιμος. Δεν τον εφαρμόζω». Και πώς να το κάνετε; Κάτι τέτοιοι νόμοι είναι που γεμίζουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους, που δίνουν δουλειά στους συναδέλφους σας δικηγόρους. Κι αυτής της κυρίας με την παλάντζα, που χετε πάνω απ΄τα κεφάλια σας, δεν της βάλατε το πανί για να μη βλέπει ποιόν δικάζει, το βάλατε για να μη βλέπει ο κόσμος πως της τα΄χετε βγάλει τα μάτια από τη ρίζα. Και μάλλον την κουφάνατε κι όλας. Αλλιώς, δεν μπορεί, κάτι θ΄άκουγε απ΄το κλάμα ενός ολόκληρου λαού.

Ερήμην με δικάσανε, Υπουργέ μου. Δεν με ειδοποιήσανε να πάω στο δικαστήριο. Ίσως για να μην ακούσουνε αυτά που σου γράφω σήμερα. Δεν είναι που δε με βρήκανε, ξέρανε που μένω όταν ήταν να μου κοινοποιήσουν την απόφαση. Αυτή είναι η δικαιοσύνη, αυτή η διαφάνεια κι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα που υπηρετείτε. Με κοροϊδέψατε όταν μου μιλήσατε για αλλαγή, με εξαπατήσατε όταν μου υποσχεθήκατε επανίδρυση του κράτους. Τίποτα δεν αλλάξατε, τίποτα δεν επανιδρύσατε. Ψέματα μου είπατε. Εκτός τόπου και χρόνου είσαστε όλοι σας. Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και το λαό σας.

Μετατρέψατε το κοινοβούλιο σε μια εισπρακτική Α.Ε. που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει τρόπους και να ψηφίζει νόμους για να πάρει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα απ΄τον πολίτη. Οι πολίτες σας αποκαλούν κλέφτες εκεί έξω αλλά μάλλον δεν το ακούτε ή αν το ακούτε δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Οι πολίτες δε νοιάζονται αν τα χρήματα που πήρατε ήταν μίζα ή προεκλογική χορηγία. Πως θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά ο Υπουργός με τον επιχειρηματία που του ΄δωσε χρήματα προεκλογικά για να γίνει Υπουργός; Ίσως στη δικαιοσύνη να περνούν τέτοια τερτίπια και η διαφορετική ονοματοδότηση του «δώρου» να αθωώνει. Η κοινή γνώμη όμως δεν γελιέται πια. Για τον απλό πολίτη τα πράματα είναι απλά: ή πήρες χρήματα ή δεν πήρες.

Ο κόσμος εδώ έξω έχει σχεδόν πειστεί ότι η μεγαλύτερη περιπέτεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν ήταν η χούντα αλλά η μεταπολίτευση. Το δίλλημα πλέον δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ένα κόμμα ή το άλλο αλλά αν αυτός που θα μας απαλλάξει από σας θα είναι λοχίας, λόγιος ή επιχειρηματίας. Κι αυτό είναι ντροπή για κάθε δημοκράτη και για κάθε Έλληνα. Ξεφτιλίσατε τη δημοκρατία μέσα στο ναό της, το κοινοβούλιο. Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται σ΄ένα κοινοβούλιο που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, να υπάρχουν κομματικές γραμμές; Γιατί ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής πρέπει να ψηφίσει ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων του και της περιοχής που τον εξέλεξε για να προασπίσει τα συμφέροντά της και γιατί αν δεν το κάνει ο αρχηγός τον διώχνει από το κόμμα; Δεν αντιπροσωπεύει εμένα εκεί; Για να στηρίζει τον αρχηγό του τον έστειλα;

Είναι δημοκρατικό να διορίζει ο αρχηγός υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί απ΄το λαό; Αν είναι τι τους θέλουμε τους βουλευτές; Μόνο για να τους πληρώνουμε; Ας ψηφίζουμε έναν αρχηγό, να διαλέγει ποιους θέλει για υπουργούς, να κάνει τα κουμάντα του όπως καταλαβαίνει. Βλέπετε; Μόνοι σας απαξιωθήκατε. Εσείς κάνατε τον κόσμο να πιστέψει πως δεν σας χρειαζόμαστε, πως ο βουλευτής το μόνο που κάνει είναι θεατρινίστικα ξεσπάσματα, άσκοποι λόγοι γεμάτοι βερμπαλισμούς και επίδειξη ρητορικής δεινότητας και στο πηλίκον ουδέν!

Γιατί η υπουργός παιδείας στέλνει το παιδί της σ ένα σχολειό (ΙΒ θαρρώ το λένε) από το οποίο δεν μπορεί να μπεί παρά μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού; Δεν της κάνουν τα Ελληνικά; Υπουργός παιδείας είναι, ας τα κάνει καλύτερα. Εμένα όταν οι κόρες μου παίρνανε το πτυχίο τους από τα ΙΕΚ καμάρωνα Και συγχρόνως έκλαιγα που δεν είχα τα λεφτά να τις στείλω κάπου ψηλότερα.

Έτσι όπως κλαίω και σήμερα, στη σκέψη πως το 3,5 χρονών παληκαράκι μου (ένα δώρο που μου΄στειλε ο Θεός στα 47 μου, τότε, να γλυκάνει τη δυστυχία μου, να διώξει απ΄το χέρι μου το όπλο που μέρα με τη μέρα ζύγωνα πιο κοντά στο κεφάλι μου, να μου ξαναδώσει δύναμη και θέληση για ζωή) που είναι κολλημένο πάνω μου σα βδέλλα, θα πρέπει να ζήσει μακρυά μου όσο καιρό θα είμαι κρατούμενος. Για μένα, βλέπετε, δεν είναι τίτλος τιμής να μεγαλώνει το παιδί μου χωρίς πατέρα.
Σήμερα θα τις έστελνα κι εγώ έξω γιατί θα θεωρούσα ντροπή να μάθουν τα παιδιά μου γράμματα στο εκπαιδευτικό σύστημα που έδιωξε τη Χαρά Νικοπούλου απ΄το Μεγάλο Δέρειο.

Αυτά κι άλλα πολλά τέτοια κουβεντιάζει ο λαός σας σήμερα, Υπουργέ μου. Αυτά ρωτάει κι απαντήσεις δεν παίρνει. Δεν ήταν αναρχικοί, ούτε αντιεξουσιαστές που φωνάζανε τις προάλλες να καεί η βουλή. Άνθρωποι σαν εμένα ήτανε και σαν το συχωρεμένο τον πατέρα μου. Άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν ξαναπάει σε συλλαλητήριο ποτέ τους. Και το «να καεί» δεν ήταν μίσος ούτε κακία. Η τελευταία, η απελπισμένη λύση είναι. Όταν δεν αποδίδει κανένα άλλο μέσο, βάζεις φωτιά στο χωράφι για να ξεφορτωθείς τα ζιζάνια. Αυτό σας φώναξε ο κόσμος. Μα ούτε κι αυτό τ΄ακούσατε. Τίποτα δεν ακούτε πια.

Αμπαρωμένοι σ΄ένα δικό σας κόσμο, πολύ μακριά απ΄το δικό μου κι ακόμη μακρύτερα απ΄τον πραγματικό, θωρακισμένοι, κυκλωμένοι από σωματοφύλακες μη σας πειράξει κανείς, από μυαλοφύλακες μη τυχόν κι αλλάξει η σκέψη σας, από ψυχοφύλακες, μήπως αγγίξει κανείς την ψυχή σας και ξεφύγει κάποιο ίχνος ανθρωπιάς, από διορισμένους κόλακες που σας γλύφουν λέγοντας πως ότι κάνετε είναι σωστό και φροντίζουν να μη δείτε ποτέ την πραγματικότητα, απόμακροι κι απρόσιτοι, άτολμοι και άβουλοι εκτελεστές των εντολών που σας δίνουν ξένοι, πειθήνια όργανα μιας θολής παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην οποία κάποιοι λίγοι από σας θα είναι κάτι λίγο κι υπόλοιποι, μαζί με μας, απολύτως τίποτα.

Τέλειωσε η εποχή σας κύριε. Μόνοι σας την τελειώσατε. Δεν θα΄χει πιά λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις σας. Ούτε οι «βολεμένοι» θα΄ρχονται πια από φόβο μη τους πάρει κι αυτούς η μπάλα. Ήδη άρχισαν να σας «κράζουν» στο δρόμο. Ο λαός ψάχνει να βρει αλλού τη σωτηρία. Δεν πιστεύουμε πως θα δώσουν τη λύση οι ξενόφερτοι σωτήρες, όσα δανεικά κι αν φέρουν, ούτε οι ξενοσπουδαγμένοι μας πολιτικοί που τά ΄μαθαν όλα εκεί έξω, εκτός απ΄το πώς σκέφτεται και αντιδρά ο λαός που ήρθανε να κυβερνήσουν. Ούτε και στους παλιότερους έχουμε εμπιστοσύνη. Επί 36 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι μας πήγαν απ΄το κακό στο χειρότερο, εξαφάνισαν τον όποιο πλούτο παρήγαγε η χώρα. Τι άλλαξε σήμερα και θα μας πάνε στο καλύτερο;

Και ούτε το: «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» περνάει πιά. Αν υπάρχουν καλοί και κακοί στο κοινοβούλιο, τότε τα πράματα είναι απλά. Αν οι καλοί είστε περισσότεροι διώξτε τους κακούς. Αν πάλι είναι οι κακοί περισσότεροι ας σηκωθούν να φύγουν οι καλοί, να ξέρουμε τι μας γίνεται. Μα ούτε το ΄να θα γίνει ούτε τ΄άλλο. Η καρέκλα έχει κόλλα, έτσι δεν είναι; Ή μήπως είναι μέλι;
Έτσι είναι και το ξέρω, κύριε. Και, αντίθετα από σας, τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Την ερχόμενη βδομάδα θα πάω στον κ. εισαγγελέα της Κομοτηνής για να εκτελέσει την ποινή που μου επέβαλε. Με το κεφάλι ψηλά θα πάω, να πληρώσω για τα λάθη μου, το μεγαλύτερο απ΄τα οποία είναι που πίστεψα σε σας και το νόμο σας και σας άφησα να με ξεγελάσετε τόσες φορές.

Κι αφού ξεχρεώσω ότι χρωστώ στην πολιτεία σας, θα περάσω στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, να ζητήσω απ΄τους γειτόνους να με αφήσουν να στήσω εκεί το καλύβι μου. Είναι φιλόξενοι άνθρωποι, δε φαντάζομαι να μου αρνηθούν. Από κει και πέρα, όταν η χώρα που ζώ με πληγώνει, θα πονάει λιγότερο γιατί δεν θα είναι η πατρίδα μου. Δεν φεύγω χωρίς να πληρώσω το λογαριασμό, δεν με λένε Χριστοφοράκο και θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν να φέρουν το όνομά μου με περηφάνια.
Θα φύγω για να ζήσει ο γιός μου μακριά από σας, μη μάθει πως φερθήκατε στον πατέρα του και γίνει αντιεξουσιαστής για να σας χτυπήσει. Γιατί εξουσία εξασκείτε όχι διακυβέρνηση. Γιατί εξουσιάζετε, δεν διοικείτε. Γιατί η εξουσία είναι βία και βία θα φέρει.

Δεν έγραψα για να ζητήσω χάρη, δε σας την κάνω τέτοια χάρη. Δε θέλω κάποιο ρουσφέτι, θέλησα να μιλήσω στον υπουργό της δικαιοσύνης, για τις αδικίες που, χρόνια τώρα, βασανίζουν τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Δεν έγραψα την ιστορία της ζωής μου, την ιστορία του Θρακιώτη μικρομεσαίου της γενιάς μου σας αφηγήθηκα και την ιστορία του πολιτικού της γενιάς σας έτσι όπως την είδαμε εμείς.Θέλησα να μοιραστώ την πίκρα μου με τον Υπουργό, γιατί είμαι σίγουρος πια πως τα βογγητά του λαού δεν φτάνουν στα υπουργεία και αυτό είναι αδικία κύριε Υπουργέ της δικαιοσύνης."

Γιώργος Κ. Αποστολόπουλος


(6984231006 είναι το τηλ του Γιώργου Αποστολόπουλου για όποιον θέλει να μάθει λεπτομέρειες)

Ρωσικό ντοκυμαντέρ για την ελεύθερη-πολιορκημένη Μονή Εσφγιμένου.


Ρωσικό ντοκυμαντέρ για την ελεύθερη-πολιορκημένη Μονή Εσφγιμένου.

Με τους πατέρες της ιστορικής Μονής Εσφιγμένου μπορεί να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις στο θέμα του παλαιοημερολογιτισμού, ωστόσο η τοποθέτηση τους απέναντι στην πανθρησκειακή πολιτική του Πατριάρχη Φαναρίου και η αντίσταση τους στην επιχειρούμενη, από τη νεοταξική ΕΕ, αριθμοποίηση τού προσώπου (βλ.ΑΜΚΑ, βιομετρικά διαβατήρια κλπ) μάς φέρνει στην ίδια πλευρά της μεγάλης μάχης που δίνεται για την υποστήριξη των στοιχειωδών ανθρωπίνων ελευθεριών.