Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΕΝ ΚΑΤΕ!!

Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!




ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Ο φυλακισμένος ηγέτης του Ρ.Κ.Κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν, όπως ανακοινώθηκε απο τους δικηγόρους του, προτίθεται να δημοσιοποιήσει στις 15 Αυγούστου σχέδιο επίλυσης του Κουρδικού.
Από τον "οδικό χάρτη" όπως συνηθίζεται να ονομάζεται , ξεχωρίζει η πρόταση του Κούρδου ηγέτη για τη δημιουργία Στρατηγικής Συμμαχίας Τουρκίας-Κούρδων στο πλαίσιο του "MISAK-I.MILLI"
Ο όρος αυτός μεταφράζεται στα ελληνικά ως "Εθνικός ΄Ορκος" και αναφέρεται στο ψήφισμα του Οθωμανικού Κοινοβουλίου το 1920, με το οποίο περιγράφονταν τα Τουρκικά σύνορα μετά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δηλ.η έκτασή του αντιστοιχεί στα όρια της σημερινής Τουρκικής επικράτειας και περιλαμβάνει τις επαρχίες Μοσούλης και Κιρκούκ, ΄που ανήκουν σήμερα στο Ιράκ.
Αναφέρει μάλιστα ο Οτσαλάν οτι ο τουρκικός απελευθερωτικός πόλεμος του 1920-1922, ήταν κοινή προσπάθεια Τούρκων και Κούρδων.
Κύρια στοιχεία της πρότασης:
1. Συνταγματική προστασία της κουρδικής ταυτότητας και ενσωμάτωση των στοιχείων της στην Τουρκική νομοθεσία.
2. Διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας ... μόνον στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
3. Ελευθερία έκφρασης και πολιτική δράση των Κούρδων.
΄Οτι δηλαδή ζητά ως αυτονόητο μία μειονότητα στις σύγχρονες κοινωνίες, αφήνοντας στο περιθώριο τη δράση του ΡΚΚ για ανεξάρτητο Κουρδικό Κράτος!!!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Παμπόνηροι και διπλωμάτες οι Τούρκοι, ενώ ικανοποιήθηκαν πλήρως απο τις προτάσεις Οτσαλάν, δήλωσαν οτι έχουν δικό τους σχέδιο, περίπου ταυτόσημο, το οποίο θα παρουσιάσουν πριν απο τις 15 Αυγούστου.
Τούτο δε, γιατί την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλουν να την έχουν οι ίδιοι και οχι ο Οτσαλάν, δηλώνοντας μάλιστα οτι:
"Η λύση θα προέλθει απο την ΄Αγκυρα και όχι από το Ιμραλί".
Είναι σαφές οτι ο Οτσαλάν "Οθωμανοποιήθηκε"και ο Ερντογάν διευκολύνεται ακόμα περισσότερο στην επίτευξη των στόχων του στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής.
Ποιός το περίμενε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΤΤΙΛΙΟ ΜΕΣΑ!!

Πατριός βίαζε την 14χρονη κόρη του

Ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του πατριού της, από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Κάθε φορά που η μητέρα της απουσίαζε από το σπίτι, ο 41χρονος έβρισκε την ευκαιρία και ασκούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις στην κόρη που μπορεί να μην γέννησε, αλλά είχε την ευθύνη να αναθρέψει.

Ο 41χρονος συνελήφθη χθες από την υποδιεύθυνση ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου.

Όπως προέκυψε, ο πατριός του 14χρονου σήμερα κοριτσιού την κακοποιούσε σεξουαλικά από τον Φεβρουάριο του 2005.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα σε τακτική ανακρίτρια
Hellenic Business

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!

AN ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ.....ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Μετά από πέντε χρόνια έργων ανακατασκευής του δικτύου της γραμμής Καλαμάτας-Τρίπολης-Άργους-Κορίνθου, ξαφνικά (!), κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών δρομολογίων στο τμήμα Τρίπολη- Καλαμάτα, διαπιστώθηκε ότι τα τρένα δεν διέρχονται από δύο σήραγγες εξαιτίας του... μεγέθους τους!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Το μεγάλο σκάνδαλο με τα βαγόνια του οδοντωτού σιδηρόδρομου, τα οποία δεν τα «άντεχαν» οι ράγες λόγω βάρους και ήταν πλατύτερα απ' ό,τι έπρεπε, για να μπορούν να περάσουν από στοά της διαδρομής, δεν έβαλε μυαλό στους υπευθύνους του ΟΣΕ.

Λίγους μόλις μήνες μετά, η πολύπαθη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας-Τρίπολης, της οποίας τα δρομολόγια διακόπηκαν στις αρχές του 2004, δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών το Railbus -ο τύπος τρένων που χρησιμοποιείτο-, δεν μπορούσε να περάσει από τη σήραγγα στο Ίσσαρη και από την αερογέφυρα στο ύψος της Μεγαλόπολης.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΣΕ γνώριζε εκ των προτέρων τις αμαξοστοιχίες που θα χρησιμοποιούνταν στη γραμμή. Κι όμως, ο εργολάβος προχώρησε σε υπερύψωση της γραμμής με αποτέλεσμα οι συρμοί να μην χωράνε! Τώρα έχουν ήδη ξεκινήσει εκ νέου εργασίες στα δύο σημεία –στη Μεγαλόπολη έχουν ολοκληρωθεί- προκείμενου να «κατέβει» και πάλι η γραμμή και να παραδοθεί και το τμήμα Τρίπολης- Καλαμάτας.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ(INDYMEDIA)-ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.


Ναι καλά διαβάσατε,το καλό νέο είναι ότι αυξήθηκαν οι λεηλασίες στα μαγαζιά..
Από ποιά χώρα λέτε να είναι τα παιδιά που τα γράφουν..για σκεφτείτε ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ..

ΝΑ ΠΩΣ ΣΑΤΥΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αποκεφάλισε το μωρό της και το κατασπάραξε


28/7/2009
Μία Αμερικανίδα, η 33χρονη Οτι Σάντσες, αποκεφάλισε το νεογέννητο παιδί της και κατασπάραξε μέλη του προτού επιχειρήσει να αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία του Τέξας. Η αστυνομία εντόπισε τη γυναίκα, γεμάτη αίματα, στην κατοικία της στο Σαν Αντόνιο να ουρλιάζει: «σκότωσα το παιδί μου, θέλω να πεθάνω».

«Η ίδια τόνισε πως άκουσε κάποιον, ή κάτι, να τη διατάζει να το κάνει. Άκουγε φωνές, γεγονός που μας κάνει να σκεφθούμε πως έπασχε από κάποιου είδους παραλογισμό», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζο Ρίος. Η γυναίκα είχε χωρίσει από τον πατέρα του παιδιού πριν μία εβδομάδα και πλέον και διέμενε με τη μητέρα και την αδελφή της, οι οποίες την βοηθούσαν να περιποιείται το μωρό, το οποίο γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου.

Τη φρικαλέα πράξη ανακάλυψε την Κυριακή η μητέρα της, η οποία αντίκρισε τη γυναίκα να κρατά το αποκεφαλισμένο παιδί της στην αγκαλιά της. Μάλιστα είχε κατασπαράξει κομμάτια του κορμιού του, μετά τις μαχαιριές που του κατάφερε, τόνισε ο Ρίος. «Εκείνη τη στιγμή δάγκωνε το κεφάλι», τόνισε ο ίδιος, περιγράφοντας την σκηνή. Η 33χρονη μητέρα Οτι Σάντσες εξακολουθεί να βρίσκεται υπό νοσηλεία, ενώ της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Η ίδια πάντως ισχυρίζεται ότι ο «Διάβολος την έβαλε να το κάνει».

Σεξιστικές οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές


Διακρίσεις εις βάρος των γυναικών υποψηφίων για την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, εξετάζοντας σειρά καταγγελιών από πολίτες.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αυξήθηκε άνισα για τους άνδρες και τις γυναίκες το ελάχιστο όριο ύψους, ενώ καθιερώθηκαν κοινά και για τα δύο φύλλα κατώτατα όρια επιδόσεων στις αθλητικές δοκιμασίες. Συγκεκριμένα, το κατώτατο όριο ύψους για τις γυναίκες αυξήθηκε κατά 10 εκατοστά, από 1,55 σε 1,65 μέτρα, ενώ για τους άνδρες αυξήθηκε κατά πέντε εκατοστά, από 1,65 σε 1,70. Όσον αφορά στις αθλητικές δοκιμασίες, σημειώνεται ότι πλέον προβλέπεται στη σφαιροβολία, η χρήση ανδρικής σφαίρας και από τις γυναίκες.

Ο Συνήγορος αναφέρει σε επιστολή του προς τις αρχές ότι τα παραπάνω αποτελούν διάκριση λόγω φύλου και ως τέτοια απαγορεύεται τόσο από την κοινοτική νομοθεσία όσο και από το εθνικό δίκαιο. Η πρόβλεψη για κοινά όρια αθλητικών δοκιμασιών δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και των δύο φύλων και έτσι θέτει σε μειονεκτική θέση τις γυναίκες, σημειώνεται στην επιστολή. Παράλληλα, επικαλείται έγγραφο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με το οποίο στον κλασικό αθλητισμό τα όρια ανδρών και γυναικών είναι διαφορετικά και σύμφωνα με τις σωματικές δυνατότητες των δύο φύλων.

Απαντώντας στο Συνήγορο του Πολίτη, το ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι αποτελεί επιτακτική επιχειρησιακή απαίτηση η ύπαρξη ενός κατά το δυνατόν κοινού σωματότυπου για τους μαθητές των σχολών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην εκπαίδευση, αλλά και στις επιχειρησιακές συνθήκες, σε καιρό ειρήνης ή πολέμου. Η Ανεξάρτητη Αρχή ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να άρει τις διακρίσεις, εν όψει της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010. Το ΓΕΕΘΑ απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αλλά δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα στο μέλλον.ΠΗΓΗ

Δύο ακόμη ασθενείς στην Εντατική

.Εκτύπωση


Δύο ακόμη ασθενείς απο τη νέα γρίπη νοσηλεύονται στην Εντατική μονάδα Θεραπείας στην Κρήτη. Πρόκειται , για έναν αλλοδαπό εργάζομενο που δούλευε...... σε τουριστική περιοχή και μια γυναίκα άγνωστων μέχρι στιγμής στοιχείων.



http://www.agroschannel.com

Έτοιμοι για την πρόκριση!

Η «μάχη» με την Σπάρτα Πράγας είναι προ των πυλών για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το βράδυ της Τρίτης(21:00-NOVA 1) το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού», Χενκ Τεν Κάτε να δηλώνει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πως «είμαστε ετοιμοι για αυτά τα παιχνίδια». Δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τον... αντί-Μουν και την τακτική που θα ακολουθήσει. Καραγκούνης: «Μην την... πατήσουμε όπως η Λάρισα».Το gazzetta.gr είναι στην Πράγα. Τι είπε στους παίκτες του ο Ολλανδός τεχνικός.
-Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα σας για το αυριανό παιχνίδι;

“Το θέμα είναι τι θα πει να είσαι 100% προετοιμασμένος. Εχουμε ξεκινήσει εδώ και 4 εβδομάδες προετοιμασία. Αν με ρωτήσετε για το αν η ομάδα μας είναι γενικά έτοιμη, θα σας πω όχι, ωστόσο είναι έτοιμη για να παίξει αυτό το παιχνίδι”.

-Από πλευράς τακτικής σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε πιο προσεκτικά, απ' ότι θα το αντιμετωπίζατε ένα άλλο παιχνίδι στη διάρκεια της σεζόν κι ενώ η ομάδα σας θα έχει πάρει παιχνίδια πλέον στα πόδια της;

“(γελάει). Θα συναντήσω τον κ. Χόβανετς σε 5 λεπτά και θα του πω ακριβώς τί σκοπεύω να κάβω. Βιαστείτε λοιπόν διότι περιμένει...”

-Εχετε συνηθίσει να έρχεστε στην Πράγα τα τελευταία χρόνια. Είναι το τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι που παίζετε εδώ...
'
Εχω κάτι με την πόλη. Είναι όμορφη πόλη και ειλικρινά δεν είναι άσχημο να έρχεσαι εδώ...”.

-Στο αυριανό ματς με τη Σπάρτα δεν θα έχετε στη διάθεσή σας τον Μπράις Μουν. Κάνατε κάποιες δοκιμές τις τελευταίες ημέρες και με τον Μπιάρσμιρ στο δεξιό άκρο της άμυνας. Θεωρείτε πως ο Σουηδός μπορεί να αντεπελξέλθει σ' αυτό το ρόλο;

“Ναι. Κι όχι μόνο, ο Μπιάρσμιρ, αλλά και ο Μαχλελής, ο Βύντρα, ακόμη και ο Σαριέγκι ή και ο Γκάμπριελ. Έχουμε επιλογές”,

-Πόσο πιστεύετε ότι έχει αλλάξει η Σπάρτα συγκριτικά με πέρσι;

“Το σίγουρο είναι πως έχει έναν νέο προπονητή. Κατά τ' άλλα δεν έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, εκτός από τον Κάντλετς, ο οποίος έφυγε. Αλλά πάνω-κάτω θα παίξουν το ίδιο στυλ, θα παίξουν με τη μπάλα κάτω και θα προσπαθήσουν να έχουν με το μέρος τους την κατοχή. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι αύριο. Το ότι κερδίσαμε πέρσι δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε σίγουρα και φέτος. Εχουν μία καλή ομάδα, είναι σε...συναγερμό μετά τα περσινά ματς. Αλλά κι εμείς έχουμε μία καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι”.

-Πέρσι πήγατε πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορείτε να συγκρίνετε την περσινή ομάδα σας με την εφετινή;
“Δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση. Πέρσι ήταν μία ομάδα που λίγο-πολύ βασιζόταν σε κορμό που προυπήρχε. Τώρα έχουμε μία νέα ομάδα με ποιότητα, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να δέσει. Υπάρχει όμως το πνεύμα της ομάδας. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και αν το έχεις γευτεί πέρσι, σαν ανθρώποι είμαστε λίγο... greedy και θέλουμε πιο πολύ και φέτος”.
Γιώργος Καραγκούνης: «Θέλει προσοχή»
-Οι Τσέχοι θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Αυτό είναι καλό για εσάς;

«Δεν μας επηρεάζει κάτι τέτοιο. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο γιατί είναι πρώτο επίσημο ματς, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Και μόνο ότι πέρσι ήταν αυτό το ματς στον β' προκριματικό και τώρα στο πρώτο λέει πολλά».

-Η Πράγα ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις. Υπάρχει στο μυαλό σας ως προς το ψυχολογικό;

«Είναι καλό πως όσες φορές παίξαμε με ομάδες από την Τσεχία έχουμε καταφέρει να νικήσουμε. Κάθε ματς τη δική του ιστορία. Αύριο (σ.σ σήμερα) είναι άλλο παιχνίδι και μακάρι να συνεχιστεί κι αυτό και να φύγουμε νικητές από εδώ, όπως όλοι μας θέλουμε».

-Ο κόσμος έχει να δει την ομάδα 7 με 8 μέρες. Μετά από το διάστημα αυτό θα είναι καλύτερη;

«Δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Τα δύσκολα ξεκινάνε από αύριο (σ.σ σήμερα). Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Τελευταίο παράδειγμα η Λάρισα είδαμε με τι αντίπαλο έπαιξε και αποκλείστηκε. Προσοχή μεγάλη χρειάζεται, διότι η δυναμικότητα του αντιπάλου είναι μεγάλη. Πέρσι στο πρώτο ματς νικήσαμε γιατί ήμασταν σοβαροί, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι περάσαμε δύσκολο βράδυ. Μας περιμένουν δύο ακόμη δύσκολα ματς, αρχής γενομένης από αύριο».

-Μπορείτε να συγκρίνετε την περσινή με την φετινή ομάδα;

Ακόμη δεν έχουμε παίξει σε επίσημο ματς. Εχουν έρθει πολλοί αξιόλογοι παίκτες. Ευχόμαστε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο και εκεί φαίνονται. Να πάμε καλύτερα από πέρσι, παρότι κάναμε καλή πορεία στην Ευρώπη».

-Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη. Θα παίξετε με συγκρατημένο ρίσκο ή για τη νίκη;

«Αυτές είναι λεπτομέρειες που θας μας αναλύσει ο προπονητής μας. Εγώ είμαι της άποψης να μην δεχόμαστε γκολ και στις ευκαιρίες που θα μας δοθούν να πετύχουμε κάποιο γκολ. Σε αυτά τα ματς είναι σημαντικό να πετυχαίνεις γκολ εκτός. Όπως κάναμε πέρσι να κάνουμε και φέτος».
«Θέλω να παλεύετε»
Από κει και πέρα, ο Χενκ Τεν Κάτε μάζεψε τους παίκτες του στην σέντρα του γηπέδου και μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του: «Έχει αλλάξει το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει γίνει πιο δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε μάχη. Θέλω από εσάς να παλεύετε, να παλεύετε, να παλεύετε και να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό».

Η προόνηση ήταν ανοιχτή, όπως συνηθίζεται, μόνο για το πρώτο της τέταρτο. Ο Ολλανδός δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Από τις δοκιμές που έχει κάνει τις προηγούμενες μέρες φαίνεται πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τον παίκτη που θα παίξει δεξιά στην άμυνα και εκείνον που θα είναι μαζί με τον Καραγκούνη μπροστά από τους τρεις αμυντικούς μέσους. Για την δεξιά πτέρυγα ο Μπίαρσμιρ είναι το φαβορί αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και την έκπληξη με τον πιτσιρικά, Γιώργο Μαχλελή.
Ζέστη και κίνηση
Πολύ ζέστη στην Πράγα, με τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό της τσεχικής πρωτεύουσας. Πάντως, παρά το... τριαντάρι που χτύπησε σήμερα η θερμοκρασία για αύριο υπάρχουν προβλέψεις που κάνουν λόγο για βροχή κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η «πράσινη» αποστολή δεν γλίτωσε την κίνηση στους δρόμους. Για αυτό και η ομάδα έφτασε στο γήπεδο της Σπάρτα με καθυστέρηση δέκα λεπτών.
Χάθηκε η μπάλα
Το... έλα να'δεις έγινε στην συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε. Η μετάφραση για να φτάσει στα ελληνικά περνούσε πρώτα από τα τσέχικα και μετά στα αγγλικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χάθηκε η μπάλα ενώ και ο ίδιος ο Ολλανδός έδειξε να ενοχλείται με την όλη διαδικασία.
Με το... ζόρι 10.000
Το πολύ 15.000 οπαδούς περιμένουν αύριο στο γήπεδο οι άνθρωποι της Σπάρτα Πράγας. Αυτός ο αριθμός είναι για τους αρκετά αισιόδοξους. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη κίνηση για εισιτήρια του αγώνα και λογικά οι θεατές δεν θα ξεπεράσουν τις 10.000.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΠΡΑΓΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΚΑΣ http://www.gazzetta.gr

Σαν Σήμερα: 28/07/2009

1655: Πεθαίνει ο γάλλος δραματουργός και συγγραφέας Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

1741: Πεθαίνει ο ιταλός συνθέτης Αντόνιο Βιβάλντι.

1750: Πεθαίνει, μετά από μία ανεπιτυχή επέμβαση στο μάτι, ο γερμανός συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

1794: Καρατομείται ο Μαξιμιλιέν Ρομπεσπιέρ (Ροβεσπιέρος), από τους πρωτεργάτες της γαλλικής επανάστασης.

1827: Ο Καποδίστριας καθιερώνει ως νομισματική μονάδα το «φοίνικα».

1858: Τα δαχτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά για την ταυτοποίηση ενός προσώπου από τον Γουίλιαμ Χέρσελ, έναν άγγλο δημόσιο υπάλληλο στην Ινδία.

1929: Γεννιέται η Ζακλίν Λι Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, σύζυγος -μεταξύ άλλων- του αμερικανού προέδρου Τζ.Φ.Κένεντι και του έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

1972: Ινδία και Πακιστάν υπογράφουν την Ειρηνευτική Συνθήκη Σίμλα, με την οποία διευθετείται το ζήτημα των συνόρων στο Κασμίρ.

1904: Ο Ρώσος Υπουργός των Εσωτερικών φον Πλέβε δολοφονήθηκε

1911: Ο Γάλλος Αρχηγός του Επιτελείου παραιτείται λόγω Ντέιφους

1913: Συνθήκη Βουκουρεστίου. Τερματισμός Β' Βαλκανικού πολέμου. Θρίαμβος των Ελληνικών Οπλων

1914: Η ΑυστροΟυγγαρία κηρύσσει πόλεμο στη Σερβία

1920: Η Υπογραφή Συνθήκης Σεβρών που δημιουργούσε την M. Ελλάδα, δεν εφαρμόσθηκε. Η Τουρκια μεταβιβάζει την "ενάσκησιν των κυριαρχικών αυτής δικαιωμάτων" στην Ελλάδα

1931: Ο Μακ Ντόναλντ παύεται από αρχηγός του Εργατικού Κόμματος

1937: Ιαπωνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν το Πεκίνο

1942: Ο Ντούτσε ήλθε στην Αθήνα

1942: Κατάληψη του Ροστώφ, ΕΣΣΔ

1944: Πολωνία: Σοβιετικοί καταλαμβάνουν Μπρεστ-Λιτόβσκ

1972: Ηνωμ. Βασίλειο: Απεργία στα λιμάνια της χώρας

1984: Εναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Αντζελες

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ

Φυλακισμένοι Ακτιβιστές: Sean Kirtley

Ο Sean Kirtley βρέθηκε ένοχος το Μάιο του 2008 μετά από τετράμηνη δίκη απλά και μόνο επειδή «σήκωσε» και διεύθυνε ένα website ενάντια στην εταιρία Sequani Ltd, η οποία πραγματοποιεί πειράματα σε ζώα. Καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια. Ακολουθεί γράμμα του ίδιου.

----------------------

Στις 7:00 πμ της 9ης Μαΐου 2006, η αστυνομία εισέβαλε σε εννέα σπίτια στα Midlands και στη συνέχεια συνέλαβε δώδεκα ακτιβιστές μέσα σε μια περιόδο 48 ωρών. Η πόρτα στο σπίτι μου ήταν χτυπημένη τόσο βίαια που έμειναν μόνο δύο κομματάκια ξύλου να κρέμονται από τους εναπομείναντες μεντεσέδες. Η αστυνομία με συνέλαβε και πέρασε εννέα ώρες ψάχνοντας τις εγκαταστάσεις ενώ η σύντροφός μου παρέμενε στο σπίτι, πράγμα καθόλου ευχάριστο. Ένα μεγάφωνο, πανό, χιλιάδες φυλλάδια, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής, ψηφιακή κάμερα, ρούχα, επιστολές, δίσκοι, όλα αρπάχτηκαν ως στοιχεία της συμμετοχής μου στην καμπάνια ενάντια στο εργαστήριο πειραμάτων Sequani στο Herefordshire. Κατέλαβαν παρόμοια ιδιοκτησία και από τους άλλους στους οποίους εισέβαλαν.

Αφού μας απέδωσαν κατηγορίες και πληρώθηκαν εγγυήσεις για σχεδόν δύο χρόνια η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο στις 8 Ιανουαρίου στο Κακουργιοδικείο του Μπέρμιγχαμ. Επτά από μας κατηγορήθηκαν για «συνωμοσία για παρεμπόδιση εταιρίας έρευνας σε ζώα» και παραπεμφθήκαμε σε δίκη.

Ο όγκος των στοιχείων εναντίον μου αφορούσε τον ιστοχώρο Stop Sequani Animal Testing, τον οποίο έτρεχα και το ότι έκανα χρήση κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PGP και άλλων εργαλείων μυστικότητας που ήταν στο PC μου. Προτάθηκε ότι εγώ οργάνωσα τις διαδηλώσεις έξω από το Sequani και από εταιρίες που έκαναν επαγγεματικές συναλλαγές με το Sequani αν και ο ιστοχώρος SSAT είχε πολιτική μη διαφήμισης διαδηλώσεων! Προτάθηκε έπειτα λόγω του αριθμού των τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε εμένα και σε άλλους κατηγορούμενους (τα τηλεφωνικά logs υποβλήθηκαν από τους σχετικούς τηλεφωνικούς παροχείς) ότι πρέπει επίσης να «οργάνωνα» μέσω του τηλεφώνου. Ακόμα κι αν οι κατηγορούμενοι ήταν φίλοι και οι φίλοι καλούν ο ένας τον άλλον για να κουβεντιάσουν και να κοινωνικοποιηθούν. Ακόμα κι αν οργάνωνα τις επιδείξεις όλες ήταν ειρηνικά γεγονότα όπως και να 'χει, συνήθως περιλαμβάνουν ένα μεγάφωνο ή δύο και αφθονία αφισσών.

Μετά από μια δίκη 18 εβδομάδων όπου οι ένορκοι μεταφέρθηκαν μέσα στο χώρο από ένα μυστικό μέρος, ο τύπος και άλλοι ρεπόρτερς αποκλείστηκαν από την κάλυψη της υπόθεσης, η αστυνομία ήταν «σε επιφυλακή» έξω από το δικαστήριο, όπου απαγορεύτηκε στους υποστηρικτές να φοράνε οτιδήποτε λογότυπο ευημερίας των ζώων στα ρούχα τους, η παραμικρή αναφορά στα πειράματα στα ζώα στο Sequani προγράφηκε. Ήμουν ο μοναδικός που βρέθηκε ένοχος για συνωμοσία αφότου οι ένορκοι ήταν εκτός για πολλές μέρες διαβουλεύοντας. Η έφεσή μου ενάντια στην κατηγορία και την καταδίκη ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου αυτού του έτους (στμ:2008) και δεν έχει περάσει από ακρόαση ακόμα.

Προφυλακίστηκα στην φυλακή Winson Green στο Μπέρμιγχαμ στις 14η Μαΐου και καταδικάστηκα στο Κακουργιοδικείο του Κόβεντρυ στις 30η Μαΐου 08. Ο δικαστής με αποκάλεσε «ένα απαίσιο εγκληματία» που «δεν έχει κάνει τίποτα για την ιδεολογία του» με καταδίκασε σε τεσσεράμισι χρόνια στη φυλακή και επέβαλε πενταετή κοινωνική εργασία ASBO μετά την απελευθέρωσή μου τον Αυγούστου του 2010 αποκλείοντάς με από το Herefordshire και από την επαφή με το Sequani κατά τη διάρκεια αυτής.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η Disneyland ΕΔΩΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ

ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΣΑ

ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΜΕΘΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΘΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!

Jukebox

ΛΙΩΜΑ,ΣΤΟΥΠΙ,ΣΟΥΠΑ,ΚΟΙΝΟΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ....ΤΡΕΧΤΕ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ!!