Στα σχολικά βιβλία της Γ' Γυμνασίου τα Ίμια έπαψαν κιόλας να είναι Ελληνικά !!!

Η μειωμένη εθνική κυριαρχία πέρασε κιόλας στα σχολικά βιβλία !!!

Διέγραψαν κιόλας απο την ιστορία τα ονόματα των τριών Ελλήνων, αξιωματικών που σκοτώθηκαν προασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας τους.

Τεράστιο πολιτικό και Εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου ...


...αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν πλέον στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την Τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της Ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, που δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς.

Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τους συγγραφεί ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό Ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.

Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην Αμερικανική παρέμβαση που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς».

Τα σχολικά βιβλία παρέλειψαν διακριτικά να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά ούτε και στους τρείς Ελλήνες αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μοιραίο ελικόπτερο (που γαζώθηκε απο Τουρκικές σφαίρες) υπερασπιζόμενοι τα Εθνικά συμφέροντα της πατρίδας τους.


Η γενισταροποίηση των παιδιών σας πέρασε στα Ελληνικά σχολεία πολύ πιο γρήγορα απο όσο πιστεύατε...

Πάνε και τα Ίμια, 14 χρόνια μετά ξεχάστηκαν στα γρήγορα απο την Ελληνική ιστορία, μαζί με τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα...

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ