Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Με περικοπές μισθών ζεις, με ένα Καλάσνικοφ όμως στο κεφάλι όχι


Από Factorx |

«Τα όμορφα λόγια κ. Χρυσοχοϊδη και κ. Παπανδρέου, όμορφα καίγονται» και δυστυχώς για την περίπτωσή τους κάηκαν πολύ γρήγορα. Οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν.

Απ’ ότι μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, προσωπική και πολιτική εννοούμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι δε θέλει να αφήσει έργο. Αλλού είναι το πρόβλημα. Στο αν μπορεί να δώσει λύσεις στο πιο κρίσιμο θέμα για τους πολίτες, την ασφάλειά του.

Κατά τη γνώμη μας η δημόσια αταξία, η απώλεια του αισθήματος ασφάλειας, είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα ακόμη κι από την οικονομία. Με περικοπές μισθών μπορείς να ζήσεις, με χρεοκοπημένη τη χώρα το πολύ – πολύ να πάς στο ΔΝΤ.

Με ένα Καλάσνικοφ στο κεφάλι όμως είναι αδύνατο να ζήσεις. Διότι είτε θα χάσεις τη ζωή σου άδικα, είτε δεν θα κοιμάσαι τα βράδια.

Κατανοούμε λοιπόν, τον κ. Χρυσοχοϊδη και την κακή κατάσταση που βρίσκεται πολιτικά. Έκανε ότι μπορούσε. Έβγαλε αστυνομικούς στο δρόμο, απείλησε τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ., έβαλε στόχους, εν πάση περιπτώσει προσπάθησε.

Όμως, ο ίδιος ανέβασε τον πήχη ψηλά. Ο πρωθυπουργός και πιθανότατα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε μεγάλες προσδοκίες από τον υπουργό, ίσως λόγω και της σύλληψης της 17Ν, έστω κι από τυχαίο γεγονός.

Αλλά το μεγάλο λάθος του κ. Χρυσοχοϊδης ήταν ότι νόμισε πως μπορεί να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Όταν πίστεψε ότι μπορεί να έχει πρώτο λόγο στη μετά Παπανδρέου εποχή έχασε το στοίχημα. Βγήκε άπειρες φορές στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, το’ παιξε και λίγο… αριστερός για να χαϊδέψει κάποιων τα αυτιά, πέταξε και ορισμένες επικοινωνιακές φούσκες και αυτό ήταν όλο.

Τις πρώτες προειδοποιήσεις από τα απανωτά χτυπήματα τρομοκρατών δεν τα έλαβε υπόψη. «Κάτι παιδαρέλια είναι θα τα πιάσουμε» πίστεψε. Όταν, όμως το μίγμα της τρομοκρατίας με το καθημερινό έγκλημα έγινε εκρηκτικό, το παιχνίδι χάθηκε. Και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το μόνο επιτυχημένο κομμάτι της θητείας του είναι, πάντως, το όνομα του υπουργείου. Πραγματικό… ΠΡΟ.ΠΟ: Ποντάρεις και άμα σου κάτσει το δελτίο κέρδισες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου