Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!




ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Ο φυλακισμένος ηγέτης του Ρ.Κ.Κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν, όπως ανακοινώθηκε απο τους δικηγόρους του, προτίθεται να δημοσιοποιήσει στις 15 Αυγούστου σχέδιο επίλυσης του Κουρδικού.
Από τον "οδικό χάρτη" όπως συνηθίζεται να ονομάζεται , ξεχωρίζει η πρόταση του Κούρδου ηγέτη για τη δημιουργία Στρατηγικής Συμμαχίας Τουρκίας-Κούρδων στο πλαίσιο του "MISAK-I.MILLI"
Ο όρος αυτός μεταφράζεται στα ελληνικά ως "Εθνικός ΄Ορκος" και αναφέρεται στο ψήφισμα του Οθωμανικού Κοινοβουλίου το 1920, με το οποίο περιγράφονταν τα Τουρκικά σύνορα μετά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δηλ.η έκτασή του αντιστοιχεί στα όρια της σημερινής Τουρκικής επικράτειας και περιλαμβάνει τις επαρχίες Μοσούλης και Κιρκούκ, ΄που ανήκουν σήμερα στο Ιράκ.
Αναφέρει μάλιστα ο Οτσαλάν οτι ο τουρκικός απελευθερωτικός πόλεμος του 1920-1922, ήταν κοινή προσπάθεια Τούρκων και Κούρδων.
Κύρια στοιχεία της πρότασης:
1. Συνταγματική προστασία της κουρδικής ταυτότητας και ενσωμάτωση των στοιχείων της στην Τουρκική νομοθεσία.
2. Διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας ... μόνον στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
3. Ελευθερία έκφρασης και πολιτική δράση των Κούρδων.
΄Οτι δηλαδή ζητά ως αυτονόητο μία μειονότητα στις σύγχρονες κοινωνίες, αφήνοντας στο περιθώριο τη δράση του ΡΚΚ για ανεξάρτητο Κουρδικό Κράτος!!!

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Παμπόνηροι και διπλωμάτες οι Τούρκοι, ενώ ικανοποιήθηκαν πλήρως απο τις προτάσεις Οτσαλάν, δήλωσαν οτι έχουν δικό τους σχέδιο, περίπου ταυτόσημο, το οποίο θα παρουσιάσουν πριν απο τις 15 Αυγούστου.
Τούτο δε, γιατί την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλουν να την έχουν οι ίδιοι και οχι ο Οτσαλάν, δηλώνοντας μάλιστα οτι:
"Η λύση θα προέλθει απο την ΄Αγκυρα και όχι από το Ιμραλί".
Είναι σαφές οτι ο Οτσαλάν "Οθωμανοποιήθηκε"και ο Ερντογάν διευκολύνεται ακόμα περισσότερο στην επίτευξη των στόχων του στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής.
Ποιός το περίμενε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου