Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΑΠΕΙΛΗ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ



Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Μεξικό με την γρίπη των χοίρων,οπου έφερε την Μ.Βρετανία να εκδώσει οδηγία για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν εκεί.68 νεκρούς μετράει το Μεξικό και οι πολίτες κυκλοφορούν με μάσκα.
ΑΠΟ τροκτικο

Δυστυχώς και στην Αμερική τα νούμερα που ακούγονται με ασθενείς που φαίνεται να έχουν τη γρίπη των χοίρων μεγαλώνουν διαρκώς. Αυτή τη στιγμή οι αρχές της Νέας Υόρκης δίνουν συνέντευξη τύπου και μόλις ανακοινώθηκε ότι περίπου 200 παιδιά από γυμνάσιο του Queens παρουσίασαν συμπτώματα της γρίπης των χοίρων. Ευτυχώς κανένα απο αυτά τα παιδιά δεν φαίνεται να ειναι σοβαρά άρρωστο
ΑΠΟ τροκτικο

Πρόσωπα στο Μίξερ της Showbitch

Ο Αλέξης Κούγιας λέει, μπήκε, στρώθηκε στον πάγκο της ομάδας- sorry στο τηλεοπτικό πάνελ- με τη φόρμα του, δίπλα στους γραβατωμένους συνσχολιαστές του (που φτάσαμε...) και με απολογητικό ύφος, όσο από αυτό μπορεί να διαθέτει ένας... Δον Κούγιας δήλωσε:" Συγνώμη, αλλά γυρίζω από εκδρομή". Δεν καθόσουνα εκεί χριστιανέ μου... εκτός αν έλειψες σε κάποιον να σηκώσει το χέρι του. Οκ, καλά το κατάλαβα. Στο καλό...

Η... "Ανάβεις φωτιές ανάβεις κι όλα τα καις..." Φαίη Σκορδά τσαντίστηκε λέει με τον Δρυμούση γιατί έπαιξε ένα βιντεάκι και παρεξηγήθηκε και... άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να βγάλουμε κάνα φράγκο. Εγώ φταίω κυρά μου που ήθελες κεράκια και σαμπάνιες και "βάλε κάτι ρομαντικό στο ραδιόφωνο να παίζει" και κατέληξες... μολότοφ;

Ο Ηλίας Ψινάκης, πάντα με το χιουμοράκι του, το γνωστό, αναγόρευσε τον Φερεντίνο... στην πιο καλή παρουσιάστρια. Θεά ο μουσακάς Ηλία μου και το γιαουρτάκι καλύτερο. Με πολλά λιπαρά που στρώνει και επιδερμίδα. Μη μπαίνεις σε έξοδα, αν και ευγενική χορηγία θάναι πάλι η πλαστική. Πρόσεχε όμως γιατί βλέπεις πώς κατάντησε αυτός; Κοίτα ΕΔΩ

O Sakis (είχα δεν είχα δίπλα-δίπλα τους έβαλα. Ή μάλλον τον έναν κάτω απ' τον άλλον) πάλι, δεν κάθεται σε μια μεριά. Που τον χάνεις που τον βρίσκεις μέσα σε ένα αεροπλάνο. Το παρεξήγησε το παλικάρι. Ξεκαθαρίστε του, στην Eurovision πηγαίνει όχι στο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες... Σε λίγο δε θα λέμε πετάει πετάει ο γάιδαρος αλλά πετάει ΠΕΤΑΕΙ ο Σάκης.

Η Βίκυ Καγιά τι να πει και τι να πούμε. Έλαμψε, σάρωσε, απογειώθηκε. Όχι δε μιλάω για το πρωινάδικο, δεν το είδα, αλλά ΕΙΔΑ τις φωτογραφίες της και είδα το φως το αληθινό... Τι κορμί, τι ποίημα... ΝΑΙ σε όλα κι ας είναι τραβηγμένες πριν 12 χρόνια. Τι τα θες άμα ο Θεός έχει κέφια... Κι άστες τις fake ξανθιές να λένε Βίκυ μου, απ' τη ζήλια τους... Κι όποια πει κακό για μας να της βγει το μάτι σα λουκουμάς...

With Love,
Showbitch

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ



Στις αρχές του 2012, δηλαδή σε λιγότερο από τρία χρόνια θα πρέπει να είναι έτοιμος και να παραδοθεί στην κυκλοφορία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών- Πύργου στον οποίο ήδη τα συνεργεία άρχισαν τα έργα. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας λόγω της κακής ποιότητας του οδοστρώματος, των αλλεπάλληλων στροφών με περιορισμένη ορατότητα, της έλλειψης φωτισμού,της ύπαρξης μόνο μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και της απουσίας διαχωριστικού στηθαιου. Από τις συνολικά 19 μεγάλες σήραγγες που προβλέπεται να κατασκευαστούν, ήδη άρχισαν οι εργασίες για την διάνοιξη των πρώτων, ενώ από τον Ιούνιο τα εργοτάξια πυκνώνουν στο μεγαλύτερο μέρος της εθνικής από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα προκειμένου το έργο να παραδοθεί χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Πάντως, οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Οι Βορειοηπειρώτες και οι Ελλαδίτες ενωμένοι θα στείλουν το μήνυμα στο αλβανικό αλλά και στο προσκυνημένο αθηναικό κατεστημένο.

Καλούνται όλοι οι Βορειοηπειρώτες την Δευτέρα 27 Απριλίου ώρα 07.00 μ.μ. μπροστά στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην παράνομη καταδίκη του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δημάρχου της Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου από το δικαστήριο του Αυλώνα.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πτώση του απολυταρχικού συστήματος στην Αλβανία, τα όργανά του συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος του ελληνισμού Με μια απόφαση που στοχεύει στην πολιτική εξόντωση και εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων αφαιρούν από τον δήμαρχο Χιμάρας τα πολιτικά του δικαιώματα χωρίς καμία πραγματική αιτιολογία και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες.

Εμείς οι Βορειοηπειρώτες ωφείλουμε να σταθούμε για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπίστούμε την αξιοπρέπειά μας. Ο κίνδυνος πλέον είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Πρώτη πράξη αντίδρασης είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι Βορειοηπειρώτες ενωμένοι θα στείλουν το μήνυμα στο αλβανικό κατεστημένο. Καλούμε κοντά μας στον ιερό και δίκαιο αγώνα όλους τους Έλληνες.
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 500 ΩΣ ΤΟ 332 Π.Χ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ (ΖΟΥΓΛΑΣ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ



Πυθαγόρας 500 π.Χ. ετών 80: εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης 489 π.Χ. ετών 65: φυλακή.
Αριστείδης 468 π.Χ. ετών 72: εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής 461 π.Χ. ετών 66: εξορία.
Αισχύλος 456 π.Χ. ετών 69: εξορία.
Περικλής 429 π.Χ. ετών 66: παραιτήθηκε κατηγορούμενος.
Φειδίας 429 π.Χ. ετών 66: φυλακή.
Αναξαγόρας 428 π.Χ. ετών 72: εξορία.
Ηρόδοτος 429 π.Χ. ετών 59: εξορία.
Ικτίνος 420 π.Χ. ετών: εξορία.
Σοφοκλής 406 π.Χ. ετών 90: εξορία από πείνα.
Ευριπίδης 406 π.Χ. ετών 74: εξορία.
Αλκιβιάδης 404 π.Χ. ετών 48: εξορία.
Σωκράτης 399 π.Χ. ετών 71: ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης 396 π.Χ. ετών 64: εξορία.
Αριστοφάνης 385 π.Χ. ετών 61: εξορία από πείνα.
Πλάτων 347 π.Χ. ετών 80: εξορία..
Ισοκράτης 338 π.Χ. ετών 99: εξορία.
Δημοσθένης 322 π.Χ. ετών 62: ήπιε δηλητήριο.

Αιτία θανάτου των Ελλήνων:
φθόνος, αχαριστία, διχόνοια..
ΠΗΓΗ

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ...

Διπλωματικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ρωσίας προξένησε φθορές με το ΙΧ αυτοκίνητό του, σε μια τρελή πορεία στις 6.20 το πρωί στη διασταύρωση Πατησίων και Αγίου Μελετίου, στην Αθήνα...

Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε κάδο απορριμμάτων, σε κολωνάκια του δήμου και ρυθμιστικές πινακίδες, καθώς και σε μια προθήκη καταστήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η οποία διενεργεί προανάκριση ο 29χρονος διπλωματικός ακόλουθος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αναρτήθηκε από troktikο

ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΙΨΑ!!



Ολοι έχουμε δει πως μορφάζει ένας άνθρωπος όταν δει μπουκαλάκι με ούρα ή με δείγμα αίματος. Σκεφτήτε να σας βλέπει να ξεδιψάτε με αυτά πως θα νοιώσει?
Με την μόνη διαφορά ότι τα μπουκαλάκια μέσα έχουν μια ωραία λεμονάδα και μια γλυκιά και δροσερή βυσινάδα.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ.....ΛΑΧΤΑΡΙΣΑ...... ΟΥΦ Οχι τίποτα άλλο,αλλα όχι να πιώ και τριγλυκερίδια!!!!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΑΜΠΕΣ ΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΝΟΗΜΑ !!!













Κάθε στάμπα και μία συμβουλή,μία ανακάλυψη,ένα παράδειγμα όλα επιστημονικά διαπιστωμένα.Με μεγάλη δώση πλάκας

ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΖΟΓΚΛΕΡ!!!



Tην λένε Μαρού το σπίτι της είναι στην Ιαπωνία έχει δικό της blog κσι της αρέσει να παίζει με μεγάλα κουτιά.Εχει φοβερή ελαστικότητα στο σώμα της. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!!

Το Παλίμψηστο τού Αρχιμήδη!!!


Ένα άγνωστο αρχαίο ελληνικό κείμενο, το οποίο είχε σχεδόν καταστραφεί, επανακτήθηκε και αποκωδικοποιήθηκε πλήρως με τη βοήθεια τής σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για το αποκαλούμενο «Παλίμψηστο τού Αρχιμήδη» στο οποίο εμπεριέχονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις κατακτήσεις τής μαθηματικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα.
Οι πληροφορίες που προέκυψαν, από τη μελέτη των έργων τού Αρχιμήδη τα οποία υπάρχουν στη συγκεκριμένη περγαμηνή, οδηγούν τους επιστήμονες στην αναθεώρηση των όσων πιστεύαμε για τις μαθηματικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων. Και αυτό διότι αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι ο Αρχιμήδης γνώριζε τις αρχές και την πρακτική τού Διαφορικού και του Ολοκληρωτικού λογισμού,πολλούς αιώνες πριν τη διατύπωσή τους από το Νεύτωνα και τον Λάιμπνιτς.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΦΟΕ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 'ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ'


Αυτός είναι ο τίτλος του πολυδιαβασμένου βιβλίου του Ντανιέλ Ντεφόε, όπου περιγράφει τις περιπέτειες ενός ναυτικού, του Ροβινσώνα Κρούσου. Ο Ροβινσώνας, μετά από μια φοβερή θαλασσοταραχή, που βυθίζει το καράβι του, είναι ο μόνος που σώζεται, ναυαγός σ' ένα ερημικό νησί, που βρισκόταν κοντά στις ακτές της Χιλής. Εκεί κατόρθωσε να επιζήσει ολομόναχος στην αρχή κι αργότερα συντροφιά μ' έναν ιθαγενή, τον Παρασκευά, που τον ημέρωσε και τον έμαθε να μιλά.

Ο Ντεφόε, έγραψε το βιβλίο αυτό στα 1719, εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία ενός Σκωτσέζου ναυτικού, του Αλέξανδρου Σέλκιρκ, που πραγματικά έζησε σε πρωτόγονη κατάσταση σ' ένα νησί για τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες ολομόναχος. Την απλή αυτή ιστορία, πλουτίζοντάς την ο Ντεφόε με διάφορες άλλες περιπέτειες και κάνοντας τα τέσσερα χρόνια της διαμονής του Σέλκιρκ εικοσιοκτώ, έπλασε το θαυμαστό "Ροβινσώνα Κρούσο", που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και διαβάστηκε άπληστα από πολλές γενιές.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΖ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ


Ο Τσάβεζ κάνει δώρο ένα βιβλίο στον Ομπάμα είναι σίγουρα ιστορική στιγμή.
Ασ' ελπίζουμε ότι δεν ονειρευόμαστε και δεν θα απογοητευτούμε.

218 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ Η ΜΟΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ!!!








Ο Dr. Joseph Ignace Guillotin δεν εφηύρε τη μηχανή εκτέλεσης που φέρει το όνομά του. Μια παρόμοια συσκευή, γνωστή με το όνομα το Ικρίωμα του Halifax, ήταν σε χρήση σε αυτή την πόλη του Yorkshire από το 1286 μέχρι το 1650.
Εντούτοις ήταν ο Dr. Guillotin, τοποτηρητής του Παρισιού, που στις 10 Οκτωβρίου του 1789, πρότεινε όλοι οι καταδικασμένοι σε θάνατο κρατούμενοι να αποκεφαλίζονται, για λόγους ανθρωπιστικούς και ισότητας. Ο αποκεφαλισμός, την εποχή εκείνη, θεωρούνταν η πλέον ανθρωπιστική όλων των μεθόδων εκτέλεσης και επιφυλασσόταν μόνο για τη θανάτωση ευγενών. Οι απλοί κατάδικοι υπέφεραν έναν αργό απαγχονισμό, τον φριχτό θάνατο στον τροχό ή το κάψιμο στην πυρά. Η ιδέα του να εξασφαλιστεί ένας γρήγορος και ανθρώπινος θάνατος για όλους, συμβάδιζε με τον επαναστατικό τρόπο σκέψης. Έτσι, από τις 25 Μαρτίου του 1791, ο αποκεφαλισμός έγινε δια νόμου η μόνη μέθοδος εκτέλεσης μελλοθανάτων
Για την εφαρμογή, όμως, υπήρξε πρόβλημα, καθώς μέχρι τότε οι αποκεφαλισμοί γίνονταν με ξίφος και ένας έμπειρος δήμιος ήταν απαραίτητος για να διατηρηθεί ο ανθρωπιστικός χαρακτήρας του αποκεφαλισμού. Ο αριθμός των μελλοθανάτων της εποχής ήταν τρομακτικός, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι υπάρχοντες δήμιοι.
Ήταν σαφές πως ένα είδος μηχανισμού είχε γίνει απαραίτητο για τη διεκπεραίωση των εκτελέσεων και αφού συμβουλεύτηκαν τον Dr. Antoine Louis, Γραμματέα της Χειρουργικής Ακαδημίας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν τη συσκευή. Στην αρχή ονομάστηκε louisson ή louisette αλλά αργότερα, προς μεγάλη ανακούφιση του γιατρού, πήρε το όνομα του εισηγητή της και έγινε γνωστή ως γκιλοτίνα.
Η πρώτη γκιλοτίνα κατασκευάστηκε στο Παρίσι από έναν γερμανό μηχανικό, τον Tobias Schmidt, και ήταν έτοιμη για δοκιμές στις 17 Απριλίου του 1792. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν πτώματα ανθρώπων που είχαν πεθάνει πρόσφατα στο νοσοκομείο της Bicerte.

Είχε δύο φαρδιές κάθετες δοκούς, ενωμένες στην κορυφή με μία οριζόντια και υψωνόταν σε μια πλατφόρμα στην οποία ο καταδικασμένος έφθανε ανεβαίνοντας 24 σκαλοπάτια. Το όλο κατασκεύασμα ήταν βαμμένο στο χρώμα του αίματος και η βαριά λεπίδα ανέβαινε μέσα σε εντομές στις δυο κατακόρυφες δοκούς, οι οποίες ήταν αλειμμένες με ζωϊκό λίπος. Παρόλο που φαινόταν πρόχειρη κατασκευή, δούλευε αρκετά καλά και η πρώτη εκτέλεση στην οποία χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτή του Nicholas-Jacques Pelletier, καταδικασμένου σε θάνατο για ένοπλη ληστεία. Η εκτέλεση έγινε στις 25 Απριλίου του 1792 στην Place de Greve και το κεφάλι του Pelletier έπεσε στο πρώτο χτύπημα.

Σύντομα, όλες οι περιοχές της Γαλλίας εφοδιάστηκαν με γκιλοτίνες και μικρογραφίες τους χρησιμοποιήθηκαν ως παιδικά παιχνίδια, ακόμα και γυναικεία σκουλαρίκια.
πιο αιματηρή περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης, την 13μηνη διάρκεια του “Τρόμου”, από το Μάιο του 1793 έως τον Ιούνιο του 1794, 1.225 άνθρωποι εκτελέστηκαν στο Παρίσι. Στην Place de Greve γίνονταν οι εκτελέσεις των ποινικών, ενώ οι πολιτικοί κρατούμενοι συναντούσαν το θάνατο στην Place de Carrousel. Κατά τη διάρκεια του “Τρόμου” σχεδόν όλοι η γαλλική αριστοκρατία ανέβηκε τα σκαλιά που οδηγούσαν στη λαιμητόμο. Στις 21 Ιανουαρίου του 1793, η γκιλοτίνα στήθηκε για πρώτη φορά στην Place de la Revolution, για την εκτέλεση του βασιλιά Louis XVI, του πιο διάσημου θύματός της. Εκεί εκτελέστηκαν, επίσης, δυο πασίγνωστες γυναίκες, η Marie Antoinette και η Charlotte Corday. Η Charlotte καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες για τη δολοφονία του Jean-Paul Marat, ενός από τους ηγέτες της επανάστασης. Η εκτέλεσή της έγινε το απόγευμα της 17ης Ιουλίου του 1793 και μόλις έφθασε με το ιππήλατο αμάξι στην Place de la Revolution, ζήτησε από το δήμιό της Sansom να της επιτρέψει να δει καλά τη γκιλοτίνα, γιατί δεν είχε δει ποτέ της μία πριν και επειδή το έβρισκε εξαιρετικό ενδιαφέρον θέαμα για κάποια που βρισκόταν στη θέση της! Ήταν μια όμορφη και θαρραλέα 24χρονη κοπέλα και πολλοί τη θεώρησαν μάρτυρα
Τον Ιούνιο του 1793, η γκιλοτίνα μεταφέρθηκε προσωρινά στην Place St. Antoine, όπου 96 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν μέσα σε 5 μόνο ημέρες. Λόγω των διαμαρτυριών των τοπικών εμπόρων, μεταφέρθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά στο Barriere Ranverse, όπου βρήκαν το θάνατο 1.270 άτομα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Επέστρεψε στην Place de la Revolution για την εκτέλεση του Ροβεσπιέρου και 21 ακόμα επαναστατών στις 28 Ιουλίου. Η χρήση της γκιλοτίνας επεκτάθηκε και σε άλλες γαλλικές πόλεις με μεγάλη συχνότητα την εποχή εκείνη και πολλές χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από αυτήν.

Η Γαλλία δεν ήταν η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε τη γκιλοτίνα, καθώς πολλές άλλες κυβερνήσεις αναγνώρισαν τα προτερήματα της μεθόδου αυτής, από άποψη ταχύτητας και ανθρωπισμού, σε σύγκριση πάντα με άλλες μεθόδους εκτέλεσης που χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε. Η Αλγερία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ελβετία, η Σουηδία και το Βιετνάμ χρησιμοποίησαν σε εκτελέσεις τη γκιλοτίνα μέχρι τον 20ο αιώνα.
Στη Γερμανία, επί Χίτλερ, πέθαναν στη γκιλοτίνα περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσοι στη Γαλλία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της γαλλικής επανάστασης. Η γκιλοτίνα βρισκόταν ήδη σε χρήση, σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, πριν αναλάβει ο Χίτλερ το τιμόνι της χώρας. Η επαρχία του Ρήνου την χρησιμοποιούσε ήδη από το 1798, η επαρχία της Βαυαρίας από το 1854, η Σαξωνία και το Βάρτεμπεργκ από το 1854 και 1853 αντίστοιχα και το Μπάντεν από το 1857. Από το 1871 η γερμανική νομοθεσία όριζε ότι όλες οι εκτελέσεις θα γίνονταν με αποκεφαλισμό, επέτρεπε όμως εξίσου τη χρήση τσεκουριού και γκιλοτίνας. Οι εκτελέσεις δεν ήταν συχνές μέχρι τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, αυξήθηκαν όμως δραματικά μεταξύ των ετών 1938 και 1945. Ο Χίτλερ εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι εγκληματίες αλλά και οι πολιτικοί κρατούμενοι θα εκτελούνταν με γκιλοτίνα ή δι’ απαγχονισμού
Είκοσι γκιλοτίνες κατασκευάστηκαν και σκορπίστηκαν σε όλες τις φυλακές της Γερμανίας και της Αυστρίας. Επίσης αύξησε τον αριθμό των εγκλημάτων που επέσυραν τη θανατική ποινή. Ανάμεσα στο 1933 και το 1944, 13.405 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και από αυτούς οι 11.881 εκτελέστηκαν. Μόνο το 1940 θανατώθηκαν περίπου 900 γερμανοί πολίτες. Το 1941 το όριο ηλικίας για να εκτελεστεί κάποιος κατέβηκε στα 14 χρόνια.

Οι εκτελέσεις ξεπέρασαν τις 5.000 μέχρι το 1943. Στα επόμενα δύο χρόνια τα Λαϊκά Δικαστήρια καταδίκασαν σε θάνατο περίπου 7.000 άτομα. Τους πρώτους μήνες του 1945 εκτελέστηκαν 800 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους ήταν γερμανοί πολίτες. Οι Ναζί είχαν τη δυνατότητα να εκτελούν στη γκιλοτίνα έναν καταδικασμένο κάθε τρία λεπτά, γεγονός που συνέβαινε αρκετά συχνά. Σε μια περίπτωση, στη φυλακή του Breslau, χρειάστηκαν μόνο 90 λεπτά για να αποκεφαλιστούν στη γκιλοτίνα 75 κατάδικοι
Στην Αυστρία, και ανάμεσα στα έτη 1938 και 1945, εκτελέστηκαν στη γκιλοτίνα 1.377 άνδρες και γυναίκες, μετά από καταδικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε το Δικαστήριο της Βιέννης. Η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούσε σε αντιφρονούντες του φασιστικού καθεστώτος. Υπολογίζεται ότι 16.000 άτομα εκτελέστηκαν στη γκιλοτίνα από τους Ναζί.

Μετά τον πόλεμο, οι Σύμμαχοι περιόρισαν τη χρήση της γκιλοτίνας μόνο στους γερμανούς πολίτες και, μάλιστα, κατασκευάστηκαν και μερικές καινούριες από την εταιρία των Fritz και Otto Tiggeman. Στη Σοβιετική ζώνη η γκιλοτίνα παρέμεινε σε χρήση μέχρι το 1953. Ήταν φορητή και μεταφερόταν από τόπου εις τόπον με ένα φορτηγό. Η Δυτική Γερμανία κατάργησε τη θανατική ποινή το 1951, με τελευταία εκτέλεση στη γκιλοτίνα αυτή του Berthold Wehmeyer, που έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου του 1949. Η Ανατολική Γερμανία εξακολούθησε να χρησιμοποιεί τη γκιλοτίνα μέχρι το 1966, αλλά δεν υπάρχουν καταγραφές εκτελέσεων
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η 580 κιλών γκιλοτίνα αποστελλόταν από το Παρίσι στις διάφορες φυλακές της χώρας με το τραίνο και, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στήνονταν στον προκαθορισμένο τόπο της εκτέλεσης. Λίγο πριν την αυγή, οι δεσμοφύλακες πήγαιναν στο κελί του μελλοθανάτου και τον πληροφορούσαν ότι η αίτηση χάριτος που είχε υποβάλει είχε απορριφθεί και ότι επρόκειτο να εκτελεστεί εκείνη τη στιγμή. Του επέτρεπαν να προσευχηθεί με τον πνευματικό του για λίγα λεπτά, πριν του δέσουν τα χέρια πίσω από την πλάτη και του σκίσουν το κολλάρο του πουκαμίσου του. Υπέγραφε για τελευταία φορά στο δελτίο παρουσίας των φυλακών και τον οδηγούσαν στη γκιλοτίνα, όπου τον αποκεφάλιζαν. Η όλη διαδικασία τυπικά, έπαιρνε λιγότερο από δύο λεπτά
Μέχρι το 1939 οι εκτελέσεις στη γκιλοτίνα γίνονταν σε κοινή θέα, συνήθως έξω από την πύλη των φυλακών. Το κοινό έβλεπε ελάχιστα, καθώς γύρω από τη γκιλοτίνα υπήρχε το πλήθος των δεσμοφυλάκων και των αστυνομικών, αλλά επιτρεπόταν η πρόσβαση και των δημοσιογράφων καθώς και μαρτύρων
Η γκιλοτίνα στην Ελλάδα

«Όταν δεν έχεις δει καρμανιόλα με τα μάτια σου, μπορείς να αδιαφορείς για τη θανατική ποινή» γράφει στους «Αθλίους» ο Βίκτωρ Ουγκώ, όταν όμως την αντικρίσεις, «πρέπει να αποφασίσεις, να πάρεις θέση υπέρ ή κατά», αφού η λαιμητόμος «δεν είναι ουδέτερη και δεν επιτρέπει σε κανέναν να μείνει ουδέτερος… Όλα τα κοινωνικά προβλήματα στήνουν γύρω από αυτή τη λεπίδα τα ερωτηματικά τους». Στις 26 Οκτωβρίου 1846 παρατηρεί: «Πολιτισμός της Ελλάδας. Η γκιλοτίνα εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Ο λαός την αποστρεφόταν, η κυβέρνηση νίκησε την αποστροφή του λαού. Κατάφεραν, τελικά, μετά από δεκαέξι χρόνια δισταγμού να καρατομήσουν πέντε άντρες στον Πειραιά. Τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου 1846 ο ήλιος της Ελλάδας φώτισε δύο πράγματα, το ένα αντίκρυ στο άλλο: τον Παρθενώνα και την γκιλοτίνα».
Η γκιλοτίνα έφθασε στην Ελλάδα από τη Γαλλία και χρησιμοποιήθηκε ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Ήταν στημένη στις φυλακές του Παλαμηδιού, στο Ναύπλιο. Με γκιλοτίνα εκτελέστηκε ο δολοφόνος του Πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηληγιάννη, Κώστας Γερακάρης, το 1906.

ΣΒΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ PATRIA MEDIA ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK


ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!
(Ανακοίνωση – Ενημέρωση)
Η απάντηση μας : «ΑΥΤΗ Η ΓΗ, ΔΕΝ! ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ»

(Σχετικά με την εντελώς αναίτια διαγραφή της σελίδας μας στο facebook, με σκοπό την διακοπή της ροή ειδήσεων από τα BLOG Μας, προς τους χιλιάδες φίλους της σελίδας μας)


Για όσους επιθυμούν, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικώς ΕΔΩ: http://patriamedia.blogspot.com/2009/04/blog-post_24.html

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

Αγγλος τουριστας που κατεβαινε την οδο Αγιου Κωνσταντινου,τον σταματησαν 2 ατομα και μιλωντας του σπαστα αγγλικα και δειχνoντας του σηματα της αστυνομιας(με αστερι!!),του ζητησαν να του κανουν σωματικο ελεγχο και να δουν το διαβατηριο του.Αυτος δεχτηκε αλλα δεν ειχε μαζι του το διαβατηριο.Τοτε εκαναν τον ελεγχο αλλα ομως ενας του πηρε το πορτοφολι και απο μεσα 200 ευρω .Υστερα τον αφησαν να φυγει ζητωταντας του και συγνωμη και γυρισε στο ξενοδοχειο.Οταν ομως γυρισε και τσεκαρε το πορτοφολι του του ελειπαν τα 200 ευρω απο μεσα.Οπως μου ειπε δεν κοιταξε το πορτοφολι οταν του το εδωσαν γιατι ηταν ταραγμενος απο τον σωματικο ελεγχο που του κανανε μπροστα στους περαστικους.Ο συγκεκριμενος τουριστας εχει Ιρανικη καταγωγη και ισως οι εξυπνακηδες που τον ψειρισανε να εκμεταλευτηκαν το γεγονος οτι εδειχνε για ενας απο τους τοσους μεταναστες που περιφερονται στην Ομονοια.Ο ανθρωπος ηταν πολυ ταραγμενος και πηγε στο τμημα για μηνυση.
Καλα κρασια κυριοι στο υπουργειο εσωτερικων,και του Τουρισμου.
Αλλα αυτα να τα δουνε οι υπευθυνοι που εχουν αφησει καποιους να αλωνιζουν στην Αθηνα και να κανουν οτι τους γουσταρει.
Αλλα η ταλαιπωρια δεν ειχε τελειωμο για αυτον τον ανθρωπο.Μετα ειχαμε την συνηθη κατασταση των αστυνομικων τμηματων που δουλευουν με νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου.Ο ανθρωπος πηγε στο τμημα Ομονοιας να καταγγειλει το συμβαν ,και μονο που δεν ξεκαρδιστηκαν απο τα γελια οι αστυνομικοι.Μολις του πηραν την καταθεση γελωντας παντα,τους ειπε οτι αυτο ειναι παρωδια,και ο κυριος Μπαντζης Γιωργος (ή αυτος που υπεγραψε το χαρτι για λογαριασμο του)τον ρωτησε απο που ειναι.Ο ανθρωπος του ειπε Αγγλια .Τοτε ο εξυπνος απαντησε οτι αν δεν του αρεσει εδω να γυρισει πισω στην Αγγλια..
Αυτα ειναι.Και μετα τον Μπαντζη και τον καθε Μπαντζη θα ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ απο την βαρια βιομηχανια της Ελλαδας που φτιαχνει αυτοκινητα και αεροπλανα.Α ρε κατακαημενε απο τον τουρισμο ζειτε ολοι σας, οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι υπολοιποι και δεν σεβεστε τιποτα,και κανενα.Η μηπως νομιζετε οτι ειναι εξυπναδα αυτη να φερεστε ετσι σε ανθρωπους που τον αστυνομικο τον σεβονται και τον πιστευουν.Γιατι στην Αγγλια ο αστυνομικος δεν κανει πλακα,ειναι σοβαρος και εμπνεει εμπιστοσυνη στους πολιτες. Και στο κατω κατω δεν ζητησε να του βρειτε τους απατεωνες αμεσως, αλλα να τον ακουσετε για να μην συμβει και σε αλλους το ιδιο.
Για ολα αυτα που του συνεβησαν μου ειπε θα τα καταγγειλει σε αγγλικο καναλι ,και στην πρεσβεια του.Ηδη μπροστα μου πηρε τηλεφωνο την πρεσβεια του και εκανε την καταγγελια.


konstantinos Z
Αναρτήθηκε από eglimatikotita.blogspot.com

33 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΖΩΟΤΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΗ


1)Λιγότερο από το 2% των ανθρώπινων ασθενειών (1.16%) συναντώνται ποτέ στα ζώα.

2)Σύμφωνα με πρώην επιστημονικό ανώτερο υπάλληλο του Huntingdon Life Sciences, τα πειράματα στα ζώα και τα ανθρώπινα αποτελέσματα συμφωνούν με μόνο κατά "5%-25% κάθε φορά." (Το ρίξιμο ενός νομίσματος “κορόνα ή γράμματα” θα ήταν πιο ακριβές.)

3) Το 95% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται αμέσως σαν άχρηστα ή επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

4)Τουλάχιστον 50 φάρμακα στην αγορά προκαλούν καρκίνο στα ζώα των εργαστηρίων. Επιτρέπονται επειδή αναγνωρίζεται ότι οι ζωικές δοκιμές δεν είναι σχετικές.

5)Η Procter & Gamble χρησιμοποίησε ένα τεχνητό άρωμα παρά το γεγονός ότι αυτό απέτυχε στις ζωικές δοκιμές, προκαλώντας δηλαδή όγκους στα ποντίκια. Είπαν ότι τα αποτελέσματα των ζωικών δοκιμών είχαν "λίγη σχετικότητα με τους ανθρώπους."

6)Όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν για το ότι τα πειράματα σε ζώα μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα "λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ζώων και ανθρώπων", το 88% των γιατρών συμφώνησαν.

7)Οι αρουραίοι είναι μόνο κατά 37% αποτελεσματικοί στον προσδιορισμό του τι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. (Πάλι, το χτύπημα ενός νομίσματος θα ήταν ακριβέστερο).

8)Τα τρωκτικά είναι τα ζώα που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα στην έρευνα του καρκίνου. Δεν παθαίνουν ποτέ καρκινώματα, την ανθρώπινη μορφή καρκίνου, η οποία έχει επιπτώσεις στις μεμβράνες (π.χ. καρκίνος του πνεύμονα). Τα σαρκώματά τους έχουν επιπτώσεις στο κόκκαλο και το συνδετικό ιστό: αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν.

9)Μέχρι και το 90% των αποτελεσμάτων των ζωικών δοκιμών απορρίπτονται δεδομένου ότι είναι μη εφαρμόσιμα στον άνθρωπο.

10) Τα αποτελέσματα από τα ζωικά πειράματα μπορούν να αλλάξουν από παράγοντες όπως η διατροφή και η κλινοστρωμνή. Η κλινοστρωμνή έχει προσδιοριστεί πως δίνει ποσοστά καρκίνου περισσότερο από 90% και σχεδόν μηδέν κάτω από την ίδια πίεση σε ποντίκια σε διαφορετικές θέσεις.

11) Οι διαφορές φύλων μεταξύ των εργαστηριακών ζώων μπορούν να προκαλέσουν αντιφατικά αποτελέσματα. Αυτό δεν αντιστοιχεί στους ανθρώπους.

12) Το 9% των αναισθητοποιημένων ζώων, που πρόκεται να επανέλθουν, πεθαίνουν.

13) Ένα κατ' εκτίμηση 83% των ουσιών, μεταβολίζεται από τους αρουραίους με διαφορετικό τρόπο απ' ότι στους ανθρώπους.

14) Οι προσπάθειες να μηνυθούν οι κατασκευαστές του φαρμάκου Surgam, απέτυχαν λόγω της κατάθεσης ειδικών γιατρών ότι "τα στοιχεία από τα ζώα δεν θα μπορούσαν να παρεκτειθούν ακίνδυνα σε ασθενείς."

15) Ο χυμός λεμονιού είναι θανάσιμο δηλητήριο, αλλά το αρσενικό, το κώνειο και η βοτουλίνη είναι ασφαλή σύμφωνα με τις δοκιμές σε ζώα.

16) Τα γενετικά τροποποιημένα ζώα δεν είναι πρότυπα για τις ανθρώπινες ασθένειες. Το ποντίκι mdx υποτίθεται πως αναπαριστά τη μυϊκή δυστροφία, αλλά οι μύες αναπαράγονται χωρίς επεξεργασία.

17) Το 88% των θνησιγενειών προκαλούνται από τα φάρμακα που περνούν ως ασφαλή τις ζωικές δοκιμές, σύμφωνα με μια μελέτη στη Γερμανία.

18) Το 61% των γενετικών προβλημάτων προκαλούνται από φάρμακα που έχουν περάσει τις ζωικές δοκιμές, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Τα ποσοστά ατέλειας είναι 200 φορές όσο ήταν στα μεταπολεμικά επίπεδα.

19) Ο ένας στους έξι ασθενείς είναι στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας θεραπείας που έχουν πάρει.

20) Στην Αμερική, 100.000 θάνατοι ετησίως αποδίδονται στην ιατρική περίθαλψη. Σε ένα έτος 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι νοσηλέυθηκαν εξαιτίας της ιατρικής περίθαλψης.

21)Μια μελέτη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας παρουσίασε ότι τα παιδιά είναι 14 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν ιλαρά αν είναι εμβολιασμένα.

22) Το 40% των ασθενών υφίστανται παρενέργειες ως αποτέλεσμα της θεραπείας των συνταγών.

23) Πάνω από 200.000 φάρμακα έχουν διατεθεί, τα περισσότερα από τα οποία αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο 240 είναι "απαραίτητα".

24) Ένα γερμανικό ιατρικό συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 6% των μοιραίων ασθενειών και το 25% των οργανικών ασθενειών προκαλούνται από τα φάρμακα. Όλα είναι δοκιμασμένα σε ζώα.

25) Η λειτουργία διάσωσης για τις εκτοπικές εγκυμοσύνες καθυστέρησε 40 χρόνια εξαιτίας της ζωοτομίας.

26)Σύμφωνα με τη Royal Commission σχετικά με τη ζωοτομία (1912), " Η ανακάλυψη των αναισθητικών δεν οφείλει τίποτα στα πειράματα στα ζώα". Ο μεγάλος Dr. Hadwen τόνισε ότι "εάν τα ζωικά πειράματα ήταν βάσιμα… η ανθρωπότητα θα είχε ληστευτεί αυτής της μεγάλης ευλογίας της αναισθησίας." Ο ζωοτόμος Halsey περιέγραψε την ανακάλυψη του Fluroxene ως "ένα από τα πιό δραματικά παραδείγματα των παραπλανητικών στοιχείων από δεδομένα ζώων."

27) Η ασπιρίνη αποτυγχάνει στις ζωικές δοκιμές, όπως το digitalis (ένα φάρμακο για την καρδιά), οι θεραπείες του καρκίνου, η ινσουλίνη (προκαλεί γενετικά προβλήματα στα ζώα), η πενικιλίνη, και άλλα ασφαλή φάρμακα. Θα είχαν απαγορευθεί εάν η ζωοτομία λαμβανόταν υπόψιν.

28) Στη δικαστική υπόθεση όπου δικάζονταν οι κατασκευαστές της Θαλιδομίδης, απαλάχθηκαν αφότου συμφώνησαν πολυάριθμοι εμπειρογνώμονες ότι οι ζωικές δοκιμές δεν θα μπορούσαν να θεωρούνται βάσιμες για την ανθρώπινη ιατρική.

29) Οι μεταγγίσεις αίματος καθυστέρησαν 200 χρόνια εξαιτίας μελετών σε ζώα, οι μεταμοσχεύσεις κερατοειδών καθυστέρησαν 90 χρόνια.

30) Παρά τα πολλά βραβεία Νόμπελ που απονέμονται σε ζωοτόμους, μόνο το 45% συμφωνεί ότι τα ζωικά πειράματα είναι κρίσιμα.

31) Υπάρχουν τουλάχιστον 450 μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ζωικά πειράματα.

32) Τουλάχιστον 33 ζώα πεθαίνουν στα εργαστήρια κάθε δευτερόλεπτο παγκοσμίως· στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.

33) Ο διευθυντής του Research Defense Society, (που υπάρχει για να υπερασπίζει τη ζωοτομία) ρωτήθηκε εάν η ιατρική πρόοδος θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί χωρίς τη χρήση ζώων. Η γραπτή του απάντηση ήταν «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να μαθευτεί ως η «Μεγάλη Αλυσίδα της Ύπαρξης» - που χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει τους ανθρώπους σαν κατάληξη, της οποίας όλα τα άλλα πλάσματα ήταν απλά το μέσο».
ΠΗΓΗ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ..

25 April 09 : Mexiko City ...Πανικό προκαλεί η γρίπη των χοίρων στην Πόλη του Μεξικού μετά τον θάνατον 60 ατόμων ! Ολα τα σχολεία διατάχθηκαν να παραμείνουν κλειστά!.. Βαγδάτη ..άλλοι 71 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε εκρήξεις κοντά σε χώρους Σηϊτών προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό στις αρχές!.. Ισλαμαμπαντ ..οι Ταλιμπάν φαίνεται ναυποχωρούν από τις προκεχωρημένες θέσεις που είχαν ελέγξει τις τελευταίες μέρες!...Πεκίνο ..Το ηλεκτρονικό τσιγάρο - ένα gadget που μοιάζει με το πραγματικό πράγμα και παραδίδει τη νικοτίνη χωρίς καπνό - που παράγεται ήδη στην Κίνα, με τις εταιρείες να στοχεύουν την αγορά των ΗΠΑ !....Το κόμμα του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου κέρδισε μια σαφή πλειοψηφία στη Νότια Αφρική, στις εκλογές που διεξήχθησαν εκεί, ανοίγοντας το δρόμο στην αρχηγό του κόμματος Jacob Zuma να γίνει πρόεδρος!....ΟΗΕ..Σχεδόν 6500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και μέρες στην Sri Lanka ανακοίνωσε αργά χθες η γραμματεία του ΟΗΕ!...Ειδική ομάδα του ΟΗΕ πάγωσε τα κεφάλαια τριών Βορεικορεάτικων εταιρειών στο εξωτερικό σαν ένδειξη τιμωρίας για την εκτόξευση προ ημερών μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου από εκεί!...
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL