Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ? ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Υποχωρεί η δημοτικότητα του Ομπάμα


Το επίπεδο της δημοτικότητας του Αμερικανού πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται χαμηλότερα από εκείνο στο οποίο βρισκόταν του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους κατά την ίδια περίοδο της θητείας τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα USA Today.

Έξι μήνες μετά από την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, το 55% των Αμερικανών κρίνουν θετικά την δράση του, όπως έδειξε η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup. Την ίδια περίοδο το 2001, ο Τζορτζ Μπους συγκέντρωνε το 56% των θετικών απόψεων σχετικά με την δράση του.

Οι Αμερικανοί πολίτες αποδοκιμάζουν ιδιαίτερα την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Μπαράκ Ομπάμα για την ανάκαμψη της χώρας από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με την έρευνα. Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται επίσης υπό αμφισβήτηση για έναν στους δύο ερωτηθέντες.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι η προσωπικότητα του Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει να είναι δημοφιλής, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων αναγνωρίζουν τα ηγετικά του προσόντα.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα USA Today, ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ντέιβιντ Άξελροντ, έκρινε ότι τέτοιου είδους "αναταράξεις" είναι αναμενόμενες, ενώ δήλωσε σίγουρος για την υποστήριξη των Αμερικανών προς τον Μπαράκ Ομπάμα.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου σε δείγμα 1,006 ενηλίκων, με περιθώριο λάθους τέσσερις μονάδες.
axia plus.gr

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΡΑ 'ΠΑΙΔΙΑ'!!!ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοβαρά χτυπημένος ο Προϊστάμενος Αλλοδαπών Πάτρας στο Νοσοκομείο του Ρίου



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στον Προϊστάμενο της Δ/νσης Αλλοδαπών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γιάννη Σιδέρη.
Ο Γιάννης Σιδέρης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την ώρα που έμπενε στο αυτοκίνητό... του έξω από το γραφείο του, από άγνωστο άνδρα, ο οποίος διέφυγε με μηχανή προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν ήδη δώσει στοιχεία για τη μοτοσυκλετα αλλά και την περιγραφή του δράστη.
Ο κ.Σιδέρης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου υπεβλήθη σε επέμβαση, αφού τα τραύματα που φέρει, κυρίως στο κεφάλι, φένεται να είναι σοβαρά.

Πρώτη Ενημέρωση 5:27 μμ http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_3901.html



KYNHΓΟΙ ΓΙΑ ΠΥΘΩΝΕΣ!!!

Στην Φλώριντα των ΗΠΑ μετά τον γραγικό θάνατο του μικρού κοριτσίου αποφάσισαν να κυνηγήσουν και να εξολοθρεύσουν τα 100000 της ερπετά που είναι χύμα στην περιοχή

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ1 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ!!!

Παρίσι: Κάηκαν ζωντανοί μητέρα με τα τρία παιδιά της

Τραγωδία στο Παρίσι. Τρία παιδιά και η μητέρα τους κάηκαν ζωντανοί, όταν το διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν, στην περιοχή του Μαντ-λα-Ζολί, τυλίχτηκε στις φλόγες.Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον πατέρα και ένα παιδί της οικογένειας και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Δεν πρόλαβαν, ωστόσο, να σώσουν τα τρία παιδάκια, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, και τη μητέρα τους. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 4.00 το πρωί τοπική ώρα. Οι γείτονες είδαν τις φλόγες και επιχείρησαν να βοηθήσουν στην οικογένεια, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να μπουν στο φλεγόμενο σπίτι.
Hellenic Business

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ-ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ 60000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ 6000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΕ 60000 ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ!!!

------------------------------------------------
Β) ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Β1) Ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα
1. Ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα – Αρχική χορήγηση (Άρθρο 25)

· Φωτοαντίγραφο λογαριασμού τραπεζικού ιδρύματος της ημεδαπής στο όνομα του αιτούντος στον οποίο θα έχει κατατεθεί το απαιτούμενο ποσό που έχει κριθεί ως επαρκές (τουλάχιστον 60.000 ευρώ), προκειμένου να του χορηγηθεί η αντίστοιχη θεώρηση εισόδου.
· Βεβαίωση ότι έχει υποβληθεί αίτηση στον οικείο ασφαλιστικό φορέα για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
3. Αλλαγή σκοπού από εξαρτημένη εργασία (με σταθερό εργοδότη ή με περισσότερους του ενός σταθερούς εργοδότες) σε ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα (Άρθρα 12,15 & 25 του ν. 3686/2005 και άρθρο 6 του ν. 3536/2007)

· Υπεύθυνη δήλωση ότι ασκεί για πρώτη φορά ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα.
· Οικονομοτεχνική μελέτη από την οποία θα προκύπτει το ύψος της επένδυσης, ο εξοπλισμός, ο αριθμός και οι ειδικότητες των εργαζομένων καθώς και στοιχεία που θα αποδεικνύουν την επιστημονική, τεχνική ή επαγγελματική του κατάρτιση ως προς τη δραστηριότητα που θέλει να ασκήσει (πτυχία, βεβαιώσεις σπουδών, προϋπηρεσία) όπου απαιτούνται.
· .Αποδεικτικό εκπλήρωσης ασφαλιστικών υποχρεώσεων από το προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα (βεβαίωση του οικείου οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης, από την οποία προκύπτουν οι ημέρες εργασίας και η διάρκεια ασφάλισης).
·
Φωτοαντίγραφο λογαριασμού τραπεζικού ιδρύματος της ημεδαπής στο όνομα του αιτούντος στον οποίο θα έχει κατατεθεί το απαιτούμενο ποσό που έχει κριθεί ως επαρκές (τουλάχιστον 60.000 ευρώ).
· Αποδεικτικό εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων.
· Επικυρωμένο αντίγραφο βιβλιαρίου υγείας του οικείου ασφαλιστικού οργανισμού

Η Άγκυρα δεν συζητάει την πρόταση ειρήνης του Οτσαλάν



Φυσικά δεν θέλουν την ειρήνη οι Τούρκοι

αλλά την εξολόθρευση των Κούρδων

Την άμεση αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η είδηση ότι τον ερχόμενο μήνα ο αρχηγός των κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν πρόκειται να παρουσιάσει ειρηνευτικό σχέδιο με στόχο να τερματιστεί η κουρδική εξέγερση στη νοτιοανατολική Τουρκία.
«Η Τουρκία θα αναπτύξει λύσεις (...) η ίδια. Οι χώροι όπου συζητούνται τα ζητήματα αυτά είναι γνωστοί, είναι το υπουργικό συμβούλιο και το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με τον σημερινό τουρκικό Τύπο.
«Δεν πρέπει να αναζητήσουμε άλλες πλατφόρμες», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των προτάσεων, που θα διατυπωθούν από τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στις προσπάθειες της Άγκυρας για μια διευθέτηση της σύγκρουσης.
Την περασμένη εβδομάδα, το PKK ανακοίνωσε ότι ο Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σ' ένα νησί - φυλακή στη βορειοδυτική Τουρκία, θα ανακοινώσει τον Αύγουστο έναν «οδικό χάρτη για μια δημοκρατική λύση».
Οι αντάρτες παρέτειναν επίσης ως την 1η Σεπτεμβρίου μια μονομερή κατάπαυση του πυρός ώστε να ανοίξουν το δρόμο για τις προτάσεις του αρχηγού τους.
ΠΗΓΗ

The Guru Josh Project - Infinity 2008

Ένα βίντεο κλιπ για παντρεμένους,ελεύθερους,λογοδοσμένους,χωρισμένους,σε χωριστές διακοπές.και φυσικά για μένα.....ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Nissan 300 ZX Turbo vs Avion


ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βόλτα στον Κεραμικό...

"Σάββατο βράδυ κατά τις 21.00 ξεκινάω για βόλτα στον Κεραμικό.
Μετά από κανά 20λέπτο βρίσκομαι στο υπέροχο κέντρο της πόλης,που θυμίζει περισσότερο λαική αγορά της Καμπούλ,με τους πραματευτάδες να πουλάνε από τραπεζομάντηλα μέχρι πρέζα.
Στρίβω στο στενό Πειραιώς και Μενάνδρου,όπου ο...
δρόμος είναι διάσπαρτος με σπασμένα μπουκάλια,σημάδια από τη μάχη που προηγήθηκε μεταξύ των ΄΄΄πολυπολιτισμικών΄΄ του Τσίπρα,που δίνουν στην πόλη ένα άρωμα Ισλαμαμπάντ,που τόσο χρειάζεται...
Γωνία Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως,ένα λεφούσι από Πακιστανούς πλακώνεται στις μπουνιές,για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του φαναριού.Αμέσως καταφθάνει ένας Πακιστανός,που δίνει τέλος στην παρεξήγηση των ομοεθνών του και κανονίζει το ποιος θα καθαρίσει τα τζάμια στο φανάρι...Η μαφία της μαλαστούπας.
Αποφασίζουμε να κάνουμε μία βόλτα στον ΄΄ανανεωμένο Κεραμεικό΄΄.
Με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτω,ότι η πολυδιαφησμένη ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας,έχει μετατραπεί σε ένα μπάχαλο,από δεκάδες μπαρ,που αν δεν παίζουν μουσική κάτω από 100 ντεσιμπέλ στενοχωριούνται.
Στο δρόμο δεκάδες πιτσιρίκια με τις μπύρες στο χέρι-αλήθεια η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους που πήγε?-,περιφερόμενοι Αλβανοί με ντύσιμο Γαρδέλη δεκαετίας 80,ενώ την εμφάνιση τους κάνουν και αρκετοί ΄Αγγλοι τουρίστες,οι μισοί τύφλα,που πήραν χαμπάρι ότι στον Κεραμεικό,γίνεται το νέο μπάχαλο της Αθήνας.
Μετά από τη Σαββατιάτικη βόλτα στον ΄΄ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο΄΄ του Ισλαμαμπάντ και του Λαγανά της Αθήνας,αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον μεταρρυθμιστή Δήμαρχο Νικήτα,γιατί σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να μετατρέψει έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας-που από κάτω βρίσκεται το αρχαίο σήμα(νεκροταφείο της Αθήνας)-,από ΄΄ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο- σε υπαίθριο μπ..
Συγχωρήστε με,στα μ... υπάρχει και κάποια τάξη."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
kariofili.blogspot.com

Αναρτήθηκε από troktiko

Μια σύντομη ιστορία του αμερικανικού δολαρίου






Στις 6 Ιουλίου του 1785 οι Αμερικανοί αποφάσισαν να ορίσουν ως νομισματική τους μονάδα το δολάριο. Επί μισό αιώνα και περισσότερο το δολάριο αποτέλεσε αναμφισβήτητα το κυρίαρχο νόμισμα στον πλανήτη. Σήμερα, εξακολουθεί να θεωρείται το ισχυρότερο νόμισμα στο κόσμο, αν και πλέον αμφισβητείται ανοιχτά η κυριαρχία του από το ευρώ.

Η ιστορία του δολαρίου περιλαμβάνει πολλές χώρες, σε διαφορετικές ηπείρους ενώ η λέξη προέρχεται από το γερμανικό Thaler (συντομογραφία του Joachimsthaler), το νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε από το 16ο αιώνα στη Βοημία. Από τη λέξη τάλερ προέρχεται μάλιστα και το ελληνικό «τάλιρο».

Η λέξη δολάριο αναφερόταν αρχικά σε διάφορα νομίσματα χωρών της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και ακόμα και στο ισπανικό πέσο και το πορτογαλικό ριάλι. Τα τελευταία ήταν μεγάλα ασημένια νομίσματα με όμοιο βάρος και επεξεργασία και κυκλοφορούσαν ευρέως στις βρετανικές αποικίες της Βόρειας Αμερικής, λόγω της έλλειψης επίσημων βρετανικών νομισμάτων. Έτσι, όταν οι Αμερικανοί κέρδισαν την ανεξαρτησία τους, το 1776, με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου, προτίμησαν να υιοθετήσουν την ονομασία «δολάριο» για τη νομισματική τους μονάδα, αντί της διατήρησης της βρετανικής λίρας. Ήταν η πρώτη φορά που ένα κράτος υιοθετούσε το δεκαδικό νομισματικό σύστημα.

Έως το 1862 κυκλοφόρησαν μονάχα νομίσματα δολαρίου, καθώς οι Αμερικανοί ήταν δύσπιστοι προς τα χαρτονομίσματα, λόγω της διαρκούς τους υποτίμησης κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας. Έτσι, η κυβέρνηση του νεοσύστατου κράτους, αποφάσισε την κοπή μονάχα νομισμάτων. Το 1862, εν μέσω του Εμφυλίου Πολέμου, το Κογκρέσο αποφάσισε να τυπώσει το πρώτο χαρτονόμισμα. Ως το 1975 το δολάριο είχε αντίκρισμα σε ασήμι ή χρυσό, ενώ σήμερα είναι μόνο λογιστικό χρήμα και διαπραγματεύεται ελεύθερα, ακολουθώντας τους κανόνες της προσφοράς και ζήτησης.

Σε κανονική κυκλοφορία υπάρχουν κέρματα με ονομαστική αξία 1¢ (Cent, γνωστό και ως Penny), 5¢ (Nickel), 10¢ (Dime), 25¢ (επισήμως «τέταρτο του δολαρίου», Quarter Dollar, ή απλά Quarter), 50¢ (μισό δολάριο, σπάνιο) και $1 (δολάριο, επίσης σπάνιο). Επίσης κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των $1, $2 (σπάνιο), $5, $10, $20, $50 και $100. Χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία άνω των $100 ($500, $1.000, $5.000, $10.000 και $100.000) δεν έχουν πλέον αντίκρισμα. Τα χαρτονομίσματα των 500, 1.000, 5.000 και 10.000 δολαρίων έπαψαν να τυπώνονται από το 1946 ενώ το χαρτονόμισμα των 100.000 τυπώθηκε για πρώτη και τελευταία φορά κατά το Μεγάλο Κραχ της δεκαετίας του '30.

Η διάσημη όψη του δολαρίου

Στα δολάρια εκτός από πορτρέτα των αποθανόντων προέδρων της χώρας, τυπώνονται και διάφορα σύμβολα και φράσεις που αντιπροσωπεύουν τις αξίες του αμερικανικού έθνους. Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, στη μία πλευρά διακρίνεται η σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Στην κορυφή της σφραγίδας απεικονίζεται ένας ζυγός, ο οποίος συμβολίζει την επιδίωξη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Στο κέντρο υπάρχει το «Τ» των ξυλουργών, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κόβει σε δύο ίσα μέρη και από κάτω βρίσκεται το «Κλειδί του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ».

Στην άλλη όψη του χαρτονομίσματος υπάρχουν δύο κύκλοι, οι οποίοι από κοινού συνιστούν τη «Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ». Στον αριστερό κύκλο απεικονίζεται μια ημιτελής πυραμίδα, η οποία συμβολίζει το ανολοκλήρωτο έργο των ΗΠΑ. Αντί κορυφής, η πυραμίδα φέρει το φωτισμένο «Μάτι της Θείας Πρόνοιας», το οποίο αποκρυφιστές συνδέουν με τη μυστικιστική οργάνωση των Πεφωτισμένων (Illuminati). Επίσημα, το μάτι είναι σύμβολο του Θείου και αντανακλά το «πιστεύω» του Βενιαμίν Φραγκλίνου, ότι μια ομάδα ανθρώπων, με τη βοήθεια του Θεού, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Πάνω από το μάτι αναγράφεται η λατινική φράση «ANNUIT COEPTIS», που μεταφράζεται ως «Ο Θεός ευνοεί το έργο μας». Κάτω από την πυραμίδα υπάρχει η φράση «NOVUS ORDO SECLORUM», η οποία σημαίνει «Μια νέα τάξη πραγμάτων έχει αρχίσει». Ο αριθμός 1776 ο οποίος αναγράφεται στη βάση της πυραμίδας (με λατινικά ψηφία), αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο οι Αμερικανοί κήρυξαν την ανεξαρτησία τους.

Στο δεξιό κύκλο απεικονίζεται η σφραγίδα του Προέδρου των ΗΠΑ. Σε αυτόν κυριαρχεί η φιγούρα ενός φαλακρού αετού, σύμβολο της νίκης, το οποίο εκ φύσεως δεν φέρει στέμμα. Στο ράμφος του κρατάει ένα λάβαρο με τη λατινική επιγραφή «E PLURIBUS UNUM», που σημαίνει «Από τα πολλά προκύπτει ένα», συμβολίζοντας τις πολλές εθνότητες των ΗΠΑ που συνθέτουν το αμερικανικό έθνος.

Μπροστά από τον αετό εμφανίζεται μια ασπίδα που συμβολίζει την ικανότητα της χώρας να σταθεί μόνη της απέναντι στους εχθρούς της. Ο αετός κραδαίνει με τα νύχια του από τη μία ένα κλαδί ελιάς, που δείχνει ότι η χώρα επιθυμεί την ειρήνη, και από την άλλη 13 βέλη, που συμβολίζουν την ετοιμότητα των ΗΠΑ να πολεμήσουν για να προασπίσουν την ειρήνη. Πάνω από τον φαλακρό αετό απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ με 13 άστρα, που αντιπροσωπεύουν τις 13 αρχικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η προέλευση του συμβόλου «$»

Το παγκοσμίως γνωστό σύμβολο του δολαρίου, το $, είναι νεότερο του ίδιου του νομίσματος και είναι πολλές οι θεωρίες σχετικά με την προέλευσή του. Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες είναι αυτή που υποστηρίζει ότι προέρχεται από τα αρχικά των ΗΠΑ, USA, με τις δυο κάθετες του γράμματος U να τέμνουν το S. Ωστόσο, η πιο ευρέως αποδεκτή θεωρία είναι αυτή που θέλει το σύμβολο $ να προέρχεται από το ισπανικό πέσο (peso). Η συντομογραφία του πέσο ήταν απλά το γράμμα «P», όπου στον πληθυντικό λάμβανε πάνω δεξιά ένα μικρό «s». Σύμφωνα με τη θεωρία, η συντομογραφία αυτή απλοποιήθηκε διατηρώντας μονάχα την κάθετη γραμμή από το Ρ και μεγεθύνοντας το S, πλέον πάνω στην κάθετο.

Το σύμβολο ενίοτε φέρει δύο κάθετες, κάτι που μπορεί να οφείλεται στις δυο πύλες που είχε χαραγμένο επάνω του το ισπανικό πέσο, συμβολίζοντας έτσι τις Ηράκλειες Στήλες και τους άγνωστους κόσμους που βρισκόταν πέρα από αυτές. Οι δύο κάθετες γραμμές του δολαρίου συμβολίζουν τη σταθερότητα του νομίσματος, όπως συμβαίνει με τις οριζόντιες γραμμές στα σύμβολα του Ευρώ (€) και του Γιέν (¥).

Ωστόσο υπάρχει και μια πιο σκοτεινή εκδοχή, η οποία θέλει το σύμβολο $ να προέρχεται από το αρχικό γράμμα της λέξης slave (σκλάβος) και ένα καρφί, καθώς οι σκλάβοι αποτελούσαν μέσο καταμέτρησης πλούτου, πριν την υιοθέτηση του δολαρίου.
http://36dimotiko.blogspot.com/
Πηγές: University of Exeter, Wikipedia.org

ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ Ε-ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ CHAUMONT ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ VILLAJUIR, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Ε100 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε214 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε322 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε101 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε215 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε325 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε102 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε217 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε326 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε103 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε220 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β 12 Ε327 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε104 ΥΠΟΠΤΟ Ε221 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε330 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε105 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε222 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε331 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε110 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε223 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε332 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε111 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε224 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε333 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε120 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε226 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ε334 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε121 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε230 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε335 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε122 ΥΠΟΠΤΟ Ε231 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε336 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε123 ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε232 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε337 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε124 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε233 ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ε338 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε125 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε236 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε339 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε126 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε237 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε340 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε127 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ε238 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε341 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε130 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε239 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε400 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε131 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε240 ΥΠΟΠΤΟ Ε401 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε132 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε241 ΥΠΟΠΤΟ Ε402 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε140 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε250 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε403 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε141 ΥΠΟΠΤΟ Ε251 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε404 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε142 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε252 ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ Ε406 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε150 ΥΠΟΠΤΟ Ε260 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε407 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε151 ΥΠΟΠΤΟ Ε261 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε408 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε152 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε262 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε410 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε153 ΥΠΟΠΤΟ Ε263 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε411 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε160 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε270 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε413 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε161 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε280 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε414 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε163 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε281 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε420 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε170 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε282 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε421 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε171 ΥΠΟΠΤΟ Ε300 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε422 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε173 ΥΠΟΠΤΟ Ε301 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε450 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε174 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε302 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε461 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε175 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε303 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε462 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε180 ΥΠΟΠΤΟ Ε304 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε463 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε181 ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ Ε305 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε465 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε200 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε306 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε466 ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε201 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε307 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε471 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε202 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε308 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε472 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε203 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε309 ΑΚΙΝΔΥΝΟ Ε473 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε210 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε311 ΕΚΖΕΜΑ Ε474 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε211 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε312 ΕΚΖΕΜΑ Ε475 ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε212 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε320 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Ε477 ΥΠΟΠΤΟ
Ε213 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Ε321 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Ε480 ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .
Ε123 - ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ - ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1/1/77
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ - ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΩΝ

Όπλο ειδικού φρουρού στα χέρια δολοφονημένου Γεωργιανού

Στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, μέσα στο σπίτι της 40χρονης Γεωργιανής, η οποία εκτέλεσε πριν δέκα ημέρες τον σύζυγό της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, βρέθηκε το περίστροφο ειδικού φρουρού της ΕΛΑΣ που είχε κλαπεί πριν από ενάμιση μήνα στον Χολαργό.

Αυτό που ερευνούν πλέον οι Αρχές, είναι να εξακριβωθεί πως το όπλο βρέθηκε από τον Χολαργό στα χέρια του δολοφονημένου Γεωργιανού. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, πίσω από την μυστηριώδη διαδρομή βρίσκονται κυκλώματα μαφιόζων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για όπλο διαμετρήματος 3,57 χιλιοστών, το οποίο ανήκει σε ειδικό φρουρό που υπηρετεί στο ΑΤ της Πλατείας Συντάγματος. Ο αστυνομικός είχε αφήσει το περίστροφο μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν επισκέφτηκε το σπίτι φίλης του, αλλά το όχημα εκλάπη και μαζί με αυτό και το όπλο.
Hellenic Business

Επίσκεψη Καραμανλή στο ΙΚΑ Περιστερίου

Ελπίζω να μην δω το βράδυ στις ειδήσεις τον Πρωθυπουργό όπως πριν λίγα χρόνια....τον τότε Πρωθυπουργό να κλείνει ραντεβού τηλεφωνικό για την επόμενη μέρα γιατί τότε θα πέσω από την Ακρόπολη με την ατυχία που έχω!!Βλέπετε εγώ όταν κλείνω ραντεβού πηγαίνω 2 μήνες μετά ''ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ''΄...ΣΩΣΤΟΣ?

Ανοιξε τον λογαριασμό

Μια χαμένη ευκαιρία, δύο χαμένες ευκαιρίες, τρεις χαμένες ευκαιρίες. Ήταν πολλές για τον Τζιμπρίλ Σισέ για να υπάρξει και τέταρτη. Ο Γάλλος με εξαιρετική κεφαλιά στο 75' έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό στο φιλικό με την Γκλάντμπαχ και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την «πράσινη» φανέλα. Βελτιωμένοι οι «πράσινοι» σε σχέση με την εικόνα κόντρα στην Χόφενχαϊμ, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κορυφαίος όσο αγωνίστηκε ο Κατσουράνης, «πρώτη» για τον Ζιλμπέρτο, επέστρεψε στην δράση ο Καραγκούνης. Το gazzetta.gr είναι στο Ζααλφέλντεν.


Πρόβα για Πράγα

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη «μάχη» κόντρα στην Σπάρτα έχει αρχίσει και όπως ήταν λογικό ο Χενκ Τεν Κάτε χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες που έχει στο μυαλό του να εμπιστευθεί στην αναμέτρηση της Πράγας την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Βύντρα, Καντέ και στα πλάγια οι Μουν και Σπυρόπουλος. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Σιμάο, Κατσουράνης, ενώ αριστερά και δεξιά κινήθηκαν ο Λέτο και ο Γκάμπριελ αντίστοιχα. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε πίσω από τον Σισέ, ο οποίος φυσικά αποτέλεσε τον «πολιορκητικό κριό» στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1.

Ο καλύτερος των φιλικών

Σε αντίθεση με την κάκιστη εικόνα κόντρα στην Χοφενχάιμ λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο ενόψει της δύσκολης αποστολής που έχει με έπαθλο το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σισέ και αριστερά

Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, συνεχής κίνηση και πίεση και πάνω από όλα αυτοματισμοί που του βγήκαν μέσα στο γήπεδο ήταν κάποια από τα στοιχεία που έδειξε.

Κυρίως από την αριστερή πτέρυγα εκεί όπου Λέτο και Σπυρόπουλος συνεργάστηκαν με επιτυχία και έδειξαν ότι σιγά-σιγά θα «δένουν» όλο και περισσότερο, συνθέτοντας ένα «φονικό» δίδυμο.


Τι άλλο είχε το «τριφύλλι» που δεν έδειξε στα άλλα φιλικά; Μα φυσικά ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Κορυφαία όλων, εκείνη στο 24'. Ο Κατσουράνης με εξαιρετική κάθετη «έβγαλε... φάτσα κάρτα τον Τζιμπρίλ Σισέ με τον Χάιμεροτ αλλά ο Γάλλος φορ άνοιξε την μπάλα στο πρώτο κοντρόλ και το πλασέ του απομάκρυνε ο πορτιέρο των Γερμανών.

Βέβαια, ο Σισέ ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για την άμυνα της Γκλάντμπαχ και θα μπορούσε σε μια-δυο περιπτώσεις ακόμα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Εξαιρετικός και ο Κώστας Κατσουράνης που προσέδωσε ηρεμία στον άξονα, άνοιγε το παιχνίδι ενώ στα θετικά του εκτός από την ασίστ στον Σισέ συγκαταλέγεται και ένα πολύ καλό σουτ στο 32' που, όμως, δεν βρήκε στόχο.

Στο ανασταλτικό κομμάτι αν εξαιρέσουμε τις πρώτες στιγμές του ματς που η Γκλάντμπαχ είχε την πρωτοβουλία και κατάφερε να απειλήσει, βρίσκοντας απέναντι της έναν εξαιρετικό Τζόρβα το πρόσημο και εκεί είναι θετικό για το «τριφύλλι».

Βύντρα και Καντέ δεν είχαν προβλήματα ενώ και ο Σιμάο με πολύ βρώμικη δουλειά αναχαίτιζε τις επιθέσεις των αντιπάλων.


Πρώτη για Ζιλμπέρτο, επιστροφή Κάρα

Την καλή εικόνα του πρώτου μέρους άφησαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Τεν Κάτε, οι οποίοι ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κούραση που έκανε την εμφάνιση της από το 60' και μετά. Κάτι που για την εποχή είναι απολύτως λογικό.

Το μοναδικό που θα μπορούσαμε να πούμε για την αρχή της επανάληψης είναι η διπλή αλλαγή του Ολλανδού στο 62', με τον Ζιλμπέρτο να μπαίνει αντί του Κατσουράνη και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα φετινά φιλικά και τον Καραγκούνη να αντικαθιστά τον Σαλπιγγίδη και να επιστρέφει και πάλι μετά τον μικροτραυματισμό που αντιμετώπιζε.

Δύο από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του «πράσινου» ρόστερ που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Cisse... on fire!

Όλα αυτά μέχρι το... καυτό δίλεπτο 74'-75'. Στην πρώτη φάση Καραγκούνης και Γκάμπριελ έκρυψαν την μπάλα, ο Σισέ είχε την μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά μόνος του έστειλε την μπάλα ψηλά, βάζοντας τα με τον εαυτό του.

Ήξερε, όμως, βάζοντας τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό στο... full ότι στην επόμενη ευκαιρία θα το «κολλούσε». Έτσι και έγινε. Και μάλιστα με εκτέλεση δέκα φορές πιο δύσκολη από τις ευκαιρίες που είχε χάσει.

Ο Μουν που είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Γκαμπριέλ έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Γάλλος έχοντας «κολλημένο» πάνω του τον στόπερ των Γερμανών σηκώθηκε και με τρομερή κεφαλιά έγραψε το 1-0 και άνοιξε τον λογαριασμό με τα πράσινα!

Και ας μην επέτρεψε στον εαυτό του να το πανηγυρίσει. Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες. Τα είχε με την... αστοχία του, ήθελε το ένα να ήταν δύο ή τρία γκολ και για αυτό έχοντας κάνει την δουλειά του σωστά ήταν ανέκφραστος και εκνευρισμένος με τις ευκαιρίες που έχασε νωρίτερα.
http://www.gazzetta.gr

Σαν Σήμερα: 21/07/2009

1718: Η Συνθήκη του Πασάροβιτς υπογράφεται ανάμεσα στην Αυστρία, τη Βενετία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.H Τουρκία χάνει εδάφη στα βόρεια Βαλκάνια, κερδίζει τις κτήσεις της Βενετίας σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

1899: Γεννιέται ο αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

1928: Αυτοκτονεί στην Πρέβεζα ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης.

1952: Γεννιέται ο αμερικανός κωμικός Ρόμπιν Γουίλιαμς.

1954: Η Γαλλία συμφωνεί να παραχωρήσει ανεξαρτησία στο Βιετνάμ, το οποίο θα χωρίζεται σε δύο κράτη, το βόρειο και το νότιο.

1975: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της καθημερινής απογευματινής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

1988: Σημειώνεται η μοναδική καταγεγραμμένη σύγκρουση ταύρου με αεροπλάνο, ένα Boeing 737 της Indian Airlines.

1998: Πεθαίνει ο αμερικανός αστροναύτης Άλαν Σέπαρντ, ένας από τους λίγους τυχερούς που πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι.

Εκκενώθηκε το Παλιό Εφετείο...

Γνωστός μου από το Κέντρο μου είπε ότι εχθές το βράδυ εκκενώθηκε
το Παλιό Εφετείο από τους λαθρομετανάστες.
Έγιναν συλλήψεις.
Μακάρι να είναι αλήθεια!
Τώρα είναι η σειρά του Δήμου να το αξιοποιήσει σωστά.
Είναι γνωστό ότι έχει κάνει ενέργειες να το αγοράσει.
Ας περιμένουμε!
Αθηναίος

ΟΧΙ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι τεράστιες πυρκαγιές στον Καναδά

Αργά προχωρούν στον έλεγχο της κατάστασης οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, με τις πυρκαγιές να συνεχίζουν να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Οι ισχυροί άνεμοι και η χαμηλή υγρασία βοήθησαν τις φωτιές να επεκταθούν σε συνολικά 14.000 στρέμματα.

Μερικά σπίτια έχουν ήδη καεί, και συνολικά 17.000 άνθρωποι έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους ή να είναι έτοιμοι να φύγουν. Νεκροί ή τραυματίες δεν έχουν αναφερθεί.

Η φωτιά μαινόταν σε τρία μέτωπα, ξεκινώντας στην περιοχή της Γκλενόζα και λίγο αργότερα στη Ρόουζ Βάλλεϊ. Το τρίτο μέτωπο στο Κελόουνα δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, αλλά ο καπνός δυσκόλευε κατά πολύ τις δυνάμεις πυρόσβεσης στις γειτονικές εστίες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.
Hellenic Business

ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΚΑΜ-ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΛΟΓΟΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ MILAN VS GALAXY

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΨΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!


Είναι το Ενυδρείο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας.Η κύρια δεξαμενή ονομάζεται "Kuroshio Sea" κατέχει 7.500-κυβικά μέτρα (1.981.290 γαλόνια) νερού και διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερη παγκοσμίως ακρυλικό γυαλί πάνελ, η μέτρηση των 8,2 μέτρων από 22,5 μέτρα, με πάχος 60 εκατοστά.