Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ?ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΒΓΑΛΕ Η ΓΑΔΑ

Στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση τρομοκρατικών πράξεων, η Δ.Α.Ε.Ε.Β. εντόπισε κατοικία σε περιοχή της Αττικής, όπου διενεργείται σχετική έρευνα. Προσήχθησαν τέσσερα (4) άτομα νεαρής ηλικίας, ημεδαποί, τα οποία εξετάζονται. Κάθε εξέλιξη θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση».

funny animated gif

προσαγωγές υπόπτων...
Άρχισε ο χορός των προσαγωγών. Μετά τις 4 πρώτες ακολούθησαν κι άλλες 3, ενώ όλο το βράδυ το σύνολο φαίνεται πως θα περάσει κατά πολύ, τον αριθμό 10. Το σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι κατά...
την αστυνομία, χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" . Η αντιτρομοκρατική διαρρέει, ότι στην κατοικία βρέθηκαν κρυμμένα εκρηκτικά και έντυπο υλικό κι αφήνει μια αχλύ μυστηρίου, γύρω από τα ευρήματα. Ο τρόπος, που κυκλοφορούν τις πληροφορίες, δείχνει πως μάλλον είναι πενιχρά τα αποδεικτικά στοιχεία, που ανακάλυψαν. Η δε "σύμπτωση" , το πρωί οι "Πυρήνες" να βάζουν τη βόμβα και το βράδυ να τους πιάνουν, αποκαλύπτει το πόσο χοντροκομμένα σχεδίασαν την "επιτυχία" ..

PUMA...ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ..

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...


...ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Η λεγόμενη ''πράσινη ανάπτυξη'' δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια των πραγματικών υπευθύνων για την καταστροφή του περιβάλλοντος (κεφαλαιοκράτες) να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να φορέσουν μια προβιά ''περιβαλλοντιστή'', ''ευαισθητοποιημένου'' και ''οικολόγου''. Βέβαια επειδή το να είσαι απλά ''ευαισθητοποιημένος'' δεν φέρνει χρήμα στα ταμεία, πρέπει να αμολυθούν τα ημέτερα πολιτικά μαντρόσκυλα ώστε να αποδώσουν στο όλο παραμύθι περι ''περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης'' ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Αυτό το πολιτικό περιεχόμενο βέβαια, εντελώς τυχαία, μιλάει για πράσινες επενδύσεις. ΣΤΟΠ εδω. Επενδύσεις ε; Από το κράτος; ΟΧΙ φυσικά... από τους επιχειρηματίες γιατί ως γνωστόν ''ο κρατισμός είναι καταστροφικός''. Έτσι λοιπόν σαν πολίτης είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ (χούντα ρε!) να πληρώνεις ακριβότερα το ρεύμα που παράγεται από ανεμογεννήτριες ιδιώτών που έχουν τα κεφάλαια για φτιάξουν αιολικά πάρκα. Και γιατί το πληρώνεις πιο ακριβά; Γιατί το κράτος που ενθαρρύνει την ''πράσινη επιχειρηματικότητα'' (για το καλό του καημένου του περιβάλλοντος) ΑΓΟΡΑΖΕΙ (μέσω δικτύου ΔΕΗ) ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ που παράγει ο ιδιώτης.

Βέβαια για να μην πει κανένας ελάχιστα υποψιασμένος ''Ρε κεμάλ Τρεμόπουλε, ρε Τζέφρυ δηλαδή δίνουμε κίνητρα να πλουτίζει ο κάθε Μυτιληναίος;'', αυτοί σου αμολάνε και το γνωστό: ''οχι βέβαια, αυτές οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν και από ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ''. Ναι, σίγουρα Νεότουρκε οικολόγε, έτσι είναι...

Πάμε παρακάτω. Η ''πράσινη ανάπτυξη'' προβλέπει επίσης ''παραγωγή γεωργικών προϊόντων αξίας''. Στο ''Εθνος'' είχα διαβάσει μια φορά για ένα τέτοιο προϊόν. Κάπου λοιπόν στα Τρίκαλα γίνονταν δοκιμαστικές καλλιέργειες για ένα φυτό που παράγει μια ουσία πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και φυσικά αυτό είναι ακριβό προϊόν. Έτσι θα σώσουμε την οικονομία κατά τους εντεταλμένους ''περιβαλλοντιστές''. Δηλαδή (λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό) ΑΝΤΙ να καλλιεργούμε σαν χώρα δημητριακά, βαμβάκι, τριφύλλι κλπ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ από αυτά τα προϊόντα είναι καλύτερα να παράγουμε μαλακίες που θα τις πουλάμε ακριβά και με τα έσοδα (αν υπάρξουν ικανά έσοδα) ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ από τρίτες χώρες το τριφύλλι, τα δημητρικα και το βαμβάκι που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ακόμη, τα τελευταία χρόνια έχει ''ευαισθητοποιηθεί'' η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα προϊόντα ''βιολογικής καλλιέργειας''. Χωρίς φάρμακα δηλαδή κλπ ΑΛΛΗ απάτη από εκεί. ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ εκτός του οτι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η ποιότητα των προϊόντων τους είναι καλύτερη από αυτά των συμβατικών καλλιεργειών. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να έχουμε μικρή παραγωγή ή να την πετάμε στη χωματερή. Η πολυτέλεια υπάρχει στον Τρεμόπουλο που επιδοτείται για να είναι ευαισθητοποιημένος. Να σας το πω απλά: ή θα είμαστε σχετικά ή πλήρως αυτάρκεις από γεωργικά προϊόντα και θα κάνουμε εξαγωγές ή θα συνεχιστεί η οικονομική αιμορραγία εισάγωντάς τα. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ! Η ''πράσινη ανάπτυξη'' είναι άλλο ένα πεδίο για μπίζνες. Γενικά όπου ακούτε πλέον ''για το περιβάλλον'' και την ''προστασία του'' σημαίνει οτι Έλληνα φορολογούμενε ετοιμάσου να ενισχύσεις την πράσινη κερδοφορία ή να καλύψεις καμια τρύπα του κρατικού προϋπολογισμού. Σαν τα μέτρα λ.χ του Σουφλιά για την απόσυρση των ρυπογόνων αυτοκινήτων και την επιβολή ''πράσινου φόρου''. ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ YUGO ZASTAVA... ΑΠΟ ΒΙΤΣΙΟ, ΦΕΤΙΧ Ή ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ!

Βέβαια οι φορείς του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ δεν βλέπουν τίποτα μεμπτό πίσο από την πράσινη φοροεπιδρομή ούτε θα κάνουν μια επανεξέταση των θέσεών τους με αφορμή γεγονότα όπως το παρακάτω:

Φέτος το καλοκαίρι είχαμε μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από κάθε άλλη χρονιά. Δεν υπήρχε ούτε υπερφόρτωση δικτύου ούτε τίποτα. Θες οτι είμαστε ''οικολογικά ευαισθητοποιημένοι'', θες οτι συνέβαλλε ο γενικά ήπιος καιρός φέτος το καλοκαίρι; Πάντως είχαμε μειωμένη κατανάλωση. Οι φωστήρες όμως της ΔΕΗ είδαν οτι από την μειωμένη κατανάλωση προέκυψαν ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ (όχι ζημιές) και έτσι θα καθυστερήσουν οι επενδύσεις της ΔΕΚΟ πάνω στην ενέργεια. Δεν θα πω για το οτι ΑΚΟΜΑ πληρώμε ρήτρα καυσίμων, δεν θα πω για την συνεχή κερδοφορία, την έστω και μειωμένη, θα πω όμως οτι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, εξαντλείται στην αγορά του ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΥ ''οικολογικού ρεύματος'' από τους ιδιώτες. Κάνουν ολόκληρες εκστρατείες για να καίμε λιγότερο ρεύμα και όταν συμβαίνει αυτό καθυστερούν οι επενδύσεις σε ανενεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω μειωμένων κερδών!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'' ΤΟΥΣ! Καμία απολύτως αυθεντική ευαισθητοποίηση, στόχος πάλι τα κέρδη με την συμπαράσταση των δήθεν ευαισθητοποιημένων ομίλων ΜΜΕ, σαν τον ΣΚΑΪ που παλιότερα πούλαγε δημοσιογραφικό καφριλίκι με τον Ευαγγελάτο και τώρα είδε πως αλλού παίζουν τα φράγκα, και με τον πολιτικό μανδύα από τους γνωστούς παπατζήδες του ΠΑΣΟΚ, τους Νεότουρκους Οικολόγους Π., τον κατακερματισμένο ΣΥΡΙΖΑ και εσχάτως την κατάπτυστη Νέα Δημοκρατία.

Αν συμφωνείτε με την κοροϊδία ψηφίστε τους!

Σάλο και τρόμο προκαλούν στην Τουρκία οι νέοι πύραυλοι SCΑLΡ που φέρουν τα μαχητικά αεροσκάφη Μιράζ 2000-5


Η εφημερίδα Μιλλιέτ κάλυψε το θέμα με τίτλο:
“Η Κωνσταντινούπολη στο βεληνεκές των ελληνικών πυραύλων”.

Η δημοκρατική Ραντικάλ έχει τίτλο:
“Η Αθήνα απέκτησε πυραύλους με τους οποίους μπορεί να χτυπήσει την Τουρκία από μακρυά”.

Επίσης, το ειδησεογραφικό ιστολόγιο ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ καλύπτει το θέμα με τον εξής τίτλο:
“Πύραυλοι που θα χτυπήσουν την Κωνσταντινούπολη”.

Τα δημοσιεύματα συνδέουν τις προσπάθειες προμήθειας πυροβολαρχιών Πάτριοτ από πλευράς της Τουρκίας, με την απόκτηση της δυνατότητας της Ελλάδας να χτυπήσει στόχους στα βάθη της Τουρκίας με τους νεοαποκτηθέντες Scalp.

http://nationalpride.wordpress.com

Νομιμοποίηση της πορνείας και της χρήσης ναρκωτικών πρότεινε ειδική επιτροπή στη Ρουμανία



Ειδική επιτροπή στη Ρουμανία πρότεινε να νομιμοποιηθούν η πορνεία και η χρήση ναρκωτικών στη χώρα σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής, η νομιμοποίηση της πορνείας θα...




...βοηθήσει στη μείωση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η ρουμανική Εκκλησία είναι αντίθεση στη νομιμοποίηση της πορνείας.

Συνέλαβαν 3 Ουκρανούς δουλέμπορους


Τρεις δουλεμπόρους από την Ουκρανία συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής το Λιμενικό Σώμα, τη στιγμή που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος “Orion” που έπλεε στην είσοδο του Παγασητικού, μεταφέροντας 17 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά 2, 3 και 9 χρονών.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος, που κατάφερε να συλλάβει δουλεμπόρους, οι οποίοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 το βράδυ της Κυριακής, όταν περιπολικό του Λιμενικού, εντόπισε ιστιοφόρο σκάφος, με Γαλλική σημαία, μήκους περίπου 10 μέτρων, που έπλεε, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τρικερίου και Εύβοιας.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος ανήκε σε τρεις Ουκρανούς (δύο δίδυμα αδέλφια 55χρονών και έναν 46χρονο), οι οποίοι μετέφεραν 17 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο οικογένειες με τρία παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο σκάφος βρισκόταν 13 Αφγανοί μετανάστες (οκτώ άνδρες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά, ηλικίας 2, 3 και 9 χρονών), τρεις Παλαιστίνιοι και ένας από τη Σρι Λάνκα.

Οι δουλέμποροι δεν έφεραν αντίσταση στη σύλληψή τους και το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι του Βόλου, στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι μετανάστες παραλήφθησαν από την Αστυνομία και, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, όπου η Αστυνομία, σε συνεργασία με τον υπουργείο Εσωτερικών, θα αναζητήσει πιο οργανωμένο Κέντρο, προκειμένου να μεταφερθούν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες πλήρωσαν από 1.500 δολάρια το άτομο, προκειμένου να μεταφερθούν από την Κωνσταντινούπολη σε κάποια ακτή της Ελλάδας.

Οι τρεις δουλέμποροι, κρατήθηκαν στο Λιμεναρχείο Βόλου και με τις σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που διάταξε την προφυλάκισή τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία


Eίμαστε σε Χώρα του Ισλάμ;



Καλά η ανάρτηση που είχα προ ημερών με τη φωτογραφία
της Μουσουλμάνας με το στριγκάκι πέρασε από πολλές
ιστοσελίδες σοβαρών, μη σοβαρών
και καθόλου σοβαρών ιδιοκτητών.
Έφαγα και τρώω το μπινελίκι της αρκούδας.
Τα σχόλια των σύγχρονων Χομεϊνίδων είναι πολλά και ποικίλα
αλλά πάντα εις βάρος μου.
Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν είμαι εγώ ο ρατσιστής ή οι επικριτές
μου που δεν μου επιτρέπουν να εκφράσω την γνώμη μου.
Δεν έβαλα λένε τυχαία την φωτογραφία που φυσικά δεν αφορούσε
την υποψήφια στην Ξάνθη, ήταν φωτομοντάζ κ.λ.π.
Στην ουσία του θέματος για τις ανθελληνικές δηλώσεις της κυρίας
και στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής πάλι δεν μπαίνουν.
Ούτε οι κουβεντομάστορες ούτε οι οπαδοί τους.
Κάποιοι κατηγορούν τώρα και το Πρώτο Θέμα.
Είναι έτοιμοι όλοι αυτοί να κατέβουν στην Ομόνοια
με πανώ "Κάψτε τον Αθηναίο".... για μια μαντίλα
και ένα στριγκάκι.
Λες να διαμαρτυρηθεί και ο Τριανταφυλλόπουλος για την
φωτογραφία που έβαλα σε ανάρτηση που τον αφορούσε
με τον Ταρζάν και δεν έγραψα από κάτω
ότι δεν είναι ο Μάκης στη φωτογραφία;
Μήπως είμαστε σε Χώρα του Ισλάμ;

Αθηναίος

Κάποια Σχόλια "Αντιρατσιστών" για τον Αθηναίο σχετικά
με την ανάρτηση...
εδώ
πηγή για περισσότερα
  1. Ο συγκεκριμένος μπλόγκερ, που απαξιώ να προφέρω το όνομά του, είχε βγάλει πριν λίγο καιρό μια λίστα με διευθύνσεις 137 (αν θυμάμαι καλά) οικιών όπου διαμένουν τα “παράσιτα” της Αθήνας με την προτροπή να τις “καθαρίσει” η αστυνομία όπως ξέρει αυτή. Το ωραίο είναι ότι έβαζε σαν παραπομπή την Νομαρχία Αθηνών αλλά χωρίς λινκ. Έψαξα μέσα στην ιστοσελίδα της νομαρχίας αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία σχετική λίστα.

    Στις προβοκάτσιες είναι μανούλα ο τύπος, και σημειωτέον το συγκεκριμένο ποστ το αναπαρήγαγαν ουκ ολίγα γκρηκαλερτικά μπλογκ…



  2. Κατά τη γνώμη μου, το πραγματικά εξοργιστικό είναι αυτό:

    “…είχε στο παρελθόν κατηγορήσει την Χώρα μας ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα
    δικαιώματα των Μουσουλμάνων στη Θράκη. Αυτά κατήγγειλαν κάτοικοι της Ξάνθης σε πρωϊνή εκπομπή του…”

    Δηλαδή κατά τους κυρίους αυτούς πού είναι το πρόβλημα; Α, ξέχασα, η Χώρα μας (sic) είναι στο απυρόβλητο.

  3. Δε γνωρίζω το συγκεκριμένο ψυχοβλαβές εθνικιστικό μπλογκ που διέδωσε αυτό το χοντροκομμένο ψέμα, αλλά αναρωτιέμαι αν έχουν κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού τέτοια άτομα που συνειδητά κατασκευάζουν συκοφαντικά δημοσιεύματα. Δυστυχώς οι φανατικοί είναι πολλοί και χάφτουν αμάσητο ό,τι τους πλασάρουν. Αφού το δημοσίευμα πήρε το δρόμο του στα ιστολόγια, είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι δε θα πληροφορηθούν την αποκάλυψη της λασπολογικής συκοφαντίας. Όπως και να έχει, συγχαρητήρια, κύριε Σαραντάκο.

Άρης Σταθάκης: "Να μην διαφημίζονται τα κόμματα στις παράνομες και θανατηφόρες διαφημιστικές πινακίδες "





Η επιστολή του Άρη Σταθάκη, βουλευτή Β' Αθηνών της ΝΔ μα πάνω απ' όλα δημοσιογράφου πρωτοπόρου της οδικής ασφάλειας, την οποία βρήκα στο http://andriotakis.files.wordpress.com/2009/09/a.jpg, είναι σαφέστατη προς όλα τα κόμματα: Κανένα κόμμα που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες, δεν νομιμοποιείται να διαφημίζεται στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν τόσο σε λεωφόρους, όσο και σε δρόμους, και που έχουν γίνει αιτία να χάσουν πολλοί συνάνθρωποί μας τη ζωή τους.
Επειδή πολλοί θα σπεύσετε να σταυρώσετε τα "πρώτα" ονόματα που ελάχιστα έχουν προσφέρει πραγματικά, νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείτε και τον Άρη Σταθάκη. Δεν κάνω προπαγάνδα, αλλά εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που εξελέγη 2 φορές στις τελευταίες θέσεις, χωρίς να έχει καν εκλογικό κέντρο μιας και δεν είναι τέτοιου τύπου υποψήφιος. Αξίζει την ψήφο όλων μας.

ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΠΟΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!


Wild police videos

Ο Μπόρις Γιέλτσιν έψαχνε με το σώβρακο ταξί έξω απο το Λευκό Οίκο



ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΙΤΣΑ

Ενα νέο βιβλίο που έγραψε ο ιστορικός Taylor Branch και περιέχει διηγήσεις απο τον ίδιο τον πρώην πλανητάρχη Bill Clinton, έρχεται να ταράξει λίγο την πολιτική και όχι μόνο ζωή του πλανήτη. Περιστατικά που κρατιόντουσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό και καταστάσεις που ποτέ δε βγήκαν προς τα έξω γίνονται γνωστά μέσα απο τις εξομολογήσεις του Clinton λίγο πριν φύγει απο το οβάλ γραφείο. Το περιστατικό πάντως που έχει κάνει πάταγο είανι όταν ο Boris Yeltsin σε επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο είχε πιει τόσο πολύ που...
ήταν με το σώβρακο έξω απο το Λευκό Οίκο και έψαχνε να βρει ταξί για να πάει φάει πίτσα! Στην αρχή οι φρουροί όπως τον είδαν, με το εσώρουχο, νόμιζαν οτι ειναι κάποιος ανώμαλος αλλά μετά είδαν ποιος ειναι

ΠΗΓΗ

Εξοπλίζεται η Άγκυρα παρά το οικονομικό αδιέξοδο που έχει!


Την αγορά των πλέον σύγχρονων αντιπυραυλικών συστημάτων σχεδιάζει η Άγκυρα για να ενισχύσει την αεράμυνά της. Ωστόσο, οι συγκυρίες είναι εξαιρετικά δυσχερείς γι' αυτήν την αγορά, ύψους 7,8 δισ. δολαρίων, καθώς όχι μόνο δρομολογείται μεσούσης της οικονομικής ύφεσης, που έπληξε και την τουρκική οικονομία, αλλά αναιρεί και την αξιοπιστία μιας σειράς «προοδευτικών» πολιτικών αλλαγών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Στον απόηχο των βιβλικών καταστροφών που προκάλεσαν στο πέρασμά τους οι φονικές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη και στη Θράκη, όπου η πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για τις διοικητικές και κυρίως για τις οικονομικές ατασθαλίες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα άλλο πολυδάπανο σχέδιο, που θα βαρύνει έτι περαιτέρω τις πλάτες των φορολογουμένων: η αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot (PAC-3).
Η είδηση της αγοράς αντιπυραυλικών συστημάτων προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στον τουρκικό Τύπο, όταν την περασμένη εβδομάδα η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας και Άμυνας (DSCA) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από την αμερικανική Γερουσία την έγκριση για την πώληση στην Τουρκία 13 συστοιχιών εκτοξευτήρων πυραύλων Patriot και 72 πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς PAC-3, έναντι του τεράστιου ποσού των 7,8 δισ. δολαρίων. Ας σημειωθεί ότι τα πυραυλικά αυτά συστήματα παράγονται στις ΗΠΑ από τις γνωστές αμερικανικές εταιρείες οπλικών συστημάτων Lockheed Martin και Raytheon, ενώ η κινητοποίηση της Ουάσινγκτον έπεται των ρωσοτουρκικών συνομιλιών για την εξαγορά ρωσικών πυραύλων νέας γενιάς S-400. Η Μόσχα και η Άγκυρα είχαν σημειώσει πρόσφατα σχετική πρόοδο, εκτός των άλλων, και στα θέματα της συμπαραγωγής και της μεταφοράς της συγκεκριμένης τεχνογνωσίας προς την Τουρκία.
Η επιχειρηματολογία στην οποία βασίστηκε η αιτιολογική έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει μια τέτοια πώληση εκ μέρους των ΗΠΑ, υπερθεμάτισε την αμερικανοτουρκική συμμαχία αποκαλώντας την Άγκυρα «στοιχείο ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή»! Σημειώνεται επίσης ότι «είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια ΝΑΤΟϊκή σύμμαχος χώρα να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα, αποτελώντας ένα αποδεκτό στρατιωτικό αντιστάθμισμα στην περιοχή». Το σχόλιο αυτό έγινε αιτία για ποικίλες αντιδράσεις στην Τουρκία, καθώς προορίζει για τη χώρα έναν ρόλο αναχώματος εναντίον του Ιράν, το οποίο ως γνωστόν, επιδιώκει διακαώς να αποκτήσει πυρηνική τεχνογνωσία. Στο θέμα που ανέκυψε αναγκάστηκε να τοποθετηθεί λακωνικά ακόμη και το τουρκικό υπουργείο Αμύνης με γραπτή ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνεται ότι η αμερικανική «πρόταση» έγινε στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντιπυραυλικά συστήματα, που χρονολογείται από το 2007. Το ανακοινωθέν σημείωνε επίσης ότι η έκδοση άδειας από το Κογκρέσο είναι βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των προμηθευτών στη διαδικασία και ότι δεν είναι δεσμευτική για την αγορά εκ μέρους της Άγκυρας, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Αμυντικής Βιομηχανίας του υπουργείου είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει. Στην εν λόγω διαδικασία συμμετέχουν εκτός των δύο αμερικανικών εταιρειών που προαναφέραμε και η ρωσική Rosoboronexport και η κινεζική Cpmiec.
Η αγορά νέων εξελιγμένων οπλικών συστημάτων από την Άγκυρα έχει δύο πολύ σοβαρές διαστάσεις: Η μία είναι οικονομικής φύσεως, η άλλη πολιτικής. Το ποσόν των 7,8 δισ. δολαρίων, που διευκρινίστηκε ότι είναι η πιθανή ανώτατη τιμή, δεν παύει να είναι ένα υπέρογκο ποσόν για την τουρκική οικονομία, που δεν ήταν άμοιρη των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν κατά την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης, η τουρκική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση της τάξεως του -6% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα της γείτονος εκτιμάται πλέον ότι θα φτάσει τα 62,8 δισ. τουρκικές λίρες (περίπου 30 δισ. ευρώ). Είναι, λοιπόν, οφθαλμοφανές ότι η τιμή των εξοπλισμών είναι απαγορευτική για την Τουρκία, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το ποσόν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αντιστοιχεί στο 60% του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας για το έτος 2010. Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι το υπέρογκο αυτό ποσόν αντιστοιχεί στο ήμισυ του ποσού που η Άγκυρα ελπίζει πως το ΔΝΤ θα της παραχωρήσει σε μορφή δανείου (15 δισ. δολάρια), εφόσον επέλθει τελικά συμφωνία μεταξύ των δύο μερών το προσεχές διάστημα. Το γεγονός αυτό, που φέρει ίσως στη θύμηση ορισμένων την περίπτωση του τεράστιου εξοπλιστικού προγράμματος που ενέκρινε η γείτων λίγο μετά την εξαγορά της Finansbank από την ΕΤΕ, εάν πραγματοποιηθεί, εγείρει θέμα διεθνούς ελέγχου της οικονομικής στήριξης που δέχεται η γειτονική χώρα, καθώς τα χαμηλότοκα δάνεια που της παραχωρούνται από διεθνείς οργανισμούς, αντί να διοχετεύονται στην αγορά για την ενίσχυση της οικονομίας, κινδυνεύουν να κατευθυνθούν προς τη χρηματοδότηση εξοπλιστικών προγραμμάτων!
Η αγορά, βέβαια, των αντιπυραυλικών συστημάτων δεν δικαιολογείται ούτε από τις φήμες περί αμερικανικών σχεδίων δημιουργίας αντιπυραυλικής ομπρέλας στη Μέση Ανατολή, αλλά ούτε και από τη γενικότερη τάση εξοπλισμού από την οποία διακατέχονται τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, καθώς η ίδια η Τουρκία φροντίζει να εξοπλίζεται συνεχώς με πρόσχημα τον απελευθερωτικό αγώνα που διεξάγει το ΡΚΚ στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που προμηθεύτηκε από το Ισραήλ, ένα εκ των οποίων κατέληξε πριν από λίγο καιρό να υπερίπταται πάνω από τη Χίο! Τέλος, οι επικριτές του σχεδίου αγοράς στην Τουρκία δεν λησμόνησαν να υπογραμμίσουν, αφενός, την οξύμωρη εικόνα που σχηματίζει η είδηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα εν μέσω εξαγγελιών της ισλαμικής κυβέρνησης για «δημοκρατικά ανοίγματα» τόσο προς τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες όσο και προς τις γείτονες χώρες (Αρμενία, Ιράν, Συρία), και, αφετέρου, την ανάγκη επίλυσης χρόνιων ζητημάτων, όπως το Κυπριακό.
Το εξοπλιστικό σχέδιο έρχεται να επιβεβαιώσει, από τη μια, τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας για την περιοχή, που βρίσκονται κρυμμένες πίσω από την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων» με τις γειτονικές χώρες, δόγμα που επιμελώς προωθεί ο υπουργός-ακαδημαϊκός Α. Νταβούτογλου, και, από την άλλη, την ανίσχυρη θέση της ισλαμικής κυβέρνησης ΑΚΡ ενώπιον των στρατιωτικών, που αδυνατεί να ορίσει επαρκώς ακόμη και την τύχη της τουρκικής οικονομίας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, με τον διακοινοτικό διάλογο στην Κύπρο να έχει πλήρως υπονομευθεί και με την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο να έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η Αθήνα δεν έχει άλλη πλέον επιλογή από το να υιοθετήσει ως αντιστάθμισμα μια εξίσου επικριτική στάση έναντι της Άγκυρας εν όψει της αξιολόγησής της στις Βρυξέλλες.
Κ. Βοσπορίτης, ο νεώτερος

Χρήστες Κινητών Τηλεφώνων - "πειραματόζωα" στο πιο μεγάλο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας




Πάνω από 2.000.000.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σαν "πειραματόζωα" στο πιο μεγάλο πείραμα της ιστορίας της ανθρωπότητας: Τη συχνότατη έκθεση σε μη ιονίζουσα ακτινοβολία.
Μια διεθνής επιστημονική επιτροπή, με ντοκουμέντο 600 σελίδων βασισμένο σε 2.000 επιστημονικές μελέτες, αποδεικνύει τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο (αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα), ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα εκπομπής. Τεράστιος ο κίνδυνος για τα παιδια...
Παραθέτω ένα άρθρο του Γιάννη Ελαφρού στην εφημερίδα Καθημερινή (03/01/08)
"Ένα ευδιάκριτο σήμα κινδύνου εκπέμπει η επιστημονική κοινότητα για τις πιθανές βλαβερές συνέπειες στην υγεία από τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας αλλά και των άλλων πηγών μη ιονίζουσας ακτινοβολίας. Και παράλληλα, επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις και στους διεθνείς οργανισμούς να προχωρήσουν στη δραστική μείωση των ορίων εκπομπής ακτινοβολίας, απευθύνουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ανεξάρτητοι ερευνητές από πολλές χώρες. Την ίδια ώρα, πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο (σε 3,3 δισεκατομμύρια υπολογίζονται οι εν ενεργεία συσκευές - στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια συνδέσεις), συμμετέχουν σαν "πειραματόζωα" στο πιο μεγάλο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Βαθιά αίσθηση προκάλεσε η Έκθεση 2007, του BioInitiative Working Group, μιας επιστημονικής επιτροπής αποτελούμενης από διακεκριμένους επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Κίνα. Σε ένα αναλυτικό ντοκουμέντο 600 σελίδων παρέχεται επιστημονική τεκμηρίωση, βασισμένη σε περισσότερες από 2.000 επιστημονικές μελέτες απ' όλο τον κόσμο, για το γεγονός "ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ακόμα και όταν αυτή είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές κάτω από τα επίσημα όρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ".
"Δεν είναι γνωστά όλα γύρω από τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας", τονίζει η BioInitiative Report. "Αυτό που είναι καθαρό είναι ότι τα σημερινά όρια προστασίας της δημόσιας υγείας είναι χιλιάδες φορές πιο επιεική από το αναγκαίο. Απαιτούνται αλλαγές".
"Το business as usual είναι απαράδεκτο", υπογραμμίζει ο δρ. David Carpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη, και εκ των συντακτών της Έκθεσης. Στη Μεγάλη Βρετανία παραδόθηκε επίσημα το BioInitiative Report στον πρωθυπουργό, ενώ όλες οι κυβερνήσεις, τα Κοινοβούλια και οι επιστημονικοί οργανισμοί πρέπει να πάρουν θέση. "Δεν θεωρούμε ασφαλή τα ισχύοντα Όρια Αποδεκτής Έκθεσης, που θεσπίζονται κυρίως με βάση οικονομικά-πολιτικά κίνητρα και όχι όπως θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια των πρόσφατων ερευνών", τονίζει στην "Κ" ο κ. Λουκάς Μαργαρίτης, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει έρευνα που δείχνει σοβαρές βιολογικές επιδράσεις των κινητών τηλεφώνων σε έντομα. Τα όρια που θέσπισε η Ελλάδα το 2006 για τις εκπομπές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι λίγο αυστηρότερα από εκείνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, αλλά "ευρίσκονται επάνω από τα αυστηρότερα όρια που ισχύουν σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα της γειτονικής μας Ιταλίας και της Ρωσίας, όπου από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έχουν μελετήσει έγκαιρα τις μη θερμικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Απευθύνουμε έκκληση για μείωση των ορίων στα επίπεδα του Σάλτσμπουργκ (0,2 V/m - βολτ ανά μέτρο). Σήμερα, η μία χώρα μετά την άλλη τροποποιεί τα όρια προς τα κάτω. Το Βέλγιο αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2007 να θέσει άμεσα όριο τα 3 V/m, με στόχο τα 0,6 V/m".
Οι επιπτώσεις των κινητών χωρίζονται στις θερμικές και στις μη θερμικές επιδράσεις. Οι δεύτερες, ανεξιχνίαστες μέχρι πρότινος, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο από μια σειρά επιστημονικές έρευνες που φανερώνουν δυνατότητα αλλοίωσης της φυσιολογικής λειτουργίας των κυττάρων, μεταλλάξεις, θραύση του γονιδιώματος, μέχρι και διάρρηξη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, που απαγορεύει την είσοδο στον εγκέφαλο ανεπιθύμητων ουσιών του αίματος.
"Οι ακτινοβολίες, με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν, μετατρέπουν ορισμένα σημαντικά χημικά μόρια των κυττάρων όπως τα αμινοξέα (απαραίτητα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών) σε μικρά μαγνητάκια και επίσης επηρεάζουν την κυτταρική ροή άλλων (π.χ. ιόντων). Αλλοιώνεται έτσι η σωστή λειτουργία πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για σχεδόν όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων", σημειώνει ο καθηγητής Γεωργίου. "Αλλάζει ο γενικότερος μεταβολισμός των κυττάρων, με αποτέλεσμα π.χ. να μην εξουδετερώνονται ορισμένες άκρως τοξικές ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και να εκδηλώνεται οξειδωτικό στρες, που προκαλεί βλάβες στο DNA και σε άλλα σημαντικά χημικά μόρια των κυττάρων".
Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς είναι με ποιο τρόπο γίνεται αυτή η βλαβερή επίδραση και ποια είναι η σχέση της ποσότητας της ακτινοβολίας με τις συνέπειες που προκαλεί. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα που ξεκινά το βιοχημικό εργαστήριο του κ. Γεωργίου, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
"Θέλουμε να "συλλάβουμε" την άκρως τοξική ελεύθερη ρίζα του σουπεροξειδίου, ένα φευγαλέο μόριο που ζει για ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου και είναι ο πρωταρχικός παράγοντας δημιουργίας της οξειδωτικής πίεσης, για να δούμε εάν και πόσο αυξάνονται οι συγκεντρώσεις του, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας", λέει στην "Κ" ο κ. Γεωργίου. "Επιπλέον, θα μετρήσουμε τις καταστροφές στο DNA, διότι αν και έχουν τεκμηριωθεί ποιοτικά δεν έχουν υπολογισθεί ποσοτικά, ώστε να γίνει συσχέτιση με τα επίπεδα εκπομπών".
Συμβουλές για τους χρήστες
* Μειώνουμε τη χρήση κινητού τηλεφώνου όσο είναι δυνατόν. Όχι συνομιλίες πάνω από ένα λεπτό.
* Χρησιμοποιούμε πάντα στις συνομιλίες μας hands free ή bluetooth. Ακόμα και τότε όμως το κινητό δεν πρέπει να είναι σε επαφή με το σώμα. Πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από το σώμα μας. Καθώς αυτό δεν είναι δυνατό πάντα, έχουν σχεδιαστεί ειδικές θήκες, μία μάλιστα από τον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (kyttariki.biol.uoa.gr )
* Εάν δεν έχουμε πάνω μας hands free ή bluetooth δεν "κολλάμε" τη συσκευή πάνω στο αυτί μας, εναλλάσουμε πλευρά και χρησιμοποιούμε το μεγάφωνο που έχουν αρκετά τηλέφωνα.
* Ελαχιστοποιούμε τη χρήση κινητού μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός εάν έχουμε ειδική κεραία, γιατί δεχόμαστε ακτινοβολία από κάθε σημείο του αμαξώματος. Μια εναλλακτική λύση είναι η συνομιλία με hands free ή bluetooth, τοποθετώντας όμως το κινητό σε ειδική θέση που "βλέπει" προς τα έξω, διοχετεύοντας την ακτινοβολία εκτός του οχήματος.
* Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό σε υπόγεια, κλειστούς χώρους, ασανσέρ και γενικά όπου το σήμα είναι εξαιρετικά μικρό. Στην περίπτωση αυτή το κινητό μας εκπέμπει σε μέγιστη ισχύ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ανοικτούς χώρους της υπαίθρου, όπου η κεραία βάσης είναι πολύ μακριά ή δεν έχει καλή οπτική επαφή. Απ' αυτή την άποψη είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση του κινητού μέσα στα σπίτια (ειδικά στα εσωτερικά δωμάτια).
Στα τέλη Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στη Βενετία το συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (www.icems.eu), με θέμα "Βάσεις της βιοηλεκτρομαγνητικής: προς μια νέα λογική στην εκτίμηση του κινδύνου". Σε τι συνίσταται αυτή η νέα λογική; Ο κ. Χρήστος Γεωργίου, καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο, λέει στην "Κ" "ότι μέχρι τώρα οι επίσημοι οργανισμοί και φυσικά οι εταιρείες δέχονται ότι οι μη ιονίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες έχουν μόνο θερμικές επιδράσεις στον οργανισμό. Με βάση αποκλειστικά αυτές τέθηκαν τα όρια. Αλλά υπάρχουν και μη θερμικές, βιολογικές επιδράσεις. Παρουσία εκατό και πλέον ανεξάρτητων επιστημόνων, το BioInitiative Report χαρακτηρίστηκε έκθεση - σοκ, που υποχρεώνει σε νέα προσέγγιση".
Σύμφωνα με τους ερευνητές, γύρω από τον σύγχρονο άνθρωπο διαμορφώνεται ένα "ηλεκτρομαγνητικό νέφος" από μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, προερχόμενη από πολλές πηγές: κινητά και ασύρματα τηλεφωνα, ασύρματα δίκτυα, κεραίες τηλεφωνίας και τηλεοπτικών σταθμών, φούρνους μικροκυμάτων, πυλώνες υψηλής τάσης, ηλεκτρικές συσκευές.
Όλο και συχνότερα η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση συνδέεται με σειρά αρνητικών επιδράσεων. Από τις πιο "απλές" (κόπωση, υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης, μείωση μνήμης, πονοκέφαλοι κλπ), μέχρι τις πιο βαριές: μετάλλαξης της λειτουργίας των κυττάρων του ανθρώπου, θραύση του DNA, μείωση του σπέρματος, Αλτσχάιμερ, επιληψίες, ακουστικό νεύρωμα (καλοήθης όγκος που μειώνει την ακοή), καρκίνος του εγκεφάλου, καρκίνος του μαστού, παιδική λευχαιμία.
Ο δρ. Lennart Hardell, καθηγητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ορέμπρο στη Σουηδία, παρουσιάζει στο BioInitiative Report ότι με δεκαετή χρήση κινητού τηλεφώνου παρουσιάζεται αύξηση 20% των πιθανοτήτων εκδήλωσης όγκου του εγκεφάλου (κακόηθες γλείωμα). Εάν όμως η χρήση γίνεται διαρκώς από την ίδια πλευρά του κρανίου, η πιθανότητα αυξάνεται κατά 200%, δηλαδή δεκαπλασιάζεται ο κίνδυνος!
Στις 6 Δεκεμβρίου του 2007 δημοσιεύτηκε έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων, που αποκαλύπτει "μια σύνδεση της χρήσης κινητού με την παρουσίαση όγκου του παρωδιτικού αδένα". Ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε έρευνα του πανεπιστημίου της Ουψάλα - παραγγελία μάλιστα του Φόρουμ Κατασκευαστών Κινητών -, η οποία επισημαίνει ότι χρήση του κινητού κατά τις νυχτερινές ώρες κινητοποιεί το σύστημα στρες του οργανισμού, με αποτέλεσμα αϋπνίες και μείωση του "βαθέως" ύπνου.
Το κυτταρικό στρες είναι μια νέα απειλή. Ο δρ. Μάρτιν Μπλανκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κολούμπια, σημειώνει ότι "τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού αντιδρούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ακόμα και σε πολύ μικρά επίπεδα εκπομπής, όπως σε άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες, για παράδειγμα τοξικά χημικά".
Οι ανεξάρτητοι ερευνητές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε έρευνες που χρηματοδοτούνται από τις εταιρείες. "Οι όγκοι στον εγκέφαλο αναπτύσσονται σε βάθος 15-20 χρόνων. Οι περισσότερες έρευνες που αθωώνουν τα κινητά δεν ψάχνουν σε τέτοιο βάθος χρόνου, ούτε σε βαριά χρήση", υπογραμμίζει η BioInitiative Report.
Τι συμβαίνει με τα νέα κινητά; "Στα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς αλλάζει ο τρόπος διαμόρφωσης του σήματος Περιέχονται και χαμηλότερες συχνότητες, στις οποίες λειτουργεί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Υπάρχει, λοιπόν, μια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα μήπως οι επιδράσεις των νέων κινητών στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι αυξημένες. Γι' αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα", απαντά η κ. Κωνσταντίνα Νικήτα, καθηγήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.
Η κοινωνία και οι κυβερνήσεις πρέπει να κινηθούν με βάση την Αρχή της Προφύλαξης. Κανείς δεν λέει να πεταχθούν τα κινητά και οι άλλες τεχνολογικές εφαμογές στον σκουπιδοτενεκέ της τεχνολογίας. Απαιτείται άμεσα η αυστηροποίηση των ορίων εκπομπών (τόσο των κεραιών όσο και των κινητών), καθώς και ο έλεγχος όλων των κινητών και η πιστοποίηση - δημοσιοποίηση του SAR τους (Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης, που δείχνει την ισχύ που απορροφάται από τον οργανισμό).

ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/09/blog-post_9331.html

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ-ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 2ΕΚΑΤ. ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΙΠΟΤΑ!




Σίγουρα το πρώτο πρόβλημα στις Ελληνικές οικογένειες είναι το οικονομικό,
αλλά από εκεί και πέρα δεν ακούστηκε στην κυριολεξία ούτε μία κουβέντα
γιά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ .Αμα ο κ.Καραμανλής
θεωρεί επιτυχία την πολιτική γιά τους αλλοδαπούς γιατί δεν ανέφερε τίποτα,από την άλλη
ο κ.Παπανδρέου αφού συνέχεια επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ έχει αποτύχει παντού,γιατί δενείπε τίποταγιά αλλοδαπούς,γιά εμπόρους ναρκωτικών,εγκληματικότητα?Τελικά νομίζουν ότι είναι πιό σπουδαίο το Πρωτόκολλο του Κιότο, που στο τέλος εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα όσο δεν υπογράφουν χώρες όπως η Αμερική και η Κίνα,απο την ασφάλεια την δική μας και των παιδιών μας???


free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts
/