Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΑΣΠΡΙΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΧΑΝ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΑΠΟ ΒΟΛΙΒΙΑ

Μισός τόνος κοκαΐνης στον Πειραιά

Σχεδόν μισός τόνος κοκαΐνης (περίπου 450 κιλά) κατασχέθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο Ικόνιο του Πειραιά. Η ποσότητα βρέθηκε σε κοντέινερ - που υποτίθεται ότι περιείχε αλουμίνιο - με προέλευση την Βολιβία και διακινητές τουλάχιστον πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας Βούλγαρος και τέσσερις Έλληνες (εκ των οποίων οι δύο γυναίκες).

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχέσει ποτέ οι ελληνικές αρχές στην ξηρά και μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί ποτέ σε κοντέινερ στην Ευρώπη. Για την υπόθεση συνεργάστηκαν αστυνομικές και λιμενικές αρχές, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και η αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration)

Η υπόθεση παρακολουθούνταν στενά επί εβδομάδες και μεγάλο ρόλο φαίνεται να έπαιξαν και αυτή τη φορά οι παρακολουθήσεις και υποκλοπές επικοινωνιών. Το κοντέινερ έμεινε παρακολουθούμενο στον Πειραιά περίπου ένα μήνα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή του πλοίου που το μετέφερε από τη Βολιβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συντονισμό του εκτελωνισμού και της όλης διαδικασίας διεκπεραίωσε με λεπτές κινήσεις γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Το φορτίο επρόκειτο να φορτωθεί σε νταλίκα και να πάει στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί, η ποσότητα θα διοχευτευόταν τμηματικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένας εκ των συλληφθέντων ήταν εκτελωνιστής και η σύλληψή του έγινε στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν από τις αρχές στη Θεσσαλονίκη.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=721


Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου