Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Breathing Earth: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
>
> ΕΝΑ ΠΟΛΥ
> ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ SITE.
>
> ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ
>
> ΤΟ SITE
> ΠΟΥ
> ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ
> ENTER
> ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΤΕ
> ΤΟΝ ΚΕΡΣΟΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ.
>
> ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
> ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ
>
> ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ.

http://www.breathingearth.net/

Αρχίσαν να εμφανίζονται οι πρώτοι επιτήδειοι για πωλήσεις Ελληνικής ιθαγένειας.


Για όποιον ενδιαφέρετε πουλάω και την δική μου,θα πάρω Καναδέζικη έτσι κι αλλιώς..με βλέπω να τα μαζεύω και να φεύγω,όπως πάει το πράγμα.

Προκαλεί με θέσεις υπέρ μεταναστών ο Βαρθολομαίος


Σκληρή απάντηση από τον Αμβρόσιο.

Προκάλεσε τους Έλληνες ο Βαρθολομαίος, για πολλοστή φορά! Αλήθεια, γιατί ήρθε στην Ελλάδα ο οικουμενιστής, οικολόγος και «κοσμοπολίτης» Πατριάρχης; Για να ενισχύσει την κοινωνική μηχανική του ΠΑΣΟΚ και τον εκλεκτό του Ιερώνυμο. Οι δύο ιεράρχες λοιπόν έστειλαν «μήνυμα» κατά της ξενοφοβίας την Πέμπτη από την Ομόνοια (φυσικά, χωρίς να συνομιλήσουν πριν με κατοίκους της περιοχής). Την ίδια ώρα, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αποφάσισε, μετά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα στον «προοδευτικό» και υπέρμαχο όλης της ατζέντας των ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, να παρέμβει στα ελληνικά πράγματα, αν και εν του πέφτει κανένας απολύτως λόγος! Φυσικά, ο «προοδευτικός» Τύπος χειροκροτεί ενθουσιασμένος!

Απέναντι στον Βαρθολομαίο Άνθιμος και Σεραφείμ
Την ίδια ώρα όμως, πήρε την απάντησή του από εθνοπρεπείς ιεράρχες, που δεν καταλαβαίνουν από οικουμενισμούς! Οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Θεσσαλονίκης Άνθιμος, τάχθηκαν ανοιχτά και με υψηλούς τόνους κατά της παροχής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, αλλά και της συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες. Μάλιστα, ο Άγιος Θεσσαλονίκης κηρύττοντας από άμβωνος, υπογράμμισε ότι «θα μαυρίσει ο τόπος» και το αυτονόητο, ότι «θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα». Πρόσθεσε δε ότι «δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα μας και να τους κάνεις Έλληνες, χωρίς να ρωτάς την Εκκλησία».
Την προηγούμενη Δευτέρα για το θέμα τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά: «Εάν ήρχοντο βουδιστές, κομφουκιαστές, ινδουιστές και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η μουσουλμανική παραδοχή η θρησκευτική έχει μια φονταμενταλιστική αντίληψη. Δεν ενσωματώνεται ποτέ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γκετοποιήσεις και τέτοια προβλήματα». Και λίγα είπε...

Ο Αμβρόσιος σηκώνει τείχη άμυνας
Απαντώντας από το προσωπικό του ιστολόγιο στους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, υπογράμμισε ότι εν πήγε στην Καλαμάτα στην υποδοχή του Βαρθολομαίου, καθώς «δεν είμαι εξ εκείνων οι οποίοι έναντι του Οικουμενικού Θρόνου προσφέρουν "γην καί ύδωρ"! Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Πιστεύω, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια Αυτοκέφαλος και αυτοδιοικούμενη Εκκλησία. Πιστεύω επίσης, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μειώνει τό κύρος Του και χάνει από την αίγλη του θεσμού, τον οποίο εκπροσωπεί, με το να ευρίσκεται "ευκαίρως - ακαίρως", δηλ. κάθε λίγο και λιγάκι, στην Ελλάδα! Πιστεύω, ότι απετέλεσε τραγικό λάθος, όταν ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προσφάτως τόλμησε νά επισκεφθή την Συναγωγή των Εβραίων στην Νέα Υόρκη. Όπως επίσης το γεγονός επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της Coca-Cola στις ΗΠΑ προσέφερε το Κοράνιο ως δώρο στο Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας! Η δικαιολογία, ότι ο Γενικός Διευθυντής είναι Μουσουλμάνος ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ! Με την πράξη αυτή ο Παναγιώτατος εξυπηρέτησε τα σχέδια της "παγκοσμιοποιήσεως". Δεν νοείται εξίσωση της Καινής Διαθήκης και του Κορανίου!

Βέβηλη δήλωση Βαρθολομαίου που ποτέ δεν διαψεύστηκε!
Συνεχίζει ο Άγιος Καλαβρύτων: «Δεν έχει διευκρινισθή ακόμη εάν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει διαπράξει ένα ακόμη τραγικώτερο τραγικό λάθος, εάν δηλ. ωμίλησε για κάποιους "ξεβράκωτους" Έλληνες, εννοώντας τους ηρωϊκούς Αγωνιστές του 1821... Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις αυτές δέν έχουν διαψευσθή... Η ενθρόνισις έγινε τὴν 2αν Νοεμβρίου 1991. Πρό ολίγων λοιπόν ημερῶν ο νέος Πατριάρχης, προφανῶς διά νά ευχαριστήση τήν Τουρκίαν, είπε (;) τὰ εξῆς εξωφρενικὰ περὶ των Ελλήνων Αγωνιστῶν του 1821: «Δυστυχώς οι δύο λαοὶ διέκοψαν τὴν υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, τὸ 1821, καὶ δημιούργησαν τὶς γνωστὲς προστριβές.....». Εάν τά είπεν, όποιος καί αν τά εξεστόμησεν, "ένοχος θανάτου εστί". Τήν είδηση κατέγραψαν οἱ εφημερίδες "Αυριανή" της 26ης Οκτωβρίου 1991 καί "Ελεύθερη Ώρα" της 30ής Οκτωβρίου 1991.

Τιμά τη μνήμη του μακαριστού Χριστόδουλου
Υπάρχουν ακόμα Έλληνες παπάδες, οι οποίοι τιμούν το ράσο τους! Διαβάστε τα θαρραλέα λόγια του μητροπολίτη Αμβρόσιου: «Με κανένα τρόπο δέν θα μπορέσω να διαγράψω από τήν μνήμη μου την μακάβρια εκείνη σκηνή της "αποτάξεως" του μακαριστού Χριστοδούλου, που αποτελεί ασυγχώρητο λάθος της εκκλησιαστικής καριέρας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου».
elkosmos

ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ-ΓΥΡΙΣΤΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ;

Άμεση ήταν η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην ερώτηση του ΛΑΟΣ και του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων κ.Μακρή καθώς απάντησε ότι το εθνόσημο θα το αφαιρούν από τις στολές μόνο αν το βάζουν σε σημεία που δεν προβλέπεται ή είναι απρεπή(τα σημεία).
Με πιο απλά λόγια το εθνόσημο και ο σταυρός θα μπαίνουν στο πηλήκιο και το...

μπράτσο και όχι όπου θέλει ο αστυνομικός. Οπότε όποιος ήθελε να αλλάξει το εθνόσημο και το ερώτημα του ΛΑΟΣ πάνε στο συρτάρι αφού χρειάζεται και η συναίνεση του αρχηγού ή του υπουργού για τέτοια διάταξη.

Η εγκύκλιος που πήγε στα Α.Τ. προφανώς δεν συντάχθηκε σωστά και οι αστυνομικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι καταργούν το εθνόσημο.

Ευτυχώς δηλαδή...

(αν και όπου να ' ναι θα έρθουν και τα άλλα).

Τουρκία: Έθαψαν ζωντανή τη 16χρονη κόρη τους, επειδή μιλούσε σε αγόρια ! (video)


Απίστευτος μουσουλμανικός οπισθοδρομισμός ! Μια 16χρονη, βρέθηκε θαμμένη μέσα σε ένα λάκκο, στην πόλη Kahta, στη νοτιοανατολική επαρχεία Adiyaman της Τουρκίας.

Η κοπέλα θάφθηκε ζωντανή, καθώς, κατά τη νεκροψία, στους πνεύμονες και το στομάχι της βρέθηκε χώμα, το οποίο εισέπνευσε η κοπέλα, στην απέλπιδα προσπάθειά της να αναπνεύσει.

Για τη 16χρονη, που ήταν ένα από τα 9 παιδιά της οικογένειας, ακούστηκε (!) στο χωριό, ότι είχε επαφές με το αντίθετο φύλο (όχι σεξουαλικές! απλά τόλμησε να κάνει φιλίες με αγόρια). Στο άκουσμα της είδησης, ο πατέρας και ο παππούς της ...συγκάλεσαν οικογενειακό δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε τον θάνατο της έφηβης, που τόλμησε να κοιτάξει αγόρι στα μάτια.

Φυσικά, σε αυτές τις περιπτώσεις, της μητέρας, δεν της πέφτει λόγος !!!

Οι γονείς της συνελήφθησαν από την αστυνομία, αλλά το δυσάρεστο είναι ότι η τοπική κοινωνία επικροτεί την παραδειγματική τιμωρία των κοριτσιών, που υποπίπτουν σε τέτοια αδικήματα και προσβάλλουν την "τιμή" της οικογένειας.




Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/02/16.html#ixzz0ebOzBx07

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΛΙΑΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ


Είχαμε υποσχεθεί ότι θα επανέλθουμε με νεώτερες ειδήσεις για την υπόθεση του λαθρομετανάστη, επίδοξου δολοφόνου, και παρ’ ολίγο δραπέτη των φυλακών, Χιλιανού Navardo Pedro. Σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2010, επρόκειτο να δικαστεί από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αριθμός πινακίου 17, κτίριο 2, ύστερα από προθεσμία που είχε ζητήσει κατά αυτόφωρη διαδικασία, για ορισμένα από τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε. Δεν χρειάζεται να σας πω την συνέχεια, σίγουρα την μαντέψατε.

Δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο. Έτσι ο μάρτυρας κατηγορίας αστυνομικός , ο Εισαγγελέας και ο Δικαστής περίμεναν αδίκως την αυτού εξοχότητα Navardo Pedro. Τον άνθρωπο που αν και λαθρομετανάστης, επίδοξος δολοφόνος, και παρ’ ολίγο δραπέτης των φυλακών, προσκύνησαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του κάθε κακοποιού, η ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του υπουργείου υγείας για να του ζητήσουν συγγνώμη, να του προσφέρουν πολιτικό άσυλο και …..επικουρική προστασία για….. ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και την ελευθερία του, επειδή κάποιοι «κακοί» αστυνομικοί τον εμπόδισαν να αποδράσει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο χιλιανός λαθρομετανάστης Navardo, αποπειράθηκε να δολοφονήσει με λάμα από σιδηροπρίονο μήκους 31 εκατοστών, έναν συνάνθρωπό μας την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Ο καλός και αγαθός αυτός χιλιανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Στο κρατητήριο που βρισκόταν, επετέθη και τραυμάτισε σοβαρά τον φρουρό του στην προσπάθειά του να δραπετεύσει. Διάφοροι όμως «επίορκοι» και «κακοί» αστυνομικοί που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να τον συνετίσουν βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι για τον ………βασανισμό του, ενώ ένας έχει προφυλακιστεί!!!!!

Έτσι το δόγμα Χρυσοχοΐδη
οι αστυνομικοί στις φυλακές
οι κακοποιοί σε διακοπές
γίνεται μέρα με τη μέρα πραγματικότητα
Περισσότερες πληροφορίες:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: δικηγόρος του χιλιανού που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα, είναι ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, σύζυγος της κ. Αμαλίας Βαρότση Ραγκούση, υποψηφίας βουλευτού του Πα.Σο.Κ. Ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε αναλάβει και την υπεράσπιση των Πακιστανών στην υπόθεση των "απαγωγών". κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: η έκφραση «βαθύ Πα.Σο.Κ.» πρέπει να αντικατασταθεί από το «χαίρε Βα.Θο.Κ. αμέτρητον».

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

F.I.
Φ

Αλυσοδένει σε δέντρο τον δίχρονο γιο του την ώρα που δουλεύει!

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν περαστικοί έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο όταν αντίκρισαν ένα μικρό παιδάκι, αλυσοδεμένο σε ένα δέντρο.

Όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας του παιδιού, ονόματι Chen Chuanliu, συνηθίζει να δένει για πολλές ώρες το γιο του εκεί, τις ώρες που δουλεύει.

Αμαξάς στο επάγγελμα, ο Chen Chuanliu, μετά το σάλο που ξέσπασε, με τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες, δήλωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή καθώς πρέπει να δουλεύει πολλές ώρες, η σύζυγός του είναι βαριά άρρωστη και δεν έχει χρήματα να στείλει τον μικρό στο σχολείο.

Ο Chen Chuanliu αποκάλυψε μάλιστα ότι κατέφυγε σε αυτή τη «λύση» αφότου έχασε τη κόρη λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν την είχε αφήσει μόνη της την ώρα που εκείνος εργαζόταν.

Πηγή

Ξεκίνησε η λειτουργία σαρωτών σώματος στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανίας


Ξεκίνησε από σήμερα η λειτουργία σαρωτών σώματος στο αεροδρόμιο της Βρετανίας Χίθροου, ένα μέτρο που υιοθετήθηκε έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης ενός αμερικανικού αεροπλάνου στις 25 Δεκεμβρίου. Οι σαρωτές σώματος, που "βλέπουν" μέσα από τα ρούχα και προβάλλουν μία εικόνα του σώματος, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φοβούνται ότι οι σαρωτές παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των ταξιδιωτών και ότι μπορεί να προκαλέσουν δυσανάλογα αυξημένους ελέγχους στους μουσουλμάνους ταξιδιώτες. "Με δεδομένο το επίπεδο απειλής της ασφάλειας η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει αμέσως η λειτουργία σαρωτών σώματος", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Αντριου Άντονις.

Σε ανακοίνωσή του ο Άντονις επεσήμανε ότι τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ είναι τα πρώτα που χρησιμοποιούν σαρωτές σώματος και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Σαρωτές θα εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο του Μπέρμινχαμ αυτό το μήνα.
"Στο άμεσο μέλλον μόνο ένα μικρό ποσοστό ταξιδιωτών θα επιλέγονται για να περάσουν από τους σαρωτές σώματος. Αν ένας ταξιδιώτης που επιλεγεί για να περάσει από τον σαρωτή αρνηθεί δεν θα του επιτραπεί να ταξιδέψει", πρόσθεσε ο υπουργός.


ikypros

Η μόνη ομοιότητα μεταξύ δύο φωτογραφιών






Όπως λένε τα αινίγματα... «βρέστε τις οκτώ διαφορές μεταξύ των δύο φωτογραφιών». Η παράκλησή μου προς εσάς είναι... να κοιτάξετε προσεκτικά τις δύο αυτές φωτογραφίες και σας παρακαλώ να μου πείτε αν υπάρχει κάποια ομοιότητα.

Να μη σας κουράσω πολύ, διότι δεν υπάρχει καμία ομοιότητα μεταξύ των δύο φωτογραφιών. Υπάρχει όμως μία ομοιότητα που δεν βγαίνει στις φωτογραφίες: το κοινό παρελθόν.

Στη μία φωτογραφία είναι ο Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Νικολάου της Αλικαρνασσού (Bodrum στα τουρκικά), ο οποίος καταστράφηκε με δυναμίτη το έτος 1969. Στην άλλη είναι το «Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης», το οποίο χτίστηκε στη θέση του Ναού και σήμερα συζητείται η κατεδάφισή του.

Την είδηση μετέδωσε ο Yaşar Anter με τον ευχάριστο τίτλο ότι «Ο Άγιος Νικόλαος της Αλικαρνασσού θα γίνει μουσείο».

Η είδηση που σε εκείνον προκάλεσε χαρά, εμένα με έβαλε λιγάκι σε σκέψεις.

Τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του μίλησα.

«Αφού ο ιστορικός Άγιος Νικόλαος θα γλυτώσει από την φοβερή του κατάσταση και θα αποκατασταθεί στην παλιά του μορφή, γιατί δεν γίνεται ναός αλλά μετατρέπεται σε μουσείο;».

Ο Anter αναστέναξε βαθιά.

«Δίκιο έχετε. Το ίδιο θέλουν από την καρδιά τους και οι κάτοικοι της Αλικαρνασσού. Έγινε δημοσκόπηση και το 90% των κατοίκων είπαν ‘να αποκατασταθεί στην παλιά του μορφή', αλλά λόγω των προκαταλήψεων και της γραφειοκρατίας κανείς δεν τολμάει».

Σκεφθείτε ότι στην Αλικαρνασσό υπάρχουν κοντά στις 5000 μη μουσουλμάνοι, ο οποίοι ζουν εκεί χειμώνα-καλοκαίρι.

Τα καλοκαίρια έρχονται πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία εκκλησία. Και όσες υπήρχαν κατεδαφίστηκαν με βάρβαρο τρόπο.

Η ιστορία της κατεδάφισης του ηλικίας τριών αιώνων Αγίου Νικολάου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 είναι ενδεικτική.

Ο Άγιος Νικόλαος, για την επισκευή του οποίου οι Οθωμανοί Σουλτάνοι εξέδωσαν επανειλημμένως φιρμάνια, δέχθηκε το πρώτο πλήγμα το 1923, αμέσως δηλαδή μετά την ανταλλαγή.

Ο Ναός που έμεινε χωρίς πιστούς μετατράπηκε σε αποθήκη.

Δόξα τω Θεώ όμως, μέχρι τη δεκαετία του 1960 κανείς δεν σκέφτηκε να κατεδαφίση το υπέροχο εκείνο ιστορικό μνημείο και να στήσει στη θέση του το μνημείο κακογουστιάς με τίτλο «Κέντρο Λαικής Μόρφωσης».

Όταν άρχισε η Αλικαρνασσός να γίνεται επίκεντρο της προσοχής των τουριστών του εξωτερικού, φούντωσε στην πατρίδα το εθνικό συναίσθημα και κάποιο αόρατο χέρι παρενέβη και είπε να ισοπεδωθεί οτιδήποτε έμεινε από το παρελθόν.

Ήρθε η οδηγία στον Δήμο: «Εξαφανείστε αμέσως αυτή την εκκλησία».

Ο κύριος Derviş εναντιώθηκε λέγοντας: «Πως είναι δυνατόν να κατεδαφιστεί ένας τόπος λατρείας;»

Ο κύριος Derviş είναι ο πεθερός του κ. Baskın Oran, ο οποίος διηγείται προσωπικά το συμβάν:

Ο κύριος Rüştü Gür, Πρόεδρος τότε του «Συλλόγου Τουρισμού και προβολής της Αλικαρνασσού» πήρε θέση λέγοντας: «Αν κατεδαφιστεί αυτό το μνημείο, τότε και ο τουρισμός θα πληγεί και η Ελλάδα μπορεί να επιχειρήσει να το εμποδίσει».

Η διαταγή όμως προερχόταν από πολύ ψηλά.

Η έκθεση που έγραψε ο υπάλληλος Πολεοδομίας που στάλθηκε από τα Muğla είναι να γελάς: «Το κτίριο αυτό, το οποίο έχτισε κάποιος ονόματι Νικόλαος δεν έχει καμμία ιστορική ιδιαιτερότητα. Επί πλέον φέρεται ότι υπάρχει και κίνδυνος κατάρρευσης...».

Δηλαδή γκρεμίστε το να τελειώνουμε.

Το τραγικό είναι ότι ιστορικό κτίριο που διατρείχε «κίνδυνο κατάρρευσης» δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να κατεδαφιστεί. Σε βαθμό που αναγκάστηκαν στο τέλος να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν δυναμίτη.

Όταν και παρά τον δυναμίτη δεν γκρεμιζόταν ο κεντρικός ναός, έχτισαν πάνω του το άσχημο αυτό κτίριο που βλέπετε στη φωτογραφία.

Αυτό το μνημείο κακογουστιάς θέλει σήμερα να γκρεμίσει ο Δήμαρχος της Αλικαρνασσού Mehmet Kocadon, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), και να αποκαταστήσει στη θέση του τον Άγιο Νικόλαο. Έχει μάλιστα εξασφαλίσει άλλο κτίριο για τη στέγαση του «Κέντρου Λαϊκής Επιμόρφωσης». Όμως ο Kocadon έχει ένα πρόβλημα: εάν πεί ότι «ξαναχτίζουμε τον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου», θα εμπλακούν ένα σωρό Υπουργεία και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσει να πάρει τελικά την άδεια. Διότι η εμπειρία του παρελθόντος σταθερά δείχνει ότι όσοι το προσπάθησαν με καλή θέληση, απογοητεύτηκαν. Γι' αυτό ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού άδεια για να το κάνει μουσείο: «Μουσείο Αλιείας και Σπογγαλιείας»!

Ο Πρωθυπουργός Tayyip Erdoğan πιέζει χρόνια τώρα να ανοίξει ένα τζαμί στην Αθήνα. Και δίκιο έχει. Το λάθος είναι ότι το παρουσιάζει ως ζήτημα αμοιβαιότητας σε σχέση με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Είναι από κάθε άποψη η ντροπή της χώρας αυτής τό ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η Θεολογική Σχολή. Πρέπει άνευ χρονοτριβής να λειτουργήσει.

Προτείνω όμως από δω στον Πρωθυπουργό κάτι άλλο:

«Κύριε Tayyip, ελάτε, βοηθείστε τον Δήμαρχο της Αλικαρνασσού, τόσο χάριν του τουρισμού, όσο και χάριν της ανάδειξης της στάσης της Τουρκίας, να ξαναχτιστεί ο Άγιος Νικόλαος όχι σαν μουσείο σπογγαλιείας, αλλά σαν εκκλησία.

Και να μείνουμε αντιμέτωποι: μέσω του Αγίου Νικολάου εμείς με το δικό μας παρελθόν και η Αθήνα με την ντροπή του τζαμιού.






Γράφει ο/η Greek American News Agency

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ισλαμοποίηση τής Ελλάδος το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. στα Προπύλαια τού Πανεπιστημίου Αθηνών





Φυτώριο φιλελλήνων η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στο Βανκούβερ


2323Ένας σύγχρονος “Οδυσσέας” ταξιδεύει στα πέρατα της γης, μέσω διαδικτύου, για να διδάξει την ελληνική γλώσσα, ακόμα και σε Κινέζους, με “ορμητήριο” την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών, στο πανεπιστήμιο του Simon Fraser (Σάιμον Φρέιζερ), στο Βανκούβερ του Καναδά.
Το πανεπιστήμιο, ένα από τα μεγαλύτερα της Βορείου Αμερικής, χαρακτηριστικό δείγμα της εικόνας του Καναδά, που αποτελεί ένα σύγχρονο χωνευτήρι των λαών, μας εντυπωσιάζει, κατά την επίσκεψή μας. Κτισμένο σε μία καταπράσινη ειδυλλιακή τοποθεσία, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Βανκούβερ, λόγω της φήμης του, το πανεπιστήμιο προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές απ΄ όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι οι σπουδές τους θα είναι αντάξιες των απαιτήσεων της σημερινής, παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας.
Η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών λειτουργεί από το 1996, αν και η ιδέα ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, με πρωτοβουλία του Ελληνο-Καναδικού Κογκρέσου της Βρετανικής Κολομβίας, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του, Νίκο Πάνο. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος και πολλές προσπάθειες καταβλήθηκαν για να πειστεί η τοπική κυβέρνηση να προικοδοτήσει την έδρα, με το ποσό των 500.000 δολαρίων. Άλλα τόσα έπρεπε να καταβάλει ο ελληνισμός του Βανκούβερ, όπως και έγινε.
“Ήμασταν πεπεισμένοι ότι, μέσα από τις πανεπιστημιακές σπουδές, μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που όλοι ποθούμε – να διαδώσουμε ευρύτερα τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία, προσελκύοντας όχι μόνο τους ομογενείς, αλλά και πολλούς φιλέλληνες, τους οποίους οι πατρίδα μας έχει ανάγκη”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πάνου.
“Σήμερα -συνεχίζει- μετά από τόσα χρόνια και τα πολλά εμπόδια που συναντήσαμε, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον διευθυντή της έδρας, καθηγητή Ιστορίας, Ανδρέα Γερολυμάτο”.
Στις πρώτες εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στην πανεπιστήμιο έρχεται να προστεθεί η ζεστασιά, με την οποία μας υποδέχονται ο κ. Γερολυμάτος και οι συνεργάτες του στο χώρο της Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών, όπου αντικρίσαμε την Ελλάδα μέσα από τις πολλές εικόνες που την κοσμούν, αλλά και τη δύναμη αυτών των ανθρώπων να προσφέρουν, άοκνα, έργο σημαντικό.
Η συζήτηση που είχαμε μαζί τους μας εντυπωσιάζει, γνωρίζοντας την προσφορά του προγράμματος, που ίσως κάποιοι υπεύθυνοι στην Ελλάδα αγνοούν.
“Το πρόγραμμα των Ελληνικών Σπουδών είναι διατομεακός τομέας, που επιδιώκει την προαγωγή της γνώσης σε ζητήματα ελληνικής ιστορίας, γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού. Σε συνεργασία με άλλα τμήματα του πανεπιστημίου μας, προσφέρονται μαθήματα αρχαίας ιστορίας, μυθολογίας, βυζαντινής και σύγχρονης ιστορίας και πολιτισμού. Προσφέρονται, επίσης, μαθήματα ελληνικής γλώσσας, σε επίπεδο αρχάριων και μέσω επίπεδο”, θα μας πει ο κ. Γερολυμάτος.
Σημαντικό κίνητρο για τους φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν με επιτυχία τα μαθήματα του προγράμματος, αποτελεί και το πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών, που τούς προσφέρεται. Το εν λόγω πιστοποιητικό, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Γερολυμάτος, ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ειδίκευση των φοιτητών στην ιστορία ή τη γλωσσολογία. Ο κορμός των μαθημάτων περιλαμβάνει ιστορία (αρχαία και σύγχρονη), λογοτεχνία, πολιτικές επιστήμες και κλασσικές σπουδές.

Πάνω από 500 φοιτητές στην έδρα Νεοελληνικών Σπουδών
Στην έδρα των Νεοελληνικών Σπουδών, στον Καναδά, ανά χρόνο, υπάρχουν περίπου πεντακόσιους φοιτητές και σχεδόν όλοι είναι Καναδοί, Κινέζοι, Ινδοί, Πακιστανοί… Ένας αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος, αν αναλογιστούμε ότι, στα 2.500 πανεπιστήμια και κολέγια της Β. Αμερικής, τις ελληνικές σπουδές επιλέγουν περίπου 1.000 άτομα, όπως μας διαβεβαιώνει ο Δημήτρης Κράλης, ο οποίος διδάσκει βυζαντινή ιστορία και λογοτεχνία στην Έδρα.
Εκτός από το κ. Κράλη, διδάσκουν ο καθηγητής Παναγιώτης Παππάς, (Γλωσσολογία), υπεύθυνος του προγράμματος αρχαιολογίας είναι ο Geoffrey Schmalz, ενώ μάνατζερ και συντονίστρια του προγράμματος είναι η Μαρία Χάμιλτον. Επίσης, η αποσπασμένη από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, φιλόλογος Μαρία Καλογεροπούλου, παρέχει μαθήματα ελληνικών, με σκοπό την απόκτηση ικανότητας παραγωγής λόγου από τους φοιτητές.
Εκτός από τις προπτυχιακές σπουδές, προσφέρονται και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ελληνική ιστορία και γλωσσολογία, σε επίπεδο Master και Ph.D. Μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών σε επτά φοιτητές, ενώ, προς το παρόν, οκτώ φοιτητές παρακολουθούν προγράμματα μεταπτυχιακών στην ελληνική ιστορία.

“Οδυσσέας”, ο Νοήμων Γλωσσικός Εκπαιδευτής
Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ελληνικών σπουδών διαδραματίζει το on line πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής, ως ξένης γλώσσας, πάνω στο οποίο οι άνθρωποι της έδρας εργάστηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια. Το εύχρηστο πρόγραμμα, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και ονομάστηκε “Οδυσσέας”, αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στην πράξη, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Απευθύνεται δε, προς το παρόν, σε αγγλομαθείς και κινέζους. Πολύτιμη εμπειρία ήταν η “ξενάγηση” στο χώρο του διαδικτύου και στην κινεζική και αγγλική εκδοχή του “Οδυσσέα”, που μας έκαναν η υπεύθυνη Κινέζα καθηγήτρια και ένας φιλέλληνας Καναδός μεταπτυχιακός φοιτητής, αντίστοιχα.
Ο Νοήμων Γλωσσικός Εκπαιδευτής “Οδυσσέας” διατίθεται, σήμερα, σε τέσσερα επίπεδα (δύο αρχαρίων και δύο μέσα επίπεδα). Το πρόγραμμα παρακολουθούν φοιτητές από πολλά μέρη του κόσμου και από μεγάλα πανεπιστήμια της Β. Αμερικής (Harvard, Yale, San Francosco, Drexel κ.ά.) και της Κίνας, όπως αυτό του Πεκίνου, ακόμα και η ελληνική πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα. Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι και οι ομογενείς, που κάνουν χρήση του προγράμματος, με πρωτοβουλία του παραρτήματος της ΑΧΕΠΑ στον Καναδά και της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ, που έχουν ενταχθεί σε αυτό.
“Το Πρόγραμμά μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ανάπτυξη διαδικτυακού προγράμματος για τη διδασκαλία ελληνικών σε παιδιά”, τονίζει ο κ. Γερολυμάτος και προσθέτει: “Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα απαντήσουμε σε αίτημα της ελληνικής ομογενειακής κοινότητας της Βρετανικής Κολομβίας και γενικότερα του Καναδά. Πιστεύουμε ότι, το πρόγραμμα θα βοηθήσει τόσο τους δασκάλους και τους γονείς, όσο και τα ίδια τα παιδιά στην εκμάθηση της γλώσσας”.
Οι υπεύθυνοι της έδρας προγραμματίζουν, στο άμεσο μέλλον, τη δημιουργία δύο ακόμα προγραμμάτων, σε προχωρημένο επίπεδο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η σύνταξη κινεζοελληνικού και ελληνοκινεζικού λεξικού.

Νέα Προγράμματα
Το πρόγραμμα ελληνικών σπουδών του Σάιμον Φρέιζερ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία και ανάπτυξη και μιας σειράς διαδικτυακών μαθημάτων, που θα αφορούν στην ελληνική ιστορία (αρχαία, βυζαντινή και νεότερη), τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε πέντε επίπεδα, την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία, καθώς και την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Πέρα από τα προγράμματα σπουδών, η έδρα διοργανώνει συμπόσια και διαλέξεις, σε ποικίλα θέματα, ελληνικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, που απευθύνονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στην ομογένεια και ευρύτερα στην καναδική κοινωνία.
Μία άλλη ενδιαφέρουσα δράση είναι και η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δασών της Βρετανικής Κολομβίας, στα οποία έλαβε μέρος αποστολή της ελληνικής πυροσβεστικής, όπως και on line προγράμματα, τα οποία είναι στη διάθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Στο ίδιο πνεύμα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, εντάσσεται και η διοργάνωση διημερίδας για την Αντιμετώπιση των Πυρκαγιών και την Οικονομική Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Διοργάνωση μαθημάτων στην Ελλάδα
Εδώ και εννέα χρόνια, το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών διοργανώνει θερινά μαθήματα βυζαντινών σπουδών στην Λέσβο, στα οποία πέρυσι έλαβαν μέρος 22 φοιτητές.
Επίσης, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Διεθνών Σπουδών του Σάιμον Φρέιζερ, κάθε χρόνο διοργανώνεται κύκλος μαθημάτων στην Κεφαλονιά, όπου οι φοιτητές παίρνουν μέρος σε αρχαιολογικές ανασκαφές και παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Λίγα λόγια για τον καθηγητή Ανδρέα Γερολυμάτο
Παιδί μεταναστών από την Κεφαλονιά, που έφυγαν από την Ελλάδα το 1957, από τα έξι του χρόνια, ο Ανδρέας Γερολυμάτος μεγάλωσε ως Έλληνας της διασποράς, διατηρώντας την ελληνικότητά του σαν συνείδηση και σαν αίσθημα, όπως δηλώνει ο ίδιος. Με τον καιρό κατάλαβε ότι, “όσο μακριά και αν βρίσκεται κανείς από την ελληνική ζωή και από τα ελληνικά γράμματα, κάτι μέσα του διασώζεται ακέραια ελληνικό”.

Ειδικός σε θέματα αρχαίας και νεότερης ελληνικής ιστορίας, με ειδίκευση στη στρατιωτική και διπλωματική ιστορία, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τη νότια Ευρώπη, ο καθηγητής Γερολυμάτος έχει κάνει σκοπό της ζωής του, μαζί με άξιους συνεργάτες, να κρατήσει ζωντανό το “φως” το ελληνικό.

Σπούδασε κλασική φιλολογία και σύγχρονη ιστορία στο κολέγιο Loyola και στο πανεμιστήμιο McGill του Μόντρεαλ. Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται-μεταξύ άλλων-τα βιβλία “Guerilla warfare and espionage in Greece” και “The Balkan Wars: war, mythology and the eternal conflict”, ενώ σε συνεργασία με άλλους ακαδημαϊκούς δασκάλους έχει δημοσιεύσει μελέτες για θέματα σχετικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, καθώς και για τη θέση της Ελλάδας στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Η ιστοσελίδα της Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του ΣΔάιμον Φρέιζερ είναι: http://www.sfu.ca/hellenic-studies/.
(Πηγή: ana-mpa)

Να καταργηθεί η τσικνοπέμπτη...

...διότι προσβάλλονται οι συμπολίτες μας που είναι διαφορετικού θρησκεύματος,χρώματος,εθνικότητος...Όχι,γράψτε λάθος...Η εθνικότητά τους θα είναι ελληνική σε λίγους μήνες! Με ποιο δικαίωμα τσικνίζουμε δηλαδή..? Είμαστε με τα καλά μας? Δεν το βρίσκω πρέπον..!

Τέλος πάντων,πρέπει να σεβαστούμε τα πιστεύω τους και την διαφορετικότητά τους....

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ και φυσικά όλα όσα προσβάλλουν τους συμπολίτες μας....!!! Και μετά από την τσικνοπέμπτη,να καταργηθεί και η πρωτομαγιά,η Καθαρά Δευτέρα,η Μεγάλη Εβδομάδα,η Ανάστασι κλπ,κλπ,κλπ...

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Όποιος δεν συμφωνεί με την άποψί μου είναι φυσικά φασίστας και ακροδεξιός,ξενόφοβος....Εξυπακούεται και ρατσιστής!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΧΩΝΕΨΗ...!

Η Μνήμη...


Κανένα όπλο δεν είναι τόσο δυνατό όσο η μνήμη.!
"Μόνο για τον άνθρωπο που έχει μέσα του το πάθος για το μέλλον, η ιδέα του παρελθόντος αποκτά περιεχόμενο και αξία"
Πολ Βαλερί

Η δημιουργική δραστηριότητα του ιστορικού ανθρώπου, γενικά μιλώντας, είναι κληρονομική. Κάθε τι το καινούργιο στηρίζεται στο παλιό. Το παρόν και το μέλλον συνδέονται και στηρίζονται στο παρελθόν. Γι αυτό, όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο Γκράμσι, «αποδοκιμάζει κανείς το παρελθόν για να μην υπολογίσει το καθήκον του παρόντος».
Βεβαίως αυτή η διαδοχή από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον, από το παλαιό στο καινούργιο είναι διαλεκτική, δηλαδή αποκαλύπτεται διαμέσου εσωτερικών απώσεων και ρήξεων.
Για όσους λοιπόν αγωνίζονται να αλλάξουν τον κόσμο, όσοι έχουν «μέσα τους το πάθος για το μέλλον» η Ιστορία, οι παραδόσεις και οι μνήμες αποκτούν «περιεχόμενο και αξία».
Αυτοί που θέλουν να σβήσουν την Ιστορία, να σιδερώσουν τις μνήμες και να «τσαλακώσουν» τις παραδόσεις είναι οι κήρυκες και οι απολογητές του «υπάρχοντος ύπνου». Κάθε εξουσία αγωνίζεται για την αποκοπή του κοινωνικού και ιστορικού κυκλώματος και την επιβολή μιας πάγιας κατάστασης: τη διαιώνιση του υπάρχοντος.
Η πλανητική εξουσία, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, δεν θέλει καμιά ταυτότητα συλλογικότητας, καμιά ταυτότητα εθνική ή θρησκευτική, καμιά ταυτότητα ιστορικής μνήμης. Γι αυτό η Νέα Τάξη επιχειρεί να «καταργήσει» την Ιστορία, να αποσπάσει τον άνθρωπο από την ιστορικότητά του (το παρελθόν του).
Η Ιστορία είναι επικίνδυνη για τους δυνάστες του κόσμου. Και είναι επικίνδυνη γιατί προϋποθέτει βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του γίγνεσθαι. Είναι δηλαδή συλλογική διαδικασία. Αυτός που «έχει μια ιστορία» έχει σχέση με το γίγνεσθαι, που σημαίνει ότι είναι και ικανός να δημιουργήσει ιστορία, δηλαδή να αλλάξει τον κόσμο.
Η κοσμοπολίτικη αριστερά αποτελεί τον ιδεολογικό κριό της πλανητικής εξουσίας. Αγωνίζεται μανιακά (με τρομοκρατικά λάβαρα τον «αντιεθνικισμό», τον «αντιρατσισμό» και εκείνο το νόθο τέκνο τα «ατομικά δικαιώματα») να αποσαθρώσει τον ιστορικό μας ιστό και να αφανίσει την ιστορική μας ταυτότητα: το παρελθόν.
Απουσιάζει παντελώς από αυτήν «το πάθος για το μέλλον».

ΑΠΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ


Με απόφαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εργασίας απαγορεύεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων πέραν της 2ας πρωινής. Το μέτρο αρχίζει να ισχύει από τις 16 Μαρτίου.....



όλα αυτά βέβαια σαν σήμερα το 1994, όπου ο Παπαθεμελής και ο Γιαννόπουλος, ήταν στα υπουργεία.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΦΑΛΙΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΆΦΙΑ

ee

Ο λαός μας βιώνει ημέρες εξευτελισμού και ντροπής εξ αιτίας της χρεωκοπίας της χώρας. Ταπείνωση χειρότερη και από την είσοδο των δυνάμεων του άξονος στην Αθήνα. Τότε τουλάχιστον είχαμε πει το ηρωικό ΟΧΙ. Παράλληλα, τον διακατέχει οργή για την πολιτική ηγεσία-των 3-4 «οικογενειών» που κυβερνούν τη χώρα μετά την απελευθέρωση . Και παραδόξως στέκουν ακόμη στη θέση τους και έχουν το απύθμενο θράσος να φροντίζουν και για την υστεροφημία τους, με την χρηματοδότηση των οικογενειακών τους ιδρυμάτων. Βέβαια δεν είναι άμοιρος ευθύνης και ο λαός μας, που εκλέγει εδώ και μισό και πλέον αιώνα τις πιο ληστρικές , διεφθαρμένες , ανίκανες, ξενόδουλες και μισελληνικές ηγεσίες. Επομένως, πρέπει να έχει υποστεί κι’ αυτός μετάλλαξη;

Οι Κυβερνήσεις μας ευθύνονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις) για την συνειδητή καταστροφή, καταλήστευση και ερημοποίηση της χώρας . Και όλα αυτά στο βωμό της κομματικής συναλλαγής, της διαπλοκής-με το εξ ίσου διεφθαρμένο- οικονομικό μας σύστημα και με τους ξένους . Και όλα αυτά για την διαιώνιση του κόμματος στην εξουσία , αλλά και για τον πλουτισμό αυτών και των απογόνων τους. Έχουμε γράψει σε παλαιότερο για το πώς φθάσαμε στην χρεοκοπία(πανωτόκια, μίζες, κλοπές, Yes Sirσε όλα, ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες,… δώστα όλα, δάνεια από Εβραίους τοκογλύφους, ρουσφέτια, ωχ αδελφέ! φάτε και σκάστε, ευρηματική λογιστική, αργομισθίες, μην αλλάξει τίποτα, τα αδέλφια μας οι μετανάστες κ.α) Από την εποχή συνδέσεως μας με την ΕΟΚ- και ειδικότερα μετά την είσοδο μας σ’ αυτήν σαν ισότιμο μέλος το 1981 – την ευθύνη για την χρεωκοπία της Ελλάδος έχει σε μείζονα βαθμό η Ε.Ε. Επομένως πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους γιατί ο Ελληνικός λαός δεν είναι αμνήμων.

Οι Ευρωπαίοι, που σήμερα μας “μαλώνουν” για τις “σπατάλες” μας, είναι οι κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το εξωτερικό μας χρέος. Τα περισσότερα χρήματα του εξωτερικού μας χρέους δεν μπήκαν σε κάποια ελληνικά “σεντούκια” αλλά σε δικά τους(Εβραϊκές τράπεζες, ασφάλειες, εμπορικές -κατασκευαστικές εταιρείες, πολυκαταστήματα ταξιδιωτικά γραφεία, καζίνα, γραφειοκρατία Βρυξελλών κ.ο.κ) Φταίμε και εμείς γιατί πέσαμε θύματα μιας κατάστασης και δεν αντιμετωπίσαμε τους κλέφτες. Μπήκαμε στην ΕΟΚ για πολιτικούς λόγους και ανέτοιμοι μόνον και μόνον για την προστασία μας από την Τουρκία . Αλλά απεδείχθη άνθρακας ο θησαυρός.

Αυτοί μόνον εταίροι δεν είναι , διότι τώρα ερωτοτροπούν με την Τουρκία , αδιαφορούν για το Κυπριακό, το Αιγαίο, τη Θράκη, το κύμα των λαθρομεταναστών, την ασφάλεια των Ελληνικού (άρα και Ευρωπαϊκού )χώρου , των συνόρων μας κ.α. Έχουν εδώ τους Χριστοφοράκους της Ζήμενς, Χόφτιχ, πολυκαταστημάτων , μονοπωλίων- καρτέλ τους και καθάριζαν με τις μίζες και την αδυναμία ανταγωνισμού την αγορά μας. Στις Βρυξέλλες έχουν τους διεθνείς τοκογλύφους της Ε.Κ.Τ που δανείζουν τις τράπεζες (όχι όμως το Ελληνικό δημόσιο) με φθηνό χρήμα για το πωλούν στο δημόσιο σε δυσθεώρητα ύψη επιτοκίου. Μήπως με εντολές δικές τους (ντιρεκτίβες) δεν έγινε η καταστροφή της Αγροτικής μας Παραγωγής , της Βιοτεχνίας, Βιομηχανίας , Εμπορίου κ.ο.κ. Αυτοί δεν μετέβαλαν τους αγρότες μας σε συνταξιούχους , ή δημοσίους υπαλλήλους με το ξερίζωμα , τις επιδοτήσεις , τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τις χωματερές; Μήπως νοιάστηκαν να εφαρμόσουν κάποιο Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Νότου, για ν’ αντιμετωπίσουν οι χώρες του τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα; Όχι βέβαια διότι αυτό δεν συμφέρει τις ληστρικές τράπεζες και τα καρτέλ. Μας λέγανε ότι θα μπούμε στην αγορά των 360 εκατ. και είδαμε η αγορά αυτή να εισβάλει και να ισοπεδώνει την αγορά μας των 10 εκατ.

Κανένας δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα της ενιαίας Ευρώπης, αλλά τα πάντα μέσα σ’ αυτήν πρέπει να κινούνται μέσα στα πλαίσια της δικαιοσύνης, του αμοιβαίου σεβασμού και βέβαια της ισότητας μεταξύ των λαών. Αυτοί μετέβαλαν την ένταξη μας σε κατοχή του 4ου Ράιχ , με την καταιγίδα της αγοράς και τον υπέρογκο δανεισμό . Ο Χίτλερ το έκανε με τα όπλα. Αυτοί με τις αγορές και τις θηλιές των δανείων .Τώρα ανησυχούν για το Ευρώ, καίτοι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας του, γιατί η Ελλάς είναι αμελητέα ποσότητα (3%) στην ευρωζώνη. Γιατί τότε αγωνιούν τόσο πολύ για την Ελλάδα; Γιατί η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση θα αποκαλύψει τα εγκλήματά τους, όχι μόνον προς εμάς αλλά και προς τις λοιπές χώρες της Μεσογείου(Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος κ.α)

Δρομολογούν λύση Ιρλανδίας ή Παλαιστίνης; Από την Ιρλανδία έφυγαν 200.000 νέοι λόγω της κρίσεως. Το κενό θα το καλύψουν οι λαθρομετανάστες. Εβραίοι τραπεζίτες–τοκογλύφοι “βρικόλακες” πρώτα μας αφαίμαξαν με τα δανεικά , λεηλάτησαν τον πλούτο μας και τώρα ζητούν να τους παραδώσουμε την πατρίδα μας. Και επειδή δεν τους την παραδίδουμε άνοιξαν την κερκόπορτα των λαθρομεταναστών. Η εντολή Κίσιγκερ για καταστροφή του Ελληνικού λαού συντελείται με ακρίβεια. Βρέθηκαν «Έλληνες» εφιάλτες που εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Δεν αντιδρούν ούτε στο δόγμα της νέα- Οθωμανοκρατίας της Αγκύρας. Πρόθυμοι για νέο σχέδιο Αννάν στην Κύπρο, για συνδιαχείριση του Αιγαίου, για αυτονομία της Θράκης και για το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Η δυσκολία τους είναι να πείσουν τον Ελληνικό λαό . Για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατεύσει τα εντόπια και ξένα ΜΜΕ , τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και 5φαλαγγίτες,, πράκτορες και αργυρωνήτους ψευτοδιανοουμένους .

Τρομάζουν μπρος στην ογκούμενη λαϊκή αντίσταση που δεν δέχεται τους συμβιβασμούς που του προτείνουν οι διεφθαρμένες κατοχικές μας κυβερνήσεις. Ο αντίπαλος είναι ανελέητος . Οι «εκλεκτοί» μεγαλοτραπεζίτες χρεωκόπησαν την πλουσιότερη χώρα του κόσμου , την Αμερική, την Μέκκα του καπιταλισμού , και εμάς θα λογάριαζαν; Οι ίδιοι έχουν θέσει υπό κατοχή της Γερμανία και κρατούν σε κατάσταση ομηρίας ολόκληρη της Ευρώπη . Μια συμμορία Εβραίων γονατίζει τους λαούς για να τους ελέγχει με το ψέμα και το χρήμα . Το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ακολουθεί τις δοκιμασμένες πρακτικές της Federal Reserve Bank και άλωσε την Ε.Ε . Οι «εκλεκτοί» διά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ασκούν εξουσία στην Ε.Ε . Αυτοί που επινόησαν το Ολοκαύτωμα και αφαίμαξαν τη Γερμανία -και όχι μόνον . Αλλά αρνήθηκαν με πείσμα να ξεπληρώσουν τα δάνεια και τις Πολεμικές Επανορθώσεις των Ναζί στην Ελλάδα. Σήμερα αισθάνονται ασφαλείς και θέλουν να σταθεροποιήσουν τα κέρδη και τις κατακτήσεις τους, πριν προχωρήσουν προς την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Γι’ αυτό αποφεύγουν τις αντιδράσεις των λαών που ογκώνονται εξ αιτίας της ανεργίας. Ιδιαίτερα φοβούνται την αντίσταση του Ελληνικού λαού , πριν τον αλλοιώσουν εθνολογικά και εκλογικά με τους λαθρομετανάστες. Γιατί εμείς είμαστε απρόβλεπτοι και μπορεί να «καμακώσουμε το θηρίο» , όπως κάναμε και στο παρελθόν. Μπορεί και να μεταδώσουμε τον σπινθήρα της αντίστασης και σε άλλους λαούς. Γι’ αυτό μετέρχονται το γνωστό τους όπλο , το «καρότο και το μαστίγιο», την συναλλαγή και την Τρομοκρατία.

Τώρα δίνουμε τον ύστατο αγώνα. Θέλουν να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της χώρας. Θέλουν να μας αφελληνίσουν και να καρπωθούν τον πλούτο μας, Γιατί αυτή είναι“στρατηγικότατο οικόπεδο” στη μέση της Μεσογείου και στο σημείο τομής τριών Ηπείρων. Επιπλέον η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αλλά κανείς ως τώρα δεν φρόντισε για την αξιοποίηση της. Θέλουν την ανταλλαγή των δανείων με τα εθνικά μας δίκαια και την υποταγή μας στα κελεύσματα τους , ήτοι: Αλλαγή της γεωγραφίας μας, της γλώσσας , θρησκείας , ιστορίας , εθνικής μας ταυτότητος , των αξιών μας, της εθνότητος μας, ακόμη και του DNA μας με αφροασιατικό τοιούτο. Όμως ο λαός μας δεν έκλεψε και δεν έβαλε τίποτα στην τσέπη. Αυτοί που τα έκλεψαν (πανωτόκια, χρηματηστήριο, ομόλογα, πακέτα Ε.Ε, μίζες, προμήθειες, μονοπώλια-καρτέλ, τοκογλυφίες κλπ) αυτοί να πληρώσουν, Να τα επιστρέψουν. Αυτοί να καθίσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν. Η συμμορία αυτή δεν είναι αγνώστου “διαμονής“. Έχει «ονοματεπώνυμο“, θρησκεία , εθνότητα και γνωστή διεύθυνση. Είναι η συμμορία του «περιούσιου λαού» και των συνεργατών του δοσιλόγων , που ελέγχει απόλυτα την εβραιοκρατούμενη πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο. Αυτών οι περιουσίες να δημευθούν γιατί είναι προϊόν κλοπής και απάτης.

Ο λαός πρέπει συνεχώς να διεκδικεί: Τα ανεξόφλητα πολεμικά δάνεια , τις πολεμικές επανορθώσεις , τα κλοπιμαία , την ανάπτυξης της χώρας. Πρέπει συνεχώς να αγωνίζεται για τα Εθνικά μας Δίκαια και τούτη την ποτισμένη με αίμα Γη, που επιβουλεύονται οι γείτονες μας. Για την δημόσια περιουσία που μας έχουν κατακλέψει(ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τράπεζες κλπ). Για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας .

Πρέπει να αγωνιζόμαστε: Για τον Πολιτισμό που μας έχουν κλέψει και καταστρέψει . Για τις Αξίες που τις έχουν καταρρακώσει. Για την τέχνη που την έχουν κακοποιήσει, Για την τροφή που την έχουν νοθεύσει. Για το περιβάλλον που το έχουν μαγαρίσει. Για την Δημοκρατία που την έχουν βιάσει, Για την Ελευθεροτυπία που την έχουν περιορίσει. Για την Γνώση που την έχουν εμπορευματοποιήσει. Για τα όνειρα μας που τα έχουν γκρεμίσει. Τέλος πρέπει να αγωνιζόμαστε για την Ελληνοποίηση του κόσμο όλου , προκειμένου να βγει από την σημερινή κρίση και παρακμή.

Αμφικτύων: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης


amphiktyon.blogspot.com