Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Επέμβαση αλλαγής φύλου για την κόρη της Σερ


Τσάστιτι Μπόνο, η 40χρονη κόρη της τραγουδίστριας Σερ, θα υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών της. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα για την σόου-μπίζνες TMZ.com αναφέρεται στην δημοσιογράφο και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Τσαζ χρησιμοποιώντας την αρσενική αντωνυμία.
"Ναι, είναι αλήθεια- ο Τσαζ, μετά από χρόνια σκέψης, πήρε την γενναία απόφαση να τιμήσει την πραγματική του ταυτότητα. Είναι περήφανος για την απόφασή του και ευγνώμων για την στήριξη και τον σεβασμό που της έχουν ήδη δείξει οι αγαπημένοι της. Είναι ελπίδα του Τσαζ η επιλογή του για την μετάβαση αυτή θα ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του κοινού σχετικά με το θέμα αυτό, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη όταν ο Τσαζ το δημοσιοποίησε πριν από 20 χρόνια.
Η Τσάστιτι Μπόνο παλαιότερα είχε γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την ομοφυλοφιλία βασισμένο στις προσωπικές της εμπειρίες. Στο βιβλίο αυτό ανέφερε τα υπέρ και τα κατά της ομοφυλοφιλίας και το πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τους ομοφυλόφιλους. Η ίδια, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στους γονείς της για τη σεξουαλική της ταυτότητα όταν ήταν 20 χρονών.
Hellenic Business

Πιάστηκαν με μια περιουσία σε ομόλογα

134 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται πως αξίζουν τα αμερικανικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους δυο Ιάπωνες, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα στα σύνορα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία από την ιταλική Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (GDF).
Οι δυο Ιάπωνες είναι ηλικίας περίπου 50 ετών και επέβαιναν σε τρένο που ερχόταν από την Ιταλία, όταν υποβλήθηκαν σε έλεγχο στο Σιάσο, στο ελβετικό έδαφος.
Περνώντας από το τελωνείο, οι δύο άνδρες είπαν ότι δεν έχουν τίποτα να «δηλώσουν», αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της GDF, ένας λεπτομερής έλεγχος των αποσκευών τους επέτρεψε να βρεθούν σε διπλό πάτο μιας βαλίτσας 249 ομόλογα της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, καθώς και 10 ομόλογα Κένεντι ονομαστικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου το καθένα.
Οι Αρχές ξεκίνησαν ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των ομολόγων.
Αν αυτά τα ομόλογα είναι γνήσια, το πρόστιμο που θα επιβληθεί βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας μπορεί να φθάσει τα 38 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της GDF.
Hellenic Business

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ.ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ!!

Εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό μου ότι αυτός έβγαλε το δίπλωμα του στην Ελλάδα,το καλαβαίνεις από την άνεση που έχει όταν 'κρατάει' το τιμόνι.Μου΄είχε πεί κάποτε ένας γνωστός μου που δεν υπάρχει πλέον ότι βγάζω δίπλωμα και σε τυφλούς αλλά υπάρχει μία βασική προυπόθεση να έχει λεφτά.Με τόσα που γίνονται ξέρετε κάτι παρα λίγο να τον πιστέψω!!!Εννοείτε πως ο επιδειξίας του βίντεο είναι για την ψειρού μέχρι να λήξει το δίπλωμα του.ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ........


Στα εκλογικά κέντρα του Ιράν επικρατεί το αδιαχώρητο. Ποσοστά ρεκόρ αγγίζει η προσέλευση των ψηφοφόρων, που σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να φτάσει το 70% ενώ Ιρανοί που ψήφισαν ήδη λένε ότι περίμεναν μέχρι και δυο ώρες στην ουρά.

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΙΤ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Του ΄Ομηρου Φωτιάδη

Δόγμα Οζάλ: "Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ".-

Στις 2 Ιουνίου 2009, είδαμε στα ΜΜΕ της Τουρκίας, εκτενείς αναφορές για την σύλληψη 85 λαθρομεταναστών, στην πόλη Ακσαράι (Aksaray) σε φορτηγό που ερχόταν από Βαν (Van), προερχόμενοι από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Είχε προηγηθεί στις 17 Μαρτίου 2009, η σύλληψη, 67 λαθρομεταναστών από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, σε ξεχωριστές επιχειρήσεις στις επαρχίες Μούγλα (δυτική Τουρκία), Μπίτλις και Βαν (ανατολική Τουρκία). Οι λαθρομετανάστες προέρχονται από τη Μυανμάρ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τα υπό παλαιστινιακή διοίκηση εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Οι δύο επιχειρήσεις αυτές, αποτελούν τις μοναδικές συλλήψεις της Τουρκίας, από αρχές του έτους 2009. Προηγήθηκαν, αναφορές και καταγγελίες εις βάρος της Τουρκίας και στις δύο περιπτώσεις, από όργανα της ΕΕ για την διακίνηση των λαθρομεταναστών.

Στις 5 Μαίου 2009, εφημερίδα Zaman, αναφέρεται στο «καυτό» περιεχόμενο του ημερολογίου του ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ, ο οποίος περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενεκόν. Εκεί αναγράφεται ότι στις 21 Οκτωβρίου 2004, ένας αξιωματικός του πλοίου Ερτουρούλ «πήγε στην Ιταλία για άσκηση και μετέφερε 5 κιλά ηρωίνης». Ο Ορνέκ συνεχίζει λέγοντας ότι το παράνομο «πακέτο» παραδόθηκε σε συνεργάτη του αξιωματικού στη Σαρδηνία και μάλιστα ότι αυτό έγινε εν γνώσει του καπετάνιου του πολεμικού καραβιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν αξιωματικός και καπετάνιος επέστρεψαν, άνοιξαν δύο μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το Τουρκικό πλοίο συμμετείχε στη νατοϊκή άσκηση που έγινε μεταξύ 30/9 και 16/10 του 2004 στη Σαρδηνία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESSTIME


Τούρκοι πράκτορες έτοιμοι για σαμποτάζ στην Αθήνα.

Ποια είναι τα σχέδια των παρακρατικών της Εργκένεκον για αποσταθεροποίηση.



Τι κρύβουν οι ταραχές με τους λαθρομετανάστες.



Τα «γκέτο» των εμπόρων ναρκωτικών έξω από ξενώνα του Ερυθρού Σταυρού και παραρτήματος του υπουργείου Απασχόλησης στο κέντρο της Αθήνας.



Πού πήγαν οι μίζες των 60 εκατ. ευρώ της Siemens.

Ποιους κωδικούς αποκάλυψε στον εισαγγελέα ο Δενδρινός.



Ποιους κορυφαίους της κυβέρνησης θεωρεί υπεύθυνους για την ήττα ο Καραμανλής.

Σε ποιους υπουργούς έτριξε τα δόντια και λέγεται ότι θα βάλει στον «πάγο».



Τι μέτρα δρομολογεί ο πρωθυπουργός για να πάρει πίσω 1,2 εκατομμύρια ψήφους. Ποιες αλλαγές έρχονται.



Τι σημαίνει η «φυγή» του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Η επιστολή στον Καραμανλή. Γιατί δεν θέλει να είναι υποψήφιος.



Ο Εφραίμ πήγε να το… σκάσει, αλλά του έβαλαν μπλόκο. Θα του απαγορέψουν την έξοδο από τη χώρα.



Ντοκουμέντο

Έβαζαν επικίνδυνα κινέζικα λάστιχα στα πυροσβεστικά. Σε κίνδυνο οι ζωές πυροσβεστών και πολιτών.



Γιατί η πράσινη Ελλάδα πήρε κόκκινη κάρτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιες κοινοτικές οδηγίες δεν εφαρμόζουμε.



Πού θα πάνε οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν και σε ποιες πέφτουν.

Τα βρόμικα παιχνίδια των Τούρκων και της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αγία Σοφία. Είδαν επισκευές που… δεν έγιναν.


Διαβάστε ακόμα:

* Ψάχνουν σωτηρία στα «φρουτάκια» τα internet kafe. Κλείνουν το ένα μετά το άλλο για να γίνουν «μίνι καζίνο».
* Η ναυμαχία της κρουαζιέρας. Ποιοι είναι οι Έλληνες άρχοντες των κρουαζιερόπλοιων. Ο «πατριάρχης» και οι νέοι «καπετάνιοι».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ!!

Αυτό το κλιπ δίνει μερικές καλές λόγους για τους οποίους μια ρομαντική σχέση μεταξύ ανθρώπου και ένας δεινόσαυρου δεν είναι απλά μια καλή ιδέα.
Εκτός και χρειαστεί να πας για δουλειά στο κέντρο της Αθήνας..στις περιοχές Πλατεία θεάτρου ή Κλαυθώνος εκεί μάλλον χρειάζεται!!!

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!!ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ!!


Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Ο τελετάρχης, παρουσιαστής κτλ. παρουσιάζει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, σόου ή αθλητικές συγκεντρώσεις.


Ποια είναι τα καθήκοντα του; Κατά γενικό κανόνα έχει προετοιμασμένο εκ των προτέρων κάποιο κείμενο, αλλά συχνά στην πορεία των εκδηλώσεων πρέπει να ανταποκρίνεται γρήγορα και επινοητικά με σχόλια που μόλις έχει αυτοσχεδιάσει ανάλογα με την κατάσταση που προκύπτει.


Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; Σε εξέδρες ποικίλων σόου, σε τηλεοπτικά στούντιο, σε επιδείξεις μόδας κτλ. Πρέπει να αναμένει το γεγονός ότι θα εργάζεται και εκτός κανονικού ωραρίου.


Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Ένα μικρόφωνο.


Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα; Απαιτείται ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια, ανώτατη ή πανεπιστημιακή εκπαίδευση, να έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται άμεσα, να έχει καλλιεργημένους τρόπους και εμφάνιση, και την ικανότητα να αναπτύσσει καλή επικοινωνία με τους

Αιματηρό περιστατικό ανάμεσα σε πολιτικούς στην Αλβανία

Ένα μέλος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας σκότωσε σήμερα με πυροβόλο όπλο ένα μέλος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος με το οποίο λογομάχησε στη διάρκεια αφισοκόλλησης, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στο χωριό Κέρετ, τριάντα περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Τιράνων, στη διάρκεια λογομαχίας μεταξύ των μελών των δύο αντιπάλων κομμάτων καθώς ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Ιουνίου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλόντιαν Μπράνκα.

«Ο Σκεντέρ Μπάλα, οπαδός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πυροβόλησε με αυτόματο όπλο τον 25χρονο Αρτάν Ζέκα, ο οποίος, βαρειά τραυματισμένος, υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε», είπε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, εναντίον του οποίου θα απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και παράνομη οπλοκατοχή, κατέληξε ο εκπρόσωπος.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr/

Τελεσίγραφο του ΤΕΙ Αθήνας για εγκατάλειψη των κατηλειμένων χώρων

Τελεσίγραφο ΤΕΙ

" Ας τελειώσει εδώ η παράνοια! To TEΙ Αθήνας δε θα φιλοξενήσει πλέον το θέατρο του παραλόγου που με περισσή μαεστρία επιχειρείτε να επιβάλλετε.

Για τελευταία φορά καλείστε να εγκαταλείψετε τους χώρους που καταλάβατε παράνομα και βίαια! Τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα υποκύψουν πλέον στον τραμπουκισμό και τις φασιστικές πρακτικές!

Σας ανεχτήκαμε αρκετά! Δε σας φοβόμαστε! Η περίοδος χάρητος τελείωσε!"


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ

Στο εδώλιο οι δύο ειδικοί φρουροί για τον θάνατο του A. Γρηγορόπουλου

12/6/2009

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου των δυο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε το μαθητή παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο συνάδελφός του που ήταν παρών στο περιστατικό για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Το βούλευμα διατάσσει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης και των δυο αστυνομικών.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr/

Σε ένα βράδυ...23 επιθέσεις στο Κέντρο...



Του επιτέθηκαν τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν αλλοδαποί
προχθές το βράδυ στην Μενάνδρου στο Κέντρο.
Πήγε να το καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα και του απάντησαν
ότι την ίδια νύχτα είχαν καταγγελίες για 23 παρόμοιες επιθέσεις
στο Τρίγωνο του Θανάτου.
Είναι γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες πεινάνε και ζούν σε άθλιες
συνθήκες αλλά οι Πολίτες αυτής της Χώρας δεν τους φταίνε
σε τίποτα γιατί και δεν τους κάλεσαν αλλά και γιατί το χρήμα
δεν τρέχει από τα μπατζάκια τους.
Πιστεύω ότι τελειώνουν τα αστεία..αλλά ας περιμένουμε.
Είναι γεγονός πάντως ότι ο Καραμανλής δεν έχει πολλές επιλογές.
Αθηναίος

OMΠΡΕΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ!!

ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ PHOTOSHOP

ΑΝ ΗΜΟΥΝ HAMSTER ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ!!!

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ

ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΛΙΓΟ ΒΙΤΣΙΟΖΟΣ

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ

ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ

ΤΟ ΜΠΟΝΤΥ ΜΠΙΛΝΤΙΓΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΟΡΤΕ ΜΟΥ

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΜΑΚΕ LOVE NOT WAR ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΟΥ

56 ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΔΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>> (!!!)

«Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα αποκαλούν από τούδε και στο εξής 56 Ελληνες πολίτες τη γειτονική χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα διασπάσουμε το εθνικό μέτωπο» και θα αποκαλούμε τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" με το λεγόμενο «συνταγματικό» της όνομα, δηλαδή με το μόνο εύλογο και υπαρκτό της όνομα».



Σε κείμενο που υπογράφουν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" έχει αναγνωριστεί από δεκάδες κράτη, αλλά, το κυριότερο, έχει ήδη καθιερωθεί με αυτό το όνομα στη γλωσσική χρήση και στη συνείδηση όλων των ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο, εκτός των Ελλήνων εθνικιστών. Οποτε κάποιοι άνθρωποι αναφέρονται στο "κράτος χωρίς όνομα" που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας, στον γραπτό ή ηλεκτρονικό Τύπο, στις περιγραφές αθλητικών αγώνων, στα επιστημονικά συγγράμματα ή συνέδρια, οπουδήποτε της Γης, χρησιμοποιούν τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η κατάσταση αυτή είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιστραφεί».

Υπογράφουν οι: Ιωσηφίνα Αθανασιάδου - μεταφράστρια, Βρυξέλλες, Σταύρος Αλατάς - διαφημιστής, Αθήνα, Γιώργος Αλεξανδρίδης - ηλεκτρολόγος μηχανικός, Αθήνα, Γρηγόρης Αμπατζόγλου - ψυχίατρος, Θεσσαλονίκη, Ανδρέας Αναστασίου - δημοσιογράφος, Αθήνα, Κατερίνα Αρβανιτάκη - συνδικαλίστρια, Αθήνα, Δημήτριος Αργυρός - ιδιωτικός υπάλληλος, Ιωάννινα, Παύλος Βοσκόπουλος - αρχιτέκτονας μηχανικός, Φλώρινα, Ακης Γαβριηλίδης - μεταφραστής, Βρυξέλλες, Διονύσης Γουσέτης - πολιτικός μηχανικός, Αθήνα, Σωτήρης Δημητριάδης - φοιτητής, Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Δημούλης - πανεπιστημιακός, Σάο Πάουλο, Ιωάννα Δουράλα - εκπαιδευτικός, Βρυξέλλες, Μάριος Εμμανουηλίδης - δημόσιος υπάλληλος, Θεσσαλονίκη, Αλέξανδρος Ηλίας - σπουδαστής, Λονδίνο, Νάσος Θεοδωρίδης - δικηγόρος, Αθήνα, Μιχάλης Καβουριάδης - εκπαιδευτικός, Ικαρία, Νέλλη Καμπούρη - ερευνήτρια, Αθήνα, Χρίστος Κανελλόπουλος - πολιτικός επιστήμονας, Αθήνα, Λάζαρος Καραλιότας - φοιτητής, Θεσσαλονίκη, Ανθή Καρρά - μεταφράστρια, Βρυξέλλες, Σπύρος Κασιμάτης - φιλόλογος, Αθήνα, Γιώργος Κεσίσογλου - άνεργος, Θεσσαλονίκη, Τάσος Κυπριανίδης - φυσικός, Αθήνα, Γιώργος Κωνσταντίνου - εικονογράφος, Βαρκελώνη, Δημήτρης Λαβατσής - συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, Χίος, Σοφία Λαλοπούλου - δικηγόρος, Θεσσαλονίκη, Λουκία Μάνο - μεταφράστρια, Βρυξέλλες, Παναγιώτης Μάρκου - ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα, Νίκος Μενεγάκης - ηλεκτρολόγος μηχανικός, Αθήνα, Σοφία Νικολαΐδου - ιδιωτικός υπάλληλος, Αθήνα, Θανάσης Μαρβάκης - πανεπιστημιακός, Ρέθυμνο, Μάρθα Μιχαηλίδου - πανεπιστημιακός, Αθήνα, Γεώργιος Νακρατζάς - πνευμονολόγος, Ρότερνταμ, Μαρία Παπαδήμα - υποψήφια διδάκτορας ψυχολογίας, Λονδίνο, Γιάννης Παπαδημητρίου - δικηγόρος, Γιάννενα, Νίκος Παπαδογιάννης - μεταπτυχιακός φοιτητής, Λονδίνο, Χριστόφορος Παπαδόπουλος - τραπεζοϋπάλληλος, Αθήνα, Πάρις Παπαμίχος-Χρονάκης - υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας, Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Παπαρούνης - εκδότης, Αθήνα, Βασίλης Παπαστεργίου - δικηγόρος, Αθήνα, Νίκος Παπαστεργιάδης - πανεπιστημιακός, Μελβούρνη, Θανάσης Παρίσης - πρόεδρος του ελλαδικού γραφείου του EBLUL, Νάουσα, Χρίστος Πουλάκης - κοινωνικός βοηθός, Οσλο, Βασίλης Σακελλαρίου - συνταξιούχος, Αθήνα, Βασίλης Σκλιάς - μεταφραστής, Λουξεμβούργο, Πέτρος Σταύρου - οικονομολόγος, Αθήνα, Νίκος Σωμιτάκος - συνταξιούχος, Αθήνα, Δημήτρης Τσαμπρούνης - ηλεκτρολόγος μηχανικός, Αθήνα, Βασίλης Τσιάνος - πανεπιστημιακός, Αμβούργο, Αλεξία Τσούνη - πολιτική μηχανικός, Αθήνα, Γιώργος Φουρτούνης - πανεπιστημιακός, Θεσσαλονίκη, Ζωή Χαλιδιά - ιδιωτική υπάλληλος, Αθήνα, Πάνος Χατζηπροκοπίου - ερευνητής, Middlesex University, Λονδίνο, Παύλος Χατζόπουλος - ερευνητής, Αθήνα, Θάνος Χρηστίδης - γεωπόνος, Βρυξέλλες.


Από: http://www.pa-sy-a.gr/diarkhs_enhmerwsh/2009/03/15/24-00/pa-sy-a_diarkhs_enhmerwsh_2009-03-15_24-00.htm#plohghsh_02

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

1}ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ;

2}ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ;

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;;



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/03/2006

Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας


Σήμερα ο παιδικός πληθυσμός συναντάται στον εργασιακό χώρο των υποανάπτυκτων και ανεπτυγμένων χωρών, να εργάζεται μαζί με τους ενηλίκους: σε σκληρές και ανθυγιεινές εργασίες. Στις φυτείες, όπου πολλές φορές εργάζονται αναγκαστικά (Σαν Σαλβαδόρ). Σε εργοστάσια ταπητουργίας όπου τα παιδιά κάθονται γονατιστά για ώρες στοιβαγμένα σε στενούς χώρους για να υφαίνουν τα «ωραιότερα» χαλιά του κόσμου (Ινδία, Πακιστάν). Σε βυρσοδεψεία, όπως στην Αίγυπτο, τα περισσότερα παιδιά εργάζονται πάνω από 8 ώρες την ημέρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός φθάνει τα 5,5 εκατομμύρια, ενώ στην Ελλάδα οι ανήλικα εργαζόμενοι ξεπερνούν τις 15.000.
Η παιδική εργασία στην Ελλάδα
------------------------------
Σύμφωνα με την έρευνα της Unicef η Ελλάδα κατατάσσεται στις αναπτυσσόμενες χώρες που εφαρμόζουν «ελλιπή και ανεπαρκή» μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού.
Τη διατύπωση αυτή, της Unicef, επαληθεύουν και τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Τεράστιο είναι το πρόβλημα της προστασίας του παιδιού στη χώρα μας. Αναφορικά με τη νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων παιδιών, ελάχιστες φορές ισχύει. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα δικαιώματα των ανήλικων εργαζομένων...καταπατώνται καθότι δεν εφαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία που αφορά την απασχόληση των νέων.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των νεαρών απασχολούμενων που καταγράφηκε το 1996 (225 παιδιά ηλικίας 14 ετών και 9.210 νέοι 15-19 ετών στη Θεσσαλονίκη, 4.316 και 118.101 σε ολόκληρη τη χώρα) δεν απολαμβάνει τα εργασιακά του δικαιώματα και πέφτει θύμα εκμετάλλευσης κυρίως σε θέματα ωραρίου, συνθηκών εργασίας και ασφάλισης.
Η ελληνική νομοθεσία για την εργασία ανηλίκων στηρίζεται σε διεθνείς συμβάσεις. Συγκεκριμένα με το νόμο 1182/1181 (άρθρο 10 της σύμβασης 138) η Ελλάδα αναθεώρησε τις διεθνείς συμβάσεις των ετών 1919-1965 με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων. Η ισχύουσα νομοθεσία για την εργασία ανηλίκων (Ν 1837/89) είναι προσαρμοσμένη στις διατάξεις της 138 διεθνούς σύμβασης εργασίας, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 14 ετών να εκτελούν ελαφρές εργασίες.
Οι τελευταίες προσπάθειες - για τον καθορισμό των προϋποθέσεων εργασίας των ανηλίκων - έγιναν με το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος τον Οκτώβρη του 1997. Τις προϋποθέσεις αυτές έθεσε το υπουργείο Εργασίας μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις 94/33/Εκ για την προστασία των νέων κατά της εργασίας.
Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος αφορά κάθε ανήλικο κάτω των 18 ετών ενώ ορίζει ως παιδί κάθε νέο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του ή όποιος νέος υπόκειται ακόμα σε υποχρεωτική σχολική φοίτηση (άρθρο 1). Παράλληλα, με βάση το άρθρο 4, απαγορεύεται η εργασία των παιδιών, εκτός αυτών που έχουν συμπληρώσει το 3ο έτος της ηλικίας τους - και κατόπιν άδειας της Επιθεώρησης Εργασίας - μπορούν να εργασθούν υπό προϋποθέσεις, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαφημιστικά προγράμματα, επιδείξεις μόδας, ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εγγραφές (άρθρο 5).

Πέραν, όμως, των παραπάνω βασικών ορισμών και του προσδιορισμού του ορίου ηλικίας για την εισαγωγή των νέων στην αγορά εργασίας, το Π.Δ. ορίζει ακόμα ότι:

Απαγορεύεται η υπερωριακή και νυκτερινή απασχόληση από τις 10.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί των νέων κάτω των 18 ετών.

Το άρθρο 7 θέτει τους όρους εργασίας των νέων ανήλικων εργαζομένων. Οι νέοι προστατεύονται από τους ειδικούς κινδύνους τους οποίους διατρέχει η υγιεινή και ασφάλεια καθώς και η ανάπτυξή τους. Οι παράγοντες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία είναι φυσικοί, βιολογικοί και χημικοί αλλά και συγκεκριμένες διαδικασίες κατά την εργασία.


Αναφορικά με τις υποχρεώσεις του εργοδότη, ο τελευταίος υποχρεούαι να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων νέων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 7 του Π.Δ.
Ομως η νομική κατοχύρωση των ανήλικων εργαζομένων στην Ελλάδα δεν αρκεί για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου, το οποίο - όπως φαίνεται και από την στατιστική τεκμηρίωση (πίνακας 2) - έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και «ζητά» τη δραστική αντιμετώπισή του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, που παρουσιάζει αναλυτικά το περιοδικό «Εργασία» του ΟΑΕΔ, εργάζεται το 0,6% των 14χρονων παιδιών, το 9,8% των νέων 15-19 χρονών και το 36,1% των νέων 20-24 χρονών. σε αυτά τα ποσοστά είναι προφανές ότι δεν αναφέρονται τα παιδιά που επικουρικά (;) εργάζονται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τα παιδιά των γεωργών και των κτηνοτρόφων, τα τσιγγανόπουλα και χιλιάδες άλλοι νέοι που προέρχονται από ομάδες που βρίσκονται στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ
Former Yugoslav Republic of my Balls" (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Παπαριών μου)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ..

Απαράδεκτη πρόκληση στο 8ο Συνέδριο Οικονομικών Διευθυντών της KPMG, από τον καθηγητή Nouriel Roubini.


Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες απίστευτη και προκλητικότατη επίθεση δέχτηκε η χώρα μας από τον καθηγητή Nouriel Roubini, κύριο ομιλητή του 8ου Συνεδρίου Οικονομικών Διευθυντών της KPMG, που διοργανώθηκε χθες και σήμερα στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Το Συνέδριο με
τίτλο «CFOs: Ηγέτες κατά την Ύφεση» και με την συμμετοχή περίπου 250 συμμετεχόντων οικονομικών διευθυντών και ανωτέρων στελεχών του χρηματοοικονομικού χώρου, ασχολήθηκε με την διεθνή οικονομική κρίση και είχε σαν κύριο ομιλητή του τον διεθνούς φήμης καθηγητή Nouriel Roubini, γνωστό και ως "Dr. Doom" καθώς προέβλεψε την οικονομική κρίση από το 2006.

Οι σύνεδροι βρέθηκαν προ ξαφνικής εκπλήξεως, όταν ο εν λόγω καθηγητής, μη σεβόμενος, την χώρα που τον φιλοξενεί, άρχισε να αποκαλεί επανειλλημένως τα Σκόπια, ως Μακεδονία !!!!
Το περίεργο και λυπηρό ήταν ότι κανείς από τους εκατοντάδες Ελληνες συνέδρους δεν αντέδρασε διαμαρτυρόμενος για την προκλητική αναφορά.
Ενα στοιχείο που δείχνει την βαθιά διαφθορά των ανωτάτων οικονομικών στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν σαν "θεό" τους το χρήμα και την διαστολή απόψεων μεταξύ αυτών και του απλού Ελληνα πολίτη, που μέσα στην καθημερινή βιοπάλη του σκέφτεται και το συμφέρον της πατρίδας του.
Ευτυχώς βρέθηκε ένας τουλάχιστον Ελληνας πατριώτης που παρακολούθησε το εν λόγω διήμερο συνέδριο και μας μετέφερε με τα πλέον μελανά χρώματα την προκλητικότητα του κ. καθηγητού, που ελπίζουμε να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην χώρα μας.

Nouriel Roubini, ένα όνομα λοιπόν που πρέπει να θυμόμαστε για την επόμενη φορά.
Θερμά "συγχαρητήρια" και στην εταιρεία KPMG.........

ΑΠΟ http://koukfamily.blogspot.com

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!