Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Το... βιολί του ο Μήτρογλου!

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στο σήριαλ Μπόμπο και την στιγμή που ο τραυματισμός του Ντέρμπισαϊρ προβληματίζει τον Κετσπάγια, ο Κώστας Μήτρογλου όχι μόνο έχει πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία, αλλά την έχει... ξεμαλλιάσει! Ξανά γκολ ο νεαρός φορ στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Γκρόνιγκεν. Πάντως η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος προβλημάτισε τον Τιμούρ Κετσπάγια, αν και υπάρχει το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών. Με... τραβηγμένο πέναλτι άνοιξε το σκορ ο Ντούντου στο 26'. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο.
Πηγη gazzetta.gr

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ 95 ΧΡΟΝΩΝ!!!


ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΣΙΛΒΕΣΤΕΡ ΣΤΑΛΛΟΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΚΥ 8

Στη Σκιάθο φτάνει και ο «χρυσός» Μπέκαμ




Ο golden Μπέκαμ συν γυναιξί και τέκνοις, παρέα και με τον Ρονάλντο, στη Σκιάθο. Η «παρέλαση» διασημοτήτων στη χώρα μας, που ταξιδεύουν μέχρι εδώ κρυφά ή φανερά, συνεχίζεται. Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, όπως μαθαίνουμε, διάλεξαν την Ελούντα της Κρήτης, ο Τομ Χανκς έχει κάνει την Ελλάδα δεύτερο σπίτι του, οσονούπω καταφτάνει και η Τζόαν Κόλινς... Τώρα όμως είναι η σειρά του πάμπλουτου και εκκεντρικού ποδοσφαιριστή και της γυναίκας του, Βικτόρια να κάνουν διακοπές α λα ελληνικά. Μετά τον Ρίτσαρντ Γκιρ, θα βρεθεί στη Σκιάθο για να διακοπάρει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους. Οι ντόπιοι τους περιμένουν πώς και πώς. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, στην παρέα της οικογένειας Μπέκαμ θα βρίσκεται και ο Πορτογάλος άσος της «στρογγυλής θεάς» Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο ακριβοπληρωμένοι παίκτες έχουν γίνει τόσο καλοί φίλοι που τις προηγούμενες ημέρες (συγκεκριμένα, αυτές που ο Ντέιβιντ βρισκόταν στο Λος Αντζελες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) περνούσαν μαζί τις περισσότερες ώρες. Μπορεί αρχικά τα πλάνα των διακοπών του ζεύγους Μπέκαμ να αφορούσαν απλά ολιγοήμερο relax στη γαλλική Ριβιέρα -κι αυτό ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα L.A. Galaxy- ωστόσο Μπέκαμ είναι αυτός κι έχει το δικαίωμα να χαλαρώσει λιγουλάκι παραπάνω. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον κορυφαίο Κριστιάνο Ρονάλντο, που βρίσκεται σε προετοιμασία με τη νέα ομάδα του, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ετσι, τα φιλαράκια αποφάσισαν σε κάποιο από τα διαλείμματά τους να έρθουν στη Σκιάθο, κάτι που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Το διάσημο ζευγάρι αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα με ιδιωτικό αεροπλάνο. Στη συνέχεια θα πάρουν σκάφος και θα μεταβούν στη Σκιάθο.


ΕΒΕΛΙΝΑ ΝΥΚΤΑ ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr/

Επιχείρηση... Τσουγκριά για Κοπελούζο



[Στη Σκιάθο σκοπεύει να περάσει σχεδόν όλο το καλοκαίρι ο Δημήτρης Κοπελούζος, που θέλει να αποκτήσει την Τσουγκριά.] Και ο Κοπελούζος «μαρκάρει» την Τσουγκριά! Μήλον της Εριδος για Ελληνες Κροίσους είναι για άλλο ένα καλοκαίρι η Τσουγκριά. Ολοι, καθώς φαίνεται, τελικά ονειρεύονται να αποκτήσουν το δικό τους Σκορπιό και προκειμένου να το πετύχουν μπαίνουν στη μάχη της διεκδίκησής της. Ο Δημήτρης Κοπελούζος είναι στη λίστα με τους ευκατάστατους Ελληνες που θέλουν να αποκτήσουν το πανέμορφο νησάκι με τα κρυστάλλινα, πράσινα νερά, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Σκιάθο. Ο εφοπλιστής τα καλοκαίρια κάνει ολιγοήμερες διακοπές με τη σύζυγό του, Σάντυ στη Σκιάθο. Τελευταία, πάντως, το πολυτελές γιοτ του «Sunday» δένει όλο και πιο συχνά στη μαρίνα του νησιού. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε με το σκάφος του εκεί, ξεκουράστηκε με τη γυναίκα του και παράλληλα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Τσουγκριάς.

Λέγεται ότι παλιότερα το νησί ανήκε στην οικογένεια Γουλανδρή, ενώ έχει ακουστεί ότι το ήθελαν και οι Beatles. Το γεγονός πάντως είναι ένα: έχει μπει στο στόχαστρο μεγιστάνων που επιθυμούν να το μεταμορφώσουν σε προσωπικό παράδεισο ή σε τουριστικό θέρετρο για jet setters. Μέχρι πρότινος η αγορά της Τσουγκριάς ήταν διακαής πόθος της Γιάννας Αγγελοπούλου. Η προσπάθειά της να την «κατακτήσει» διήρκεσε πάνω από δύο χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού. Αφενός μερίδιο έχει η Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο, αφετέρου συνιδιοκτήτες είναι η εφοπλιστική οικογένεια του Επιφανειάδη (κατέχει το μεγαλύτερος μέρος της και είναι εκείνη που έβαλε στο χάρτη της ελληνικής ναυτιλίας τη Σκιάθο επενδύοντας σε ατμόπλοια στις αρχές του 20ού αιώνα) και η οικογένεια Φιξ. Είναι πολλές οι πλευρές που πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ώστε να πουληθεί το νησί. Το ίδιο πρόβλημα έρχεται τώρα να αντιμετωπίσει και ο Δημήτρης Κοπελούζος. Αλλο ένα εμπόδιο είναι το νομικό καθεστώς που διέπει τις αγοραπωλησίες νησιών, το οποίο περιπλέκει αρκετά τα πράγματα.

Εκτός από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, και η Μαριάννα Λάτση είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν (συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια) για την απόκτηση της Τσουγκριάς. Σε αυτό τον αγώνα δρόμου είχε εμπλακεί κι ένας Σαουδάραβας, που πρόσφερε μυθικά ποσά, όπως ακούγεται, για την απόκτησή της...
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr

Χειρουργήθηκε ο Ματ



Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στους κοιλιακούς ο Ματ Ντάρμπισιρ την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Άγγλο, που θα αγωνιστεί ξανά με τον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο.
gayros.gr

OI ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!

Μαρινάκης is back



O Bαγγέλης Μαρινάκης ξανά στο προσκήνιο! Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για ακόμη μία φορά με τον γνωστό εφοπλιστή και μίλησαν αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. Η «ερυθρόλευκη» διοίκηση δεν ανέφερε τις λεπτομέρειες της συνάντησης, ωστόσο διαφαίνεται μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών.



Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και στις 2 Ιουλίου, όταν και συζήτησαν το ενδεχόμενο εισόδου του δεύτερου στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Από τότε δεν πέρασε αρκετός καιρός. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που έχει βοηθήσει ουκ ολίγες φορές το τμήμα βόλεϊ της ομάδας ξανασυζήτησαν την πιθανότητα... εμπλοκής του κ. Μαρινάκη στη νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

Όπως διαφαίνεται υπάρχει μία σαφή προσπάθεια επαναπροσέγγισης. Τα 42 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπουν στην ΠΑΕ, τ' αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου είναι ένα σημαντικό ποσό και ο κ. Κόκκαλης θέλει να έχει... συνοδοιπόρους σ' αυτήν του την προσπάθεια.

Άλλωστε ο κ. Μαρινάκης έχει δείξει θετικός στο να βοηθήσει την ΠΑΕ, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει απ' το πρώτο κιόλας ραντεβού τις... οικονομικές του προθέσεις. Γνωρίζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στην ΠΑΕ κατέθεσε τις απόψεις του και έμεινε εκεί. Το ζητούμενο είναι κατά πόσον τελικά θα υπάρξει... σύγκλιση απόψεων και εάν και εφόσον έρθουν πολύ κοντά οι δύο πλευρές. Τόσο κοντά ώστε να τα βρουν οριστικά και αμετάκλητα.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ για την συνάντηση των δύο ανδρών ήταν λακωνική:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας, συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Σ. Κόκκαλη και του εφοπλιστή, κ. Β. Μαρινάκη με αντικείμενο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.
Δημήτρης Τομαράς, Γιώργος Βροντάκης
http://www.gazzetta.gr

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ?

Βρέθηκε σε δρόμο στην Φλόριντα των ΗΠΑ,αυτό που δεν μας είπαν είναι αν είναι ανθρωποφάγος γιατί αυτό από μόνο του είναι θέμα!!

Αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη Α στην Ταϊλάνδη

Σε 44 ανέρχονται οι θάνατοι από τη νέα γρίπη. Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης ανακοίνωσαν τα νησιά Τόγκα.

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει συνολικά στην Ταϊλάνδη από τη νέα γρίπη, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 6.776.

Ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων, τα οποία ουσιαστικά διπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, ξεπερνά και αυτόν στην Αυστραλία, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 38.

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα ανακοίνωσαν και τα νησιά Τόγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, και πρόκειται για μία 26χρονη έγκυο που έπασχε από πνευμονία.

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό, αλλά δυστυχώς όχι τη μητέρα, της οποίας η κατάσταση ήταν βεβαρημένη, ανακοίνωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας.
Hellenic Bussiness

Oλο το ηχητικό ντοκουμέντο της Πατρίτσια με τον Σίλβιο στο Κρεβάτι!-ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ!!!



Οι διάλογοι και οι υπότιτλοι είναι στα Ιταλικά ...

Eίναι επιεικώς απαράδεκτος και προκλητικός. Ας πάνε να μάθουν ιστορία και μετά να μιλάνε


Ντροπή αγαπητοί Bloggers. Είναι επιεικώς απαράδεκτος και προκλητικός αυτός ο κύριος υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας. Όπως είναι γνωστό η χώρα του προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό και μόνο τον λόγο έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός αυτός ο κύριος. Τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν την Εθνική συνείδηση του κάθε Έλληνα όπου γης. Είναι απαράδεκτος. Ας πάει να μάθει ιστορία. Άλλωστε αυτή την λέξη εμείς οι Έλληνες την δημιουργήσαμε γιατί όταν ΕΜΕΙΣ είχαμε πολιτισμό και ιστορία όλοι οι άλλοι λαοί ζούσαν σε καταστάσεις βαθιάς βαρβαρότητας. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από αυτόν τον κύριο. Όταν οι Έλληνες δημιουργούσαν πολιτισμό οι άλλοι δεν ήξεραν να μιλάνε.... Ας μη θεωρεί ότι εδώ είμαστε τριτοκοσμικοί αυτός ο κύριος. Άντε γιατί πολύ αέρα πήρανε όλοι τους.

Ας πάει να ρωτήσει στην Κύπρο, να δει τα αποτελέσματα της τραγωδίας, που είναι οι αγνοούμενοι.

Κουβέντα όμως δεν είπε αυτός ο κύριος για την παράνομη ΕΙΣΒΟΛΉ-ΚΑΤΟΧΉ-ΛΕΗΛΑΣΊΑ της Κύπρου. Η Κύπρος είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία-μια χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ένωση- καταπατά κάθε έννοια δικαίου, πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Έρχεται τώρα αυτός ο κύριος να μας πει ότι φταίει η δικτατορία που μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Είναι τώρα αυτές σοβαρές δηλώσεις; Αυτό είναι το επίπεδο της Σουηδικής σκέψης; Μένουμε με το στόμα ανοιχτό γιατί το κράτος αυτό έχει πραγματικά καλά συστήματα ζωής , οργάνωσης, διοίκησης, ποιότητας ζωής.

Όμως αν δεν διαθέτει Κριτική σκέψη, παραγνωρίζει εγκλήματα που έχουν κάνει οι κύριοι Τούρκοι τότε τι να πούμε. Έλεος. Δεν είναι τα πάντα χρήμα, δόξα, καλοπέραση. Είναι και πολλά άλλα. Ευτυχώς που οι Έλληνες τα διατηρούν στην επικαιρότητα ακόμα και δίνουν ζωή στον κόσμο.

Όχι και πάλι όχι στις δηλώσεις αυτού του κυρίου. Δεν το ανεχόμαστε ως Έλληνες. Απόγονοι του μεγαλύτερου πολιτισμού της ανθρωπότητας.

Η στήριξη η μονομερής σε καταστάσεις απαράδεκτες δείχνει πτώση πολιτισμού. Είναι ασύμβατη με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Επίσης είναι προκλητικό να μην λαμβάνονται οι θέσεις της Ελληνικής πλευράς και να μετατίθεται η αιτία και το βάρος όχι σε αυτούς που καταπάτησαν την Εθνική κυριαρχία της Κύπρου αλλά στους Έλληνες και στα πολιτικά τους προβλήματα. Έλεος δηλαδή .Τι άλλο θα ακούσουμε .

Αντιδρούμε σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις. Είναι απαράδεκτες. Τέλος.


Απολαύστε το και εδώ

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&tag=9464&pubid=13051171#

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ 1936 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ <ΠΛΑΝΗΤΗ>











Τι σημαίνει το όνομα σου ?

Αγγελική :που ανήκει στην τάξη των αγγέλων //πολύ ωραία
Άγγελος :άυλο πνευματικό ον, αγαθό πνεύμα //ωραίος άντρας //αγγελιοφόρος, απεσταλμένος
Αγλαΐα :η ωραία, φωτεινή, λαμπερή // (Μία από τις Τρεις Χάριτες των αρχαίων)
Αγνή :η ηθικά καθαρή, η παρθένα η ανόθευτη
Αδάμ :ο χωματένιος
Αθανάσιος :ο αθάνατος , αιώνιος
Αθηνά :1) κάτοικος Αθήνας 2) αυτή που δεν θήλασε 3) βασίλισσα του ουρανού 4) αυτή που ανήκει στον πατέρα της
Αικατερίνη :1) η εξαγνισμένη 2) καθένας από τους δυο 3) εαρινή, ανοιξιάτικη
Αιμίλιος :ο ανταγωνιστής
Αλεξάνδρα :υπερασπίστρια, προστάτρια, βοηθός ανδρών
Αλέξανδρος :αυτό που υπερασπίζεται τους άνδρες
Αλέξιος :αυτός που προστατεύει
Αλίκη :η κοκκινωπή
Αλκαίος :ο δυνατός, ο ισχυρός
Άλκηστης :1) η ατρόμητη 2) η ικανή
Αμαλία :η ετυμολογία της είναι από την τευτονική (σημ. Γερμανική) γλώσσα. Σημαίνει την εργατική, δραστήρια //σταθερή
Αναστάσιος :ο σχετιζόμενος με την ανάσταση του Χριστού
Ανδρέας :ο ανδρείος
Ανδριάνα :παραλλαγή της Ανδρεανής ( αυτή που ανήκει στον Ανδρέα)
Ανδρομάχη:η μαχόμενη εναντίων των ανδρών
Ανέστης :ο σχετικός με τη ανάσταση του Χριστού
Άννα :εύνοια, χάρη
Αντιγόνη :1)πιστή απομίμηση της γενιάς 2)αντιδραστική
Αντώνιος :ο ορμητικός
Απόλλωνας:ο απλός
Απόστολος:ο αγγελιοφόρος του Θεού
Αργυρώ :η σχετική με τα χρήματα
Αρετή :η καλύτερη
Άρης :κατάρα //καταστροφέας, θυελλώδης
Αριστοτέλης:αυτός που τελειώνει άριστα τους στόχους του
Αριστοφάνης:ο έχων άριστη εμφάνιση
Άρτεμης :η παρθένα
Ασπασία :η αγαπητή
Βαρβάρα :σγουρομάλλα
Βασίλειος :αυτός που ανήκει στο βασιλιά, ο βασιλικός
Βασιλική :αυτή που ανήκει στο βασιλιά
Γεράσιμος :γεράσμιος, σεβάσμιος. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς
Γεωργία/ Γεώργιος:αυτός που επιδέχεται πνευματική καλλιέργεια //ο/η εργαζόμενος/η στη γη, γεωργός
Γλυκερία :η υπερβολικά γλυκιά
Γρηγόριος:ο άγρυπνος, ακοίμητος φρουρός, πανέτοιμος
Δέσποινα :η κυρία του οίκου
Δήμητρα /Δημήτριος :η μητέρα γη
Διονύσιος :Διόνυσος
Ειρήνη :ειρήνη, ηρεμία
Ελένη :η λάμπουσα
Ελευθερία :ελεύθερη, έλλειψη περιορισμών
Εμμανουήλ :Ο Θεός είναι μαζί μας
Εύα :ζωή
Ευαγγελία/ Ευάγγελος :ο φορέας καλών ειδήσεων
Ευστάθιος :σταθερός, καλά θεμελιωμένος
Ευτυχία :καλή τύχη
Ευφροσύνη :αυτή που έχει κέφι, χαρά, η καλοδιάθετη
Ζωή :ζω
Ηλίας (εβραϊκή) :ο Θεός είναι Κύριος
Ηρακλής :δοξασμένος λόγω Ήρας
Θεόδωρος/α :δώρο του Θεού
Θωμάς (εβραϊκή) = δίδυμος
Ιφιγένεια : (ισχυρά+γίγνομαι) η πολύ ισχυρή
Ιωάννης :από την εβραϊκή λέξη Ιωννάθαν (η χάρη του Θεού)
Καλλιόπη :αυτή που μιλά με κάλλος, η καλλίφωνη // (Μία από τις εννέα Μούσες της αρχαιότητας. Προστάτιδα της ποιητικής τέχνης)
Καλλιρρόη :αυτή που ρέει ομαλά // (Κόρη του Αχελώου)
Κλειώ:η ένδοξη
Κυριάκος :αυτός που αναφέρεται/ανήκει στο Θεό
Κωνσταντίνος :σταθερός βέβαιος αποφασισμένος
Λάζαρος :ο Θεός έχει βοηθήσει
Λαμπρινή :λαμπερή
Λάμπρος :λάμπει
Λεωνίδας :ο γιος του λέοντα
Λουκάς :φωτισμένος
Μαργαρίτα :μαργαριτάρι
Μάρθα :αγνή
Μαρία :προέρχεται από τη λέξη Μαριάμ της αραμαϊκής γλώσσας που μιλιόταν στη Μέση Ανατολή. Σημαίνει πίκρα, οργή, παράπονο
Μαριάννα :σύνθετο όνομα, Μαρία + Άννα
Μάριος/Μαρίνα :θαλασσινός/ή
Μιχαήλ :ποιος είναι σαν τον Θεό; //όμοιος προς το Θεό
Ναταλία :γενέθλια
Νεκτάριος/Νεκταρία :θεϊκός/ή, γλυκός/ιά
Νίκος/Νίκη :νίκη, επικράτηση
Νικόλαος :νίκη του λαού
Οδυσσέας :οργισμένος, αγανακτισμένος, θυμωμένος (από την αρχαία λέξη οδύνη)
Όλγα :υγιείς
Ορέστης :ορεινός κάτοικος
Ουρανία :από τον ουρανό
Παναγιώτης/(Παναγία) :έχει όλα τα άγια
Παντελής :από το παντελεήμων, που ελεεί τους πάντες, που στους συμπονάει όλους, ο ευσπλαχνικός
Παρασκευή :προετοιμασία
Παρασκευάς :ανδρωνυμικό του Παρασκευή
Πέτρος :πέτρα
Σάββας :ανάπαυση
Σπυρίδων :ψαράς με σπυρίδα (= ψαροκόφινο)
Σπυριδούλα :θηλυκός τύπος του Σπυρίδων
Σταμάτιος/Σταματία/Σταματούλα :αυτός/ή που σταματάει κάτι
Σταύρος :σταυρός
Στέλλα :αστέρι
Στέφανος :στέφω
Σωτήριος :αυτός που σώζει
Σωτηρία :σωτηρία, ελευθέρωση
Φωτεινή :αυτή που εκπέμπει λάμψη
Χάρης :κομψός
Χαρίκλεια :ξακουστή για τη χάρη της
Χαρίλαος :αυτός που έχει την εύνοια (χάρη) του λαού
Χρήστος :χρήσιμος, ωφέλιμος
Χρίστος :αυτός που χρίσθηκε, επαλείφθηκε με λάδι και μύρο
Χριστίνα :θηλυκός τύπος του Χρίστος
Χριστόδουλος :δούλος/υπηρέτης του Χριστού
Χριστόφορος :αυτός που φέρει τον Χριστό
Χρυσάνθη :χρυσό άνθος

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Κορυφαία ομάδα του κόσμου με βάση τα έσοδα αναδείχτηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντας στη 2η θέση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην 3η τη Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση “Football Money League” που δημοσίευσε η Deloitte.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, τα έσοδα της Ρεάλ Μαδρίτης αυξήθηκαν κατά 4%, φτάνοντας στα €366 εκατ., ενώ η κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας και η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά 21%, στα €325 εκατ.

Τα έσοδα της Μπαρτσελόνα ανήλθαν στα €309 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 6%, ενώ η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα μετά από πέντε χρόνια, έχοντας έσοδα €295 εκατ. Την 5η θέση κατέκτησε η Τσέλσι με €269 εκατ., έχοντας όμως πέσει μία θέση σε σχέση με πέρυσι.

ΓΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!!ΒΙΝΤΕΟ KLIP

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ’ αόριστον».
Τα χαζοσκοπιανάκια θα φοβηθούμε τώρα?

Σαν Σήμερα: 22/07/2009

1822: Γεννιέται ο αυστριακός μονάχος Γκρέγκορ Μέντελ, που ανακάλυψε τους νόμους της κληρονομικότητας.

1898: Γεννιέται ο αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ερνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ.

1934: Πυροβολείται από πράκτορες του FBI έξω από θέατρο του Σικάγο, ο Τζον Ντίλινγκερ, αμερικανός ληστής τραπεζών και «υπ΄ αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος». Η αναζήτησή του είχε διαρκέσει 13 μήνες.

1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ’ αόριστον».

1965: Τρία μέλη των Rolling Stones, ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπιλ Γουάιλμαν καταδικάζονται από δικαστήριο του Λονδίνου σε πρόστιμο 5 λιρών ο καθένας. Κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς, επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου.

1974: Στην Κύπρο, ο πρόεδρος - μαριονέτα της χούντας Νίκος Σαμψών κηρύσσει την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν ογδόντα αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα.

1981: Ο τούρκος «γκρίζος λύκος» Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ.

1982: Ο αιδεσιμότατος Μουν, ηγέτης αιρετικής οργάνωσης, τελεί γάμο με 2200 ζευγάρια, στη μεγαλύτερη γαμήλια τελετή όλων των εποχών.

1988: Πεθαίνει ο τροβαδούρος Τώνης

Απόψε η μεγαλύτερη έκλειψη του 21ου αιώνα!



Τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ηλιακή έκλειψη του 21ου αιώνα ετοιμάζονται να απολαύσουν απόψε δισεκατομμύρια κόσμου στην ανατολική Ασία και το Νότιο Ειρηνικό.

Η έκλειψη, που θα διαρκέσει εξήμισι λεπτά, θα είναι ορατή σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Μπουτάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας, καθώς και στις Νήσους Μάρσαλ.

Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 3.14 π.μ. ώρα Ελλάδας (δηλαδή το πρωί της Τετάρτης).

Το σπάνιο, λόγω της διάρκειάς του, φαινόμενο, έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και αναστάστωση στις χώρες αυτές. Στην Κίνα, έχουν συρρεύσει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, για να δουν την έκλειψη, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν με ανυπομονησία το γεγονός. Στην Ιαπωνία διοργανώνονται φεστιβάλ σε όλη τη χώρα για τους «κυνηγούς της έκλειψης», ενώ στην Ινδία, αστρολόγοι προειδοποιούν ότι η έκλειψη φέρνει βία και κακά μαντάτα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η επόμενη ημερομηνία που η έκλειψη του Ηλίου θα διαρκέσει τόσο πολύ, είναι η 13η Ιουνίου του 2132.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για την έκλειψη στην ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ. Δείτε «ζωντανά» την έκλειψη από τηνΙαπωνία και από την Κίνα.

MATT DERBYSHIRE - Ο ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ! ! !

ΠΗΓΗ

Γιατί μ’ενοχλείς αφού δε σ’ενοχλώ?!

demon

Γιατί με ενοχλείς αφού δε σε ενοχλώ εγώ; Ε???

Σε δέχτηκα στη ζωή μου, στην πολυκατοικία όπου μένω, στο διαμέρισμά μου δίπλα, στην καθημερινότητά μου, στους ήχους, στις χαρές και τις δυσκολίες μου. Και προσπάθησα να μη σου δείξω πως διαφέρεις. Πως δεν έχεις παιδεία ή τρόπους. Πως υστερείς οικονομικά. Πως δε σε πολυενδιαφέρει κι αν πιάσεις φιλίες εδώ μέσα που ζούμε εμείς οι υπόλοιποι.

Κι εσύ τι κάνεις;

Λες και θέλεις σώνει και καλά ν’αποδείξεις ότι πρέπει να γίνω ρατσίστρια, πως πρέπει να σε μισήσω, πρέπει να αλλάξω οπτική, πρέπει να αρχίσω να παίρνω στα σοβαρά τη ζωή μου, το χρόνο μου, την αξιοπρέπεια, το sex μου, το χέσιμό μου, τις ισορροπίες μου, με κάνεις να θέλω να σε αποβάλλω, να σε σβήσω, να σε απομονώσω. Προκαλείς θορύβους όλη την ώρα.

Το πρωί ξυπνάω με τις στριγκλιές του ενός από τα δύο μωρά σου. Το ένα κλαίει συνεχώς και το άλλο στριγκλίζει κάθε ώρα, κάθε στιγμή.Το μεσημέρι, κατά τις 15:00 ξεκινάς το show. Έναν τρικούβερτο καβγά με την αδελφή σου και τη μάνα σου. Έτσι. Να σκούζεις, να χτυπιέσαι, να στριγκλίζεις στα Αφγανικά και να κοπανάς πόρτες πίσω σου. Τι «σκάσε» τρως από όλη την πολυκατοικία. Η κυρία από τον δεύτερο, διαφέρει πάντοτε: “Παρακαλώ κάντε ησυχία!”. Δε σε πτοούν.

Φυσικά.Το όλο event κρατά μέχρι τις 16:50. Όπως διαπιστώνεις κι εσύ, καλύπτει όλο το φάσμα της μεσημεριανής ώρας κοινής ησυχίας.Πως είπατε;Το βράδυ φροντίζεις να διακοσμήσεις και το δικό μας σπίτι, με οσμές γεμάτες κάρρυ, φωτιές, πικάντικα αρώματα, χλωρίνες, κατρουλιές, χεσιές κι έντονες γεύσεις φαγητών. Κάπου στις 23:00 ξαναρχίζουν τα παιδιά σου να ακούγονται… απλώς πιο δυνατά από ό,τι συνήθως. Άνι, άνι… το μικρό. Μάμα, μάμα το μεγαλύτερο. Κλάματα, στριγκλιές, παράπονα, αρρώστιες, ένας μπαμπάς που λείπει?

Και η μάνα, να την ακούς να τη σέρνει από τα μαλλιά ο πατέρας? Ο γκόμενος? Ο παππούς; Ο νταβατζής; Να χτυπά στα έπιπλα. Να κλαίει. Να διαμαρτύρεται. Ο άντρας να βρίζει. Η γυναίκα να οδύρεται. Και τα παιδιά να σπαράζουν.Από το βάθος, ο παππούς, η κωλόγρια, η φίλη, η αδελφή και τα αλητάκια της παρέας, απλοί θεατές.

Μένω στον 4 όροφο. Από κάτω μου μένουν σε ένα δυάρι, 8 Αφγανοί. Εδώ και 3 μήνες τους έχω αφήσει επανειλημμένα ραβασάκια με τις ώρες κοινής ησυχίας, παρακαλώντας τους να τις σεβαστούν. Τους έχω χτυπήσει το κουδούνι στις 4 τα ξημερώματα που με ξύπνησαν από τις φωνές τους (κάθε βράδυ τα ίδια!) και μόνο που δε με χτύπησαν επειδή τους ξύπνησα, λέει, τα μικρά με το κουδούνι. Τους έχω απειλήσει, τελικά, ότι αν δε σκάσουν και δε σεβαστούν ότι συμβιώνουν και με άλλους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, θα τους φέρω την αστυνομία.

Το ξέρω πως είναι παράνομοι στη χώρα μου. Το ξέρω και πως δεν έχουν μισθωτήριο. Κυνηγάω και τον ιδιοκτήτη. Άσε.

ΝΑΑΑΑ!

Τίποτα δεν τους πτόησε στην ιδέα ότι μπορεί και να σταλούν πακέτα στο Αφγανιστάν. Ο ένας γιος Κορυδαλλό, λέει, επειδή σκότωσε κάποιον με κλωτσιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Ο άλλος, πίσω, στη χώρα του. Οι άνθρωποι αυτοί, κατεβάζουν τα σκουπίδια με τα χέρια κάτω. Και το ασανσέρ φιλοξενεί μονίμως μια λίμνη από υγρά. Έχουμε κατ’επανάλειψη βρει στην είσοδο της πολυκατοικίας μας σκατά αλλά και αίμα.

Και ρωτώ, επειδή κάποιοι πρώην (για μένα) συνάδελφοι έγραψαν στην Καθημερινή (την οποία διαβάζω) πως δεν τα φταίνε οι αλλοδαποί:

Εγώ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? Μήπως να φύγω από τη χώρα μου???

"Απογείωση" στη Λευκάδα


Πατρίδα του Αγγελου Σικελιανού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, η Λευκάδα ταξιδεύει στην καταγάλανη αγκαλιά του Ιονίου αλλά ακουμπά απαλά στη σίγουρη γη της Ακαρνανίας, δεμένη με μια στενή λωρίδα γης και μια πλωτή γέφυρα πενήντα μέτρων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα «στεριανό νησί» (κι αυτό μας βολεύει, γιατί δεν έχουμε έξοδα μετακίνησης με πλοίο).

Οι σύγχρονοι Ροβινσώνες θα ανακαλύψουν ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά και απροσπέλαστες από τον πολύ κόσμο. Από τις πιο εντυπωσιακές είναι οι Εγκρεμνοί με την απέραντη αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά κάτω μια από απότομη πλαγιά με πεύκα.

Επειδή η κατάβαση (και κυρίως η ανάβαση) είναι κουραστική, μια καλή πρόταση είναι να πάρουμε το καραβάκι από τη Βασιλική, που περνάει από το ακρωτήρι Λευκάτα, συνεχίζει για Πόρτο Κατσίκι και μας αφήνει για μπάνιο στoυς Εγκρεμνούς.

Εξαιρετική και η φημισμένη παραλία Πόρτο Κατσίκι, στην οποία θα φθάσουμε με το αυτοκίνητο και μετά θα κατεβούμε τα αρκετά βατά σκαλοπάτια (προσοχή στις σκουριές που υπάρχουν στη μεταλλική μπάρα σε κάποια σημεία). Τα λευκά βράχια που υψώνονται σχηματίζουν αρκετές σκιές για λίγη δροσιά, μιας και ο ήλιος δεν αστειεύεται. Μπορούμε ακόμη να φάμε ένα σάντουιτς ή να πιούμε το καφεδάκι μας στις καφετέριες πάνω από την παραλία απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα.


Εραστές της δράσης

Μπορούμε να γνωρίσουμε τη Λευκάδα πάνω στην ιστιοσανίδα μας δαμάζοντας τα κύματα και τους ανέμους στην παραλία της Βασιλικής και του Αϊ-Γιάννη. Ιδιαίτερα ο κόλπος της Βασιλικής έχει εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης αθλητών. Στις παραλίες Μύλοι και Αϊ-Γιάννης όλο και πιο πολλοί «αετοί» από kite surf πετούν πάνω από τα κύματα, γεμίζοντας με χρώματα και χαρούμενες φωνές τον αέρα, αλλά και ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. Κάθε καλοκαίρι διεξάγονται αγώνες με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών, αφού μόνον εδώ πνέει ο ευνοϊκός μαΐστρος που δίνει μεγάλες ταχύτητες στα kite surf (30 - 40 μιλίων).

Στις οργανωμένες παραλίες της Λευκάδας και στο Νυδρί θα χαρούμε όλα σχεδόν τα σπορ και παιχνίδια για τη θάλασσα και τον ουρανό! Water ski, jet ski, fly fish, canoe, parasailing, banana κ.λπ. Τι θα λέγατε και για μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό; Κι αν δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ, τώρα που έχουμε χρόνο είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουμε. Στο νησί υπάρχουν σχολές εκμάθησης ιστιοπλοΐας. Αν πάλι προτιμάμε τις καταδύσεις και τη μαγεία που προσφέρει ο βυθός, θα ανακαλύψουμε εδώ έναν συναρπαστικό υποθαλάσσιο πλούτο.

Μπορεί βεβαίως να είμαστε φαν του ψαρέματος. Κανένα πρόβλημα. Μπορούμε να νοικιάσουμε μία βάρκα, να πάρουμε τα… σύνεργα επ’ ώμου, μερικές χρήσιμες πληροφορίες από ντόπιο ψαρά (εν ανάγκη, παίρνουμε και τον ίδιο μαζί μας) και ξανοιγόμαστε στα πέλαγα ή μάλλον στα σωστά σημεία όπου έχει περισσότερα ψάρια (ξέρει εκείνος). Μιας και μιλάμε για δυνατές συγκινήσεις, έχουμε να σας προτείνουμε κάτι που θα σας συναρπάσει: απογείωση με αλεξίπτωτο πλαγιάς από τη θέση εκκίνησης πάνω από την παραλία Κάθισμα. Ξεπερνώντας τους πρώτους φόβους που όλοι έχουμε, η εμπειρία που θα ζήσουμε θα είναι μοναδική! Η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που αισθανόμαστε αλλά και η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου αναμφίβολα είναι από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.


Μountain bike

Η ορεινή Λευκάδα έχει τις χάρες της. Τα μονοπάτια των Σκάρων στο δάσος της Βελανιδιάς, το Φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες, το χωριό Χαραδιάτικα με τις πηγές και τα φαράγγια του, το δάσος της Δάφνης και οι πηγές της Κερασιάς στο Σύβρο προσφέρονται για πεζοπορία και mountain bike. Ποδήλατο δρόμου ή mountain bike μπορούμε ακόμη να κάνουμε στον περιαστικό ποδηλατόδρομο από τον κάμπο της Βασιλικής και του Αγίου Πέτρου προς το Σύβρο, την Κοντάραινα, τη λίμνη στο Μαραντοχώρι και την ορεινή διαδρομή Αθάνι, Χορτάτα, Νικολή. Μια μαγευτική διαδρομή με ποδήλατο είναι και ο γύρος της λιμνοθάλασσας από το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, τη Γύρα, τους Μύλους, τον Αϊ-Γιάννη, μέχρι την πόλη της Λευκάδας. Αν αντέχουμε, μπορούμε να φθάσουμε με το ποδήλατο από τον ελαιώνα της πόλης μέχρι το χωριό Φρύνι και το ιστορικό Μοναστήρι της Φανερωμένης και από εκεί ώς τους Τσουκαλάδες και τον Αγιο Νικήτα.

Τέλος, στην πεδιάδα της Βασιλικής αλλά και στον ελαιώνα της πόλης θα βρούμε σχολές ιππασίας για εκμάθηση και συναρπαστικές εξορμήσεις κοντά στη φύση. Οι καλύτερες διαδρομές για ιππασία είναι στον κάμπο της Βασιλικής και του Αγίου Πέτρου προς Αϊ-Γιάννη Ροδάκι, τη Λίμνη Μαραντοχωρίου, την περιοχή Ρουπακιά και το μονοπάτι πάνω από την εκκλησία του Αϊ-Γιάννη Αντζούση, κοντά στην πόλη της Λευκάδας.


Φεύγοντας...

...από το νησί στα σακίδιά μας δεν έχουμε μόνο όμορφες εικόνες αλλά και εμπειρίες μοναδικές, κορμί γυμνασμένο, ψυχή γεμάτη γαλήνη και διάθεση για ανατροπές στη ζωή μας. Τι άλλο να ονειρευτείς από ένα ταξίδι;


Γεύση και απόλαυση

Η Λευκάδα φημίζεται για το σαλάμι αέρος, τις φακές Εγκλουβής, τα μυρωδάτα κρασιά του, τα μικρά γαριδάκια που θα τα γευτούμε τραγανά από το τηγάνι… Σίγουρα, θα δοκιμάσουμε ριγανάδα (ψωμάκια με φέτα και ντομάτα), μπριαμόπιτα, ριζότο με σουπιές μαγειρεμένες με το μελάνι τους, αρμυρήθρες (είδος χόρτου) με σκορδαλιά, μυδομανέστρα και ψάρι μπουρδέτο. Παραδοσιακό γλυκό είναι η λαδόπιτα. Στα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, στα δρομάκια της πόλης, στον Πίσω Μόλο, στο Νυδρί, αλλά και στα ορεινά χωριά της Λευκάδας θα απολαύσουμε πεντανόστιμο φαγητό.


Αναζητώντας τον καταρράκτη...
Πώς θα τον ανακαλύψουμε; Ακολουθήστε μας...

Με το αυτοκίνητο φθάνουμε στο κοσμοπολίτικο Νυδρί και παρακολουθώντας τις πινακίδες στρίβουμε δεξιά. Διασχίζουμε για λίγη ώρα περιβόλια με λεμονιές και έπειτα από τρία χιλιόμετρα φτάνουμε στην αρχή του μονοπατιού, όπου υπάρχει αναψυκτήριο. Από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι πάνω από τη φαρδιά κοίτη του φαραγγιού, προστατευμένο για λίγο με ξύλινα καγκελάκια. Γύρω μας υψώνονται απότομες πλαγιές, ενώ οι αγριελιές και τα πουρνάρια ντύνουν το τοπίο με τα δικά τους χρώματα. Κάτω το ποτάμι κυλάει τα κρυστάλλινα νερά του και ο ήχος από το κελαριστό τραγούδι του συντροφεύει τα βήματά μας.

Οταν υπάρχει αρκετός όγκος νερού, ανάμεσα στη βραχώδη κοίτη και τις κάθετες πλαγιές σχηματίζονται μικρές, γαλάζιες λιμνούλες, ιδανικές για κολύμπι (αν αντέχουμε το κρύο νερό). Το μονοπάτι χαμηλώνει και φθάνουμε στην κοίτη. Τη διασχίζουμε πηδώντας πάνω από πέτρες (προσοχή, γιατί γλιστράνε). Αμέσως μετά, βρισκόμαστε σε μια φυσική κοιλότητα του εδάφους και μια πισίνα τριγωνική βάθους περίπου τριών μέτρων σχηματίζεται.

Ανηφορίζουμε μερικά τσιμεντένια σκαλοπάτια. Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν… Δίπλα μας το νερό κυλάει πάνω στους λείους βράχους με βουητό. Μερικά μέτρα προσεκτικής ανάβασης και μπροστά μας αποκαλύπτεται ο εντυπωσιακός καταρράκτης ύψους 12μ., που πέφτει με δύναμη σχηματίζοντας μια μικρή, πράσινη λιμνούλα στη βάση του. Η πεζοπορική διαδρομή στο κατάφυτο Φαράγγι Δημοσάρι αξίζει τον κόπο…
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr
Κείμενο - Φωτογραφίες: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ

Έχει κι άλλους τέτοιους έξυπνους στα Σκόπια;




Με ένα τεράστιο κατεβατό του έγκριτου αρθρογράφου Ιλία Ντιμόφσκι, στην Ουτρίνσκι Βεσνικ, προσπαθεί το καθεστώς των Σκοπίων, να κάνει τι;
Ακούστε τι γράφει ο άνθρωπος:
Το άρθρο είναι ένας ύμνος στην τεράστια επιτυχία των Σκοπιανών, να επιτύχουν κατάργηση της βίζας για την είσοδο τους στις χώρες της συνθήκης Σέγκεν.
Όμως, όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη FYROM δημιουργούνται τα ίδια ερωτηματικά: τι εθνικότητα θα γράφουν τα διαβατήρια των πολιτών της FYROM;
Στη χώρα αυτή το ποσοστό των Σλάβων (της κυρίαρχης εθνότητας), είναι 64,18% (εδώ).
Υπαρχει λοιπόν ένα 36% που δεν είναι "Μακεδόνες".
Την απάντηση δίνει ο αρθρογράφος με το στρατευμένο άρθρο του, που "βρωμάει" Αμερικανιά:
Γράφει πόσο σημαντική είναι η επιτυχία, πόσα οφέλη θα έχουν οι κάτοικοι από την κατάργηση της βίζας, πόσο ενωμένοι είναι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, πόσο ανεκτικό κράτος είναι, πόση ισότητα υπάρχει μεταξύ "Μακεδόνων", Αλβανών και Ρομά και καταλήγει (στο ζητούμενο) ότι... όλοι μαζί είναι "Μακεδόνες" και άρα στα διαβατήρια θα πρέπει να γράφεται για όλους "Μακεδόνας". Τα υπόλοιπα είναι ..λεπτομέρειες.
Δυστυχώς είναι τόσο μεγάλο το άρθρο, που είναι αδύνατο να το αποδώσουμε. Έχει τρομερή πλάκα όμως, το πόσο γελοία μπορεί να γίνεται η προπαγάνδα ενός τέτοιου καθεστώτος.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ..

Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους
χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι
χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο
Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα όμως
λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.

Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι
χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες
λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα
αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που
έμειναν.

Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες
μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει
να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης.
Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια
τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες
τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήρθατε στο Χρηματιστήριο.

Ένα ντοκιμαντέρ για τους ανθρώπους που ρισκάρουν την ελευθερία τους και τη ζωή τους για να σώσουν ζώα.


View More Free Videos Online at Veoh.com

Nirvana vs Rick Astley - Never Gonna Give Your Teen Spirit up