Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ


...
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ (NSA - CIA - FBI) ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ KAI ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

ΕΜΕΙΝΕ ΚΡΥΦΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ομάδα Τούρκων διπλωματών παραβίασαν τον κλοιό ασφαλείας γύρω από τον πρόεδρο Ομπάμα την Τρίτη, προκαλώντας μία ξέφρενη αντίδραση από το προσωπικό ασφαλείας, γύρω από τον πρόεδρο οι οποίοι έσπρωχναν και ωθούσαν βίαια τους εισβολείς από την λιμουζίνα του προέδρου.Το περιστατικό έλαβε χώρα καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο Sheraton στο κέντρο του Μανχάταν μετά την ομιλία του στην ετήσια συνάντηση Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Ο Κλίντον εθεάθη να συνοδεύει τον Ομπάμα στη λιμουζίνα δευτερόλεπτα προτού λάβει χώρα το περιστατικό.Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν ανάμεσα σε αυτούς που προχώρησαν ακάθεκτοι στην σύγκρουση, επιβεβαίωσαν στην Washington Times την Τετάρτη το πρωί οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.Ο Ερντογάν έφθανε στην ίδια συνάντηση ενώ ο Ομπάμα αποχωρούσε όταν ξέσπασε η συμπλοκή ανάμεσα στην τουρκική Ασφάλεια που περιφρουρούσε τον πρωθυπουργό και στην Ασφάλεια των ΗΠΑ – μυστική Ασφάλεια μαζί με αστυνομικές Δυνάμεις της Νέας Υόρκης.Η συμπλοκή που εμπεριείχε βίαιες σπρωξιές και δυνατές κραυγές, έφθασε μέχρι την γωνία της μεγάλης λευκής σκηνής που στέγαζε την λιμουζίνα του Ομπάμα ακριβώς τη στιγμή που ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο όχημα και να αποχωρήσει. Ο τουρκικός Τύπος ανέφερε ότι ο Ερντογάν ίσως ακόμα και να άρπαξε έναν πράκτορα της Ασφαλείας των ΗΠΑ για να τον αποτρέψει να ρίξει γροθιά.Η λιμουζίνα ήταν κρυμμένη και βρισκόταν μέσα σε μία μεγάλη λευκή σκηνή, τακτική πολύ συχνή των Μυστικών Υπηρεσιών για να προστατέψουν τον πρόεδρο. Δευτερόλεπτα μετά την άφιξη του Ομπάμα στο αυτοκίνητο, ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών με στολή και πρακτόρων των Μυστικών Υπηρεσιών με κανονικά ρούχα συνέκλιναν στην πίσω γωνία της σκηνής, φωνάζοντας δυνατά στους παρείσακτους να απομακρυνθούν.Ένας δημοσιογράφος της Washington Times που συνόδευε τον πρόεδρο ως μέρος μίας μικρής ομάδας του Τύπου ήταν αυτόπτης μάρτυς της συμπλοκής αφού βρισκόταν στα 3 μέτρα από το συμβάν.«Μία ξένη αποστολή σάστισε και προσπάθησε να μπει στην σκηνή όπου θα αποχωρούσε ο πρόεδρος και δεν κατάλαβε τις λεκτικές οδηγίες που δόθηκαν. Έπρεπε να τους ακινητοποιήσουμε» είπε ο Ed Donovan, εκπρόσωπος Τύπου των Μυστικών Υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: HELLENICREVENGE

ΓΙΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΟΙ ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ


Διάβαστε τα όσα προκλητικά γράφουν στο σλαβοσκοπιανό blog "belomorskamacedonia.blogspot.com" όπου καλούν τους "εθνικά Μακεδόνες" να ψηφίσουν "Οικολόγους Πράσινους" :

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009



Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές , στις 4 Οκτωβρίου 2009, οι Μακεδόνες ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους γιατί αυτό το κόμμα, που είναι πολύ κοντά στο να μπει στη Βουλή, έχει στο πρόγραμμα του ξεκάθαρες θέσεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος, για τον οποίο οι εθνικά Μακεδόνες θα πρέπει να ψηφήσουμε τους Οικολόγους Πράσινους: ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν ως υποψήφιο βουλευτή στη λίστα τους για τον νομό Πέλλας, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία, τα δικαιώματα των Μακεδόνων και μέλος για πολλά χρόνια του ΕΕΣ-Ουρανιο Τόξο (αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το Ουράνιο Τόξο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει για κάποια εκλογική συνεργασία. Και γιατί να το κάνουν αυτό, άλλωστε, οι Ο.Π . αφού το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και το μόνο που το απασχολεί σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι πώς θα βοηθηθεί το Πασοκ (και ιδιαίτερα ο κύριος Λιάνης) να πάρει την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους των Μακεδόνων στο νομό Φλώρινας;).
Η πολιτική θέση των Οικολόγων Πράσινων δεν με ικανοποίει στο θέμα της διαμάχης της Ελλάδας για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και θα προτιμούσα μια πιο θαρραλέα στάση τους: υπάρχει κράτος που ονομάζεται Μακεδονία γιατί υπάρχει Μακεδονικό έθνος και όχι το ανάποδο. Πριν υπάρξει μακεδονικό κράτος υπήρχαν Μακεδόνες σε όλη την γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία, πριν ακόμα αυτή μοιραστεί στα τέσσερα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία). Η θέση τους ότι κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, δεν με πείθει: δεν υπάρχουν ΠΙΟ Μακεδόνες από άλλους, υπάρχουν όμως οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σκέτο. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ΕΘΝΙΚΑ με άλλο όνομα (Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Αρβανίτες, Ρομά η Αθίγγανοι, Τούρκοι, Βλάχοι, κτλ).
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει οι Μακεδόνες να δείξουμε την δύναμη μας, ψηφίζοντας τους Ο.Π. και ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας ,τον υποψήφιο τους ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ίσως, με αυτό τον τρόπο, και αλλά κόμματα, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ο.Π. και βάλουν στις λίστες τους Μακεδόνες υποψηφίους, σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας, όπως γίνεται με τους Τούρκους στη Θράκη. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες δεν είχαν την πολιτική υποστήριξη από κανένα ελληνικό κόμμα, εάν εξαιρέσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές) και κάποια μικρά αριστερά κόμματα.
ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!
Αναρτήθηκε από belo more
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ?

4gifs.com

Μην αφήνετε το μωρό να κλαίει όλη τη νύχτα

http://36dimotiko.blogspot.com
Η μέθοδος «θα κλάψει μέχρι να κοιμηθεί» είναι ιδιαίτερα σκληρή
TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ , Της Susie Μesure

Πώς να κάνετε το μωρό σας να κοιμηθεί όταν η μέθοδος «αφήστε το να κλάψει», η μοναδική που γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, είναι τόσο ανελέητη; Κι όμως, υπάρχουν λιγότερο σκληροί τρόποι, όπως βεβαιώνει μια εξαντλημένη μητέρα ενός μωρού 15 μηνών.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usΌταν έρχεται η ώρα του ύπνου για πολλούς νέους γονείς αρχίζει η ώρα του μαρτυρίου. Και σίγουρα για μένα. Ο γιος μου Λούις δεν κοιμάται πολύ κι επομένως δεν κοιμάμαι κι εγώ. Κι επειδή δεν καταφέρνω να τον κάνω να κοιμηθεί, γεμίζω ενοχές, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο κουρασμένη. Υπερβολικά κουρασμένη. Κι αυτό τις καλές μέρες. Έτσι εξηγούνται τουλάχιστον οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μου και αυτή η συνεχής αίσθηση της αϋπνίας που προκαλεί ναυτία. Αυτό που δεν εξηγείται είναι γιατί δεν αφήνω το μωρό μου να πλαντάξει στο κλάμα μέχρι να παραδοθεί εξαντλημένο στην αγκαλιά του Μορφέα. Αλλά δεν είχα υπογράψει τίποτε τέτοιο στο συμβόλαιο της μητρότητας. Και θα είχα δοκιμάσει κάποια άλλη μέθοδο αν το 99% της βιβλιογραφίας στο θέμα αυτό δεν απετελείτο από παραλλαγές της ίδιας μεθόδου.

Φαύλος κύκλος

Πραγματικά αναρωτιέμαι: ο μοναδικός τρόπος για να κοιμηθεί το μωρό σου είναι να το αφήσεις να κλαίει; Κανένας δεν ανησυχεί από το πιθανό κακό που θα μπορούσε να του προκαλέσει; Και όλοι οι γονείς πέφτουν θύματα ενός φαύλου κύκλου στον οποίο είτε δεν κοιμούνται οι ίδιοι είτε στέλνουν τα παιδιά τους στο διάολο με εισιτήριο χωρίς επιστροφή; Αυτό που χρειάζομαι είναι ένας «τρίτος δρόμος», μια μέση οδός ανάμεσα στο σόλο κλάμα του και τη δική μου αϋπνία. Μέχρι στιγμής, έχω περάσει αμέτρητες ώρες να κάθομαι από πάνω του ή δίπλα στο κρεβάτι του για να αποκοιμιέται κι έπειτα να κοιμάμαι κι εγώ για λίγο, πριν ξυπνήσει κι αρχίσουμε από την αρχή. Μέχρι που τον παίρνω στο δικό μου κρεβάτι όπου περνάω άλλες αμέτρητες ώρες με αυτόν να στριφογυρίζει κι εμένα να μισοκοιμάμαι.

Η έρευνά μου για μια εναλλακτική λύση με οδήγησε στη Μίριαμ Στόπαρντ, βασίλισσα της σταυροφορίας κατά της μεθόδου «αφήστε το να κλάψει». Η Στόπαρντ πιστεύει ότι η μέθοδος αυτή όχι μόνο παραβιάζει οποιοδήποτε φυσικό ένστικτο της μητρότητας, αλλά επιπλέον κάνει το μωρό να απελευθερώνει υψηλά επίπεδα από ορμόνες του στρες, γεγονός που δεν ωφελεί στην ανάπτυξη ενός υγιούς εγκεφάλου. Καλές οι ενστάσεις, αλλά από προτάσεις μηδέν. Υπέροχα...


Τρίψτε τις πατούσες του από τα δάχτυλα μέχρι τη φτέρνα

ΗΡΘΑ ΣΕ επαφή με την Τζόρτζι Μπέιτμαν, η οποία...


έχει ένα κατάστημα που λέγεται «Νταντάδες της νύχτας».

Πρέπει να ξέρει τι να κάνει.

Η συζήτησή μας αρχίζει καλά: με διαβεβαιώνει ότι η μισητή μου μέθοδος δεν έχει κανένα νόημα. Ωραία. Μου ξεφουρνίζει το μάντρα «μπάνιο, μασάζ, τροφή», υπογραμμίζοντας τη σημασία τού να κάνεις τα πάντα την ίδια ώρα για να «ρυθμιστεί το εσωτερικό ρολόι του παιδιού».

Ψιθυριστά

Όταν το παιδί μου διαμαρτύρεται επειδή το βάζω στο κρεβάτι, πρέπει να του μιλήσω ψιθυριστά «έτσι ώστε να σταματήσει να κλαίει για να με ακούσει». Έπειτα ας δοκιμάσω τη ρεφλεξολογία: «Αν τρίψετε τις πατούσες του από τα δάχτυλα μέχρι τη φτέρνα, θα λάβει το σήμα μιας ζεστής αγκαλιάς». Όλα αυτά ακούγονται αρκετά σωστά, μέχρι που με προειδοποιεί:

«Χρειάζεται χρόνος και υπομονή»

Η Ντέμπορα Τζάκσον, συγγραφέας του βιβλίου «Όταν κλαίει το μωρό σας», προσφέρει μια διαλεκτική μέθοδο: «Πείτε του, θα μείνω μαζί σου αλλά μόνο εάν κλείσεις τα μάτια σου και βάλεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι.

Όχι εάν σηκωθείς. Έπειτα τραγουδάς ένα νανούρισμα για να μη χαθεί η ηχητική επαφή, ενώ πλησιάζεις σιγά σιγά στην πόρτα». Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρήκα τον «τρίτο δρόμο» μου: υποθέτω ότι μπορώ να τον αποκαλέσω «κίνημα αργού ύπνου», όπως το κίνημα για το φαγητό. Όπως λέει η Ντέμπορα Τζάκσον: «Οι γονείς έχετε δυο επιλογές: να αγνοήσετε το μωρό ή να μην αγνοήσετε το μωρό». Ξέρω ποια επιλογή με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου.


Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

● ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ στο μωρό ένα μαλακό αντικείμενο που του αρέσει αντί για το στήθος σας ή το μπιμπερό του
● ΔΟΚΙΜΑΣΤΕτη ρεφλεξολογία τρίβοντας τα ποδαράκια του από τα δάχτυλα έως τις φτέρνες για να αισθανθεί την αγκαλιά σας
● ΧΑΪΔΕΨΤΕτην πλάτη του κατά τη φορά του ρολογιού
● ΜΙΛΗΣΤΕ του ψιθυριστά όταν κλαίει. Έτσι, θα σταματήσει το κλάμα για να σας ακούσει
● ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ τις ώρες που συνήθως ξυπνάει και αν το ενοχλεί κάτι (θόρυβος, μυρωδιά, η θέση που κοιμάται)
● ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ένα φωτάκι νυκτός
● ΠΙΣΤΕΨΤΕ ότι μια μέρα θα τα καταφέρετε κι ότι το μωρό σας θα ωφεληθεί τελικά από την υπομονή σας.

H ηδονιστική Νέα Υόρκη παλεύει με τον ίδιο της τον εαυτό


US-ECONOMY

φωτο Σπιγκελ

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Ο καθένας μπορεί να το αισθανθεί. Υπάρχει, άραγε, κίνδυνος επιστροφής στη δεκαετία του 70; Η Ιστορία σπανίως επαναλαμβάνεται και σίγουρα δεν τελειώνει ποτέ. Ούτε βεβαίως η πόλη θα πάψει να εξελίσσεται.Οι μετανάστες θα συνεχίσουν να καταφτάνουν, αλλάζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και μαζί με αυτά και τον τρόπο ζωής…

56693204Την περιέγραψαν ως τόπο ηδονιστικής μονοτονίας και μαξιμαλισμού. Οι κάτοικοί της θεωρήθηκαν η επιτομή του εγωισμού, της έπαρσης, του ναρκισσισμού, του κυνισμού και της αμετροέπειας. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η Νέα Υόρκη θυμίζει αρσενικό παγόνι που στριμώχνεται στη φωλιά του. Τίποτα δεν είναι όπως πριν και οι μελλοντολόγοι αποφεύγουν τις προβλέψεις. Ο φόβος, όμως, η αμφιβολία και η ανησυχία δεν χρειάζονται μελλοντολόγους. Είναι συναισθήματα που ήδη έχουν κατακυριεύσει τους Νεοϋορκέζους. Σεπτέμβρης μήνας. Περίεργος μήνας για την πόλη που ’γινε ονειρικός προορισμός εκατομμυρίων ανθρώπων και υπήρξε πηγή ζώσας καινοτομίας.

Νέα Υόρκη, 2009. Εικόνες παρακμής. Τεράστιες λακκούβες στους δρόμους. Ποντίκια που σουλατσάρουν έξω από τις γειτονιές τους. Τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων στα πεζοδρόμια. Οι μαγαζάτορες δεν πληρώνουν για την αποκομιδή, αυτή την εποχή προέχει η περιστολή χρημάτων. Αστεγοι παντού. Τις νύχτες στα παγκάκια, η αγωνία του ανθρώπου δεν κάνει καμιά προσπάθεια να καλυφθεί. Στο Μανχάταν και στο Μπρούκλιν διαμερίσματα νοικιάζονται ή πωλούνται σε τιμές αδιανόητα χαμηλές σε σχέση με πέρσι. Μα πάνω απ’ όλα είναι η εικόνα μιας πόλης που φοβάται ότι θα διολισθήσει στη σκοτεινή δεκαετία του ’70, τότε που τα ναρκωτικά έκαναν κουμάντο στα σχολεία και η ειδεχθής εγκληματικότητα στις γειτονιές.

image-13144-gallery-akfo

Η φωτο είναι από το περιοδικό Σπιγκελ

Η Γκρέις Ντόλαντ Φλαντ ήταν επιτυχημένη πωλήτρια. Πουλούσε εμπιστοσύνη κι έκτιζε σχέσεις. Επειθε εταιρείες και ιδιώτες να επενδύουν τα κεφάλαιά τους στην ελβετική τράπεζα UBS. Οι συνάδελφοί της δημιουργούσαν νέα επενδυτικά προγράμματα κι εκείνη έψαχνε να τα πουλήσει. Ταξίδευε πολύ, δεν είχε ιδιωτική ζωή, όπως πολλοί Νεοϋορκέζοι, αγόρασε διαμέρισμα σε πανέμορφη γειτονιά του Μανχάταν και πάρκαρε την τζάγκουαρ στο γκαράζ. Και φυσικά το ντύσιμό της ήταν ανάλογο με το στάτους μιας βαριά εργαζόμενης γυναίκας της Wall Street. Τον Μάιο του 2008, η Γκρέις έχασε τη δουλειά της και έκτοτε ψάχνει να βρει καινούργια… Κουκκίδα στο άπειρο η Γκρέις και η κάθε Γκρέις.

Ο ρεπόρτερ του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ», που μετέβη στη Νέα Υόρκη για το ρεπορτάζ, σημειώνει ότι η πόλη είναι πολύ μεγάλη για γενικεύσεις. Επιμένει, ωστόσο, ότι η πραγματικότητα δύσκολα κρύβεται. Οι ταξιτζήδες λένε ότι δεν μεταφέρουν πια με την ίδια συχνότητα πελάτες στα ψυχρά, ακριβά εστιατόρια του Μανχάταν. Πολλοί Νεοϋορκέζοι παριστάνουν ότι εκπλήσσονται όταν ένα μπαρ δέχεται μόνο μετρητά, φεύγουν με τη δικαιολογία να πεταχτούν ώς το πλησιέστερο ΑΤΜ και εξαφανίζονται. Καταστήματα κλείνουν καθημερινά. Στην Πέμπτη Λεωφόρο, το 15% των καταστημάτων μεταξύ 42ης και 49ης οδού έχουν κλείσει. Μέχρι και οι Brooks Brothers έκλεισαν και απέξω αναγράφεται: πωλείται, ενοικιάζεται, χαρίζεται.

Mayor BloombergΟ δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της μεγαλούπολης, γι’ αυτό ίσως και παραμένει αισιόδοξος. Θεωρείται έξυπνος και μεγαλομανής. Ξεκινάει οποιαδήποτε συζήτηση με τη γνωστή αμερικανιά «λέγε με Μάικλ». Θέλει να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, γι’ αυτό και σπέρνει σπόρους αισιοδοξίας στους πολίτες και αρνείται ότι η Νέα Υόρκη είναι εξάρτημα της Wall Street. «Είμαστε η πρωτεύουσα της μόδας, της ιατρικής, των μίντια», λέει. Ο Μπλούμπεργκ έχει θέση σε εφαρμογή προγράμματα δανειοδότησης μικρών επιχειρήσεων, όπως έθεσε σε λειτουργία προγράμματα επανεκπαίδευσης των ανέργων της Wall Street.

442px-Donald_Trump_announcing_latest_David_Blaine_feat_3-altΕνας άλλος αισιόδοξος είναι ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ. «Φίλε μου», αναφώνησε στο άκουσμα της φωνής του ρεπόρτερ του Σπίγκελ. «Η Νέα Υόρκη τα πηγαίνει θαυμάσια. Εχουμε θαυμάσιο αστυνομικό διευθυντή, θαυμάσιο δήμαρχο και είμαστε σε θαυμάσια φόρμα»! Η άλλη πλευρά του φεγγαριού, που μπορεί όμως να είναι μέρος της αλήθειας. Γιατί όχι; Πόσοι από μας μπορούν να… πεταχτούν ώς την αμερικανική μεγαλούπολη και να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές;

Ομως, μια τέτοια τεραστίων διαστάσεων κρίση, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται, μπορεί, άραγε, να γίνει ευκαιρία για εσωτερική αλλαγή; Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ταπεινούς; Μπορεί να τους απαλλάξει από την έπαρση και τον κυνισμό; Ποιος ξέρει. Προς το παρόν, οι εφημερίδες γράφουν ότι πλούσιοι άνεργοι προσφέρουν βοήθεια σε φτωχούς ανέργους και μαγειρεύουν γι’ αυτούς σε υπαίθριους ή κλειστούς χώρους. Πολλοί επαναπροσδιορίζουν τις εργασιακές αξίες και συζητούν περισσότερο για την ασφάλεια και τη σιγουριά μιας σταθερής εργασίας. Είναι, λένε, καλύτερη η θέα προς την ευτυχία από αυτή τη θέση… Η Νέα Υόρκη υπήρξε πυξίδα του σύγχρονου κόσμου. Θα συνεχίσει ή θα χαθεί μέσα στην παλιά την αίγλη και τον μαξιμαλισμό;

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή 20′9′2009

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΜΜΟΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΦΟΒΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ ΜΑΓΟΙ!!!

Ο Παναγιώτης Δημητράς του Παρατηρητηρίου επίσημος ομιλητής σε εκδήλωση του ακροδεξιού Σκοπιανού οργανισμού UMD


Η UMD όπως είναι γνωστό είναι ένας οργανισμός που συνεργάζεται ΑΝΟΙΧΤΑ με τους Τούρκους , έχει προβεί κατά καιρούς σε ακραίες εθνικιστικές ενέργειες με κορυφαία την έκδοση πιστωτικής κάρτας με το αστέρι της Βεργίνας και τον Αλέξανδρο.

Προφανώς ο ακτιβιστής Δημητράς είναι ενήμερος για όλες αυτές τις ενέργειες, ενέργειες όμως που δεν τον πτοούν στο να παρευρεθεί σε εκδήλωση της ακροδεξιάς αυτής οργάνωσης.

Επίσης επιφανής στέλεχος της ο Igor Zvezdakoski έχει αναρτήσει μανιφέστο σε σαιτς που μεταξύ άλλων καλεί τον κόσμο για τον αγώνα της ενοποίησης όλων των "Μακεδονικών κομματιών"

The cultural and national unification of all Macedonians living in all parts of Macedonia; the Republic of Macedonia, Aegean Macedonia, Pirin Macedonia, Mala Prespa & Golo Brdo and Gora, as well as Macedonians throughout the world.

http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=1303
http://www.artofmacedonism.com

Ούτε αυτό πτοεί τον Κο Δημητρά στο να παρευρεθεί σε συγκέντρωσή τους.....

Πηγή:akritas-history-of-makedonia

"Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας...."


Στη φωτό ο Αλβανός "Φιλέλληνας Φιλοξενούμενος"
με το μαύρο κοστούμι....



Στη δίνη της ελληνικής φιλοξενίας!
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/08/2009

Του Niko Ago

nikoago@gmail.com

Η αλήθεια είναι πως άλλο θέμα είχα ετοιμάσει για σήμερα. Αλλά βλέποντας αυτά που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, με πρωταγωνιστές τους μετανάστες και την κυβέρνηση, δεν μπόρεσα να μείνω απαθής και να ασχολούμαι με αυτούς που τα κατάφεραν.

Ναι, μερικοί τα κατάφεραν και τα καταφέρνουν καθημερινά. Υπάρχουν, όμως, μερικοί άλλοι που δεινοπαθούν καθημερινά κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της πολιτείας και της ίδιας της κοινωνίας. Μικροί και μεγάλοι.

Προκύπτουν δύο μεγάλα ζητήματα με τα οποία κρίνω πως πρέπει να ασχοληθούμε. Το ένα είναι η μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση τα έχει βαφτίσει κέντρα φιλοξενίας. Όπως και μεσοβδόμαδα το έγραψα, όμως, δεν μπορεί να μην αναρωτηθείς γιατί, ενώ λέγονται κέντρα φιλοξενίας, οι μετανάστες στέλνονται εκεί... δεμένοι χειροπόδαρα. Και δεν είναι σχήμα λόγου ούτε και εμπεριέχει κάποιο αστείο.

Δεν μπορεί να υποτιμάται η νοημοσύνη μας με τέτοιο βάναυσο τρόπο και να μας ζητηθεί κιόλας να κλείσουμε το στόμα και να παραδεχτούμε πως αυτό το κατάμαυρο που βλέπουμε δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κάτασπρο τοπίο.

Και καλά να πιστέψουμε ότι πράγματι, μπορεί να τους πάνε χειροπόδαρα, αλλά σκοπός είναι να τους… φιλοξενήσουν. Ποιος, όμως, και πότε θα μας εξηγήσει αυτό που καταγγέλθηκε από ανθρώπους και οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, ότι οι εξήντα μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη Χίο παρέμειναν για 21 ολόκληρες ώρες στο γκαράζ του πλοίου, μέσα στα λεωφορεία και δεμένοι ανά δύο;

Ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι. Ένας δεκαεπτάχρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος πριν επιβιβαστεί στο πλοίο έκανε αίτηση πολιτικού άσυλου αλλά δεν ελήφθη καν υπόψη των αρχών η αίτησή του, και ο άλλος, ένας δεκαπεντάχρονος Σομαλός, τον οποίο πήραν από την προστασία της μητέρας του. Την ίδια την έκλεισαν σε άλλο κέντρο κράτησης στη Μυτιλήνη.

Είχε συμβεί και στην Πάτρα κάτι παρόμοιο. Εκεί όπου σαράντα τέσσερα παιδιά τα πήραν με τη βία από τους γονείς τους και τα έστειλαν σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στην Κόνιτσα. Παρεμπιπτόντως, αυτά τα παιδιά δεν έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Κι όμως, χωρίς τη θέλησή τους αλλά και τη συναίνεση των γονιών τους, τους έχουν έγκλειστους σε ίδρυμα… αναμόρφωσης. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου υποτίθεται πως τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν περίοπτη θέση.

Η πολιτεία, ατάραχη, προχωρεί στο σχέδιό της, πάντως, χωρίς να ιδρώνει το αφτί της. Φαίνεται πως ο φόβος της διαρροής ψηφοφόρων προς το κόμμα του ΛΑΟΣ είναι αρκετά ισχυρότερος από κάθε άλλο κόστος. Δείχνει αυτή η κυβέρνηση αρκετά σκληρή (έως και απάνθρωπη με τους δυστυχισμένους που ψάχνουν στα μέρη μας τη γη της επαγγελίας) και σαν να μην υπολογίζει απολύτως τίποτε μπροστά στο δικό της κεφάλι.

Κάθε αστυνομική επιχείρηση που καταλήγει σε καταστολή, συλλήψεις, ξυλοδαρμό και ανελέητο κυνηγητό γύρω από την Πλατεία Ομονοίας και όχι μόνο εντάσσεται στα «ολοκληρωμένα σχέδια της κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας». Οι μετανάστες που περιφέρονται στην Ομόνοια είναι άνευ αδείας παραμονής, άρα και παράνομα διαμένοντες. Εγκληματίες, όμως, από πού προκύπτει ότι είναι; Διότι συλλήβδην έτσι αποκαλούνται όλοι αυτοί οι μετανάστες από τα ΜΜΕ αλλά και από τις ανακοινώσεις που βγαίνουν από το υπουργείο.

Δεύτερο σημαντικό αλλά και αρκούντως ανησυχητικό είναι η εκκένωση των χώρων. Έτσι ονομάζεται πλέον κάθε επιχείρηση της αστυνομίας που έχει να κάνει με συλλήψεις μεταναστών στο κέντρο. Αυτή τη φορά, και αφού καθάρισαν με το παλιό Εφετείο, στράφηκαν σε δύο πολυκατοικίες στην οδό Βερανζέρου. Συλλάβανε μερικούς, έδειραν άλλους τόσους κακομεταχειρίστηκαν και προσέβαλαν κάθε ανθρώπινη έννοια. Εκείνο όμως που βγαίνει από την τελευταία επιχείρηση (μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο) είναι η άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών από τους… νοικοκυραίους.

Κάθε ένας από αυτούς τους απελπισμένους που στοιβάζονταν σε δωμάτια των δέκα, ανά εξήντα, πλήρωναν για να ξαπλώσουν απλώς στο τσιμέντο των βρόμικων και εγκαταλελειμμένων δωματίων ο καθένας από πέντε έως επτά ευρώ την ημέρα! Με τη μέρα πλήρωναν το γκέτο. Τα κρατητήρια ή τις αποθήκες ανθρώπων, όπως μπορεί να τα πει ο καθένας.

Κι όμως, αυτοί οι νοικοκυραίοι, που έχουν βγει πολλές φορές στους δρόμους και έχουν διαμαρτυρηθεί πως «χάνουν την ηρεμία τους», πως «δεν μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους», πως «δεν χωράει άλλους η Ελλάδα», πως «κινδυνεύουν από τους λαθρομετανάστες» εκμεταλλεύονται αισχρά και απάνθρωπα την ανέχεια και την απελπισία των μεταναστών και τους δίνουν τα ερείπιά τους, να κοιμηθούν. Βγάζουν χρήματα τη νύχτα για να κραυγάζουν και να λυσσομανούν την ημέρα ενάντια σε αυτούς που περιμένουν να έρθει ξανά η νύχτα για να τους αρμέξουν.

Και η πολιτεία τι κάνει; Κάνει επιχειρήσεις "σκούπες" και μαζεύει τους «παράνομους" μετανάστες, αλλά δεν ακουμπά καθόλου τους… νόμιμους ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων κτιρίων. Δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με την κοινωνία. Προφανώς θέλει να δείξει ότι είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας. Και αν δεν μπορεί να τους πάρει κάτι, τους καταδίδει στους αστυνομικούς.

Και η κοινωνία, όταν δεν εκμεταλλεύεται τους μετανάστες, τους καταδίδει στο κράτος, το οποίο τούτη την ώρα, μπροστά στο κεφάλι του, δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε καν μικρά παιδιά. Παιδιά λίγων μηνών που, όπως δείχνει η φωτογραφία, φεύγουν από τη μάνα τους και παραδίδονται στη… στοργή των οργάνων της τάξης. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτή τη χώρα; Τι άλλο θα μας συμβεί; Αναρωτιέμαι και ως πολίτης και ως δημοσιογράφος αλλά και ως μετανάστης.πηγή Στη δίνη της ελληνικής φιλοξενίας! - Η Αυγή online

---------------------------------------------------------------------

Ο Aλβανός πρώην παράνομος μετανάστης γράφει στην ΑΥΓΗ

και σχολιάζει δυσμενώς την Ελλάδα για την φιλοξενία της

στους λαθρομετανάστες.

Ποιούς καλέσαμε και είμαστε αφιλόξενοι;

Τον ίδιο μήπως και τις χιλιάδες συμπατριώτες του;

Γιατί κατηγορεί την Χώρα μας;

Είναι σοβαρός λόγος απέλασης!

Δεν το κάνει πρώτη φορά!

Κρύβεται μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στηρίζει και πονηρά

το ΠΑΣΟΚ χωρίς να πιστεύει σε κανένα από τα δύο κόμματα.

Την δουλειά του κάνει.

"Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας σε αυτή την Χώρα...." γράφει.

Αφού δεν τσακίζεται να φύγει από "αυτή την Χώρα"μόνος του

οι Ελληνικές Αρχές γιατί δεν...τον βοηθούν να το κάνει;

Αθηναίος

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΡ ΦΩΝΑΞΕ ΜΙΑ..

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...


Print this post Τσίπρας (Προέδρος ΣΥΝ) : «αισθάνομαι ανακουφισμένος για το θέμα του γηπέδου".
Καραμάνος, Πορτάλιου, Ψαριανός Κοροβέσης (υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ) : Επιμένουν να στρέφονται απευθείας ενάντια στο γήπεδο με την προσφυγή κατά της σύμβασης Δήμου Αθηναίων – Παναθηναϊκού. Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.. Αποφασίστε τι θέλετε τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει ή να μη γίνει το γήπεδο; Όχι τίποτα άλλο να ξέρουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού ποιόν να πιστέψουν…ΠΗΓΗ

Θετικά τα δείγματα της χρήση του εμβολίου στα παιδιά 10-17



ΤΑ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση του εμβολίου κατά του H1N1 σε παιδιά από 10-17 δείχνουν ότι όπως ήλπιζαν οι επιστήμονες μια δόση μπορεί να προστατεύσει το παιδί μετά τη χορήγηση μια δόσης. Η ...

αντίδραση του οργανισμού των παιδιών είναι παρόμοια με αυτή των μεγάλων. Ένα ποσοστό 76% όσων παιδιών το πήραν έδειξαν μεγάλη ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος έναντι του ιου της γρίπη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΓΚΥΟΣ!!!

Η Julia Grovenburg συγκλόνισε το γιατρό της όταν διαπίστωσε ότι έμεινε έγκυος ενώ ήταν σχεδόν 3 εβδομάδων έγκυος.Τα δύο παιδάκια,ένα κορίτσι και ένα αγόρι θα έχουν διαφορετικές ημερομηνίες γεννήσεως.