Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΝΑΙ!


ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ;

ΦΛΕΓΟΝ (αλλά ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ) ΖΗΤΗΜΑ: Η Ύπουλη, Προδοτική, Βεβιασμένη, Αγχωμένη και Θρασύδειλη προσπάθεια εκχωρήσεως, παραχωρήσεως, ξεπουλήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ιθαγένειας ή / και υπηκοότητος προς πάσα κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΝΑΙ!

Ιθαγένεια νοείται «η ιδιότης (το γνώρισμα) του ιθαγενούς, το να κατάγεταί τις εκ τινός τόπου, το να είναι αυτόχθων, εντόπιος // (Νομ.-ικώς) ο νομικός και πολιτικός δεσμός, ο συνδέων έκαστον πολίτην προς το κράτος είς ο ανήκει» και ιθαγενής «ο καταγόμενος εξ αυτής ταύτης της χώρας εν η διαμένει, αυτόχθων εντόπιος, γηγενής, ένδημος.- (αντίθ.-ετα) αλλογενής, αλλοδαπός, αλλόχθων, ετερόχθων, ξένος...» (βλ. λεξικόν νέας ελληνικής γλώσσης Ι. Σταματάκου). Ως σύνθετη λέξη (ιθύς και γένος) σημαίνει τον αληθώς προερχόμενο από ένα γένος (ΙΘΥΣ = ευθύς, δίκαιος, ειλικρινής, αληθής)

Υπηκοότης νοείται «η ιδιότης του υπηκόου, το να είναι τις υπήκοος, εθνικότης // συνεκδ.-οχικώς, υποτέλεια, εξάρτησις, υποταγή, δουλεία» και υπήκοος «ο υπακούων εις τινά, ευπειθής, πειθήνιος, πειθαρχικός, υπάκουος, ο ανήκων εις την εξουσίαν κράτους τινός». (βλ. λεξικόν νέας ελληνικής γλώσσης Ι. Σταματάκου). Ως σύνθετη λέξη λοιπόν κι' αυτή (υπό και ακούω) σημαίνει αυτόν ο οποίος υπακούει κάπου. Παρ' όλο που ως έννοια είναι σαφώς υποδεέστερη της έννοιας του ιθαγενούς και του πολίτη στην πορεία του χρόνου έφθασε να σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Αυτόν ο οποίος υπακούει στα κελεύσματα των προγόνων του (και όχι της εκάστοτε ξενόδουλης κυβερνήσεως) οι οποίοι πολέμησαν, αγωνίστηκαν, έχυσαν το αίμα τους, φυλακίστηκαν, δολοφονήθηκαν, διασύρθηκαν απέναντι σε κάθε λογής κατακτητές και επιβουλευτές της ελευθερίας μας, για να μπορεί σήμερα να έχει στα χέρια του ένα «ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ» που να ονομάζεται ελληνική ταυτότητα ή ελληνικό διαβατήριο και να γίνεται αποδεκτός σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ως φίλος, όπως ποτέ δεν θα γίνει το ίδιο με αυτόν που έχει στα χέρια του διαβατήριο των Η.Π..Α. ή του Ισραήλ.

Ως εκ τούτου, η παραχώρησις και μάλιστα άνευ κανενός αντιτίμου ή κριτιρίου του πολυτιμοτέρου πολιτειακού εγγράφου και ιδιότητος συνιστά πράξιν ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ απέναντι στα ιερά και όσια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ μας. Και αν ιστορικώς οι εκάστοτε πράξεις προδοσίας δεν έχουν όλες αποπληρωθεί δεόντως στο μέλλον θα αποπληρωθούν πλήρως, Αναδρομικώς και Ανατοκισμένες.

αι όπως ακριβώς ο Έλλην δεν γίνεται ξαφνικά αμερικανάκι στις ΗΠΑ, ούτε Ολλανδός στην Ολλανδία αλλά ούτε και Κογκολέζος στο Κογκό, έτσι ακριβώς κανείς Άγγλος, Ρώσος, Αλβανός Πακιστανός, Μπαγκλαντεσιανός, κ.ο.κ. δεν μπορεί ξαφνικά να γίνει Έλλην. Μπορεί να αγαπήσει την Ελλάδα ναι, μπορεί να γίνει φίλος ναι, φιλέλλην ναι, αλλά Έλλην ιθαγενής όχι. Γινόμενος κάποιος κάτι άλλο εννοείται ότι αυτομάτως ακολουθεί, σέβεται και υπερασπίζεται τα ήθη, τα έθιμα, τις αρχές, την νοοτροπία του έθνους ή λαού στον οποίο εντάσσεται. Αλλά γιατί ο Ινδός, ο Ιρακινός, ο Πέρσης φερ' ειπείν, να απαρνηθεί την κουλτούρα του (στην ουσία να ΠΡΟΔΩΣΕΙ την πατρίδα του) προκειμένου να γίνει Έλληνας; Δύο βασικές εκδοχές υπάρχουν:

α' Πραγματικά εκτιμάει και αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, επηρεάζεται και σιγά σιγά εξελληνίζεται και ίσως ύστερα από πολλές γενεές οι απόγονοί του να νοούνται πλέον Έλληνες.

β' Αναγκάζεται να φύγει από την χώρα του κυνηγημένος, ταλαιπωρημένος αλλά και χρηματοδοτούμενος για το πολύπαθο ταξίδι του μέχρις ότου φτάσει στην όαση που του έχουν υποσχεθεί και λέγεται ΕΛΛΑΣ, προκειμένου να ξαποστάσει και γιατί όχι αφού του δίνεται η ευκαιρία να πατήσει και λίγο πόδι από αυτό που δεν πάταγε στην πατρίδα του. Ποιος όμως και γιατί του δίνει αυτό το δικαίωμα; Το δικαίωμα αυτό του το δίνει ο ίδιος ο οποίος προκαλεί αναταραχές στην χώρα του, απομυζεί τον πλούτο της, προκαλεί εμφυλίους πολέμους, προωθεί την διάσπασή της, ελέγχει τις κυβερνήσεις της και λέγεται ΔΙΕΘΝΗΣ (δηλαδή αντεθνικός) ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ (δηλαδή αντιανθρώπινος) ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΣ.

Παραδείγματα τέτοιων χωρών; Ιράκ, Αφγανιστάν, πρώην Γιουγκοσλαβία, Περσία (Ιράν), Νότιος Αφρική, Κογκό και πάει λέγοντας...

Η προσπάθεια συγκρίσεως της Ελλάδος με άλλα κράτη είναι άστοχη. Στις ΗΠΑ, ιθαγενείς εννοούνται ακόμη μετά παρέλευση 500 ετών, οι ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΙ «ΙΝΔΙΑΝΟΙ» της και όχι οι αποικιοκράτες Αγγλο-γαλλο-ιταλο-ισπανο-πορτογάλοι.

Αυτοί που μόλις αναφέραμε (αλλά και άλλοι), εάν και συνέβαλαν στον αποδεκατισμό των γηγενών αδυνατώντας όμως να ελέγξουν από μόνοι τους πλήρως την νεοανακαλυφθείσα ήπειρο (όπως το ίδιο συνέβη και στις χώρες της Αφρικής-Ασίας) αρκέστηκαν σε επί μέρους «τσιμπολογήματα» και τώρα πληρώνουν το τίμημα της αφροσύνης τους.

Η Γαλλία μόλις προ ολίγων ετών λεηλατήθηκε από 2ας και 3ης γενιάς αλλοδαπούς κατά κύριον λόγο μουσουλμάνους. Η Ολλανδία σπαράζει από τα επιδόματα προς ανέργους πολυτέκνους αλλοδαπούς. Η Δανία πλήττεται από τον «τσαμπουκά» των Ισλαμιστών που επιβάλλουν τον νόμο του κορανίου. Στην Γερμανία κυοφορείται μία νέα οθωμανική επέλαση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η δικαιοδοσία της βρετανικής αστυνομίας καταλύεται στα μουσουλμανικά «γκέτο». Το πολυεθνικό τέρας που κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α. ελεγχόμενο πλήρως από την εβραϊκή νοοτροπία κινδυνεύει με κατάρρευση μπροστά στις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες οι οποίες παρ΄ όλες τις διακηρύξεις περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αδυνατεί να συγκεράσει αντικρουόμενα συμφέροντα. Και τώρα που ο κίνδυνος της εθνολογικής αλλοιώσεως των Ελβετών είναι ορατός, βροντοφωνάζουν ΟΧΙ στους μιναρέδες.

Εάν θέλει κάποιος να θαυμάσει τζαμιά και μιναρέδες μπορεί να πάει στην Σαουδική Αραβία. Το να γίνει όμως η Ελβετία, Σαουδική Αραβία, αποτελεί ύβρη απέναντι στην ποικιλομορφία των εθνών των λαών και εν τέλει της ίδιας της φύσεως. Δείτε την γοητεία που κρύβεται στις ιδιαιτερότητες των τροπικών δασών, των πολικών πάγων, των βουνοκορφών των Άλπεων και των Ιμαλαΐων, της ερήμου της Σαχάρας, των βυθών των ωκεανών, των νησιών της Πολυνησίας και θα καταλάβετε ότι οτιδήποτε πράττει προς ομογενοποίηση όλων αυτών συμπεριλαμβανομένων των γηγενών κατοίκων τους πράττει ενάντια στην ίδια την φύση.

Παρ' όλα αυτά συμβαίνουν τα εξής παράδοξα και άδικα.

· Όταν ένας Ισραηλινός πει «δεν θέλω κάποιος άσχετος να πολιτογραφηθεί Ισραηλινός» τότε αυτό γίνεται για λόγους εθνικής ασφαλείας (και μπράβο) του Ισραήλ. Όταν ένας Έλληνας πει το ακριβώς αντίστοιχο: «δεν θέλω κάποιος άσχετος να πολιτογραφηθεί Έλλην» αυτομάτως χαρακτηρίζεται κακός και εθνικιστής.

· Όταν ένας Τούρκος στρατιωτικός πυροβολεί και εκτελεί εν ψυχρώ (με απόλυτο σεβασμό προς την πατρίδα του) αυτόν που προσπαθεί να υποστείλει την τουρκική σημαία τότε η γενική αντίληψη είναι ότι δικαίως υπερασπίστηκε την τιμή της σημαίας του. Υπάρχει το πραγματικό περιστατικό του Κυπρίου ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ που γεμάτος αγανάκτηση και πατριωτισμό θέλησε να υποστείλει την τουρκοκυπριακή σημαία. Και παρ' όλο που αυτό έγινε σε ΜΗ τουρκικό έδαφος αλλά σε κυπριακό υπό κατοχή, ο Τούρκος στρατιωτικός έπραξε το καθήκον του κατά το συμφέρον της χώρας του. Εάν αυτό συνέβαινε σε όλους αυτούς που με απερίγραπτο θράσος υποστέλλουν και καίνε την Ελληνική Σημαία τότε θα βγαίνανε οι σαχλαμαρομπουρδολόγοι τηλεπαραθυράκηδες και θα μιλάγανε για στυγνούς εγκληματίες, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για φασίστες και εθνικιστές. Αλλά όταν για κάποιον η Σημαία είναι ένα κομμάτι πολύχρωμο ύφασμα, σαφώς και ο εγκέφαλός του δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα κομμάτι διαταραγμένης και τροποποιημένης σάρκας.

· Όταν ένας Αμερικανός λέει με τολμηρό ύφος «I'm proud I'm an American citizen» («είμαι υπερήφανος που είμαι Αμερικανός πολίτης») σε κάθε ευκαιρία και σε αρκετές ταινίες του Χόλλυγουντ, τότε είναι ο καλός πατριώτης. Όταν ένας Έλληνας πει «είμαι υπερήφανος που είμαι Έλλην» τότε αυτομάτως χαρακτηρίζεται φασίστας, νεοναζί, εθνικιστής και πάει λέγοντας, από όλους αυτούς οι οποίοι έχουν μάθει να «υπερασπίζονται» τα «δικαιώματα» όλων των όντων στον πλανήτη από τις φώκιες των πόλων μέχρι τους τερμίτες της Αφρικής πλην... των Ελλήνων.

Εάν προτείναμε, στην πατρίδα μας να ενεργούμε όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και οι Η.Π.Α. στις προαναφερθείσες περιπτώσεις ΠΟΥ θα ήταν το μεμπτόν στοιχείον;;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ιθαγένεια, εθνικότητα και υπηκοότητα είναι χαρακτηριστικές ιδιότητες του κάθε λαού και δεν μπορούν να μεταλλάσσονται κατά τις υποβολιμαίες νομικίστικες ρυθμίσεις του κάθε εντεταλμένου προς ισοπέδωση των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού.

Όσον αφορά το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και το υπό συζήτηση δημοψήφισμα δεν θα έπρεπε να αναφέρονται ούτε ως ιδέα ούτε ως σκέψη. Το όλο θέμα δεν είναι καν διαπραγματεύσιμο. Το ζήτημα δεν είναι εάν θα πρέπει να χορηγηθούν τα όποια πολιτειακά δικαιώματα στους αλλοδαπούς, ΑΛΛΑ μήπως θα πρέπει κιόλας να ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ από αυτούς οι οποίοι ΔΟΛΙΩΣ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ το δικαίωμα πολλών εκ των εν ενεργεία ή διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, λοιπών υψηλόβαθμων (και μη) στελεχών κυβερνήσεων, φορέων και οργανισμών αλλά και απλών «πολιτών», να φέρουν την Ελληνική ταυτότητα και την πρόθεσή τους να προσδιορίζονται ως Έλληνες.

· Αναρωτιόμαστε με πιο κριτήριο αναρριχήθηκαν σε νευραλγικές θέσεις εξουσίας και απορρίπτουμε κάθε ανθελληνικό νόμο ή συνθήκη που ψήφισαν ή υπέγραψαν δολίως, εν κρυπτώ και χωρίς την συγκατάθεση του Ελληνικού λαού.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επανεξέταση του δικαιώματος κατοχής της ελληνικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ΑΠΕΛΑΣΗ όσων αποδειχθεί ότι είναι λαθραίοι.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάθεση της γενεαλογίας τους μέχρι 3ης τουλάχιστον γενεάς.

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σε δημόσια ορκωμοσία την δέσμευση τους ότι: θα σέβονται και θα τιμούν την πατρίδα, την ιστορία, την γλώσσα, θα υπερασπίζονται με όλο το σθένος της υπάρξεώς τους τα ιερά και όσια της Ελληνικότητος και ότι αναγνωρίζουν ότι η ψευδορκία και επιορκία συνιστά βαρύτατο ηθικό και ποινικό αδίκημα. Δημόσιος λειτουργός, υπάλληλος, υψηλόβαθμο ή διευθυντικό στέλεχος οποιασδήποτε υπηρεσίας, υπουργός ή πρωθυπουργός που θα αρνηθεί την ορκωμοσία είναι ανάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Επιγραμματικώς αναφέρουμε, με βάση επίσημες κατά καιρούς καταγγελίες, δημοσιεύματα, μαρτυρίες και βάσιμες υποψίες, ονόματα γνωστών «πολιτικών» περί της μη ελληνικής τους καταγωγής ή της εκ του αποτελέσματος ανθελληνικής τους δράσεως.

Μ. Έβερτ, Γ. Ράλλης (Ραούλ), Ευ. Βενιζέλος (Τουρκούτζογλου), Κ. Σημίτης (Ααρών Αβουρή), Κ. Καραμανλής (Καρά Αμάν Αλή), Ν. Μητσοτάκη (και όχι Μπακογιάννη) , Μ. Δαμανάκη, Μ. Μερκούρη (σύζυγος Ζυλ Ντασέν), Α. Τσοχατζόπουλος (ανυπότακτος), Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Παπανδρέου (Μινέϊκο) κλπ.

Τελειώνοντας και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα άρθρα του τροποποιημένου νομοσχεδίου περί ιθαγενείας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

· Ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος - Τζέφρυ Παπανδρέου- Μινέϊκο-Τσαντ ΔΕΝ είναι Έλλην ΟΥΤΕ από πατέρα ΟΥΤΕ από μητέρα. Κι αυτό διότι: ο πατέρας του Α. Παπανδρέου είναι εξ ημισείας ΠολωνοΕβραίος εκ μητρός (Σοφίας Μινέϊκο) και η μητέρα του Μάργκαρετ Τσαντ πολυφυλετικής καταγωγής τύπου ΑμερικανοβουλγαροΕβραίας. Συνεπώς εάν και εφ' όσον υπάρχει μόλις και μετά βίας ένα 25% ελληνικής καταγωγής αυτό ως φαίνεται αδυνατεί να υποστηρίξει την πατρίδα μας.

· Ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος - Τζέφρυ Παπανδρέου- Μινέϊκο-Τσαντ ΔΕΝ φοίτησε στις 6 ή 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου στην Ελλάδα. Ίσως αυτό και να δικαιολογεί την αδυναμία του στην εκφορά του Ορθού Ελληνικού Λόγου.

Κατά συνέπεια τίθεται το ερώτημα όχι εάν δικαιούται να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ούτε εάν έχει το δικαίωμα της υποψηφιότητος, ούτε εάν έχει το δικαίωμα της ιθαγενείας, ούτε εάν έχει το δικαίωμα της υπηκοότητος, της κατοχής Ελληνικής ταυτότητος ή διαβατηρίου. Τίθεται το ερώτημα εάν δικαιούται να λάβει και αυτήν ακόμη την Πράσινη Κάρτα!!!!!!

ΕΛΛ.Α.Σ

ΕΛΛήνων Αγανακτισμένων (όχι για πολύ) Σύμπραξις

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ .ΜΗΔΕΝ


ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.


Στο τιμόνι της χώρας ένας ανομοιογενής θίασος χωρίς πολιτική συνοχή, με εμφανή την ανικανότητα χάραξης σαφούς και μακροπρόθεσμης τακτικής στους χειρισμούς του, αλλά με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη συλλογικά επεξεργασμένης στρατηγικής στη βάση ενός καθολικότερου σχεδιασμού και με σαφήνεια ιεραρχημένων στόχων.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/01/blog-post_1641.html


Ο πολιτικός σχεδιασμός έχει παραχωρήσει τη θέση του σ ένα σύνολο από βίτσια, εμμονές και εμπάθειες του «ηγέτη» αυτού του θιάσου, και έτσι η Ελλάδα πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, και με μοναδικό παράγοντα εν δυνάμει ικανό να καθορίσει την τελική έκβαση αυτής της «τυφλής» διαδρομής, το φιλότιμο του Έλληνα πολίτη.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:


Δεν είναι η συνεκτικότητα και η πολιτική ομοιογένεια.
Είναι στημένος στη λογική της διασφάλισης των πρόσκαιρων ισορροπιών, αφού ο βασικός του πυρήνας είναι μια ομάδα άκαπνων, άπειρων κι κατά κανόνα άβουλων διεκπεραιωτών, που καταγίνεται με μια μεροδούλι - μεροφάι διαχείριση της καθημερινότητας, χωρίς στοχεύσεις, με ανύπαρκτη μακροπρόθεσμη στρατηγική, και με «άχρωμες και ουδέτερες» βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις.

Η χώρα έχει παραδοθεί στον ερασιτεχνισμό και στην καιροσκοπική διαχείριση.
Σε μια πολιτική εξουσία ανίκανη και άβουλη, όπου ο μοναδικός αντίπαλος γι αυτήν ήταν και παραμένει ο Έλληνας πολίτης. Ο «στυλοβάτης» του φορολογικού συστήματος και ταυτόχρονα το απόπαιδο που τα δικαιώματά του καθημερινά συρρικνώνονται και το αύριό του διαγράφεται αβέβαιο, δυσοίωνο και όπως όλα δείχνουν εφιαλτικό.

Οι «οικογενειακές» αντιπαραθέσεις στα πλαίσια αυτού του θιάσου, δεν πρέπει να ξεγελούν, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν τον Έλληνα πολίτη.

Είναι αντιπαραθέσεις χρήσιμες για το θίασο.
Αντιπαραθέσεις που «νομιμοποιούν» τον ερασιτεχνισμό του.
Αντιπαραθέσεις που απλά υπενθυμίζουν στα πλαίσια του οικογενειακού καβγά, την ανάγκη τήρησης τόσο των ισορροπιών όσο και των αναγκαίων προσχημάτων.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:


Η έλλειψη συνέχειας, συγκεκριμένου σχεδιασμού και σαφούς πολιτικής ταυτότητας, είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό - αποκαλυπτικό του ερασιτεχνισμού - που γίνεται ολοφάνερο απ όποια πλευρά και αν παρατηρήσει κανείς το καθημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.

Το «καινούριο» που έφερε αυτή η κυβέρνηση στην ελληνική πραγματικότητα, είναι μια «σούπα» πολιτική σε μια «σούπα» κοινωνία με στόχο την .ιμαμμπαϊλντιοποίηση της επόμενης μέρας.

Η έλλειψη στρατηγικής επιθετικότητας. Η Ελλάδα σήμερα δεν ασκεί πολιτική. Δεν ανοίγει δρόμους ούτε καν για τη δική της επόμενη μέρα.
Στην Ελλάδα σήμερα ασκούνται πολιτικές πιέσεις.
Πολιτικές και άλλες πιέσεις που είναι πολυεπίπεδες, αφού ακουμπούν την οικονομία, την κοινωνία αλλά και την ίδια της την εθνική υπόσταση.
Και ο κυβερνητικός θίασος το μόνο που κάνει είναι να απαντά.
Για την ακρίβεια αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να απαντήσει αγόμενος και φερόμενος σαν φτερό στον άνεμο, από τις κάθε φορά προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς των άλλων.

Το κακό όμως είναι πως ακόμη και σ αυτό το ρόλο, αυτός ο θίασος των ανικάνων ερασιτεχνών, αποδεικνύεται λίγος και εθνικά επιζήμιος από κάθε άποψη.

Στις επιθέσεις των κερδοσκόπων, οι τρόποι που επέλεξε να απαντήσει συνέτειναν σε περαιτέρω απαξίωση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άγκυρας, οι απερίσκεπτες επιλογές του θέτουν εν αμφιβόλω το σύνολο της εθνικής μας κυριαρχίας.
Στις συντονισμένες πιέσεις της Νέας Τάξης, επέλεξε να αποδείξει πως είναι πειθήνιο όργανο των κελευσμάτων της, ναρκοθετώντας με τρόπο πρωτοφανή τα θεμέλια του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν ασκείται κυβερνητική πολιτική κατά τα οριζόμενα από το Σύνταγμα.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, είναι να σκηνοθετείται μια εικονική πραγματικότητα από μια ομάδα ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων, που μοναδικό τους μέλημα είναι να κάνουν το μαύρο άσπρο και να εξαπατούν καθημερινά τον Ελληνικό λαό, έχοντας πλήρη επίγνωση πως στρώνουν το έδαφος στον αυριανό του εφιάλτη.

Αυτό που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα συνιστά εθνικό έγκλημα, και οι τεράστιες ευθύνες για το θίασο που το ενορχηστρώνει δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρεθούν.

ΒΡΗΚΕ «ΧΑΟΣ»... ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ.


Ερείπια στην οικονομία, αφού το αποτέλεσμα της απερίσκεπτης πολιτικής του, το μόνο που «βελτιώνει» είναι το χρεωστικό υπόλοιπο στα λογιστικά βιβλία των κερδοσκόπων πιστωτών που αφού βρήκαν χαϊβάνια, έπαιξαν μια χαρά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους.

Ερείπια στην εθνική αξιοπρέπεια, αφού το αποτέλεσμα της εθνικά επικίνδυνης πολιτικής του, ανοίγει επικίνδυνα τις ορέξεις των πεινασμένων λύκων που εποφθαλμιούν το μέλλον του τόπου.
Τα πρώτα καμπανάκια χτύπησαν από τον επεκτατισμό των Αλβανών.
Η «κόκκινη γραμμή» παραξεθώριασε μπρος στις αλυτρωτικές πιέσεις των Σκοπιανών.
Και το κουβεντολόι με τον Ερντογάν, θέτει πλέον σε καθολική αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ερείπια τέλος στην κοινωνία, αφού το πρωταρχικό μέλημα του απερίσκεπτου θίασου, είναι ο καθολικός και άμεσος αφελληνισμός της.
Η αλλοτρίωση των αξιών της.
Η ναρκοθέτηση του ίδιου της του ιστού.

Είναι πρωτοφανές το τι κατάφερε αυτός ο θίασος σε λιγότερο από εκατό μέρες παραμονής στην κυβερνητική εξουσία.

Είναι εγκληματικό ο Ελληνικός λαός να συνεχίσει να ανέχεται μια κυβέρνηση που έκανε την εξουσία αυτοσκοπό, και εργάζεται πυρετωδώς για την αποδιοργάνωση τυ τόπου.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε … καινούργιες εξεταστικές !


Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε … καινούργιες εξεταστικές !

Κάπου εκεί τις τελευταίες ημέρες του 2009 ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και επιχειρησιακό διευθυντή (CΟΟ) της Goldman Sachs κ. Gary D. Cohn, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και είχε επαφές με Έλληνες τραπεζίτες, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα να συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου το 2010 και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αναλαμβάνοντας στην ουσία τη στήριξη των ελληνικών τίτλων στις διεθνείς αγορές.

Η πληροφορία που ήθελε τον κ. Gary Cohn, να ξαναβλέπει προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου πριν δέκα μέρες περίπου, φαίνεται ότι δεν άρεσε σε ανταγωνιστές της μεγάλης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Στελέχη άλλων ξένων τραπεζών διαμήνυσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τη δυσαρέσκειά τους για τα πάρε-δώσε με την Goldman Sachs.

Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά χρέους, είναι ένα θέμα που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς γιατί πολύ απλά η χώρα χρειάζεται όλους τους μεγάλους ξένους οίκους.

Τα αποτελέσματα αυτών των…ιδιαίτερων και προσωπικών (?) συναντήσεων Γ.Παπανδρέου – Gary Cohn ….τα είδαμε! Το κόστος δανεισμού εκτινάχτηκε σε ιστορικό ρεκόρ από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!!!

Προχθές δε το Δημόσιο δανείστηκε με το πρωτοφανές και θηριώδες επιτόκιο 6,2% . Μας δάνεισαν αλλά ….μας έγδαραν…!

Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε…καινούργιες εξεταστικές !

ΠΗΓΗ

Συνέβη και αυτό.....




Δύο γεροντάκια μένουν μόνα τους στη Νίκαια.
Η γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας πολλές φορές πέφτει
στο πάτωμα και ο ανήμπορος άντρας της με καρκίνο στον πνεύμονα
φωνάζει τα παιδιά του 100 για να την σηκώσουν και να την βάλουν
στο κρεβάτι.
Είχαν εδώ και χρόνια από την σύνταξη της Πρόνοιας από την σύζυγο
μαζέψει 3.000 ευρώ και τα είχαν σε ένα πορτοφόλι δίπλα τους
στο κομοδίνο για να υπάρχουν για έκτακτη ανάγκη αλλά και
για την κηδεία τους όπως είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγος
στον δημοσιογράφο του ΑLTER.
Αυτός είχε πάει να ψωνίσει όταν τρείς αθίγγανοι που πουλούσαν
γλάστρες με ένα φορτηγάκι σταμάτησαν για να βοηθήσουν
δήθεν την γυναίκα που άπλωνε κάποια ρούχα.
Την έσπρωξαν μέσα την έβαλαν σε ένα δωμάτιο
και σε λίγο που ήρθε ο άντρας της τους έδιωξε
χωρίς να καταλάβει ότι του άρπαξαν τις οικονομίες τους.
Το διαπίστωσε σε λίγο.
Τους άφησαν δώρο μια γλάστρα γαρδένια.
Σίγουρα θα τους βοηθήσει ο σταθμός και ΜΠΡΑΒΟ.
Ειλικρινά θύμωσα.....αλλά και θαύμασα αυτόν τον
ηλικιωμένο για την αγάπη του προς το ταίρι του όταν
εξιστορούσε πώς την βοηθούσε γιατί ήταν και αυτή
ανήμπορη όπως ο ίδιος αλλά προς το παρόν
τα πόδια του τον κρατούσαν.
Επίσης είχαν κανονίσει για να μην επιβαρύνουν κανένα.... φεύγοντας.
Για τους ληστές τι θα μπορούσαμε να πούμε;
Μερικοί μήνες στη φυλακή...λέει ο Νόμος όταν συλληφθούν.

Φευγάτος 19

Μανωλιό τη βρήκες την ip ή μόνο με τους bloggers ασχολείσαι;



Βγήκε η 23χρονη ειδική φρουρός από το Νοσοκομείο. Η Σοφία δέχθηκε καταιγισμό πυρών (99 σφαίρες) στο αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσε, από τρομοκράτες της "ΟΠΛΑ". Οι τρομοκράτες μετά το τυφλό γάζωμα, πήγαν στο ιντερνετ καφέ και με την ησυχία τους.... έστειλαν την προκήρυξη σε αντιστασιακό portal (Μανωλιό τη βρήκες την ip ή μόνο με τους bloggers ασχολείσαι;). Οι τρομοκράτες την περιέγραψαν λίγο πολύ ως υπεύθυνη για το φασισμό, για τους πολέμους και για τον ..κατακλυσμό του Νώε. Την κοπελίτσα των 23 ετών.
Να σημειώσουμε, ότι ο Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον, όπως το λέει το ρεπορτάζ για την κοπέλα (και δεν το αμφισβητούμε) αλλά το ζητούμενο είναι να συλληφθούν τα τομάρια (και τους φωνάξει ο Μανωλιός να υπογράψουν δήλωση μετανοίας)

taxalia

Το ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει...



Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αυτό που επί χρόνια απέφευγε η χώρα μας να συζητήσει με την τουρκία, την εθνική της κυριαρχία, το αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου.

Η αποδοχή αυτή, που γίνεται κάτω από την απειλή του casus belli αν η χώρα μας εφαρμόσει το δίκαιο της Θάλασσας που δεν αποδέχεται η τουρκία αλλά θα που υποχρεωθεί να το δεχθεί στην ΕΕ και συνεπώς ο χρόνος τρέχει υπέρ μας, είναι, όπως πολύ διακριτικά αναλύει ο Σταύρος Λυγερός, πολύ επικίνδυνη για την χώρα μας.

Είναι επικίνδυνη γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να υπογράψει το απαιτούμενο για το δικαστήριο της Χάγης συνυποσχετικό με την τουρκία, όπου η τουρκία θα περιλάβει όλες τις εναντίον της κυριαρχίας της χώρας μας μη νόμιμες απαιτήσεις της

Έτσι και δεδομένου ότι το δικαστήριο της Χάγης όπως πολλές φορές ελέγχθη κρίνει κυρίως πολιτικά και δίνει μεσαίες λύσεις, αναμένεται να δικαιώσει κατά το ήμισυ τις εκτός διεθνούς δικαίου απαιτήσεις της τουρκίας.

Συνεπώς ο Γιώργος Παπανδρέου αναθέτει την τύχη της κυριαρχίας της χώρας μας σε ξένους δικαστές (κατευθυνόμενους από τα γνωστά κέντρα).

Επίσης ουσιαστικά η κυριαρχία της χώρας μας τίθεται στην διάθεση της τουρκίας.

Η κατάσταση θυμίζει το υπό τύπον αστείου λεχθέν πριν από χρόνια βαθυστόχαστα από τον αμίμητο Τ. Χόρν στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 22 Νοεμβρίου 1982 (σελίδα 247 βιβλίου Άκρως Απόιρρητο Ειδικού Χειρισμού του πρέσβη ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκη).

Είχε πει τότε:

"Η ακεραιότης της Ελλάδος επαφίεται στον φιλελληνισμό της τουρκίας"

Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αστεία γίνονται πραγματικότητα.

Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη με τον Θουκυδίδη θεωρία, του να κοιμώμστε ήσυχοι, κτλ.

Όσον αφορά την Κύπρο η επιστολή προς Ερτογάν, όπως αναφέραμε χθες, την ξεγράφει.


paideia-gr: Δεν καταλάβατε τι κάνει ο ΓΑΠ. Σου λέει αφού είμαστε καταχρεωμένοι, γιατί να το πουλήσουμε στους Κινέζους που είναι δυνάμει εχθροί της πατρίδας(ΗΠΑ) και να μην το δώσουμε στους Τούρκους;

http://paideia-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html

Φωτογραφίες απο την έκρηξη στο γραφείο Σημίτη




ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Μερικές φωτογραφίες απο την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Κώστα Σημίτη στην Ακαδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΝΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



Οι διώξεις αφορούν την περίοδο 1995 – 2000 που ο δήμος είχε την προεδρία του Πανιωνίου


Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα κατά δέκα ατόμων, ανάμεσα τους ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης και Γιώργος Σιότροπος, άσκησε η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου με τη κατηγορία ότι εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια εις βάρος του Πανιωνίου και του δήμου Ν. Σμύρνης, προκαλώντας ζημία 1.590.556 ευρώ!

Στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι, από τις 12 Μαρτίου 1995 έως και τις 28 Ιουλίου 2000, οι εμπλεκόμενοι ως μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκε κατά πλειονότητα στον δήμο Ν. Σμύρνης, «κατόπιν συναπόφασης και με ενότητα δόλου ενήργησαν με εναλλασσόμενους ρόλους».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική λειτουργό:
- κατήρτισαν πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τα οποία δήθεν είχαν εκδοθεί από εταιρείες, οι οποίες, όμως, φορολογικά ήταν ανύπαρκτες.
Τα τιμολόγια αντιστοιχούσαν σε διάφορες εργασίες-υπηρεσίες-υλικά (όπως ανακατασκευή δαπέδου αποδυτηρίων, βάψιμο εξέδρας με ειδικό χρώμα, ενίσχυση κιγκλιδωμάτων, βάψιμο στα αποδυτήρια, τα γραφεία, τις τουαλέτες, το γυμναστήριο του σταδίου, αγορά χλοοτάπητα).
Μάλιστα, ένα τιμολόγιο αφορούσε στη διαμόρφωση της θύρας των επισήμων και του εξωτερικού χώρου ενόψει του αγώνα με τη Λάτσιο!
Ένα άλλο στην οργάνωση, στελέχωση και ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ και προβολή του έργου της ή στην αγορά διαφημιστικού υλικού, όπως τασάκια, αναπτήρες, αφίσες, διαφημίσεις στον περιοδικό Τύπο... ή εξεύρεση οικονομικών πόρων, μελέτη και οργάνωση πλάνου που θα έχουν οι σπόνσορες για την επάνοδο της ομάδας στην Α΄ Εθνική και επαφές με τους αθλητικούς συντάκτες.
-κάποια τιμολόγια φέρονταν να είχαν εκδοθεί από έναν... πεθαμένο!
-έφεραν έναν κωδικό διάτρησης, τον οποίο έκαναν με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα από καρφίτσα και όχι με τις νόμιμες διατρητικές μηχανές.

Στόχος τους να παραπλανήσουν

Όπως εκτιμά η κ. Σπυροπούλου, στόχος τους ήταν «να παραπλανήσουν τα μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ, τους μετόχους της, μεταξύ των οποίων και τον κύριο μέτοχο τον δήμο Ν. Σμύρνης, τα αρμόδια όργανα της ΠΑΕ (υπαλλήλους λογιστηρίου κ.λπ) ως και την εποπτεύουσα Αρχή του Υπουργείου Ανάπτυξης-γενική γραμματεία Εμπορίου- Διεύθυνση Α.Ε και Πίστεως, ότι τα τιμολόγια είχαν δήθεν εκδοθεί από τους αναγραφόμενους σε αυτά εκδότες και αντιστοιχούσαν στις αναφερόμενες εργασίες με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό (σ.σ από πολλές χιλιάδες μέχρι πολλά εκατομμύρια δραχμές) και τοιουτοτρόπως να πετύχουν την έγκριση και εκταμίευση από το ταμείο της ΠΑΕ αντίστοιχων χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 541.982.000 δρχ».

Έτσι, αφού δήθεν είχαν καταβληθεί τα ποσά στους υποτιθέμενους δικαιούχους, θα μπορούσαν να πετύχουν τη «χρηματοδότηση» υπό τη μορφή διαδοχικών αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ από τον δήμο, για την αγορά μετοχών προς κάλυψη των φερομένων ως δήθεν γενομένων ψευδών και εικονικών δαπανών.
Τι πέτυχαν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση;
- να καταβάλει ο δήμος για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ
- 227 εκατομμύρια δρχ για το 1995
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1996
- 400 εκατομμύρια δραχμές για το 1997
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1998
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1999
- 300 εκατομμύρια δραχμές για το 2000.

«Με τις πράξεις αυτές, οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους αποδέκτες παράνομο περιουσιακό όφελος, αντίστοιχο της αξίας των πλαστών τιμολογίων, που υπερβαίνει συνολικά τα 73.000 ευρώ (το όφελος) και να ζημιώσουν αντίστοιχα την ΠΑΕ και τον Δήμο Ν. Σμύρνης κατά το συνολικό ποσό της αξίας των τιμολογίων,1.590.556 ευρώ ή 541.982.000 δρχ, πλέον του προστίμου, ύψους 2.861.335 ευρώ ή 975 εκατομμυρίων δρχ που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ και υποχρεώθηκε να καταβάλει για φορολογική παράβαση σχετικά με τα πλαστά εικονικά τιμολόγια. Η δε ζημία που προξενήθηκε εις βάρος του Δήμου υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ».

Ποιοι κατηγορούνται

Η εισαγγελέας ζητά να δικαστούν για τα κακουργήματα της απάτης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και χρήσης πλαστού κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία οι:
-Γιώργος Κουτελάκης (δήμαρχος Νέας Σμύρνης - γενικός διευθυντής του Πανιωνίου μέχρι το 1998)
-Γιώργος Σιότροπος (πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης)
-Αχιλλέας Μπέος (πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου)
-Μαρίνα Ιακωβάκη (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της Νέας Σμύρνης. Εδώ και τρεις τετραετίες εκλέγεται πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος)
-Βαρβάρα Κορκοβίλη (δημοτική υπάλληλος και πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος. Διώκεται ως άμεση συνεργός στις προαναφερθείσες πράξεις)
-Κιμων Μαγκριώτης (πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος)
-Λουκάς Σιότροπος (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης, ανιψιός του πρώην δημάρχου)
-Γεώργιος Πώποτας (πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας της Νέας Σμύρνης)
-Παναγιώτης Κρυπωτός (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης και πρώην δήμαρχος Μολάων Λακωνίας)
-Ελευθέριος Γενεράλης (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης).

Erwan Fouéré: Υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης της ΠΓΔΜ


-απειλούνται τα Σκόπια με διάλυση-Skopje Ιανουάριος 26. 18:56 «Η καθυστέρηση της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση του κράτους σας» προειδοποίησε σήμερα ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για την πΓΔΜ Erwan Fouéré. « Η κυβέρνηση και το τονίζω αυτό γιατί έχει ζωτική σημασία για την επίλυση του ονόματος, είναι καιρός να δείξει θάρρος γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι που θα εκμεταλλευτούν την καθυστέρηση. Υπάρχει φόβος δημιουργίας προβλημάτων μεταξύ των κοινοτήτων, ακόμη και πολιτική αστάθεια» επεσήμανε ο Fouéré κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στα Σκόπια. Η προειδοποίηση του ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ έγινε σήμερα στην ημερήσια τακτική συνέλευση του ευρωκοινοβουλίου πριν την ψηφοφορία μιας απόφασης για αναπτυξιακά θέματα στην πΓΔΜ. Προειδοποίησε ακόμη πως η σκοπιανή κυβέρνηση καθυστερεί το νόμο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, ένα θέμα που είχε δεσμευτεί να εκπληρώσει σύντομα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ικανοποιημένη από την εφαρμογή του συμπεφωνημένου πλαισίου και από το επίπεδο των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των κοινοτήτων στην πΓΔΜ, δεν πληροί τα κριτήρια. Τα παραπάνω τόνισε ο Erwan Fouéré ο οποίος φάνηκε προβληματισμένος από τις σχέσεις των μειονοτήτων στην πΓΔΜ «παρά την συμφωνία που έγινε στην Οχρίδα μεταξύ των μειονοτήτων εντούτοις χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να γίνει πράξη η συμφιλίωση μεταξύ τους».

Επεσήμανε για άλλη μια φορά πως η πΓΔΜ έχει μια προθεσμία έξι μηνών για την επίλυση του ονόματος ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ας μην ξεχνάμε το περιστατικό με την αμφιλεγόμενη «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια».

А1 Телевизија-echedoros-a

Η δημοκρατία τώρα δικαιώνεται



Άντε, πάλι τον κονομήσατε τον ψηφοφόρο σας…

Σε ρώτησε κανείς αν θέλεις στην Πατρίδα σου λαθρομετανάστες;

ΟΧΙ

Και όμως ετοιμάζονται να φέρουν και άλλους!

Σύμφωνα με την Ε.Ε., στην Ελλάδα του 2014 θα υπάρχουν τουλάχιστον 4.000.000 λαθρομετανάστες!

ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.

ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ...


Παίζει πρώτα το κεφάλι της, και στη συνέχεια την κοινωνική ζωή και το μέλλον της Ελλάδας στα ζάρια.

Η προσωρινή ολιγοήμερη μετατόπιση της κατάθεσης του λαθρονομοσχεδίου, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη από τους εισβολείς και τους ντόπιους προστάτες τους, αλλά φρόντισαν και οι δυο να θυμίσουν προς πάσαν κατεύθυνση πως βρίσκονται όλοι τους σε μια αγωνιώδη στάση αναμονής.

Μόλις χθες επιχειρήθηκαν δυο παρεμβάσεις πίεσης με οργάνωση παράλληλων διαδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημασία δεν έχει το εύρος της κινητοποίησης.
Σημασία έχει το άμεσο και κυρίως ο χαρακτήρας της απάντησης.



του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/01/blog-post_6166.html



Το μήνυμα ήταν σαφές:

«ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»

Κι αυτή η αγωνιώδης αναμονή, δε συνιστά ανυπομονησία για το χειροκρότημα της «ευγνωμοσύνης», όπως επιμένουν να βαυκαλίζονται τα κομψευόμενα πράσινα άλογα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.



Αυτή η «αναμονή» ισοδυναμεί με την ανησυχητική ηρεμία πριν το ξέσπασμα της θύελλας και της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, που θα φέρει η πρωτοφανής για τα παγκόσμια δεδομένα, στάση μιας κυβέρνησης που υποθηκεύει ανερυθρίαστα την ίδια της τη χώρα, αμφισβητώντας τη γενικευμένη κατακραυγή για την επικίνδυνη και εθνικά εγκληματική πολιτική της.

Θα πρόκειται σε πρώτη φάση για μια γενικευμένη επίθεση «αιτημάτων», ψευδεπίγραφων «δικαιωμάτων», «νομιμοποιημένων» απαιτήσεων και λοιπών διεκδικήσεων, που θα θέσουν σε καθολική αμφισβήτηση την ελληνική κοινωνία, τις πατροπαράδοτες αξίες της, την καθημερινότητα και την ίδια την κοινωνική συνοχή σε τελευταία ανάλυση.

Σε δεύτερη φάση, και σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη εκχωρητική εξωτερική πολιτική που ασκείται, ο δούρειος ίππος θα βρίσκεται πλέον και νομιμοποιημένος εντός των τειχών, πρόθυμος κι έτοιμος, χαλιναγωγημένος και φανατισμένος, να θέσει σε αμφισβήτηση ακόμη κι αυτή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η εμπειρία και τα προβλήματα της λοιπής δυτικής Ευρώπης ( η οποία σημειωτέον έχει και αποικιοκρατικό παρελθόν), που σε εποχές ανύποπτες εφήρμοσε πολιτικές σχετικά χαλαρής διακίνησης του μεταναστευτικού ( και όχι λαθρομεταναστευτικού), πείθουν και τον πλέον αφελή για τη δήθεν βιωσιμότητα της αυταπάτης περί δήθεν αφομοίωσης, κοινωνικής ενσωμάτωσης και λοιπής πολιτικής φανφαρολογίας.

Και σήμερα που οι εποχές είναι πλέον υποψιασμένες.
σήμερα που οι υπερεθνικοί σχεδιασμοί είναι όχι μόνο εμφανείς αλλά και απροκάλυπτοι.
σήμερα που όλοι οι υπόλοιποι επανεξετάζουν προς το αυστηρότερο τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση.
σήμερα που κοινωνικά «ήσυχοι» λαοί (Ελβετία) αφυπνίζονται και ξεσηκώνονται συναισθανόμενοι το μέγεθος της απειλής.

Η ελληνική κυβέρνηση, ανίκανη να δει ένα βήμα πέρα από τη μύτη της, επιλέγει πολιτικές που διχάζουν το λαό, και βαδίζει αποφασισμένη να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως.

Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» είχε επισημάνει έγκαιρα, πως σύντομα η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι αλυσοδεμένη και ανίκανη να πάρει πίσω ακόμα και τις πλέον απερίσκεπτες υποσχέσεις της. Και πολύ φοβούμαστε ότι αυτή η στιγμή είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Τα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα.

Όλα δείχνουν πως το δίκτυο των εμπρηστών της ομαλότητας οργανώνεται και περιμένει το σύνθημα.
Και το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται υπό καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρείας και μάλιστα εν μέσω κρίσης κι γενικευμένης εξαθλίωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι παίζει με τη φωτιά.
Στοχοποιεί επικίνδυνα την Ελληνική κοινωνία και αυτό αποθρασύνει τους εισβολείς και τους προστάτες τους.
Οι μεγαλοστομίες για «κοινωνική ένταξη» και οι αηδιαστικές πολυπολιτισμικές φιλολογίες, δεν είναι τίποτε περισσότερο από παραπλανητικά φιλολογήματα που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού και την άνευ όρων παράδοσή του στις επιλογές της Νέας Τάξης.

Καλό είναι η Ελληνική κυβέρνηση να συναισθανθεί έστω και την τελευταία στιγμή το μέγεθος της ευθύνης της.

Πρόκειται για πράξη εθνικής διάλυσης, και δεν έχει το δικαίωμα να οδηγήσει τα πράγματα εκεί με την απερίσκεπτη και ασπόνδυλη πολιτική της.

Καλό είναι η Ελληνική κυβέρνηση, να μην προχωρήσει σε μέτρα και πρωτοβουλίες που θα διχάσουν τον Ελληνικό λαό.
Καλό είναι να μην αποφασίσει να ρίξει την τελευταία σταγόνα προκειμένου να μην ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Αν αυτός ο λαός ξεσηκωθεί - και οφείλει να ξεσηκωθεί - για το Σύνταγμα που παραβιάζεται, για την πατρίδα του, για τις αξίες του, για τη ζωή και την εθνική του αξιοπρέπεια, τότε θα είναι αργά για όλους.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι παίζει με τη φωτιά. Οτι παίζει πρώτα το κεφάλι της, και στη συνέχεια την κοινωνική ζωή και το μέλλον της Ελλάδας στα ζάρια.

Οι λαοί στην Ευρώπη ξεσηκώνονται. Αυτή την αλήθεια οφείλετε να μη την αγνοήσετε και να συναισθανθείτε το μέγεθος της μεγάλης σας ευθύνης πριν να είναι αργά.

Πάρτε πίσω τώρα το λαθρονομοσχέδιο και μην ξεσηκώνετε τον εισβολέα εναντίον της πατρίδας.

επειδή δεν....

|

greek alert



Επειδή δεν υπάρχουν κολλητοί στα ΜΜΕ, ούτε επιδοτήσεις για να διαφημίζονται οι εκδηλώσεις των Ελλήνων
ο μόνος τρόπος για να ενημερωθεί ο κόσμος είσαστε εσείς, εμείς...όλοι μας...


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7.00 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΜΙΩΝ ΟΔΟΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ


Απάντηση

η

Τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών καταπατά η κυβέρνηση Παπανδρέου!


Ελλάδα, η σύγχρονη αποθήκη σκλάβων

Πολύς λόγος έχει γίνει για τους λαθρομετανάστες, για την επικείμενη ελληνοποίησή τους και για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους... Μέσα στο πλαίσιο αυτής της άτυπης συζήτησης, "συγκρούονται" κυβέρνηση και μία μεγάλη μερίδα ελλήνων πολιτών.
Σε αυτή την σύγκρουση η κυβερνητική πλευρά (χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ) χαλκεύει και συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, προκειμένου να πείσει για τις αγαθές προθέσεις της. Από την δική τους πλευρά οι έλληνες πολίτες καταθέτουν σειρά λογικών αλλά και νομικών επιχειρημάτων, αφού η θέληση της κυβέρνησης Παπανδρέου παραβιάζει βασικές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος.
Μέσα στον ορυμαγδό της συγκρουσιακής αυτής κατάστασης, όλοι έχουν ξεχάσει να ασχοληθούν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή με τους λαθρομετανάστες...
Κανείς δεν έχει ενημερώσει (αυτούς τους πραγματικά δυστυχείς και ταλαιπωρημένους ανθρώπους) για τα πραγματικά στοιχεία της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Κανείς δεν τους έχει αναφέρει πόσοι πραγματικά είναι... όπως κανείς δεν τους έχει αναφέρει και την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας και πόσους από αυτούς μπορεί (αν μπορεί) να υποδεχτεί και να τους προσφέρει ικανοποιητικά τα βασικά αγαθά της εργασίας, της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.
Έχει πει κανείς στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εργάζονται παράνομα πως μπορούν να παίρνουν τα διπλά από όσα οι εργοδότες τους προσφέρουν;
Έχει πει κανείς στους λαθρομετανάστες πως από τη στιγμή που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να αποδέχονται τους νόμους αυτής της χώρας;
Έχει αναφέρει κανείς σε αυτούς τους δύστυχους πως ουσιαστικά αποτελούν τραγικό σημείο της ανθρώπινης εκμετάλλευσης από τους λίγους που διαθέτουν το χρήμα σε αυτή την χώρα;
Τους έχει ρωτήσει κανείς, εάν πραγματικά θέλουν να μείνουν σε μία χώρα όπως η Ελλάδα και να εκθέσουν τους εαυτούς τους σε μύριους όσους κινδύνους, απέναντι σε ληστοσυμμορίες, αλλά απέναντι και στα "τρωκτικά" των ΜΚΟ που θησαυρίζουν για να τους φροντίζουν στην χώρα υποδοχής τους, ενώ θα έπρεπε να τους φροντίζουν στις πατρίδες τους προκειμένου να μην αναγκαστούν να λαθρομεταναστεύσουν;
Έχει πει κανείς σε αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, πως στοιβάζονται σαν εμπορευματικά πακέτα μία χώρα που δεν αντέχει να υποδεχτεί (προσφέροντας την δυνατότητα μη απώλειας της αξιοπρέπειάς τους) τόσο μεγάλους αριθμούς ανθρώπινων καραβανιών που εκβράζονται στις ακτές της;
Η κυβέρνηση Παπανδρέου και τα παρελκόμενά της, θα πρέπει να είναι σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι, οι λαθρομετανάστες, θα μπορέσουν να γίνουν αποδεκτοί (οικονομικά και κοινωνικά) πριν επιχειρήσουν να επιβάλουν τις -επιεικώς- ηλιθιώδεις πολιτικές τους σκέψεις. Η φτώχεια των ήδη υπαρχόντων ελλήνων πολιτών, που σήμερα αυξάνεται αλματωδώς, φυσικά "περνάει" και στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι βλέπουν την "γη της επαγγελίας" να μετατρέπεται σε ζωντανή κόλαση για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Και αν οι ιθαγενείς έλληνες έχουν κάποια "βάση" βοήθειας (σπίτι, χωράφι, συγγενείς) αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα περάσουν στην παρανομία για να θρέψουν τις οικιογένειές τους, όπως επίσης αναγκαστικά οι πρόθυμοι της κυβέρνησης Παπανδρέου θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στους λαθρομετανάστες για να μην υποφέρουν, αγνοώντας επιδεικτικά την ταλαιπωρία των γηγενών κατοίκων..., παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το ίδιο το Σύνταγμα, που επιτάσσει στους κυβερνώντες να εργάζονται για το καλό και το (γενικότερο και ειδικότερο) συμφέρον των ελλήνων πολιτών...
Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο... Το ίδιο συμβαίνει και με την παρανομία... και δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος, με συνεχή αδιέξοδα που με τη σειρά του δημιουργεί εντάσεις, πολλές φορές επικίνδυνες για την ειρηνική διαβίωση και συμβίωση μεταξύ των "πολιτών"...
Η οφθαλμοφανής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, αλλά και των ιθαγενών κατοίκων της Ελλάδας, είναι γεγονός. Και απέναντι σε αυτό το γεγονός κάποιοι μεγαλώνουν τα πλούτη τους, αδιαφορώντας για το αύριο, για το μέλλον αυτών των ανθρώπων (λαθρομεταναστών και ιθαγενών), αλλά και του ίδιου του κράτους, που χάνει βασικά του χαρακτηριστικά και που μετατρέπεται σε ανθρώπινη χαβούζα...
Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων είναι τεράστιες και, δυστυχώς γι αυτούς, γίνονται ακόμη μεγαλύτερες όταν αποκαλύπτεται πως βασική τους επιδίωξη είναι, καλυπτόμενοι με τη μάσκα του ανθρωπισμού, να δημιουργήσουν μία τεράστια "αγορά", ενώ παραβλέπουν πως δημιουργούν μία τεράστια απάνθρωπη φυλακή που θα παράγει δούλους και θα στηρίζει το ντόπιο αλλά και το εισαγόμενο (μελλοντικά) κεφάλαιο...
Εύγε, λοιπόν σε αυτούς τους αρρωστημένους εγκεφάλους... εύγε στους εμπόρους της ανθρώπινηης ελπίδας αλλά και της ανθρώπινης σάρκας... εύγε σε όλους αυτούς τους "δήθεν" που έρχονται να μας πείσουν πως είναι προς συμφέρον όλων μας να στηρίξουμε τα δικά τους συμφέροντα... εύγε σε όλους τους νταβατζήδες, σε όλες τις πόρνες και σε όλους τους "φραγκάτους" που εργάζονται για να δημιουργήσουν μία ανθρώπινη μάζα την οποία και θα καταβροχθίσουν για να τραφούν και να γίνουν ακόμη πιό ισχυροί, ακόμη πιό ελεινοί και απάνθρωποι... εύγε σε όλους τους εμπόρους ψυχών και τους πωλητές ιδανικών...
Το "καλό" που κάνουν οι επαγγελματίες ανθρωπιστές σε όλους μας, ελπίζω και εύχομαι να επιστραφεί χιλιαπλάσιο στους ίδιους και στα παιδιά τους...
Κωνσταντίνος

«Aπάτριδες για την πάρτη τους …» [Tο κεφάλαιο ΔΕΝ έχει πατρίδα, οι εργαζόμενοι όμως έχουν]

Posted by J.McManus

Ναυτίλος

  • απάτριδες για την πάρτη τους …
  • Ούτε καν πρασινοφρουρού!
    Πρασινοφρου-φρου κι αρώματα…

    [...] Να ιδιωτικοποιήσουμε, τι;

    Τα ασημικά τα ιδιωτικοποίησε 0 κ. Σημίτης, τα χρυσαφικά ο Κωστάκης – τι άλλο θα ιδιωτικοποιήσουμε; Το εικονοστάσι;

    Είκοσι χρόνια όλο ιδιωτικοποιούμε και όλο και πτωχεύουμε.

    Το κράτος πλέον δεν έχει πόρους και δανειζόμαστε.

    Το πρόγραμμα σταθερότητας

    δεν είναι αναπτυξιακό και θα δανειζόμαστε.

    Οσο δεν παράγεται πλούτος στη χώρα κι όσο με δάνεια θα αντιμετωπίζονται οι δαπάνες, τόσον και πιο πολύ θα βυθιζόμαστε στο χρέος. Ενα

    χρέος χάος!

    Κι όμως! Το μόνον που φάνηκε να νοιάζει τους πλούσιους της χώρας, τώρα με την κρίση (όπως κι άλλες φορές συχνά στο παρελθόν) ήταν και είναι πώς θα «σώσουν» τα λεφτά τους, πώς θα τα βγάλουν απ’ τη χώρα

    διότι το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

    Εχει υπερπόντιες, οφ σορ, εταιρείες, έχει τράπεζες, πάει εκεί που θα βρει φθηνά εργατικά χέρια, αν θέλει να επενδυθεί ή εκεί που ανθούν οι φούσκες, πάει σε φορολογικούς παραδείσους και αν θέλει να ενθυλακωθεί πάει σε εχέμυθες τράπεζες και καγκελόφρακτα (εκ του καγγελάριος) κράτη,

    δεν έχει πατρίδα το Κεφάλαιο,

    βλέπει τις χώρες σαν χώρους, τους λαούς και τα έθνη ως πληθυσμούς και τις κυβερνήσεις ως μη κυβερνητικές οργανώσεις,

    δεν έχει πατρίδα το Κεφάλαιο, αντιθέτως έχει πατρίδα η εργασία. Για τον εργάτη, τον εργαζόμενο, τον επιστήμονα πατρίδα είναι εκεί που ζει και δουλεύει,

    εκεί που κλείνει το εργοστάσιο και μένει στον άσσο, εκεί που μένει η ελιά αμάζευτη στο δέντρο να πέσει να σαπίσει, να ποτίσει

    με το δάκρυ της, ατιμασμένη, τη μάνα γη, τη στέρφα πια γη, γιατί έτσι το θέλει

    ο μεσάζων, ο κομματικός καρεκλοκένταυρος, ο ξεπουλημένος αγροτοπατέρας, το κράτος

    αυτών που δεν έχουν πατρίδα, το κράτος της αστικής τάξης.

    Κι όταν σαπίζει η ελιά, μένει ατρύγητο κι εντέλει ξεριζώνεται το αμπέλι, όταν κλείνει η φάμπρικα ο γεωργός και ο εργάτης δεν έχουν πού να πάνε,

    δεν έχουν οφ σορ εναλλακτική, ούτε θυρίδες και βίλες στη Ριβιέρα

    μένουν στη λεηλατημένη πατρίδα να σαπίζουν μαζί της, ή αν την κάνουν, σε άλλη πατρίδα μητριά πάλι θα καταλήξουν, εκεί να πουλάνε την εργατική τους δύναμη, ή να ξεχειμωνιάζουν με την απελπισία τους κάτω απ’ τα γιοφύρια. [...]

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΛΟΠΗΣ !!!!!

    > ΠΡΟΣΟΧΗ
    > ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ
    > ΚΛΟΠΗΣ!!!!!
    >
    > ΜΕ
    > ΕΓΓΡAΦΟ
    > ΣΤΟ ΠIΣΩ
    > ΠΑΡAΘΥΡΟ ΤΟΥ
    > ΟΧΗΜAΤΟΣ!!!!!!!!
    >
    >
    >
    > Γυρνάτε
    > στο αυτοκίνητο σας μετά από
    > ψώνια και
    > περπατάτε στο χώρο
    > στάθμευσης,
    > Ξεκλειδώνετε
    > το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε
    > μέσα.
    >
    > Αρχίζετε τη
    > μηχανή
    > και βάζετε όπισθεν. Όταν
    > εξετάζετε τον
    > καθρέφτη παρατηρείτε
    >
    > ένα κομμάτι
    > χαρτί που υπάρχει στη μέση του
    > οπίσθιου παραθύρου
    > ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΟ Ή
    > ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ.
    >
    > Έτσι,
    > ξεκλειδώνετε τις πόρτες σας, και
    > βγαίνετε από
    > το αυτοκίνητό σας για να
    > αφαιρέσετε
    > εκείνο το
    > έγγραφο που εμποδίζει την οπτική
    > σας.
    >
    > Όταν
    > φθάνετε στο πίσω μέρος του
    > αυτοκινήτου σας,
    > εμφανίζεται από
    > το πουθενά
    > κλέφτης
    > που ορμά,
    > μπαίνει στο αυτοκίνητο σας το
    > παίρνει και φεύγει!!!
    >
    > Φυσικά
    > το πορτοφόλι ότι σας είναι ακόμα
    > στο
    > αυτοκίνητο.
    > Τώρα
    > ο κλέφτης έχει
    > το αυτοκίνητό σας, τη
    > διεύθυνση κατοικίας σας, τα
    > χρήματά σας, & τα
    > κλειδιά σας.
    >
    > Το σπίτι
    > σας & ολόκληρη η ταυτότητά σας
    > είναι στα
    > χέρια του.
    >
    > ΠΡΟΣΟΧΗ
    > ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ
    > ΚΛΟΠΗΣ!!!!!
    >
    > Εάν δείτε
    > ένα κομμάτι του χαρτί στο πίσω
    > παράθυρό σας,
    > οδηγήστε μακρυά
    > και
    > μετά
    > αφαιρέστε το έγγραφο.
    >
    > Ελπίζω
    > ότι θα διαβιβάσετε αυτό στους
    > φίλους και την
    > οικογένεια, ειδικά στις
    > γυναίκες.
    > Ένα
    > πορτοφόλι περιέχει όλα τα είδη
    > προσωπικών
    > εγγράφων πληροφοριών
    > και προσδιορισμού,
    >
    > και βεβαίως
    > δεν θέλετε αυτά να περιέλθουν
    > σε λανθασμένα χέρια.

    1000 μέρες χωρίς την μικρή Madeleine



    ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Συμπληρώνονται 1000 μέρες απο τότε που η μικρή Madeleine McCann εξαφανίστηκε και η επιχείρηση εντοπισμού της παραμένει στα σκοτάδια. Αυριο οι γονείς της διοργανώνουν μια ειδική εκδήλωση με...

    πολλά γνωστά ονόματα με σκοπό να τιμήσουν την μικρη Madeleine, να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο αλλά και να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα της. Στην εκδήλωσε αυτή θα παραβρεθούν 180 διασημότητες όπως ο Richard Branson και η J H Rowling

    To παρακράτος προφυλάκισε τον Δημήτρη Παπαγεωργίου!





    Καρατζαφέρης: Αν ο Δημήτρης αντιπροσώπευε την «Αυγή» σήμερα θα ήταν ελεύθερος…


    Προφυλάκισαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου και πήγαν «ήρεμοι» στα σπίτια τους, νομίζοντας ότι έκαναν τη «δουλειά» τους. Εργολαβία για το σύστημα και πολιτική εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση, που έψαχνε ένα εξιλαστήριο θύμα για να «κλείσει» το μάτι στην αριστερά, πουλώντας της εξυπηρέτηση.


    Θα το βρουν από το Θεό όσοι εμπλέκονται στην προφυλάκιση του Δημήτρη. Από εκεί και πέρα, εμείς θα σταθούμε δίπλα στο συνάδελφό μας ο οποίος δοκιμάζεται. Γιατί είμαστε για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Έτσι έχουμε μάθει, από αυτή πάστα....... είμαστε φτιαγμένοι. Αυτό, το βροντοφωνάζουμε για να το ακούσουν όλοι τους. Απευθυνόμαστε στη Δεξιά και στην Αριστερά, στο σύστημα και στο παρακράτος. Σε αυτούς κυρίως, που έσπευσαν «αντιεξουστικά» για «αναγνωρίσεις», ψευδομαρτυρώντας ασύστολα, σε αυτούς που έχουν τη θεώρηση ότι ο ιδεολογικός εχθρός πρέπει «να φύγει από τη μέση», να εξουδετερωθεί, με κάθε μέσο. Οι ψευδομάρτυρες, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

    «Κάποιος από εσάς θα πάει φυλακή. Και θα πάει, γιατί εσείς είστε το μέλλον». Η παρατήρηση ενός «περαστικού» αριστεριστή στην Ευελπίδων, στη διάρκεια της ανάκρισης των 44 νεαρών που συνελήφθησαν, πήρε σάρκα και οστά, ως προς το πρώτο σκέλος της. Πολιτική απόφαση για την προφυλάκιση δημοσιογράφου που είχε πάει για το μεροκάματο. Μόνο αυτός...

    Ένας δημοσιογράφος της «ΕΩ», πλήρωσε το τίμημα της ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης της εφημερίδας μας. Κοινώς, ο πατριωτικός χώρος βρίσκεται υπό διωγμόν. Ζοφερές ημέρες... Αν στη θέση του συντάκτη μας βρισκόταν ένας δημοσιογράφος αριστερής εφημερίδας, δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να προφυλακιστεί, αλλά αντίθετα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα είχε ήδη ζητήσει συγνώμη και θα είχε «καρατομήσει» και τους αστυνομικούς που θα είχαν «τολμήσει» να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν από την «τυφλή» Δικαιοσύνη, που έχει βάλει στο στόχαστρο την εφημερίδα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε άκαμπτοι τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των εθνικών ιδεωδών.

    Συλλήψεις λαθρομεταναστών-διακινητών στην Σαγιάδα



    Στις 00.10΄ χθες βράδυ,στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Ά και ΄Β Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνέλαβαν δύο Αλοβανούς γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας τους, τρεις (3) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων η μία συνόδευε τα δύο ανήλικα ...
    τέκνα της, με τελικό προορισμό την Μεγαλόπολη Αρκαδίας, έναντι χρηματικής αμοιβής.Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν από το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών που διενεργεί την προανάκριση.

    http://epirusgate.blogspot.com/

    Συλλογή υπογραφών: Να αποσυρθεί η κ. Θ. Δραγώνα από την γ.γ. του υπ. Παιδείας"



    "Η τοποθέτηση της Θ. Δραγώνα στην Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων. Τούτο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, μιας και η Θάλεια Δραγώνα έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με άρθρα, στα βιβλία και τις παρεμβάσεις της με θέσεις που θίγουν το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού.

    Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κλίμα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης αυτοκρατορίας, που θέλει τον άνθρωπο έναν ανέστιο υπήκοο της δικτατορίας της αγοράς, η Θ. Δραγώνα προωθεί...
    εδώ και χρόνια μέσα από τα άρθρα και τα βιβλία της μια νέα, αποεθνικοποιημένη, εργαλειακή εκδοχή της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κυρία Δραγώνα, το σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστεί πλήρως στην νέα «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα της χώρας μας εγκαταλείποντας κάθε αναφορά στο συλλογικό φαντασιακό αυτής της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες αξίες, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της. Για την κυρία Δραγώνα, όλα αυτά, καταδικάζονται συλλήβδην ως οπισθοδρομικός εθνοκεντρισμός.

    Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει παιδεία. Ένα δήθεν «πολυπολιτισμικό», δίχως ταυτότητα σχολείο είναι ένα φαστ φουντ σχολείο που μεταδίδει ξερές πληροφορίες και κούφιες δεξιότητες, φτιάχνοντας πειθήνιους υπηκόους και άκριτους καταναλωτές.

    Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει κοινωνία. Εάν κατεδαφίσουμε τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων τι θα απομείνει; Μια πολυεθνική βαβέλ, όπου επικρατεί ο πόλεμος των διαφορετικών ομάδων μεταξύ τους, μέσα σε συνθήκες ατομισμού, εξαθλίωσης, εγκληματικότητας και φτώχειας.

    Δίχως όλα αυτά, τέλος, δεν υπάρχει ελευθερία. Ένας λαός συγκροτείται σε ελεύθερο σώμα, διεκδικώντας την δική του κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την μνήμη του παρελθόντος του. Δίχως αυτά, καταλήγει δούλος στα χέρια των πολυεθνικών, των ελίτ, και των πρεσβειών.

    Και βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια της νεώτερης –τουλάχιστο– ιστορίας του, ο ελληνικός λαός έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη, αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, μπροστά στους οποίους οι εφήμεροι τεχνοκράτες φαντάζουν, βεβαίως, ελάχιστοι.

    Εξάλλου, τι καλύτερη απόδειξη για το επικίνδυνα αδιέξοδα που ελλοχεύουν πίσω από τις απόψεις της Θ. Δραγώνα από το γεγονός ότι, για τα τελευταία 15 χρόνια, οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν διαλύσει την ελληνική εκπαίδευση, καθοδηγούνται και καταρτίζονται από τους ομοϊδεάτες της στα παιδαγωγικά ινστιτούτα και τα αντίστοιχα τμήματα του πανεπιστημίου. Για να μην μιλήσουμε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα των εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται οι συνοδοιπόροι της κ. Δραγώνα, αλλά και πολύ συχνά η ίδια.

    Οι κυβερνώντες και οι απολογητές τους γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εξαιτίας όλων αυτών, η επιλογή τους δεν επικροτείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Θ. Δραγώνα, το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν είναι το σκιάχτρο της Άκρας Δεξιάς, γιατί δίχως αυτό, οι νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές και οι λοιποί κοσμοπολίτες υποστηρικτές της, είναι σίγουρο ότι θα ήταν στριμωγμένοι στην γωνία.

    Είτε το θέλουν, είτε όχι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται στις θέσεις που πρεσβεύει η Θ. Δραγώνα για το περιεχόμενο της ελληνικής εκπαίδευσης –όπως επίσης αντέδρασε και στην καθιέρωση του άθλιου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που στήριζε η ίδια και άλλοι συνοδοιπόροι της. Η απομάκρυνσή της από τη θέση της, λοιπόν, είναι πρώτα και κύρια ζήτημα δημοκρατίας. Κι αφού δέχεστε ότι ο λαός είναι τυπικά κυρίαρχος, τότε είστε υποχρεωμένοι να σεβαστείτε την βούλησή του, και να αποσύρετε την Θ. Δραγώνα από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας."

    http://www.ardin.gr/

    Δεν κλείνει η VETO- χρηματοδότης με μεγάλο ποσοστο ο Λαυρεντιάδης



    Δεν κλείνει τελικά η εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου καθώς βρέθηκε χρηματοδότης στο πρόσωπο- ποιού άλλου...- του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
    Εδώ και καιρό, που ή εφημερίδα είχε καθηλωθεί σε πολύ χαμηλές κυκλοφορίες οι εργαζόμενοι περνούσαν το μαρτύριο του…σκωτσέζικου ντους καθώς όλο και ακουγόταν ότι η εφημερίδα κλείνει και όλο έπαιρνε κάποια παράταση.

    Ιδιαίτερα τίς δύο εβδομάδες τώρα κυκλοφορούσε επίμονα η φήμη ότι "την Κυριακή (την προηγούμενη και την μεθαυριανή) θα εκδοθεί το τελευταίο φύλλο". Ο ίδιος ο Μάκης είχε ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του έγινε, ότι αναζητά εναγωνίως χρηματοδότη γιατί είναι αποφασισμένος να σώσει την εφημερίδα.
    Σημειώνεται ότι η εφημερίδα πούλησε 34.080 φύλλα την περασμένη Κυριακή, έναντι 29.100 την προηγούμενη.

    Σ΄αυτό το διάστημα έκανε διερεύνηση της αγοράς και κάποιες συναντήσεις που είχε με τον Πέτρο Κυριακίδη (που μιλάει και για λογαριασμό του Λ. Λαυρεντιάδη) κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δύο άνδρες «έδωσαν τα χέρια» αλλά οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν μετά 2-3 μέρες. Το πλειοψηφικό πακέτο κρατάει, όπως θα περίμενε κανείς, ο Τριανταφυλλόπουλος ενώ δεν είναι σίγουρο το ακριβές ποσοστό που παραχωρείται στον κ. Λαυρεντιάδη- ακούγεται από 45-49 με πιθανότερο το δεύτερο.
    Έναντι αυτού του ποσοστού θα αναλάβει όλο το οικονομικό βάρος της εφημερίδας και βέβαια τα χρέη.

    Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αλλαγές στην εφημερίδα πιθανότατα με νέα διευθυντικά στελέχη, με στόχο την εκτόξευσή της σε μεγάλες κυκλοφορίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πιεστούν να δουλέψουν και οι συντάκτες, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό γίνει με κίνητρα η...αντικίνητρα.