Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών

Εντυπωσιακό και ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ με όλη τη σημασία της λέξης!

Να προσθέσω μόνο ότι, αν προσέξετε, στο κάτω
μέρος της οθόνης δίνεται η απόσταση σε λεπτά, ώρες, έτη φωτός.

Όταν λοιπόν, φτάνοντας στη μέγιστη απομάκρυνση από τη Γη
(13,6 δις. έτη φωτός) αντικρίζουμε ένα «νεαρό σύμπαν», είναι γιατί αυτή
περίπου είναι και η ηλικία του σύμπαντος. Το γνωστό Big Bang, απ' όπου
ξεκίνησαν όλα, εκτιμάται ότι έγινε πριν από 13,6 δις. χρόνια. Όταν λοιπόν
απομακρυνόμαστε τόσα έτη φωτός σημαίνει ότι, μέχρι να φτάσει σε εμάς η
εικόνα του σύμπαντος χρειάζονται 13,6 δις. χρόνια, άρα το βλέπουμε «εν τη
γεννέση του». Και πέρα από αυτό, τίποτα.!!??





Άνοιξε τα ηχεία !!)

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το
Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής
Ιστορίας.

ΟΙ ΄΄ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ¨΄΄ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ!!

Τουρκία-Αεροσκάφη βομβάρδισαν βάση του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ

Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, που επικαλείται πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, του κόμματος του Ιρακινού προέδρου, Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Κύριος στόχος των έξι τουρκικών αεροσκαφών που πήραν μέρος στην επίθεση ήταν βάση που βρίσκεται στην περιοχή Χακούρκ, η οποία πλήττεται για δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές, ούτε από τον τουρκικό στρατό.

Από στρατιωτικές πηγές έγινε γνωστό ότι στις 20 Μαϊου τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερα μέλη της κουρδικής οργάνωσης.

Η σημερινή επίθεση έγινε την επαύριο της ολοκλήρωσης της επίσκεψης στην Τουρκία του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος στις επαφές του με τις τουρκικές αρχές δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί "κάθε δυνατή προσπάθεια" για να σταματήσουν οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών από το ιρακινό Κουρδιστάν στην Τουρκία.

Κόκκινη κάρτα στην παιδική εκμετάλλευση εν όψει Μουντιάλ



Σε λήψη μέτρων για την πρόληψη και ελάττωση πιθανών κρουσμάτων κακοποίησης, εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών επιχειρεί η UNICEF σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς εν όψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2010 στη Νότιο Αφρική.

Βασική πρωτοβουλία αποτελεί η δημιουργία Χώρων Φιλικών προς τα Παιδιά σε συνεργασία με τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια σε Σαντόν, Σοβέτο, Νελσπρουίτ, Πορτ Ελίζαμπεθ και στους ειδικούς χώρους Φιλάθλων της FIFA.

Οι χώροι αυτοί, που θα λειτουργούν δωρεάν για τις οικογένειες από τις 11 Ιουνίου και θα δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγώνες σε μεγάλες οθόνες, αναμένεται να προσελκύσουν από 10 έως 40 χιλιάδες ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων εθελοντών, τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια στους χώρους αυτούς, να παρακολουθούν τους αγώνες και να έχουν ειδική βοήθεια σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της UNICEF, πρόκειται να αξιοποιηθεί το πασίγνωστο από το ποδόσφαιρο σύμβολο της κόκκινης κάρτας για μια πανεθνική εκστρατεία στη Νότιο Αφρική για την προστασία των παιδιών. Το σύμβολο αυτό είχε υιοθετηθεί πρώτα από την Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας ως σύμβολο κατά της παιδικής εργασίας.

Η εκστρατεία που φέρει την ονομασία “Κόκκινη Κάρτα στην Παιδική Εκμετάλλευση” γίνεται μετά από τη σύναψη συνεργασίας της UNICEF Νοτίου Αφρικής με μεγάλη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια νέους κάτω των 18 ετών.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως στη Νότιο Αφρική και σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσα από κυκλώματα παιδικής εργασίας, εμπορικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών και παιδικής πορνογραφίας.

Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο τη μετάδοση μηνυμάτων και πληροφοριών σχετικά με το trafficking, την παιδική εργασία και άλλες μορφές παιδικής εκμετάλλευσης, με χρήσιμες συμβουλές οδηγίες και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και όλα αυτά χωρίς καμία χρέωση.

Οι χρήστες του δικτύου αυτού που υπολογίζονται στα 20 εκατομμύρια μπορούν ήδη να κατεβάσουν στα κινητά τους ειδικά γραφικά και λογότυπα που δείχνουν την υποστήριξή τους στην προστασία των παιδιών και να το διαδώσουν και σε άλλους. Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες της εκστρατείας, φυλλάδια, διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό, διανέμονται σε παιδιά, γονείς, κοινότητες και επισκέπτες της χώρας, μειώνοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά.

Σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος να συνεισφέρει στα προγράμματα που διεξάγει η UNICEF για τα παιδιά στην Αφρική μπορεί να το κάνει στον αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας: 169/480023-04. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-72 55 555 ή 6944-65 37 99


cosmo.gr

ΑΤΤΙΚΗ : ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ...


Ρεπορτάζ : Μάχη Τράτσα
(από το Βήμα της Κυριακής)

Η Αθήνα, μια μεσογειακή παραθαλάσσια μητρόπολη, γυρίζει την πλάτη στο συγκριτικό της πλεονέκτημα, τη μοναδική ακτογραμμή της. Την ώρα που όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα αναζητούν διεξόδους από τον πυκνό αστικό ιστό, στην ελληνική πρωτεύουσα η...
ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες αποτελεί ακόμη το ζητούμενο. Αν και η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ικανοποιητική, οι Αθηναίοι για να τα απολαύσουν θα πρέπει είτε να καταβάλουν «χαράτσι» για την είσοδό τους στις ιδιωτικές πλαζ - το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ υψηλό- είτε να... υπερπηδήσουν συρματοπλέγματα, κάγκελα και τοίχους για να προσεγγίσουν την παραλία. Μετά το συμβολικό γκρέμισμα της «Φαντασίας» στον Αγιο Κοσμά, το υπουργείο Περιβάλλοντος υπόσχεται ότι ως τις 20 του μηνός θα έχει ρίξει τις περιφράξεις κατά μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων, από την πρώην «Φαντασία» ως το Ακρωτήρι και από εκεί ως τον Ιππόκαμπο. Παραμένουν ωστόσο δεκάδες χιλιόμετρα απροσπέλαστων ακτών, τα νερά των θαλασσών των οποίων χιλιάδες κάτοικοι ή επισκέπτες της πρωτεύουσας δεν μπορούν να χαρούν. Οι θάλασσες της Αττικής είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό κατάλληλες για κολύμβηση. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2008) του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα οποία αποστέλλονται στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, η ποιότητα της θάλασσας ακολουθεί τις υποχρεωτικές παραμέτρους τις οποίες θέτει η κοινοτική νομοθεσία. Ωστόσο, από την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων παρακολουθούνται συστηματικά κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς και ορισμένες περιοχές όπου είτε απαγορεύεται η κολύμβηση είτε τα παράκτια νερά δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.
Υπάρχουν όμως στην Αττική και ακτές στις οποίες το κολύμπι απαγορεύεται. Με βάση απόφαση του υπουργείου Υγείας (18.6.2009) αρκετές παραλίες δεν ενδείκνυνται για κολύμβηση. Ετσι, δεν επιτρέπονται οι βουτιές και οι απλωτές σε αρκετά λιμανάκια του Πειραιά (Σκαφάκι, Σταυρός, κ.ά.), σε όλη την ακτογραμμή από τον Πειραιά ως το Πέραμα και από τον Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου, σε σημεία της Ραφήνας, του Λαυρίου κτλ. «Στα συγκεκριμένα σημεία του Πειραιά πράγματι απαγορεύεται το κολύμπι. Η κατάσταση παραμένει σταθερή και εφέτος» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο νομάρχης Πειραιά κ. Ι. Μίχας. Ακόμη, οι αρμόδιοι της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας συστήνουν στους πολίτες να μη βάζουν ούτε το... πόδι τους σε περιοχές όπου εκβάλλουν αγωγοί βιολογικού καθαρισμού λυμάτων (σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν) και αγωγοί ομβρίων υδάτων (σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν).
Μπαρμπούνια στην... Ελευσίνα!
Ακόμη πάντως και στον ταλαιπωρημένο και επιβαρημένο από την κίνηση των πλοίων κόλπο της Ελευσίνας,τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αργή μεν, αλλά αισθητή βελτίωση της ποιότητας των υδάτων. Σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις, μειώνονται σταδιακά οι συγκεντρώσεις νιτρικών, νιτρωδών και αμμωνίας,ενώ αυξάνεται η διαφάνεια και το διαλυμένο οξυγόνο.Επίσης έχουν αυξηθεί οι ποσότητες και τα είδη των αλιευμάτων (μπαρμπούνια,κουτσομούρες κτλ.),ενώ από το 1993 δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ομαδικών θανάτων ψαριών.Σύμφωνα με τον νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Α.Αρκουδάρη, η μικροβιολογική ποιότητα των υδάτων στις παραλίες του κόλπου Ελευσίνας,όπως έδειξαν πρόσφατες μετρήσεις,είναι ικανοποιητική.Οι συγκεντρώσεις των παθογόνων μικροοργανισμών είναι εντός των επιτρεπτών και επιθυμητών ορίων της νομοθεσίας.Στο μέλλον η ποιότητα των νερών στον κόλπο της Ελευσίνας εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί η Ψυττάλεια και ότι θα ελέγχονται οι βιομηχανίες (ιδιαίτερα αυτές που έχουν ως τελικό αποδέκτη το ρέμα Αγίου Γεωργίου στον Ασπρόπυργο).
Οπου φυσάει ο άνεμος...
Οι βοριάδες,όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Θ. Κολυδάς, εμφανίζονται συχνότερα στον Σαρωνικό τους καλοκαιρινούς μήνες.«Κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο επικρατούνοι άνεμοι του βόρειου τομέα (βορειοδυτικοί, βόρειοι και βορειοανατολικοί) το 50% με 55% των ημερών και σε αυτό συμβάλλει η επίδραση των μελτεμιών στο Λεκανοπέδιο» επισημαίνει ο μετεωρολόγος.Η συχνότητα εμφάνισης βοριάδων είναι μεγαλύτερη στις ανατολικές ακτές του Σαρωνικού (από τον Αλιμο ως και το Σούνιο) όπου η τραμουντάνα «εξαφανίζει» την επιφανειακή ρύπανση από τις ακτές. Απνοια επικρατεί κατά το 20% με 23% των ημερών του θέρους.Οι νοτιάδες,αν και είναι σπανιότεροι το καλοκαίρι (15% με 20% των ημερών),είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί για τους κολυμβητές,διότι φέρνουν σκουπίδια αλλά και απόβλητα πλοίων τα οποία απορρίπτουν ασυνείδητοι καπετάνιοι.Ειδικότερα για τον Σαρωνικό,οι νοτιοδυτικοί άνεμοι επηρεάζουν τις παραλίες από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά (από τον Αλιμο ως την Ανάβυσσο) και οι νότιοι άνεμοι τα νερά της θάλασσας από την Ελευσίνα ως τον Πειραιά.

Οίκοι ανοχής επικήρυξαν Αλβανούς ληστές.....




Συμμορία Αλβανών ληστών χτυπάει sex studios στο Γαλάτσι στον Ν.Κόσμο
στους Αμπελοκήπους.
Μπαίνουν σαν πελάτες χωρίς καλυμμένα πρόσωπα.
Αλβανίδα ιερόδουλος κατάλαβε ότι είναι συμπατριώτες της.
Οι κάμερες που υπάρχουν σε αυτούς τους οίκους ανοχής έχουν
καταγράψει τα πρόσωπά τους και οι ιδιοκτήτριες ανήρτησαν
φωτογραφίες τους στην είσοδο γράφοντας ότι είναι ληστές
και δίνουν αμοιβή.
Τι άλλο θα ακούσουμε;

ΔΕΛΦΟΙ-Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Α. Φραγκουδάκη, Χ. Νικοπούλου και Ε. Νικόπουλος: Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων;


Η Άννα Φραγκουδάκη, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η κυρία που μαζί με τη Θάλεια Δραγώνα υλοποίησαν στη Θράκη το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων. Η κυρία αυτή "αισθάνθηκε την ανάγκη" να παρέμβει στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη Χαρά Νικοπούλου με άρθρο της στα ΝΕΑ. Φυσικά, στο άρθρο δε γίνεται πουθενά λόγος για την αδικαιολόγητη υποχρέωση των Πομάκων και των Ρομά να διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία την τουρκική γλώσσα.

Η πομακική και η ρομανί, ως γνωστόν, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την τουρκική γλώσσα. Γιατί άραγε στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων δεν έγινε καμία μέριμνα διδασκαλίας και των άλλων μειονοτικών γλωσσών από τις κυρίες που το υλοποίησαν; Δεν έφτασαν τα 7, περίπου, εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το πρόγραμμα μέχρι το 2007 για την έκδοση εγχειριδίων στις δύο αυτές γλώσσες; Δεν γνώριζαν ότι χρόνια τώρα οι τούρκοι -εκμεταλλευόμενοι βέβαια και τα λάθη και την αδράνεια των Ελληνικών κυβερνήσεων- προσπαθούν να "εκτουρκίσουν" τις δύο αυτές μειονότητες; Δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από την σταδιακή αύξηση των τουρκοφρόνων στην περιοχή;

Ακόμη και από παιδαγωγικής απόψεως είναι απαράδεκτη η παράλειψη (;) αυτή. Αρκεί να σκεφτείτε ότι το παιδί μιας Πομακικής οικογένειας μιλάει στο σπίτι πομακικά, στο δρόμο ελληνικά, ενώ στο σχολείο μαθαίνει τουρκικά, ελληνικά και μια ξένη γλώσσα!!!

Αγαπητοί αναγνώστες, τα παραπάνω συνοψίζουν σε λίγες γραμμές το θέμα με τη Χαρά Νικοπούλου. Οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους εκεί, άλλοτε τρομοκρατώντας του Πομάκους και Ρομά και άλλοτε στέλνοντας τα παιδιά τους με υποτροφίες να σπουδάσουν στην άλλη πλευρά του ποταμού, ακόμη και στη Β/θμια εκπαίδευση. Όταν η Χαρά τους άνοιξε την Ελληνική αγκαλιά που φαίνεται ότι είχαν ανάγκη, αυτοί ανταποκρίθηκαν με θέρμη. Η Χαρά, όμως, έγινε αυτομάτως "κόκκινο πανί" για το προξενείο και τους εν Ελλάδι πράκτορές τους. Τα υπόλοιπα που η Α. Φραγκουδάκη μας λέει είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις" (αν όχι αμαρτίαις, σίγουρα πάντως πρόκειται για σημαντικές παραλείψεις)...

Ακολουθεί η απάντηση του Ε. Νικόπουλου στην Α. Φραγκουδάκη

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ
"Το να ακολουθείς και να κάνεις σήμερα βίωμά σου και τρόπο ζωής την ευσυνειδησία, τη φιλοπατρία, την αγάπη στο λειτούργημα που ασκείς και την υλοποίησή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημαίνει εξ ανάγκης ότι υποκινείσαι από σκοτεινά, άδηλα και ταπεινά ελατήρια.

AΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Για την σημερινή μου εγγραφή πήρα αφορμή από "ΤΟ ΒΗΜΑ" (29-5-2010) και συγκεκριμένα από το άρθρο του κ. Βυθούλκα γαι την συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους μετανάστες . Πρόκειται για ένα οδηγό συμπεριφοράς που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και που συντάχθηκε από τους συνεργάτες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη .

Βέβαια όπως εξέλίχθηκε το άρθρο δεν αναφέρεται απλά στους μετανάστες αλλά στις θρησκευτικές κοινωνίες που υπάρχουν στην χώρα μας και κατά κύριο λόγο στην Αθήνα .

Και μπαίνω κατευθίαν στο θέμα .

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι για να μπεί σε θρησκευτικό χώρο των βουδιστών η των ινδουιστών-σιχ η των εβαράιων πρέπει να ρωτήσει πρώτα ! ! ! ! ,να πάρει την άδεια του ραββίνου η του υπεύθυνου του χώρου ,να βγάλει τα παπούτσια του . Γυναίκα αστυνομικός θα εισέρχεται για υπηρεσία σε χώρο μουσουλμάνων ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ .

Δεν θέλω να αναφέρω άλλα στοιχεία από το άρθρο , επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα .

Καταρχάς ξεκαθαρίζουμε ότι οπιαδήποτε θρησκεία ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ . Το ξεκαθαρίζω από την αρχή .

Θα ήθελα όμως τον οδηγό συμπεριφοράς να τον βάλουμε στην πράξη και να δούμε αν μπορεί να εφαρμοστεί σε σστιγμή κρίσης .

Δηλαδή θα υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιο σπίτι μουσουλμάνου η σιχ η άλλης θρησκείας γίνεται εμπόριο ναρκωτικών η μενουν άτομα που έχουν εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες και θα βγάλει ο αστυνομικός τα παπούτσια του για να κάνει έρευνα .

Ποιός διασφαλίζει τον αστυνομικό ότι κάποιος σιχ δεν θα χρησιμοποιήσει το μαχαίρι που κρεμάνε στον λαιμό τους εναντίον του ! ! Να σημειώσουμε εδώ ότι το μικρό μαχαίρι αφαιρείται μετά από εντολή του γέρονατα της κοινότητας αφού θεωρείται θρησκευτικό σύμβολο .

Θα πρέπει να μπεί σε χώρο θρησκευτικό μουσουλμάνων , να ρωτήσει πρώτα τον ιμάμη , να διαπραγματευτεί με τον ιμάμη και μετά να του δώσει την άδεια . Ο ιμάμης θα τους έχει βγάλει από την πίσω πόρτα .

Θα με κάποιος φανατικό η ασεβή απέναντι στους μετανάστες.....Ας με πεί αλλά επιτρέψτε μου να βάζω τα πράγματα και πάνω στην πρακτική τους βάση . Ισως θα μου πείτε ότι θεωρώ κακούς τους ξένους και ότι τους φοβάμαι . Ας το πείτε....Η καθημερινότητα θα σας διαψευσει .

Πόσες φορές έχουν γίνει φασαρίες με θανατηφόρα αποτελέσματα ανάμεσα σε αλλοδαπούς και διάφορες κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες και τελικά δεν έχουν πιαστέι οι δράστες ;

Τι θα γίνει δεν θα μπορεί η αστυνομία να κάνει έρευνα γιατί έτσι του καύλωσε του ιμάμη η του ραββίνου και δεν του επιτρέπει να κάνει την δουλειά του ; Ετσι στηρίζουμε τον αστυνομικό ; Εμας τους ΕΛΛΗΝΕΣ θα μας προστατεύσει κάποιος ; ΄Πως θα σεβαστεί ο αλλοδαπός την αστυνομία της χώρας που ζεί όταν δεν τον αφήνει να κάνει τυπικούς ελέγχους ;

Θεωρώ πως αυτός ο οδηγός είναι υπερβολικός και καλό θα είναι να αφήσουν την αστυνομία να κάνει την δουλειά της , να ξεκαθαρήσει την Ομόνια από την μαυρίλα . Η μήπως είμαι και ρατσιστής ; Η μήπως δεν έχετε περάσει από την Ομόνοια να δείτε τι γίνεται.......

Φίλες και φίλοι δεν σας κουράζω άλλο . Σήμερα είναι και Σάββατο αλλά μου φάνηκε παράξενο αυτό το άρθρο και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου .

Ένας κρίκος της αλυσίδας του περιβάλλοντος είμαστε και όχι τα αφεντικά του...



Τι λέμε με τον όρο προστασία του φυσικού περιβάλλοντος;

Εννοούμε τις προσπάθειες εκείνες που πρέπει να γίνουν και είναι οι εξής:

1) Πρέπει να ελέγχουμε την ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους, του ύδατος και των θορύβων.

2) Να ελέγχουμε την προστασία της φύσεως, χλωρίδας - πανίδας.

3) Να συμβάλλουμε στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των μνημείων, των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, των έργων τέχνης και των παραδοσιακών οικισμών.

Βασικά προβλήματα της ρύπανσης του περιβάλλοντος:

1) Έχουμε ρύπανση του αέρα, της θάλασσας, των υδάτων και του εδάφους.

2) Υποβαθμίζεται η χλωρίδα και η πανίδα, εξαφανίζονται τα άγρια ζώα και καταστρέφονται οι υδροβιότοποι.

3) Οι φοβεροί και ανεξέλεγκτοι θόρυβοι διαταράσσουν την ψυχοσωματική υγεία των ανθρώπων.

4) Δυσοσμία έντονη από σκουπίδια και βοθρολήμματα.

Ο ατμοσφαιρικός αέρας θεωρείται ρυπασμένος όταν περιέχει στερεές, υγρές και αέριες ποσότητες ουσιών οι οποίες είναι βλαπτικές.

Η ρύπανση μπορεί να προκληθεί επίσης από ραδιενεργείς ουσίες, από προϊόντα καύσεων, από το μονοξείδιο του άνθρακα και του διοξείδιο του αζώτου και τέλος από την καύση του πετρελαίου.

Ατμοσφαιρική ρύπανση - Αιτιολογικοί παράγοντες

Α) Φυσικές πηγές

1) Από ηφαιστειακές εκρήξεις.

2) Από αποσύνθεση της οργανικής ύλης.

Β) Ανθρωπογενείς πηγές

1) Από τις βιομηχανίες.

2) Από την κεντρική θέρμανση.

3) Από τα συγκοινωνιακά μέσα.

Ηχορύπανση

Η ηχορύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί σοβαρό ιατροκοινωνικό πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας. Ο θόρυβος όταν ξεπερνά ορισμένα επιτρεπτά όρια γίνεται πραγματική απειλή για την ψυχική και σωματική υγεία των κατοίκων.

Ποτέ άλλοτε ο άνθρωπος δεν έχει περισσότερη ανάγκη από ησυχία όσο στην εποχή που ζούμε σήμερα. Ο αγώνας επιβίωσης τον αναγκάζουν να αντιμετωπίζει υπαρξιακά καθημερινά προβλήματα και ζητά ως ανάγκη ζωής, την ηρεμία και την ησυχία στο σπίτι του.

Θόρυβοι είναι όλοι εκείνοι οι δυσάρεστοι ήχοι που φθάνουν σε ορισμένο όγκο με διαφορετική συχνότητα και προκαλούν το δυσάρεστο αίσθημα της ενόχλησης, της ανησυχίας και του εκνευρισμού.

Ρύπανση ύδατος - εδάφους

Η ρύπανση αυτή γίνεται ως εξής:

1) Από ουσίες που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με την βροχή και εν συνεχεία πέφτουν στο έδαφος.

Από το έδαφος ρυπαίνονται οι τροφές και το νερό με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η υγεία του ανθρώπου.

2) Από τοξικά απόβλητα της σύγχρονης γεωργίας και βιομηχανίας τα οποία ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, τα φυτά, το νερό, τις τροφές του ανθρώπου και καταστρέφουν ακόμη την χλωρίδα και την πανίδα.

Πηγές ρύπανσης θαλασσών - ποταμών

Η ρύπανση γίνεται από:

1) Από απόβλητα βιομηχανιών.

2) Από τις αποχετεύσεις των μικρών και μεγάλων πόλεων.

3) Από τα πετρελαιοφόρα.

4) Από τα διυλιστήρια του πετρελαίου.

5) Από απόρριψη των απορριμμάτων στη θάλασσα από τα βαπόρια

6) Από την απαράδεκτη συμπεριφορά των λουόμενων στη θάλασσα, από αυτούς που μεταβάλλουν

τις παραλίες σε σκουπιδότοπους χωρίς καμία υποχρέωση και ευθύνη.

Πολλά νοσήματα έχουν σχέση με την μόλυνση του νερού από μικρόβια όπως είναι ο τυφοειδής πυρετός,

οι παρατυφικές λοιμώξεις, η λοιμώδη ηπατίτιδα και η καταστροφή της θαλάσσιας ζωής.

Πηγές ρύπανσης του εδάφους είναι:

1) H καπνομίχλη.

2) Τα απόβλητα των οικιών και των βιομηχανιών.

3) Οι αποχετεύσεις - απορρίμματα.

4) Το φτύσιμο στους δρόμους και στα λεωφορεία που μπορεί να προκαλέσει μετάδοση νοσημάτων.

5) Τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα.

6) Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και απορρυπαντικών συμβάλλει στην συνεχή συσσώρευση

φυτοφαρμάκων με πολλές παρενέργειες στους ανθρώπους καις στα ζώα.

Πρόληψη - Προστασία για το περιβάλλον

Απαραίτητα μέτρα είναι:

1) Σωστή αποχέτευση.

2) Όχι απορρίμματα στους δρόμους έξω από τους κάδους των απορριμμάτων

3) Σεβασμός προς το φυσικό περιβάλλον - εξοχή και την θάλασσα.

4) Σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων και των λιπαντικών.

Η αλλοίωση του φυσιολογικού χρώματος σε μικρή και μεγάλη θαλάσσια έκταση,

η εμφάνιση νεκρών ψαριών, ο μεγάλος αριθμός μεδουσών, η εμφάνιση μικρών

ή μεγάλων κηλίδων πετρελαίου και λαδιού σημαίνει θάλασσα μολυσμένη.

Στην ρύπανση και αλλοίωση του περιβάλλοντος περιλαμβάνεται και η καταστροφή των δασών και των φυσικών τοπίων.

Χρειάζεται λοιπόν για την αντιμετώπιση του προβλήματος περιβαλλοντική εκπαίδευση και παιδεία, περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμός των ατόμων για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να ζούμε ευχάριστα μέσα στο φυσικό μας περιβάλλον, να σεβόμαστε τις νομοθετικές διατάξεις και τις δημοκρατικές μας υποχρεώσεις προς το κοινωνικό σύνολο ως πολίτες σε μια κοινωνία όπου ο ένας θα πρέπει να σέβεται τον άλλον।

ΠΗΓΗ

"Ο κομμουνιστής του σαλονιού"

"Η κατηφόρα έχει τέλος, αν επιτέλους η καθημερινότητα μας γίνει έστω 1% πιο βιώσιμη αλλά η απαισιοδοξία έγινε πια κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας,... μπήκε ως απρόσκλητος επισκέπτης στα νοικοκυριά και στις οικογένειες μας, έγινε ο φιλοξενούμενος που περιποιείται ο καθένας μας, ενας αδηφάγος επισκέπτης που καταπίνει τα ονειρά μας.
Από την πέμπτη λαμβάνει χώρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η τελευταια του πράξη ήταν σήμερα με την διαλυσή του.
Θεωρώ πως αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν χωράνε προσωπικά πάθη και ίντριγκες δεν έχουν θέση και εσείς κύριοι της αριστεράς και της προόδου θα έπρεπε να σκεφτείτε καλύτερα, υποτιθεται πως η αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει κάτι το ριζοσπαστικό κάτι το καινοτόμο και αυτό είναι που χρειαζόμαστε, καινοτομίες και ιδέες από ανοιχτά μυαλά, προφανώς σας τυφλώνουν οι εμπάθειες , οι θώκοι και οι καρέκλες και η πατρίδα και ο σκοπός που βρίσκεστε στην βουλή ειναι κατι υποδιαίστερο.
Μπράβο σας, δυναμώστε με τα έργα σας στενόμυαλα πρόσωπα και φέρτε πιο κοντά τον κοινωνικό μας εξευτελισμό..
Μπράβο σας που κερδίζετε επάξια τον τίτλο του Κομμουνιστή του σαλονιού"

Ισραηλινος στρατός στα Κατεχόμενα


Στολίσκος με «οργισμένους» Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην βόρεια Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

Με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ να κορυφώνεται, ειδικότερα μετά τη γνωστοποίηση ότι οι 9 νεκροί ακτιβιστές του «Στόλου της «Ελευθερίας» είναι Τούρκοι, οι ομάδα των «οργισμένων Ισραηλινών», όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιθυμεί να δώσει τη δική της απάντηση στην Τουρκία στην προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Στην ομάδα συμμετέχει ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud, τη δεκαετία του '90, καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav. Η κίνηση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πλούσιο Ισραηλινό, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

Στο μεταξύ, η αντίδραση εξακολουθεί να είναι έντονη και στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ τόνισε χθες ότι το Ισραήλ διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα της ιστορίας του, το μέγεθος του οποίου θα καταλάβει καλύτερα στο μέλλον. Η Τουρκία, που δεν πρόκειται να συγχωρήσει με κανένα τρόπο αυτή την πράξη, με ψυχραιμία θα πράξει τα δέοντα και προειδοποιώντας τον αμερικανικό παράγοντα να προβεί στη σωστή αξιολόγηση του γεγονότος, συνέχισε.

Αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τους τραυματίες ακτιβιστές που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Άγκυρας, κατήγγειλε για άλλη μια φορά την πολιτική άσκησης βίας του Ισραήλ και την παράνομη ενέργεια που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα. «Η Τουρκία ούτε παραβλέπει ούτε υποκύπτει» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα για το θέμα αυτό έχει πολλά ακόμη να κάνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου, ο Ερντογάν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε τουρκική ομάδα που θα μεταφέρει με πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Τούρκο πρωθυπουργό του ζητούν να καθυστερήσει τα σχέδιά του


ΠΗΓΗ