Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ!!!


Πόσες φορές τα παιδιά ξεκινάνε να διαβάσουν και λίγο μετά βρίσκουν διάφορές προφάσεις για να κάνουν κάτι άλλο που σίγουρα τους ευχαριστεί περισσότερο.Λοιπόν η μπάλα της φωτογραφίας είναι εδώ για να σας λύσει το πρόβλημα είναι κατασκεύασμένη
από χάλυβα ζυγίζει 9,5 κιλά και κάνει την κίνηση του ΑΤΑΚΤΟΥ μαθητή δύσκολη.Ο χρονοδιακόπτης δίνει την δυνατότητα να μετράει πόση ώρα διαβάζει.Η μπάλα αυτή δεν μπορεί να κρατήσει κανένα μαθητή παραπάνω απο 4 ώρες.ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΟΥΙΛΙ!!!
ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ!!!ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΓΙΑ 60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ(STUNTMAN)-ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

ΖΗΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ..-Σύλληψη πέντε (5) αλλοδαπών για αρπαγή, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Βραδινές ώρες της 15-05-2009, στον Αγ. Παντελεήμονα, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τ.Α.Αγ.Παντελεήμονα, πέντε (5) αλλοδαποί-τέσσερις(4) υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές – ηλικίας 27, 23, 29 ,26 και 21 ετών αντίστοιχα, για αρπαγή, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 11-05-2009, δύο (2) εκ των συλληφθέντων πλησίασαν 14χρονο αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές και αφού τον ακινητοποίησαν, τον μετέφεραν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου μαζί με τους υπόλοιπους δράστες τον χτυπούσαν σε όλο το σώμα ζητώντας να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.600 Ευρώ.

Στην συνέχεια, άλλοι δύο (2) εκ των δραστών τηλεφώνησαν σε 37χρονο ομοεθνή, συγγενή του 14χρονου και του ζήτησαν να τους καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Ο 37χρονος κατάφερε να απελευθερώσει τον ανήλικο αλλοδαπό, χωρίς να καταβάλει το προειρημένο χρηματικό ποσό.

Το συμβάν καταγγέλθηκε από τον παθόντα στην ανωτέρω Υπηρεσία της οποίας Αστυνομικοί, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών συνέλαβαν τους δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τίμησαν στην Κατερίνη τα 353.000 θύματα της τουρκικής θηριωδίας


Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 π.μ στην Κατερίνη η εκδήλωση για την 90η επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Η εκδήλωση μνήμης έγινε μπροστά από το μνημείο του Πόντιου Μαχητή στην πλατεία γενοκτονίας επί της οδού 19ης Μαΐου Κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους κομμάτων, φορέων, ποντιακών συλλόγων και οργανώσεων και το ηχηρό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ένα και μοναδικό : "Δεν ξεχνώ τα 353.000 αθώα θύματα που προκάλεσε στον ποντιακό ελληνισμό η τουρκική βαρβαρότητα και θηριωδία!".
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΤΟ «Κονβόι της Ελπίδας»

Αφίξεις ευρωπαίων βουλευτών, ευρωβουλευτών, διανοούμενων, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων στο Κάιρο, για το «Κονβόι της Ελπίδας»…
…για να μπει η βοήθεια στη Γάζα. Να φτάσουν στη Γάζα αναπηρικά καροτσάκια για τα ακρωτηριασμένα παιδιά από τους βομβαρδισμούς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές για σύνδεση με το διαδίκτυο των τυφλών παιδιών της Γάζας από τις βόμβες φωσφόρου…
Θα πούμε ντροπή, λυπούμαστε, τι κρίμα;
Γι’ αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάμε να ψηφίσουμε;
Γι’ αυτούς τους «πολιτισμένους» ευρωβουλευτές που ανέχονται με ένοχη σιωπή, τον αποκλεισμό της Γάζας από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Νέο Κονβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
- Πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πως μπορείτε να έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας; Ή μήπως δεν διάθετε συνείδηση; ΝΤΡΟΠΗ!
- Που βρίσκονται τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ, για τη Γάζα;- Το Κονβόι που ξεκίνησε από το Μιλάνο είναι ελπίδα για τα παιδιά της Γάζας!
- Γενοκτονία στη Γάζα, Unicef: «Τα παιδιά της Παλαιστίνης είναι θύματα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Γάζας…»
- Κοινή πρωτοβουλία για τα παιδιά και τις μητέρες στη Γάζα
- Έτσι αναχώρησε σήμερα από το Μιλάνο της Ιταλίας το Κονβόι Αλληλεγγύης στους Ελεύθερους Πολιορκημένους της Γάζας
- Το «Κονβόι της Ελπίδας» για τη Γάζα, βρίσκεται στο Κάιρο
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΟ 1895!!


Το 1895 σαν σήμερα εγκαινιάζεται ο σιδηροδρομικος σταθμος στην ΟΜΟΝΟΙΑ.Η σήραγγα που
δημιουργήθηκε για να φθάνη το τρένο απο το ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ στην ΟΜΟΝΟΙΑ προκάλεσε τότε ποικίλα σχόλια τα περισσότερα ήταν του τύπου 'εγώ εκεί δεν μπαίνω με τίποτα'όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ προχωρημένο για την εποχή.Το τότε όνομα της γραμμής ήταν ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Που παραμένει έως και σήμερα.

Aπο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ!!!


Κάποιος είχε την ιδέα να βάλει ένα τεράστιο καρχαρία μετά σκέφτηκε να βάλει και κάτι ακόμα μεγαλύτερο,ένα χταπόδι.Και να η ταινία....

Μια πρωϊνή Ματιά στον Κόσμον Όλον!!

Σρι Λάνκα o Πρόεδρος Mahinda Rajapaksa δήλωσε το Σάββατο ότι οι Τίγρεις Ταμίλ εχουν ηττηθεί στρατιωτικά και οι στρατιώτες έλεγχουν πλέον ολόκληρη της ακτογραμμή, για πρώτη φορά μετά 25 χρόνια πολέμου!...Νέο Δελχί (Reuters) - ο Ινδός πρωθυπουργός Manmohan Singh και ο κυβερνών συνασπισμός κέρδισε συντριπτική εκλογική νίκη το Σάββατο, και τώρα ελπίζει σε μια σταθερή κυβέρνηση, που θα αντιμετωπίσει σωστά την οικονομική ύφεση και τις εντάσεις με το Πακιστάν!...Καμπούλ (Reuters) - αμερικανικές σε αεροπορικές επιθέσεις 140 χωρικοί σκοτώθηκαν, αυτό αναφέρει η αφγανική κυβέρνηση με ανακοίνωση της μετά από έρευνα το Σάββατο, μια εκ διαμέτρου αντίθετη εκτίμηση με την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία!..Μexico city Πόλη (CNN) - Οι μεξικανικές αρχές αναζητούν 54 τρόφιμους φυλακών και μια ομάδα ενόπλων ανδρών που τους απελευθέρωσαν από μια φυλακή στο κεντρικό Μεξικό, ντυμένοι αστυνομικοι!..Τελ αβιβ..ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ειρηνευτική διαδικασία για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, δήλωσ πριν από λίγο ο ισραηλινός υπουργός άμυνας στο CNN!...Mexico city CNN ..Ένα τρίχρονο αγοράκι που είαπαχθεί έξω από το σίτι του στο San Bernardino της Καλλιφόρνιας απο δύο ανδρες , σχεδόν δύο εβδομάδες πριν, βρέθηκε ζωντανό στο Μεξικό, αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL

Στην υποχρεωτική εκπαίδευση και το λύκειο!


Η συσσωρευμένη γνώση δεν μπορεί να μεταφραστεί σε δεξιότητες. Και οι έλληνες μαθητές φορτώνονται με γνώσεις τις οποίες όμως δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή».

Για το λόγο αυτό, το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) μελετά τώρα τη λογική και τη φιλοσοφία που διαπνέουν το πρόγραμμα PISA. Πρόκειται για το διεθνές πρόγραμμα αξιολόγησης το οποίο αξιολογεί τις ικανότητες 15χρονων μαθητών από 40 χώρες του κόσμου σχετικά με τη γλώσσα, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Η κατάταξη της χώρας μας είναι άκρως απογοητευτική για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αφού καταλαμβάνουμε τις τελευταίες θέσεις στη λίστα (32η στην τελευταία κατάταξη).

«Συζητάμε και βλέπουμε τα πάντα», δήλωσε σε κυριακάτικη. εφημερίδα. ο πρόεδρος του συμβουλίου Γ. Μπαμπινιώτης. «Θα λάβουμε υπόψη μας και το πρόγραμμα της PISA. Βλέπουμε σε ποιες αρχές και απαιτήσεις είναι βασισμένη η διεθνής αξιολόγηση των μαθητών, γιατί τελικά εκεί κρίνεται η ουσία. Πώς δηλαδή θα βοηθήσουμε τον μαθητή να αποκτήσει μαθηματική σκέψη μέσα από τη μαθηματική γνώση. Η δεξιότητα είναι το ζητούμενο σε όλους τους τομείς που παράγεται μέσα από τη γνώση».

Αυτό είναι και το θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο στις επόμενες δυο συνεδριάσεις του που έχουν οριστεί για τις 16 και 19 Ιουνίου. Παράλληλα, οι ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί μελετούν εκπαιδευτικά συστήματα χωρών μελών της Ε.Ε. που έχουν δοκιμαστεί και περπατούν ήδη με επιτυχία.

Μετά τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες που καταγράφηκαν με την έναρξη του διαλόγου, τώρα οι τόνοι έχουν πέσει και η επιτροπή εξετάζει θέματα ουσίας για τα οποία αναμένονται σύντομα αποφάσεις. Για την εφαρμογή τους όμως απαιτείται συναίνεση, στήριξη από όλα τα κόμματα και, φυσικά, χρηματοδότηση.

Τρεις άξονες

Ο επικεφαλής του διαλόγου για την παιδεία Γιώργος Μπαμπινιώτης. Ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Θ. Βερέμης δεν μετέχει στις συνεδριάσεις του ΣΠΔΕ. Εχει καταθέσει την πρότασή του στον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο από την αρχή του διαλόγου κι έχει αποστασιοποιηθεί. «Δεν έχω ακούσει, δεν ξέρω τι κάνουν», μας ενημέρωσε εξηγώντας ότι «για λόγους αβρότητας δεν παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του ΣΠΔΕ».

«Εχω ζητήσει να τον συναντήσω προκειμένου να τον ενημερώσω για την πορεία του διαλόγου τις επόμενες μέρες», μας είπε από την πλευρά του ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Ο διάλογος περιστρέφεται γύρω από 3 άξονες:

* Ο πρώτος είναι η δομή και η ποιότητα της εκπαίδευσης.

* Ο δεύτερος αφορά την αξιολόγηση του συστήματος, των μαθητών, των εκπαιδευτικών.

* Ο τρίτος περιλαμβάνει την κατάρτιση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Αυτή τη στιγμή, ο διάλογος έχει επικεντρωθεί στον πρώτο άξονα που αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Δεν μας απασχολεί το εξεταστικό στην παρούσα φάση. Αυτό που εξετάζουμε τώρα είναι η δομή και η ποιότητα της εκπαίδευσης», τόνισε ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Σχετικά με τη δομή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η υποχρεωτική εκπαίδευση από τα 10 χρόνια που είναι σήμερα μαζί με το νηπιαγωγείο στα 13. Να συμπεριληφθεί, δηλαδή, στην υποχρεωτική εκπαίδευση η Β' και η Γ' τάξη του λυκείου, αφού η Α' λυκείου στην πράξη λογίζεται ως υποχρεωτική, γιατί, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, όσοι εγκαταλείπουν το σχολείο το κάνουν μετά την πρώτη λυκείου, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο Ενιαίο Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση.


Το σκεπτικό που επικρατεί στην επιτροπή για την ενσωμάτωση του λυκείου στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι πως κανένα παιδί δεν πρέπει να βγαίνει στην αγορά εργασίας πριν από τα 18, με μοναδικό προσόν το απολυτήριο του γυμνασίου, γιατί έπειτα από 10 χρόνια δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί.

Έμφαση στην ποιότητα

Σε αυτό όμως που το ΣΠΔΕ ρίχνει όλο του το βάρος είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης, καθώς εδώ στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του εκπαιδευτικού συστήματος. Τα θέματα που εξετάζονται τώρα είναι:

1 Τι αναλυτικά προγράμματα πρέπει να φτιαχτούν και σε ποιους στόχους να είναι προσανατολισμένα.

2 Να είναι ο δάσκαλος εξαρτημένος από αυτά ή να έχει χώρο να δημιουργήσει; Ολοι στο ΣΠΔΕ συμφωνούν ότι το ισχύον σύστημα με τον δάσκαλο εγκλωβισμένο στην πιστή τήρηση του αναλυτικού προγράμματος έχει αποτύχει.

3 Υλη: Ολες οι πλευρές συμφωνούν πως είναι τεράστια και πρέπει να μειωθεί.

4 Μέθοδος διδασκαλίας. Το ισχύον σύστημα στηρίζεται στο ένα βιβλίο και στην ξερή αποστήθιση. Το ΣΠΔΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στο σχολείο το πολλαπλό βιβλίο και ο μαθητής να έχει πληροφόρηση από πολλές πλευρές. Στόχος είναι να μη δουλεύει ο μαθητής πλέον μόνος του αλλά να ενταχθεί σε ένα ομαδοσυνεργατικό σύστημα, συλλέγοντας πληροφορίες τις οποιες θα συνθέτουν τα μέλη της ομάδας και θα τις παρουσιάζουν ανάλογα.

5 Η συνέχεια της ύλης και πώς επιτυγχάνεται αυτό από τάξη σε τάξη. Στόχος είναι να μην τροφοδοτείται πια ο μαθητής με σκόρπια πράγματα, τα οποία και δεν αφομοιώνονται και πολλές φορές είναι άχρηστα. Ολες οι πλευρές συμφωνούν ακόμη πως πρέπει ο μαθητής να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει θεματικές που τον ενδιαφέρουν.

Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως όλοι οι συμμετέχοντες στο διάλογο συμφωνούν πως είναι πια επιβεβλημένο να υπάρξει μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός στην εκπαίδευση και εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να καταπολεμηθούν: Το υπέρογκο κόστος που καταβάλλει σήμερα η ελληνική οικογένεια για την εκπαίδευση, οι κοινωνικές ανισότητες που δημιουργεί το υπάρχον σύστημα, η έλλειψη παιδαγωγικών στόχων και τα ανύπαρκτα κονδύλια για ερευνα.

Αξίζει, τέλος, να παρατηρηθεί ότι από την κρίσιμη αυτή διαβούλευση απουσιάζουν οι καθηγητές με την ΟΛΜΕ να χαρακτηρίζει το διάλογο «διαδικασία χωρίς νόημα». Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι το υπουργείο Παιδείας εξαντλείται σε μια λογική διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης.
Hellenic Business

Δωμάτια ξενοδοχείων...οίκοι ανοχής...

Κάποια ξενοδοχεία στην Αθήνα μέσης αλλά και μεγαλύτερης κατηγορίας
έχουν μόνιμες πελάτισες με τον μήνα.
Νοικιάζουν δηλαδή δωμάτια και υποτίθεται ότι διαμένουν μόνιμα
για να έχουν ΣΕΡΒΙΣ και ασφάλεια.
Οι κυρίες αυτές είναι παράνομες ιερόδουλες "υψηλής τιμής"
και "μεγάλων προσόντων".
Χρησιμοποιούν τα δωμάτια ως οίκους ανοχής χωρίς κανένας να μπορεί
να τις πειράξει.
Δουλεύουν και με "ειδικά γραφεία" και δέχονται τους πελάτες
στην καφετέρια του ξενοδοχείου και στη συνέχεια ανεβαίνουν
στο δωμάτιο.
Η δ/νση του ξενοδοχείου και να γνωρίζει κάτι γιατί να το αναφέρει;
Προ πάντων η εχεμύθεια για τα προσωπικά των πελατών...με το αζημίωτο.
Γίνονται και συλλήψεις αφού προηγηθεί παρακολούθηση από τον
ιδιωτικό ντετέκτιβ που έβαλε η απατημένη σύζυγος και στη συνέχεια
το "κάρφωμα" στο Τμήμα Ηθών που θα επιληφθεί αργότερα με αστυνομικό
"πελάτη" και προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Τα ονόματα των ξενοδοχείων είναι και "μεγάλα".
Οι καθαρίστριες των δωματίων από τις κυρίες των δωματίων
βγάζουν δεύτερο μισθο.
http://blogathinaios.blogspot.com/

TA ΑΣΤΕΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΥΤΗ!!

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!ΚΑΤΕΛΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ!!!


Μετά από σένα το χάος