Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας



Στο υπουργείο Τύπου, στην οδό Φραγκούλη δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε η βόμβα που εξερράγη πριν από λίγο. Έγιναν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο ALTER (11¨25) και στον τηλεοπτικό ANT1 (11¨28), όπου δοθηκαν 12 λεπτά μέχρι να εκραγεί η βόμβα...



...Πάλι καλά που δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, αφού όλα τα προηγούμενα τηλεφωνήματα των τελευταίων ημερών ήταν φάρσες.

Έκρηξη στο Υπουργεό Τύπου


ΤΩΡΑ

Eκρηξη πριν 2 λεπτά στο Υπουργείο Τύπου δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο






ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ..ΣΟΜΑΛΟ..ΚΙΝΕΖΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΙΡΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ?


...πολύ σωστό το καινούργιο μέτρο του Υπουργού Οικονομικών αφού τώρα θα μπορούμε να καταγγείλουμε τον Πακιστανό,Σομαλό,Κινέζο...που πουλάει ομπρέλες,τσάντες,γιαλιά,φουλάρια,παιχνίδια,χαλιά,μπουφάν κ.τ.λ. έξω από τα μαγαζιά μας,και να έχουμε φορολογική απαλλαγή!!!
Ας ελπίσουμε ότι το Ελληνικό κράτος θα σταματήσει το ΡΑΤΣΙΣΜΟ εναντίων των Ελλήνων και τα νέα μέτρα να ισχύσουν και γιά τους αλλοδαπούς ψηφοφόρους ,πιστεύω κάποιος από την κυβέρνηση να έχει περάσει από Ερμού,Μοναστηράκι,Πλ. Βικτωρίας,Πατησίων,στο πεζόδρομο του Θησείου,στους σταθμούς του μετρό,του ΗΣΑΠ,και αφού δεν βλέπει κανένα λαθρομετανάστη να δει τους χιλιάδες φοροφυγάδες αλλοδαπούς.(ναι και οι Ελληνες πήγανε μετανάστες αλλάδεν νομίζω να πουλάγανε στη Γερμανία έξω απο τα μαγαζιά των Γερμανών λαθραία τσιγάρα,μπουφάνκτλ,η στην Αμερική να πουλούσαν στη Τime Square τσάντες?)

Μπλόκο από τον Βενιζέλο στις πρόωρες αποστρατείες




Την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις Ενοπλες Δυνάμεις μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ανακοίνωσε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση του απολογισμού των πρώτων 100 ημερών της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το υφιστάμενο σύστημα, σύμφωνα με το οποίο η αποστρατεία ενός αξιωματικού «συμπαρασύρει» και όλους τους παλαιότερους. Ο Ευ. Βενιζέλος εξήγησε το πνεύμα και τη στόχευση της απόφασης: «Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, αξιοκρατία, επαγγελματισμός, ασφάλεια δικαίου. Αλλά πρέπει να υπάρχει αξιοποίηση των προσόντων του κάθε στελέχους και αξιοποίηση της επένδυσης που κάνει η Πολιτεία στην εκπαίδευση των στελεχών. Και θα ήταν λάθος να μην παρέμβουμε σε αυτήν την αθρόα έξοδο στελεχών στην ακμή της ηλικίας τους.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι το ίδιο εξάμηνο θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία η κοινοτική οδηγία για τους εξοπλισμούς, με στόχο την κατοχύρωση της διαφάνειας. Στόχος μας είναι να επιβάλουμε την αξιοκρατία, την ασφάλεια δικαίου και να διασφαλίσουμε την απόδοση της μεγάλης επένδυσης που κάνουμε ως χώρα και ως κοινωνία, στην εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση του στελεχικού μας δυναμικού».

Το ΝΑΤΟ
Αίσθηση προκαλεί η αιχμή που άφησε για την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο Ευ. Βενιζέλος, σε ερώτηση για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ σε σχέση με τα αεροπορικά υποστρατηγεία στη Λάρισα και το Εσκί Σεχίρ: «ΝΑΤΟϊκοί κύκλοι είχαν την εντύπωση ότι το Μάιο του 2009 η Ελλάδα είχε αποδεχθεί το διακανονισμό. Αυτό δεν είναι θέση της χώρας, δεν είναι αληθές. Ο κανονισμός για τις διοικητικές θέσεις θα πρέπει να είναι τέτοιος, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο Αιγαίο».
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το 2010 ανακοινώθηκε ταυτόχρονα ότι εντός του Ιανουαρίου θα εξειδικευτούν αποφάσεις σχετικά με τη δομή δυνάμεων και την κάθετη δομή διοίκησης. Ιδιαίτερη σημασία για τους αξιωματικούς έχει ακόμη η ιδέα που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη για την προοπτική δημιουργίας ενός -έναντι των τριών σήμερα- Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων και ενός Μετοχικού Ταμείου για το αστυνομικό προσωπικό.

agelioforos

«Εκρηξη» στις ακάλυπτες επιταγές το 2009



Θεαματική αύξηση εμφάνισαν οι ακάλυπτες επιταγές το 2009, το συνολικό ποσό των οποίων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τειρεσίας Α.Ε, το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών τη χρονιά που πέρασε ανήλθε...

σε 3,008 δισ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2008.

Όσον αφορά τις απλήρωτες συναλλαγματικές το συνολικό ποσό ανήλθε σε 250 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2009 έναντι 170 εκατομμυριών το Δεκεμβρίο του 2008.

Σημειώνεται πως για τις συναλλαγματικές του 2009 ο "Τειρεσίας" δεν υπολογίζει εκείνες η αξία των οποίων δεν υπερβαίνει τα 200 ευρώ.

ENET

Το διαβάσαμε κι αυτό, και κατόπιν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας ήσυχοι! Ουδεμία άλλη έκπληξη αναμένεται! Αναφορά της LifO στο ΑΡΔΗΝ:


Posted by J.McManus
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Χώρα υποδοχής ή αποστολής;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΣΑΝΙΑ

Μεγέθυνση Εικόνας

Στο σοβαρό περιοδικό «ΑΡΔΗΝ» (τ. 77) διαβάσαμε το ενδιαφέρον άρθρο του Γιάννη Ξένου, όπου τίθεται απλά και σταράτα το σκληρό ερώτημα: είμαστε χώρα υποδοχής μεταναστών ή και αποστολής; Για την υποδοχή τα δεδομένα λίγο πολύ είναι γνωστά. Αλλά για την αποστολή αγγίζουν τα όρια της εθνικής φάρσας. Η χώρα μας δέχεται ισχυρά μεταναστευτικά ρεύματα και παραταύτα αναγκάζεται να ξαποστέλνει κι αυτή πληθυσμούς στο εξωτερικό, με τη διαφορά ότι ετούτη τη φορά δεν πρόκειται για φτωχούς (αγρότες, άνεργους, ανειδίκευτους) αλλά για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Ο λόγος; Η τεχνολογικώς καθυστερημένη ελληνική οικονομία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των νέων επιστημόνων, με αποτέλεσμα 4.000 Έλληνες να εργάζονται σε ερευνητικά κέντρα ξένων πανεπιστημίων (πληροφορική, μοριακή βιολογία, γενετική, ιατροί, οδοντίατροι, μαθηματικοί, φυσικοί). Ο αρθρογράφος συγκεκριμενοποιεί το παράδοξο: η Ελλάδα δεν βρίσκεται ούτε στην κατηγορία των χωρών του Πρώτου Κόσμου που δέχονται μετανάστες, ούτε σε αυτές του Τρίτου Κόσμου, που αποστέλλουν μετανάστες, αλλά σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Πραγματικότητα που ευνοεί τις ντόπιες ελίτ, αλλά υποσκάπτει την υπόλοιπη κοινωνία.

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ KGB



Guy Francis De Moncy Burgess (16 April 1911 – 30 August 1963) was a British-born
intelligence officer and double agent, who worked for the Soviet Union. He was part
of the Cambridge Five spy ring that betrayed Western secrets to the Soviets before
and during the Cold War. Burgess and Anthony Blunt contributed to the Soviet cause
with the transmission of secret Foreign Office and MI5 documents that described
Allied military strategy.

Anthony Frederick Blunt (26 September 1907, Bournemouth, Hampshire – 26
March 1983, Westminster, London), known as Sir Anthony Blunt, KCVO between
1956 and 1979, was a British spy, art historian, Professor of the History of Art at the
University of London, director of the Courtauld Institute of Art, London (1947-74),
and Surveyor of the King's Pictures (1945-72).Blunt was an acclaimed art historian
and the "Fourth Man" of the Cambridge Five, a group of spies working for the Soviet
Union from some time in the 1930s to at least the early 1950s.(en.wikipedia.org)
.
«Κατά λάθος» συμμετείχε στον πυρήνα πρακτόρων της KGB που δρούσαν στο Κέμπριτζ της Βρετανίας κατά τη δεκαετία του 1940 και 1950, ο τέως καθηγητής πανεπιστήμιου, Αντονι Μπλαντ, σύμφωνα με τα απομνημονεύματά του που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες.
Οι δραστηριότητες του Μπλαντ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε τροφοδοτήσει με πολλές πληροφορίες τους Σοβιετικούς, είχαν αποκαλυφτεί το 1979 από τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο Μπλαντ από το 1979 και μετά για αρκετό καιρό, όπως έχει γίνει γνωστό, σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, αντ αυτού όμως ο ακαδημαϊκός έγραψε τα απομνημονεύματά του σε μια προσπάθεια να δώσει τη δική του άποψη για τα γεγονότα.
Χειρόγραφο
Το χειρόγραφο των 30.000 σελίδων, παρότι ήταν στην κατοχή της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου από το 1984, οπότε και πέθανε ο Μπλαντ, είδε το φως της δημοσιότητας μόλις χθες, καθώς ο συγγραφέας του είχε ζητήσει να εκδοθεί 25 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Στο βιβλίο, ο κατάσκοπος των Σοβιετικών αποφεύγει να κάνει αναφορά για τις δραστηριότητές του κατά την περίοδο 1940-1950, όμως δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο που στρατολογήθηκε.
Σύμφωνα με τον Μπλαντ, τον στρατολόγησε ο φίλος του Γκι Μπουργκές, ο οποίος ήταν ήδη κατάσκοπος της KGB.
Ο Μπλαντ, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος, γνωρίστηκε με τον Μπουργκές, ο οποίος ήταν επίσης ομοφυλόφιλος στις αρχές της δεκαετίας του 1930.
Οπως αναφέρει ο Μπλαντ, ο Μπουργκές ήταν αυτός που τον έπεισε να μη γραφτεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά να τον βοηθήσει στη δουλειά που έκανε.
Τότε, όπως τονίζει ο Μπλαντ, η δουλειά αυτή (του κατασκόπου) δεν του φάνηκε περίεργη κι αυτό γιατί στην ουσία την έκανε «κατά λάθος», όπως αναφέρει ο ίδιος. (Το Έθνος, 2009

Aλγερινοί είχαν ρημάξει τα Μεσόγεια

Πάνω από 100 κλοπές, στην περιοχή των Μεσογείων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Αττικής αλλά και στην επαρχία, είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες σπείρα Αλγερινών κακοποιών , οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ. Οι σύγχρονοι λήσταρχοι-γιαγκούλες των ανατολικών προαστίων ήταν θρασύτατοι........ στις μπούκες που έκαναν σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, ρημάζοντας τα πάντα. Ωστόσο, ήταν και άτυχοι, αφού συνελήφθησαν από ένα τυχαίο γεγονός που έβαλε τέρμα στην πλούσια δράση τους.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το πρωί, δύο από τους δράστες, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, διέπραξαν κλοπή στην Λυκοποριά Κορινθίας. Αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τις πινακίδες αυτοκινήτου και ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. Ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και τα υπόλοιπα, απ' ό,τι αποδείχθηκε, ήταν θέμα ρουτίνας. Οι δύο από τους δράστες αναζητήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Εντοπίστηκαν κοντά στα Μεσόγεια. Ήταν έτοιμοι πάλι να χτυπήσουν κάποια από τα σπίτια της περιοχής. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συνολικά πέντε Αλγερινοί-μέλη της σπείρας διατηρούσαν «γιάφκες» με κλοπιμαία που είχαν σουφρώσει από εκατοντάδες σπίτια της περιοχής. Εντοπίστηκαν δύο από τα οικήματα μέσα στα οποία βρέθηκαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας, ρούχα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ από την Ασφάλεια θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες, έτσι ώστε οι κάτοχοι των κλοπιμαίων, αφού τα αναγνωρίσουν, να τα παραλάβουν από το σημείο που θα τους υποδείξει η αστυνομία.

zougla.gr

Η διαπλοκή εργολαβικής εταιρείας και του ΔΟΛ με την κυβέρνηση


ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ισχυροί αποδεικνύονται τελικά οι δεσμοί συγκεκριμένου εργολαβικού ομίλου και των στελεχών του, με την νέα, αδιάφθορη, (υποτιθέμενη) άφθαρτη, άσπιλη και αξιοκρατική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, αφού ήδη δύο μεγαλοστελέχη του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ(φιλικών σχέσεων με Ψυχάρη όπως ξέρουν όλοι) έχουν διοριστεί Γενικοί Γραμματείς υπουργείων.
Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε πριν από περίπου ενάμιση μήνα με τον διορισμό της κ. Μαρίας Καλτσά ως Γενικής Γραμματέως Πολεοδομίας & Χωροταξίας στο ΥΠΕΚΑ.
Ακολούθησε πριν από...

λίγες μέρες, με καθυστέρηση ομολογουμένως, η τοποθέτηση του κ. Σέργιου Λαμπρόπουλου ως Γενικού Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων στο Υπ.Υ.Με.Δ.
Τα δύο παραπάνω πρόσωπα και ήδη Γενικοί Γραμματείς υπήρξαν μέχρι χθές ενεργά μεγαλοστελέχη του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ των κκ. Καμπά και Περιστέρη.
Προσθέστε και τον Ιωάννη Μάνο που προτάθηκε για πρόεδρος του μεγάρου μουσικής από τον Γερουλάνο και είναι μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ και θα καταλάβετε καλά ποιος διοικεί αυτό τον τόπο.
Α μην ξεχαστούμε ότι και ο Τ.Γιαννίτσης που ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ , διορίστηκε επικεφαλής στα ΕΛΠΕ.
Αν αυτό δεν είναι διαπλοκή τότε τι είναι;
(με βοήθεια mediakias.blogspot.com

Η ιστορία του Παπα-Στρατή από τη Λέσβο στις «24heures» της Λωζάνης


lesbowΗ ιστορία του Παπα-Στρατή, του ιερωμένου στην Καλλονή της Λέσβου, που φροντίζει τους μετανάστες που συρρέουν στο νησί του Αιγαίου από τη γειτονική Τουρκία, παρουσιάζεται σε εκτενές -ολοσέλιδο- άρθρο του Nicolas Verdan από τη Μυτιλήνη, στην εφημερίδα «24heures», της Λωζάνης.
Ο δημοσιογράφος πλέκει το εγκώμιο του 62χρονου ιερέα με «την επιβλητική εμφάνιση, που έχει τάξει ως σκοπό της ζωής του να βοηθήσει τους ταλαιπωρημένους λαθρομετανάστες, που φθάνουν στη Λέσβο από το Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ιράκ και Σομαλία, αφού ξόδεψαν από 1.500 έως 3.000 ευρώ σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στην Ευρώπη». Στη Λέσβο, όμως, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «βλέπουν τα όνειρά τους να μην εκπληρώνονται όπως ανέμεναν, καθώς ζουν με δύσκολες συνθήκες και η παροχή ασύλου είναι σχεδόν μηδενική».
Η «24heures» γράφει ότι το 2008, 130.000 λαθρομετανάστες κινδύνευσαν με τη ζωή τους για να διασχίσουν το Αιγαίο και ο Παπα-Στρατής υπολογίζει ότι έχει περιθάλψει τουλάχιστον 3.000 από αυτούς στη Μυτιλήνη την τελευταία τριετία με την ΜΚΟ «Αγκαλιά».
Το δημοσίευμα εστιάζει στα αισθήματα «αγάπης» και «γενναιοδωρίας» του Παπα-Στρατή που εκδηλώνονται προς όλους, όσους τα έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα φυλής, εθνικότητας και θρησκείας. «Ο παπάς με τη “μεγάλη καρδιά“ που επιβαρύνεται από το κάπνισμα, δεν πτοείται. Με τους εθελοντές στο πλευρό του διανέμει τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα στους βρεγμένους και πεινασμένους μετανάστες, που φθάνουν στις ακτές του νησιού του, όπως εκείνη η οικογένεια Αφγανών που άλλαξε τη ζωή του πριν τρία ή τέσσερα χρόνια, όταν εμφανίσθηκε στην Καλλονή διασχίζοντας όλο το νησί με τα πόδια», αναφέρει η ελβετική εφημερίδα.



Δημοσιεύτηκε από τον Απόστολος Παπαποστόλου

Tα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής


Σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), το οποίο εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Μεταξύ άλλων το ΠΣΑ προβλέπει:

- Eνοποίηση των μηχανισμών συλλογής φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

- Yποχρεωτική τήρηση από τις επιχειρήσεις λογαριασμών στις εμπορικές τράπεζες μέσω των οποίων θα συναλλάσσονται.

- Συλλογή δεδομένων από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, νερό) και χρήση τους για τη διεξαγωγή διασταυρώσεων.

- Διασταυρώσεις όλων των αποδείξεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι.

- Παροχή φορολογικής αμνηστίας στους ιδιώτες ή της εταιρείας που βοηθούν στην προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης διεφθαρμένων υπαλλήλων.

- Απομάκρυνση των περιφερειακών διευθυντών ΔΟΥ από τη διαδικασία επίλυσης διαφορών και χειρισμός αυτών των διαφορών από μία κεντρική υπηρεσία.

- Αντικατάσταση του υπάρχοντος εντύπου που χρησιμοποιούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για τη δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων με ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα επιτρέπει τον αποτελεσματικότερο έλεγχο τους.

- Χρήση δραστικών μεθόδων είσπραξης οφειλών όπως κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες που έχουν την ικανότητα να πληρώσουν.

- Παραδειγματισμός με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ελέγχων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορολογούμενων καθώς και υποκίνηση ποινικής διαδικασίας.

- Ελεγχος και φορολόγηση των μερισμάτων από υπεράκτιες εταιρείες.

- Παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να αναφέρουν εταιρείες και ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν. Οι αναφορές αυτές όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιούνται για την στατιστική ανάλυση των μεθόδων φοροδιαφυγής και για τη διεξαγωγή ελέγχων ενώ οι καταγγέλοντες θα λαμβάνουν επιστολή η οποία θα αναφέρει τα φορολογικά έσοδα στα οποία συνέβαλαν.

- Οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι με υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής θα υποχρεούνται να ασκούν τις δραστηριότητές τους μέσω πληροφοριακών συστημάτων που θα παρέχονται ή ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν να παρέχουν μια καταγραφή του αριθμού των ραντεβού και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

- Παρακολούθηση των βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων με σύστημα GPS ώστε να ανιχνεύεται η ύποπτη διακίνηση.

- Ρύθμιση στους κανόνες πώλησης φαρμάκων έτσι ώστε τα φαρμακεία να δέχονται συνταγές μόνο με bar code που θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με το ΑΦΜ του γιατρού που τις εκδίδει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φροντίστε πρώτα ν’ αποκτήστε τα δικά σας τέκνα, μεγαλώστε_τα με υγεία και φροντίδα,

μορφώστε_τα (όπως «παραμορφωθήκατε» κι εσείς, μπουχαχαχα) και μετά με το καλό, άμα μεγαλώσουν, δε πα να γίνουν και σιτσουασιονιστές κι ΑΕΚτζήδες [που λέει ο λόγος]

Posted by J.McManus

Ακόμα δε βγήκατε απ’ το αυγό σας και δε ξέρετε τι ακριβώς να πράξετε με τα «καμπανέλια» που κρέμονται μεσ’ τα σκέλια σας κι αρχίσατε τις μεγάλες δηλώσεις!

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λές μόρτη!

Πιό πιθανόν, το 2030: τα μαλακιστήρια σας να γενούν μέλη καμμιάς Εθνικιστικής Νεολαίας ή τίποτις φονταμενταλιστών Μουσουλμάνων, παρά αντιεξουσιαστές.

Διότι ΕΣΕΙΣ ειδικά, σε δέκα χρόνια θα καταντήσετε οι καλύτεροι πελάτες του jumbo-bebe και της Προμότ Λαϊνόπουλος/Mercedes Benz.

Τέλος πάντων. Πάντως αντιεξουσιαστές ΔΕΝ θα γίνουν τα βλαστάρια σας. Το ΜΟΝΟ βέβαιο. Ειδικά αυτά που θα μεγαλώσουν στις τρίπατες μαιζονέττες με το playroom στο υπόγειο των Β.Π.

Ή θα «γίνουν» άλλο τόσο, όσο έγιναν κι… οι κόρες του Αλαβάνου που σας έχουν χεσμένους κι εσάς και τα …κινήματά σας και τα παιδιά του Κάϊν, που ναι μεν λυπήθηκαν γιά τη δολοφονία του μικρού Αλέξη (και ποιός ΔΕΝ λυπήθηκε; ΟΛΗ η πλάση στεναχωρέθηκε, μόνο ο Κούγιας κι ο Κορκονέας ΔΕΝ έκλαψαν…) αλλά, φευ, στις ΠΟΡΕΙΕΣ του Δεκέμβρη ΔΕΝ συμμετείχαν. Δε το λέω εγώ, ούτε αποκαλύπτω προσωπικά δεδομένα. Ο ίδιος στην «Ελευθεροτυπία» πέρισυ και σε συνέντευξη που παρεχώρησε (my ass) μας το κοινοποίησε.


Ζήτω η αντισυστημική σας βία κι η ανομία του ψευδοάσυλου…ανιάτων. Ζήτω ο Πάκης δηλαδής. Χα!

Συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί διακινητές λαθρομεταναστών


Κύκλωμα Αφγανών που διακινούσαν λαθρομετανάστες έναντι αμοιβής από το λιμάνι της Πάτρας στην Ηγουμενίτσα, εξάρθρωσε η δίωξη ναρκωτικών του λιμενικού.
Συνελήφθησαν ένας αφγανός στην Πάτρα και δύο στον Άλιμο.
Επίσης στην Πάτρα συνελήφθη ο αυστριακός οδηγός φορτηγού ΙΧ, καθώς σε ειδική κρύπτη εντοπίστηκαν 5 λαθρομετανάστες.
Οι δύο Αφγανοί στον Άλιμο, παρέδωσαν 3.000 ευρώ σε λιμενικό που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος για τη μεταφορά 8 λαθρομεταναστών.

Βενιζέλος: Όχι σε τούρκο διοικητή το νατοϊκό στρατηγείο της Λάρισας




Όχι λέει η Ελλάδα στην εκ περιτροπής διοίκηση του νατοϊκού στρατηγείου της Λάρισας από έλληνα και τούρκο διοικητή. Η αλλαγή πλεύσης της Ελλάδας προέκυψε μετά τη συνολική απόρριψη της νέας δομής του ΝΑΤΟ εκ μέρους της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα επιζητούσε διακαώς να κρατήσει σε λειτουργία το στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, αλλά η διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα κατέληξε σε ναυάγιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Μ”, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η Τουρκία εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το "όχι" της Ελλάδας. Χθες, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο ζήτημα του επιχειρησιακού ελέγχου του Αιγαίου.
“Θέλουμε διασφαλίσεις” “Για εμάς, το ζήτημα της κατανομής των διοικητικών θέσεων, που συνιστούν και επίδειξη σημαίας των κρατών-μελών, είναι ανοικτό”, τόνισε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας δομής δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι δεν έχει επέλθει καμία συμφωνία με την Ελλάδα.

“Υπάρχουν πολλές χώρες που προβάλλουν αντιρρήσεις. Εμείς έχουμε σπάσει τη σιωπή, έχουμε ανοίξει τη συζήτηση. Μας ενδιαφέρει να καταστήσουμε σαφές ότι υπάρχουν θέσεις οι οποίες είναι εθνικά ουσιώδεις, υπαρκτές, σταθερές”. Για το θέμα της εναλλαγής διοικητών στο στρατηγείο της Λάρισας, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ Σμύρνης και Λάρισας και να δοθούν διασφαλίσεις “ως προς την παρουσία μας και στη Σμύρνη. Η νέα δομή, βεβαίως, πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτυχών της, χωρίς δηλαδή να αποκλειστεί κάποιο ζήτημα, όπως αυτό της Λάρισας. Ο κανονισμός για τις διοικητικές θέσεις θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο Αιγαίο”.

Εξοπλιστικά, στρατόπεδα, ταμεία
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που συσχέτιζαν τις πιέσεις για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας με τα συμφέροντα ορισμένων χωρών στον τομέα των εξοπλισμών, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: "Θα ήμασταν πολύ ευχάριστοι εάν διευρύναμε τις αμυντικές δαπάνες. Το κριτήριό μας όμως είναι εθνικό, στρατηγικό, επιχειρησιακό. Οι εταίροι μας ενδιαφέρονται για το ενδεχόμενο η δημοσιονομική μας κρίση να μας κάνει υπερήμερους σε σχέση με συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε για τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα".
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης των παλιών στρατοπέδων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι "υπάρχουν στρατόπεδα που δεν είναι εμπορικώς εκμεταλλεύσιμα, τα οποία είναι μέσα στον πολεοδομικό ιστό. Αυτά πρέπει να αποδοθούν σε κοινωνικές χρήσεις".
Τέλος, ανέφερε ότι εξετάζεται η προοπτική δημιουργίας ενός -έναντι των τριών, σήμερα- Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων και ενός Μετοχικού Ταμείου για το αστυνομικό προσωπικό, για να διασφαλιστεί η ομαλή καταβολή των επικουρικών συντάξεων. Η διαχείριση των χαρτοφυλακίων των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού θα ανατεθεί στην ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας 9.000 φιλάθλων στον Πρωθυπουργό για τη μετάδοση της ΝΕΤ στο ΟΣΦΠ-ΑΕΚ!



Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μετάδοση του ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΑΕΚ στάλθηκε σήμερα το πρωί στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, στο γραφείο του πρωθυπουργού και στα γραφεία της ΕΡΤ!...



...Την επιστολή υπογράφουν, μάλιστα, 9.000 φίλαθλοι διαφόρων οπαδικών προτιμήσεων, διαμαρτυρόμενοι για τη μετάδοση του συγκεκριμένου αγώνα.

Αναλυτικά το κείμενο που απεστάλη στον υπουργό:

«Προς: Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο

Κοιν.: Πρόεδρο ΕΡΤ
Κοιν: Γραφείο Πρωθυπουργού
Θέμα: Κείμενο Διαμαρτυρίας για ΕΡΤ

Με το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα θα θέλαμε να σας καταθέσουμε το παρακάτω κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο μέσα σε διάστημα μόλις μία εβδομάδας υπέγραψαν σχεδόν 9000 συμπολίτες μας, όλων των πολιτικών και οπαδικών αποχρώσεων. Σας παρακαλούμε να το μελετήσετε και να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο, όπως πιστεύουμε, αίτημα ημών και όχι μόνο.

Με τιμή

AEK Internet Fan Club
http://www.aek.com
webmaster@aek.com»

Η επιστολή

Καταγγελία κατά της εθνικής τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ είναι μια Δημόσια επιχείρηση που κατά μεγάλο μέρος τα έσοδα της προέρχονται από τον Ελληνικό λαό. Για το λόγο αυτό και σε ότι αφορά τον τομέα της ενημέρωσης και ειδησεογραφίας, η αυτονόητη υποχρέωση των συντελεστών των εκπομπών είναι να αντιμετωπίζουν όλους τους Έλληνες ισότιμα προσπαθώντας να παρουσιάσουν τα γεγονότα όσο το δυνατό πιό αντικειμενικά.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στο αθλητικό τμήμα του σταθμού. Τόσο στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, όσο και στις σχετικές ενημερωτικές εκπομπές, οι σχολιαστές των αγώνων και οι παρουσιαστές των εκπομπών, ειδικότερα οι κ.κ. Νίκος Κατσαρός και Παύλος Παπαδημητρίου, μεροληπτούν συστηματικά υπέρ της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και ενάντια σε όλες τις αντίπαλες Ελληνικές ομάδες στην ποδοσφαιρική διοργάνωση της Super League.

Κάναμε υπομονή αρκετό καιρό μήπως καταλάβουν το λάθος τους και διορθωθούν, αλλά δυστυχώς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν βρίσκονται σε κάποιο οπαδικό ή ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Συμπεριφέρονται αλλαζονικά, σαν να είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ, και πιθανότατα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο να πληρώνουμε (και) εμείς τους προκλητικά παχηλούς μισθούς των κυρίων Κατσαρού και Παπαδημητρίου, ενώ αυτοί από την πλευρά τους να μην επιτελούν σωστά το έργο τους. Ζητάμε την απομάκρυνση τους από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την αντικατάσταση τους από δημοσιογράφους που μπορούν να ανταπεξέλθουν επάξια στον ρόλο του αντικειμενικού σχολιαστή και παρουσιαστή όπως επιβάλλεται.

Η εικόνα και η φωνή της ΕΡΤ μπαίνουν σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας και είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους τους αρμόδιους ότι το περιεχόμενο των εκπομπών θα πρέπει να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό όλους τους τηλεθεατές και όχι μόνο μια μικρή μερίδα αυτών. Είναι κρίμα να χαλάει η ομολογουμένως καλή εντύπωση που έχει ο κόσμος για την ΕΡΤ λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων της οι οποίοι όχι μόνο αμοίβονται πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού αλλά δεν επιτελούν ούτε στο ελάχιστο το καθήκον τους.

http://www.sportdog.gr

ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΄΄HIGH΄΄ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ NASA

Κοκαΐνη στη μονάδα κατασκευής δορυφόρων



ΣΤΗ ΝΑΣΑ

Επείγουσα έρευνα διενήργησε η NASA στο Orbiter Processing Facility Number 3 έπειτα απο την ανακάλυψη μιας μικρής σακούλας με κοκαΐνη. Κάθε υπάλληλος εξετάστηκε για να βρεθεί αν κάποιος...

ήταν υπο επίρρεια ναρκωτικών .Κανείς τους όμως δεν βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της κοκαΐνης και παραμένει

«Τίγκα» στα ναρκωτικά των εισβολέων εποίκων - λαθρομεταναστών είναι η Πάτρα !


Αθήνα, Ελλάδα 14/01/2010 19:27 (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)

(Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - Συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών στην Πάτρα για ναρκωτικά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών στην Πάτρα για ναρκωτικά

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, που διενεργήθηκε εχθές και ώρα 11:00, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση με συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πάτρας και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης ΟΛΠΑ, εντοπίσθηκε 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε προμηθευτεί ηρωίνη βάρους 0,5 γραμμαρίων από 25χρονο αλλοδαπό, έναντι του ποσού των 20 ευρώ.

Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε στην ίδια περιοχή, ένας ακόμη αλλοδαπός, ηλικίας 19 ετών, συνεργάτης του 25χρονου, ο οποίος κατείχε 4,2 γραμμάρια κατεργασμένης ινδικής κάνναβης, που είχε σκοπό να προμηθεύσει σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και συνολικό χρηματικό ποσό 805 ευρώ, που κατείχαν οι δύο αλλοδαποί, κατασχέθηκαν, ενώ για το συμβάν σχηματίσθηκε φάκελος δικογραφίας από τη...

Λιμενική Αρχή Πάτρας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επίσης, σε ανάλογη συντονισμένη επιχείρηση, στην πόλη της Πάτρας, χθές και περί ώρα 18:00, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, αξιοποιώντας πληροφορίες, κανόνισαν συνάντηση με 18χρονο αλλοδαπό, προκειμένου να αγοράσουν τέσσερις δόσεις ηρωίνης, βάρους 0,5 γραμμαρίων έκαστη, αντί του ποσού των 80 ευρώ.

Ο 18χρονος, μετά τη σύλληψή του, δήλωσε ότι είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από 16χρονο αλλοδαπό. Κατόπιν αυτού, κανονίσθηκε νέα συνάντηση στο κέντρο της Πάτρας, κατά την οποία ο 16χρονος συνελήφθη, τη στιγμή που παρέδιδε, στον 18χρονο, έναντι ποσού 80 ευρώ, τέσσερις δόσεις ηρωίνης βάρους 0,5 γραμμαρίων έκαστη.

Οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και χρηματικό ποσό 2.410 ευρώ, που κατείχε ο 18χρονος, κατασχέθηκαν, ενώ εις βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίσθηκε φάκελος δικογραφίας από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Τέλος, χθές και περί ώρα 14:30, δύο αλλοδαπές, ηλικίας 26 και 43 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας ημεδαπός ηλικίας 63 ετών, επισκέφθηκαν στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κρατείτο στην Υπηρεσία προκειμένου να παραδοθεί στο Τμήμα Αλλοδαπών Πάτρας.

Μετά το επισκεπτήριο, ο 24χρονος κρατούμενος, ζήτησε να παραδοθεί στην 26χρονη μία χειραποσκευή που έφερε μαζί του όταν είχε συλληφθεί.

Ακολούθησε έλεγχος της χειραποσκευής από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στη χειραποσκευή, υπήρχε σακούλα δώρου φιάλης, εντός της οποίας βρέθηκαν δύο συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.055,02 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες σε σφραγισμένο κουτί γνωστής μάρκας ποτού, καλυμμένου με αλοιφή VICKS.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ εις βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε φάκελος δικογραφίας από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξάρθρωση σπείρας με έντεκα διαρρήκτες




Έσπαγαν τα τζάμια των σταθμευμένων αυτοκινήτων και άρπαζαν όποιο αντικείμενο είχε αφήσει μέσα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ.
Έντεκα άνδρες -όλοι αραβικής καταγωγής- είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς μέσα σε διάστημα περίπου σαράντα ημερών, είχαν...


προχωρήσει σε πάνω από 50 κλοπές, αφού πρώτα είχαν προκαλέσει δολιοφθορές στα αυτοκίνητα, στα οποία εντόπιζαν αυτό που ήθελαν να αρπάξουν.
Η δράση τους όμως έλαβε τέλος, όταν την περασμένη Τρίτη οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατάφεραν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση να συλλάβουν αρχικά τους δύο αλλοδαπούς της συμμορίας, οι οποίοι ετοιμάζονταν να δράσουν και πάλι. Στην κατοχή τους μάλιστα βρέθηκε και ένα φορητό cd player, το οποίο είχαν αρπάξει λίγη ώρα πριν από ένα ακόμη ΙΧ.
Ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς με συντονισμένες κινήσεις οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη άλλων 9. Όλοι είναι ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών, αραβικής καταγωγής, δηλώνοντας ότι είναι Παλαιστίνιοι. Από τα στοιχεία όμως που προέκυψαν, φάνηκε ότι πρόκειται για ένα… συνοθύλευμα εθνικοτήτων, αφού άλλοι είναι από Λίβανο, άλλοι από Συρία κ.τ.λ.
Όπως ανακοινώθηκε η σπείρα των Αράβων, ήταν χωρισμένη πάντα σε ομάδες των τριών ατόμων, με ακτίνα όλη την πόλη. Έκαναν δηλαδή από το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες βόλτες στους δρόμους και τις γειτονιές του Ηρακλείου και όπου έβρισκαν… υποψήφιο αυτοκίνητο, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσπαγαν το τζάμι και έκλεβαν τα πράγματα που υπήρχαν σε αυτό.
Τα κλοπιμαία
Οι εντατικοί ρυθμοί με τους οποίους… εργάζονταν οι κλέφτες φάνηκαν από το μεγάλο όγκο των κλοπιμαίων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια τους, όπου και διενεργήθηκαν έλεγχοι από τους αστυνομικούς.
Οι δράστες είχαν καταφέρει, σπάζοντας τα τζάμια των αυτοκινήτων, να αρπάζουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες αντικείμενα όπως: φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), φωτογραφικές μηχανές, φορητά ράδιο cd, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά οράσεως και ηλίου, είδη ένδυσης, χαρτοφύλακες, τσάντες μεταφοράς laptop και φωτογραφικών μηχανών κ.τ.λ.
Η ΤΟΛΜΗ

Η ΑΪΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ

Μια από τις τρομακτικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή της Αϊτής που μετέδωσαν τα ξένα ΜΜΕ

188 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, οφείλουν να τρέφουν αιώνια ευγνωμοσύνη στην Αϊτή, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, μέσα στις φοβερές φλόγες και τις πύρινες ρομφαίες του 1821!

Την ώρα που η Ελλάδα μάτωνε από τις αμέτρητες σφαγές των Τούρκων, την ώρα που δινόταν ο ύστατος αγώνας τουΕλευθερία ή Θάνατος, την ώρα που παλεύαμε εντελώς μόνοι εναντίον της πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την ώρα που όλοι ήταν εναντίον μας, όπως η Ιερά Συμμαχία και οι Ξένες Δυνάμεις, την ώρα της αιώνιας εθνικής μας μοναξιάς, μια τόσο μακρινή χώρα, ένα τίμιο αδελφικό χέρι, ήρθε να μας δώσει κουράγιο και συμπαράσταση, ελπίδα και δύναμη!

Και το χέρι αυτό, δεν άλλο παρά της Αϊτής, που αναγνώρισε την Εθνική μας Ανεξαρτησία στις 15 Ιανουαρίου του 1822! Εκατόν ογδόντα οκτώ (188) ακριβώς χρόνια πριν! Και μάλιστα έξι (6) μήνες προτού τη συγκλονιστική νίκη του Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, κατά του τακτικού Τουρκικού Στρατού υπό τον Δράμαλη (26 Ιουλίου 1822)! Και οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια νωρίτερα από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου (22 Ιανουαρίου 1830), με το οποίο αναγνωριζόταν επιτέλους η Ανεξαρτησία της Ελλάδος…

188 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Το Προεδρικό Μέγαρο της Αϊτής κατέρρευσε πλήρως, μαζί με ολόκληρο το Πορτ-ο-Πρενς των 2,5 εκ. κατοίκων

Σήμερα, 188 χρόνια μετά, η Αϊτή έχει ανάγκη από τη δική μας βοήθεια! Ολοσχερώς κατεστραμμένη, με χιλιάδες θύματα, με ισοπεδωμένη και καταματωμένη την πρωτεύουσά της, με πόνο, πείνα, κραυγές απελπισίας και σπαραχτικά παιδικά κλάματα!

Και εκτός από την αυτονόητη βοήθεια σε υλικά, τεχνικά και σωστικά μέσα, χωρίς χρονοτριβές και κωλυσιεργίες, με άμεσηΕλληνική Αποστολή επιτόπου των ειδικών και Ελληνικών Ομάδων Διάσωσης και της εξαιρετικά αποτελεσματικής και έμπειρης Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών - ΕΜΑΚ, η Ελλάδα και όλοι μαζί οι Έλληνες επιβάλλεται για λόγους τιμής και ευγνωμοσύνης, να ανταποδώσουν το μεγάλο καλό της Αϊτής στο λαό μας, με το χτίσιμο τουλάχιστον ενός σύγχρονου, μεγάλου και εξοπλισμένου Νοσοκομείου, καθώς και με την ανέγερση ενός σύγχρονου Σχολείου, με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, χώρους άθλησης, πολιτισμού και εργαστηρίων!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ»

με τη συνδρομή ιδιωτών, ναυτιλιακών, κατασκευαστικών εταιρειών, Εκκλησίας & Ομογένειας

Η ανέγερση μιας μεγάλης, σύγχρονης, αντισεισμικής Νοσοκομειακής Μονάδας, πλήρως εξοπλισμένης στη θέση του κατεστραμμένου Νοσοκομείου του Πορτ-ο-Πρενς, θα αποτελέσει μεγάλη ανακούφιση για τον πληθυσμό των 2,5 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων της Πρωτεύουσας, στην πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, με τεράστια ανεργία και κοινωνικά προβλήματα!

Το Νοσοκομείο αυτό, μπορεί να αναγερθεί με την συνδρομή Ελλήνων ιδιωτών, ιδρυμάτων και την ενεργό εμπλοκή ναυτιλιακών και κατασκευαστικών ελλαδικών και κυπριακών εταιρειών!

Μπορεί επίσης να εξοπλισθεί με διενέργεια Εράνων από την Εκκλησία της Ελλάδος, της Κύπρου και τις άλλες Αρχιεπισκοπές Εξωτερικού του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και με γενναίες προσφορές της Ομογένειας από ολόκληρο τον κόσμο!

Τραυματισμένο παιδί στο κεφάλι και το σαγόνι που βγήκε μέσα από τον τάφο των χαλασμάτων

Το Νοσοκομείο αυτό, που θα περιλαμβάνει και μικρό, Ορθόδοξο Ιερό Ναό, θα ονομαστεί «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ», με την πιο αντιπροσωπευτική δηλαδή ελληνική ονομασία, που καταδεικνύει την κοινή εθνική προσπάθεια των Ελλήνων στους αιώνες και αντικατοπτρίζει την τεράστια, παγκόσμια, πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά του Ελληνικού Πολιτισμού σε Ανατολή και Δύση!

ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»

με τη συνδρομή εράνων στα ελλαδικά, κυπριακά και ομογενειακά σχολεία

Είναι επίσης χρέος του λαού μας και της παιδείας του, να αναλάβει εξολοκλήρου την ανέγερση ενός σύγχρονου, αντισεισμικού, μεγάλου Σχολικού Συγκροτήματος, με όλες τις απαραίτητες, αίθουσες, γυμναστήρια, θέατρα, εργαστήρια, Η/Υ και υπαίθρια γήπεδα, προσφορά στα παιδιά και την παιδεία της Αϊτής, που με την πολιτική/διπλωματική βοήθεια της τότε, στα 1822, βοήθησε τη χώρα μας να οικοδομήσει τη δικής ανεξαρτησία, τη δική της ελεύθερη παιδεία και να γλυτώσει τα παιδιά της από τη σκλαβιά, το παιδομάζωμα, την άγνοια και τον πικρό θάνατο!

Το Σχολείο αυτό, θα μπορούσε να ανεγερθεί και να εξοπλισθεί με τη διενέργεια Εράνων σε όλα τα Ελληνικά Σχολεία, Ελλάδος, Κύπρου και Ομογένειας, με την άδεια και τη φροντίδα των αντίστοιχων Υπουργείων Παιδείας, ώστε να αποτελέσει τελικά επίτευγμα αποκλειστικά όλων των Ελλήνων Μαθητών, τους οποίους θα ευαισθητοποιήσει, θα συνενώσει και θα κινητοποιήσει σε έναν κοινό, ανώτερο, ανθρωπιστικό σκοπό! Σε έναν σκοπό Παιδείας και Ανθρωπιάς!

Το μεγάλο αυτό Σχολικό Συγκρότημα, θα μπορούσε να ονομασθεί «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Δασκάλου, ο οποίος και διατηρούσε αλληλογραφία με τον Πρόεδρο της φρεσκοεπαναστατημένης τότε ΑϊτήςΖαν Πιερ Μπουαγιέ, ο οποίος και τελικά υπήρξε ο πρώτος ξένος ηγέτης που αναγνώρισε την Εθνική μας Ανεξαρτησία στα 1822!

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Για την υλοποίηση των παραπάνω, απαιτείται η επίσημη συμμετοχή της Κυβέρνησης, σε ρόλο κεντρικό και συντονιστικό, ώστε να υπάρξει επίσημη δέσμευση και γρήγορο αποτέλεσμα, με εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού και τωνΥπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας, ενώ είναι απαραίτητη και απόλυτα καθοριστική η συμμετοχή της Εκκλησίας μας, των Σχολείων και η βοήθεια των ΜΜΕ.

Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε σε μια τόσο δύσκολη ώρα, εκείνους που μας βοήθησαν σε μια αντίστοιχη δική μας δύσκολη ιστορική στιγμή!

Έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να σταθούμε έμπρακτα σαν λαός κοντά στην Αϊτή!

Σε μια προσπάθεια που θα μας ενώσει και θα μας γεμίσει και πάλι συγκίνηση, χαρά και εθνική υπερηφάνεια!

Αλλά θα μας οπλίσει ταυτόχρονα με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουμε με επιτυχία και τα δικά μας δύσκολα οικονομικά προβλήματα!

Θα τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες, το ξέρουμε, κάνουμε θαύματα!

www.NOIAZOMAI.net

Τουρκικά αλιευτικά εκδιώχθηκαν από τα Ίμια - Επτά παραβιάσεις του ΕΕΧ σήμερα




Τουρκικά αλιευτικά σκάφη εκδιώχθηκαν από ελληνικά περιπολικά σκάφη πριν λίγες ώρες από τα Ίμια, κάνοντας σαφές ότι εφέτος στο "κυνήγι της τσιπούρας" η ελληνική πλευρά θα τηρήσει λιγότερο ανεκτική στάση απέναντι στους Τούρκους λαθραίους αλιείς γύρω από τα εν λόγω ελληνικά νησιά. Αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στην περιοχή μόνο ένα τουρκικό αλιευτικό και αυτό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Επίσης αυτή την στιγμή υπάρχουν έξι ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή τα οποία ψαρεύουν νόμιμα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Βέβαια στην περιοχή εντοπίστηκε να περιπολεί ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, αλλά θεωρείται ότι κινήθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων τουρκικών ασκήσεων ανατολικά της Ρόδου. Επίσης τουρκικά ελικόπτερα εθεάθησαν στην περιοχή νότια των Ιμίων. Το πρωί τουρκικά αλιευτικά είχαν προσεγγίσει τα Ίμια, αλλά ελληνικά περιπολικά τα απομάκρυναν προειδοποιώντας τους ότι βρίσκονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου, αν εξακολουθήσουν αυτή την συμπεριφορά.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα τουρκικά αλιευτικά με τα ελληνικά περιπολικά «ήρθαν πολύ κοντά» και τότε έκανε την εμφάνισή του σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Το τουρκικό περιπολικό δεν επενέβη, αυτή την στιγμή εξακολουθεί να επιτηρεί την περιοχή εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις του τουρκικού στόλου, λόγω της χθεσινής ΤASMO και την νέας που ξεκινάει αύριο, πάλι με χρήση πυρών.
Σήμερα δέκα τουρκικά μαχητικά F-16 από τις βάσεις της Μπαντίρμα και τοι Μπαλίκεσιρ μπήκαν στο βόρειο και κεντρικό τομέα του Αιγαίου. Τα 6 μπήκαν από Χίο-Σάμο και προχώρησαν σε τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ και τα 4 από Λέσβο-Λήμνο - απ'όπου και εξήλθαν - και προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις του ΕΕΧ.
Στα Ίμια κάθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνονται αλιευτικά των δύο χωρών για την αλιεία τσιπούρας, λόγω της μεγάλων αριθμών του ψαριού που συγκεντρώνεται στην περιοχή για αναπαραγωγή. Τις προηγούμενες χρονιές ήταν πρακτικά αδύνατον για τους Έλληνες αλιείς να ψαρέψουν λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων από τα τουρκικά περιπολικά.

defencenet

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΄΄ΠΑΙΚΤΗΣ΄΄ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Women of Cristiano Ronaldo

Jordan Jardel - 2002

Women of Cristiano Ronaldo

Karina Ferro - 2002 and 2005

Women of Cristiano Ronaldo

Daniele Aguiar - 2005

Women of Cristiano Ronaldo

Isabel Figueir - 2005

Women of Cristiano Ronaldo

Diana Chaves - 2006

Women of Cristiano Ronaldo

Nuria Bermudez - 2006

Women of Cristiano Ronaldo

Soraia Chaves - 2006

Women of Cristiano Ronaldo

Merche Romero - 2006

Women of Cristiano Ronaldo

Luciana Abreu - 2007

Women of Cristiano Ronaldo

Gemma Atkinson - 2007

Women of Cristiano Ronaldo