Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ‏

--------------------------------------------------------------------------------

Το παρόν άρθρο αποτελεί ανασκευασμένο κείμενο από βίντεο του you tube. Συμφωνούμε με το πνεύμα του και το δημοσιεύουμε βάζοντας και… ημερομηνία:

Θυμάστε τότε που ο Τράγκας είπε να μποϊκοτάρετε τα ολλανδικά προϊόντα και όλοι σας το κάνατε? Αυτό ήταν κάθε μέρα το πρώτο θέμα στις ολλανδικές ειδήσεις γιατί ένα μεγάλο μέρος της ολλανδικής οικονομίας κόντευε να καταστραφεί. Πως το ξέρω αυτό;;; Έμενα στην Ολλανδία τότε… Είχαν πάθει πανικό….

Θέλετε τώρα να παρθούν τα μέτρα λιτότητας πίσω και να μας κάνει δώρο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όλο μας το δημόσιο χρέος; Θέλετε να νικήσετε τους διεφθαρμένους πολιτικούς και να έχετε κράτος δικαίου;

* Θέλετε να ποδοπατήσετε τα ΜΑΤ χωρίς να τους πετάτε πέτρες και βόμβες;
* Θέλετε να βάλετε τους υπευθύνους πολιτικούς στην φυλακή χωρίς να κάνετε επιδρομή στην Βουλή;

ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ. ΕΑΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ.

ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;;;;;

Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.

Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!

Τι είναι αυτό;;;

RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!

Γιατί;

Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων? Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει! Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…

Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.

Και έχει όνομα η φτέρνα! Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;; Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε; Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε; Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.

Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες. Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.

Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!

ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή; Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον dow jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!

Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

'' Καταραμένε Ελληνα! Σίλλερ... ευτυχώς πέθανε νωρίς

'' Καταραμένε Ελληνα!

Οπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα εσύ μπροστά μου ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Ελληνα, καταραμένη γνώση.....
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;''

Σίλλερ (1759-1805) Γερμανός συγγραφέας και ποιητής.

Τα χρέη είναι θέμα γονιδίων




Της Ντεμέλσας Βελίκα

Εάν είστε χρεωμένος μέχρι το ...;κόκαλο και νιώθετε ότι κάτι σας έφταιγε, τώρα η επιστήμη σάς δίνει την απάντηση.

Τα γονίδια ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάζουν το ύψος των χρεών του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία, για πρώτη φορά, υποστηρίζει ότι όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο συνδέεται με την παρορμητική και εθιστική συμπεριφορά, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα χρέη στην πιστωτική κάρτα τους.

Με άλλα λόγια, μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν χρέη, ενώ ίσως εντοπίστηκε το πρώτο γονίδιο που σχετίζεται με τη συμπεριφορά των δανειζόμενων στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «LSE Research» του London School of Economics, έγινε από τον Ζαν-Εμανουέλ Ντε Νεβ της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) και τον Τζέιμς Φάουλερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, που είναι γνωστός και ως συνεργάτης του Ελληνοαμερικανού Νίκολας Χρηστάκη, σε συνεργασία με τον οποίο έχει γράψει το βιβλίο «Συνδεδεμένοι».

Οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους στο ήδη γνωστό από προηγούμενες έρευνες γονίδιο ΜΑΟΑ, το οποίο συνδέεται με τους νευροδιαβιβαστές (σεροτονίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη), τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που, μεταξύ άλλων, επηρεάζουν την ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου, τον καρδιακό ρυθμό του, τις μαθησιακές ικανότητές του κ.α.

Το ΜΑΟΑ έχει ήδη συνδεθεί με την αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά στους εφήβους, την κατάθλιψη, την επιθετικότητα (έχει αποκληθεί και «γονίδιο του πολεμιστή») -και τώρα με το χρέος!

Κάθε άνθρωπος έχει ένα ζεύγος γονιδίων ΜΑΟΑ (ένα από τον πατέρα κι ένα από τη μητέρα του), εκ των οποίων το ένα γονίδιο μπορεί να είναι «αποτελεσματικό» και το άλλο «αναποτελεσματικό» όσον αφορά το βαθμό που επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές και, κατ' επέκτασιν, τη διάθεση και συμπεριφορά του ατόμου.

Τα «αποτελεσματικά» γονίδια ΜΑΟΑ διασπούν πιο γρήγορα τους νευροδιαβιβαστές, ενώ τα «αναποτελεσματικά» αργούν.

Οι ερευνητές εξέτασαν δείγμα 2.500 ανθρώπων ηλικίας 18 έως 26 ετών και σύγκριναν το γενετικό χάρτη τους με τους λογαριασμούς στην πιστωτική κάρτα τους. Διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν στο DNA τους τη λεγόμενη «αναποτελεσματική» παραλλαγή του συγκεκριμένου γονιδίου, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρίσκονται «στο κόκκινο», δηλαδή να χρωστάνε.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το ζήτημα εγείρει σημαντικά ερωτήματα, καθώς στο μέλλον μπορεί να γίνονται γενετικά τεστ στους ανθρώπους με δείγμα από τις τρίχες των μαλλιών ή το σάλιο τους, για να διαπιστώνεται κατά πόσον είναι γενετικά επιρρεπείς στο χρέος περισσότερο από άλλους ανθρώπους.

Όπως υποστηρίζουν, στο μέλλον μια τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτή τη γενετική πληροφορία για να αποφασίζει αν θα δανείζει κάποιον ή αν θα του χρεώνει μεγαλύτερο επιτόκιο λόγω του αυξημένου ρίσκου υπερχρέωσης.
Γι' αυτό το λόγο, οι δύο ερευνητές προτείνουν οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν νομοθεσία που θα απαγορεύει κάθε πράξη γενετικής διάκρισης σε οικονομικά ζητήματα.

Οι ερευνητές, επίσης, καλούν τους επιστήμονες να κάνουν περαιτέρω έρευνες για να ανακαλύψουν και άλλα γονίδια που πιθανώς σχετίζονται με την οικονομική συμπεριφορά και έτσι να τεκμηριώσουν καλύτερα την επίδραση των ασυνείδητων και ανεξέλεγκτων βιολογικών παραγόντων στα οικονομικά θέματα.


http://www.apogevmatini.gr/?p=77830

Έχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!"

Έχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!"
Πολ Τόμσον, Δανός Επικεφαλής Επιθεωρητής ΔΝΤ


Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του δανού Πώλ Τόμσεν ο οποίος είναι και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι απαντήσεις των ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών άφηναν τους τελευταίους άφωνους!

Για παράδειγμα:

Πριμ παραγωγικότητας

"Εδώ βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν;", ρώτησαν.

Η απάντηση:

"Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη..."

Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο;

Η απάντηση:

"Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί εχουμε διάφορες κατηγορίες, και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας".

Ελεγκτες: "Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό."

Ελληνες αξιωματούχοι: "Για τον συνολικό αριθμό δεν είαμστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε!"

Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει;

"Ξέρετε αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης..."


Σ.Σ : Ο Πωλ Τόμσον έχει ελέγξει χώρες όπως η Κολομβία, η Ουκρανία καθώς και αφρικανικές

Την πρώτη μέρα τους έβγαλαν για μεσημεριανό (lunch) ο κ.Υπουργός και ο κ.Υφυπουργός, σε παρακείμενο εστιατόριο και παρήγγειλαν και πλήρωσαν φαγητά αξίας 750ευρώ (!) δηλαδή 150ευρώ το άτομο.
Ζήτησαν (ο Υπουργός) να προστεθούν και 50ευρώ μπουρμπουάρ για τον σερβιτόρο και να σταλεί ο λογαριασμός στο Υπουργείο.

Από την επόμενη μέρα οι 3 ελεγκτές του ΔΝΤ αρνήθηκαν να πάνε για φαί με τον υπουργό και πήγαν μόνοι τους.

40ευρώ και οι τρεις!

Πρώτα τους διώχναμε τους Κινέζους, τώρα τους παρακαλάμε


Όχι ότι μας κάνει και τόση εντύπωση το πώς χειριστήκαμε τους κινέζους επενδυτές. Έχουμε πια συνηθίσει να γλείφουμε εκεί που πριν φτύναμε. Και η περίπτωση της επένδυσης των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά είναι χαρακτηριστική. Η σημερινή κυβέρνηση πριν τις εκλογές έλεγε ότι η επένδυση της Κίνας δεν είναι καλή για τη χώρα και ότι θα την τροποποιήσει μόλις έρθει στην εξουσία.
Χτες και προχτές, όλη η κυβέρνηση (και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας) ευχαριστούσε τον πρόεδρο της Cosco, τον καπεταν Wei, για την γενναιόδωρη επένδυση του και για την πρόθεση του να κάνει την Πειραιά το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου και – σχεδόν γονατιστά – τον παρακαλούσε να επενδύσει όχι μόνο σε άλλα Ελληνικά λιμάνια (βλέπε Θεσσαλονίκη) άλλα και σε άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας.
Και για να μη ξεχνάμε:
Η Κινεζική επένδυση – που εμείς την κοιτούσαμε στα δόντια – είναι η πιο ωφέλιμη για την Ελλάδα επένδυση από το 2o Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα αφού:
- θα πάρουμε σχεδόν 1 δις ευρώ ενοίκια χωρίς να πουλήσουμε τίποτα (αφού μόνο νοικιάζουμε 2 προβλήτες του λιμανιού) και όσο οι Κινέζοι θα αυξάνουν την κίνηση τόσο περισσότερα λεφτά θα μας δίνουν.
- Ο Πειραιάς μέχρι το 2015 θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου αφού θα διακινεί σχεδόν 4 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το χρόνο. Για να γίνει αυτό οι Κινέζοι θα επενδύσουν άλλα 550 εκ. ευρώ.
- Μέσω της Ελλάδας θα διακινείται το μεγαλύτερο κομμάτι του εμπορίου μεταξύ Ασίας και ανατολικής Ευρώπης.
- Η επένδυση αυτή ανοίγει το δρόμο για πληθώρα κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας σε όλους τους τομείς.
Ας ελπίσουμε ότι οι Κινέζοι είναι η τελευταίοι επενδυτές στους οποίους προσφέραμε το γνωστό Σκοτσέζικο ντους στο οποίο υποβάλλουμε όλους τους ξένους επενδυτές στο πλαίσιο της μέχρι τώρα(;) γνωστής Ελληνικής επενδυτικής φιλοξενίας.
ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΑΣ

Τα blogs κύριοι φτιάχνουν την Ιστορία.


Εκείνο που το πολιτικό σύστημα και ο κος Πεταλωτής δεν έχει αντιληφτεί δεν είναι απλά η δύναμη των blog ή επιρροή τους, η συκοφαντική τους δυνατότητα, η ανωνυμία και αλλά τέτοια ρηχά Διάβασα και δήθεν “έγκυρους” αναλυτές να αποκαλούν όλο τον χώρο κυμαδομηχανή. Πολύ ενδιαφέρον ως κοινωνιολογική προσέγγιση, καλή ίσως για να αναγνωστεί μεταξύ κυρίων του Βαθέως ελληνικού κατεστημένου κατά το απογευματινό τους Τσάι. Όμως ταυτόχρονα μια ανάλυση που δείχνει απλά ΠΑΝΙΚΟ.

Όλοι είδαμε πανικόβλητη την Άννα Διαμαντοπούλου στα κανάλια να προσπαθεί προκαλέσει αντισυσπείρωση του πολιτικού και Δημοσιογραφικού κόσμου εναντίων της «επιχείρησης αίμα στο κοινό» και των blogs. Όλοι μπορούμε να δούμε τον Πεταλωτή να ιδρωκοπεί για την ίδια προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή παρατηρώ μια αγωνιώδη προσπάθεια πόλωσης και τοποθέτησης των πάντων σε ένα γνωστό ερμηνευτικό δίπολο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή κάτι σχετικό. Βάση της σχετική ερμηνείας όσοι βγάζουν άπλυτα στην φόρα είναι δεξιοί ενώ οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν τα βγάζουν. Δίπολο τόσο ξεπερασμένο όσο και ο ψυχρός πόλεμος.

Ως παρατηρητής λοιπόν απο έδω κάτω μπορω να πω προς τον πολιτικό κόσμο…:

Κύριοι το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αυτή την στιγμή συντελείται μια διαρκής επανάσταση. Ένα κενό επικοινωνίας ανάμεσα στην Ηγεσία και στην βάση ή καλύτερα μια απόσταση ασφαλείας που θελήσατε να κρατήσεται απο έμας καλύπτεται από τα κάτω με χαοτικούς όρους.

Τα τελευταία χρονιά έγινε προσπάθεια να κρατηθεί το παιχνίδι εξουσίας ελεγχόμενο και μεταξύ συγγενών γνωστών και φίλων και φίλων. Φυτευτοί και δηλωσίες άνθρωποι ενός βαθέως κατεστημένου, νεποτισμός και οικογενειοκρατία, είχαν ως αποτέλεσμα να προωθηθούν στη εξουσία δήθεν πολιτικοί που βρίσκονταν στα pay role εταιρειών και ομίλων. Δυο τρεις οικογένειες σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και ξένες δυνάμεις βρεθήκαν στο αφρό με τα τσιράκια τους. Κάτι απίθανους αλεξιπτωτιστές πολιτικά ανύπαρκτους με μόνο όπλο την υψηλή αστική καταγωγή και μόρφωση ήκάποιο επίθετο. Αυτό οδήγησε σε υποαντιπροσώπευση της Ελληνικής κοινωνίας. Πάρα πολλοί Έλληνες καθόλα αξιόλογα και επιτυχημένα άτομα δεν έλαβαν ποτέ μια ευκαιρία να προσφέρουν στην πατρίδα τους Δεν μπήκαν σε καμιά λίστα κανενός αρχηγού ή δεν ήθελαν να χρηματοδοτηθούν από επιχειρηματίες.

συνέχεια εδώ


Greekalert

Αύξηση μισθού για τους ευρωβουλευτές


Την απόφαση να αυξήσουν κατά 8,5% (ήτοι 1.500 ευρώ) το μηνιαίο προϋπολογισμό των 736 ευρωβουλευτών για την πληρωμή των συνεργατών τους, έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του Κοινοβουλίου ο συνολικός προϋπολογισμός για την πληρωμή των βοηθών των ευρωβουλευτών θα φτάσει τα 19.040 ευρώ το μήνα για κάθε ευρωβουλευτή, τα οποία προστίθενται στα 7.400 ευρώ που λαμβάνει μηνιαίως ο κάθε βουλευτής και τα 290 ευρώ την ημέρα που παίρνει για την παρουσία του στις συνεδριάσεις στο Στρασβούργο ή τις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή είπε ότι αυτές οι αυξήσεις μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές ανέλαβαν νέα καθήκοντα από τότε που τέθηκε σε ισχύ Συνθήκη της Λισαβόνας.

«Υπάρχει επιπλέον δουλειά, διότι υπάρχουν περισσότερα θέματα για τα οποία το Κοινοβούλιο πρέπει να αποφανθεί», εξήγησε.

Εκδήλωση στην Καρδίτσα για την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα το Σάββατο 15 Μαΐου η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Ιστορίας με θέμα «Η Γενοκτονία του Ελληνισμού, τότε και τώρα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επετείου της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά δεν εστιάστηκε μόνο σ’ αυτήν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας χειρουργός Κωνσταντίνος Καρδαράς στην ομιλία του έκανε μία ιστορική προσέγγιση του Ελληνισμού της Ανατολής από την αρχαιότητα μέχρι τον ξεριζωμό τού μεγαλυτέρου μέρους του από τους Τούρκους, το 1922.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, αφού παρουσίασε ντοκουμέντα της Γενοκτονίας των Ελλήνων, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ακόμη από την εποχή που αυτή συνετελείτο, στιγμάτισε την καθυστέρηση και την ατολμία που επέδειξε το ελληνικό κράτος (που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα) για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θρηνούμε, αλλά να αναζητήσουμε τρόπους δικαίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων αδελφών μας, που τα κόκαλά τους βρίσκονται ακόμη άθαφτα στη μικρασιατική γη. Τα όσα κατάφεραν οι Πόντιοι αδελφοί μας για την αναγνώριση της δικής τους Γενοκτονίας, πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Έλληνες.

Τέλος, ο Πομάκος δημοσιογράφος και εκδότης της πομακικής εφημερίδας «Νατπρές» Σεμπαϊδίν Καραχότζα, αναφέρθηκε στην πολιτιστική γενοκτονία που υφίσταται σήμερα ο πομακικός Ελληνισμός, μέσα στην ίδια του την πατρίδα, στην ελληνική Θράκη, εξαιτίας της δειλίας και της εθελοδουλίας του ελληνικού κράτους. «Είναι αδιανόητο», τόνισε, «να δίνεται η ελληνική ιθαγένεια σε ανθρώπους που ούτε καν τη ζήτησαν και εμάς που είμαστε Έλληνες να μας αρνείται το δικαίωμα στην ελληνική γλώσσα και παιδεία και να μας παρέχει ... τουρκική εκπαίδευση!»

Στην εκδήλωση παρέστη εκπρόσωπος της Μητροπόλεως που μετέφερε την ευλογία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη, καθώς και ο δήμαρχος Καρδίτσας Δομήνικος Βερίλλης, ο οποίος με την σύντομη, αλλά εύστοχη τοποθέτησή του έδειξε ότι είναι βαθύς γνώστης και διακατέχεται από ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα της Γενοκτονίας.

*ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ

Έχω βουλιάξει κι εγώ μές τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη...
Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μου,
για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των μακρυχρόνιων προσπαθειών
μου...

Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται από την βαθιά μου οργή...
Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;
Πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;

Πού ήσουν όταν μας κοροϊδευαν, μας ξεπουλούσαν,
μας πέταγαν τα πλαστικά όνειρα στη μούρη κι εσύ τα κυνηγούσες;

Πού ήσουν όταν ο γιατρός σού ζητούσε το φακελλάκι για να σε κάνει καλά
και αντί να τον καταγγείλεις τον πούστη, τον πλήρωνες αποκαλώντας τον
"γιατρέ μου"

Πού ήσουν όταν έβλεπες τους μεγαλοδικηγόρους να γίνονται μοντελάκια
ζωής
στην τηλεόραση
και να κόπτονται για το κοινό καλό και το δίκαιο, δηλώνοντας 10,000
ευρώ
εισόδημα...
"Πόσο καλά τα λέει ο πούστης..." έλεγες

Πού ήσουν όταν έδινες το μπαξίσι στην πολεοδομία αντί να του δώσεις
γροθιά
στη μούρη του καργιόλη
αλλά μετά δεν θα έβγαινε η άδεια της πολυπόθητης οικοδομής μικρό
λαμόγιο
ελληνάρα...
Το σάλιο σου γαργάρα και έδινες τη μιζούλα στον πολεοδόμο, στον ικατζή
που
σου έκανε τον έλεγχο στην επιχειρησούλα σου,
στον εφοριακό που ανακάλυψε τις δικές σου λαμογιές... Κάλλιο να
πληρώσεις 10
σε αυτόν παρά 50 στο κράτος.

Πού ήσουν όταν έτρεχες στα γραφεία των βουλευτών για να τους
παρακαλέσεις να
βολέψουν το σπλάχνο σου,
το άχρηστο σπλάχνο σου, που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο
στη
ζωούλα του από το να γλύφει κατουρημένες ποδιές και βρώμικους
κώλους...

Πού ήσουν όταν ανταγωνιζόσουν στις συγκεντρώσεις των προβάτων (ωπ!
κομμάτων
ήθελα να πω),
με τους λοιπούς "συντρόφους" για το ποιος θα σηκώσει τη μεγαλύτερη
σημαία...


Πού ήσουν όταν ξελαρυγγιαζόσουν λαμόγιο για το δίκαιο του λαού,
πηδώντας
πάνω κάτω μόλις έβλεπες φακό
για να σιγουρευτείς ότι θα σε δει ο πολιτευτής που θα σε βάλει
εποχιακό,
συμβασιούχο στο δήμο...
άλλος ένας στην πλάτη των υπολοίπων που θα καθαρίζει φασόλια στο
οκτάωρό του

(όχι ρε!!! πλέον μπαίνεις στο φέισμπουκ, έχεις εξελιχθεί)

Πού ήσουν μικρομεγαλεπιχειρηματία όταν μαγείρευες τα δικά σου βιβλία
για να
πληρώσεις λιγότερα,
για να πάρεις το τέρας suv που θα κάλυπτε τη μικροτσούτσουνη ύπαρξή
σου με
το μέγεθός του...

Πού ήσουν μαντάμ σουσού όταν γελούσες σαν ηλιθία στη δασκάλα του
παιδιού σου
που μαλακίες έμαθε,
μαλακίες το μαθαίνει, όταν αναγνώριζες τις μαλακίες που κάνουν στο
παιδί
αλλά πού να τρέχεις τώρα έχεις κι άλλες δουλειές...
Αλλωστε το παιδί θα το στείλουμε στο Λονδίνο να σπουδάσει...
εκεί θα καλυφθούν όλες οι ανεπάρκειες του δικού μας εκπαιδευτικού
συστήματος...

Πού ήσουν συνδικαλιστή της πλάκας και του ελέους
όταν με τη δύναμη που σου δίνει το ότι βολεύτηκες σε μια γαμημένη
δημόσια
επιχείρηση,
κατέβαζες τους διακόπτες μιας ολόκληρης χώρας,
δημιουργώντας τόσα προβλήματα,
ίσα για να διαμαρτυρηθείς/εκβιάσεις για τα δικά σου μικροσυμφέροντα...

Πού ήσουν όταν το ελληνικό όνειρο έσκασε μύτη;
αγόραζες πορτοκαλιές εφημερίδες λαμόγιο και έπαιζες χρηματιστήριο λες
και
είναι λοτταρία...
Πού ήσουν όταν εταιρείες ανύπαρκτες, με ένα γραφειάκι 2χ3 και 1 άτομο
προσωπικό,
χτύπαγαν λίμιτ απ κάθε μέρα...
Πού ήσουν όταν έπαιρνες μετοχοδάνεια και υποθήκευες τα χωραφάκια του
παππού,

πιστεύοντας ότι θα γίνεις πλούσιος σε ένα μήνα (και πολύ λέω)...

Πού ήσουν όταν το χέρι σου πετάει τα σκουπίδια, δεξιά και αριστερά
μέσα στο
δάσος,
όταν γεμίζεις τις παραλίες αποτσίγαρα και πλαστικά ποτήρια φραπέ (όχι
φραπέ
ρε πια, φρέντο έλεος, πού ζεις;)
Πού ήσουν όταν το παιδί σου ουρλιάζει στο αυτί του διπλανού,
αδιαφορώντας για την ύπαρξή του (όλοι να καούν ρε, εγώ θα φάω τα
κεφτεδάκια
μου και είμαι μια χαρά... γκρααααααου)

Πού ήσουν όταν έβλεπες τα σκάνδαλα να σκάνε το ένα μετά το άλλο...
όταν οι θρησκευτικοί "άρχοντες"
αποδεικνύονταν κοσμικότεροι των κοσμικών απατεώνων...
σταμάτησες να παντρεύεσαι, να βαφτίζεις, να συμμετέχεις στα κοινά της
εκκλησίας επρος ένδειξιν της αηδίας σου;
σιγά ρε.. όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη...

Πού ήσουν όταν η χώρα σου καιγόταν απ' άκρη σε άκρη...
πού ήσουν όταν λίγο έλειψε να χαθεί η Ολυμπία,
πήρες το τριχίλιαρο πρόβατο και έσκασες...
τουμπεκί ψιλοκομμένο... και ναι! τους ξαναψήφισες.. ξανά και ξανά και
ξανά...

Πού ήσουν όταν τα ροζ πλημμύρισαν τη ζωή σου...
έσκυψες κι εσύ στην κλειδαρότρυπα αυτό έκανες..
τι είπε, τι έκανε, πήρε καλά την πίπα;
και για το πάπλωμα κουβέντα κανείς... για την ταμπακέρα σιωπή...

Όλοι βολεμένοι στον μικρόκοσμό τους.. .ποιος θα έχει την πιο μεγάλη
τζιπούκλα,
την πιο γαμάτη γκόμενα, την πιο σικ γυναίκα, τα πιο όμορφα παιδιά...
τις πιο καλές σπουδές, το πιο γαμάτο σπίτι, το πιο μεγάλο τζάκι, το
πιο
άνετο σαλόνι,
το πιο βαθύ καναπέ, την πιο μεγάλη πλασμα(τική) τηλεόραση, το πιο
σύγχρονο
ηχοσύστημα...
τις πιο σικάτες διακοπές, τις πιο χλιδάτες αποδράσεις, τις πιο
γκλαμουράτες
εξόδους...

Και δανειζόσουν λαμόγιο, δανειζόσουν...
όχι χρήμα...
χρόνο δανειζόσουν...
Και απλά ο χρόνος τέλειωσε...
Κάποτε θα ερχόταν η ώρα... νομοτελειακό είναι....

Τώρα μη φωνάζεις λαμόγιο, απατεωνίσκε...
Αποδέξου και μη φωνάζεις...
Γιατί ΦΤΑΙΣ για ΟΛΑ...
ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ...
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ...

Καιρός είναι να κάνουμε μια καλή αυτοκριτική...
να πούμε εγώ φταίω και να δούμε πώς θα καθαρίσουμε
τα σκατά που ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ...
που εμείς ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ...

Σταμάτα λοιπόν τις κορώνες,
κατέβασε τους τόνους της "δίκαιης αγανάκτησής" σου
& σκέψου τη δική σου συμμετοχή, τα δικά σου λάθη...

ΕΛΛΗΝΑΡΑ ε ΕΛΛΗΝΑΡΑ*

"Καταπάτηση δικαιωμάτων στο στρατόπεδο στο Καλπάκι!"

10 ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!


"Είμαστε φαντάροι που αποφασίσαμε να κάνουμε γνωστή την αγανάκτηση μας για τον τρόπο διαβίωσης μας στο στρατόπεδο Λορέντζου-Μαβίλη στο Καλπάκι που βρίσκεται 35 χιλ. Απο τα Γιαννενα και περίπου 30 απο τα Ελληνοαλβανικα σύνορα. Όσο και εάν σας φανεί απίθανο έχουμε να κάνουμε μπάνιο 10 ολόκληρες μέρες καθως έχει κοπεί η παροχή νερού απο βλάβη στην γεννήτρια που η αποκατάσταση της ...
στοιχίζει μόλις 2.500 χιλιάδες Ευρώ. Και λέμε μόλις διότι αυτά τα λεφτά μπροστά στα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα είναι καραμέλες. Η αγανάκτηση μας μεγαλώνει καθως βλέπουμε το πρόβλημα να διαιωνίζεται ενω βρισκόμαστε εν καιρώ «εμπλοκής» ( χωρίς καθόλου εξοδούχους εδω και περιπου 1 μήνα). Δεν μας σέβονται καθόλου και παρά τις προειδοποιήσεις του στρατιωτικού γιατρού για μεγάλο κίνδυνο στην υγεία μας, οι αξιωματικοί και ο ταξίαρχος της μεραρχίας μας γράφουν κανονικά. Ακόμα και το μαγείρεμα γίνετε απο νερό που μεταφέρετε μέσα σε αμφιβόλου ποιότητας πλαστικά δοχεια. Τις σωματικές μας ανάγκες τις κάνουμε έξω στην ύπαιθρο. Ναί καλά διαβάσατε, ΕΞΩ! Αν ολα αυτά δεν είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τότε τί;"

Τα 253 φάρμακα που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία

ΚΟΒΟΥΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ, DEPON, PANADOL, SALOSPIR, APOTEL, BISOLVON Κ.Α

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν από σήμερα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι προκειμένου να προμηθευτούν «καθημερινά» φάρμακα, δηλαδή αναλγητικά, αντιπυρετικά, σιρόπια και αλοιφές...



...Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 253 φαρμάκων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων προκειμένου να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους.

Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά. Στο εξής θα πρέπει οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι να αγοράζουν το φάρμακο ακόμη και αν έχουν συνταγή γιατρού.

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα καλύπτουν δαπάνες που αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, επισημαίνεται σε επιστολή της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Αθηνάς Δρέττα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σας κάνουμε γνωστό ότι τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που φέρουν ταινία γνησιότητας “καφέ” χρώματος, ως ανήκοντα στην κατηγορία των φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή (ΜΥΣΥΦΑ), σύμφωνα με την αριθμ. 0-502/10η/17.6.08 απόφαση ΔΣ ΕΟΦ και την αρ. 46986/14.7.08 εγκύκλιο του ίδιου οργανισμού, από 20.5.2010 δεν θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Κατόπιν τούτου, συνταγές στις οποίες περιέχονται φάρμακα της ανωτέρω κατηγορίας δεν θα εξοφλούνται στους φαρμακοποιούς από τους φορείς σας».

Μολονότι η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ισχύει από σήμερα, εν τούτοις ο κατάλογος με τις ονομασίες των σκευασμάτων δεν είναι διαθέσιμος αφού βρίσκεται... καθ΄ οδόν προς το υπουργείο Υγείας για έγκριση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος θα βασίζεται σε έναν παλαιότερο ο οποίος συντάχθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το 2006 και επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.




http://www.tovima.gr

Οδηγός μεταλλαγμένων, Greenpeace 2010

greenpeace met.2010.jpg


από ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΥΜΗΣ |11:17 μμ

Νέος οδηγός για τα μεταλλαγμένα

Της Τανιας Γεωργιοπουλου, Καθημερινή 19/5/10

«Οχι» στα μεταλλαγμένα λένε οι μεγαλύτερες βιομηχανίες γάλακτος χωρίς όμως παράλληλα η νομοθεσία να τους επιτρέπει να το προβάλλουν στη συσκευασία τους. Σύμφωνα με τον νέο οδηγό Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές που δημοσίευσε χθες η Greenpeace, το φρέσκο γάλα των επτά μεγαλύτερων βιομηχανιών γάλακτος παράγεται από ζώα που δεν έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα. Aντίθετα οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κοτόπουλου δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να παρέχουν πιστοποιητικά σε σχέση με τις ζωοτροφές που χρησιμοποιούν.

Καταγραφή

Ο νέος οδηγός καταναλωτών της Greenpeace (στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης www. greenpeace.gr) αφορά τις εταιρείες που παράγουν φρέσκο γάλα, γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, αυγά, κοτόπουλα αλλαντικά και ψάρια εκτροφής. Οι εταιρείες των παραπάνω κλάδων κλήθηκαν από την οργάνωση να απαντήσουν αν μπορούν να πιστοποιήσουν ότι δεν χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές είτε προσκομίζοντας πιστοποιήσεις, είτε συγκεκριμένες αναλύσεις και πιστοποιητικά των ζωοτροφών που χρησιμοποιούν, είτε δηλώνοντας την πρόθεσή τους να αναγράφουν στα προϊόντα τους ότι δεν χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές. Ανάλογα με τις απαντήσεις οι εταιρείες βαθμολογούνται από 0 έως 10 και καταγράφονται στον Οδηγό. Οπως επισημαίνει ωστόσο η οργάνωση, εταιρείες που έχουν βαθμολογηθεί με 0 δεν σημαίνει ότι απαραίτητα χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές, αλλά ότι δεν είχαν τη βούληση να μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Από την άλλη, στην Ελλάδα εισάγονται μεγάλες ποσότητες μεταλλαγμένης σόγιας και καλαμποκιού ως ζωοτροφές που οπωσδήποτε κατευθύνονται στη κτηνοτροφική παραγωγή.

Ωστόσο, το τοπίο θα ξεκαθάριζε πλήρως αν υπήρχε η δυνατότητα «θετικής σήμανσης» στα προϊόντα που παράγονται χωρίς τη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών. «Η διαδικασία θετικής σήμανσης των προϊόντων ήδη ισχύει σε Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία και αποτελεί αίτημα όχι μόνο των καταναλωτών αλλά και σημαντικού μέρους της αγοράς ζωικών προϊόντων», επισημαίνει η κ. Αλεξία Βουρεξάκη υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace κατά των μεταλλαγμένων. Με αυτό τον τρόπο και οι καταναλωτές θα γνωρίζουν αλλά και τα προϊόντα θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιβάλλει τα κτηνοτροφικά προϊόντα από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένες ζωοτροφές να το αναγράφουν στη συσκευασία τους. Επιβάλλεται, ωστόσο, η επισήμανση των ζωοτροφών οπότε ένας παραγωγός γνωρίζει τι χρησιμοποιεί. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα με τη θέσπιση εθνικού πλαισίου να επιτρέπεται η «θετική επισήμανση», ότι δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται μεταλλαγμένα στην εκτροφή των ζώων. Ο αρμόδιος οργανισμός ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) δεν συναινεί στη θετική επισήμανση λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου. Πάντως, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται θετικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα ενοχοποιούνται για αλλεργίες, αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και τοξική δράση, ενώ μεγαλύτερες και δύσκολα μετρήσιμες είναι οι επιπτώσεις της καλλιέργειάς τους στο περιβάλλον.

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ!!ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ!


ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ MARFIN?ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ!!

06 Μαΐου 2010

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ


ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γνωρίζει η αστυνομία τα ονόματα των τεσσάρων της δολοφονικής επίθεσης στη Μαρφίν στη Σταδίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν τέσσερα άτομα. Πρόκειται για δύο Έλληνες (η μία γυναίκα) και δύο αλλοδαπούς. Οι δράστες...



...δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα, όμως αστυνομία θεωρεί ότι είναι θέμα ημερών η σύλληψή τους.




ΠΗΓΗ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

Τρεις νεκροί από επίθεση με μολότοφ



Σοκ προκαλεί ο θάνατος τριών ανθρώπων το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη δολοφονική επίθεση με μολότοφ στην τράπεζαMarfinnEgnatiaa, επί της οδού Σταδίου. Το αποτρόπαιο γεγονός αμαύρωσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα οικονομικά μέτρα, οι οποίες ήτανπρωτοφανειςς σε παλμό και όγκο.

Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το ισόγειο του κτιρίου, με αποτέλεσμα αυτό να παραδοθεί στις φλόγες. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτίριο, το οποίο ωστόσο γέμισε καπνούς.

Οι πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και τους πελάτες, βρήκαν τις σορούς τριών υπαλλήλων, δύο γυναικών 32 και 35 ετών στον δεύτερο και τρίτο όροφο, καθώς και ενός 3χρονουυ άνδρα στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου.

Τα θύματα βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία. Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος πραγματοποίησε την αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας παρουσία εισαγγελέα, η αιτία θανάτου ήταν "εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων".

Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις αστυνομίας, πυροσβεστικής και ιατροδικαστή

Κατά την επιχείρηση της πυροσβεστικής, οι άνδρες της υπηρεσίας χρησιμοποιώντας σκάλες μπόρεσαν και απεγκλώβισαν πέντε άτομα που είχαν προλάβει να βγουν στο μπαλκόνι για να αναπνεύσουν.

Κάποιοι, στην προσπάθειά τους να σωθούν, πήδηξαν από μπαλκόνι του κτιρίου. Τον πανικό που επικράτησε περιγράφει ο δημοσιογράφος Μάριος Κωνσταντινίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο 15 λεπτά αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά. "Βρήκαμε ανθρώπους πάνω στα μπαλκόνια στον 2ο όροφο να ζητούν βοήθεια από τους διαδηλωτές. Φώναζαν χαρακτηριστικά 'σώστε μας, θα καούμε ζωντανοί' " δήλωσε στο MEGA.

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική μαρτυρία του, ο δημοσιογράφος περιγράφει: "Είχε καλυφθεί όλο το κτίριο από τους καπνούς. Μπορούσαμε να διακρίνουμε τον έναν από τους υπαλλήλους, ο οποίος επέλεξε να πηδήξει στην διπλανή πλαστική σκεπή, κατόρθωσε και κρατήθηκε από κει και σώθηκε. Ο επόμενος υπάλληλος που τον ακολούθησε, έσπασε η σκεπή και κατέληξε στο περβάζι του πρώτου ορόφου. Ο κόσμος προσπάθησε να βοηθήσει όπως μπορούσε, αλλά ουσιαστικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Το πυροσβεστικό όχημα έφτασε μετά από 10 λεπτά.Άλλεςς δύο γυναίκες πήδηξαν στα διπλανά μπαλκόνια και κατάφεραν να σωθούν".

Αίσθηση προκαλεί και η μαρτυρία του Β.Χατζηιακώβουυ, διευθυντή του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την τράπεζα. Ο κ.Χατζηιακώβουυ δήλωσε στο MEGA πως στόχος έγινε και ο Ιανός. "Έπεσαν τρεις μολότοφ μέσα στο βιβλιοπωλείο, το οποίο ήταν κλειστό.Πετάξανν μολότοφ και πάνω μας. Κάποιοςκουκουλοφόςς μου είπε 'θα σε κάψω' με σπαστά ελληνικά και μου έδειξε ένα πλαστικό μπουκάλι. Αμέσως μετά, πέταξαν δύο μολότοφ στην τράπεζα που έγινε αμέσως παρανάλωμα πυρός. Έτρεξα με πυροσβεστήρα" είπε.

Επιχειρώντας να περιγράψει τους δράστες, ο κ.Χατζηιακώβουυ ανέφερε: "Ήταν κουκουλοφόροι, δεν μπορούσες να δεις ηλικίες, φορούσαν και κουκούλες και γάντια, ήταν επαγγελματίες. Οι κουκουλοφόροι κινούνταν στα πεζοδρόμια, στον Ιανό επιτέθηκαν 5-6 άτομα, απέναντι ίσως να ήταν 10".

Συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι πήγαν έξωαποο το κτίριο τηςτραπεζαςς ξέσπασαν σε εκδηλώσεις θρήνου και οργής.

Στοσημειοο της τραγωδίας πήγε ο πρόεδρος του ομίλουMarfinn Ανδρέας Βγενόπουλοςς, ενώ ανακοίνωση που εκδόθηκε μεταξύ άλλων σημειώνεται: "Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ".

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό στην τράπεζα ως δολοφονία, γι' αυτό και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη συλλέγονται μαρτυρίες και εξετάζεται υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί καταδίκασαν απερίφραστα την εγκληματική εμπρηστική ενέργεια.ΠΗΓΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις στρατιώτες στη Λέρο

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τρεις στρατιώτες του 588 τάγματος πεζικού στο Παρθένι της Λέρου, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν,...
στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν φθάσουν στο στρατόπεδο επιστρέφοντας από την έξοδό τους, ξέφυγε από το δρόμο και στην κυριολεξία καρφώθηκε σε δένδρο.

Αποτέλεσμα και οι τρεις στρατιώτες να τραυματιστούν σοβαρά και να "χαροπαλεύουν".

Ο χειρουργός του νοσοκομείου της Λέρου τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε το ΕΚΑΒ για την διακομιδή τους σε νοσοκομείο της Ρόδου ή της Αθήνας, δεδομένου ότι η κατάσταση των νεαρών στρατιωτών είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει να εισαχθούν κατεπειγόντως σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από τις 10 το βράδυ έως νωρίς το πρωΐ του Σαββάτου, το super puma που βρίσκεται στη Ρόδο δεν στάθηκε δυνατόν να πετάξει λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Γιατροί, δήμαρχος και ο διοικητής της μονάδας εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση των τραυματιών, καθώς θεωρούν ότι δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ΠΗΓΗ: http://www.newskosmos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6299:2010-05-22-01-48-56&catid=31:2009-11-28-16-14-18&Itemid=55

Κλειστό το προξενικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Στις 26/5 και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα

Το προξενικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα θα είναι κλειστό για το κοινό για εσωτερικούς διοικητικούς λόγους, την Τετάρτη 26 Μαΐου και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα.

Κλειστά θα είναι και τα τμήματα έκδοσης μη μεταναστευτικής βίζας (τουριστικής, φοιτητικής κλπ.), μεταναστευτικής βίζας, συντάξεων, παροχής ...

υπηρεσιών για Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικών διαβατηρίων και ιθαγένειας.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τη συγκεκριμένη ημέρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-7212951, από τις 8:30 το πρωι έως τις 5:00 το απόγευμα και μετά τις 5:00 μ.μ. στα τηλέφωνα 210-7202490 και 210-7202491

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής με 3 κιλά ηρωίνη

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/


Από την Δ.Α.Α/Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Τ.Δ.Ν. του Σ.Δ.Ο.Ε. και των Βουλγαρικών Αρχών, στo πλαίσιo ελεγχόμενης μεταφοράς - παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση, για την εξάρθρωση κυκλώματος, μεταφοράς ηρωίνης από την Τουρκία στην Ιταλία, δια μέσου χωρών των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Πρωινές ώρες της 20-5-2010, στην Αθήνα εντοπίσθηκε και συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ρουάντα, ηλικίας 42 ετών, παραλήπτης, μέλος του κυκλώματος και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό που προοριζόταν ως αντίτιμο για την μεταφορά.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ΗΡΩΙΝΗ συνολικού βάρους –2.910- γραμμ.
· Το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ.
· Δυο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα 21/05/2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθην

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ "ΠΟΡΤΟΦΟΛΟΥ" ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ!!!



Εντός του Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας Λαμίας,σήμερα το απόγευμα και κατά την διάρκεια της εσπερινής λειτουργίας, νεαρή γυναίκα κατάφερε να αποσπάσει 5 πορτοφόλια από πιστούς , αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει μιας και έγινε αντιληπτή από κάποιο θύμα της...
Οι πιστοί κατάφεραν να την πιάσουν και να τη παραδώσουν στην αστυνομία που μόλις ειδοποιήθηκε έφτασε (ευτυχώς) άμεσα !!!
Σύμφωνα με μαρτυρίες,υπήρχε άντρας συνεργός , ο οποίος και διέφυγε πριν έρθει η αστυνομία !!!



http://aboutmylamia.blogspot.com/2010/05/blog-post_4173.html

ΕΝΤΑΞΕΙ,ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ...