Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΙΣΧΥΟΣ 53 megawatts ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Κοσοβάρος αξιωματούχος ομολογεί πολιτικές δολοφονίες προς όφελος του πρωθυπουργού Θάτσι


Ο Naim Blaca, πρώην στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσόβου (SHIK) και βετεράνος του UCK, ομολόγησε σε συνέντευξή του ότι συμμετείχε σε 17 παράνομες ενέργειες (δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας και απειλές) κατά πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού Hashim Thaci. Oι δολοφονίες διαπράχθηκαν κατ΄εντολή ανώτερων του στην SHIK για τη "προστασία των συμφερόντων του κράτους απέναντι σε ανατρεπτικές ενέργειες".
Ο Blaca αντιλήφθηκε ότι οι στόχοι δεν ήταν μέλη των σερβικών μυστικών υπηρεσιών αλλά πολιτικοί αντίπαλοι, προερχόμενοι κυρίως από το κόμμα Δημοκρατική Λίγκα Κοσόβου (DSK).

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις εντολές για τις δολοφονίες του τις έδινε απευθείας ο πρώην οπλαρχηγός του UCK Azem Sula, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου (DPK) Xhavit Haliti και ο υφυπουργός Εσωτερικών Fatmir Xhelili, όλοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Thaci. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δαρδανίας (DSD) Gani Geci κατηγόρησε και αυτός δημοσίως τον Thaci ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση.
Ο Βlaca οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή με εντολή εισαγγελέα της Eulex, της αστυνομικής δύναμης της ΕΕ στο Κόσοβο.

strategy

Δεν είστε η μόνη Μακεδονία, δεν έχετε copyright στο όνομα...!


«Αν θέλετε να μονοπωλήσετε σύνορα, περιοχές και ιστορία, υπάρχει πρόβλημα, το οποίο δεν θα μεταφέρουμε στην Ε.Ε.», είπε ο Θ. Πάγκαλος σε Σκοπιανό βουλευτή στην κοινοβουλευτική συνέλευση της ΔΕΕ
Η Ελλάδα έχει την προεδρία της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) κατά το τρέχον εξάμηνο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος παρευρέθη στην κοινοβουλευτική συνέλευση του οργανισμού, του οποίου υπήρξε μέλος επί αρκετά χρόνια.
Στην ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον τομέα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί χθες ήταν η πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκε η συνθήκη της Λισαβόνας.
Ο Σκοπιανός βουλευτής κ. Νικολότσκι έθεσε στον Θ. Πάγκαλο το ερώτημα «ποια στάση θα τηρήσει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ως προς τον νέο οδικό χάρτη, την περιφέρειά μας και τις διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου, στο οποίο θα υποβληθούν θετικές ευρωπαϊκές συστάσεις της Ε.Ε. Ξέρουμε ότι το θέμα του ονόματος είναι προβληματικό γιατί ενδέχεται να υπάρξει βέτο.
Δηλαδή τι θα κάνετε; Θα θέσετε και άλλο βέτο και θα αναβάλετε ακόμα μία φορά τις διαδικασίες; Το βέτο δεν μπορεί να αναχαιτίζει διαδικασίες οι οποίες υποστηρίζονται από την κοινή γνώμη. Ισως θα έπρεπε να δούμε ένα άλλο ενδεχόμενο».
Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από τους πρώτους επενδυτές στην ΠΓΔΜ. Σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση για την είσοδό της στη ΔΕΕ, επισημαίνοντας «θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε τις συναλλαγές μας, να άρουμε τους φραγμούς στα σύνορα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχετε το όνομα μιας επαρχίας, ενός διαμερίσματος της χώρας και δεν είστε μόνο εσείς σε αυτή την περιοχή, υπάρχει και ευρύτερη περιοχή. Αν αντιγράφετε αυτό το όνομα και το μονοπωλείτε ως copyright, τότε δημιουργείτε αντιδράσεις και παρανοήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα σας επιμένει να διατηρεί μία ονομασία που αναφέρεται σε μια επαρχία και στη γενικότερη περιοχή της Μακεδονίας. Θα πρέπει να προσθέσετε κάτι. Αν προσθέσετε έναν επιθετικό χαρακτηρισμό, κάποιο διευκρινιστικό στοιχείο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για μας. Εμείς θα το αποδεχτούμε». Παρατήρησε όμως «τι καταλαβαίνουν οι Ελληνες με την ονομασία; Οτι θέλετε να τη μονοπωλήσετε. Θέλετε να είστε μία και μόνο Μακεδονία, η οποία έχει οράματα αλυτρωτισμού, να ανακτήσει την υπόλοιπη Μακεδονία και να μονοπωλήσει ένα ιστορικό παρελθόν. Αν θέλετε να μονοπωλήσετε σύνορα, περιοχές και ιστορία, τότε υπάρχει πρόβλημα και δεν θέλουμε αυτά τα προβλήματα να τα μεταφέρουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπότε σας αντιστρέφω την ερώτηση και σας ρωτώ, εσείς τι θα κάνετε»;
Της ΗΡΑΣ ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Αντισυνταγματική έκρινε την πρωσοποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο


Αντισυνταγματική έκρινε με απόφαση του το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) την πρωσοποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο, λύνοντας έτσι τη διαφωνία που είχε προκύψει, μετά τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου. Τα δύο δικαστήρια είχαν κρίνει το μεν ένα αντισυνταγματική και το άλλο νόμιμη την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με την.. απόφαση του ΑΕΔ, «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» και ως εκ τούτου η προσωποκράτηση είναι αντισυνταγματική.



Στάση κοινωνικής υπευθυνότητας

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

Όχι, δεν αναφέρομαι στο εμβόλιο, αλλά σε κάτι άλλο που το έχω επισημάνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν (link1, link2). Επειδή βλέπω να γίνεται ένας χαμός στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων, και ιδίως των παιδιατρικών απ’ότι ακούω, πρέπει να τονίσω οτι αν δεν είστε βαριά άρρωστοι εσείς ή το παιδί σας δεν πρέπει να συρρέετε στα νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία αυτό τον καιρό που είμαστε στη φάση του πανδημικού κύματος, βρίσκονται υπό τεράστια πίεση η οποία θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα. Πρέπει να τα διατηρήσουμε σε λειτουργία για τους ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται. Αν όλοι μας σπεύδουμε στα νοσοκομεία με τον παραμικρό πυρετό και βήχα, τότε σύντομα θα καταρρεύσουν και δε θα μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους πραγματικά τα χρειάζονται.

Ούτε χρειάζεται να ζητάμε από τα νοσοκομεία εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης με φαρυγγικό επίχρισμα. Δεν προσφέρει τίποτα, συνιστά σπατάλη πόρων, και επιβαρύνει τη λειτουργία των νοσοκομείων και των εργαστηρίων της χώρας.

Επιπλέον πρέπει να θυμόμαστε οτι η γρίπη είναι… γρίπη. Διαγιγνώσκεται κλινικά και θεραπεύεται με ανάπαυση, καλή διατροφή, πολλά υγρά, αντιπυρετικά και… υπομονή. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στους περισσότερους από εμάς. Το νοσοκομείο αντίθετα είναι απαραίτητο για όσους νοσήσουν βαριά από τη γρίπη. Όσους θα παρουσιάσουν αναπνευστική δυσχέρεια ή άλλες σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη.

Πότε λοιπόν θα πρέπει να το επισκεπτόμαστε? Όταν έχουμε σοβαρά συμπτώματα όπως: πολύ υψηλό πυρετό που δεν ανταποκρίνεται στα αντιπυρετικά, παρατεινόμενα συμπτώματα που δε βελτιώνονται μετά τις πρώτες 2-3 μέρες, και ιδιαίτερα αν παρουσιάζουμε αναπνευστική δυσχέρεια (δύσπνοια). Για τα παιδιά η εικόνα μπορεί να είναι πιο ύπουλη, και ορισμένα ανησυχητικά συμπτώματα είναι: αναπνευστική δυσχέρεια ή ταχύπνοια (γρήγορη αναπνοή), αλλαγή στο χρώμα του δέρματος (ωχρότητα ή μελάνιασμα), ληθαργικότητα ή ευερεθιστότητα του παιδιού, άρνηση λήψης τροφής ή υγρών, και επίσης εμμένοντα ή υποτροπιάζοντα συμπτώματα (π.χ. ο πυρετός υποχωρεί τις πρώτες μέρες αλλά επιστρέφει δριμύτερος).

Σαν γενικός κανόνας, αν η κατάστασή (εμάς ή του παιδιού μας) είναι τέτοια που να χρειάζεται εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο, τότε θα πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο. Διαφορετικά όχι, και το λέω αυτό διότι πάνω κάτω ο καθένας καταλαβαίνει πότε είναι άσχημα και πότε όχι. Φυσικά χρειάζεται μια παραπάνω επαγρύπνηση για τα παιδιά και τους ανθρώπους υψηλού κινδύνου (χρονίως πάσχοντες), όμως το νόημα είναι οτι μην πάτε στο νοσοκομείο για ψύλλου πήδημα.

Πανδημία είναι, θα περάσει…

Written by hawkeye

Αρχίζουν τα όργανα..3000 κάτοικοι και επιχειρηματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιούργησαν μια κίνηση πολιτών για την διάσωση του κέντρο


http://www.skai.gr/files/temp/8AC2695F391679D854CDC2F02B91C6F3.jpgΕστία εγκληματικότητας το κέντρο της Αθήνας
Εστία εγκληματικότητας παραμένει το κέντρο της Αθήνας παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΛΑΣ.

Συμπλοκές αλλοδαπών, τοξικομανείς που εμπορεύονται, αλλά και κάνουν χρήση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι, αλλά και ιερόδουλες συνθέτουν το "γκρίζο" τοπίο που επικρατεί σήμερα στο ιστορικό κέντρο, παρά τις συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι έγινε την Κυριακή το απόγευμα: Ιρακινοί, Ιρανοί και Αφγανοί συνεπλάκησαν με μαχαίρια, ρόπαλα και λοστούς για τον έλεγχο των καλύτερων σημείων διακίνησης ναρκωτικών.

Αντιδρώντας, 3000 κάτοικοι και επιχειρηματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιούργησαν μια κίνηση πολιτών για την διάσωση του κέντρου της Αθήνας.

Η κίνηση των πολιτών ενημέρωσε με σχετικό της υπόμνημα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ αυτών τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Περαιτέρω, στα μέσα Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί και πορεία διαμαρτυρίας.

πηγή skai

Σχόλιο...Τώρα πως θα τους ονομάσουν κι αυτούς τους 3.000 χιλίαδες πολίτες?Οπως ονόμασαν τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα?
Φασίστες?
Χρυσαυγίτες?
Ρατσιστές?
Να βρούνε κάτι πιο έξυπνο τώρα γιατί σιγά σιγά τελείωνουν και τα συνθήματα,και οι "κορώνες" που πετάνε στα κανάλια στις live μεταδώσεις..
Να μάθουν κάποιοι ότι άλλο πράγμα η εγκληματικότητα και άλλο η μετανάστευση.
Γιατί αν περιμένουν κάποιοι αναρχόβλαχοι ότι θα ρίξουν το κατεστημένο και τον καπιταλισμό με το έγκλημα,και τα επεισόδια (και καλά) της ταξικής πάλης κατά του κεφαλαίου και της αστυνομίας,έχουν χάσει αυτοί "επεισόδια".
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να έχουμε τελικά αστυνομοκρατία βγαλμένη απο βιβλία του Όργουελ.
Το έγκλήμα δεν χτυπάει κανέναν άλλον εκτός απο τους αδύναμούς οικονομικά και τους φτωχούς γενικότερα.
Οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα.Και ασφαλισμένα τα έχουν όλα,αλλά και προσωπική ασφάλεια έχουν οι ίδιοι.
Αναγκαστικά ο κακοποιός θα χτυπήσει εκεί που μπορεί,δηλαδή τον πιο αδύναμο.
Τα μαγαζάκια του κέντρου,τα σπίτια που δεν έχουν φύλαξη και πόρτες ασφαλείας ,τους επιβάτες στο μετρό...κλπ.κλπ.κλπ
Αυτούς σιγοντάρουν τόσο καιρό οι κύριοι κάποιου συγκεκριμένου κόμματος,τους κλέφτες και τα λαμόγια,που περιφέρονται στο (γκέτο) κέντρο γεμάτοι απο την κάλτσα μέχρι την γλώσσα ναρκωτικά,τους πορτοφολάδες και τους νταβατζήδες μικρών κοριτσιών.
Αλλά για αυτά σας ετοιμάζω σε λίγες μέρες ρεπορτάζ που θα ξεμπροστιάσει πολύ κόσμο που έχει μπερδευτεί σε όλα αυτά.
Για να μας εξηγήσουν τελικά τι ακριβώς προστατεύουν,και τι περιμένουν..

Πηγή: Hellas-Orthodoxy

Η συνέχεια εδώ...!

ΣΤΗ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Watch CBS News Videos Online

Ο τουρκικός στρατός διατηρούσε 42 ιστοτόπους εναντίον της Ελλάδας



Στην έρευνα για την Εργκενεκόν αποκα­­λύφθηκε ότι ο τουρκικός στρατός διαχειριζόταν 42 ιστότοπους εναντίον της Ελλάδας και άλλων «εχθρών». Αναπάντητη μένει έναν μήνα σχεδόν μετά την αποκάλυψή της η προσπάθεια του τουρκικού στρατού και των παρακλαδιών της οργάνωσης Εργκενεκόν να οργανώσουν και να διατηρούν τα τελευταία χρόνια σε λειτουργία μηχανισμούς συκοφάντησης και υπονόμευσης της Ελλάδας. Η Αθήνα όχι μόνον δεν έχει προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας αλλά δεν έχει καν ζητήσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή προβοκάτσια εναντίον της χώρας μας.
Η ιστορία άρχισε στις 5 Νοεμβρίου όταν...η Ζαμαν αποκάλυψε ότι μια δεύτερη επιστολή με ανώνυμο αποστολέα έφθασε σε δημοσιογραφικά γραφεία στην Αγκυρα και αποκάλυπτε λεπτομέρειες της μυστικής δραστηριότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TASK) εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και πολιτικών ομάδων, ιδιωτών και πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανώνυμη αυτή επιστολή που αποτελεί βασικό στοιχείο της δικογραφίας για την υπόθεση Εργκενεκόν που συγκλονίζει εδώ και μήνες την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός είχε θέσει σε λειτουργία και διαχειριζόταν περίπου 42 ιστότοπους στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται ιστότοποι που αφορούν την... «Τσαμουριά», τα «Εγκλήματα των Ελλήνων», τις «Γενοκτονίες που έχουν υποστεί οι Τούρκοι», τον «Πόντο», την «Αρμενική Πραγματικότητα» αλλά και το ΠΚΚ και τον Α. Οτσαλάν.
(www.cameria.org , www.yunanli.com , www.pontuslu.com, www.greekmurderers.net, www.turkishgenocide.net, www.members.tripod.com/camerian_volunteer κ.ά.)
Ολα αυτά τα χρόνια η τουρκική μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αρμενίας αλλά και των μειονοτήτων κατευθυνόταν στο διαδίκτυο από το επίσημο τουρκικό κράτος και την ευθύνη διαχείρισης των ιστοτόπων είχε η «3η Μονάδα Πληροφοριών» με επικεφαλής τους συνταγματάρχες Γκοκτσέογλου, Οζγιέρ, Γκοκτάς, Τσιτσέκ, Γκουσλού.
Οι περισσότερες ιστοσελίδες από αυτές διέκοψαν τη λειτουργία τους μόλις έγινε η αποκάλυψη και μόνο μερικές (λόγω της ιδιομορφίας του παροχέα που τις φιλοξενούσε) συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο. (http://www.members.tripod.com/camerian_volunteer)
Εκτός του ιστότοπου «greekmur­derers.net», ο οποίος αποτελούσε ένα από τα πιο συγκροτημένα site του διαδικτύου στην προώθηση ανθελληνικής προπαγάνδας, με καθημερινή ενημέρωση, οι τελευταίες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως και τον σκοτεινό ρόλο του τουρκικού κράτους στην ανακίνηση «τσάμικου» ζητήματος, κάτι που δεν είναι γνωστό εάν συνέβη και με την ανοχή των αλβανικών Αρχών.
Οσο για τις άλλες ιστοσελίδες, φιλοξενούσαν πολλές φορές με μορφή ψευδοεπιστημονική την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με ειδικές αναφορές στα... «εγκλήματα» των Ελλήνων εις βάρος των Τούρκων στην Κύπρο, στη Μικρά Ασία και στον Πόντο!

ΕΘΝΟΣ

AΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ !!!!!!!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ !!!!!!!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΗ.

Η ΗΡΩΙΝΗ ΤΟ 1898 ΗΤΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ


Η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Ο ΜΕΛΛ ΠΛΑΝΚ ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΝΚΣ ΜΠΑΝΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΑΡΟΤΤΑ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΕΡΝΙΣΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΑΠΟΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ

Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΗ 18 ΚΙΛΑ ΣΠΕΡΜΑ

ΤΑ ΜΗΡΙΑΙΑ ΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

ΤΟ 98.5 % ΤΟΥ DNA ΤΟΥ ΑΝΘΡΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΝΖΙ

H συγγραφέας του Harry Potter JK Rowling κερδίζει 10 δολλάρια το δευτερόλεπτο. (και ανεβαίνει...)

Ένα ανθρώπινο σώμα περιέχει 0.2mg χρυσού. (Για βάρος 70 kg).

Ένα κομμάτι χαρτί δεν μπορεί να διπλωθεί παραπάνω από 7 φορές. (Μμμ, για να δούμε)
Σύμφωνα με την Κομισιόν το όριο φτώχειας είναι τα 22ευρώ την ημέρα. Ενώ ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 18ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή 4ευρώ χαμηλότερα από το όριο φτώχειας.

Τα ανακόντα δεν σταματούν να μεγαλώνουν μέχρι να πεθάνουν.

O μέσος άντρας βγάζει ένα κιλό γένια σε περίπου 30 χρόνια.

Εάν κόψεις το κεφάλι μίας κατσαρίδας, αυτή μπορεί να συνεχίσει να ζει για μέρες.

Η κοκα κολα θα ηταν πρασινη αν δεν προσθεταν χρωμα μεσα της

Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν "σοφέρ", δηλ. θερμαστές (γαλλ. chauffer=θερμαίνω) γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν.

Οι βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο (στον παράμεσο), γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά.

Ο πιό ακριβός καφές του κόσμου, ο Kopi Luwak, φτιάχνετε από κόπρανα

Το σαλάμι ήταν γνωστό στους Αρχαίους Έλληνες όπως και διάφορα καπνιστά και κρέατα. Ακόμα και ο Όμηρος περιγράφει είδη αλλαντικών στην Οδύσσεια. Το σαλάμι πήρε το όνομα του από την Σαλαμίνα της Κύπρου, όπου παράχθηκε για πρώτη φορά.
Οι 4 κύκλοι της AUDI προέρχονται από την ένωση 4ων εταιριών.
Της Horch, της Audi, της Wanderer και της DKW
Γερμανός Φέρι Πόρσε, το 1949 πλήρωσε ένα εκκατομύριο φράγκα ώστε να αποφυλακίσει τον πατέρα του, Φέρντιναντ Πόρσε (ιδρυτή της Porsce) που ήταν αιχμάλωτος των Γάλλων.

Tα αγγούρια είναι κατά 97% νερό.

WC σημαίνει Water Closet

52 χιλιάδες αγγλικές λέξεις, είναι ελληνικές
ΟΙ δεξιόχειρες ζουν σύμφωνα με έρευνες κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες
Το ηφαίστειο της Καλντέρας στην Σαντορίνη είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Έχει ύψος 300 μέτρα και διάμετρο 11 χιλιόμετρα.
Από όλες τις φυλές του κόσμου οι μόνες που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Adaman και οι Πυγμαίοι.
Το έμβλημα της ΒΜW είναι ένας έλικας αεροσκάφους.
H Coca Cola όταν ανακαλύφθηκε το 1886 προοριζόταν για φάρμακο εναντίον του πονοκεφάλου.
O ιδιοκτήτης της Αdidas και ο ιδιοκτήτης της Puma ήταν αδέρφια. (τσακωμένα)
Το αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία είναι χτισμένο μέσα στην θάλασσα.
H μαμά του Χίτλερ πήγε να κάνει έκτρωση, αλλά ο γιατρός δεν την άφησε και έτσι γεννήθηκε ο μικρός Αδόλφος.
Το Bacardi έχει σαν σύμβολό του την νυχτερίδα, γιατί τις νύχτες έμπαιναν στο αποστακτήριο παραγωγής του ποτού πάρα πολλές νυχτερίδες.
Το λάμα εάν σε συμπαθήσει μπορεί να σε φτύσει
Ο Ειρηνικός ωκεανός απέκτησε το όνομά του από τον Μαγγελάνο, ο οποίος δεν συνάντησε καμία κακοκαιρία όσες φορές τον διέσχισε.
Η έρημος Ατακάμα στην Χιλή, είναι το πιο άνυδρο μέρος του πλανήτη. Bρέχει περίπου 1 χιλιοστό των χρόνο.
Κρεμλίνο στα ρωσικά σημαίνει φρούριο.
Οι Άγγελοι του Τσάρλι δεν κουβαλάνε μαζί τους όπλα.
Η Wall Street πήρε το όνομά της από έναν τοίχο ο οποίος κατασκευάστηκε με σκοπό να εμποδίζει τα γουρούνια από το να μπαίνουν στην πόλη.
Ο μικρότερος πίθηκος που υπάρχει είναι ο Cebuella pygmaea, ο οποίος έχει μήκος σώματος 13,6 εκατοστά με ουρά από 17 έως 23 εκατοστά. Το βάρος του είναι 120 γραμμάρια.
Η Αφροδίτη είναι ο μόνος πλανήτης που γυρίζει γύρω απο τον εαυτό του με την φορά του ρολογιού.
Οι Ρώσοι ασφάλισαν την πτώση του διαστημικού σταθμού MIR με 200 εκατομμύρια δολάρια, σε περίπτωση που φτάνοντας στην γη, προκαλούσε ζημιές.
Το logo της Goodyear βγαίνει από τον φτεροπόδαρο αγγελιοφόρο θεό Ερμή.
Marlboro λεγόταν η οδός στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν το εργοστάσιο του Φίλιπ Μόρις.
Τις αναλογίες της Barbie τις έχει μία στις 100.000 γυναίκες, ενώ τις αναλογίες του Ken ένας στους 50 άντρες.
Στην αρχή όλες οι ζώνες ήταν άσπρες. Με τον καιρό όμως οι άσπρες ζώνες γίνονταν μαύρες (από την βρωμιά). Έτσι ο παλιός καρατέκα είχε μαύρη ζώνη.
H κλίμακα Scoville μετράει πόσο καυτερή είναι μία πιπεριά.
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι 6οι μεγαλύτεροι καταρράκτες στον κόσμο. Ο ψηλότερος καταρράκτης είναι ο Άνχελ στην Βενεζουέλα με ύψος 979 μέτρα.
Τα νεύρα μας έχουν μήκος 70 χιλιόμετρα.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης δικαιούται θέση δενδροκηπουρού στον Δήμο Κηφισιάς λόγω κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Εθνική Ελλάδος.
Το Marlboro το 1924 ξεκίνησε ως γυναικείο τσιγάρο με σλόγκαν 'Mild as May' (ελαφρύ σαν τον Μάη).
λόγος που οι Μεξικανοί βάζουν μία φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να απωθούν τις μύγες.
Από που βγαίνει το ΙΚΕΑ;
Απο τα αρχικά:
Του ιδιοκτήτη της ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ,
Ελμτάριντ (η φάρμα στην οποία μεγάλωσε ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ)
Αγκουναρίντ (το όνομα του χωριού του Ίνγκβαρ Κάμπραντ
Το σήμα της Lamborghini είναι το ζώδιο του ιδρυτή της Ferucio Lamborghini, ο ταύρος.
Μέχρι το 1664 η Νέα Υόρκη λεγόταν Νέο Αμστερνταμ.
Η ταχύτητα ενός σαλιγκαριού είναι 5 μέτρα/ώρα
.Ο Φέρντιναντ Πόρσε (ιδρυτής της Porsche) γεννήθηκε το 1875 και ήταν φίλος του Χίτλερ.
Ο Bluetooth ήταν Δανός Βίκινγκ Βασιλιάς.
Ο Marlboro man Ντέιβιντ Μακλίν πέθανε απο καρκίνο των πνευμόνων το 1995.
Στον εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής, όταν οι Βόρειοι κατέλαβαν την πόλη των Νότιων, όπου ζούσε ο Τζακ Ντάνιελ, δεν πείραξαν καθόλου τον Τζακ, γιατί δεν ήθελαν να ξεμείνουν από ουίσκι.
Η ανόρθωση των τριχών (όταν κάνει κρύο) εμποδίζει την μεταφορά θερμότητας προς το περιβάλλον.
Ο Ian Hibbell, από τα πιο μεγάλα ονόματα στον χώρο της ποδηλασίας, είχε γυρίσει τα τελευταία 40 χρόνια όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του. Από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα μέχρι την Ινδονησία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού στην Εθνική οδό, στο ύψος της Βαρυμπόπης. Ο άτυχος Βρετανός άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ Κηφισιάς.
Το ακρωνύμιο FBI σημαίνει Federal Bureau of Investigation
Στον Βόρειο Πόλο δεν υπάρχει στεριά κάτω από τον πάγο.
Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με 80χλμ/ώρα, η μισή βενζίνη που ξοδεύει, χρησιμοποιείται, για να ξεπεράσει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις.
Οι Κινέζοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους κάθε 10 χρόνια.
H καμηλοπάρδαλη μπορεί να καθαρίσει τα αυτιά της με την μισού μέτρου γλώσσα της.
Στα Starbucks όταν παραγγέλνουμε ένα καφέ Venti σημαίνει ότι η ποσότητα που πέρνουμε είναι 20 ουγκιές. "Venti" = "Είκoσι"
Ο Τσάρλς Στιούαρτ Ρολς ήταν ο πρώτος βρετανός που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Ήταν 33 ετών (1910)
Το Paintball ανακαλύφθηκε το 1980 όταν από την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ δημιούργήθηκε ένα πιστόλι που μάρκαρε τα δέντρα.
Στο στούντιο που δούλευε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, υπήρχε ένα ποντίκι το οποίο δεν φοβόταν και συχνά εμφανιζόταν ζητόντας τροφή. Αυτό το ποντίκι έδωσε την ιδέα στον Γουόλτ Ντίσνεϊ για την δημιουργία του Μίκυ Μάους
Ο Τζάκ Ντάνιελ ήταν συνέτερος με έναν ιεροκύρικα και έφτιαχναν μαζί ουίσκι. Ο ιεροκύρικας, πούλησε όλο του το μερίδιο στον Τζάκ, όταν ο Τζάκ ήταν 13ων
.Το 1867 οι ΗΠΑ αγόρασαν την Αλάσκα από την Ρωσία για 7,2 εκατομμύρια δολάρια.
Οι ποντικοί ιδρώνουν μόνο από την ουρά τους.

Για να φτιαχτούν τα χαρτονομίσματα (ή αλλιώς τραπεζογραμμάτια) χρησιμοποιείται ειδικό χαρτί το οποίο περιέχει ίνες από ρύζι, μετάξι, βαμβάκι και λινό.
To 1989 ένας αστεροειδής με διαμέτρο 300m και όνομα 4581 Asclepius πέρασε 700000km μακρυά από την γη. Ο αστροειδής πέρασε από το σημείο που η γη βρισκόταν 6 ώρες πριν.
Τα γουρούνια δεν ιδρώνουν ποτέ.

Ένα συνηθισμένο συμβάν....



Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός άγριας συμπλοκής μεταξύ περίπου είκοσι αλλοδαπών στις 3 μετά το μεσημέρι στην οδό Ξούθου στην Ομόνοια. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί.

Από το σημείο διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο Λαϊκό Νοσοκομείο ένας Ιρακινός, ένας Ιρανός και ένας Αφγανός σοβαρότερα από τους οποίους είναι ο Ιρανός, o οποίος έφερε τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιά και εισήχθη στο χειρουργείο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

πηγή

Οι συμπλοκές στην Ξούθου είναι συχνές για την επικράτηση
της πιάτσας.
Εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών
ιερόδουλων αλλά και αντρών εκδιδόμενων.
Ο μικρός αυτός δρόμος είναι απροσπέλαστος.
Ειδικά το βράδυ είναι απαγορευτικός.
Η οικονομική κρίση οι συνεχείς αφίξεις λαθρομεταναστών
στο Κέντρο της Αθήνας η κατάργηση της Αστυνομικής "σκούπας"
θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Αθηναίος

ΑΙΣΧΟΣ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....Αφγανοί βίασαν 27χρονη ΕΛΛΗΝΙΔΑ στην Ομόνοια


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/


ΤΡΕΙΣ ΑΘΩΟΙ,ΑΜΟΙΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ,ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΟΥΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΟΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

Το θύμα κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ενώ ύστερα από έρευνα συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί 17 και 19 ετών, ενώ αναζητείται ο τρίτος.


ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ...ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ???

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΤΕ ΑΚΟΜΑ..ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...

«Διάλεξη» του Ταλ-ατ(τίλα) στο LSE - Διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 07 Δεκεμβρίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Λονδίνο, 01 Δεκεμβρίου 2009

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην τουρκική προπαγάνδα που οργιάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή τη φορά όμως, δεν είναι κάποιο «ενημερωτικό» φυλλάδιο, ούτε κάποια πινακίδα που να διαφημίζει «ονειρεμένες διακοπές στη βόρεια Κύπρο». Αυτή τη φορά δίνει διάλεξη ο πολιτικός προϊστάμενος της τουρκικής κατοχής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου!

Θα έρθει να μιλήσει στους φοιτητές, με δήθεν θέμα την πρόοδο των συνομιλιών που διεξάγονται για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Άραγε όμως, θα τους ενημερώσει για την βάρβαρη εισβολή του 1974 και για την παράνομη κατοχή του μισού εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας; Για τους νεκρούς, τους πρόσφυγες και τους αγνοούμενους; Για τα εγκλήματα πολέμου; Για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας εδώ και 35 χρόνια; Για τον ασταμάτητο, παράνομο εποικισμό; Για τις τουρκικές εγγυήσεις; Για την άρνηση του στο δικαίωμα των προσφύγων να έχουν τον πρώτο λόγο για τις κατεχόμενες περιουσίες τους, όντας ως νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτών; Η μήπως για την «υποχώρηση» που ίσως σκέφτεται να πραγματοποιήσει και να αποδεχτεί την, άλλοτε ντενκτασική, πρόταση Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο των Ε/κ;

Και επειδή κύριε Ταλάτ, γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να δώσεις διάλεξη για να παρουσιάσεις το Κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής που είναι, αλλά για να προπαγανδίσεις αυτά που σε διέταξαν, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. θα αναλάβει να σε ξεσκεπάσει μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων φοιτητών που θα πάνε να σε ακούσουν. Το πρόσφορο έδαφος που σου δίνουν στο Λονδίνο για να «ποτίσεις» την διεθνή γνώμη με τη δική σου αφηγηματική επεξήγηση επί του Κυπριακού, θα στο «χαλάσουμε» εμείς, οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου! Διότι εμείς, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί για να μασούμε τα λόγια μας. Τα λέμε καθαρά και ξάστερα. Είμαστε αγνοί φοιτητές, που επιζητούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και θα σας βγάζουμε το προσωπείο, κάθε φορά που θα βγαίνετε «σεργιάνι» στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του αλλά και όλο τον φοιτητόκοσμο της Βρετανίας να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία έξω από το London School of Economics, τη Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009, η ώρα 18.00-20.00, όπου θα δώσει «διάλεξη» η προσωποποίηση της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο. Στόχος μας είναι να πολεμήσουμε την τουρκική προπαγάνδα ενημερώνοντας τους ξένους συμφοιτητές μας, για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας και για τον πόθο μας για ελευθερία και δικαιοσύνη.



Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://egersis.blogspot.com/2009/12/lse-07-2009.html

Τί κάνουν οι Κοσοβάροι με τα χρήματα που παίρνουν από τη Διεθνή Κοινότητα;

Κατά γενική ομολογία η οικονομία του Κοσόβου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτόνομη. Πρωτογενής παραγωγή δεν υπάρχει, το ρεύμα είναι πολυτέλεια, για βιοτεχνία ούτε λόγος ενώ για η έννοια της βιομηχανίας, μάλλον φαντάζει ως αστείο. Τα χρήματα προέρχονται κυρίως από τη Διεθνή Κοινότητα, που συντηρεί αυτό το μόρφωμα που δημιούργησε στα Βαλκάνια. Οι αξιωματούχοι όμως του Κοσόβου δεν σκέφτονται έτσι. Ανακοίνωσαν, λοιπόν, την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ειδική πτέρυγα στο Μουσείο τους, αφιερωμένη στον KLA (Kosova Liberation Army), την εξέλιξη ουσιαστικά του UCK.

Τώρα, το τί θα περιλαμβάνει αυτή πτέρυγα του μουσείου, εκτός από σύγχρονα όπλα, μάλλον οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα πρέπει να το εξηγήσουν στη Διεθνή Κοινότητα που πληρώνει…

«Πληγές από αεροβόλο»



Το gazzetta.gr, ζήτησε βάσει των φωτογραφιών του Αλεξάνδρου Τζόρβα, την γνωμάτευση του ειδικού ιατροδικαστή και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ορφέα Περίδη, ο οποίος επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του διεθνή πορτιέρο...



...Το... τρίτο ημίχρονο στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τις πληγές που αποκόμισε στην πλάτη από αεροβόλο όπλο. Ο διεθνής πορτιέρο μάλιστα κατάθεσε χθες στην εισαγγελία Πειραιά ενώ εξετάστηκε από την ιατροδικαστή, Δήμητρα Τσαγκρή, η οποία μέχρι την Παρασκευή θα έχει παραδώσει τη έκθεση της.

Το gazzetta.gr το βράδυ της Τρίτης έφερε στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες με τα τραύματα του Τζόρβα. Βάσει αυτών, λοιπόν ζητήσαμε από τον Δρ. Ορφέα Κ. Περίδη, ειδικό Ιατροδικαστή και Διδάκτορα Παν/μίου Αθηνών την γνωμάτευση του για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο κ. Περίδης, αφού αρχικά μας εξήγησε ότι « αν τον είχα εξετάσει εγώ θα μπορούσα να σας κάνω μια πιο λεπτομερή γνωμάτευση αλλά οι φωτογραφίες είναι καθαρές και κάποια πράγματα ξεκάθαρα» προχώρησε στην παρακάτω γνωμάτευση, η οποία επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

«Από την μακροσκοπική εικόνα -των φωτογραφιών- ως τεκμηρίου, ¨τα τραύματα¨ στην πλάτη του Αλέξανδρου Τζόρβα-διεθνή τερματοφύλακα, φέρουν: κυκλική ερυθρά οιδηματώδης άλως που το κέντρο τους εμφανίζει κυανή χροιά διαμέτρου 0,3-0,5εκ.περίπου με φορά οριζόντια, ο χρόνος τέλεσής τους είναι εντός του 24ώρου, προσομοιάζουν δε με αυτές τις βολίδες (κυπελοειδής μορφής) του αεροβόλου όπλου.

Η πιθανή απόσταση που έχει βληθεί, υπολογίζεται πέραν των 40-50μέτρων περίπου.

Δρ. Ορφέας Κ. Περίδης
Ειδικός Ιατροδικαστής
Διδάκτορας Παν/μίου Αθηνών».

Η εξήγηση

Επειδή κάποιοι όροι είναι ιατρικοί και ίσως μη κατανοητοί ας περάσουμε και στην εξήγηση της γνωμάτευσης. Καταρχήν επιβεβαιώνεται ότι οι πληγές του Τζόρβα είναι... φρέσκες. Δεν υπήρχαν στην πλάτη του αλλά δημιουργήθηκαν εντός του 24ωρου της Κυριακής. Κάτι που αποδεικνύεται από το χρώμα των πληγών. Αν το τραύμα δεν ήταν... φρεσκό το χρώμα θα ήταν διαφορετικό. Όπως επίσης επιβεβαιώνεται ότι προέρχονται από αεροβόλο όπλο. Κάτι που από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ο Έλληνας άσος.

Από κει και πέρα, η φορά της σφαίρας είναι οριζόντια και υπολογίζεται πως ο πυροβολισμός έχει προέλθει από μια απόσταση 40-50 μέτρων περίπου.

«Ευτυχώς που δεν τον βρήκε στο κεφάλι»

Παράλληλα, το gazzetta.gr επικοινώνησε και με τον κ. Γιώργο Μαντίδη, ο οποίος είναι καθηγητής σκοποβολής και διαθέτει κατάστημα με όπλα στο Περιστέρι. Ο κ. Μαντίδης σχολιάζοντας τις ίδιες φωτογραφίες δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των λεγομένων του Τζόρβα. «Μιλάμε για άμεση βολή από αεροβόλο όπλο. Δεν είναι ένα φοβερά επικίνδυνο όπλο αλλά αν σε πετύχει στο κεφάλι μπορείς να πάθεις ζημιά. Να χάσεις το μάτι σου.

Aν σε βρει στο αυτί μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή σου. Πάντως, προκαλεί μεγάλο πόνο. Πολύ μεγάλο. Αν φοράς χοντρό ρούχο μπορεί να μην πάθεις τίποτα. Αν είσαι αθλητής όμως θα το νιώσεις καλά» λέει αρχικά και συνεχίζει: «Αυτό που προβληματίζει είναι πως μιλάμε για ένα πιστόλι που δεν έχει καμιά διαφορά με τα αληθινά. Καταλαβαίνετε ότι αν ο οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει ένα αεροβόλο μπορεί να κάνει το ίδιο και με αληθινό».

http://www.gazzetta.gr

΄΄ΒΡΕΧΕΙ΄΄ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ-ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ

Ανακληθηκε ο διορισμός του Γ.Γ του Υπουργειου Οικονομικων λογω..facebook!!



Δεν έκλεισε ούτε 24 ώρες! Ο λόγος για τον νέο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών στον τομέα των ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ανάκληση του διορισμού του, μετά την καθυστερημένη διαπίστωση ότι ο Ανδρέας Κουτούπης είχε αναρτήσει ειρωνικά σχόλια εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ μέσω της σελίδας που διατηρούσε στο Facebook. Σύμφωνα με...

την εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Κουτούπης ήταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ, στον Πειραιά.ΠΗΓΗ