Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέλαβαν 3 Ουκρανούς δουλέμπορους


Τρεις δουλεμπόρους από την Ουκρανία συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής το Λιμενικό Σώμα, τη στιγμή που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος “Orion” που έπλεε στην είσοδο του Παγασητικού, μεταφέροντας 17 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά 2, 3 και 9 χρονών.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος, που κατάφερε να συλλάβει δουλεμπόρους, οι οποίοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 το βράδυ της Κυριακής, όταν περιπολικό του Λιμενικού, εντόπισε ιστιοφόρο σκάφος, με Γαλλική σημαία, μήκους περίπου 10 μέτρων, που έπλεε, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τρικερίου και Εύβοιας.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος ανήκε σε τρεις Ουκρανούς (δύο δίδυμα αδέλφια 55χρονών και έναν 46χρονο), οι οποίοι μετέφεραν 17 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο οικογένειες με τρία παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο σκάφος βρισκόταν 13 Αφγανοί μετανάστες (οκτώ άνδρες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά, ηλικίας 2, 3 και 9 χρονών), τρεις Παλαιστίνιοι και ένας από τη Σρι Λάνκα.

Οι δουλέμποροι δεν έφεραν αντίσταση στη σύλληψή τους και το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι του Βόλου, στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι μετανάστες παραλήφθησαν από την Αστυνομία και, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, όπου η Αστυνομία, σε συνεργασία με τον υπουργείο Εσωτερικών, θα αναζητήσει πιο οργανωμένο Κέντρο, προκειμένου να μεταφερθούν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες πλήρωσαν από 1.500 δολάρια το άτομο, προκειμένου να μεταφερθούν από την Κωνσταντινούπολη σε κάποια ακτή της Ελλάδας.

Οι τρεις δουλέμποροι, κρατήθηκαν στο Λιμεναρχείο Βόλου και με τις σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που διάταξε την προφυλάκισή τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου