Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΟΙ 10 ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ NBA ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ...

-------------------



- Tα Rollers στην Kηφισιά

- Tα αυτοκόλλητα Σάρα Kέι

- Tους σχολικούς χορούς στην Barbarella

- To «Black Celebration» των Depeche Mode σε βινύλιο

- Tη μελαχρινή μπαλαρίνα Sindy, «με πόδια που λυγίζουν»

- Tο τραγούδι «Big in Japan» στην καλοκαιρινή επαρχιακή disco Aνεμόμυλος

- Tα μαλλιά των Kajagoogoo

- Nα σιδερώνει σιδερότυπα της «Mανίνας» σε μπλουζάκι Fruit of the Loom

- Tα Doc Martins που έφερναν φίλοι από την Aγγλία

- Tο Wild Rose όταν ήταν ακόμη Make Up

- Tο παγωτό Kilimanjaro στου Φλόκα

- Tην τελική βολή του Kαμπούρη στο Eυρωμπάσκετ το '87

- Tο πρώτο Rockwave στο Kαλλιμάρμαρο

- Tους στίχους των Cure απέξω

- Tα τζην σορτσάκια της εξαδέλφης Nταίζης των «Dukes»

- Πόσα πορτοκάλια έφαγε σήμερα

- Tις στρατιωτικές τσάντες γραμμένες με στίχους των Doors

- Tη μικρή Aννούλα της Aλλαγής

- Tον Bικ Mόροου ως λοχία Σόντερς στη «Mάχη»

- To Laura Ashley λουκ της μικρής Λώρας στο «Λιβάδι»

- Tην πρώτη Φάλον της «Δυναστείας»

- Tη λύση για τον κύβο του Pούμπικ

- Tην Πάτυ Λούκας της «Mανίνας», την Mπλανς Eπιφανί του «Tαχυδρόμου», τον
Tιραμόλα, τον Σεραφίνο

- Tο αυτοκόλλητο στο παπάκι «Mόλις μεγαλώσω θα γίνω XR»

- Tα ecstacy «Love Dove»

- Tις σχολικές ποδιές του Tσεκλένη

- Tα πρώτα ηλεκτρονικά με Pacman

- Tο μικρό Mercedes στη Γλυφάδα

- Eκείνο τον γκόμενο με το κάμπριο άσπρο Γκολφάκι που έκανε «πλατείες»
έξω από το Blue Bell

- Tον Tάκη Tσαντίλη να παίζει μουσική στο Eργοστάσιο

- Tις γραμμένες κασέτες που αγόραζες στα δισκάδικα

- Tην Tσακάλωφ πριν πεζοδρομηθεί

- Tα πανκ κουρέματα του Daniel (έκλαιγες για ένα Σαββατοκύριακο

Σιδηροχώρι Καστοριάς. Άλλος ένας σύλλογος στα χέρια των gyftoσκοπιανών

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του Σιδηροχωρίου Καστοριάς το ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που μαθαίνει είναι το Βουλγαρικό όνομα του χωριού (Sesteovo) και κατόπιν ότι το χωριό , σύμφωνα με κάποιο έγγραφο , κατοικούνταν ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΕΞΑΡΧΙΚΟΥΣ.

Εννοείται ότι μετά την ήττα της Βουλγαρίας, συμμάχου του Χίτλερ, στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο... η λέξη ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ... άρχισε να εξαφανίζεται μυστηριωδώς και να παραμένει ΜΟΝΟΝ η λέξη "ΕΞΑΡΧΙΚΟΣ".

Επειδή η λέξη Βούλγαρος στ' αυτιά των Ελλήνων ακούγεται κάπως άσχημα...οι Βουλγαρίζοντες της ορεινής Μακεδονίας τείνουν να ΞΕΧΝΟΥΝ να την αναφέρουν.

Οι σημερινοί "ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" τείνουν να ξεχάσουν οτι οι πρόγονοί τους φοιτούσαν σε Βουλγαρικά σχολεία και εκκλησιάζονταν σε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ εκκλησίες.
Τείνουν να ξεχνούν ότι οι πρόγονοί τους ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ με τους ΝΑΖΙΣΤΕΣ κι εκτελούσαν αβέρτα σλαβόφωνους Έλληνες της Μακεδονίας που δεν ήθελαν να αλλάξουν εθνικότητα.

Ας είναι καλά ο Τίτο που πήρε τους Βούλγαρους της Μακεδονίας , τους απο-Βουλγαροποίησε και μας τους σέρβιρε σαν ξαναζεσταμένο πιάτο... με ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ περικεφαλαία.
Για κάποιον που μένει στο Κολωνάκι και διαβάζει "φωστήρες" όπως ο Νίκος Δήμου , ο Τάκης Μίχας κι άλλους σοφούς της CIA, όλους όσοι κυμάτιζαν την Βουλγαρική σημαία το 1940... οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΣΠΡΙΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΧΑΝ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΑΠΟ ΒΟΛΙΒΙΑ

Μισός τόνος κοκαΐνης στον Πειραιά

Σχεδόν μισός τόνος κοκαΐνης (περίπου 450 κιλά) κατασχέθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο Ικόνιο του Πειραιά. Η ποσότητα βρέθηκε σε κοντέινερ - που υποτίθεται ότι περιείχε αλουμίνιο - με προέλευση την Βολιβία και διακινητές τουλάχιστον πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας Βούλγαρος και τέσσερις Έλληνες (εκ των οποίων οι δύο γυναίκες).

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχέσει ποτέ οι ελληνικές αρχές στην ξηρά και μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί ποτέ σε κοντέινερ στην Ευρώπη. Για την υπόθεση συνεργάστηκαν αστυνομικές και λιμενικές αρχές, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και η αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration)

Η υπόθεση παρακολουθούνταν στενά επί εβδομάδες και μεγάλο ρόλο φαίνεται να έπαιξαν και αυτή τη φορά οι παρακολουθήσεις και υποκλοπές επικοινωνιών. Το κοντέινερ έμεινε παρακολουθούμενο στον Πειραιά περίπου ένα μήνα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή του πλοίου που το μετέφερε από τη Βολιβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συντονισμό του εκτελωνισμού και της όλης διαδικασίας διεκπεραίωσε με λεπτές κινήσεις γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Το φορτίο επρόκειτο να φορτωθεί σε νταλίκα και να πάει στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί, η ποσότητα θα διοχευτευόταν τμηματικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένας εκ των συλληφθέντων ήταν εκτελωνιστής και η σύλληψή του έγινε στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν από τις αρχές στη Θεσσαλονίκη.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=721


Αναρτήθηκε από troktiko

Σας αρέσει ο γυμισμός ? Ελάτε στα Σφακιά !


Από το 1992 λειτουργεί στην Κρήτη το μοναδικό ξενοδοχείο για γυμνιστές. Βρίσκεται στα Σφακιά και αποτελεί κάθε καλοκαίρι “πόλο έλξης” δεκάδων τουριστών που τους αρέσει ο γυμνισμός.

Το ξενοδοχείο “Βριτομάρτις” πήρε το όνομά του από την ομώνυμη αρχαία θεά που λατρευόταν στην περιοχή και είναι χτισμένο σε μία από τις πιο όμορφες και παρθένες παραλίες του νησιού.

Ο πελάτης του ξενοδοχείου σύμφωνα με τον κ. Ντουρουντάκη μπορεί να κυκλοφορεί

ενδεδυμένος στους χώρους του ξενοδοχείου, υποχρεούται όμως να είναι γυμνός στους χώρους όπου βρίσκεται η πισίνα.

Το ξενοδοχείο αποτελεί τον «παράδεισο» εκείνων που αγαπούν το γυμνισμό από το 1992, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το «Βριτομάρτις» ως ξενοδοχείο για γυμνιστές. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε ότι η ιδέα για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν κάποιων φίλων του, οι οποίοι και το πρότειναν κι εκείνος το αποδέχτηκε.

Η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα και οι στρατηγικές συμφωνίες ενέργειας

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία είχε ως κύριο αντικείμενο την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας. Οι πολυάριθμες συμφωνίες, που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση της Τουρκίας ως διαμετακομιστικής χώρας υδρογονανθράκων στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα.
Η σύντομη επίσκεψη εργασίας, που πραγματοποίησε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη Πέμπτη (6/8) στην Άγκυρα, κατέληξε στην υπογραφή πολυσήμαντων συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Στην τελετή υπογραφής των πρωτοκόλλων για τους αγωγούς και την πυρηνική ενέργεια, καθώς και στη συνάντηση κορυφής, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, παρευρέθηκε και ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκπροσωπώντας τα ιταλικά συμφέροντα.
Στη συνάντηση που είχε ο ρώσος ηγέτης με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα που άπτονται των υφιστάμενων ή σχεδιαζόμενων αγωγών αερίου και πετρελαίου, της πυρηνικής ενέργειας, του διμερούς εμπορίου, των πολιτισμικών σχέσεων και, τέλος, των περιφερειακών ζητημάτων. Τα δύο μέρη υπέγραψαν 12 διακρατικές συμφωνίες, ωστόσο πρέπει κανείς να υπολογίσει ακόμη και τις συμφωνίες που υπέγραψαν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες με αντίστοιχες της Ρωσίας, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των συμφωνιών σε 20.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Όταν δεν ελληνοποιήσαμε τον άνδρα της, τι περιμέμανε να κάνει η Αθηνά;

Η 23χρονη Αθηνά Ωνάση δεν έχει ανάγκη τα χρήματα που θα βγάλει από τον "Σκορπιό" αν τελικά τον πουλήσει. H ίδια το διαψεύδει κατηγορηματικά. Δεν τις λείπουν τα 120 εκ. ευρώ όσο μεγάλο και αν είναι το ποσό.
Η Ωνάση όμως παίρνει την εκδίκηση της αφού όταν ζήτησε να γίνει Έλληνας ο σύζυγος της Αλβάρο για να μετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες και της είπαμε όχι. Την ίδια ώρα Ελληνοποιούσαμε νταβατζήδες και μαστροπούς για...


φέρνουν στην Ελλάδα αλλοδαπές. Η Αθηνά Ωνάση θα κάνει αυτό που θεωρεί η ίσια σωστό. Μπορεί να μας αφήσει τον...Σκορπιό αλλά έχει αρχίσει και πουλάει ότι έχει σχέση με την Ελλάδα. Δεν θέλει να έχει πολλά - πολλά και είναι λογικό. Η κληρονόμος είναι που ο παππούς της έκανε την Ο.Α. και εμείς δεν ελληνοποιήσαμε τον σύζυγο;



Αναρτήθηκε από troktiko

ΙΔΟΎ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΡΊΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΌΨΥΧΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ JOUTUBΕ

ΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

(ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΟΧΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΚΑΛΚΑΝ'' ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ: WWW.KALKANTURKEY.COM)

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ NEW JERSEY ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΟΔΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Flaming Arrow 47 Muhwah N.J.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ....
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ( ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ )

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΤΟΥ MR SEANIE H ΑΛΛΙΩΣ SEANIE SON RUTTLEDGE ME ONOMATA ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ maikmetalWarrior που το εχει κανει maikmetaPaparrior η mikemalak maikthnpoytsises κτλ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://makelio.blogspot.com/2009/08/joutub.html

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ-ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιχείρησης διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και εγκρίθηκαν bonus σε στελέχη της Επιχείρησης.Ιδιαίτερα αναφορικά με τα bonus, η...ανακοίνωση αναφέρει ότι "οι αποδοχές του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, του Αντιπροέδρου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου μειώθηκαν ήδη κατά 60%, το οποίο έχει συνδεθεί με την επίτευξη πολύ υψηλών στόχων".

Φυλακισμένα αγγελούδια στο μεγαλύτερο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του πλανήτη! Καλές διακοπές στους “πολιτισμένους” πολιτικούς της δύσης…




Πριν μια βδομάδα τα αθώα μικρά ανθρώπινα πλάσματα της Γάζας πρόσθεσαν ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ στο πάνθεον των «επιτυχιών» τους …

Ας μην λάβουμε υπόψη πως στη διάρκεια των ναζιστικών βομβαρδισμών του Γενάρη, με τη συνένοχη σιωπή των «πολιτισμένων», δολοφονήθηκαν 430 αγγελούδια και 1.855 τραυματίστηκαν βαριά…

Ας μην λάβουμε υπόψη ότι σε μια τόσο μικρή γεωγραφική περιοχή επιβιώνουν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, μαζί και τα αγγελούδια, με 3 χρόνια ΠΛΗΡΗ αποκλεισμό σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα, καύσιμα, αποκλεισμό καλλιέργειας της γης, αποκλεισμό να ψαρέψουν για να τραφούν…

Ας μην λάβουμε υπόψη τον υποσιτισμό, την αναιμία (ένα στα δύο παιδιά της Γάζας έχουν αναιμία, ένα στα τρία καθυστέρηση ανάπτυξης και το 75% των παιδιών κάτω από 15 χρονών υποφέρει από έλλειψη βιταμίνης Α)…

Ας μην λάβουμε υπόψη τη θνησιμότητα των νεογνών, μιας και η πλειοψηφία των παιδιών που γεννιούνται πεθαίνει τον πρώτο μήνα της «ζωής», λόγω πρόωρων τοκετών, έλλειψη φαρμάκων, ιατρικών εξοπλισμών…

Κι όμως κατάκτησαν ένα ακόμη ρεκόρ! Κατόρθωσαν να πετάξουν τους 3.000 αετούς τους πέρα και πάνω από τα συρματοπλέγματα της ντροπής, πέρα και πάνω από τους ναζί ελεύθερους σκοπευτές

Ήταν, θα μπορούσαμε να πούμε ποιητική αδεία, ένα «παυσίπονο» για την ελευθερία που τους στερούν!

Ας δούμε στο βίντεο αυτά τα Αγγελούδια σε κλουβί, πως προσπαθούν να πετάξουν μακριά από την αποκλεισμένη μαρτυρική Γάζα κι ας σκεφτούμε ποιοι και γιατί τους βασανίζουν.

Ας σκεφτούμε γιατί σφυρίζουν αδιάφορα αυτοί που συγκέντρωσαν χρήματα στην Ελλάδα, με πρόσχημα τη βοήθεια γι’ αυτά τα Αγγελούδια (Τηλεμαραθώνιος ΕΡΤ: 1,2 εκατομμύρια €). Τώρα η κυρία Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα, που μας καλούσε -πάντα χαμογελαστή είναι η αλήθεια κι όχι δακρύβρεχτη- να καταθέσουμε τον οβολό μας για αυτά τα Αγγελούδια, κάνει τις διακοπές της σε θαλαμηγό φίλου της επιχειρηματία στο Αιγαίο...

Ας σκεφτούμε γιατί μόνον μία βουλευτής (από 300), η Χρύσα Αράπογλου από τη Θεσσαλονίκη, απαίτησε από τη βουλή: Που βρίσκονται τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ για τη Γάζα;


"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.
Όποιοι κι αν είναι.

Όσο δυνατοί κι αν είναι
"
Δώρος Λοίζου


p.s. Σ’ ευχαριστούμε Βικ!
Vik, grazie per tutto cha ci fai sapere per i nazisti e le soferenze di Gaza “isolata” ma Libera e non sottomessa!

SOS ΚΛΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ


Περιοδικο ειδικευμενο στα κομπιουτερ καταφερε να επαναφερει
22000 σβησμενα αρχεια απο 8 κομπιουτερ αγορασμενα απο το
eBay.Μεσα στα στοιχεια που βρηκαν ηταν και παρα πολλα νουμερα
πιστωτικων καρτων,ακομα και με σφυρι να εχει καταστραφει
μπορουνε να διαβασοθνε τα δεμομενα,οποτε ο μονος τροπος να
σιγουρευτειτε οτι δεν θα βρουν τα προσωπικα δεδομενα σας οπωσ
ειπε ο συντακτης της ιστιοσελιδας ZDNet,Rupert Goodwins,ειναι να
τον καψετε η να του ριξετε οξυ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΞΑΝΘΟ... ΑΝΤΡΑ

Τρεις επιχειρηματίες τα πίνουν σ' ένα μπαρ και συζητάνε πόσο χαζές είναι οι γυναίκες τους.

Λέει ο πρώτος: «Η δικιά μου είναι εντελώς χαζή. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε στο σούπερ μάρκετ κι αγόρασε 300 ευρώ κρέας γιατί ήταν σε προσφορά και δεν έχουμε καν κατάψυξη για να το βάλουμε.»

Ο δεύτερος συμφωνεί ότι αυτή ακούγεται πολύ χαζή αλλά επιμένει ότι η δικιά του είναι πιο στόκος.
«Ακριβώς πριν μια βδομάδα πήγε και ξόδεψε
20.000 ευρώ για να πάρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο και δεν ξέρει καν να οδηγεί!»

Ο τρίτος, ο ξανθός, κουνάει το κεφάλι του σκεπτικά και συμφωνεί ότι και οι δύο σύζυγοι των φίλων του είναι βούρλα, αλλά πιστεύει ότι η δικιά του τις ξεπερνάει.

«Κάθε φορά που το σκέφτομαι με πιάνουν τα γέλια»,λέει.
«Την προηγούμενη εβδομάδα η γυναίκα μου έφυγε για διακοπές στην Ελλάδα.
Την παρακολούθησα που έφτιαχνε τις βαλίτσες της και πρέπει να πήρε τουλάχιστον πέντε πακέτα με προφυ-λακτικά μαζί της....
Και δεν έχει καν πουλί».

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ <ΕΙΡΗΝΗΣ> ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Σαν Σήμερα: 11/08/2009

1456: Πεθαίνει ο ούγγρος στρατηγός Γιάννος Χουνιάντι, γνωστός ως Ιωάννης Ουνιάδης.

1716: Γεννιέται στην Κέρκυρα ο λόγιος Ευγένιος Βούλγαρης.

1919: Πεθαίνει ο αμερικανός κροίσος Άντριου Κάρνεγκι, με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

1934: Οι πρώτοι κατάδικοι φτάνουν στις φυλακές του νησιού Αλκατράζ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

1956: Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο αμερικανός ζωγράφος Τζάκσον Πόλοκ.

1864: Γεννιέται στο χωριό Μουρνιές των Χανίων ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος.

1983: Διορίζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η Αργυρώ Χουδεστανάκη, η πρώτη ελληνίδα εισαγγελέας.

1993: Οι πρέσβεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ υιοθετούν ομόφωνα στις Βρυξέλλες τα σχέδια αεροπορικής δράσης στη Βοσνία. Ο ΟΗΕ ανακοινώνει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έκανε αποδεκτό το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1864 Γεννιέται στο χωριό Μουρνιές των Χανίων ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Ο Κώστας Καραμανλής βοήθησε τον Σαλί Μπερίσα
να επανεκλεγεί πρωθυπουργός κι αυτός τον «άδειασε»

Στο ύπνο πιάστηκε, ως συνήθως, το υπουργείο Εξωτερικών

Του Ανδρέα Μπελεγρή

Την απόφασή του να προβεί στην αλλαγή των ελληνικών τοπωνυμίων στη Βόρεια Ηπειρο ανακοίνωσε στον αλβανικό Τύπο ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαλί Μπερίσα, τρεις μήνες μετά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη γειτονική χώρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλί Μπερίσα έκανε γνωστό ότι προτίθεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αλλάξει όλα τα ελληνικά τοπωνύμια πόλεων, κωμοπόλεων, χωριών και συνοικιών, αντικαθιστώντας τα με νέας «κοπής» αλβανικά! Σε αλβανικές εφημερίδες γράφτηκε ότι πρόκειται για μία από καιρό ειλημμένη απόφαση, η οποία ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί, τώρα που ήδη έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Ηδη, η προαναγγελθείσα απόφασή του έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στην Αλβανία. Από τα μέλη της κυβέρνησης, πάντως, ο μόνος που αντέδρασε είναι ο υπουργός Εξωτερικών της
χώρας κ. Πασκάλ Μίλο.
Στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα είπε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού είναι «γελοία» και επισήμανε ότι ο κ. Μπερίσα «γυρίζει το ρολόι της Ιστορίας πίσω». Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η απόφαση αυτή θυμίζει το δικτατορικό καθεστώς Χότζα, όταν εκατοντάδες χωριά είχαν αποκτήσει σοσιαλιστικές ονομασίες εν μια νυκτί».
Σα να μην έφτανε αυτή η προκλητική και ανιστόρητη ενέργεια Μπερίσα, λίγες ημέρες νωρίτερα το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας είχε απορρίψει και την αίτηση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου και ελληνικών φορέων για την ίδρυση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε το συμβούλιο προκειμένου να ματαιώσει την πρωτοβουλία ήταν ότι το εκπαιδευτήριο θα είχε ως επωνυμία την ελληνική λέξη Logo (Λόγο).
Οπως ήταν φυσικό, η απόρριψη του ονόματος «Logo» και της προς έγκριση άδειας για ελληνικό εκπαιδευτήριο έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στους ελληνικούς φορείς της
Αλβανίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η απορία που εκφράζουν ομογενείς, πώς είναι δυνατόν να απορρίπτεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μόνο και μόνο επειδή έχει ελληνική λέξη στην επωνυμία του και την ίδια ώρα η ελληνικότατη λέξη «democracy» να χρησιμοποιείται στο όνομα της χώρας - Δημοκρατία της Αλβανίας (Democracy of Albania). Ισως θα έπρεπε, συμπληρώνουν δηκτικά οι ίδιοι, να εξαλειφθεί και από εκεί η ελληνική λέξη και μαζί με αυτή, πιθανώς, και η έννοιά της…
Πρόσφατα, μάλιστα, είχε δημιουργηθεί παρόμοιο θέμα με τα τοπωνύμια, όταν το αλβανικό υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ τοποθέτησε κατά παράβαση του νόμου όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι δίγλωσσες πινακίδες στις ελληνόφωνες περιοχές: στα αλβανικά και στα αγγλικά και όχι τρίγλωσσες, δηλαδή οι δύο προαναφερθείσες γλώσσες συν τα ελληνικά. Ο δήμαρχος Χιμάρας κ. Βασίλης Μπολάνος επενέβη και αφαίρεσε τις πινακίδες από την περιοχή του,καταγγέλλοντας το αλβανικό κράτος. Λίγους μήνες μετά καταδικάστηκε για την πράξη του αυτή από τα αλβανικά δικαστήρια!
ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ
Η επίσκεψη Καραμανλή απογοήτευσε τη μειονότητα Το σκληρό του πρόσωπο προς την ομογένεια δείχνει το αλβανικό κράτος τέσσερις μήνες μετά τα σφιχταγκαλιάσματα Καραμανλή - Μπερίσα στα Τίρανα. Ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε επισκεφτεί τη γειτονική χώρα στα τέλη Απριλίου και είχε ανταλλάξει ευχές καλής γειτονίας με τον ομόλογό του κ. Σαλί Μπερίσα. Ο Καραμανλής είχε δηλώσει τότε ότι η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό, ζωτικής σημασίας,μεταξύ των δύο χωρών. Στοίδιο μήκος είχε κινηθεί και ο κ. Μπερίσα, ο οποίος είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής της μειονότητας, κάτι που όπως τόνισε χαρακτηριστικά θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Παρά τα μεγάλα λόγια, όμως, τέσσερις μήνες μετά η κυβέρνηση Μπερίσα κάνει στροφή 180 μοιρών και ανακοινώνει τις δύο αποφάσεις της αλλαγή ελληνικών τοπωνυμίων με αλβανικά και απαγόρευση της ίδρυσης ελληνικού εκπαιδευτηρίου από την Αρχιεπισκοπή που απαξιώνουν την ελληνική μειονότητα στην περιοχή.
Κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία ο κ. Καραμανλής δέχτηκε μόνο ανεπίσημα εκπροσώπους της μειονότητας, και αυτό μόλις την τελευταία στιγμή στο ξενοδοχείο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνησή του αυτή απογοήτευσε την πλειονότητα των ομογενών, οι οποίοι περίμεναν μια πιο θερμή επίσημη στήριξη. Πέραν τούτου, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου, δεν έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα στην κυβέρνηση Μπερίσα, ούτε άσκησε κανενός είδους πίεση έστω και προσχηματική για επίλυσή τους ως αντάλλαγμα στη στήριξη που αφειδώς παρέχει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Αντίθετα, η κατάσταση που βιώνουν οι ομογενείς έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια με... αρνητικό πρόσημο.
ΠΗΓΗ

Ο ΤΣΑΒΕΣ ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΖΑΡΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ