Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Οι τάφοι των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία και το μίσος των αλβανοτσάμηδων


Οι ελληνικές εφημερίδες αναφέρουν την επικύρωση από την αλβανική βουλή –ψηφίστηκε χθες το απόγευμα- της συμφωνίας με την Ελλάδα για την «έρευνα, την εκταφή, την ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940-41».

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, η συμφωνία επικυρώθηκε με 66 ψήφους υπέρ, από τους βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού κόμματος, πέντε κατά και μια αποχή.

Θα δημιουργηθούν δύο νεκροταφεία (και μνημεία), στην Κλεισούρα και την Κορυτσά, προς τιμή των Ελλήνων μαχητών, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Τώρα ας πάμε στον αλβανικό τύπο να δούμε ποιοι και γιατί ψήφισαν κατά.

Το παρουσιάζουμε γιατί έχει ενδιαφέρον.

«Δύο βουλευτές», γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Albania’, “ που εκπροσωπούν την ομάδα των Cam (Τσάμηδων) αντιτάχθηκαν σθεναρά στην έγκριση της συμφωνίας για την κατασκευή του νεκροταφείου των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία.

Ο Shpëtim Idrizi (φωτό) δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει υπόψη της το δικαίωμα των Τσάμηδων να επισκεφθούν τα εδάφη τους και τους τάφους των προγόνων τους».

Στη συνέχεια θα υποστηρίξει στο αλβανικό κοινοβούλιο, τα εξής:

«Ο ελληνικός στρατός επιδιώκει την κατασκευή τάφων στην Αλβανία, για την εποχή που ήρθε σαν στρατός κατοχής και όχι ως απελευθερωτής. Κατέστρεψε κάθε μουσουλμανικό ιερό στην Αλβανία. Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ την κατάσταση πολέμου με την Αλβανία και ως εκ τούτου, το ‘PDU’ θα καταψηφίσει τη συμφωνία αυτή».

Ο πωρωμένος αυτός αλβανός πολιτικός θα συνεχίσει το λίβελό του στο αλβανικό κοινοβούλιο τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η συμφωνία που συζητείται, δεν είναι τυχαίο που θα εγκριθεί σήμερα, την ημέρα της απελευθέρωσης της οθωμανικής Ελλάδας από τους εισβολείς. Φαίνεται ότι θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο σήμερα στην Ελλάδα, ενώ αυτή ξεχνά ποιοι είναι οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που έφεραν την απελευθέρωση στην Ελλάδα».

Ο Dashamir Tahiri που ανήκει και αυτός στο κόμμα ‘PDU’, δήλωσε πως δεν μπορεί να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη γενοκτονία σε βάρος των αλβανο-Τσάμηδων.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


ΤΑ Ο.Υ.Κ. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα τους τα κλάσετε!!!!!!!!


(Προν ενημέρωση...τα σχόλια στο συγκεκριμένο βίντεο έχουν αποκλειστεί από τους "υπευθύνους"...γιατί αν ήταν ανοικτά...θα τρίβανε τα μάτια τους από τις θετικές προς τους ΟΥΚαδες αντιδράσεις του κόσμου...Οι "Ελευθεροτύπιδες όμως δεν είχαν τα άντερα να το κάνουν!)ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://www.greekalert.com/2010/03/blog-post_9529.html

Διαλέξτε την περιοχή που μένετε, τύπο βενζίνης και θα σας οδηγήσει στα οικονομικότερα πρατήρια


ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαλέξτε την περιοχή που μένετε, τύπο βενζίνης που θέλετε

εκ δεξιών , και αφήστε την αναζήτηση να σας οδηγήσει

στα οικονομικότερα πρατήρια τα οποία σημειωτέον ότι δεν έχουν

νοθευμένη βενζίνη .......

Η σελίδα ενημερώνεται πολύ τακτικά !

http://www.ypan.gr/flash_fuel/ath/ath.htm

Σε διαθεσιμότητα, ο αρχηγός του αγήματος των βατραχανθρώπων-ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ...

...ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.

ME ΕΝΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Σε διαθεσιμότητα ετέθη ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων, οι οποίοι χθες στο Σύνταγμα φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά Τούρκων και Αλβανών, έπειτα από εντολή που δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη...
...καθώς, οι 36 βατραχάνθρωποι του αγήματος, ανήκουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Xρόνια Πολλά!!!!



Η 15χρονη Στέλλα από την Ρουμανία σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση
δήλωσε στην τηλεόραση ....."είμαι υπερήφανη που μέσα σε μια ξένη Χώρα
κράτησα την σημαία...τους..."
Αυτό το....τους μου έκατσε και προσπάθησα να το καταλάβω.
Η κοπέλα είπε αυτό που αισθανότανε και είχε απόλυτο δίκιο και ήταν
ειλικρινής.
Στη συνέχεια θυμήθηκα τον λαθρονόμο και τον Ραγκούση που θα μείνει
στην ιστορία.
Ο Υπουργός με αφέλεια ηθελημένη ή όχι προσπάθησε να μας πείσει
ότι οι αλλοδαποί που ζούνε στην Ελλάδα ....αισθάνονται Έλληνες.
Όχι δεν αισθάνονται είναι σίγουρο όπως και η Στέλλα από την Ρουμανία.
Η σημαία είναι σύμβολο και όποιος/α την κρατάει πρέπει να το αισθάνεται.
Μπορούσε η Στέλλα να πάρει ένα βραβείο από το σχολείο της για την
πρωτιά της και την σημαία να την κρατήσει ένα Ελληνόπουλο
που είναι σίγουρο ότι θα έλεγε ότι αισθάνεται υπερήφανο που κράτησε
την σημαία του.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα και κουράγιο!!!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ



ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ
ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 15.45

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΥ 6.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΧΤΟΥΡΗ-ΣΑΡΡΗ-ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ-
ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ-ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ !


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/03/blog-post_1385.html#ixzz0jD7bBqHR

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΙΧΕ "ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ" ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ-ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

60χρονος Βούλγαρος τοποθέτούσε ηρωίνη σε συσκευασίες σε προκαθορισμένα σημεία, της επαρχιακής οδού Σερρών - Αλιστράτης, που όμως μετά από εκτενή παρακολούθηση, συνελήφθη ο ίδιος και οι παραλήπτες των ναρκωτικών, έναν 29χρονο, έναν 32χρονο και έναν 36χρονο, ενώ...
...αναζητείται 23χρονος συνεργός τους.

ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ... (διαβάστε όλο το κείμενο)

"Επιτέλους"!
Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;
Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :
* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ? ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι...
* Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις ? το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.
Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις ?.
Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. ?.
* Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις ? στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
* Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ? σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).
* Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ? και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 - 10 δις.
* Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ? από ΦΠΑ.
* Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ? ετησίως (από ποιους . τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).
* Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις ? στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.
* Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις ?, η Πειραιώς 2 δις ? κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).
* Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ.
Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.
Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 100 εκατ.$.
Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα.
Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. , του Κούστα 60 εκ. , του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ.
Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 ? τη μέρα !
* Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ).
Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV)
Ο Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900)
Ο M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ.
Ο Ρέστης ένα των 47 εκ., ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι.
Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. ? !
* Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. ? κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ).
* Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. ? και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.
* Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!
* Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις ? και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις ?. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά.
Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μας λεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.
* Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις ?, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.
* Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις ? της «Ακρόπολης Χρηματιστηριακή» κλπ) γιατί είναι γνωστά.
Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική .«δικαιοσύνη».
* Ούτε στα 28 δις ? που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.
Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου 500 δις ?) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά;
Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.
Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα.
Από τη μια ο κόσμος μας:
Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 ? για τους νέους, συντάξεις των 400 ? για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 ?, οι μισθοί που κόβονται, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.
Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους:
Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.
Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας.
Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.
Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία:
«Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΤΕ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ.
ΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ.

Δεν ...αφήσαμε την Τουρκική φρεγάτα να παρελάσει! Σαν δεν ντρεπόμαστε...

Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο. Δεν αφήσαμε την Τουρκική κορβέτα "Μπάφρο" να παρελάσει σήμερα
στην εθνική μας εορτή. Μάλλον γιαυτό ήρθαν οι άνθρωποι στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Και δεν τους το επιτρέψαμε να περάσουν σήμερα στο λιμάνι και να παρελάσουν καμαρωτοί. Βρε...

ξεφτίλες αφήσατε μια Τουρκική φρεγάτα να κάνει ότι θέλει στην Ελληνική θάλασσα και δεν τους βάλαμε να ζητήσουν ούτε μια συγνώμη; Γιατί δεν κάνουμε και εμείς τα ίδιας Να πάρουμε μια φρεγάτα από τις τόσες που έχουμε πάρει με...μίζα και να κάνουμε δοκιμές στην Θάλασσα τους.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ των 5 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Κάτω τα χέρια από τα Οινόφυτα, την εκτροπή του Αχελώου, το λιγνίτη. Αποδέσμευση της γης. Άδειες στις χιλιάδες μπλοκαρισμένες επενδύσεις
Η ακήρυκτη χρεωκοπία της χώρας μας οφείλεται κυρίως σε ένα πράγμα: Στο συνειδητό σαμποτάζ που έγινε από κυβερνήσεις και από αντιπολιτεύσεις,, ιδιαίτερα από την ψευτοαριστερά, επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες σε όλους τους τομείς της παραγωγής, και πιο πολύ στη βιομηχανία και στην εφαρμοσμένη έρευνα..
Ο λόγος για τον οποίο χρεωκόπησε μόνο η Ελλάδα και όχι άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν επίσης μεγάλο χρέος δεν είναι ότι έτσι αποφάσισαν οι κερδοσκόποι αλλά ότι μόνο η Ελλάδα έχει μια μόνιμη πληγή που δημιούργησε και τροφοδοτεί τα πελώρια ελλείμματα της:: Πρόκειται για το μοναδικό στην ΕΕ εμπορικό της έλλειμμα με τις εισαγωγές της να είναι τρισήμισι φορές περισσότερες από τις εξαγωγές της ! Αυτό το έλλειμμα οφείλεται πάνω απ' όλα στο ότι μετά από 30 χρόνια σαμποτάζ έχει απομείνει στη χώρα μας μια ελάχιστη βιομηχανία και μια καθυστερημένη τεχνικά γεωργία που οι σαμποταριστές την υποχρεώνουν να ζει έναν πελώριο παρασιτικό στρατό. Αυτός αποτελείται στην κορυφή του από τους κρατικοδίαιτους νεο-ολιγάρχες άρπαγες και στη βάση του από ένα μεγάλο πλήθος από όσους δημόσιους υπάλληλους που είναι άεργοι ή διεφθαρμένοι και από τους κομπιναδόρους και επιδοματο-βίωτους μικρομεσαίους δουλοκτήτες της πόλης και της υπαίθρου. Όλους αυτούς τους ζουν αφενός οι ντόπιοι και μετανάστες προλετάριοι του ιδιωτικού ή και του δημόσιου τομέα και αφετέρου οι προλετάριοι άλλων χωρών που παρήγαγαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ και τα δάνεια που χρησιμοποιούν οι σαμποταριστές για να δωροδοκούν τον παρασιτικό στρατό και να εξασφαλίζουν την διακομματική τους εξουσία. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έφερε στο φως αυτό το σάπιο οικοδόμημα, όμως το κόστος το πληρώνουν σήμερα κυρίως οι προλετάριοι με την υπερφορολόγηση, τις περικοπές μισθών και την ανεργία. Το πιο τερατώδες είναι ότι οι εγκληματικές κλίκες που προκάλεσαν τη χρεωκοπία δυναμώνουν το παραγωγικό σαμποτάζ με επικεφαλής την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ΣΥΝ. Η πρώτη δουλειά τους ήταν να εξαπολύσουν ενάντια στη βιομηχανική ανάπτυξη το αδήλωτο στέλεχος του ΣΥΝ υπουργό Μπιρμπίλη που συγκεντρώνει τα πυρά της στην καρδιά της λίγης βιομηχανίας που απέμεινε στη χώρα, στα Οινόφυτα. Εκεί επιχειρούν να κλείσουν τις πιο σημαντικές βιομηχανίες επικαλούμενοι τον Ασωπό, που για να τον κρατάνε μολυσμένο δεν κατασκευάζουν τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του. Επίσης δεν δίνουν άλλη γη και άδειες στην Αττικοβοιωτία ώστε να μαζεύεται όλη η βιομηχανία στα Οινόφυτα και να μολύνεται τοπικά η ατμόσφαιρα. Ανάλογα χτυπάνε και στο Θριάσιο και στη Σίνδο και αλλού, χτυπάνε την παραγωγή φτηνής ενέργειας με το λιγνίτη, εμποδίζουν την εξόρυξη πετρελαίου, την παραγωγή χρυσού, του νικελίου κλπ. Χαρακτηριστικά τώρα δα πάνω στην κρίση καθυστερούν το ΕΣΠΑ. Παράλληλα ακυρώνουν όλα τα ψηφισμένα από τη Βουλή χωροταξικά, συνεχίζουν να δεσμεύουν όλη τη γη σαν δήθεν δασική, αρχαιολογική κλπ, χρησιμοποιούν τη διεφθαρμένη κρατική γραφειοκρατία για να καθυστερούν και να ματαιώνουν όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις. Επίσης χτυπάνε συντονισμένα τη σύγχρονη αγροτική παραγωγή (πχ με τη ματαίωση της εκτροπής του Αχελώου, το σαμποτάρισμα του γεωργικού κτηματολογίου, το χτύπημα της γεωπονικής έρευνας, των δημοπρατηρίων κλπ). Το πιο βασικό εργαλείο των σαμποταριστών είναι το αναπτυξιοκτόνο Ε΄ τμήμα του ΣτΕ. Επίσης χρησιμοποιούν «ταξικές» προβοκάτσιες, όπως απεργίες μέχρι τελικής πτώσης όταν μια επιχείρηση κινδυνεύει γιατί λόγω της κρίσης μειώθηκαν οι παραγγελίες της ή γιατί στραγγαλίζεται δανειακά. Αυτό την ώρα που οι κρατικοκομματικοί συνδικαλιστές πουλάνε μόνιμα τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό και τις δίκαιες εργασιακές διεκδικήσεις του σε όφελος τους και σε όφελος των εργοδοτών. Σε αυτό το σαμποτάζ, που διεξάγεται επί δεκαετίες, δεν υπάρχει ως τώρα ισχυρή αντίσταση από τους εργαζόμενους επειδή τα επικεφαλής του σαμποτάζ ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ εμφανίζονται σαν μαρξιστικά κόμματα των εργαζομένων. Αυτά παραλύουν το λαό με το να ταυτίζουν κάθε σύγχρονη επιχείρηση με την καπιταλιστική της χρήση και μετά με το σύνθημα «κάτω ο καπιταλισμός» να την καταστρέφουν. Έτσι συγκρούονται με την ουσία του μαρξισμού που στηρίζει όλο το επαναστατικό του πρόγραμμά στο ότι η εργατική τάξη μπορεί να απελευθερωθεί επειδή κληρονομεί από τον καπιταλισμό τα σύγχρονα μέσα παραγωγής και τις επιστημονικοτεχνικές ανακαλύψεις. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει καπιταλισμός,, αλλά δεν υπάρχει ούτε εργατική τάξη, ούτε ταξική πάλη, ούτε σοσιαλισμός. Οι μαρξιστές δεν γκρεμίζουν τα εργοστάσια για να εμποδίσουν τη ρύπανση αλλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία της αντιρρύπανσης για να σώσουν τα εργοστάσια.
Για να απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι από την ταξικίστικη δημαγωγία και να αντισταθούν στο παραγωγικό σαμποτάζ πρέπει να κατανοήσουν γιατί το κάνουν αυτό τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ. Δεν το κάνουν από αντικαπιταλισμό, αλλά επειδή υποστηρίζουν άλλους καπιταλιστές και μάλιστα τους πιο άρπαγες. Αν προσέξει κανείς θα δει ότι με τη στάση τους τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν επί χρόνια διευκολύνει τους κρατικούς νεο- ολιγάρχες Μπόμπολα, Κόκκαλη, Βγενόπουλο, Γερμανό, Μυτιληναίο να τσεπώσουν δεκάδες δις χάρη στις σκανδαλώδεις κρατικές παραχωρήσεις (δες πχ πως καλύπτουν την Ιντρακόμ στο σκάνδαλο Ζήμενς). Αυτά γιατί οι κρατικο-ολιγάρχες όπως και τα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ, έχουν «γενετικούς» δεσμούς με τη Ρωσία και τις ανατολικές μπίζνες (και ο «δυτικός» Βγενόπουλος γιγαντώθηκε χάρη στην προστασία του "ρώσικου" ΑΚΕΛ). Μόνα τους όμως τα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ δεν θα μπορούσαν να κάνουν κανένα σαμποτάζ αν δεν το ήθελαν όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1981- πλην του δυτικόφιλου Μητσοτάκη που έπεσε από το ρωσόφιλο Σαμαρά- που πάντα ακολουθούσαν φιλορώσικη πολιτική με φιλοδυτική μορφή. Η νεοχιτλερική Ρωσία χρειάζεται το σαμποτάζ για να συντρίψει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ώστε να εγκαταστήσει τη δική της κυριαρχία σε συνεργασία με την Κίνα. Να γιατί τα 5 κόμματα προωθούν την «ρωσοποίηση» της ενέργειας με την κατάργηση κάθε καύσιμου που δεν είναι της Γκάζπρομ, να γιατί διευκολύνουν στην πράξη την αποικιακή εκχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική COSCO. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με ειρηνικό τρόπο γιατί ο ρώσικος και ο κινέζικος καπιταλισμός λειτουργούν με τη βία, ο πρώτος με τον ενεργειακό και πολιτικοστρατιωτικό εκβιασμό και ο δεύτερος με το αποικιακό μεροκάματο που το επιβάλει φασιστικά. Να γιατί το παραγωγικό σαμποτάζ πέρα από τις μορφές που περιγράψαμε περιλαμβάνει δολοφονίες και απαγωγές καπιταλιστών, εμπρησμούς των δασών (για να προβοκάρεται η παραγωγική χρήση της μη δασικής γης) και εμπρησμούς των εργοστασίων στις βιομηχανικές περιοχές για να αλλάξει εκεί η χρήση γης (πχ Σόφτεξ). Οι σαμποταριστές αξιοποιούν ωστόσο και τη χρεωκοπία που οι ίδιοι προκάλεσαν για να δυναμώσουν το σαμποτάζ.Έτσι επιχειρούν να εξοντώσουν σαν διεφθαρμένους όσους υπουργούς της ΝΔ ήταν υπέρ της ανάπτυξης, να φέρνουν σε σύγκρουση το λαό με τη Γερμανία και γενικότερα με την ΕΕ που την ενοχοποιούν για τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού ενώ αυτοί έχουν την βασική ευθύνη. Μάλιστα για λογαριασμό της Ρωσίας επιχειρούν να διασπάσουντην ΕΕ. Πάνω απ όλα με πρόσχημα την κρίση θέλουν να ανοίξουν το δρόμο στις αποικιακές εκχωρήσεις προς τους ρωσοκινέζους φασίστες και τους συμμάχους τους (πχ Κατάρ). Γι αυτήν την "ανάπτυξη" μιλάνε οι Σαμαράς και το ΛΑΟΣ. Για αυτούς τους λόγους ο Παπανδρέου επιτάχυνε τη χρεωκοπία φουσκώνοντας το χρέος με κάθε τρόπο (άμεση "προώθηση" του 12,7%, απόκρυψη εσόδων 250 εκ Ευρώ, ακύρωση των εσόδων από υμιυπαίθριους και απόσυρση, τρομοκράτηση των καταθετών).
Καλούμε όλο το λαό της χώρας σε ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο για να εμποδίσουμε τους σαμποταριστές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο φροντίζοντας παράλληλα ώστε να μην αξιοποιεί η κάθε εργοδόσία την κρίση για να συνθλίβει παραπέρα τους εργαζόμενους..
Αθήνα, 21/03/2010
http://www.oakke.gr

Ενοπλες ληστείες στην Αττική

Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ της Τετάρτης γιατρός - γυναικολόγος στη λεωφόρο Κηφισίας 80, στους Αμπελόκηπους. Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο ιατρείο του που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 2.500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα....


Στο μεταξύ κουκουλοφόρος διέπραξε ένοπλη ληστεία την ίδια περίπου ώρα στο σούπερ μάρκετ "Βασιλόπουλος" στη διασταύρωση Μακεδονίας και Τενέδου, στο Χαλάνδρι. Ο δράστης ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία του σούπερ μάρκετ, πυροβόλησε με πιστόλι μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξε 50.000 ευρώ και διέφυγε.

Ληστεία σε οίκο ανοχής στην Ομόνοια.Μπήκαν με όπλο και αφαίρεσαν από την 66 χρονη ιδιοκτήτρια 350 ευρώ

Ξεκινά η φορολόγηση των τραπεζών στην Ευρώπη. Η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει...


BAND_AID_copy

Τη φορολόγηση των τραπεζών σκέφτεται σοβαρά πλέον η Γαλλία, στη βάση του ανταλάγματος για την κρατική οικονομική βοήθεια που παρείχε στις τράπεζες εν μέσω κρίσης. Στην Ευρώπη έρχεται 2τη αφού η Γερμανία έχει ήδη διαβουλευτεί μία τέτοια νομοθετική ρύθμιση με σκοπό την αποταμίευση χρημάτων και την επένδυσή τους στο μέλλον για τη διάσωση τραπεζών υπό χρεοκοπία. Σε μια τέτοια περίπτωση, διασφαλίζεται ο καταθέτης ο οποίος δε θα χρειαστεί να ξανακληθεί να πληρώσει...

δια της κρατικής βοήθειας το όποιο επιχειρηματικό ρίσκο της τράπεζας με την οποία συναλάσσεται.

Να συμπληρώσουμε ότι ο Ομπάμα ήδη φορολόγησε τις τράπεζες με τη μέθοδο της έκτακτης εισφοράς έναντι 117δις δολλαρίων και η Βρετανία αναμένεται να πράξει κάτι αντίστοιχο στο προσεχές μέλλον, συνδυαστικά με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Τέτοιες κινήσεις βρίσκουν σύμφωνη την ευρύτερη αριστερά στην Ευρώπη η οποία ακόμη αναρωτιέται πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί που προκάλεσαν την οικονομική κρίση με τις απερίσκεπτες συναλλαγές τους να κάνουν τώρα τους αδιάφορους και να αφήνουν το κράτος να λύσει τα προβλήματα...ή αν προτιμάτε πιο λαϊκιστί, "να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση".

Το γεγονός αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας και σίγουρα θα βρεθεί στο επίκεντρο συζήτησης των οικονομικών αναλυτών στον επόμενο προϋπολογισμό. Το βέβαιο είναι πως η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τη νέα τούτη οικονομική παράμετρο, όχι ως αποταμίευση χρημάτων αλλά ως νέα έσοδα που θα υποστηρίξουν την έξοδό μας από την οικονομική δίνη στην οποία βρισκόμαστε.

Εν κατακλείδι, θα είναι μία απόφαση της κυβέρνησης που θα βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης (όπως και η φορολόγηση της εκκλησίας) που εναγωνίως αναζητά αυτούς που πήραν τα λεφτά με μια θηλιά στο χέρι και το μίσος φυλαγμένο καλά στις άδειες τσέπες.

Συμπερασματικά, αναμένατε εξελίξεις επί του θέματος που θέτει το epikairo και μάλιστα συντόμως καθότι δε βρίσκουμε κάποιον ουσιαστικό λόγο να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία τέτοια απόφαση.

Αυτού του είδους οι Έλληνες μας τελείωσαν?

25 Μαρ 2010 Χωρίς Σχόλια .Οι γονείς του ήθελαν να γίνει δάσκαλος αλλά αυτός είχε άλλα μυαλά. Τελικά κατάφερε και έγινε ο πιο πλούσιος Έλληνας με περιουσία 100 φορές πάνω από τον δεύτερο. Δεν φορολογήθηκε ποτέ γιατί πολύ απλά ΌΛΗ την περιουσία του την άφησε στο κράτος και το ιδρύματα. Αυτός ήταν Έλληνας. Όχι σαν τους τωρινούς πλούσιους.



Μιλάμε για τον Γεώργιο Αβέρωφ που έκανε:


Με χρήματα του Γεωργίου Αβέρωφ:

- Αποπερατώθηκε το Πολυτεχνείο της Αθήνας.

- Χτίστηκαν η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (σημερινά Δικαστήρια της Ευελπίδων) και οι Φυλακές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (στο χώρο που σήμερα υψώνεται τα Μέγαρα του Αρείου Πάγου και του Εφετείου).

- Ανεγέρθηκαν οι ανδριάντες του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' και του Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Αναναμαρμαρώθηκε το αρχαίο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, ένα τεχνικό επίτευγμα για την εποχή του.

- 2.500.000 (300.000 λίρες Αγγλίας) υπέρ του Ταμείου του Εθνικού Στόλου για τη ναυπήγηση πολεμικού πλοίου που θα έφερε το όνομά του. Πρόκειται για το θωρηκτό «Αβέρωφ», που κυριάρχησε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

- 1.500.000 υπέρ της ελληνικής κοινότητας της Αλεξανδρείας.

- 500.000 για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα.

- 500.000 υπέρ του Ε.Μ.Π.

- 500.000 υπέρ του Ωδείου Αθηνών.

- 900.000 υπέρ της κοινότητας Μετσόβου.

- 1.000.000 για την αποπεράτωση του Παναθηναϊκού Σταδίου.




http://troktiko.blogspot.com

Ρεπούση: Τα κρυφά σχολεία δεν ήταν κρυφά

Εμμένει στην άποψή της η Ρεπούση πως τα κρυφά σχολειά δεν ήταν κρυφά. Όπως είπε πριν από λίγο στην Πόπη Τσαπανίδου, έχουν βρεθεί οι δάσκαλοι, τα σχολειά, τα μισθολόγια δασκάλων και πως τα κρυφά σχολεία ήταν ένα από τα προνόμια...

που είχαν δοθεί στους Έλληνες. Ωστόσο όπως είπε δεν ήταν κρυφά. Κάτι μας λέει πως πάλι χαμός θα γίνει με το θέμα.

Κορυφαία δήλωση (σχετικά με την ανάπτυξη που βασίζεται μόνο στις ανάγκες των αγορών

Του διάσημου βραζιλιάνου ογκολόγου και συγγραφέα Drauzio Varella:


Στις μέρες μας δαπανώνται πέντε φορές περισσότερα χρήματα στην έρευνα για την ανδρική ανικανότητα και την προσθετική στήθους στις γυναίκες, σε σχέση με αυτά που δαπανώνται για τη θεραπεία της νόσου Alzheimer.

Ως εκ τούτου σε λίγα χρόνια θα έχουμε ηλικιωμένους με τέλεια στύση και ηλικιωμένες με μεγάλα βυζιά που όμως κανείς τους δε θα θυμάται σε τι χρησιμεύουν...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΩΣ ΑΡΠΑΓΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ



Σύμφωνα με το σχόλιο αυτό σε τοπική εφημερίδα ο στρατός δεν θα παρελάσει ούτε στην Κατερίνη, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ενώ τα τουρκικά αεροπλάνα και οι κορβέτες προκαλούν πλέον απροκάλυπτα την Ελλάδα. Εντάξει ρε καταργήστε και την παρέλαση του ελληνικού στρατού από τις εθνικές επετείους, για να έρθει πιο εύκολα να παρελάσει και πάλι ο τουρκικός στρατός ως επιδρομέας, άρπαγας και κατακτητής. Τί κάθεστε ρε σεις και τα ανεχόσαστε όλα αυτά; Γιατί δεν διαμαρτυρείστε και δεν γιουχαΐζετε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που θα πάρει και στάση καμαρωτή πάνω στην εξέδρα;

Τ.Ν.
Κατερίνη