Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι νέες δράσεις για την αντιμετώπιση του εγκλήματος

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ Η ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις νέες δράσεις της αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπίσει το έγκλημα. Πρώτον, ανέφερε ότι δημιουργείται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας ειδική δύναμη με ομάδες δικυκλιστών. Η δύναμη θα περιλαμβάνει...
..1000 μοτοσικλέτες και 2.000 αστυνομικούς καθώς σε κάθε μοτοσικλέτα θα επιβαίνουν δύο αστυνομικοί.
Δεύτερον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη, στην Αττική θα λειτουργούν τμήματα δίωξης του εγκλήματος στα οποία θα περιλαμβάνονται 96 τμήματα ασφαλείας και πέντε υποδιευθύνσεις ασφαλείας.
Τρίτον, όλοι οι αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους και σε μάχιμες υπηρεσίες και θα είναι λιγότεροι στα γραφεία και στα γήπεδα και σε όλα τα άλλα πάρεργα που έχει η αστυνομία.

Τέταρτον θα βελτιωθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών με έμφαση στη διαρκή κατάρτισή τους

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι έχει αρχίσει συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για την επανεξέταση του νομικού πλαισίου που διέπει την οπλοκατοχή στη χώρα και το αδίκημα της οπλοκατοχής θα μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Εντυπωσιακό video από τις κατολισθήσεις στην Καλαβρία



Δραματική κατάσταση στην Καλαβρία της Ιταλίας όπου περίπου 200 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους μετά από μια τεράστια κατολίσθηση . Παρακάτω δείτε την εντυπωσιακή κατολίσθηση όπως την κατέγραψε η κάμερα ιδιωτικού σταθμού.



Επιμέλεια:meteo-news.gr

Επιτέλους, κάτι κινείται...






Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι αυτό της κατάργησης των συναλλαγών για ποσά άνω των 1.500 ευρώ δίχως πιστωτική κάρτα ή επιταγή. Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε μέχρι σήμερα να πάει κάποιος με μία βαλίτσα λεφτά σε ένα κοσμηματοπωλείο και να αγοράσει το μισό μαγαζί. Μόνο στην Κολομβία, στην Ελλάδα και στη Βραζιλία συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Να σταματήσουν, λοιπόν, οι μεγάλες συναλλαγές. Ίσως και τα 1.500 ευρώ να είναι πολλά! Να έπρεπε το μέτρο να ισχύει από τα 1.000 ή ακόμη και τα 800 ευρώ. Διαμαρτύρονται κάποιοι ότι με αυτό τον τρόπο θα πληγεί το εμπόριο! Τη στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότερες συναλλαγές σήμερα ήδη γίνονται με πιστωτικές κάρτες. Η ένσταση αυτή αφορά ίσως κάποια καταστήματα που πωλούν είδη πολυτελείας. Αλλά δεν μπορούμε για αυτό το λόγο και μόνο να ασχολούμαστε άλλα σαράντα χρόνια με τα αυτονόητα.

Δηλώνει ο χ επαγγελματίας 8.000 ευρώ εισόδημα και θέλει να ψωνίσει μόνο για δώρα Χριστουγέννων χρυσά και ασημικά αξίας 10.000 ευρώ; Δεν μπορεί! Δεν πρέπει να του δίδεται αυτή η δυνατότητα. Ας πληρώσει τους φόρους του όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες και ας ξοδέψει τα χρήματά του όπως και όπου αυτός επιθυμεί.

Οι αποδείξεις θα είναι ένας πραγματικός μπελάς για τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν λίστες με τα ακριβή στοιχεία της κάθε απόδειξης. Μπελάς θα είναι και για τις φορολογικές αρχές, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα μπορούν να εξετάσουν ακόμη και το 1% του όγκου των αποδείξεων που θα συσσωρευτεί στα γραφεία τους. Αλλά κάπως πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε όλοι φορολογική συνείδηση. Δεν είναι μαγκιά να βοηθάμε τον επαγγελματία να κλέβει το κράτος, συναινώντας στη μη έκδοση απόδειξης.

Λέγεται και όχι άδικα ότι η μεγαλύτερη αδυναμία μας είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητας στον κρατικό μηχανισμό. Θεωρείται δύσκολο να γίνει σωστή εποπτεία της αγοράς με τους υπάρχοντες μηχανισμούς στις εφορίες. Η παρατήρηση είναι σωστή πέρα για πέρα. Αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην λαμβάνουμε, τελικώς, το παραμικρό μέτρο. Ότι πρέπει οι υπηρεσίες αυτές να αναδιοργανωθούν και ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει με κάθε θυσία την αδιάβλητη λειτουργία τους, είναι βέβαιο. Ας σταματήσουμε, όμως, να χρησιμοποιούμε τις γνωστές αδυναμίες του κράτους ως άλλοθι για τη δική μας απροθυμία να συνεισφέρουμε για το γενικό καλό. Ας κάνουμε εμείς πρώτοι το καθήκον μας και έπειτα θα έχει μεγαλύτερη αξία η απαίτησή μας από τον κ. Παπακωνσταντίνου να κάνει και τα επόμενα βήματα.

Πρέπει να αλλάξουμε. Εμείς οι ίδιοι ως άνθρωποι. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, αν δεν θέλουμε να βουλιάξουμε. Λένε οι ηγέτες της αριστεράς ότι θα πρέπει να αυξηθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις και να μην ισχύσουν τα μέτρα για τους εργαζόμενους. Είτε πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ημιμαθείς, είτε πραγματικά και οι ίδιοι αγνοούν την πραγματικότητα. Δεν καταλαβαίνουν ότι η αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις είναι ένα ακόμα μείον στην ανταγωνιστικότητά τους. Και ίσως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, όταν αγνοούν ότι η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης πλήττει τους επιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο. Οι επιχειρήσεις μπορεί να πληρώνουν 25% και 20% φόρο στα κέρδη τους, αλλά τα μερίσματα, τα χρήματα που παίρνει ο μέτοχος, θα φορολογούνται συνολικά μέχρι και 40%.

Λένε, επίσης, ότι είναι άδικες οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Τι είναι αυτό που αλλάζει; Ότι θα παίρνουμε σύνταξη με βάση τις εισφορές μας. Υπάρχει κάτι δικαιότερο απ’ αυτό; Γίνεται να εισπράττουμε διπλάσια και τριπλάσια σύνταξη σε σχέση με αυτή που αναλογεί στις εισφορές μας; Κι αν αυτό γίνεται, που μέχρι σήμερα γίνεται, ποιος θα κληθεί στο τέλος να πληρώσει; Πάλι εμείς, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Καλλιεργείται ένα κλίμα λαϊκισμού που στόχο έχει να χαϊδέψει τα αυτιά όλων μας και να ανατραπεί η αποτελεσματική εφαρμογή των νέων μέτρων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό. Κι είναι ευχάριστο ότι κάτι άρχισε επιτέλους να κινείται, αλλά και το ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που παραμονεύουν και φαίνεται να είναι έτοιμος για μεγάλες ανατροπές. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να συνεχίσει να εφαρμόζει τα... αυτονόητα!

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr

«Μακεδονικό» παραλήρημα του στρατού των ΗΠΑ...


Του Γιάννη Κρητικού


Με πλήθος λάθων, αλλά και εσκεμμένη ανθελληνική παραπληροφόρηση, η ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού «Southeast European Times», που εμφανίζεται στο διαδίκτυο σε 10 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, διατείνεται ότι παρέχει στους «υπηκόους» χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση για πολιτικά και οικονομικά θέματα, ακόμα και για την... Ιστορία.
Και δεν μιλάμε για το γεγονός ότι 4 μήνες μετά τις εκλογές, αναφέρει ακόμη ως πρωθυπουργό της Ελλάδας τον... Κωνσταντίνο Καραμανλή (!), αλλά για μια σειρά προβοκατόρικες σε βάρος της χώρας μας αναφορές στο... όνομα των Σκοπίων.
Οχι μόνο...

αποκαλεί τη FYROM «Μακεδονία», αλλά έχει... «λύσει» και το θέμα της γλώσσας, εμμέσως δε αναγνωρίζει και «μακεδονική εθνική ταυτότητα», αφού την παρουσιάζει όπως ακριβώς το επιθυμούν οι Σκοπιανοί, ως «μακεδονική»!
Την ώρα που αναμένεται στα Βαλκάνια ο διαμεσολαβητής για το όνομα των Σκοπίων κ. Νίμιτς, η αποικιακού τύπου προπαγάνδα του αμερικανικού Στρατού, παρότι δεν παραλείπει να αναφέρει κάποιες φορές και το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ όνομα του κρατιδίου ως «ΠΓΔΜ», στις περισσότερες αναφορές έχει προκαταλάβει και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων υπέρ των Σκοπίων!
Η μεγαλη ειρωνεία είναι ότι στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι «στόχος της SET είναι η παροχή ακριβούς, ισορροπημένης και διορατικής κάλυψης των εξελίξεων στην ΝΑ Ευρώπη».
Για λεπτομέρειες περί «Μακεδονίας», η «SET» έχει πλήθος παραπομπές στις επίσημες σελίδες των Σκοπιανών! Αυτά, για να έχουμε μια καλή ιδέα για τα «όπλα» της... «υπεύθυνης πληροφόρησης» που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Φέσι 3 δις απο τοξικό ομόλογο του Σημίτη


Η αποκάλυψη των «New York Times» για τη συμμετοχή της Goldman Sachs στην προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη να κρύψει το 2001 ελλείμματα και χρέη ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα.


Οι λογιστικές αλχημείες, τα μαγειρέματα δηλαδή στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.


Το 2001 ο κ. Σημίτης μέσω ενός ομολόγου που βασιζόταν.......
σε πολύπλοκες συναλλαγματικές εξισώσεις έκρυψε από τα λογιστικά βιβλία του κράτους το 2,5% του ΑΕΠ. Αυτό έγινε γνωστό στα μέσα του 2004 όταν θα ξεκινούσαν οι πληρωμές των δόσεων στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό και έγινε επαναδιαπραγμάτευση των όρων.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα τώρα, καθώς όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ξεσκονίζουν τις ειδήσεις που αφορούν την οικονομία της χώρας μας προκειμένου να εντοπίσουν τις διαστάσεις του «ελληνικού προβλήματος».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Οχι γιατί το κόλπο ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ αλλά διότι η κυβέρνηση θέλησε να παίξει κομματικά παιχνίδια. Το οικονομικό επιτελείο κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων του Προϋπολογισμού του 2009 αλλά θέλησε να περάσει στη λήθη τις αλχημείες της περιόδου Σημίτη. Ερωτηματικά προκαλεί και

το γεγονός πώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

που συγκροτήθηκε με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τον εντοπισμό κρυφών χρεών του Δημοσίου δεν εντόπισε το κόλπο με την Goldman Sachs.

Η κυβέρνηση έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε. Φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 ακυρώνοντας σειρά εισπρακτικών ρυθμίσεων και εξοφλώντας το σύνολο

των προμηθευτών του Δημοσίου, αλλά αντί να εισπράξει το «μπράβο» της Ευρώπης, όπως περίμενε, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για λήψη επώδυνων μέτρων.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αλλοδαποί ξυλοκοπούν υπερασπίστριά τους των Οικολόγων-Πράσινων


Μια ιδιαίτερη είδηση πέρασε στα ψιλά αυτές τις μέρες. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρύτρια του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων εν Ελλάδι (και μόνιμη κατήγορος των σωμάτων ασφαλείας για …βασανιστήρια λαθρομεταναστών), τακτική εισηγήτρια της “ένωσης πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας”, ιδρυτικό μέλος κάμποσων ΜΚΟ και χαίρουσα διαφόρων άλλων ιδιοτήτων και τίτλων κρατικής αναγνώρισης, Μαρία Πίνιου-Καλλή, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από… μετανάστες! Μεταφέρουμε από την Καθημερινή, μερικά άξια σχολιασμού αποσπάσματα:

Ηταν το βράδυ της Κυριακής 31ης Ιανουαρίου –ξημερώματα προς Δευτέρα– όταν η κ. Πίνιου – Καλλή, γιατρός και ιδρύτρια το 1989 του περίφημου Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, παρέα με μία φίλη της έβγαιναν από το γνωστό καλλιτεχνικό στέκι «Αλεκτον» στον Κεραμεικό. «Ηταν γύρω στις 2 το βράδυ και θυμάμαι ότι η βραδιά ήταν πολύ ευχάριστη, φύσαγε ένα ελαφρύ αεράκι, δεν έκανε κρύο», λέει στην «Κ». Ούτε 50 μέτρα δεν έκαναν και εμφανίστηκε ένα ταξί, θα το μοιράζονταν.

Πρώτη μπαίνει η φίλη της, ενώ η Μαρία κάνει τον γύρο του αυτοκινήτου για να μπει από την άλλη πλευρά. Είχε μπει σχεδόν η μισή μέσα όταν είδε μια ομάδα πέντε ατόμων να πετάγονται από μία γωνία και να έρχονται προς το μέρος της. «Ηθελαν να μου πάρουν την τσάντα. Ηταν κρεμασμένη, όμως, στον ώμο μου, οπότε με τράβηξαν κι εμένα κάτω και άρχισαν να με σέρνουν στο οδόστρωμα». Μεγάλη ήταν η ατυχία της που, την ώρα της επίθεσης, ούτε ο οδηγός του ταξί ούτε η φίλη της αντιλήφθηκαν το παραμικρό, συνομιλώντας έντονα μεταξύ τους. Αντίθετα, από τις φωνές βγήκαν έξω οι θαμώνες παρακείμενου μπαρ. «Το θέαμα που αντίκρισαν πρέπει να ήταν τρομακτικό, μια κι επειδή εγώ πέφτοντας από το ταξί πλάκωσα την τσάντα μου, η ομάδα των νεαρών με χτυπούσε ανελέητα στο πρόσωπο, στα πλευρά, σε όλο το σώμα», διηγείται η κ. Πίνιου – Καλλή.

«Τους κυνήγησαν, αλλά μου είχαν ήδη αποσπάσει την τσάντα κι έτρεχαν. Δεν τους έπιασαν». Από τις πρώτες στιγμές είχε αντιληφθεί ότι οι δράστες δεν ήταν Ελληνες και καθώς παρέμενε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, συνειδητοποιούσε ότι το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγαλύτερο και από τον σωματικό πόνο. «Πρέπει να καταλάβετε ότι για μένα ήταν διπλό το χτύπημα. Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με μετανάστες και ξαφνικά βρέθηκα κάτω από τις μπότες τους, να με κλωτσούν. Ενιωσα την τρομακτική βία, αυτή που έχω εκπαιδευθεί να αναγνωρίζω στους άλλους και να προσπαθώ να την θεραπεύσω».

Στα 176 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιανουάριο

Στα 176 εκατ. ευρώ ανήλθε τον Ιανουάριο του 2010 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σημειώνοντας αύξηση 1,08% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 και μείωση 22,30% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ...
Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 17.689, σημειώνοντας μείωση 0,57% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 και μείωση 17,19% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε τεμάχια σε 14.648 και σε αξία σε 27,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,04% και 7,72% αντίστοιχα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009.

Σύλληψη αλλοδαπού για εμπορία ναρκωτικών

Από αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός, για κατοχή σημαντικής ποσότητας ηρωίνης προοριζόμενης για εμπορία...


Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο 26χρονος αλλοδαπός πουλούσε ναρκωτικά στην Αθήνα και στην Κορινθία και αφού διαπιστώθηκε η διεύθυνση κατοικίας του ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση όπου συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεια, Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 700 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους δύο γραμμαρίων, ένα πιστόλι με ενσωματωμένη γεμιστήρα και δεκατρία φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ ως προερχόμενο από πωλήσεις ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης για την εμπορία ναρκωτικών.

Τέλος στην πρεσβυωπία με λέιζερ


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

Αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας με λέιζερ «υπόσχεται» μία μέθοδος που δοκιμάστηκε με επιτυχία στο εξωτερικό.Οι χειρουργοί κάνουν ομόκεντρες κυκλικές τομές στον κερατοειδή, χάρη στις οποίες το μάτι μπορεί να εστιάσει σε κοντινά αντικείμενα, χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα η μακρινή όραση. Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί ήδη σε 1.500 άτομα και θεωρείται ασφαλής.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές του 24ου διεθνούς συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιείται έως τις 7 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στο συνέδριο θα μιλήσει και ο βασικός ερευνητής της πρωτοποριακής μεθόδου δρ Λούις Αντόνιο Ρουίζ, ο οποίος τη χρησιμοποιεί με επιτυχία περισσότερο από έναν χρόνο.
Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι δεν προκαλείται κανένας επιφανειακός τραυματισμός του κερατοειδούς, γεγονός το οποίο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες διεγχειρητικών μολύνσεων. Η πιθανότητα μόλυνσης από διαθλαστική επέμβαση είναι ήδη πολύ μικρή και για τον λόγο αυτόν οι συγκεκριμένες επεμβάσεις θεωρούνται πολύ ασφαλείς.

Ενα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η αποκατάσταση της όρασης γίνεται άμεσα και το χειρουργημένο άτομο μπορεί να επιστρέψει ταχύτατα στις καθημερινές του ασχολίες. Το λέιζερ που χρησιμοποιείται είναι νέας τεχνολογίας και πήρε πρόσφατα έγκριση από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί μία επίσης νέα μέθοδος διόρθωσης της πρεσβυωπίας.

Ενδοφακοί
Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν επιπρόσθετους πολυεστιακούς ενδοφακούς σε άτομα που έχουν ήδη υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη ή άλλη ενδοφθάλμια διαθλαστική επέμβαση και επιθυμούν να διαβάζουν από κοντά χωρίς γυαλιά. Στις περιπτώσεις αυτές, τοποθετείται στο μάτι -πάνω από τον ήδη υπάρχοντα- ένας δεύτερος τεχνητός ενδοφακός. Ο φακός αυτός έχει πολλαπλές ομόκεντρες κυκλικές διαθλαστικές ζώνες, προκειμένου να μπορεί να εστιάζει κοντά και μακριά.Οι ενδοφακοί αυτού του τύπου διορθώνουν σε ήδη χειρουργημένους για καταρράκτη και το υπόλοιπο μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού.

Για τη διόρθωση του υψηλού αστιγματισμού, που είναι απαγορευτική η χρήση λέιζερ, εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας ένας νέος τύπος φακού.
Σε 1.500 άτομα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία η μέθοδος

Το πρόβλημα
«Ερχεται» γύρω στην ηλικία των 45

Πρόβλημα που αφορά το σύνολο των ανθρώπων της μέσης ηλικίας, είναι η πρεσβυωπία.
Οφείλεται στη γήρανση του οπτικού συστήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εστιάσει στα κοντινά αντικείμενα. Παρουσιάζεται ως μία δυσκολία στο διάβασμα κάτω από χαμηλές συνθήκες φωτισμού, συνήθως γύρω στην ηλικία των 45 ετών. Η χειρουργική αντιμετώπισή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το πρόβλημα δεν αφορά ένα μόνο σημείο του ματιού.
Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται πολυεστιακοί ενδοφακοί ή άλλες μέθοδοι, όπως η σμίλευση πολυεστιακού προφίλ στον κερατοειδή με λέιζερ ή η μονόπλευρη μυωπική διόρθωση. Οι μέθοδοι αυτές εφαρμόζονται σε περισσότερα από 25 κέντρα διόρθωσης διαθλαστικών ανωμαλιών στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Προελαύνουν οι Ταλιμπάν



Των Eric Schmitt και Mark Mazzetti
The New York Times


Επιδεικνύοντας εντυπωσιακό βαθμό οργάνωσης και τόλμης, οι Ταλιμπάν αξιοποιούν τα κρησφύγετά τους εντός του πακιστανικού εδάφους για να συντηρήσουν την εκστρατεία βίας στο Βόρειο και το Δυτικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματούχων του Πενταγώνου.

Η προέλαση των Ταλιμπάν σε επαρχίες του Αφγανιστάν, όπου παλιότερα δεν ασκούσαν επιρροή, συνέπεσε με την προσπάθεια του προέδρου Ομπάμα να δώσει νέα ώθηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα. Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι η ηγεσία των Ταλιμπάν, υπό τον μουλά Ομάρ, που κρύβεται κοντά στην πακιστανική πόλη της Κουέτα, ευθύνεται άμεσα για το κύμα βίας που πλήττει μέχρι πρότινος ειρηνικές επαρχίες του Αφγανιστάν, απηχώντας τις απόψεις του στρατηγού Μακρίσταλ, που παρουσίασε σε έκθεσή του τους Ταλιμπάν ως πραγματική σκιώδη κυβέρνηση, έτοιμη να αρπάξει την εξουσία.

Η έκθεση του στρατηγού Μακρίσταλ αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν έχουν διορίσει «σκιώδεις» κυβερνήτες επαρχιών, εισπράττουν φόρους, έχουν θεσπίσει ισλαμικά δικαστήρια και πραγματοποιούν ετήσια επίσημη μελέτη των αμυντικών τους ικανοτήτων κάθε χειμώνα.




Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ηγεσία των Ταλιμπάν στο Πακιστάν συνεχίζει να απολαμβάνει τη στήριξη στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Ισλαμαμπάντ και ειδικότερα της διαβόητης ISI. Η ISI υπήρξε άλλωστε «πάτρωνας» των Ταλιμπάν για περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ ορισμένοι αξιωματούχοι της πακιστανικής μυστικής υπηρεσίας αντιμετωπίζουν τον μουλά Ομάρ ως πολύτιμο σύμμαχο, που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος, εάν οι Αμερικανοί εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν στην τύχη του.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται, όμως, ενώπιον δυσάρεστου διλήμματος: όσο περισσότερο η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον εκφράζει δημόσια τις αμφιβολίες της για το εύρος της εμπλοκής της στο Αφγανιστάν, τόσο η ISI θα συσφίγγει τις σχέσεις της με τους Ταλιμπάν, θέλοντας να διατηρήσει τις προσβάσεις της στο ισλαμικό αντάρτικο. Παρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ για την ανοχή του Πακιστάν, που επιτρέπει στους Ταλιμπάν να χρησιμοποιούν την Κουέτα ως προκεχωρημένη τους βάση, η κυβέρνηση διστάζει να κινηθεί εναντίον της ηγεσίας των ανταρτών.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ

"Φόβος και παράνοια στην Ελευσίνα"

"ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΕΝΑ,ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΡΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΜΑΝΩΝ.ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ 1 ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝ ΔΡΑΠΕΤΗ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010 ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας αλλοδαποί με ποσότητα ινδικής κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες στις 21.00, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ένας 50χρονος και δύο αλλοδαποί διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στις αποσκευές τους, ποσότητες ...
ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 13,6 και 4,2 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Επίσης, σε έλεγχο εντός του τροχόσπιτου και συγκεκριμένα στο ντουλάπι του οχήματος βρέθηκαν τρεις συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 4,2 , 2,5 και 2,6 γραμμαρίων ενώ στην τουαλέτα βρέθηκαν δύο γλάστρες με δενδρίλια του φυτού ινδικής κάνναβης ύψους 15 με 20 εκατοστά περίπου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα.

"Καταγγελία για παράνομο κυνήγι λύκων στην Ευρυτανία"



"Το Σάββατο στις αρχές του Γενάρη πέρασα από κάποια χωριά της Ευρυτανίας και βρήκα αυτή τη φωτογραφία μεταξύ κυνηγών της περιοχής. Γνώρισα επίσης και κάποιον που μου έλεγε με θράσος και υπερηφάνεια πως από πέρυσι έχει σκοτώσει 23 λύκους...

Και δεν είναι ο μόνος που τους κυνηγάει!!! Ολόκληρα χωριά κυνηγούν!!!Μιλάμε για πραγματική γενοκτονία που γίνεται και κανένας δεν τους ενοχλεί!!!
Μου ανέφερε και τα χωριά που γίνεται .... Κερασοχώρι, Άγραφα-Κρέντη , Λημέρι και Τροβάτο κ.α."
Σας ευχαριστώ....Αναγνώστης
Κ.Δ...Έχουν υπάρξει και στα προηγούμενα χρόνια καταγγελίες για παράνομο κυνήγι των λύκων σε πολλές περιοχές της Ευρυτανίας και η υπόθεση είχε πάει δικαστικά αλλά δεν ξέρω αν την πλήρωσε κανείς!!!!"

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Γκρουέφσκι: θα γεμίσουμε τη χώρα με αγάλματα...


Ο «oνειροπαρμένος» πρωθυπουργός των Σκοπίων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την ανάπλαση της πλατείας των Σκοπίων και την τοποθέτηση σε αυτήν αρχαίων μακεδονικών αγαλμάτων, δήλωσε πως το έργο «Σκόπια 2014» είναι ένα καλό σχέδιο και το οποίο θα εφαρμοστεί σύντομα, με πρώτο το λεγόμενο «μακεδονικό μέγαρο», το οποίο θα επιτρέψει σε πολλά ιδρύματα να αποκτήσουν δική τους στέγη. (σ.σ. θα κατασκευαστεί με αρχαίοελληνική τεχνοτροπία, κολώνες δωρικού ρυθμού, μετώπη , αγάλματα μέσα- έξω κλπ)
Το «κιτς» της αντιπολίτευσης
Του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει το όλο έργο ως «κιτς».
Ο «ονειροπαρμένος» δήλωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. «Ίσως σε ορισμένα ασήμαντα τμήματα του έργου να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά σε γενικές γραμμές το σχέδιο είναι πολύ καλό. Το σχέδιο «Σκόπια 2014» θα δώσει την ευκαιρία για δουλειά στους εργαζόμενους και οφέλη στους υπεργολάβους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Θα συνεχίσουμε σε όλη τη χώρα"...
Συνέχισε, πάντως, πως είναι αποφασισμένος να καλύψει όλη τη χώρα με ...αγάλματα:
«Τα Σκόπια με το σχέδιο αυτό θα πάρει μια εορταστική όψη. Δεν θα σταματήσουμε όμως σε αυτό. Θα συνεχίσουμε το έργο και σε άλλες περιοχές των Σκοπίων καθώς και σε όλη τη χώρα. Έχουμε ξεκινήσει και άλλα έργα όπως η κατασκευή οικιών, οδικών υποδομών, έργα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από του πολίτες»
Η τελευταία δήλωση του ονειροπαρμένου σκοπιανού πρωθυπουργού κάτι μας θυμίζει για προεκλογικές υποσχέσεις...


echedoros

Ρημάζουν τις εκκλησιές μας οι αλλοδαποί. Θα είναι από την χαρά τους που θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια....


Στα Ρεθεμνιώτικα (επαρχία Μυλοποτάμου) κλέβουνε τώρα όχι μόνο τα αφιερώματα των πιστών αλλά και τα λείψανα των αγίων μαζί με τις επίχρυσες λάρνακες που τα περιέχουν!
Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι άγνωστοι δράστες που αφαίρεσαν από τον ναό του Αγίου Αθανασίου Πατελάρου στην Αξό Μυλοποτάμου εκτός από τα αφιερώματα των πιστών και την επίχρυση θήκη που περιείχε τμήμα ιερού λειψάνου.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή στις 9.30 χθες το πρωί και εκτιμάται ότι οι ιερόσυλοι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να δράσουν στη διάρκεια της νύχτας, από τις 11 τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί αρκετές διαρρήξεις ιερών ναών. Κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων μάλιστα άγνωστοι είχαν διαρρήξει ακόμα και το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ πρόσφατο είναι το περιστατικό διάρρηξης στον Ιερό Ναό της Παναγίας στα Μυριοκέφαλα. Αυτή τη φορά οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» τον ναό του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου, που βρίσκεται στην Αξό του δήμου Κουλούκωνα, όπου μαζί με τα χρυσά και αργυρά αφιερώματα που είχαν καταθέσει στη χάρη του Αγίου οι πιστοί και φυλάσσονταν σε ειδική θήκη, οι άγνωστοι ιερόσυλοι αφαίρεσαν και την λειψανοθήκη που περιείχε τμήμα ιερών λειψάνων Του.

Η εκκλησία αλλά και η τοπική κοινωνία της Αξού είναι ανάστατη με την κλοπή, που διαπιστώθηκε χθες το πρωί από ενορίτη ο οποίος περνώντας από τον ναό είδε ανοιχτή την πόρτα και ειδοποίησε τον εφημέριο του χωριού. Ο πατήρ Δαυίδ έσπευσε στο χώρο και με λύπη του αντίκρισε τη λεηλασία της εκκλησίας.

Η βεβήλωση του χώρου ήταν εμφανής καθώς το τραπεζάκι όπου ήταν τοποθετημένη η λειψανοθήκη αλλά και το κουτί με τα πολύτιμα αναθήματα πιστών, βάρους περίπου μισού κιλού, ήταν άδειο.

Για την κλοπή ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και στην Αξό έφτασαν άνδρες της Σήμανσης που πήραν αποτυπώματα.

Η πικρία του πατέρα Δαυίδ αλλά και των κατοίκων της Αξού είναι μεγάλη για τη θλιβερή αυτή πράξη και ζητούν από την Αστυνομία τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Επί πλέον, ο εφημέριος καταγγέλλει ότι τις τελευταίες δέκα μέρες δυο ακόμα εκκλησίες, έχουν δεχτεί επίθεση από άτομα τα οποία παραβίασαν τις κλειδωμένες πόρτες τους. Συγκεκριμένα, από το ναό της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννη αφού δεν βρήκαν χρήματα ή χρυσαφικά αφαίρεσαν μια ηλεκτρογεννήτρια, δυο ασύρματα μικρόφωνα, ένα κασετόφωνο και μια μπαταρία αυτοκινήτου.

πηγή

Νεκρός από πυρά αγνώστου σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη

Η αστυνομία ερευνά για ποιο λόγο ο άγνωστος άνοιξε πυρ. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Ένα άτομο έπεσε νεκρό και ακόμη δύο τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστου, αργά απόψε, στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστος κρατώντας πολεμικό όπλο πυροβόλησε έξω από ταβέρνα όπου βρίσκονταν τα τρία άτομα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του δράστη.
www.newsit.gr

Ο Πάπας Βενέδικτος λέει στους ιρλανδούς επισκόπους για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI δήλωσε στους ιρλανδούς επισκόπους κατά τη διάρκεια των διήμερων συνομιλιών τους για το σκάνδαλο παιδεραστείας που έχει ξεσπάσει στην Ιρλανδία ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς είναι ένα "ειδεχθές έγκλημα" και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα, δήλωσε σήμερα το Βατικανό.

"Ο Άγιας Πατέρας παρατήρησε ότι ...
η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και νέων δεν είναι μόνο ένα ειδεχθές έγκλημα, αλλά και μία σοβαρή αμαρτία που προσβάλλει τον Θεό και πληγώνει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που δημιουργήθηκε κατ' εικόνα Του", αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού.

"Αν και (ο Πάπας) κατανοεί ότι η τωρινή οδυνηρή κατάσταση δεν θα λυθεί σύντομα, ζήτησε από τους επισκόπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του παρελθόντος με αποφασιστικότητα και την παρούσα κρίση με κουράγιο και ειλικρίνεια", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Πάπας ζήτησε επίσης από τους επισκόπους να λάβουν "συγκεκριμένα" μέτρα για να "αποκαταστήσουν την ηθική και πνευματική αξιοπιστία της Εκκλησίας".

Ο Πάπας Βενέδικτος καταδίκασε "την επί πολλά χρόνια αποτυχία των αρχών της ιρλανδικής Εκκλησίας να αντιδράσουν με αποτελεσματικότητα στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη του κλήρου της Ιρλανδίας".

Σύμφωνα με τον Πάπα "η αποδυνάμωση της πίστης ήταν ένας αποφασιστικός παράγοντας που συνέβαλε στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων". Γι' αυτό το λόγο ζήτησε "έναν βαθύ θεολογικό στοχασμό" για το θέμα και κάλεσε να υπάρχει "μία καλύτερη πνευματική, ακαδημαϊκή και ποιμενική προετοιμασία των υποψήφιων για την ιεροσύνη και την θρησκευτική ζωή".

Οι ιρλανδοί επίσκοποι από τη μεριά τους εξέφρασαν στον Πάπα τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν με τις πολιτικές αρχές για το σκάνδαλο της παιδεραστείας, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση του Βατικανού.

"Υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν με τις νομοθετικές αρχές της Ιρλανδίας --Βόρειας και Νότιας-- και με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Παιδιών στην Καθολική Εκκλησία", προστίθεται στην ανακοίνωση.