Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...



ΓΑΤΑ LOL

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ «ΕΛΛΑΔΑ»


ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ. ΜΗ ΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΓΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/09/blog-post_6254.html




1. ΣΥΝΤΑΓΗ BILDERBERG:

Και η συνταγή για να το επιχειρήσουν είναι μελετημένη και καλά σχεδιασμένη.

Πρόκειται για μια συνταγή που είναι απόλυτα ενταγμένη στο πλαίσιο γενικότερων υπερεθνικών σχεδιασμών.

Η αρχιτεκτονική της BILDERBERG όρισε με σαφήνεια το περίγραμμα αυτού του σχεδιασμού σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα «καλύτερα προοδευτικά μυαλά του κόσμου» (κατά δήλωση ΠΑΣΟΚ, κλήθηκαν να εξειδικεύσουν αυτό το περίγραμμα στο συμπόσιο της Σύμης, και ως μια BILDERBERG Νο2, ήρθαν να το προσαρμόσουν στην μετακαραμανλική πασοκολάγνα εποχή.



Ο «εκλεκτός της καρδιάς τους» Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είναι αυτός που θα κληθεί να φέρει σε πέρας το πιο ύπουλο ανθελληνικό σχέδιο όλων των εποχών.

2. ΚΟΚΤΕΙΛ ΤΡΙΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ:

Τρία πράγματα είναι αυτά που συνθέτουν το σύγχρονο πολιτικό σκηνικό.

Α. Η δεδηλωμένη του Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο της Νέας Υόρκης:
Μια δεδηλωμένη που μέσα από τη σαφέστατα προσανατολισμένη αρλουμπολογία της πρασινοαναπτυξιακής κουταμάρας, δηλώνει απερίφραστη υποταγή - πριν απ όλα θεσμική υποταγή - στο υπερεθνικό και παγκοσμιοποιημένο, πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει:
- Σε επίπεδο πολιτικής: αποκρουστικότατο υποτακτισμό.
- Σε επίπεδο οικονομίας: Ολόπλευρη επιδρομή, απόλυτη εξαθλίωση για το λαό, και υπεργιγάντωση των οικονομικά ισχυρών σε όλα τα επίπεδα.
- Σε επίπεδο κοινωνίας: Πλήρη αποσάρθρωση, πολυπολιτισμικό ευνουχισμό, και αποδιάρθρωση των πάντων.

Β. Το πιεστικό για τη χώρα μας γεωπολιτικό γίγνεσθαι:
Με ανοικτά τα κορυφαία εθνικά μέτωπα, και - το χειρότερο - με διαφαινόμενη την πολιτική εξουσιοδότηση για τη διαχείρισή τους, σ ένα κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και σ έναν ηγέτη (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), των οποίων ο βίος και η πολιτεία, μόνο την εθνική περηφάνια δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπηρέτησαν κατά το παρελθόν, δε θα ήταν υπερβολή να υποθέσουμε πως οι μετεκλογικές σελίδες τις σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, θα είναι από τις μελανότερες της ελληνικής ιστορίας.

Γ. Η υπό διαμόρφωση «γεωγραφία της οικονομίας»:
Δηλαδή αυτή που δε θα καθορίσει απλά την κατεύθυνση της αναπτυξιακής δυναμικής για τα επόμενα τριάντα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή επομένως και την Ελλάδα, αλλά εν πολλοίς θα κληθεί να απαντήσει έμπρακτα στο καθοριστικό δίλημμα:

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΟΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ή ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΧΩΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ???»

Και επειδή όλα δείχνουν πως οι κυρίαρχες επιλογές κινούνται στη λογική της πιο απροκάλυπτης υποταγής, οι κίνδυνοι να βρεθεί η χώρα εγκλωβισμένη σ ένα επικίνδυνο πλέγμα επιλογών αποικιακού τύπου εξάρτησης πολιτικής και οικονομικής, ρίχνουν πλέον απειλητικά τη βαριά σκιά τους στη διαφαινόμενη κατεύθυνση των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη περίοδο.

3. Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ:

Ένας λαός παραιτημένος, παραδομένος στα φραστικά περιτυλίγματα με τα οποία καλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο των εγκληματικών τους επιλογών, θα συνιστά τον καταλύτη που χρειάζονται για να θέσουν σ εφαρμογή τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Ένας λαός αποφασισμένος ν αντισταθεί στα πλαστικά ιδανικά που κρύβουν πίσω από τα πλαστικά σημαιάκια κάθε απόχρωσης, εξοπλισμένος με εθνική περηφάνια και αποφασιστικότητα να σταθεί περήφανος και ορθός, θα τους χαλάσει τα σχέδια και θα βάλει πλώρη για να πάρει ο ίδιος τα χέρια του - μέσα από τις δραστικές μετεκλογικές πολιτικές ανακατατάξεις που θα έρθουν - το μέλλον της χώρας του και το αύριο των παιδιών του.

Αυτή τη φορά οι σειρήνες του ψεύδους και της πολιτικής εξαπάτησης, πρέπει να φάνε το πιο ισχυρό χαστούκι γιατί πραγματικά η χώρα μας βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη καμπή.

Τώρα είναι η ώρα για περήφανους πολίτες γιατί.
Μετά τις εκλογές θα είναι αργά για μετανοιωμένους και κοψοχέρηδες πολίτες.

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί στην ιστορία, και αν επαναληφθεί θα είναι η πιο επικίνδυνη φάρσα και για μας και για τον τόπο.

Προφυλακίστηκε ο βοηθός του Γενικού Διευθυντή Ασφάλειας Τουρκίας για ανάμειξη σε εμπόριο ναρκωτικών


Συγκλονίζεται η Τουρκία με τη δημοσίευση της είδησης για την προφυλάκιση του βοηθού του Γενικού Διευθυντού Ασφάλειας της Τουρκίας, Εμίν Αρσλάν.Σοκ έχει προκαλέσει στην τουρκική κοινή γνώμη η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου να διατάξει την προφυλάκιση του νούμερο δυο στην ιεραρχία της πανίσχυρης Γενικής Ασφάλειας της Τουρκίας. Το δικαστήριο με την απόφασή του αυτή αναίρεση την απόφαση των εισαγγελών να αφεθεί ελέυθερος μετά την απολογία του, που έλαβε χώρα πριν τη γιορτή του Μπαϊραμιού. Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε η παύση των καθηκόντων και η απόλυση του ΕμίνΑσλάν, απόφαση που εστάλη στον πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας για επικύρωση. Ο βοηθός του γενικού διευθυντή της Ασφάλειας και οι δυο ανώτατα στελέχη της ασφάλειας παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με το αιτιολογικό ότι είχαν σχέσεις με συμμορία παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.
Τις προηγούμενες μέρες η ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης έκανε έφοδο σε τρία εργοστάσια παραγωγής ηρωίνης, κατάσχοντας ναρκωτικά αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Επικεφαλείς της συμμορίας ήταν δυο άτομα στην κυριολεξία υπεράνω πάσης υποψίας. Ο ένας ήταν ο διδάκτωρ χημικός μηχανικός Rıza Işık, που εργαζόταν ως εμπειρογνώμονας στην τουρκική ασυνομία, και ο επιχειρηματίας Χαμπίμπ Κανάτ (Habib Kanat), γνωστός στην 'καλή κοινωνία' της Κωνσταντινούπολης ως ο ευεργέτης των φτωχών και των αδυνάτων.

ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ

Πολωνία:Πέρασε νόμος για τον "φαρμακευτικό ευνουχισμό" των παιδεραστών.


Η Δίατα, η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, με την οποία θεσπίζεται ο υποχρεωτικός φαρμακευτικός ευνουχισμός, σε περιπτώσεις εγκλημάτων παιδεραστίας και αιμομιξίας.
Η τροποποίηση υπερψηφίστηκε από 400 βουλευτές, καταψηφίστηκε από έναν, ενώ δύο απήχαν.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις...
ένα άτομο που καταδικάζεται για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών, ή ενός μέλους της οικογένειάς του "θα υποβάλλεται υποχρεωτικά βάσει απόφασης του δικαστηρίου σε φαρμακευτική θεραπεία και ψυχοθεραπεία, προκειμένου να κατασταλούν οι σεξουαλικές του ορμές", παράλληλα με την ποινή φυλάκισης που του επιβάλλεται.
Το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη γνωμοδότηση ψυχιάτρων, σεξολόγων και ψυχολόγων πριν ορίσει την θεραπεία που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τασκ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτέμβρη, ύστερα από τη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα που κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε επί έξι χρόνια την 21χρονη πλέον κόρη του, υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολωνική κοινή γνώμη.

Συλλήψεις ανηλίκων αλλοδαπών για κλοπές άνω των 280.000 ευρώ




Τη σύλληψη τριών ανηλίκων στο Αιγάλεω, για διακεκριμένες κλοπές από οικίες, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Η λεία των ανηλίκων διαρρηκτών ξεπερνά τα 280.000 ευρώ.Πρόκειται για τρεις υπηκόους .........
Αλβανίας (ROMA), ηλικίας 13, 14 και 15 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα, μαζί με τουλάχιστον τέσσερις ομοεθνείς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και από το Μάιο του 2009, στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, διέπρατταν κλοπές από οικίες, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και χρήματα.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές από οικίες και μια κλοπή από εταιρεία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (50.000) ευρώ και τις 13.000 δολάρια Η.Π.Α και Καναδά, ενώ η συνολική αξία των κοσμημάτων και των λοιπών αντικειμένων ανέρχεται στο ποσό των 222.000 ευρώ.

Άρχισαν οι μηνύσεις για δημοσίευση δημοσκοπήσεων


Δύο blogs δημοσιοποιούν ότι πρόσωπα που φέρονται ως διαχειριστές τους έχουν λάβει κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση λόγω φερόμενης παράβασης του νόμου περί απαγόρευσης δημοσκοπήσεων, κατόπιν μηνύσεως.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας της απαγόρευσης, αλλά και της δικαστικής κρίσης κατά πόσον η απαγόρευση, συνταγματική ή όχι, αφορά και τα ιστολόγια.

Από τον Ιούλιο που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος έχω αναλύσει τους λόγους για τους οποίους αυτή η απαγόρευση αποτελεί έναν περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, ο οποίος δεν πληρεί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το Σύνταγμα.


H ταλαιπωρία που θα υποστούν αυτοί που έχουν κληθεί για προκαταρκτική εξέταση και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούν στο ακροατήριο, εκτός αν ένας φωτισμένος εισαγγελέας προβεί στον έλεγχο συνταγματικότητας του Ν.3603/2007 και τους απαλλάξει με διάταξη, θα είχε λυθεί, αν είχε θεσμοθετηθεί η ατομική συνταγματική προσφυγή, οπότε κάθε πολίτης θα μπορούσε να προσβάλλει άμεσα την συνταγματικότητα του νόμου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, όπως πρότεινα σε προηγούμενο ποστ.


Πέραν όμως αυτού, αν παρακάμψουμε το θέμα της αντισυνταγματικότητας, η διατύπωση του Ν.3603/2007 δεν περιλαμβάνει την απαγόρευση δημοσίευσης στατιστικών "τάσεων" (όχι πρόθεσης ψήφου) σε διαδικτυακά μέσα. Η ίδια η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής έχει διατυπώσει στην σχετική έκθεσή της την άποψη ότι το νομοσχέδιο αφήνει αρρύθμιστο το ζήτημα της δημοσίευσης στο Διαδίκτυο και ιδίως στα blogs.


Μάλιστα, η απορία που διατύπωνε τότε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, δηλ. του κατά πόσον τα blogs υπάγονται στην έννοια του "ηλεκτρονικού τύπου" που αναφέρει το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, έχει ήδη επιλυθεί νομολογιακά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με την απόφαση 44/2008:


Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:

"ο όρος "ηλεκτρονικός τύπος" έχει μέχρι τώρα χρησιμοποιηθεί από τη νομολογία αδιακρίτως κατ' αντιδιαστολή προς το γραπτό τύπο, για να χαρακτηρίσει τα πιο σύγχρονα μέσα ενηέρωσης και ιδίως την τηλεόραση και, συνεπώς, δεν μπορούν να υπαχθούν σε αυτόν τα ιστολόγια παρά μόνον η διαδικτυακή μορφή των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή οι ιστοσελίδες των εφημερίδων, των περιοδικών, των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών. "

Η απόφαση βέβαια προχωράει σε αναλογική εφαρμογή του Νόμου περί Τύπου, αλλά καθόσον πρόκειται για απόφαση πολιτικού δικαστηρίου, ως προς το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, δεδομένου ότι στο ποινικό δίκαιο δεν επιτρέπεται η αναλογική εφαρμογή απαγορευτικών διατάξεων.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι τελικά καλούνται τα ιστολόγια να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά (το επιχείρημα - υπεκφυγή περί ".com" δεν έχει καμία νομική βασιμότητα), σε μία υπόθεση που αξίζει, αν δεν υπάρχει μια σαφής διάγνωση αντισυνταγματικότητας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, να κριθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως παράνομος περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης.



Παρακολουθούσα με ανοιχτό το στόμα (για ανεξήγητους λόγους χάσκω συχνά τελευταίως) την απελπισμένη προσπάθεια του (όντως συμπαθέστατου) κ. Χρυσόγελου

των Οικολόγων Πράσινων στο ντιμπέιτ, να αποσυνδέσει την ιστορία από την πολιτική (ή το αντίστροφο, αν δεν αντελήφθην καλώς).

Ερωτώμενος για τις θέσεις του κόμματός του περί μειονοτήτων στην Ελλάδα, περί την FYROM κι άλλα σχετικά με τον τρόπο που ο κ. Τρεμόπουλος αντιλαμβάνεται το σύμπαν (στην περιοχή Φλώρινας), ο κ. Χρυσόγελος εξερράγη δηλώνοντας: άλλο η ιστορία κι άλλο η πολιτική!

Απορώ (με την καλήν έννοιαν του θαυμάζω): ως γνήσιο τέκνο του Διαφωτισμού ο κ. Χρυσόγελος προφανώς γνωρίζει ότι η ιστορική γνώση («αφήγηση» τη λένε τώρα ορισμένοι) καθορίζει την πολιτική διαμόρφωση όλων -τις πολιτικές θέσεις, τις πολιτικές επιλογές, τη στάση ζωής- όλα αυτά είναι σχετικά με την ιδεολογία του καθενός (και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο τάξεων). Η πολιτική χωρίς την ιστορία είναι α-νόητη, δεν νοείται. Το πολιτεύεσθαι προϋποθέτει, αν όχι την α-λήθεια, τουλάχιστον τη μη λήθη.

Αλλωστε τον κ. Χρυσόγελο τον διαψεύδει το ίδιο του κόμμα! Του οποίου οι θέσεις για τα εν λόγω θέματα μιαν πολιτική (για αυτά) μάς προτείνουν κι όχι μιαν ιστορική εκδοχή, ένα δοκίμιο, μια πραγματεία.

Τέλος, για όσους τελευταίως θεωρούν (και με επιμονή λανσάρουν στον Τύπο) την ιστορία ως απλή αφήγηση (που αφορά την «αλήθεια του καθενός» ή συμβάλλει στη δημιουργία του «φαντασιακού» των πολιτών) τούς διαψεύδει η ίδια η λέξη. Σύμφωνα με το ΛΕΞΙΚΟ η ιστορία περιγράφει αυτό που ίσταται, που στέκει, που έχει εξετασθεί και στερεωθεί (αποδειχθεί).

Μπορεί το αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας να είναι λεγόμενο ή αμφιλεγόμενο, όμως η ιστορία ασχολείται μαζί του κατατείνοντας προς το πρώτο κι όχι προς το δεύτερο, ώσπου να εξακριβωθεί η αλήθεια (επιβεβαιώνοντας ή αναθεωρώντας). Συνεπώς ιστορίες μπορεί να αφηγείται ο καθένας. Η ιστορία όμως το αποφεύγει…ΠΗΓΗ

Οι Βαρδινογιάννηδες αγόρασαν την SHELL HELLAS. Άλλαξε οριστικά το τοπίο στην διακίνηση καυσίμων στην Ελλάδα!


Στον έλεγχο της Μότορ Όιλ περνά το δίκτυο των πρατηρίων καυσίμων της Shell, καθώς και μια σειρά περιουσιακών στοιχείων της πολυεθνικής εταιρίας στη χώρα μας, έναντι τιμήματος 219,1 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα και προβλέπει ότι η Μότορ Όιλ εξαγοράζει από την «Shell Overseas Holding LTD":
- τη διακίνηση και εμπορία καυσίμων μέσω του δικτύου των 700 περίπου πρατηρίων καυσίμων που φέρουν το σήμα της,
- τις συνοδευτικές ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 137.000 κ.μ. (Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδος),
- την ανάμιξη και παρασκευή λιπαντικών στις εγκαταστάσεις στο Πέραμα,
- την αποθήκευση και διανομή χημικών,
- το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων.
Η μεταβίβαση των δραστηριοτήτων αυτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας SHELL HELLAS A.E. Το υπόλοιπο 51% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της SHELL OVERSEAS HOLDINGS LTD. Η δραστηριότητα της εμπορίας λιπαντικών με το εμπορικό σήμα SHELL δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.
Παράλληλα συμφωνήθηκε η διατήρηση του εμπορικού σήματος της SHELL στα πρατήρια καυσίμων που αποτελούν αντικείμενο της συναλλαγής για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών.
Επιπλέον η Μότορ Όιλ αγοράζει από την SHELL GAS (LPG) HOLDINGS BV το 100% των μετοχών της SHELL GAS A.E.B.E. ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, εταιρείας μέσω της οποίας ο Όμιλος SHELL δραστηριοποιείται στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα. Το τίμημα για την εταιρία υγραερίου συμφωνήθηκε στα 26,5 εκατ. ευρώ.


Προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα Δηλώσεις του Τούρκου υποψηφίου Ahmet Hacıosman


Γραμμή για Ιλχάν και Χατζηοσμάν δίνει το τουρκικό TRT Παραθέτουμε το άρθρο απο την "Φωνή της Τουρκίας"

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης παρακολουθούν με ενδιαφέρον την προεκλογική διαδικασία διότι οι βουλευτικές εκλογές όπως πάντα θα επηρεάσουν άμεσα την κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας.

Οι Τούρκοι υποψήφιοι ζητούν την υποστήριξη των ομογενών τους.

Ο Ahmet Hacıosman υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται της Νέας Δημοκρατίας, αξιολόγησε την προεκλογική εκστρατεία λέγοντας τα εξής:

"Προσπάθησα να εκφράσω τα προβλήματα του λαού της περιφέρειας μου. Στο θέμα αυτό προσπάθησα να εξυπηρετήσω το λαό μου όπως του αρμόζει. Κατά την προσεχή περίοδο που ελπίζω θα είναι υπό τη πρωθυπουργία του Παπανδρέου αυτή η κοινωνία σίγουρα θα δει κάποια πράγματα. Θα δει τους καρπούς που θα αποφέρει κάτι τέτοιο".
TRT
αναρτηθηκε απο ΣΙΔΕΡΗ ΑΡΓΥΡΗ Υπ.Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ Β`ΑΘΗΝΩΝ

Aποδεκάτισαν σε καιρό ειρήνης τον υποβρύχιο στόλο - "Εκτός μάχης" το S118 ΩΚΕΑΝΟΣ!


Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έχει «απωλέσει» υποβρύχιο, όχι από εχθρική δράση, αλλά από αδυναμία των πολιτικών υπευθύνων να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα στο οποίο, αν μη τι άλλο, υπήρχαν διάφορες λύσεις, αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Το αποτέλεσμα είναι το υποβρύχιο S118 ΩΚΕΑΝΟΣ τύπου 209/1200 του Π.Ν., μετά από πέντε (!) ολόκληρα χρόνια (από τον Νοέμβριο του 2004) παραμονής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού Neptune II, τώρα - μετά την καταγγελία της σύμβασης από την Thyssen Marine, μητρική της HDW που είναι ιδιοκτήτρια των ΕΝΑΕ – να θεωρείται «εκτός μάχης» για άγνωστο χρονικό διάστημα από το Π.Ν.!

Το σκάφος καθελκύστηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 και στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του έγινε εγκατάσταση ΑΙΡ, αποτελούμενου από δύο μονάδες Κυψελών Καυσίμου Μεμβράνης Πολυμερούς Ηλεκτρολύτη (PEMFC) ισχύος 120 kW η κάθε μία που θα αυξήσει την αυτονομία σε κατάδυση με ταχύτητα 4 κόμβων από 95 σε 362,5 ώρες. Επίσης εγκατάστηκε νέο σύστημα διοίκησης και ελέγχου βολής ISUS 90-46 με τέσσερις σταθμούς εργασίας και δυνατότητα υποβρύχιας εκτόξευσης βλημάτων κατά σκαφών επιφανείας Sub-Harpooon.

Aκόμα αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός επικοινωνιών με την προσθήκε ζεύξης δεδομένων Link 11 και τερματικού δορυφορικών επικοινωνιών, εγκαταστάθηκε νέο ραντάρ επιφανείας, νέο σύστημα μέτρων ηλεκτρονικής υποστήριξης UME-100HN της Avitronics, νέος ηλεκτροοπτικός ιστός OMS 100EO σύστημα αντιμέτρων τρορπιλών CIRCE κλπ.

Και όμως: Αυτό το σκάφος δεν μπορεί να το παραλάβει το Π.Ν. για όσο διαρκέσει η νομική διαμάχη του ελληνικού κράτους με τα ΕΝΑΕ. Δεδομένου ότι οι εργασίες έπρεπε να είχαν αποπερατωθεί πριν από δύο ή τρία χρόνια (υπήρξαν διάφορες τροποποιήσεις με ρυθμό χελώνας) και βέβαια στην παρούσα φάση ούτε έχουν πιστοποιηθεί οι εργασίες, αλλά και το σκάφος είναι δεσμευμένο (!) στα ΕΝΑΕ, πλέον το Π.Ν. μπορεί να υπολογίζει μόνο σε επτά υποβρύχια.

Εκ των οποίων πάντα ένα είναι εκτός επιχειρησιακών καθηκόντων λόγω τακτικής συντήρησης και τακτικότατα και ένα τρίτο (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παλαιά σκάφη, αφού π.χ. S118 ΓΛΑΥΚΟΣ είναι σε υπηρεσία από το 1971 και τα λοιπά της κλάσης από το 1972 και έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (to 1992 το πρώτο σκάφος, συγκεκριμένα)!

Δηλαδή πέρα από το όποιο πρόβλημα δημιουργεί ο ατυχής (επιεικώς) χειρισμός με τα T-214, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο κρίσιμο με τα υποβρύχια 209/1200, διότι το μεν πρώτο είναι «δεμένο» στην αποβάθρα, τα δε άλλα τρία σε πλήρη τεχνολογική αποδρομή!

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε είχε κατατεθεί και η πρόταση να μην προχωρήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των άλλων δύο σκαφών της κλάσης που επρόκειτο να εκσυγχρονιστούν, του S119 ΠΟΝΤΟΣ και του S-117 ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, βάσει του Neptune II και να παραγγελθούν δύο υποβρύχια T-209/1400 AIP. Κάτι που δεν προχώρησε, ενώ ήταν έτοιμη να υπογραφεί η σύμβαση

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, ένα ολόκληρο υποβρύχιο να τίθεται «εκτός μάχης» από την δύναμη ενός Ναυτικού, με άγνωστο το εάν και πότε θα μπορέσει να ενταχθεί και πάλι στην δύναμή του, αφού η νομική διαδικασία μπορεί αν διαρκέσει χρόνια!

Αυτό το γεγονός δεν έγινε ακόμα αντιληπτό, αφού το φως της δημοσιότητας έχει πέσει επάνω στα υποβρύχια Τype 214 και την αρνητική εξέλιξη που έχει αυτή και η υπόθεση μετά την καταγγελία της σύμβασης. Τα οποία φυσικά είναι άγνωστο πότε και αν θα ενταχθούν στη δύναμη του υποβρύχιου στόλου, παρά την επίλυση των (πολλών) προβλημάτων που είχαν διαπιστωθεί αρχικά και για τα οποία το Π.Ν. εργάστηκε σκληρά για να τα αποκαταστήσει η ναυπηγός εταιρεία.

Το υποβρύχιο S118 ΩΚΕΑΝΟΣ καθελκύστηκε στις 16 Νοεμβρίου 1978 στα ναυπηγεία της HDW στο Κίελο και ένα χρόνο αργότερα στις 15 Νοεμβρίου 1979 εντάχθηκε σε υπηρεσία στο Π.Ν.

Σε ότι αφορά τα Τ-214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ήδη η επερχόμενη αλλαγή στην κεφαλή του υπουργείου και της ΓΔΑΕΕ (για τους οποίους υψηλά ιστάμενοι κύκλοι του Π.Ν. «χρεώνουν» λάθος χειρισμούς: «Εδώ και ένα χρόνο έχουν πάψει να υφίστανται τα προβλήματα που είχαν διακριβωθεί στην κλάση και συνεπώς είναι ακατανόητοι οι λόγοι μη παραλαβής των σκαφών») το Π.Ν. δείχνει να τροποποιεί την στάση του.

Επισήμως το Π.Ν. υποστηρίζει ότι «Κανένας δεν έχει ζητήσει τη γνώμη μας, όταν μας ζητηθεί θα τοποθετηθούμε», αλλά ανεπισήμως τα περί «γρουσούζικου» και «κακότυχου» ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, έχουν ανακληθεί. «Αυτά ειπώθηκαν για να διευκολυνθεί μία κατάσταση και να υπάρξει ένας συμβιβασμός με τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας και να προχωρήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα. Θέλουμε το σκάφος. Σε έξι μήνες ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ μπορεί να είναι εδώ και ο ΠΙΠΙΝΟΣ (S121, το δεύτερο της κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που ναυπηγήθηκε στα ΕΝΑΕ) μπορεί να παραδοθεί σε εννέα»…

Πηγή

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ:patmos-island.blogspot

Οι 28 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους λαθρομετανάστες

Τους δίνουν σπίτια, ψήφο, ιθαγένεια και τσάμπα περίθαλψη, εκτός από την ισόβια σύνταξη του ΟΓΑ

Συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, πρότεινε στις 11 Ιουνίου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επομένως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα χτίσει σπίτια για τους λαθρομετανάστες ξοδεύοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού, σε συνεργασία τους αεριτζήδες των ΜΚΟ, για να μην γίνουν διαγωνισμοί.
(Η δουλειά δηλαδή είναι ...ήδη στημένη)
Σε κομματικό επίπεδο προτείνουν, την "Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς", την αλλοίωση του εκλογικού σώματος
με τη «Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα», και ακόμα τη διεύρυνση των ελλειμμάτων στο σύστημα Υγείας με την «Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα»,τη στιγμή που κόβουν τα δωρεάν φάρμακα στους Έλληνες ασφαλισμένους και υπόσχονται περισσότερους λαθρομετανάστες στη Μαφία: «Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών»
Η ΚΟΕΣ του Πασοκ πρότεινε τα 20 μέτρα υπέρ των λαθρομεταναστών στις 10 Φεβρουαρίου 2008. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε στις 11 Ιουνίου άλλα 8.
Αντιγράφω από την «Ελευθεροτυπία»
«Οκτώ προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με λήψη σκληρών μέτρων, αλλά και με ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία, πρότεινε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδράνησε επί πέντε χρόνια και τώρα σπεύδει να πάρει μέτρα για επικοινωνιακούς λόγους και υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, δηλαδή τις απώλειες της Ν.Δ. προς τον ΛΑΟΣ, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ξέφραγο αμπέλι», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος περιέγραψε την ανομία που επικρατεί στην Ομόνοια, την Κυψέλη, την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα».
Τα οκτώ μέτρα που πρότεινε είναι:
1. Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.
2. Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Σκληρή διεκδίκηση στην Ε.Ε. για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.
3. Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών, που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.
4. Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της Ε.Ε., που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων.
5. Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.
Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες, που πρέπει να επαναπροωθηθούν.
6. Ενταξη των νόμιμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στον χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.
7. Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχικές ή μονιμότερες ανάγκες.
8. Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας».
Οι είκοσι προτάσεις από τη Γραμματεία της ΚΟΕΣ
1. Θεσμοθέτηση πλήρους ανθρωποκεντρικού κανονιστικού πλαισίου.
2. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.
3. Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς.
4. Εισαγωγή στα σχολεία της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των κύριων χωρών προέλευσης, με έμφαση στην προσχολική ηλικία.
5. Ειδική αιτιολόγηση σε κάθε περίπτωση της άρνησης της Διοίκησης να χορηγήσει ή να ανανεώσει άδεια
6. Θεσμοθέτηση ενός κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη της μεταναστευτικής πολιτικής και στελέχωσή του με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.(Δεν θα βολέψουν και τα green-boys;;)
7. Ενιαία άδεια διαμονής για παροχή εξαρτημένης και ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
8. Θεσμοθέτηση της κλιμάκωσης των συνεπειών της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής.
9. Δυνατότητα αλλαγής εργοδότη, κατηγορίας επαγγέλματος, ειδικότητας και ασφαλιστικού φορέα χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
10. Προστασία του ασυνόδευτου και θύματος σωματεμπορίας ανήλικου αλλοδαπού και μέριμνα κατά τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης και του επαναπατρισμού του ανηλίκου.
11. Βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
12. Βελτίωση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος.
13. Επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών στα πλαίσια της μεταναστευτικής πολιτικής.
14. Προστασία των θυμάτων σωματεμπορίας. Επικύρωση της Συνθήκης του Παλέρμο και εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας για τα θέματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και δυνατότητα επιλογής από το θύμα του εθελοντικού επαναπατρισμού ή της εγκατάστασης στην Ελλάδα.
15. Βελτίωση του συστήματος ελέγχου εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την υποχρέωσή τους να ασφαλίζουν τους αλλοδαπούς.
16. Πάταξη της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών με ενίσχυση του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας.
17. Βελτίωση των διοικητικών μηχανισμών και ενίσχυσή τους με τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, και με τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου των Αλλοδαπών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν εκλογών μεταξύ των μεταναστών του δήμου ή της κοινότητας. Παρόμοια πρόβλεψη και για τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ).!!!!!
18. Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
19. Διακρατικές συμφωνίες για την κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για την αποφυγή διπλών ασφαλιστικών εισφορών για τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
20. Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών
Για ξέρετε τι ψηφίζετε!
Σπύρος Χατζάρας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ G20 ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ