Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ


Ένας νέος πόλεμος απειλεί το Ιράκ ακριβώς την ώρα που ο κόσμος θεωρεί ότι η χώρα επιστρέφει στην ειρήνη. Ενώ η βία μειώνεται στη Βαγδάτη και στο νότο της χώρας, οι Αραβες και Κούρδοι στο Βορρά αρχίζουν να μάχονται πέρα από τα εδάφη σε ένα τόξο της έκτασης εδάφους από τη Συρία στα ιρανικά σύνορα.

Μια ανανέωση της ιστορικής σύγκρουσης μεταξύ των Αράβων και Κούρδων στο Ιράκ, που δημιουργηθηκε από τα μέσα του 20ού αιώνα, θα αποσταθεροποιούσε σοβαρά τη χώρα δεδομένου ότι αρχίζει να ανακτεί από τις αμερικανικες επιχειρήσεις και το εμφύλιο πόλεμο 2005-07.

Η κρίση μεταξύ της κυβέρνησης του ιρακινού πρωθυπουργού, Nouri Al- maliki, και των Κούρδων, που αποτελούν 20 τοις εκατό του πληθυσμού, έρχεται στο προσκήνιο τώρα επειδή ο ιρακινός στρατός αρχίζει να αμφισβητεί τον έλεγχο των περιοχών που Κούρδοι κατέλαβαν από τότε που ο Σαντάμ Χουσεϊ'ν έπεσε σε 2003,

¶Έχει υπάρξει ένας αριθμός διαφωνιών μεταξύ των κυρίως αραβικών ιρακινών μονάδων στρατού και των κουρδικών δυνάμεων σύμφωνα με μια γραμμή 260-μιλίου που εκτεινεται διαγώνια πέρα από το βόρειο τρίτο του Ιράκ,και από Sinjar σε Khanaqin στο νότο. ¶

Ακόμα εάν η σύγκρουση αναπτυχθεί σε έναν πραγματικού μεγέθους πόλεμο θα περιπλέξει το σχέδιο Προέδρου Barack Obama's για να αποσύρει 142.000 αμερικανικούς στρατιώτες από το Ιράκ τους επόμενους 16 μήνες και να ανακατανείμει πολλούς στην αμερικανική στρατιωτική προσπάθεια στο Αφγανιστάν.

¶Κατά κάποιον τρόπο, ο αραβικός-κουρδικός πόλεμος έχει αρχίσει ήδη. ¶Οι κουρδοι ηγέτες λένε ότι στην επαρχία Nineveh, αραβες έχουν σκοτώσει 2.000 Κούρδους και 127.000 Κούρδοι έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι ετών.

¶Η Βαγδάτη και η Βασόρα έχουν γίνει ασφαλέστερες στο προηγούμενο έτος αλλά η Μοσούλη, πρωτευουσα της Nineveh και τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, παραμένει μια από τις βιαιότερες περιοχές της χώρας.

ΚΑΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ!



«Η Αλβανία θα δεχτεί την πρόταση εγκατάστασης αντιπυραυλικού συστήματος, αν αυτό το ζήτημα τεθεί από την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο Ιtar Tass.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων που αναφέρονται στην συνέντευξη του... ο κ. Μπερίσα διευκρίνισε ότι δεν έχει διατυπωθεί ακόμη σχετικό αίτημα από τις ΗΠΑ, όμως η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να απαντήσει «ναι»

«Ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ (σε λίγους μήνες η Αλβανία αναμένεται να γίνει μέλος της συμμαχίας) και ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, η Αλβανία θα απαντήσει θετικά στο ζήτημα αυτό και η πράξη αυτή θα αποτελούσε τη συμβολή της χώρας μου στην παγκόσμια ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Μπερίσα.

απο τροκτικό

ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ



Για να μπείτε στο group πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο :http://www.facebook.com/group.php?gid=52531978028#/group.php?gid=57406637679ΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΓΡΟΥΠ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΡΕΖΙΛΙ.........!!ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ....!



Αναρτήθηκε από Hakis

<Σκέφτομαι και Τρώω>ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!



Ξεκινά αυτήν την εβδομάδα το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Το πρόγραμμα με τίτλο «Σκέφτομαι και Τρώω» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11-14 ετών και έχει ως στόχο να ενημερώσει για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Tο «Σκέφτομαι και Τρώω» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποστηρικτής του προγράμματος είναι η εταιρία Kellogg's.

Τα σχόλια είναι δικά σας , απλά θέλουμε να επισημανουμε 2 πράγματα...





  1. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική...





  1. Παιδεία δεν είναι μόνο η ιδιωτική, υπάρχει και η δημόσια... η οποιά εδώ και χρόνια υποβαθμίζεται συνεχώς

ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

1. Η πιο μικρή
Sark Prison, Sark, Γκέρσνεϊ
Χωρητικότητα: 2 κρατούμενοι

Η μικρότερη φυλακή του κόσμου χτίστηκε το 1856 και χρησιμεύει
περισσότερο σαν κρατητήριο. Δεν έχει ούτε καν παράθυρα στα δύο μικρά δωμάτια, που χωράνε- δε χωράνε δύο άτομα με το ζόρι. Αν ο κρατούμενος έχει κλειστοφοβία, θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί πριν παραβεί το νόμο ...
2. Η πιο ασφαλής
Adx Supermax, Κολοράντο
Χωρητικότητα: 550 κρατούμενοι

Είναι ο εφιάλτης κάθε παρανόμου. Βασικά επιβεβαιώνει στο έπακρο τον όρο φυλακή, γιατί εκεί δεν περνάνε τα πολλά πολλά. Βία, πειθαρχία και σύστημα ασφαλείας που δε κάνει να ξεχνάς το ενδεχόμενο διαφυγής.
Aνοιξε τις πύλες της μόλις το 1994 και είναι το σπίτι των πιο βίαιων και επικίνδυνων εγκληματιών της χώρας. Εκεί, οι φυλακισμένοι δεν έχουν σχεδόν καμία επαφή ο ένας με τον άλλον, καθώς περνάνε 22 ώρες την ημέρα στην απομόνωση, για να αναλογιστούν τις πράξεις τους. Έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί από αυτούς που πέρασαν στα κελιά της, έχουν χάσει το μυαλό τους από την πολλή μοναξιά και αυστηρότητα. Οπότε οι ιθύνοντες δέχονται μόνο αυτούς που έχουν να εκτίσουν από 25 χρόνια ποινή και άνω ...
3.Η πιο πολύτιμη
San Quentin, Καλιφόρνια
Χωρητικότητα: 3317 κρατούμενοι

Είναι η πιο ακριβή φυλακή του κόσμου. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στο ...ενοίκιο αλλά στην αξία του τεράστιου οικοπέδου. Υπολογίζεται ότι η γη στην οποία είναι χτισμένη η συγκεκριμένη φυλακή αξίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει η φήμη, σύμφωνα με την οποία, είναι ένα
από τα πιο ακριβά οικόπεδα σε όλη τη χώρα! Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχει θέα τον ωκεανό, προσφέροντας στους «φιλοξενούμενους» μια πιο
καλαίσθητη διαμονή. Ποιος ξέρει;
4. Η πιο παράξενη
San Pedro, Βολιβία
Χωρητικότητα: 800 κρατούμενοι

Εδώ η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι κρατούμενοι των φυλακών αυτών είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν νοίκι !), έχουν κανονικές δουλείες μέσα στη φυλακή, ενώ κάποιοι από αυτούς μπορούν να συγκατοικούν με την οικογένεια τους. Αν είσαι τουρίστας, μπορείς ακόμα να επισκεφτείς με ξεναγό τις εγκαταστάσεις αυτές και να
διανυκτερεύσεις αν θες! Φημολογείται έντονα ότι οι κάτοικοι των φυλακών έχουν στα χέρια τους την πιο φτηνή κοκαΐνη στη χώρα κι αυτός είναι ο λόγος ότι έχουν πολλούς επισκέπτες καθημερινά...
5. Η πιο κυριλέ
Leoben Justice Centre, Αυστρία
Χωρητικότητα: 205 κρατούμενοι

Κι όμως πρόκειται για φυλακή κι όχι για ξενοδοχείο πολλών αστέρων. Σε προκαλεί έμμεσα να πυροβολήσεις επιτέλους τη γυναίκα σου για να
καταλήξεις εκεί. Τώρα για ποιο λόγο να χαλάνε τα λεφτά και την ώρα τους για να κάνουν τη φυλακή αυτή εμφανίσιμη και δελεαστική; Το μόνο
που θα καταφέρουν είναι να περιμένουν οι κρατούμενοι σε λίστα αναμονής για να εκτίσουν την ποινή τους μέσα στη χλιδή.


6. Η πιο διάσημη
Αlcatraz, Καλιφόρνια
Χωρητικότητα : 336

Είναι σε νησί. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις, όσο καλά και να το σχεδιάσεις, γιατί απλούστατα δεν έχεις που να πας. Στα 30 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της, επίσημα δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς (ο Σον Κόνερι μήπως;) αν κι έχουν σημειωθεί 14 αποτυχημένες προσπάθειες.
Μάλιστα, δύο άντρες το προσπάθησαν δύο φορές! Επτά άλλοι σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα (οι 2 πνίγηκαν) κι οι υπόλοιποι απλά ξαναπιάστηκαν.
Η προσπάθεια μετράει όμως, που πέρασε και στην ιστορία.
7. Η πολυπληθέστερη
Kresty, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Επίσημη Χωρητικότητα: 3000

Αν και υποτίθεται ότι χωράνε 3000 άτομα, στην πραγματικότητα οι κρατούμενοι ξεπερνάνε τους 10 χιλιάδες! Δηλαδή, σε κάθε έναν αναλογούν 4 τετραγωνικά μέτρα να ζήσει και να αναπνεύσει! Το μπάνιο επιτρέπεται μόνο μια φορά την εβδομάδα και στον κάθε κρατούμενο επιτρέπουν μόνο 15
λεπτά κάτω από το ντους. Μάλλον οι περισσότεροι να πεθαίνουν από τη βρόμα και την έλλειψη επαρκούς ... οξυγόνου!
8. Η επίσημη
Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα
Επίσημη Χωρητικότητα:152
Με τους κουμπάρους μαζί : 3500

Ονομάζεται Virtual Prison γιατι ενω δεν είναι φυλακή, εκεί βρίσκονται όσοι θα έπρεπε να είναι φυλακή
9 Σύντομα θα έχουμε μία ακόμα.....

Οι τράπεζες πρέπει να καταβάλλουν τα ανεξόφλητα ποσά των επιταγών που οι ίδιες ενέκριναν και επέδωσαν σε πελάτες τους για κυκλοφορία.

Η έκδοση μεταχρονολογημένης επιταγής αποτελεί άλλο ένα Ελληνικό τραπεζικό παράδοξο, μοναδικό στην Ε.Ε. Δεν είναι άλλωστε και το μοναδικό φαινόμενο έλλειψης μέτρου από πλευράς των Ελληνικών τραπεζών, ιδιαίτερα των ιδιωτικών, που έχουν μάθει να κερδοσκοπούν από κάθε έκφανση χρηματοπιστωτικής λειτουργίας εις βάρος του καταναλωτή. Δείγμα τα κολοσσιαία ποσοστά κέρδους που αποκομίζουν σε κάθε συναλλαγή είτε πρόκειται για απλή κατάθεση / δανειοδότηση είτε συναλλαγή μέσω πιστωτικής. Όλα αυτά στην στοργική αγκαλιά του κράτους που έχει ανάγει τοκογλυφικά Margins σε αποδεκτή, υπερπροστατευμένη λειτουργία με μανδύα νομιμοφροσύνης.

Το φαινόμενο των μεταχρονολογημένων επιταγών όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η επιταγή θεωρείται "χρεώγραφο" πληρωτέο επί τη εμφανίσει. Οι τράπεζες στοχεύοντας στο να δημιουργήσουν ένα επιπλέον έσοδο από το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών, όχι μόνο επέτρεψαν την ανακύκλωση αυτών των χρεωγράφων, τα επέβαλλαν κι' όλας ως "αντίτιμο εξασφάλισης" δανεισμού. Την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, το ύψος των επιταγών ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 310 δισεκατομμυρίων Ευρώ, υπερβαίνει δηλαδή το ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη μορφή δανεισμού που οι τράπεζες εξέθρεψαν α) με τη λειτουργία τους αφού οι επιταγές ήταν αποδεκτός τρόπος για μια επιχείρηση να αυξήσει τον δανεισμό της, δηλαδή την πρόσβαση σε ρευστότητα με τεράστιο (για επιχείρηση) επιτόκιο που έφτανε το 9%!

β) με την ίδια την έκδοση της επιταγής. Οι τράπεζες είναι αρμόδιες άρα και υπόλογες για την έκδοση κάθε τέτοιου στοιχείου. Άρα η ύπαρξη των σχετίζεται αποκλειστικά με την λειτουργία των τραπεζών σε αντίθεση με παλαιότερες μορφές υποσχετικών (γραμμάτια, συναλλαγματικές κλπ).

Η ωρολογιακή βόμβα που ήδη είναι σε αντίστροφη μέτρηση επιβάλλει μία και μόνο λύση: Την συνυπευθυνότητα της τράπεζας ως προς την εξόφληση των επιταγών που ήδη κυκλοφορούν. Αυτόματα, τη μελλοντική έκδοση επιταγών με σαφές ανώτατο χρηματικό όριο που θα αναγράφεται σε κάθε χρεώγραφο και το οποίο η τράπεζα θα υποχρεούται να καλύψει σε περίπτωση μη καταβολής από τον εντολέα.Olympiada olympia.gr

ΕΣΕΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΦΕΤΟΣ

Ρωτάει ο Αγγλος τον Γερμανό:
- Πήρατε αύξηση φέτος;
- Πήραμε!
- Και τι τα έκανες;
- Ε να, αγόρασα ένα σπίτι στις Άλπεις.
- Και τα υπόλοιπα;
- Με τα υπόλοιπα αγόρασα μια Porche 911 Carrera.




Ρωτάει ο Γερμανός τον Γάλλο:
- Πήρατε αύξηση φέτος;
- Πήραμε!
- Και τι τα έκανες;
- Ε να, αγόρασα για την κόρη μου ένα διαμέρισμα στις Κάννες.
- Και τα υπόλοιπα;
- Με τα υπόλοιπα αγόρασα ένα Audi A6 Avant.

Ρωτάει ο Γάλλος τον Έλληνα:
- Πήρατε αύξηση φέτος;
- Πήραμε!
- Και τι τα έκανες;
- Ε να, αγόρασα ένα παπάκι 125 cc.
- Και τα υπόλοιπα;
- Τα υπόλοιπα τα έβαλε η μάνα μου!

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

Συνελήφθησαν και οδηγούνται στα δικαστήρια στο αυτόφωρο οι 3 φρουροί των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και ο πιλότος του ελικοπτέρου. Το θέμα είναι να έχουν στοιχεία αλλιώς μιλάμε για φιάσκο.

Άλλο να φταίνε επειδή εμπλέκονται και είχαν συμμετοχή και άλλο να τους κλείσεις μέσα επειδή ήταν βάρδια και δεν έκαναν κάτι.

ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ


Καλύτερη TAINIA
Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Danny Boyle - Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Καλύτερος ηθοποιός
Sean Penn - Γάλα (νικητής)
Καλύτερη ηθοποιός
Kate Winslet - Το Reader (νικητής)
Δευτερος ηθοποιος
Χιθ Λέτζερ - The Dark Knight (νικητής)
Δευτερη ηθοποιός
Penelope Cruz - Vicky Cristina Barcelona (νικητής)
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Αναχωρήσεις - Ιαπωνία (νικητής)
Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων
Wall-E (νικητής)
Καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο
Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο
Milk (winner) Γάλα (νικητής)
Καλύτερη αρχική φιλοξενούμενων
Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι
Jai Ho - Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Art direction
Την περίεργη υπόθεση του Benjamin Button (νικητής)
Φωτογραφία
Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Κοστούμια
Η Δούκισσα (νικητής)
Καλύτερο ντοκιμαντέρ χαρακτηριστικό
Ο άνθρωπος για Wire (νικητής)
Καλύτερο σύντομο ντοκιμαντέρ
Χαμόγελο Pinki (νικητής)
Film μοντάζ
Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Μακιγιάζ
Την περίεργη υπόθεση του Benjamin Button (νικητής)
Καλύτερη ταινία μικρού μήκους δράσης
Spielzeugland [Toyland] (νικητής)
Καλύτερη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων
La Maison en αναφέρονται στην Κύβος (νικητής)
Ηχητικό μοντάζ
Το Dark Knight
Ήχος ανάμειξη
Slumdog Εκατομμυριούχος (νικητής)
Οπτικά εφέ
Την περίεργη υπόθεση του Benjamin B

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ


Ιράν, οι πρώτες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα αρχίσουν τις καθυστερημένες από καιρό πειραματικές διαδικασίες την Τετάρτη,όπως είπε η αντιπροσωπεία κρατικής ατομικής ενέργειας.
Ένας πυρηνικός ανώτερος υπάλληλος στη Ρωσία, που βοηθά να χτίσει τις εγκαταστάσεις, εντούτοις, είπε ότι κανένα σημαντικό γεγονός δεν αναμένεται εκείνη την ημέρα.
"Η πειραματική λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας θα αρχίσει την Τετάρτη," είπε ο ιρανικός ατομικός εκπρόσωπος Mohsen Delaviz στις ειδήσεις την Κυριακή.
Πρόσθεσε ότι η προκαταρκτική φάση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Sergei Kiriyenko, προϊστάμενου της κρατικής πυρηνικής αντιπροσωπείας της Ρωσίας.
Ο αναμενόμενος για καιρό light-water αντιδραστήρας 1.000-μεγαβάτ, που χτίστηκε στο νότιο ιρανικό λιμένα Bushehr με τη βοήθεια της Ρωσίας στο πλαίσιο μιας σύμβασης $1 δισεκατομμυρίων, σχεδιάστηκε προηγουμένως για να κατασταθεί λειτουργικός το φθινόπωρο του 2008. Περίπου 700 ιρανικοί μηχανικοί εκπαιδεύθηκαν στη Ρωσία για να ενεργοποιήσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας.
Ο εκπρόσωπος Sergei Novikov εντούτοις, είπε ότι κανένα σημαντικό γεγονός δεν αναμένεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Kiriyenko.