Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Πασχαλινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε βίντεο



www.enimerwsi.com

Η βιομηχανία της μίζας είχε ρίζες και στην Ελλάδα



Η DAIMLER συνεχίζει τη μακριά λίστα των γερμανικών εταιριών, που γιγάντωσαν τη γερμανική οικονομία και έδωσαν δουλειά σε χιλιάδες Γερμανούς εργάτες, στηριζόμενες στις μίζες και την "κλοπή" του χρήματος και των Ελλήνων...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ DAIMLER


...Η DAIMLER που κατασκευάζει τα Μερσεντές, είχε δουλειές και με το ελληνικό δημόσιο (σιγά μην ήταν μόνο ο Siemens).



H "συνεργασία" της DAIMLER με το ελληνικό δημόσιο, κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους κοντά 5 δις.



http://omerkel.blogspot.com/

Η αγωνία της Γεθσημανί. Μία συγκριτική ματιά στις διηγήσεις των τριών συνοπτικών Ευαγγελιστών (Μάρκου, Ματθαίου και Λουκά).


Του Μανώλη Γεωργίου Βαρδή || www.democracycrisis.com
Σκηνή από την ταινία του 1973 “Jesus Christ Superstar”
Η απομονωμένη και τραγική προσευχή του Ιησού στην Γεθσημανί (=όρος αραμαϊκός, που σημαίνει ελαιοτριβείο) μας παραδίδεται κυρίως από τον Μάρκο (14,32-42), τον Ματθαίο (26,36-46) και τον Λουκά (22,39-46).
Συνήθως επικρατεί-δυστυχώς, και στους κόλπους της Εκκλησίας- μία συναισθηματική και δραματική ερμηνεία του γεγονότος, ίδιον της «ευαίσθητης» (δηλαδή, κατά βάθος εγωιστικής) εποχής μας. Για τους Ευαγγελιστές «παίζονται» άλλα πράγματα. Ο Μάρκος συνδυάζει το γεγονός με την Μεταμόρφωση του Σωτήρα (γι’ αυτό και η επιλογή των τριών μαθητών). Ο Ιησούς ως πάσχων δίκαιος (αποκαλυπτική μορφή της Π. Διαθήκης) οδηγείται σε μία εσχατολογική μάχη: ας δούμε τα μοτίβα του «ποτηρίου», της «ώρας», «του ύπνου» των μαθητών που έχει δαιμονικό χαρακτήρα. Στην εσχατολογική του αυτή πορεία ο Ιησούς-πάντα στον Μάρκο- αντιπαρατίθεται στους Μαθητές, επιτιμά τον Πέτρο (που γίνεται Σίμων), σχεδόν «ειρωνεύεται» με το «καθεύδετε το λοιπόν και αναπαύεσθε…». Ο Ιησούς έχει το μυστικό του Μεσσία, το οποίο σταδιακά θα γνωρίσουν οι αδαείς Μαθητές.
Στον Ματθαίο, αφού σ’ αυτόν λείπει το μυστικό του Μεσσία σαν κεντρική φόρμουλα, απουσιάζουν οι επιτιμήσεις , ενώ ο Σίμων γίνεται ξανά Πέτρος. Στην προσπάθεια του ο Ματθαίος να δώσει έναν τόνο εξέλιξης προσθέτει μία εκτενή δεύτερη προσευχή (που λείπει από τον Μάρκο), ενώ το «ήλθεν η ώρα» (εσχατολογικό, στον Μάρκο) γίνεται πιο ρεαλιστικά «ήγγικεν η ώρα». Για τον Ματθαίο ο Ιησούς δείχνει ένα πρότυπο υπακοής και εκούσιας υποταγής στο θείο θέλημα, ακολουθεί συνειδητά την οδό της δόξας.
Ο Λουκάς ξεκινά την αφήγησή του με τον «πειρασμό» και την κλείνει μ’ αυτόν. Δεν κάνει αναφορά στην επιλογή των τριών Μαθητών, καθώς εξαλείφει το στοιχείο του παραπόνου από τον Χριστό. Ο Ιησούς του Λουκά δεν χρειάζεται την παρηγοριά των τριών Μαθητών. Αντιπαρατίθεται αποφασιστικά στον «πειρασμό» όπως το έκανε στην έρημο, στο πρόσωπο του Ιούδα και αλλού. Όμως στον στίχο 43 εμφανίζει έναν άγγελο από τον ουρανό, που εμφανίζεται και ενισχύει τον Ιησού που αγωνιά (η αγωνία στον Λουκά έχει σαφώς υπαρξιακά, ελληνοχριστιανικά χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με το «εκθαμβείσθαι» και «αδημονείν»). Ο άγγελος δεν έρχεται να τον βοηθήσει στην αγωνία, αφού στον ακόλουθο στίχο εξακολουθεί να αγωνιά και μάλιστα περισσότερο. Έχει να κάνει με την αποκάλυψη της θεότητας του Ιησού. Η αρνητική συμπεριφορά των Μαθητών εξαλείφεται, ενώ τονίζεται το ανθρώπινο και πραγματικό στοιχείο του Πάθους με την έκφραση «και εγένετο ο ιδρώς αυτού ωσεί θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες επί την γην».
Τελος, στον Ιωάννη (12,27-28 και 18,1) η ώρα του Πάθους είναι η ώρα της δόξας. Η ψυχή του Ιησού «ταράσσεται» όχι από οργή, θυμό ή παράπονο, αλλά από το άγχος του «απεσταλμένου» που απειλείται από τις δαιμονικές κοσμικές δυνάμεις. Ο Ιησούς του Ιωάννη είναι σε πλήρη και απόλυτη εξ αρχής συμφωνία με την θέληση του Πατέρα, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει όχι απλά αυτόν που θα τον παραδώσει, αλλά το κακό, τον διάβολο. Και εις επιβεβαίωση της ευρύτερης διάστασης του Πάθους ως «εσχατολογικής μάχης» προσθέτει το σημαντικό: «ήλθεν ουν φωνή εκ του ουρανού».
Το γεγονός στην Γεθσημανί αποκαλύπτει το κάλεσμα των καινοδιαθηκικών αφηγήσεων για μάχη και αντιπαράθεση με το κακό και τις δαιμονικές δυνάμεις. Δεν είναι μία ακόμη εικόνα πιετιστικής, συναισθηματικής ευσέβειας

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ


ΔΕΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από μεθοδική συλλογή-αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε σωρεία διακεκριμένων κλοπών που τελέστηκαν από πολυμελή εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα για την ίδια υπόθεση.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, δέκα αλλοδαποί συνέστησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διενέργεια κλοπών από οικίες. Οι δράστες...
επέλεγαν οικίες τόσο σε συνοικίες, περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όσο και σε κωμοπόλεις ή χωριά του νομού, την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόταν εντός αυτών και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης αφαιρούσαν κλειδιά αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από τις οικίες, και άλλα από αυτά τα ερευνούσαν, ενώ άλλα τα αφαιρούσαν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το φθινόπωρο 2009 μέχρι σήμερα, οι δράστες διέρρηξαν τουλάχιστον 30 οικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες) στο νομό Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν οκτώ αυτοκίνητα με κλειδιά που βρήκαν εντός των οικιών.

Τέσσερα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί ηλικίας 19, 19, 27 και 34 ετών, συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα. Τα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί βρέθηκαν όλα και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

«Καταστροφική για τις επιχειρήσεις η παρακράτηση του 8%»

Καταστροφικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση, θα είναι οι συνέπειες του Φορολογικού Σχεδίου Νόμου σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών...
και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Ο ΗΑΤΤΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του ιδιαίτερα για τη 10η παράγραφο του Άρθρου 6, η οποία αφορά την παρακράτηση του 8% στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις, εκτιμά ότι αυτές θα πληγούν ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα ο ελληνικός τουρισμός θα μειώσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά του.

Και στου Ψυρρή κυριαρχεί ο φόβος.....



Βγήκαν στο πρωϊνό του MEGA οι κάτοικοι του Ψυρρή να διαμαρτυρηθούν
για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή τους.
Απίστευτες οι καταγγελίες τους.....
-Ναρκομανείς ξεβράκωτοι μπροστά στους διερχόμενους "χτυπιούνται"
στα...αχαμνά....ο ένας "χτυπάει" στον άλλο....
-Χτυπάνε ηλικιωμένους για να τους πάρουν 10 ευρώ.....
-Απειλούν με μαχαίρι τους διερχόμενους και τους ξαφρίζουν...
-Σπάνε τις τζαμαρίες εισόδων σπιτιών για να μπούνε μέσα
και να κάνουν τη δόση τους.....
-Από τα στενά αποφεύγουν να περνούν οι πεζές περιπολίες
αστυνομικών (;)......τα στενά αυτά είναι μόνιμα στέκια πρεζεμπόρων
αλλοδαπών και Ελλήνων......
Πολλές ακόμα καταγγελίες για μια μόνο περιοχή.........

Επίθεση αλλοδαπών σε Έλληνα στο Μεταξουργείο,του πήραν μέχρι και τον σταυρό που φορούσε

Άκρως επικίνδυνο είναι πλέον το να κυκλοφορεί κανείς, ακόμα και νωρίς το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας. Ένας νεαρός δέχθηκε επίθεση από δύο αλλοδαπούς χθες το βράδυ στις 8, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γιατράκου.

Οι κακοποιοί τον χτύπησαν έως ότου τον ακινητοποιήσουν, και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, ένα χρυσό σταυρό και το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το ποσό των 500 ευρώ.
Τον άφησαν να τους προσπεράσει και τότε του επιτέθηκαν από πίσω και τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Ο άνδρας έπεσε στο δρόμο. Οι δυο ληστές του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε 500 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ένας από τους δράστες όμως παρατήρησε ότι το θύμα φορούσε έναν χρυσό Σταυρό και δεν δίστασε να τον τραβήξει από το λαιμό του, να κόψει την αλυσίδα και να τον πάρει।
ΑΠΟ
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Αι γενεαί πάσαι - Στολίζοντας τον Επιτάφιο


Συνελήφθησαν Αλβανοί ληστές τραπεζών

Με ορμητήριο την Αλίαρτο της Βοιωτίας δρούσε ομάδα Αλβανών, οι οποίοι είχαν εξειδικευθεί σε ληστείες τραπεζών. Οι δράστες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, σε έναν συνηθισμένο έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λειβαδιάς, συνελήφθησαν εφτά Αλβανοί και...
προσήχθησαν στο τμήμα γιατί δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τους ακόμη και σε ληστείες. Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στα πρόσωπα των συλληφθέντων αναγνωρίστηκαν οι ληστές των δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μαλεσίνα, μιας τράπεζας στον Ορχόμενο και οι δράστες ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, στην Ξηρονομή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ληστείες στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, όπου μέσα σε δέκα λεπτά λήστεψαν δύο τράπεζες οι δράστες είχαν διαφύγει προς την περιοχή της Αλιάρτου, έχοντας ξεφύγει από μπλόκα αστυνομικών. Μετά τη ληστεία στον Ορχομενό εντάθηκαν οι περιπολίες των αστυνομικών και οι έλεγχοι για τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής των αλλοδαπών. Σε ένα τέτοιο τυχαίο μπλόκο οι αστυνομικοί έπεσαν στους άγνωστους δράστες των ληστειών. Σε έρευνες που έκαναν στα καταλύματα τους στον Αλίαρτο της Βοιωτίας εντόπισαν και ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Πάντως, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, οι οποίες διερευνώνται, και συνεχίζουν την προανάκριση, χωρίς, ωστόσο, ως στιγμής να έχουν κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

Με περικοπές μισθών ζεις, με ένα Καλάσνικοφ όμως στο κεφάλι όχι


Από Factorx |

«Τα όμορφα λόγια κ. Χρυσοχοϊδη και κ. Παπανδρέου, όμορφα καίγονται» και δυστυχώς για την περίπτωσή τους κάηκαν πολύ γρήγορα. Οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν.

Απ’ ότι μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, προσωπική και πολιτική εννοούμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι δε θέλει να αφήσει έργο. Αλλού είναι το πρόβλημα. Στο αν μπορεί να δώσει λύσεις στο πιο κρίσιμο θέμα για τους πολίτες, την ασφάλειά του.

Κατά τη γνώμη μας η δημόσια αταξία, η απώλεια του αισθήματος ασφάλειας, είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα ακόμη κι από την οικονομία. Με περικοπές μισθών μπορείς να ζήσεις, με χρεοκοπημένη τη χώρα το πολύ – πολύ να πάς στο ΔΝΤ.

Με ένα Καλάσνικοφ στο κεφάλι όμως είναι αδύνατο να ζήσεις. Διότι είτε θα χάσεις τη ζωή σου άδικα, είτε δεν θα κοιμάσαι τα βράδια.

Κατανοούμε λοιπόν, τον κ. Χρυσοχοϊδη και την κακή κατάσταση που βρίσκεται πολιτικά. Έκανε ότι μπορούσε. Έβγαλε αστυνομικούς στο δρόμο, απείλησε τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ., έβαλε στόχους, εν πάση περιπτώσει προσπάθησε.

Όμως, ο ίδιος ανέβασε τον πήχη ψηλά. Ο πρωθυπουργός και πιθανότατα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε μεγάλες προσδοκίες από τον υπουργό, ίσως λόγω και της σύλληψης της 17Ν, έστω κι από τυχαίο γεγονός.

Αλλά το μεγάλο λάθος του κ. Χρυσοχοϊδης ήταν ότι νόμισε πως μπορεί να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Όταν πίστεψε ότι μπορεί να έχει πρώτο λόγο στη μετά Παπανδρέου εποχή έχασε το στοίχημα. Βγήκε άπειρες φορές στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, το’ παιξε και λίγο… αριστερός για να χαϊδέψει κάποιων τα αυτιά, πέταξε και ορισμένες επικοινωνιακές φούσκες και αυτό ήταν όλο.

Τις πρώτες προειδοποιήσεις από τα απανωτά χτυπήματα τρομοκρατών δεν τα έλαβε υπόψη. «Κάτι παιδαρέλια είναι θα τα πιάσουμε» πίστεψε. Όταν, όμως το μίγμα της τρομοκρατίας με το καθημερινό έγκλημα έγινε εκρηκτικό, το παιχνίδι χάθηκε. Και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το μόνο επιτυχημένο κομμάτι της θητείας του είναι, πάντως, το όνομα του υπουργείου. Πραγματικό… ΠΡΟ.ΠΟ: Ποντάρεις και άμα σου κάτσει το δελτίο κέρδισες…

Κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες!

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η UEFA

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης, Κ. Βελόπουλος και Κ. Αϊβαλιώτης κατέθεσαν την εξής ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο: "Σύμφωνα με καταγγελίες οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας "ΑΡΗΣ" Θεσσαλονίκης σε αθλητικές εκπομπές ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 14ης Μαρτίου 2010 μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, ένα περίεργο γεγονός συνέβη.

Οι οπαδοί...

ανήρτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα σε σημείο των κερκίδων δύο σημαίες (μία ελληνική και μία κυπριακή).

Σε άλλα σημεία του γηπέδου υπήρχαν ανηρτημένες και σημαίες άλλων χωρών (Σενεγάλης, Αργεντινής), προφανώς προς υποστήριξη των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στον ΑΡΗ.
Μετά από λίγα λεπτά, όμως, υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΑΡΗΣ καθώς και άτομα της ασφάλειας του γηπέδου υποχρέωσαν τους οπαδούς να κατεβάσουν τις 2 ελληνικές σημαίες λέγοντας ότι ? κανονισμός της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ενώσεως (ΟΥΕΦΑ) απαγορεύει την ανάρτηση εθνικιστικών συμβόλων στα γήπεδα! Κατόπιν επικοινωνίας των δημοσιογράφων με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, εκπρόσωποί της παραδέχθηκαν ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
Ότι δηλαδή, η ελληνική σημαία αποτελεί για την ΟΥΕΦΑ εθνικιστικό σύμβολο!.. Κατόπιν του πρωτοφανούς και πέραν πάσης λογικής αυτού γεγονότος αλλά και της βάναυσης προκλήσεως του εθνικού αισθήματος των οπαδών του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Είναι σε γνώση του υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) το ανωτέρω συμβάν;

2.Αληθεύει ότι κάτι τέτοιο επιτάσσουν οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ και αν ναι, δικαιολογείται η τήρησή τους από την ελληνική νομοθεσία;

3.Δικαιολογείται η τήρηση του "νόμου" από υπευθύνους ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών;

4.Πώς σκέπτεται να αντιδράσει το Υπουργείο έτσι ώστε να μην προκαλείται και καταπιέζεται το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων;

5.Πώς σκέπτεται να αντιδράσει η κυβέρνηση σε θέματα που αφορούν ουσιαστικά την εθνική μας κυριαρχία και στα οποία επεμβαίνει η ΟΥΕΦΑ; Οι ερωτώντες Βουλευτές ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ



Ποιο είδος τέχνης θα μπορούσε να είναι το πιό κατάλληλο γιά το Πάσχα; Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό σλοβένικο σχέδιο, ο Franc Grom χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τρυπάνι για να δημιουργήσει περίπου 2.500 έως 3.500 τρύπες σε κάθε κέλυφος αυγού. Η εργασία του είναι αρκετά απίστευτη εξετάζοντας πόσο εύθραυστα τα αριστουργήματά του είναι.

«ΙΔΙΑ η εκρηκτική ύλη της βόμβας των Πατησίων με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής»


Ρεζίλι των σκυλιών έγιναν οι κόκκινοι φιρφιρίκοι της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και των λοιπών παραφυάδων (…), καθώς και τα κατακίτρινα δημοσιογραφικά τους κουκούλια, με την καταγέλαστη «προκήρυξη» των… δήθεν εθνικοσοσιαλιστών που τάχα ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στα Πατήσια.

Ήταν τόσο χοντροκομμένη η προβοκάτσια, που τους πήραν στο μεζέ και τα συντρόφια τους της τηλεόρασης. Ας δούμε δυο-τρεις ενδεικτικές κρίσεις για την «προκήρυξη»: ΑΝΤ1: «Θεωρείται χαμηλής αξιοπιστίας. Στην Αντιτρομοκρατική, θεωρούν μαϊμού την ανάληψη ευθύνης από άγνωστες οργανώσεις» (άραγε τη λέξη «μαϊμού» την χρησιμοποίησαν τυχαία, ή λόγω του… Ταρζάν;), ΝΕΤ: «Ο τρόπος γραφής της δείχνει ότι δεν μπορούν να την πάρουν στα σοβαρά», κ.λπ. Πάντως, το παραδοσιακά πιο καλά πληροφορημένο Mega, μετέδωσε ότι «δεν είναι μόνο η παρόμοια βόμβα της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στο προξενείο της Χιλής, αλλά κι ένα επιπλέον στοιχείο που παραπέμπει σ’ αυτή την οργάνωση: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκε ότι η εκρηκτική ύλη της βόμβας των Πατησίων είναι ίδια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα κατά της Χρυσής Αυγής».

Από κει και πέρα, η αστυνομία θεωρεί σχεδόν σίγουρη την τοποθέτηση της βόμβας το βράδυ, λίγο πριν από την έκρηξη, και θεωρεί ότι οι τρομοκράτες μόλις είχαν τοποθετήσει τη βόμβα και βρίσκονταν εκεί κοντά μόλις σχεδόν αμέσως μετά πλησίασαν και περιεργάζονταν τη βόμβα οι άτυχοι Αφγανοί, αλλά φοβήθηκαν να μην αποκαλυφθούν κι έτσι δεν τους φώναξαν ότι κρατάνε μια βόμβα στα χέρια τους, με τα γνωστά αποτελέσματα।

περισσότερα εδώ



Greekalert

ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

Χθες συνελήφθησαν στην περιοχή Αλιάρτου Βοιωτίας, τρεις Αλβανοί ηλικίας 23, 27 και 28 χρόνων αντίστοιχα, κάτοικοι Μενιδίου Αττικής και Μαρτίνου Φθιώτιδας, για διάπραξη ενόπλων ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας. Όμως...
...οι τρεις αλλοδαποί, είτε μόνοι τους, είτε με συνεργούς τους, διέπραξαν 13 τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, εναντίων βενζινάδικων, εξοχικών κέντρων, εργοστασίων, μίνι μάρκετ, κ.α

Με την σύλληψη των δραστών, τέθηκε τέρμα μάλλον στη συμμορία με τα καλάσνικοφ...