Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ..




Μπήκαν...μαχαίρωσαν...λήστεψαν....έτσι απλά....




Δύο λαθρομετανάστες μπήκαν σε μαγαζί στην Ομόνοια
μαχαίρωσαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν χρηματικό ποσόν.
Η καθημερινότητα τύπου Καμπούλ συνεχίζεται
στο Κέντρο της Αθήνας.
Πρέπει να σκληρύνει η Αστυνομία και να γράψει στα παλιά της
τα παπούτσια τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και τα πολιτικά
απο-κόμματα που τις στηρίζουν;
Ο φόβος φυλάει τα έρημα.....
Όσο ψυχρό και να ακούγεται!

ΟΠΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Η Αλβανία στέλνει μάχιμους στο Αφγανιστάν



R

Ο Σάλι Μπερίσα απευθύνεται στους στρατιώτες κατά την τελετή αναχώρησης που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα.

Η Αλβανία έστειλε για πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μάχιμη στρατιωτική δύναμη στο εξωτερικό, εντάσσοντας μία μονάδα στην πολυεθνική δύναμη που βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Η μονάδα «Αετός 1», που αποτελείται από 44 άνδρες, θα υπηρετήσει για έξι μήνες υπό αμερικανική διοίκηση στην περιοχή του Κανταχάρ και είναι πιθανό ν΄ ακολουθήσει η αποστολή κι άλλων στρατιωτών από την Αλβανία, που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ πριν από ένα χρόνο.

«Συμμετέχετε σε επιχειρησιακές δράσεις, δίπλα σε στρατιώτες από τον πλέον άριστο στρατό του κόσμου, τον αμερικανικό στρατό», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα, απευθυνόμενος στους στρατιώτες κατά την τελετή αναχώρησής τους για το Αφγανιστάν.

Ο Μπερίσα πρόσθεσε ότι είναι πολύ πιθανό να αποσταλούν κι άλλοι στρατιώτες, κάτι που επισήμανε πως αντανακλά την στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί με τις ΗΠΑ, που βοήθησαν την Αλβανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και επενέβησαν στο γειτονικό Κόσοβο, προς όφελος των Αλβανών κατοίκων της περιοχής.

Η Αλβανία έχει στείλει μετά το 1990 στρατιώτες σε αρκετές ειρηνευτικές αποστολές, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι Αλβανοί στρατιώτες αναπτύσσονται σε μία ζώνη πολεμικών επιχειρήσεων. πηγη

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ-50,000 αποζημίωση επειδή δεν μπορει να την ικανοποιήσει ο άντρας της





ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ

Στη Πορτογαλία μια γυναίκα κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση 50,000 ευρώ απο την ασφαλιστική της εταιρεία επειδή ο άντρας της δε μπορεί πλέον να την ικανοποιήσει σεξουαλικά. Το 2001 είχε ...

ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και μετά απο αυτό άρχισαν τα προβλήματα. Η γυναίκα ισχυρίζεται οτι λόγο αυτού του προβλήματος δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στην οικογένεια τους με τον άντρα της να ζηλεύει κλπ. Κατάφερε και πήρε αποζημίωση 50,000 ευρώ κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία, της Πορτογαλίας τουλάχιστον

Σκόπια: «Να δωρίσουμε το άγαλμα του Αλεξάνδρου στην Αθήνα»...

__1_~3.JPG

Ιούλιος 23, 2010

«Ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Ελλάδα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον αρχαιοποίηση' της χώρας και να δωρίσει το μνημείο του Αλέξανδρου του Μακεδόνα στην Αθήνα»

Τα παραπάνω αναφέρει σήμερα, 23 Ιουλίου 2010, η σκοπιανή τηλεόραση Alsat και διευκρινίζει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια σοβαρή και θετική στάση της χώρας προς τις Βρυξέλλες, για την επίλυση του ονόματος με την Ελλάδα.

Η παραπάνω πρόταση είναι του (σλαβο)μακεδονικού Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Παιδεία που είναι μια επίσημη οργάνωση των Σκοπίων.

Σε έγγραφό του το αναφερόμενο Κέντρο αναλύει την κατάσταση στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης της διαφοράς για το όνομα του κράτους και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα δείχνοντας έμπρακτο συμβιβασμό προς την κατεύθυνση αυτή.

«Η διαμάχη για το όνομα θα πρέπει να επιλυθεί αμέσως στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής με την Ελληνική Δημοκρατία. Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να υπερασπιστεί το κράτος μας προς την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσα στο γενικότερο χρονοδιάγραμμα των Δυτικών Βαλκανίων έως το 2014» δήλωσε η Lidia Dimova του σκοπιανού Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Παιδεία.
ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΡΕΥΤΗΣ!!!

Οι δοκιμασίες του Ρωσικού λαού

†(Αγίου) Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος (1880 -1956)

Προφητικό κείμενο του Αγίου Νικολάου Αχρίδος. Απάντησις στην ερώτηση ετερόδοξου Ιερωμένου, γιατί ο θεός τιμωρεί την ορθόδοξη Ρωσία….

Είσθε βέβαιος ότι τα σημερινά δεινά του ρωσικού λαού είναι μία θεϊκή τιμωρία; Ομολογώ ότι εγώ δεν είμαι βέβαιος. Προσέξτε μην πέσουμε σε αμαρτία, αν θεωρήσουμε κάθε βάσανο είτε ενός άτομου είτε ενός ολοκλήρου λαού σαν μία τιμωρία από τον θεό. Οι τρεις σταυροί στον Γολγοθά μάς διδάσκουν να είμαστε προσεκτικοί στην εκτίμηση της δυστυχίας, όποια κι αν είναι αυτή. Μήπως σταυρώθηκε ο Χριστός τιμωρούμενος από τον Θεό; Στην μεγάλη χορεία αυτών που υπέμειναν βάσανα, βλέπουμε προφήτες, αποστόλους και πολλούς προ φανώς δικαίους ανθρώπους. Τα βάσανα τους, αναμφισβήτητα, δεν μπορεί να ήταν τιμωρία απ’ τον θεό. Εάν υπέφεραν εξ αιτίας κάποιων αμαρτιών, οι αμαρ τίες αυτές δεν ήταν δικές τους. Έτσι, ο μόνος αναμάρτητος, Αυτός που υπέμεινε το μεγαλύτερο βάσανο, χωρίς αμφιβολία υπέφερε για αμαρτίες όχι δικές του, αλλά ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους.

Τα βάσανα της Αγιας Ρωσίας προέρχονται σίγουρα από αμαρτίες, αλλά τίνος; Είναι ανάγκη να το εξηγήσουμε: θυμηθήτε το γνωστό περιστατικό της Αγίας Γρα φής, όταν ο Κύριος εξηγούσε στους Ιουδαίους τον θάνατο των δεκαοκτώ εκείνων ανθρώπων που κατεπλάκωσε ο πύργος του Σιλωάμ. Είπε πως χάθηκαν, όχι γιατί ήταν οι πιο αμαρτωλοί η οι περισσότερο ένοχοι απ’ όλους τους ανθρώπους της Ιε ρουσαλήμ, αλλά για να χρησιμεύση ο θάνατος τους σαν μία προειδοποίησις προς τους πιο αμαρτωλούς από εκείνους. Ασυζητητί δεν ήταν οι πιο αμαρτωλοί: «Ουχί, λέγω ημίν, άλλ’ εάν μη μετανοήσητε, πάντες ομοίως απολείσθε» (Λουκ. ιγ’ 5).

Είναι η Ρωσία η πιο αμαρτωλή χώρα, ώστε να υποφέρη τα πιο σκληρά βάσανα απ’ όλους τους λαούς; Δύο πράγματα είναι φανερά σ’ όλον τον κόσμο: πρώτον ότι ο ρωσικός λαός καίγεται στην φωτιά του μαρτυρίου, όπως κάποτε οι τρεις παίδες στην κάμινο της Βαβυλώνος· και δεύτερον οι υλιστικές και αθεϊστικές θεωρίες, που έβαλαν αυτή τη φωτιά στη Ρωσία, δεν προήλθαν από τον ορθόδοξο ρωσικό λαό, αλλά από μη ορθοδόξους. Όλα παραμένουν ένα μυστήριο της προνοίας του Θεού. Εμείς δεν μπορούμε να εισχωρήσουμε σ’ αυτό το φοβερό μυστήριο. Σαν κάτι ανάλογο των παθημάτων του ρώσικου λαού μπορούμε ν’ αναφέρουμε τον δίκαιο και πολύαθλο Ιώβ, στον όποιο ο πόνος προξένησε ωφέλεια και τώρα ωφελεί πολ λούς, πολλούς άλλους ακόμη. Μπορούμε να δούμε τα δεινά της Ρωσίας σαν ένα σημείο του Θεού προς όλους τους άλλους λαούς, για ν’ αποφύγουν τον υλισμό στην θεωρία και την πράξη, στην σκέψη και τα έργα.

Όλοι οι διάσημοι για την πνευματική ζωή τους άνθρωποι τον περασμένο αιώνα μίλησαν ξεκάθαρα για την αφροσύνη και την καταστροφή που μπορεί να προέλθη απ’ αυτές τις θεωρίες. Ωστόσο τα λόγια τους δεν έπεισαν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φρίκη αυτών των θεωριών έγινε πράξι. Όπως κάποτε ο πύργος του Σιλωάμ σωριάστηκε πάνω σε εκείνους τους δεκαοκτώ, έτσι και ο πύργος όλων των εσφαλμένων ιδεών και θεωριών γκρεμίζεται τώρα πάνω στον μεγάλο ρωσικό λαό, για να το δη όλο το ανθρώπινο γένος, μην τυχόν και συνέλθη απ’ αυτές τις καταστρεπτικές θεωρίες, που σκοτώνουν την ψυχή. Ποιος θα τολμήση να πη ότι αυτός ο σύγχρονος πύργος από ψέμματα έπεσε πάνω στην Ρωσία, επειδή αυτή είναι πιο αμαρτωλή από τους υπολοίπους; Συνεχίζω ν’ ακούω την προειδοποίησι του Χρίστου και στις μέρες μας: «Ω άνθρωποι και φυλές! Ουχί, λέγω υμίν άλλ’ εάν μη μετανοήσητε, πάντες ομοίως απολείσθε ».

Σαν παράδειγμα για τις προειδοποιήσεις αυτές του Χριστού μπορούμε να κοι τάξουμε στο παρελθόν του κόσμου μας. Καμμία επανάστασι δεν τέλειωσε αυτό που ξεκίνησε. Η ιστορία μάς το διδάσκει. Αρκετά συχνά, αυτό το οποίο η επανάστασι αρχικά καταστρέφει και καταδιώκει, στο τέλος αποκαθίσταται με αναγνώρισι και θρίαμβο. Αυτό φυσικά μπορεί να συσχετισθή και με την πίστι στον Χριστό: ενώ κα ταδιώκεται, δεν εκτοπίζεται- ενώ εμπτύεται, δεν βεβηλώνεται- ενώ την κτυπούν αλύπητα, δεν μπορούν να την θανατώσουν. Είναι φανερό πώς ούτε η σλαβική, ούτε η παγκόσμια αποστολή της Ρωσίας συνίσταται σ’ αυτό που είναι σήμερα η Ρωσία, αλλά σ’ αυτό που θα έλθη στό τέλος της επαναστάσεως.

Εν τούτοις ο κόσμος μπορεί και πρέπει ανεπιφύλακτα να χρησιμοποίηση για την βελτίωσι και τον σωφρονισμό του την τωρινή δοκιμασία του ρωσικού λαού μέσα στη φωτιά. Ο ρωσικός λαός οπωσδήποτε θα βγη απ’ αύτη τη φωτιά αγιώτερος, δυνατώτερος και μεγαλύτερος από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Κανένας έμπειρος σι δεράς δεν ρίχνει τα καρφιά στη φωτιά, για να απαλλαγή απ’ αυτά. το κάνει, για να φτιάξη κάτι καλύτερο. Νομίζουμε και πιστεύουμε ότι ο Δημιουργός του ρώσικου λαούν επέτρεψε να δοκιμάση αυτός ο μεγάλος λαός την φωτιά των βασάνων, όχι για να τιμωρηθή και να εξοντωθή, αλλά ούτως ώστε μ’ αυτό το φοβερό παράδει γμα άλλοι λαοί να έλθουν ίσως στα λογικά τους και να αντιληφθούν ότι ο ρωσικός λαός θα δοξασθή ακόμη περισσότερο ενώπιον ουρανού και γης.

Ειρήνη σε σάς και υγεία από Θεού.

† Επίσκοπος Νικόλαος (Βελιμίροβιτς)

ΠΗΓΗ: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...


Ασφάλιση αυτοκινήτου με πιστοποιητικά ΚΤΕΟ




Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύνδεση της ασφάλισης των αυτοκινήτων με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.Έτσι μετά την ψήφισή του δεν θα μπορούν πλέον να ασφαλίζονται τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο του ΚΤΕΟ.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την οδική ασφάλεια αφορά την σύσταση φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών για τα ΚΤΕΟ, που περιλαμβάνει την σχετική ρύθμιση , προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, ο κ. Δημήτρης Ρέππας επισήμανε πως υπάρχουν σήμερα ΚΤΕΟ όπου στο 90% των οχημάτων που ελέγχουν δεν διαπιστώνουν ατέλειες, γεγονός που, όπως είπε, είναι αρκετά ύποπτο.

Με το νέο νομοσχέδιο οι οδηγοί που παίρνουν κλήση επειδή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα πληρώνουν το 1/8 του προβλεπόμενου προστίμου (50 ευρώ) εάν μέσα σε 10 μέρες προσκομίσουν το δελτίο τεχνικού ελέγχου.