Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

¨ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ¨¨ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

Περιστατικό πριν απο λίγο στου Ψυρρή

"Πριν από περίπου είκοσι λεπτά περπατώντας στου Ψυρρή, έπεσε στην αντίληψη μου μια συμπλοκή μεταξύ δύο μεγαλόσωμων νεαρών και ενός μετανάστη μικροπωλητή. Πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω...
τον λόγο για τον οποίο γινόταν η φασαρία, αυτοί τον τράβηξαν σε ένα στενό, φωνάζοντας "Τώρα θα δεις τι σημαίνει Ελλάδα, παλιοβρωμιάρη!".
Θέλοντας να δω τι συμβαίνει, επιχείρησα να τους ακολουθήσω, αλλά με το που πλησίασα στο στενό είδα τον έναν από τους δύο να τον αναγκάζει να τους ακολουθήσει υπό την απειλή ενός μαχαιριού, όταν ο μετανάστης προσπάθησε να αντισταθεί. Άρχισα να τους φωνάζω οτι θα καλέσω την αστυνομία, και γύρισαν προς το μέρος μου. Ευτυχώς μαζεύτηκε κόσμος, και στην θέα του αυτοί άφησαν τον μετανάστη, και εξαφανίστηκαν τρέχοντας στα γύρω στενά. Αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα σε μια δημοκρατική χώρα!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
**ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΑΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ,ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ,ΝΑΣ ΔΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ,ΓΙΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ,ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΓΕΡΟΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣ ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ-ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΓΙΑ

Χαρά Νικοπούλου: "Τι είναι η Πατρίδα μας"


Η συγκινητική ομιλία της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 14/4 στο Porto Palace. Η Χαρά Νικοπούλου έδωσε τη δική της εκδοχή στο τι είναι η Πατρίδα μας δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο πόνημα της Θ. Δραγώνα.


Η Δασκάλα του Έβρου δε μένει πια εκεί. Πήρε μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιοι "Ελληνες" έγιναν αφόρητα πιεστικοί και για πρώτη φορά ένιωσε τον κίνδυνο, τον οποίο αψήφησε ακόμα κι όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια στο σχολείο της από φανατικό μουσουλμάνο.


Δε μένει κάτι άλλο να πούμε, παρά ότι η Ελλάδα για μία ακόμη φορά "τρώει" τα παιδιά της...






Κίνδυνοι για την υγεία απο τη σκόνη της ηφαιστειακής τέφρας

ΛΕΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το σύννεφο της τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία στην Ευρώπη η σκόνη κατακαθίσει,ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ).

"Ο ΠΟΥ δεν γνωρίζει ακόμη ποιοι κίνδυνοι για την υγεία...
μπορεί να προκύψουν από τη συγκεκριμένη ηφαιστειακή έκρηξη",δήλωσε ο Ντέιβιντ Επστάιν, ένας από τους αξιωματούχους του οργανισμού.

Τα σωματίδια παραμένουν σε υψηλά ποσοστά στην ατμόσφαιρα και δεν άρχισαν ακόμη να κατακάθονται στο έδαφος,σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Εάν τα σωματίδια κατακαθίσουν ο Επστάιν εισηγήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα όπως σε κάθε περίπτωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

"Είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία επειδή τα σωματίδια αυτά όταν εισπνευθούν μπορεί να φθάσουν σε περιφερειακά σημεία των βρόγχων και των πνευμόνων και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ιδιαίτερα στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα η άσθμα",τόνισε.

Ο Γιάννης Ξανθούλης είχε γράψει μιά φοβερή ατάκα στη Σαββατιανή “Ε”:«Ευτυχώς που΄ρθαν οι Αλβανοί κι είδαμε χαρά στα σκέλια μας!»


Posted by J.McManus

… ο Περάκης, ο σκηνοθέτης της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ταινίας σε πλήθος διαφορετικών παραλλαγών, γύρισε την «Θηλυκή Εταιρεία»του (Θυμάστε το: “everybody’s is fucking in this town, except Me!”)εξιστορώντας την αληθινή ιστορία με την κολλεκτιβοποιημένη γκαρσονιέρα της Λάρισας όπου οι μεγαλοκοπέλλες του κάμπου “υποδέχοντο”ροδομάγουλους νταβραντισμένους Αλβανούς…

…ο Γιάνναρης ύμνησε το καθημερινό ”κυνήγι του Αλβανόπαιδου”πέριξ της Ομονοίας σε πολλαπλές παραλλαγές, όλες τους σινεφίλ ύμνοι γιά την gay κοινότητα της πόλης μας.

Οι μόνοι που ΔΕΝ πρέπει να νοιώθουν σεξουαλική στέρηση και παράπονο αμαμίας στην χώρα μας: είναι οι “προικισμένοι” (sic) Αλβανοί।ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

TI KANEI O ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

Στο καλό να πάτε!!!!!!!!!!!!


Οι πληροφορίες από τους τραπεζικούς κύκλους της πόλης μιλούν για μεθοδευμένη μεταφορά των χρημάτων που έχουν αποταμιεύσει οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν χρόνια στην περιοχή μας, σε Αλβανικές τράπεζες. Οι Αλβανοί που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσαν στην Πάτρα τους μοναδικούς πελάτες με μετρητά στην αγορά ακινήτων έστω και παλαιών, έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα πιέσεις ως προειδοποίηση, από ομοεθνείς τους υπαλλήλους τραπεζών οι οποίοι τους καλούν να μεταφέρουν τα χρήματα τους αφού τα αποσύρουν από τις Ελληνικές τράπεζες της Πάτρας, σε Αλβανικές. Προσφέρουν μάλιστα και ανταγωνιστικό επιτόκιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων Τελεγκράφ και Γκαζέτα Σκιπτάρε οι οποίες κυκλοφορούν και στην Πάτρα, η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών Konfindustria καλεί με ανακοίνωση της, τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές στις αλβανικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, η Konfindustria επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική φέρεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού είναι η τράπεζα που εμπιστεύονται τις οικονομίες τους οι περισσότεροι αλλοδαποί στην Ελλάδα. Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Konfindustria, Γκιέργκι Μπουτζούκου, το αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλέστερο από το ελληνικό και προστατεύεται από την οικονομική και τραπεζική κρίση που δοκιμάζει την Ελλάδα. Επισημαίνει δε ότι ο κίνδυνος για το αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι μικρός διότι ακόμα και οι ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Αλβανία λειτουργούν υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η αλβανική νομοθεσία. Έχοντας αντιμετωπίσει μία τεράστια τραπεζική κρίση το 1996-1997 με την κατάρρευση των τραπεζών πυραμίδων, η κυβέρνηση της Αλβανίας έλαβε σειρά μέτρων για την προστασία του τραπεζικού συστήματος. Να σημειωθεί ότι η αλβανική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από τις αλβανικές θυγατρικές τράπεζες των ελληνικών τραπεζών στις ελληνικές μητρικές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Konfindustria, οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα κεφάλαια και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στην Ελλάδα προς όφελος της χώρας τους, όπου οι ανάγκες για ανάπτυξη είναι σήμερα τεράστιες.
πηγή

Αν είναι να φύγουν από την Ελλάδα να τα πάρουν όλα
και να μας αδειάσουν την γωνιά!!!!!!!!!

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή του Kαματερού.Πέντε από τους συλληφθέντες είναι αλβανικής υπηκοότητας...
και ένας εξ αυτών συριακής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36.350 γρ., κοκαΐνη βάρους 42,8 γρ., ηρωίνη βάρους 33 γρ., ένα ημιαυτόματο υποπολυβόλο με γεμιστήρα και 49 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των –6.390- ευρώ, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα, έξι κινητά τηλέφωνα, μία ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.“BRING THEM BACK!”




Reunite Them! “BRING THEM BACK!”
Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”

Ελληνική εισβολή στην αγορά του Λονδίνου

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Κάγκελο έχουν μείνει η λονδρέζοι με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, αφού το ένα μετά το άλλο τα φιλέτα του Λονδίνου, πάνε σε ελληνικά χέρια। 15 αιτήσεις αγοράς σπιτιών-φιλέτων στο Λονδίνο, μόνο σε μία εβδομάδα. "δεν είναι πια οι Αραβές, αλλά οι Έλληνες πουθέλουν να αγοράσουν σχεδόν ο,τιδήποτε" γράφει σε άρθρο του ο Γκάρντιαν...

Μέτρα για το παρεμπόριο απαιτεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης...


«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής για την επίλυση του προβλήματος με το παρεμπόριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης σε επιστολή του προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο , το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτριο Παπαγεωργίου.
Ο κ. Ζορπίδης ζητεί την άμεση ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και προτρέπει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της αστυνομίας να συμφωνήσουν σε...

ένα κοινό σχέδιο δράσης.

"Καθημερινά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιφερειακές αγορές συντελείται ένα έγκλημα διαρκείας κατά των επαγγελματιών. Μπροστά στα μαγαζιά τους στήνονται παραμάγαζα που στερούν από τις επιχειρήσεις πολύτιμα έσοδα, ενώ και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο χάνει φόρους, ΦΠΑ και εισφορές. […] Για άλλη μια φορά ζητάμε το αυτονόητο, την τήρηση του νόμου", τονίζεται στην επιστολή.
enet.gr

Νικολόπουλος: να μας δοθούν τα σχόλια που κόπηκαν από το opengov!


ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε
Προς τον Υπουργό
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Λογοκρισία στη δημόσια διαβούλευση για τη χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες»

Με δυσάρεστη έκπληξη υποδεχθήκαμε το προηγούμενο διάστημα, επώνυμεςκαταγγελίες πολιτών ότι δεν αναρτήθηκαν σχόλιά τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου κατά την δημόσια διαβούλευση για... το ζήτημα της παραχώρησης ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες...

Όπως εκτιμούν, δεν αναρτήθηκαν επειδή είναι σε αντίθετο πνεύμα με τις πολιτικές ενέργειες της Κυβέρνησης, αν και δεν είχαν υβριστικούς ή ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Γιατί απορρίφθηκαν τα εν λόγω μηνύματα πολιτών;

• Τι κανόνες λειτουργίας έχει η ιστοσελίδα και με τι πολιτικές οδηγίες εργάζονται οι διαχειριστές της;

• Πόσα μηνύματα απορρίφθηκαν; Να μας χορηγηθεί το περιεχόμενό τους.

Ο ερωτών Βουλευτής
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ



πηγη

Είμαστε από τις πιο πλούσιες χώρες και κινδυνεύουμε με ...πτώχευση

Η Ελλάδα είναι η 30η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο και ίσως η μοναδική που είναι τόσο ψηλά και κινδυνεύει να ...πτωχεύσει. Πόσο ανίκανοι πρέπει να είναι όσοι μας κυβέρνησαν για να...
καταφέρουν μια σχετικά πλούσια χώρα να την κάνουν να τρέχει στο ΔΝΤ(μακάρι να μην πάμε); Πρέπει να αποκλειστούν μόνιμα σε ξερονήσια οι άνθρωποι...

Χρηματιστήριο...


Μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου...

Γράφει ο Μπάμπης Εγγλέζος
Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(ΣΕΔ)
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής
στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Δυστυχώς για ορισμένους, ο άνθρωπος έχει κάνει μια πολύ μεγάλη εφεύρεση που λέγεται ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Αυτή λοιπόν η εφεύρεση αποτυπώνει και καθρεπτίζει τα πάντα. Όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων εταιρειών, αλλά και την γενική ψυχολογία της αγοράς, την πολιτική σταθερότητα, τη διαφθορά, τα διαπλεκόμενα, τα “λαμόγια” που λυμαίνονται τον δημόσιο βίο και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με οικονομική ανάπτυξη, ή ύφεση.
Οι πολιτικοί στο χρηματιστήριο δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε να πουν τα παραμύθια τους. Το ταμπλό βλέπεις λέει πάντα την αλήθεια και δεν μπορεί να το κοροϊδέψει κανείς. Παρά τα όσα λέγονται το χρηματιστήριο, σε μεσοπρόθεσμη βάση, είναι αδύνατον να χειραγωγηθεί. Μπορεί κάποιοι να το πετυχαίνουν αυτό για 1-2 μέρες, αλλά μετά η αγορά από μόνη της διορθώνει τις στρεβλώσεις γιατί αποτυπώνει πάντα την αλήθεια. Γι αυτό και οι πολιτικοί μας, αφού απέτυχαν πολλές φορές να το χειραγωγήσουν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να το απαξιώσουν. Ενοχλεί βλέπεις το γεγονός ότι...

υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να το κατευθύνουν σύμφωνα με τις δικές τους βλέψεις. Όπως είπε και ένας μεγάλος γκουρού των αγορών, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χειραγωγήσει το χρηματιστήριο, το πιθανότερο είναι ότι θα γελοιοποιηθεί.
Αυτό ακριβώς έπαθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1999-2000, που είχε τοποθετήσει σε όλες τις θέσεις καθηγητές Πανεπιστημίου και νόμιζε ότι αυτό ήταν αρκετό... Αγνοούσαν και τότε, αλλά μάλλον αγνοούν και σήμερα, ότι το χρηματιστήριο δεν μαθαίνεται σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου. Μαθαίνεται μόνο με τη διαρκή “τριβή” με την αγορά και με κάποιες χιλιάδες ώρες πάνω στο ταμπλό…
Η πορεία του χρηματιστηρίου είναι άρρηκτα δεμένη με τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και αφού στο Χ.Α. είναι εισηγμένες οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις, αποτυπώνεται σε αυτό η αληθινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.
Η πορεία του χρηματιστηρίου σε σχέση με τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, μοιάζει με έναν κυνηγό που περπατάει στο δάσος με το σκύλο του. Μπορεί ο σκύλος κάποια στιγμή να μείνει πίσω, μπορεί σε κάποια άλλη στιγμή να προηγηθεί, αλλά στο τέλος θα φτάσουν μαζί στην άκρη του δάσους...
Κλασσικό παράδειγμα αποτυχίας χειραγώγησης του χρηματιστηρίου ήταν το 1970 όταν η τότε κυβέρνηση των συνταγματαρχών αποφάσισε δια του αρμόδιου υπουργού, του Μακαρέζου, να χαλιναγωγήσει το Χ.Α. που τότε για κάποιο λόγο ανέβαινε τρελά και δεν έλεγε να σταματήσει.
Έδωσε λοιπόν "διαταγή" ο Μακαρέζος στις τράπεζες, που τότε ήταν όλες κρατικές, να ρευστοποιήσουν επιθετικά το 40% του χαρτοφυλακίου τους προκειμένου να σταματήσει η εκρηκτική άνοδος στο Χ.Α.Νόμιζε ο Μακαρέζος ότι το Χ.Α. θα υπακούσει τις διαταγές του, όπως οι στρατιώτες του...
Όμως φευ, το Χ.Α. παρά τις επιθετικές πωλήσεις των τραπεζών, εξακολούθησε να ανεβαίνει, μέχρι που οι χουντικοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά!!!Έπεσε αργότερα όταν η αγορά "αποφάσισε" από μόνη της ότι ήλθε η ώρα να πέσει και η χούντα γελοιοποιήθηκε περίτρανα προσπαθώντας να χειραγωγήσει το Χ.Α....
Οι σημερινοί πολιτικοί προσπαθούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣTΩ KAI ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.Το Χ.Α. δυστυχώς παραμένει απαξιωμένο...
Όσο θα συμβαίνει αυτό δεν μπορεί να υπάρξει, έστω και μικρή ανάπτυξη και οδηγούμαστε ταχέως προς τη βαθειά οικονομική ύφεση.Όσα δάνεια και αν πάρουμε είναι απλά παράταση ζωής.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πριν από λίγους μήνες το εξής: "Θα κάνουμε ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις" Γι αυτό και 6 μήνες τώρα δεν έχει ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με το Χ.Α. Για Εταιρική Διακυβέρνηση και διαφάνεια εισηγμένων, ούτε λόγος...
Δεν βρήκε χρόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου να βγάλει μια απλή Υπουργική απόφαση που προβλέπει ο νόμος για να ενεργοποιηθεί η Συμβουλευτική Επιτροπή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να συναντηθούν οι φορείς και να κάνουν ουσιαστικές προτάσεις για την αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.
Ο κ. Γερουλάνος από την άλλη, διόρισε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ...Τώρα ποιος δουλεύει ποιον...θα σας γελάσω.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι περάσαμε από την αλαζονεία Αλογοσκούφη στην αλαζονεία Γερουλάνου...
Πάντως εμείς δεν σκοπεύουμε να τους χαριστούμε, όπως δεν χαριστήκαμε και στους προηγούμενους που μας δούλευαν το ίδιο...
Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για να απαξιώνεται ο θεσμός του χρηματιστηρίου, η Εταιρική Διακυβέρνηση, η διαφάνεια των εισηγμένων και ο σεβασμός των μετόχων μειοψηφίας από τους μεγαλομετόχους των εταιρειών. Η χαριστική περίοδος για την κυβέρνηση πέρασε και πλέον περιμένουμε απτά δείγματα για τα όσα επαγγελόταν το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση.
Αν η κυβέρνηση θέλει τη βοήθεια όλων των πολιτών, οφείλει να δώσει πρώτη το παράδειγμα και με διορισμούς σαν αυτή του κ. Σοφοκλέους στον ΟΠΑΠ, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.

Απαγορεύουν τα "καμπανάκια" στις σχολικές τάξεις της Σομαλίας

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΚΑΜΠΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Οι φανατικοί ισλαμιστές αλ Σαμπάαμπ που διοικούν μεγάλα τμήματα της νότιας Σομαλίας και της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, διέταξαν τα σχολεία στην πόλη Τζόουχαρ να μη χτυπούν πια καμπανάκια για να σημάνουν τα διαλείμματα ή το τέλος των μαθημάτων, διότι ο ήχος τους θυμίζει έντονα αυτόν που έχουν οι καμπάνες στις χριστιανικές εκκλησίες.
"Μας κάλεσε ο Σέιχ Φάραχ, αρμόδιος της ισλαμιστικής οργάνωσης για θέματα εκπαίδευσης, και μας είπε ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε στο εξής καμπανάκια. Μας προειδοποίησε ότι από σήμερα όποιος συλληφθεί να χρησιμοποιεί καμπανάκια θα παραπέμπεται στην ισλαμική δικαιοσύνη", δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ένας δάσκαλος στην ελεγχόμενη από τους αλ Σαμπάαμπ αυτή πόλη που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια του Μογκαντίσου.

Ενας διευθυντής σχολείου επιβεβαίωσε την πληροφορία και πρόσθεσε ότι οι αλ Σαμπάαμπ ενημέρωσαν τη διεύθυνση ότι στο εξής θα πρέπει οι μαθητές να διδάσκονται τη σημασία της ισλαμικής Τζιχάντ (ιερός πόλεμος).

Οι αλ Σαμπάμπ διοικούν τις περιοχές που ελέγχουν με τρόπο που υπαγορεύει η αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου - ακρωτηριάζουν τα χέρια αυτών που κλέβουν, επιβάλλουν στις γυναίκες να καλύπτουν το πρόσωπο και απαγορεύουν ό,τι αποκαλούν κοινωνική ανηθικότητα, όπως είναι η μουσική και η τηλεοπτική μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων.

Οι σομαλοί ισλαμιστές πολεμούν την προσωρινή κυβέρνηση του πρώην αντάρτη και νυν προέδρου Σέιχ Σάριφ Αχμεντ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν ολοκληρωτικά τη χώρα, που από το 1991 δεν διαθέτει αποτελεσματική κεντρική εξουσία.

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και έθνος

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και μακεδονικό έθνος».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές από την ελληνική πλευρά ότι πρόθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είναι να χρησιμοποιήσει την επικείμενη προεδρία της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για να προωθήσει τις θέσεις της στο ζήτημα της ονομασίας.

Τις αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, μετά και τη γνωστοποίηση από τη σκοπιανή πλευρά ότι θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ΣτΕ το όνομα Μακεδονία, σχολίασε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Δυστυχώς, η αντίθεση της Ελλάδας σχετικά με τον τίτλο της ονομασίας, τον οποίο εμείς θεωρούμε ρεαλιστικό για την προεδρία της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο Συμβούλιο της Ευρώπης φανερώνει ότι οι πιέσεις της δεν περιορίζονται στο ζήτημα με το συνταγματικό όνομα της χώρας μας, αλλά εισέρχονται και στην απαγορευμένη ζώνη των ατομικών και εθνικών δικαιωμάτων, του αυτοπροσδιορισμού και της γλωσσικής ταυτότητας» δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι το πρόθεμα «μακεδονική» στην προεδρία της ΠΓΔΜ στο ΣτΕ, «σχετίζεται με τα ζητήματα ταυτότητας και αποτελεί τμήμα της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας».

Χθες, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ θα χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» στο διάστημα που η χώρα θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (το εξάμηνο Μάιος-Νοέμβριος).

Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» των κτιρίων μας έλειπε τώρα!


Σε ένα κράτος που δεν ξέρει:
· πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχει
· πόσες δημόσιες υπηρεσίες
· πόσα νόμιμα και πόσα παράνομα κτίσματα έχει
· πόσους νόμιμους και πόσους παράνομους μετανάστες έχει
· δεν έχει ολοκληρωμένο κτηματολόγιο παρά για ελάχιστες περιοχές
· που δεν έχει διασυνδεμένες όλες τις εφορίες του.
· που δεν κρατά ηλεκτρονικό αρχείο των ασθενών στα νοσοκομεία
· θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες…

Σε ένα τέτοιο κράτος λοιπόν, ΑΜΕΣΑ και χωρίς να προηγηθεί σοβαρός διάλογος με αρμόδιους σχετικούς φορείς… προχωράμε σε …

«ηλεκτρονική ταυτότητα» των κτιρίων!
Δείτε το σχέδιο νομου(σε μορφή Pdf) κάνοντας κλικ ΕΔΩ>>


Εμείς όπως ήδη σας έχουμε πει εδώ… Την συνολική μας άποψη ως TaXalia σχετικά με τον νέο νόμο (άλλος ένας νόμος…) θα σας την γράψουμε σύντομα, καθαρά και χωρίς παρωπίδες (όπως πάντα), αφού πρώτα ψηφιστεί ο νόμος.

Τέλος μια ερώτηση. Ποιος θα έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα;


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_8392.html#ixzz0l0WewJNV

Μέτοχος του Ολυμπιακού η τυχερότερη Ελληνίδα


994.580 ευρώ κατέβαλε σήμερα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός η κυρία Μαρμαρά, η οποία κατέχει πλέον το 1%.

Είναι η σύζυγος του αντιπροέδρου των "ερυθρολεύκων" Γιώργου Σαλονίκη και η ρευστότητά της οφείλεται στα μεγάλα κέρδη από το Στοίχημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φιγουράρει στη 2η θέση της λίστας των τυχερότερων Ελλήνων με κέρδη 11 εκ. ευρώ!

Τη σχετική λίστα του ΟΠΑΠ-το περιεχόμενο της οποίας δεν υιοθετούμε-κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη προς διερεύνηση στη Βουλή και βρίσκεται εδώ και μια πενταετία στα χέρια της αργόσυρτης Ελληνικής Δικαιοσύνης।
ΠΗΓΗ